Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 12:05   #2281
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

zabka z tym watkiem to masz racje dopiero co go zakladalam a juz prawie w polowie jestesmy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:06   #2282
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Może Cię to pocieszy - ja też miewam takie bóle chyba już z 1,5 miesiąca już, czasami, zazwyczaj po jedzeniu takim obfitszym, choć niekoniecznie przeżarciu. To takie uczucie po obydwu bokach jakby mi się wnętrzności nie mieściły takie ciągnięcie. U mnie jest niegroźne, zwykle mija po pół godz około. Choć chyba Twoje dzidzi już pcha się to lepiej uważać...

A może macie takie uczucie kłucia na dole brzucha i ból lekko podobny do miesiączkowego? Bo ja zaczęłam właśnie 8 miesiąc (32 tc) i mi się coś takiego pojawia jak mały nie śpi i mocno się rusza. I nie wiem czy to normalne, ze to ucisk czy coś się dzieje.
Jak zaczynałam 7 to od razu zrobiło mi się ciężej chodzić, teraz 8 i od razu nowe dolegliwości, sama sie zastanawiam może to tak się odczuwa przełomy? W przyszłym tyg idę na wizytę, ale jakby ktosia miała podobnie to napiszcie.

Jak zwykle stale Was czytam, ale jeszcze pracka i tak ogólnie jakoś ciągle coś sie dzieje, więc mało się udzielam.
Mam nadzieję, że będziemy miały jak najmniej problemów
z donoszeniem ciąż.

Ja sukcesywnie dokupuję ostatnie rzeczy do szpitala, bo sumie to już nawet za 6 tygodni będzie terminowo (38tc), więc wolę się zabezpieczyć.
no wlasnie takie mialam wrazenie, jakby mi sie juz flaki w brzuchu nie miescily, a fakt ze zjadlam troche po poludniu bo co chwila mialam na cos ochote albo jadlam z nudow. no nie pocieszylas mnie stwierdzeniem ze mloda moze sie juz pchac... niech siedzi bo dopiero 27t3d.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:08   #2283
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
To widze ,ze mamy podobne plany . A o tej wadze to napisalam tak zapobiegawczo zebys sie przypadkiem tym nie przejmowala jak wyjda jakies spore roznice

Xawmeli a wlaczylyscie ta karuzele malemu w ciemnosci czy normalnie w dzien? Z tym "daszkiem" na karuzeli czy bez? Bo mnie bardzo ciekawi czy dziecko zaciekawi ten projektor czy nie. No wlasnie najwazniejsze to przetestowac na zywo ,a widac ,ze ta z misiami dziala

Wiecie co tak ostatnio na oko sobie policzylam ,ze jak bedziemy pisac w takim tempie to rozpakujemy sie w VII/VIII czescie
włączyłyśmy w dzień więc projektora nie było widać--misie się kręciły i grała--daszka się nie ściąga jest ona na stałe--można kombinować w funkcjach sama muzyka,muzyka i misie i takie inne.......w ciemnościach sobie sprawdzałam wiadomo nie ma AŻ takiego efektu, ale kręci się na suficie i listki i motylki się wyświetlają.......aaa powiem Ci, że jest tam taka jedna melodyjka, że jak ją puszczam to mnie tak uspokaja, że szok--czuję relaxi i jakby mała też się wtedy relaxowała.........ah ta ciąża
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:09   #2284
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Ahhha musze sie pochwalic, mniej wiecej od tygodnia widze jak moj brzuch sie porusza Nareszcie doczekalam sie tego momentu...
Pamietam jak opowiadalyscie o tym, a ja wtedy tylko pod reka czulam.

Cudne uczucie

Czkawki jeszcze nie zlokalizowalam

Obiecana fotka, pelny 24 tydzien z 5,5 kg na plusie
90 w pepku
92 w biodrach
78 w talii
98 w biuscie
slicznie i ta twoja figurka

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
xamaweli moja siostra tez ma sznaucerka i powiem ci ze one maja nieziemski temperament tofik sie rzuca jak mu cos nie pasuje warkna tez potrafi a mojemu beaglowi dziewczyny moga robic wszystko i on nawet nie warknie zreszta nigdy go nie slyszalam warczacego

ja juz mam prawie wysprzatane ale sie zgrzalam i upocilam przy tym chwil;ke odpoczne i zmyje podlogi i najpier je odkurze

aaa wogole dzisiaj w nocy moja znajoma o ktorej ostatnio pisalam ze skracala jej sie szyjka w ciazy i ja straszyli ze wczesniej urodzi i wkoncu wiktorek sie urodzil w 41tc dostalam wlasnie mmsa ze zdjeciem jest sliczny taki drobniutki nie wiem ile wazy ale juz jej zazdroszcze ze maluszka przy sobie
moja tez potrafi warknac jak np sobie lezy a chce sie ja ruszyc one juz tak maja chyba...
fajnie z ta kolezanka ze mimo problemow nie urodzila przed terminem

Cytat:

A może macie takie uczucie kłucia na dole brzucha i ból lekko podobny do miesiączkowego? Bo ja zaczęłam właśnie 8 miesiąc (32 tc) i mi się coś takiego pojawia jak mały nie śpi i mocno się rusza. I nie wiem czy to normalne, ze to ucisk czy coś się dzieje.
Jak zaczynałam 7 to od razu zrobiło mi się ciężej chodzić, teraz 8 i od razu nowe dolegliwości, sama sie zastanawiam może to tak się odczuwa przełomy? W przyszłym tyg idę na wizytę, ale jakby ktosia miała podobnie to napiszcie.
jesli nie przejdzie to lepiej to sprawdz. a macica ci sie stawia?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:11   #2285
Xawmeli
Rozeznanie

co do szanucera--mam i ja miniaturkę i jest hmmmmm moim małym mułem aaa mam też yorka i jest hmmmmmmmmmm mega masakra temperamentnym psem choć kilo posiada na sobie dwa
wiadomo terier to terier.......jak mi się uda to fotki wrzucę
Stary 2010-05-08, 12:15   #2286
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
co do szanucera--mam i ja miniaturkę i jest hmmmmm moim małym mułem aaa mam też yorka i jest hmmmmmmmmmm mega masakra temperamentnym psem choć kilo posiada na sobie dwa
wiadomo terier to terier.......jak mi się uda to fotki wrzucę
hi hi to masz szczescie bo ja jeszcze nie spotkalam sznaucera zamulonego. moja to wariatka na maxa no ale jak pisalam raczej nie jest czystym sznaucerem
Stary 2010-05-08, 12:17   #2287
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co do wozeczkow to ja tez bylam zakochana w buzzie no ale odpadl u mnie przez ta pieprzona kubelkowa spacerowke i budke ktora w ogole nie chroni przed wiatrem, tak na dobra sprawe nie wiem po co ona tam jest hehe no i niestety nie podobal sie mojemu mężowi.
Zastanawialam sie tez nad speedim widzialam go na zywo, podoba mi sie, ale jest zawsze ale
Nie potrafie nawet sensownie wytlumaczyc tego mojego zauroczenia w buzzie, znam wszystkie jego wady, przeczytalam mnostwo negatywnych komentarzy na necie i tak nie potrafie znalezc innego, ktory moglby go zastapic...
xt xlander ma ogromniaste kola, ktore mnie nie przekonuja, poza tym cena...to juz wole speedi
vectora tez widzialam na zywo, gondola faktycznie jest nisko zawieszona ;/ ale za 1100 nie znajde rownie lekkiego i zwrotnego wozka,

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
w 20t 340g ,w 22t 560g

Matko jaki mialam sen dzisiaj Snilo mi sie, ze odciagam sobie pokarm laktatorem i go sama pije aby dziecko mialo co jesc fuuuuuj paskudne to bylo i tak nie chcialam pic tego mleka, ale musiala

Ale sen!

Cytat:

Ja sukcesywnie dokupuję ostatnie rzeczy do szpitala, bo sumie to już nawet za 6 tygodni będzie terminowo (38tc), więc wolę się zabezpieczyć.
Zazdroszcze 8 miesiaca

Cytat:
vette---jesteś no no super mamusią!!!!!! brzusio extra......
moja mała też się porusza i klepie mnie i głaszcze i puka i wogóle daje znaki żeby o niej nie zapomniała, a moje życie kręci się TYLKO wokół niej........ah!
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:19   #2288
aniaa22
Zakorzenienie

ide po lody bo od rana mi sie chce
Stary 2010-05-08, 12:19   #2289
niezawsze
Zakorzenienie

vette sliczny, maly brzusio i jak pepek wystaje

Moj pies na szczescie nie szczeka chyba, ze sie go ladnie poprosi, ogolnie do 2 roku zycia nie wiedzielismy, ze nasz pies potrafi szczekac i sie smialismy z niego, pamietam jak pierwszy raz szczeknal to w szoku bylismy, ale wtedy jaki pijany koles sie krecil pod drzwiami, wiec zadowoleni jestesmy, ze nie szczeka tak po prostu.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:23   #2290
Xawmeli
Rozeznanie

vette--dostałaś wiadomość na priva?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

ania--jedna osoba odemnie z rodziny-nie mogę zdradzić kto bo jak się wyda hehe pracuje w mleczarni i mam całą lodówkę twarogu, śmiatany innych przetworów mlecznych co ta firma produkuje iiii całą zamrażarkę lodów heheheh.........
Stary 2010-05-08, 12:26   #2291
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry mamuśki
Dawno mnie nie było, jakoś ostatnio czasu brak, nic takiego nie robię, a z niczym się nie wyrabiam hehe.
Tak poczytałam was wyrywkowo i widzę, że niektóre już się pakują do szpitala, ja właśnie wstawiłam pranie z moją torbą bo troszkę przybrudzona była, to już coś
Miałam się brać za sprzątanie, ale jakoś mi się nie chce, poza tym jak odkurzam i później wycieram podłogi to mi się brzuch spina i boli więc sobie darowałam, mój M posprząta.
A tak w ogóle to dzisiaj mam studniówkę i coraz bardziej przerażona jestem tym co będzie, że sobie nie dam rady z małym itp, ostatnio różne takie myśli mnie nachodzą.
A w środę zaczynam szkołę rodzenia i jestem umówiona z koleżanką, która ma nam dać wózek, łóżeczko i jeszcze jakieś pierdółka, wszystko za darmo, więc czemu nie brać.
Miłego dnia brzucholki
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:26   #2292
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

ania--jedna osoba odemnie z rodziny-nie mogę zdradzić kto bo jak się wyda hehe pracuje w mleczarni i mam całą lodówkę twarogu, śmiatany innych przetworów mlecznych co ta firma produkuje iiii całą zamrażarkę lodów heheheh.........
Stary 2010-05-08, 12:27   #2293
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

jak ja ci współczuję, że jeszcze masz na głowei uczelnie jak mnie by sie nie chciało
To są studia podyplomowe, które kończą się w lipcu i nie mam żadnych sesji tylko pracę napisać. Nie jest źle, bo generalnie olewam wykłady jesli mnie nie interesują
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny tak jak obiecalam wczorajszy
sms od dzidziadziumdzia

"Hej. Naszej Malej nic nie jest. Wcisnela glowke w ciasny rog mojej macicy i przez to organizm obnizyl jej tetno zeby krew nadarzala z odplywaniem . na dluzsza mete nie ma w tym nic niebiezpiecznego. Wszystkie pozostale wyniki w normie. Pozdrawiam"

To super!!

vette ale masz śliczny brzuszek, jak z katalogu

Póki co pogoda super. Karczek dochodzi w lodówce i zrobię jeszcze tzatzyki.

PAMIĘTAJCIE O KEGLU!!
Stary 2010-05-08, 12:32   #2294
vette
Zadomowienie

marta
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dzisiaj mam studniówkę i coraz bardziej przerażona jestem tym co będzie, że sobie nie dam rady z małym itp, ostatnio różne takie myśli mnie nachodzą.
A w środę zaczynam szkołę rodzenia i jestem umówiona z koleżanką, która ma nam dać wózek, łóżeczko i jeszcze jakieś pierdółka, wszystko za darmo, więc czemu nie brać.
Miłego dnia brzucholki
Czesc
Gratuluje studnioweczki! u mnie 109 dni

Cytat:
yes wlasnie odpisalam

czy ktos mnie kopnie? zebym chociaz naczynia zmyla po sniadaniu ;/
Stary 2010-05-08, 12:34   #2295
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Ahhha musze sie pochwalic, mniej wiecej od tygodnia widze jak moj brzuch sie porusza Nareszcie doczekalam sie tego momentu...
Pamietam jak opowiadalyscie o tym, a ja wtedy tylko pod reka czulam.

Cudne uczucie

Czkawki jeszcze nie zlokalizowalam

Obiecana fotka, pelny 24 tydzien z 5,5 kg na plusie
90 w pepku
92 w biodrach
78 w talii
98 w biuscie
Brzuszek i figura jak na manekinie W sensie, że tak ładnie wyglądasz... nieskazitelnie

Mój maluch miał chyba na połówkowym 343g - martwiłam się że mało ale to tylko waga orientacyjna I dłuugi był na 26cm (od głowy aż po koniuszki stópek) sam lekarz powiedział, ze "wysoki" facecik
A byłam na badaniu podczas trwania 21 tygodnia.

Ah, ja wczoraj zakupiłam te chusteczki dzidziuś w Makro nie pamiętam ile kosztowały :/
I proszek 2kg też firmy Dzidziuś.
I teraz się zastanawiam jakie ranie włączyć... 30, delikatne, 40, 60 czy antybakteria 90?
Kosmos

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-05-08 o 12:36
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:37   #2296
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Co do połówkowego to ja miałam w pełnym 20 tygodniu i młody ważył 350g więc nie tak dużo, ale było wszystko w porządku.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

vette jak ty u mnie poodkurzasz to ja ci naczynia pomyję bo to akurat lubię hehe
Stary 2010-05-08, 12:44   #2297
vette
Zadomowienie

Lilka spadlas mi z nieba! odkurzac akurat lubie wiec nie ma problemu, jade.../tylko sie nie przestrasz bo ja jeszcze nieogarnieta, nieuczesana i w szlafroku /
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Brzuszek i figura jak na manekinie W sensie, że tak ładnie wyglądasz... nieskazitelnie

Mój maluch miał chyba na połówkowym 343g - martwiłam się że mało ale to tylko waga orientacyjna I dłuugi był na 26cm (od głowy aż po koniuszki stópek) sam lekarz powiedział, ze "wysoki" facecik
A byłam na badaniu podczas trwania 21 tygodnia.

Ja sie pytalam na polowkowym czy malenstwo jest pulpecikiem bo u nas w rodzinie rodzily sie takie ok. 4kg ja zreszta tez...

A tu niespodzianka powiedziala, ze jest filigranowa po mamusi...
no tak w koncu krasnal 158
Wiec zazdroszcze tej wysokosci

Cytat:
Co do połówkowego to ja miałam w pełnym 20 tygodniu i młody ważył 350g więc nie tak dużo, ale było wszystko w porządku.
Jestem ciekawa, w ktorym momencie moje dziecie osiagnie magiczne 1000
Stary 2010-05-08, 12:45   #2298
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dziewczyny jakie macie rozmiary kołderek do łóżeczka?
Czy któras z Was ma tą pościel: http://www.allegro.pl/item1015124110...ka_140x70.html
bo chce ja zamówic, ale nie wiem jak z jakością.
Stary 2010-05-08, 12:47   #2299
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Czy któras z Was ma tą pościel: http://www.allegro.pl/item1015124110...ka_140x70.html
ja kupilam posciel 120x90 bo kupuje wyrko 120x60
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:49   #2300
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

vett to czekam hehe, no ja też jestem ciekawa ile teraz już waży, a na usg idę dopiero pod koniec maja i to będzie pełny 28 tydzień więc pewnie już osiągnie 1000g
Stary 2010-05-08, 12:49   #2301
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja kupilam posciel 120x90 bo kupuje wyrko 120x60
Właśnie, chyba najpierw powinnam zdecydować o rozmiarze łóżeczka a potem kołderki.
Stary 2010-05-08, 12:53   #2302
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

A właśnie miałam was zapytać. Ja się zastanawiam nad rozmiarem pościeli, bo nie wiem jak to jest na początku mały będzie w rożku spał, później chcę go kłaść w śpiworku więc kołderką raczej przykrywać już nie będę bo mu za ciepło chyba będzie. I tak sobie myślę czy nie wziąć większego rozmiaru na później. Chyba, że kołderką też trzeba przykryć, sama już nie wiem, co o tym sądzicie?
Stary 2010-05-08, 12:56   #2303
Xawmeli
Rozeznanie

ja mam tak samo jak bajka łózio, które czeka na mnie w sklepie, w poniedziałek pojade 120X60 i pościel 120X90
Stary 2010-05-08, 12:57   #2304
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
A właśnie miałam was zapytać. Ja się zastanawiam nad rozmiarem pościeli, bo nie wiem jak to jest na początku mały będzie w rożku spał, później chcę go kłaść w śpiworku więc kołderką raczej przykrywać już nie będę bo mu za ciepło chyba będzie. I tak sobie myślę czy nie wziąć większego rozmiaru na później. Chyba, że kołderką też trzeba przykryć, sama już nie wiem, co o tym sądzicie?
U moich 2 znajomych różek sie nie sprawdziła bo maluszki sie strasnie darły. Może miały za mało miejsca, albo za duszno. Śpiworek fajna rzecz, i też sie w niego zaopatrzę. Tak myślę, że jak dziecko będzie miało więcej niz 120 to już raczej w łóżeczku nie będzie spał. Ale to moje zdanie, ja nie mam żadnego doświadczenia.
Stary 2010-05-08, 12:57   #2305
Xawmeli
Rozeznanie

miałam wizytę w tamten piątek-tydzień temu i bejbi osiągnęła 780 a to był 25 wsumie 26 tydzień....
Stary 2010-05-08, 13:00   #2306
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
vette sliczny, maly brzusio i jak pepek wystaje

Moj pies na szczescie nie szczeka chyba, ze sie go ladnie poprosi, ogolnie do 2 roku zycia nie wiedzielismy, ze nasz pies potrafi szczekac i sie smialismy z niego, pamietam jak pierwszy raz szczeknal to w szoku bylismy, ale wtedy jaki pijany koles sie krecil pod drzwiami, wiec zadowoleni jestesmy, ze nie szczeka tak po prostu.

to podobnie jak moj dlllugo nie slyszelismy go szczekajacego dopiero raz wieczorem na spacerze jakis pijany gosciu szedl sie zataczal a ten zaczal na niego szczekac i od tej pory wlasnie po ciemku gdy sie boi to szczeka aa no i teraz na wiosce jak mnieszkamy kilka domow dalej gosciu ma konia i jak nim jedzie to on szczeka na tego konia ale w domu ogolnie bardzo bardzo zadko mu sie to zdarza co mnie cieszy bo przy synku nie bede sie denerwowala
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:06   #2307
ola_k11
Zadomowienie

vette ale z Ciebie laska!!! brzuś cudny

Cytat:
PAMIĘTAJCIE O KEGLU!!
a ja nie ćwiczę nawet nie wiem jak...

jeśli chodzi o wózki to też mam właśnie dylemat...
myślałam o baby active jet lub x-lander xq ale dowiedziałam się, że ma kubełkowe siedzenie więc odpada, napaliłam się na model xa tylko ta cena... i teraz jak się na niego napatrzylam, to po prostu już mi się ten baby active przestał podobać i nie wiem co wybrać...
oglądam x-landery z 2009 roku na allegro sa dwie aukcje w mojej okolicy
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:07   #2308
kashha
Zadomowienie

Cześć Mamusie! U mnie świeci słoneczko, wybieram się po prezent na komunie kuzynki, nie mam pomysłu co w ogóle kupić... a komunia jutro. Po za tym dziś na bulwarach wiślanych mamy targi dla mamy i noworodka więc pójdę zobaczę co się tam będzie działo, a przy okazji trochę się dotlenię.

vette mój Wojtuś na połówkowym 23/24 tc miał 400 g wagi

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:

Edytowane przez kashha
Czas edycji: 2010-05-08 o 13:09
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:10   #2309
itakasia
Zakorzenienie

na skurcze polecam magnez i wapn forte doppelherz, mi pomoglo jeszcze przed ciaza
vette
cudnie wygladasz
im wiecej ogladam tym wiekszy metlik, podobaja mi sie obecnie bebe confort i casualplay. ale cena
Stary 2010-05-08, 13:15   #2310
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ja ja zamowilam ale jeszcze nie dotarla wiec moge ci powiedziec za kilka dni ale ktoras z dziewczyn (jaszczka ) kurde przepraszam ale nie pamietam, pisala ze ja ma i jest ok

Cytat:
ja mam tak samo jak bajka łózio, które czeka na mnie w sklepie, w poniedziałek pojade 120X60 i pościel 120X90
i ja tez a lozeczko chyba kupimy to
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00118815
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości