|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
zabka z tym watkiem to masz racje dopiero co go zakladalam a juz prawie w polowie jestesmy
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
one juz tak maja chyba...fajnie z ta kolezanka ze mimo problemow nie urodzila przed terminem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2285 |
|
Rozeznanie
|
co do szanucera--mam i ja miniaturkę i jest hmmmmm moim małym mułem
aaa mam też yorka i jest hmmmmmmmmmm mega masakra temperamentnym psem choć kilo posiada na sobie dwa wiadomo terier to terier.......jak mi się uda to fotki wrzucę
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jak pisalam raczej nie jest czystym sznaucerem
|
|
|
|
|
#2287 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie potrafie nawet sensownie wytlumaczyc tego mojego zauroczenia w buzzie, znam wszystkie jego wady, przeczytalam mnostwo negatywnych komentarzy na necie i tak nie potrafie znalezc innego, ktory moglby go zastapic... xt xlander ma ogromniaste kola, ktore mnie nie przekonuja, poza tym cena...to juz wole speedi vectora tez widzialam na zywo, gondola faktycznie jest nisko zawieszona ;/ ale za 1100 nie znajde rownie lekkiego i zwrotnego wozka, Cytat:
Ale sen! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
ide po lody bo od rana mi sie chce
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
vette sliczny, maly brzusio i jak pepek wystaje
![]() Moj pies na szczescie nie szczeka chyba, ze sie go ladnie poprosi, ogolnie do 2 roku zycia nie wiedzielismy, ze nasz pies potrafi szczekac i sie smialismy z niego, pamietam jak pierwszy raz szczeknal to w szoku bylismy, ale wtedy jaki pijany koles sie krecil pod drzwiami, wiec zadowoleni jestesmy, ze nie szczeka tak po prostu. |
|
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
vette--dostałaś wiadomość na priva?
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- ania--jedna osoba odemnie z rodziny-nie mogę zdradzić kto bo jak się wyda hehe pracuje w mleczarni i mam całą lodówkę twarogu, śmiatany innych przetworów mlecznych co ta firma produkuje iiii całą zamrażarkę lodów heheheh.........
|
|
|
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Dawno mnie nie było, jakoś ostatnio czasu brak, nic takiego nie robię, a z niczym się nie wyrabiam hehe. Tak poczytałam was wyrywkowo i widzę, że niektóre już się pakują do szpitala, ja właśnie wstawiłam pranie z moją torbą bo troszkę przybrudzona była, to już coś Miałam się brać za sprzątanie, ale jakoś mi się nie chce, poza tym jak odkurzam i później wycieram podłogi to mi się brzuch spina i boli więc sobie darowałam, mój M posprząta. A tak w ogóle to dzisiaj mam studniówkę i coraz bardziej przerażona jestem tym co będzie, że sobie nie dam rady z małym itp, ostatnio różne takie myśli mnie nachodzą.A w środę zaczynam szkołę rodzenia i jestem umówiona z koleżanką, która ma nam dać wózek, łóżeczko i jeszcze jakieś pierdółka, wszystko za darmo, więc czemu nie brać. Miłego dnia brzucholki |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
vette ale masz śliczny brzuszek, jak z katalogu Póki co pogoda super. Karczek dochodzi w lodówce i zrobię jeszcze tzatzyki. PAMIĘTAJCIE O KEGLU!! |
||
|
|
|
#2294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje studnioweczki! u mnie 109 dni yes wlasnie odpisalamczy ktos mnie kopnie? zebym chociaz naczynia zmyla po sniadaniu ;/ |
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie, że tak ładnie wyglądasz... nieskazitelnie ![]() Mój maluch miał chyba na połówkowym 343g - martwiłam się że mało ale to tylko waga orientacyjna I dłuugi był na 26cm (od głowy aż po koniuszki stópek) sam lekarz powiedział, ze "wysoki" facecik ![]() A byłam na badaniu podczas trwania 21 tygodnia. Ah, ja wczoraj zakupiłam te chusteczki dzidziuś w Makro nie pamiętam ile kosztowały :/I proszek 2kg też firmy Dzidziuś. I teraz się zastanawiam jakie ranie włączyć... 30, delikatne, 40, 60 czy antybakteria 90? Kosmos
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-08 o 12:36 |
|
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Co do połówkowego to ja miałam w pełnym 20 tygodniu i młody ważył 350g więc nie tak dużo, ale było wszystko w porządku.
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- vette jak ty u mnie poodkurzasz to ja ci naczynia pomyję bo to akurat lubię hehe |
|
|
|
#2297 | ||
|
Zadomowienie
|
Lilka spadlas mi z nieba! odkurzac akurat lubie wiec nie ma problemu, jade
Cytat:
Ja sie pytalam na polowkowym czy malenstwo jest pulpecikiem bo u nas w rodzinie rodzily sie takie ok. 4kg ja zreszta tez...A tu niespodzianka powiedziala, ze jest filigranowa po mamusi... no tak w koncu krasnal 158 Wiec zazdroszcze tej wysokosci ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie macie rozmiary kołderek do łóżeczka?
Czy któras z Was ma tą pościel: http://www.allegro.pl/item1015124110...ka_140x70.html bo chce ja zamówic, ale nie wiem jak z jakością. |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
vett to czekam hehe, no ja też jestem ciekawa ile teraz już waży, a na usg idę dopiero pod koniec maja i to będzie pełny 28 tydzień więc pewnie już osiągnie 1000g
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, chyba najpierw powinnam zdecydować o rozmiarze łóżeczka a potem kołderki.
|
|
|
|
#2302 |
|
Rozeznanie
|
A właśnie miałam was zapytać. Ja się zastanawiam nad rozmiarem pościeli, bo nie wiem jak to jest na początku mały będzie w rożku spał, później chcę go kłaść w śpiworku więc kołderką raczej przykrywać już nie będę bo mu za ciepło chyba będzie. I tak sobie myślę czy nie wziąć większego rozmiaru na później. Chyba, że kołderką też trzeba przykryć, sama już nie wiem, co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#2303 |
|
Rozeznanie
|
ja mam tak samo jak bajka łózio, które czeka na mnie w sklepie, w poniedziałek pojade
120X60 i pościel 120X90
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
miałam wizytę w tamten piątek-tydzień temu i bejbi osiągnęła 780 a to był 25 wsumie 26 tydzień....
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to podobnie jak moj dlllugo nie slyszelismy go szczekajacego dopiero raz wieczorem na spacerze jakis pijany gosciu szedl sie zataczal a ten zaczal na niego szczekac i od tej pory wlasnie po ciemku gdy sie boi to szczeka aa no i teraz na wiosce jak mnieszkamy kilka domow dalej gosciu ma konia i jak nim jedzie to on szczeka na tego konia ale w domu ogolnie bardzo bardzo zadko mu sie to zdarza co mnie cieszy bo przy synku nie bede sie denerwowala
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
vette ale z Ciebie laska!!! brzuś cudny
a ja nie ćwiczę nawet nie wiem jak...jeśli chodzi o wózki to też mam właśnie dylemat... myślałam o baby active jet lub x-lander xq ale dowiedziałam się, że ma kubełkowe siedzenie więc odpada, napaliłam się na model xa tylko ta cena... i teraz jak się na niego napatrzylam, to po prostu już mi się ten baby active przestał podobać i nie wiem co wybrać...oglądam x-landery z 2009 roku na allegro sa dwie aukcje w mojej okolicy |
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! U mnie świeci słoneczko, wybieram się po prezent na komunie kuzynki, nie mam pomysłu co w ogóle kupić... a komunia jutro. Po za tym dziś na bulwarach wiślanych mamy targi dla mamy i noworodka więc pójdę zobaczę co się tam będzie działo, a przy okazji trochę się dotlenię.
vette mój Wojtuś na połówkowym 23/24 tc miał 400 g wagi
Edytowane przez kashha Czas edycji: 2010-05-08 o 13:09 |
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
na skurcze polecam magnez i wapn forte doppelherz, mi pomoglo jeszcze przed ciaza
vette cudnie wygladasz im wiecej ogladam tym wiekszy metlik, podobaja mi sie obecnie bebe confort i casualplay. ale cena
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) kurde przepraszam ale nie pamietam, pisala ze ja ma i jest okCytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00118815 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

, więc wolę się zabezpieczyć.
. A o tej wadze to napisalam tak zapobiegawczo zebys sie przypadkiem tym nie przejmowala jak wyjda jakies spore roznice

Nareszcie doczekalam sie tego momentu...

) kurde przepraszam ale nie pamietam, pisala ze ja ma i jest ok