Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 11:04   #2251
Xawmeli
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja w 22 tc wazyla 464 g i miala 24 cm z nozkami a w 26 tc juz 910 g i 30 cm

dziewczyny co ja wczoraj za paskudny wieczor mialam, myslalam ze wyladuje na pogotowiu wczoraj rano na wykladach pobolewal mnie brzuch, ciagnelo mnie po bokach ale myslalam ze promieniuje mi to od zoladka bo na sniadanie zjadlam tylko banana a macica mi sie nie spinala. po poludniu bylo okej a wieczorem byla masakra, po 20 mnie zlapalo i tak ze 2 h trzymalo, ciagnelo po bokach ze nawet glebiej odetchnac nie moglam. mąż mnie juz na izbe przyjec chcial wiezc ale łyknelam dwie nospy i przeszlo. zastanawiam sie od czego to, ja mam wrazenie ze sie przezarlam ostro,a do tego na obiad tesciowka mloda kapuste gotowala wiec mam nadzieje ze od tego
ja miałam coś podobnie ostatnio.......

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dziekuje anoxa

Dziekuje Kasia

Zastanawiamy sie nad:
1)buzz 4-drogi ale b.lekki i estetycznie sliczny
2)xlander xt- zgrabny ale dosc szeroki i juz nie tak lekki;/ super wykonanie i kolorystyka 2010,
3) vector air-b.tani i lekki , jakosc wykonania srednia
Wszystkie w wersji 3in1 z fotelikami maxi cosi.

Wysciskam Cie jak zajade do tego zach-pom

U mnie:
489 w 21 tc-wg usg
561 w 23tc wg usg, wg om kilka dni dalej z tc
mialam 2 polowkowe

UWIELBIAM WEEKENDY! wreszcie mam czas dla siebie.
Porobilam fotki brzuszka, wkleje za chwilke.
podoba mi się........te uściski
aaaaa nasze bejbiki podobne wagi widzę no, no.........
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:09   #2252
vette
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Ale niesamowicie urosla
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
podoba mi się........te uściski
aaaaa nasze bejbiki podobne wagi widzę no, no.........
Juz sprawdzilam na liscie czy moznaby poswatac podkarpackie z pomorskim, ale odpada : Nadinka z moją moga zostac tylko przyjaciolkami
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:12   #2253
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ktos tu wspominal o karuzeli z fischer price z jakimis super melodiami...podaci mi namiary??
Ja dosc juz dawno kupilam karuzele o taka - http://www.allegro.pl/item1023858164...a_projekt.html
sa melodie ,dzwiek bicia serca i ten projektor ,ale zastanawiam sie czy moje dziecko w ogole zwroci na to uwage .Wykonanie tej karuzeli tez takie srednie. To taki troche bajer jak dla mnie bardziej dla rodzicow niz dla dziecka,ale zobaczymy jak bedzie jak juz maly przyjdzie na swiat ,moze sie sprawdzi. Na pewno byloby dobrze gdybym tych melodii z karuzeli sluchala juz teraz ,ale jakos mi to nie wychodzi,wtedy to pewnie mialoby sens.

A chyba pilotka ma taka http://www.allegro.pl/item1024546502...gwarancja.html ,ale mnie wiem czy poleca.

Teraz mi sie spodobala taka http://www.allegro.pl/item1017948783...ainforest.html

vette moja dzidzia nie miala pomiarow wagi na polowkowym ,ale ja bym na twoim miejscu sie tak tym nie sugerowala bo roznica w pomiarach moze wynosic nawet 500g .

itakasia ja tez bym chciala miec 3 dzieci I ostatnio bardzo sie zdziwilam jak moj M. powiedzial ,ze jak juz bedziemy miec wlasny dom to moze zaczniemy sie starac o drugie dziecko A on zawsze chcial miec tylko jedno dziecko. Mysle ,ze wszystko bedzie zalezalo od naszej sytuacji materialnej ..

Mowilyscie tez o pomocy do opieki nad dzieckiem.. Do mnie chyba przyjedzie mama na 3-4 tyg. no i M. bedzie mial 10 tyg wolnego zeby pobyc z maluszkiem. Tez sie troche boje tej opieki nad malym ,ale mysle ,ze dam rade i jak najwiecej chce robic sama ,no albo z pomoca M.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:12   #2254
itakasia
Zakorzenienie

vette
Zosia chyba te 510 to jak miala skonczone 22tc a ja mam nadal kompletny mentlik wozkowy
bajka
buu, odpoczywaj
Stary 2010-05-08, 11:21   #2255
Xawmeli
Rozeznanie

muminek--ja ma tę http://www.allegro.pl/item1024546502...gwarancja.html
jest czad!!!!!!!! a była u mnie koleżanka z synkiem toooo pokazałyśmy mu--mały ma 5 tyg----i tak się zainteresował, że szok myślę, że warto!
aa zamówiłam swoją na allegro i tej koleżance jak tę moją zobaczyła zamówiłam też
Stary 2010-05-08, 11:23   #2256
aniaa22
Zakorzenienie

wstawilam wlasnie pranie z rzeczami synka jakie to malusie wszystko maz juz wraca. z autkiem wszystko ok a moja mala paskudna psina ujada na cos w ogrodku a mi sie nie chce wstawac zeby ja uciszyc...
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:24   #2257
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
I ja też się boję porodu, czasem myślę, że chciałabym by było coś nie tak - w sensie np dzidzia dupką ułożona - by zarządzili CC, wtdy bym miała spokój z myślami o bólu i wszystkimi konsekwencjami porodu naturalnego. Ból po szyciu brzucha zawsze można uśpić tabletkami, nawet silnymi - wtedy dzidzię pewnie trzeba by karmić sztucznym mlekiem by nie wypijało chemii z tabletek. Ale cóż.. wizja bólu, rozpierania i rozdzierania mnie przeraża po prostu i wcale bym się nie zdziwiła gdybym podczas kryzysu "7cm rozwarcia" chciała uciekac do domu i zaklinała się, że nie urodzę.
ja z kolei odwrotnie - modlę się sby wszystko było ok i poród przebiegł naturalnie. Bardzo boję się CC, niewyobrażam sobie, że mięliby mnie kroić, poza tym traktuję urodzenie dziecka jako cud, więc nie chcialabym aby mnie to ominęło. A ból - no fakt, też się boję czy dam radę, nie wiem jaki jest mój próg bólu, czy wytrzymam itd. Ale mimo wszystko chcę urodzić naturalnie i proszę Boga by nic mi w tym nie przeszkodziło...

Jeśłi chodzi o opiekę nad maluchem, to się nie boję, bo zajmowalam się wieloma maluchami w rodzinie - ostatnio pierwsze dwa tygodnie po porodzie jak moja siostra dochodziła do siebie, zajmowałam się siostrzenicą (poza karmieniem cycem )
Mam TŻ, no i my z moją mamą mieszkamy, więc i od niej będę miała dużo pomocy.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny tak jak obiecalam wczorajszy
sms od dzidziadziumdzia

"Hej. Naszej Malej nic nie jest. Wcisnela glowke w ciasny rog mojej macicy i przez to organizm obnizyl jej tetno zeby krew nadarzala z odplywaniem . na dluzsza mete nie ma w tym nic niebiezpiecznego. Wszystkie pozostale wyniki w normie. Pozdrawiam"
to super jupi
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:25   #2258
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wstawilam wlasnie pranie z rzeczami synka jakie to malusie wszystko maz juz wraca. z autkiem wszystko ok a moja mala paskudna psina ujada na cos w ogrodku a mi sie nie chce wstawac zeby ja uciszyc...
co za rasa? tego groźnego psa?
Stary 2010-05-08, 11:25   #2259
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny co ja wczoraj za paskudny wieczor mialam, myslalam ze wyladuje na pogotowiu wczoraj rano na wykladach pobolewal mnie brzuch, ciagnelo mnie po bokach ale myslalam ze promieniuje mi to od zoladka bo na sniadanie zjadlam tylko banana a macica mi sie nie spinala. po poludniu bylo okej a wieczorem byla masakra, po 20 mnie zlapalo i tak ze 2 h trzymalo, ciagnelo po bokach ze nawet glebiej odetchnac nie moglam. mąż mnie juz na izbe przyjec chcial wiezc ale łyknelam dwie nospy i przeszlo. zastanawiam sie od czego to, ja mam wrazenie ze sie przezarlam ostro,a do tego na obiad tesciowka mloda kapuste gotowala wiec mam nadzieje ze od tego
jej dobrze ze przeszlo ale jesli znowu bys tak miala to lepiej jechac i sprawdzic czy wszystko ok

Cytat:
muminek--ja ma tę http://www.allegro.pl/item1024546502...gwarancja.html
jest czad!!!!!!!! a była u mnie koleżanka z synkiem toooo pokazałyśmy mu--mały ma 5 tyg----i tak się zainteresował, że szok myślę, że warto!
aa zamówiłam swoją na allegro i tej koleżance jak tę moją zobaczyła zamówiłam też
mi sie ta strasznie podoba ale mezowi nie bardzo. moze go przekonam i zgapie

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-08 o 11:26
Stary 2010-05-08, 11:27   #2260
ola_k11
Zadomowienie

ja byłam już na pobliskim bazarku - kupiłam trochę warzywek, chlebek, makrelę wędzoną, serek biały, kefir itp. zdrowe pożywienie
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:27   #2261
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
co za rasa? tego groźnego psa?
sznaucer miniatura (troszke jakby zmieszana )

zjadla bym cos... tylko nie wiem co... i wstawac mi sie nie chce...
Stary 2010-05-08, 11:29   #2262
itakasia
Zakorzenienie

tz zabral dzieci na zakupy, jaka cisza
zabka
bardzo fajne plany, wiadomow ze pieniadze maja znaczenie, ale spokojnie ,dacie rade
Stary 2010-05-08, 11:30   #2263
alutka78
Rozeznanie

Dzien dobry wszystkim !!!

Basia84
i Siala_Bala
Dziewczyny, ja tez praktycznie jestem sama, mama daleko opiekuje sie chorym tata. Wiec nie mialabym sumienia jej jeszcze prosic o pomoc. Tesc opiekuje sie chora tesciowa - tez odpada. Maz od rana do wieczora w pracy. Musze dac rade. Mysle, ze musimy pozytywnie sie do tego wszystkiego nastawic i bedzie ok.
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Witajcie1 Ale mi sie nie chciało wstać, ale mam dziś studia i muszę iść chociaż na listę sie wpisać Zmyję sie po 1 zajęciach, a co. Niestety mało ciekawe wykłady dzis są.
Złapał mnie skurcz łydki nad ranem. Dobrze, że był mąż to mi palce podciągnął bo ból straszny. Łykam ten magnez a wczoraj 2 razy mnie złapało.
Słonko świeci, ale nie ufam tej pogodzie, bo wczoraj tez rano było ładnie a potem lipa. A my mamy dziś grilla i chcę jechać!
Mnie tez zlapal skurcz nie raz. Ponoc magnez wcale tak bardzo tych skurczy nie usunie. Takie sa dolegliwosci w ciazy i musimy z tym zyc. Jak lapie mnie nad ranem to szybciutko klade nogi wyzej.
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny tak jak obiecalam wczorajszy
sms od dzidziadziumdzia

"Hej. Naszej Malej nic nie jest. Wcisnela glowke w ciasny rog mojej macicy i przez to organizm obnizyl jej tetno zeby krew nadarzala z odplywaniem . na dluzsza mete nie ma w tym nic niebiezpiecznego. Wszystkie pozostale wyniki w normie. Pozdrawiam"

a ja dzisiaj mialam cudowny sen snilo mi sie ze maly sie urodzil i byl taki sliczny tylko z mezem nie mielismy upranych ciuszkow i ubieralismy mu nie uprane takie ze tylko metki odrywalismy i biedny na buzce dostal uczulenia ale przez ten sen jeszcze bardziej za nim tesknie

dobra uciekam robic sniadanko a pozniej was bede nadrabiala
No to dobrze, ze jest ok. Napedzilas nam stracha. Trzymaj sie.
Stary 2010-05-08, 11:37   #2264
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jej dobrze ze przeszlo ale jesli znowu bys tak miala to lepiej jechac i sprawdzic czy wszystko ok

mi sie ta strasznie podoba ale mezowi nie bardzo. moze go przekonam i zgapie
ja tez kupilam ta karuzelke tylko jeszcze na nia czekam :/ a wczoraj jak zajechalam do hurtowni to kosztowala 208 zł normalnie szok. ja za swoja z przesylka dalam 110 zl.

dzisiaj czuje sie juz okej, ale jak sie znowu zdarzy to napewno pojade. tylko sie młoda zbuntowala i nie kopie tak czesto... moze znowu sie tylkiem wypiela.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

a co do tej samotnosci po porodzie to tez moge zapisac sie do tego klubu. narazie porodu sie nie boje, nie mysle o tym, czesciej w glowie mi siedzi ze sobie z dzidzia nie poradze. moja mamuska mieszka 120 km dalej od nas a w sumie chyba tylko jej dalabym sobie we wszystkim pomoc. na tesciow nie mam nawet zamiaru liczyc bo powiem szczerze ze po tym jak widze jak rozwydrzyli dwoje dzieci to wole zeby od mojego trzymali sie z daleka... moze to okrotne no ale co zrobic. dlatego stwierdzilam ze jade rodzic do mojego rodzinnego miasta, moi rodzice maja dom z ogrodem wiec po porodzie zostane tam do konca sierpnia bo we wrzesniu mamuska wraca do pracy. moj maz bedzie mial tylko 2 tyg wolnego bo jest na dzialalnosci wiec nikt mu wiecej nie da, posiedzi tam troche ze mna i wroci do roboty a ja chyba zostane bo sie w 2 tyg po porodzie raczej nie ogarne no a jak juz wroce, to zero pomocy od kogokolwiek... matka daleko, maz od rana do wieczora w pracy wiec bede zdana na siebie. ale kobiety, damy rade!!! nie my pierwsze i nie ostatnie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:40   #2265
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
widze ze nie tylko ja panikuje z tym porodem i jak to bedzie pozniej z opieka nad dzieckiem. ulzylo mi ostatnio z tego powodu sie poplakalam a moj maz mnie pocieszal i mowil ze przeciez bedzie ze mna i jak chce to zebym powiedziala lekarce o cesarce. a ja juz nie wiem czego sie bardziej boje cesarki czy normalnego porodu, w sumie to mi nic nie pasuje wy macie przynajmniej rodzicow/tesciow a my tutaj jestesmy samiutency, jedynie ciotka moze przyjedzie na pare dni ale tylko dlatego ze jest nauczycielka i ma wakacje a pozniej bedziemy juz tylko zdani na siebie bo ona mieszka jakies 6h jazdy od nas
ja tez sie boje bo poza malenstwem to po cc bede sama musiala zajac sie 20 miesiecznym synkiem

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Witajcie1 Ale mi sie nie chciało wstać, ale mam dziś studia i muszę iść chociaż na listę sie wpisać Zmyję sie po 1 zajęciach, a co. Niestety mało ciekawe wykłady dzis są.
Złapał mnie skurcz łydki nad ranem. Dobrze, że był mąż to mi palce podciągnął bo ból straszny. Łykam ten magnez a wczoraj 2 razy mnie złapało.
Słonko świeci, ale nie ufam tej pogodzie, bo wczoraj tez rano było ładnie a potem lipa. A my mamy dziś grilla i chcę jechać!
u nas znow pogoda do bani...a mimo magnezu tez mam skurcze

Cytat:
Przeszukiwalam dzis od rana III czesc naszego watku w nadziei, ze znajde "parametry" Waszych malenstwo na usg polowkowym.
Znalazlam doslownie dwie relacje, pewnie musialabym posiedziec caly dzien przy tym zeby znalezc wiecej.
Napiszecie mi prosze przynajmniej wage Waszych dzieciaczkow z polowkowego+tc. Bede wdzieczna
moj mial w 20tc+1 21 cm i 300 g a w 24tc+1 30 cm i 700 g
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:40   #2266
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
vette moja dzidzia nie miala pomiarow wagi na polowkowym ,ale ja bym na twoim miejscu sie tak tym nie sugerowala bo roznica w pomiarach moze wynosic nawet 500g .

itakasia ja tez bym chciala miec 3 dzieci I ostatnio bardzo sie zdziwilam jak moj M. powiedzial ,ze jak juz bedziemy miec wlasny dom to moze zaczniemy sie starac o drugie dziecko A on zawsze chcial miec tylko jedno dziecko. Mysle ,ze wszystko bedzie zalezalo od naszej sytuacji materialnej ..
Pytam zabko bo jak Wy mialyscie wszystkie w podobnym czasie polowkowe to ja bylam nawet 7-8 tygodni do tylu. Nie mam zadnego porownania poprostu

Mi tez sie marzy gromadka maluchow kiedys chcialam wesola piatke, tak jak u mnie w domu, a teraz marzy mi sie szczesliwa trojka
A co bedzie to bedzie, wiadomo.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Zosia chyba te 510 to jak miala skonczone 22tc a ja mam nadal kompletny mentlik wozkowy
Ja bym nie miala zadnych watpliwosci gdyby nie te ceny
Jak sobie pomysle, ze mam wydac prawie 2 czy 3 tysiace za wozek to mi sie wszystkiego odechciewa...moje auto do smigania po miescie tyle kosztowalo ;/

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja z kolei odwrotnie - modlę się sby wszystko było ok i poród przebiegł naturalnie. Bardzo boję się CC, niewyobrażam sobie, że mięliby mnie kroić, poza tym traktuję urodzenie dziecka jako cud, więc nie chcialabym aby mnie to ominęło. A ból - no fakt, też się boję czy dam radę, nie wiem jaki jest mój próg bólu, czy wytrzymam itd. Ale mimo wszystko chcę urodzić naturalnie i proszę Boga by nic mi w tym nie przeszkodziło...
Ja z kolei juz sie tak nie boje. Moja kuzynka miala tydzien temu CC.
Nie czula nawet znieczulenia w plecy. 2 dni po porodzie wyszla z malym ze szpitala. Wszystko przebieglo planowo i prawie bezbolowo

Jestem dobrej mysli
Stary 2010-05-08, 11:43   #2267
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Jak Wam mija weekend? na poludniu dolujaca pogoda niestety;/

Przeszukiwalam dzis od rana III czesc naszego watku w nadziei, ze znajde "parametry" Waszych malenstwo na usg polowkowym.
Znalazlam doslownie dwie relacje, pewnie musialabym posiedziec caly dzien przy tym zeby znalezc wiecej.
Napiszecie mi prosze przynajmniej wage Waszych dzieciaczkow z polowkowego+tc. Bede wdzieczna

Tak to jest byc na koncu listy oczekujacych...
nasza wazyla w 21 tc 475 a teraz w 27t c rowno 1000 gram

Cytat:

qurcze ciekawe od czego to..
mam nadzieje, ze dzis juz dobrze sie czujesz

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Ja dosc juz dawno kupilam karuzele o taka - http://www.allegro.pl/item1023858164...a_projekt.html
sa melodie ,dzwiek bicia serca i ten projektor ,ale zastanawiam sie czy moje dziecko w ogole zwroci na to uwage .Wykonanie tej karuzeli tez takie srednie. To taki troche bajer jak dla mnie bardziej dla rodzicow niz dla dziecka,ale zobaczymy jak bedzie jak juz maly przyjdzie na swiat ,moze sie sprawdzi. Na pewno byloby dobrze gdybym tych melodii z karuzeli sluchala juz teraz ,ale jakos mi to nie wychodzi,wtedy to pewnie mialoby sens.

A chyba pilotka ma taka http://www.allegro.pl/item1024546502...gwarancja.html ,ale mnie wiem czy poleca.
dobrze zapamietalas mamy taka wlasnie jak mowisz
kupilam ja dla synka mojej siostry i teraz dostalam od niej w 'spadku'
siostrzeniec byl bardzo zadowolony i ja tez bardzo sie ciesze ze ja mamy
minus tych karuzelek jest taki, ze 'zjadają' straszne ilosci baterii

Cytat:
dziewczyny oswiećcie blondynke - w jakiej temperaturze pierzecie pieluszki?
wczoraj przyszla moja mega paka z allegro i bym wyprala i nie wiem czy 40 stopni wystarczy? bo prawde mowiac mam ochote je wygotowac, zeby ta cala fabryczna chemia z nich wyszla
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:44   #2268
hd2005
Zakorzenienie

Witam ponownie

dobrze, że z dzidza wszystko OK Ufff....

Od rana M zabrał się za generalne sprzątanie. Oczywiście też się zabralam bo nie mogłam tak tylko patrzeć. M co jakiś czas patrzył wymownie i wtrącał "proszę usiądź"

Za godzinkę pojadę do p. promotor po odbiór sprawdzonych moich dwóch rozdziałów Zobaczymy czy będzie sporo poprawek.

Wczoraj sporo napisałam, dzisiaj również planuję
Mam coraz częściej bóle w podbrzuszu i boję się, że mam coraz mniej czasu na napisanie pracy
Ach... Muszę sobie narzucić rygor!!!!!!!!!!!!

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:45   #2269
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moj mial w 20tc+1 21 cm i 300 g a w 24tc+1 30 cm i 700 g
wow to niesamowite z jaka predkoscia te nasze malenstwa rosna

Cytat:
sznaucer miniatura (troszke jakby zmieszana )
grozna bestia
b.lubie sznaucerki , chodzisz z nim do fryzjera?
Stary 2010-05-08, 11:52   #2270
Xawmeli
Rozeznanie

aniu--męża hop siup i karuzelę zamawiaj pozwolę zgapić
aż dziw, że sznaucer i ma taki temperament ah te dogi

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

hd---jak mąż każe to się siada
powodzenia w pisaniu pracy iiiiii wiem, że dasz rade!!!!!!!!!
Stary 2010-05-08, 11:54   #2271
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam zabko bo jak Wy mialyscie wszystkie w podobnym czasie polowkowe to ja bylam nawet 7-8 tygodni do tylu. Nie mam zadnego porownania poprostu

Mi tez sie marzy gromadka maluchow kiedys chcialam wesola piatke, tak jak u mnie w domu, a teraz marzy mi sie szczesliwa trojka

Ja bym nie miala zadnych watpliwosci gdyby nie te ceny
Jak sobie pomysle, ze mam wydac prawie 2 czy 3 tysiace za wozek to mi sie wszystkiego odechciewa...moje auto do smigania po miescie tyle kosztowalo ;/

Ja z kolei juz sie tak nie boje. Moja kuzynka miala tydzien temu CC.
Nie czula nawet znieczulenia w plecy. 2 dni po porodzie wyszla z malym ze szpitala. Wszystko przebieglo planowo i prawie bezbolowo

Jestem dobrej mysli
co do wozeczkow to ja tez bylam zakochana w buzzie no ale odpadl u mnie przez ta pieprzona kubelkowa spacerowke i budke ktora w ogole nie chroni przed wiatrem, tak na dobra sprawe nie wiem po co ona tam jest hehe no i niestety nie podobal sie mojemu mężowi.

na x landera chcieli mnie namowic w sklepie, podobal mi sie owszem ten ktory chce alutka kupic, ale jak dla mnie krowa ktora ciezko sie prowadzi i jest mega ciezki.

espiro vector tez go chcialam ale maja go moi znajomi i jakos nei sa z niego zadowoleni. ogolnie to maly wozek do ktorego trzeba sie mega schylac. nie wiem czy widzialas go na zywo, ale zwroc uwage jak nisko jest gondola. no i z racji tego ze jest lekki dla mnie wydaje sie wywrotny mimo ze jest na 4 kolkach.

chcialam tez mutsy transporter ale znowu sie mezowi nie podobal i tez mialam mega dylemat odnosnie wozka. no i w koncu zakupilam wozek ktorego w ogole nie bralam pod uwage bo na necie mi sie nie podobal, ale zmienilam zdanie po tym jak zobaczylam go na zywo i po gadce ze sprzedawca. no i jest speedi sx jedynym minusem dla mnie jest to ze spacerowka jest tylko przodem do jazdy.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-08, 11:56   #2272
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
nasza wazyla w 21 tc 475 a teraz w 27t c rowno 1000 gram

Ahhha musze sie pochwalic, mniej wiecej od tygodnia widze jak moj brzuch sie porusza Nareszcie doczekalam sie tego momentu...
Pamietam jak opowiadalyscie o tym, a ja wtedy tylko pod reka czulam.

Cudne uczucie

Czkawki jeszcze nie zlokalizowalam

Obiecana fotka, pelny 24 tydzien z 5,5 kg na plusie
90 w pepku
92 w biodrach
78 w talii
98 w biuscie
Stary 2010-05-08, 11:58   #2273
żabka19
Raczkowanie

Cytat:

To widze ,ze mamy podobne plany . A o tej wadze to napisalam tak zapobiegawczo zebys sie przypadkiem tym nie przejmowala jak wyjda jakies spore roznice

Xawmeli a wlaczylyscie ta karuzele malemu w ciemnosci czy normalnie w dzien? Z tym "daszkiem" na karuzeli czy bez? Bo mnie bardzo ciekawi czy dziecko zaciekawi ten projektor czy nie. No wlasnie najwazniejsze to przetestowac na zywo ,a widac ,ze ta z misiami dziala

Wiecie co tak ostatnio na oko sobie policzylam ,ze jak bedziemy pisac w takim tempie to rozpakujemy sie w VII/VIII czesci

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-05-08 o 12:06
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:59   #2274
anoxa
Zakorzenienie

xamaweli moja siostra tez ma sznaucerka i powiem ci ze one maja nieziemski temperament tofik sie rzuca jak mu cos nie pasuje warkna tez potrafi a mojemu beaglowi dziewczyny moga robic wszystko i on nawet nie warknie zreszta nigdy go nie slyszalam warczacego

ja juz mam prawie wysprzatane ale sie zgrzalam i upocilam przy tym chwil;ke odpoczne i zmyje podlogi i najpier je odkurze

aaa wogole dzisiaj w nocy moja znajoma o ktorej ostatnio pisalam ze skracala jej sie szyjka w ciazy i ja straszyli ze wczesniej urodzi i wkoncu wiktorek sie urodzil w 41tc dostalam wlasnie mmsa ze zdjeciem jest sliczny taki drobniutki nie wiem ile wazy ale juz jej zazdroszcze ze maluszka przy sobie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:01   #2275
entertete
Rozeznanie

Cytat:
ciagnelo po bokach ze nawet glebiej odetchnac nie moglam. mąż mnie juz na izbe przyjec chcial wiezc ale łyknelam dwie nospy i przeszlo. zastanawiam sie od czego to, ja mam wrazenie ze sie przezarlam ostro,a do tego na obiad tesciowka mloda kapuste gotowala wiec mam nadzieje ze od tego

Może Cię to pocieszy - ja też miewam takie bóle chyba już z 1,5 miesiąca już, czasami, zazwyczaj po jedzeniu takim obfitszym, choć niekoniecznie przeżarciu. To takie uczucie po obydwu bokach jakby mi się wnętrzności nie mieściły takie ciągnięcie. U mnie jest niegroźne, zwykle mija po pół godz około. Choć chyba Twoje dzidzi już pcha się to lepiej uważać...

A może macie takie uczucie kłucia na dole brzucha i ból lekko podobny do miesiączkowego? Bo ja zaczęłam właśnie 8 miesiąc (32 tc) i mi się coś takiego pojawia jak mały nie śpi i mocno się rusza. I nie wiem czy to normalne, ze to ucisk czy coś się dzieje.
Jak zaczynałam 7 to od razu zrobiło mi się ciężej chodzić, teraz 8 i od razu nowe dolegliwości, sama sie zastanawiam może to tak się odczuwa przełomy? W przyszłym tyg idę na wizytę, ale jakby ktosia miała podobnie to napiszcie.

Jak zwykle stale Was czytam, ale jeszcze pracka i tak ogólnie jakoś ciągle coś sie dzieje, więc mało się udzielam.
Mam nadzieję, że będziemy miały jak najmniej problemów
z donoszeniem ciąż.

Ja sukcesywnie dokupuję ostatnie rzeczy do szpitala, bo sumie to już nawet za 6 tygodni będzie terminowo (38tc), więc wolę się zabezpieczyć.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:01   #2276
bajka1807
Zakorzenienie

aaaa a jeszcze co do wozkow... ostatnio na miescie widzialam kobiete z wozkiem ktory widzialam pierwszy raz w zyciu - okazalo sie ze na stelazu mury ma gondole od bebe confort... wygladal bosko !!!
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-08, 12:02   #2277
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dziewczyny oswiećcie blondynke - w jakiej temperaturze pierzecie pieluszki?
wczoraj przyszla moja mega paka z allegro i bym wyprala i nie wiem czy 40 stopni wystarczy? bo prawde mowiac mam ochote je wygotowac, zeby ta cala fabryczna chemia z nich wyszla
ja wrzucilam kilka razem z ubrankami i piore w 40 stopniach

Cytat:
grozna bestia
b.lubie sznaucerki , chodzisz z nim do fryzjera?
tak co 3 miesiace. oststnie 3 razy byla trymowana wiec placilismy 100 zl a teraz juz na normalne strzyzenie czyli 50

Cytat:
aniu--męża hop siup i karuzelę zamawiaj pozwolę zgapić
aż dziw, że sznaucer i ma taki temperament ah te dogi

sznaucerki raczej bywaja szczekliwe nasza i tak jest ok bo nie gryzie nikogo i niczego a na osiedlu mamy takiego glupiego sznaucera co chce pogryzc wszystko co sie rusza
Stary 2010-05-08, 12:03   #2278
anoxa
Zakorzenienie

odnosnie wozkow tez mi sie strasznie buzzy podobaly maja super kolory i ogolnie ksztalt wozka mi sie podoba ale wlasnie spacerowka jest kompletnie do kitu jak dla mnie nie dosc ze kubelkowa te regulowanie do niczego i no i budka

dlatego wybralam implasta bolder sd juz w sumie od poczatku bylam na niego zdecydowana a wlasciwie od poprzedniej ciazy siostra miala bolder3 i byla niesamowicie zadowolona zreszta sama go nie raz prowadzilam i same plusy tego wozka widzialam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:04   #2279
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia
Obie mamy 30tydz. i 1 dzień. Ty poród za 69 a ja za 68 dni
Wg. karty ciąży termin mam na 15 lipca
Dzien Ci zjadlo w suwaczku to dlatego, teraz wszystko sie zgadza

Cytat:
w 20t 340g ,w 22t 560g

Matko jaki mialam sen dzisiaj Snilo mi sie, ze odciagam sobie pokarm laktatorem i go sama pije aby dziecko mialo co jesc fuuuuuj paskudne to bylo i tak nie chcialam pic tego mleka, ale musiala

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:04   #2280
Xawmeli
Rozeznanie

vette---jesteś no no super mamusią!!!!!! brzusio extra......
moja mała też się porusza i klepie mnie i głaszcze i puka i wogóle daje znaki żeby o niej nie zapomniała, a moje życie kręci się TYLKO wokół niej........ah!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości