Idzie wiosna, każda z nas radosna, bo do ślubu coraz mniej, hej,hej,hej! PM2011 cz.17 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 12:57   #3241
natalontko
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna, każda z nas radosna, bo do ślubu coraz mniej, hej,hej,hej! PM2011

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
No to super

Przedstawię pomysł B., ale wątpię, żeby miał się nie zgodzić Oby tylko do przyszłego roku były jeszcze w ofercie
no wlasnie ale mysle ze beda

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
my pojedziemy autem moich rodziców - trzeba oszczędzać!

a co do świadków to tak mi źle TŻ ma jednego brata, niestety już pełnoletniego, więc wszyscy są przekonani że to oczywiste, że będzie on naszym świadkiem - a ja tak nie chcę , taki gnojek nieodpowiedzialny, wszystko w dupie ma ale niestety TŻ nie przetłumacze, że żadnego pożytku z niego nie będzie i tylko będzie trzeba go pilnować - bo wielce mamusia się obrazi

a ze świadkową też mały dylemat.. chciała być nią moja siostra ale niestety będzie miała tylko 15 lat i co stwierdzili? "specjalnie bierzesz ślub żeby nie mogła być twoim świadkiem" ale już wymyśliłam, że wezmę koleżankę na której wiem, że mogę polegać...

niech mnie ktoś przytuli bo teraz doła złapałam przez to

Jesli Cie to pocieszy to moja sis ma byc moja swiadkowa o czym jeszcze nie wie, a ona nawet nie wie czy przyjedzie bo jest daleko Co do swiadka ze strony Tz to tez z rodzenstwa nie bierze z podobnych co u Ciebie problemow i wezmie najlepszego kolege pewnie A ja jak moja sis nie przyleci ( w co troche watpie) to kolezanke poprosze

A co do swiadkow to u mnie tylko beda spelniac role w kosciele pozniej juz niech sie bawia, ewentualnie przy oczepinach ( zdjecie welonu badz musznika). Wiem ze to dla niektorych wazna sprawa kto bedzie swiadkiem ale dla mnie az tak nie dla mnie wazne zeby wogole sis przyleciala bo bez niej wesela sobie nie wyobrazam

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
że akurat w 2011 a nie 5 lat później :/
szkoda ze siostra tak ci mowi. Ja mialam byc u mojej sis swiadkiem ale odmowilam bo mialam problemy zdrowotne i moja sis mnie zrozumiala. Wiesz nie przejmuj sie choc to tak latwo mowic/pisac bo to najblizsza rodzina. Szkoda ze moja takie podejscie, siostra powinna sie cieszyc z Twojego szczescia a nie myslec o sobie. To ma byc Twoj dzien!!! A wlasciwie Twoj i Tz Moze sie oswoja z ta mysla
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:58   #3242
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna, każda z nas radosna, bo do ślubu coraz mniej, hej,hej,hej! PM2011

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Hej

Łaziłam od rana po sklepach i szukałam jakiejś koszuli eleganckiej na egzaminy. I co? Nie ma nic ciekawego w tych sklepach A jak już jest, to ja jestem za gruba na nie
przestan, z ktorej Ty strony gruba jestes,hę?

masz racje nic nie ma bo szukalam czegos na obrone,uch
Stary 2010-05-08, 13:00   #3243
potterka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła
Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość

Jesli Cie to pocieszy to moja sis ma byc moja swiadkowa o czym jeszcze nie wie, a ona nawet nie wie czy przyjedzie bo jest daleko Co do swiadka ze strony Tz to tez z rodzenstwa nie bierze z podobnych co u Ciebie problemow i wezmie najlepszego kolege pewnie A ja jak moja sis nie przyleci ( w co troche watpie) to kolezanke poprosze

A co do swiadkow to u mnie tylko beda spelniac role w kosciele pozniej juz niech sie bawia, ewentualnie przy oczepinach ( zdjecie welonu badz musznika). Wiem ze to dla niektorych wazna sprawa kto bedzie swiadkiem ale dla mnie az tak nie dla mnie wazne zeby wogole sis przyleciala bo bez niej wesela sobie nie wyobrazam

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

szkoda ze siostra tak ci mowi. Ja mialam byc u mojej sis swiadkiem ale odmowilam bo mialam problemy zdrowotne i moja sis mnie zrozumiala. Wiesz nie przejmuj sie choc to tak latwo mowic/pisac bo to najblizsza rodzina. Szkoda ze moja takie podejscie, siostra powinna sie cieszyc z Twojego szczescia a nie myslec o sobie. To ma byc Twoj dzien!!! A wlasciwie Twoj i Tz Moze sie oswoja z ta mysla
to akurat są słowa rodziców moich nie siostry.. myśle że ona cieszy się naszym szczęściem, a rodzice są w szoku że już nie jestem małą dziewczynką - trochę wczas

musze coś zrobić z tym bratem TŻa bo oszaleje
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:00   #3244
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

też o tym myślałam bo przecież każdy wie że jest wesele (a u mnie jak już wiecie, pół miasta chyba, czasem czuję się jak celebrytka )
dlatego pieniążki pojadą do znajomego do banku

_________________________ ____

siedzę w nowych pantoflach co by jutro zaskoczenia nie było i zaraz dobiorę jakąś "kreację"

pogoda się poprawiła i mamy słońce

nie spodziewałam się po P ale sam się zrehabilitował po tym niemiłym tekście i dostałam wczoraj róże z okazji rocznicy -1
super Tż
fajnie że butki się podobają
Cytat:
my weźmiemy taty albo od kogoś znajomego
dla mnie mało istotne jaki, byle był umyty
mogłabym nawet takim co na co dzień jeżdżę (ma szeroko i wygodnie otwierane drzwi )

mam strój na komunię
czarna sukienka za kolanko bez rękawów, pod spód czerwona koszula na krótki rękaw i te pantofle

edit: ja wiem Lusi kochanie o co chodziło, napisałam tylko swój pogląd
ja chciałam naszym pojechać bo mi wszystko jedno ale Tż marzy się "odmiana" Może namówię go na któreś służbowe
Cytat:
nasza sala jest typowo na przyjęcia - nie ma tam restauracji
ale podejrzewam że gdybym rzuciła P pomysł kolacji w naszej restauracji na rok przed ślubem żeby to uczcić to też by pewnie miał dziwną minę
ale tacy są faceci
w naszej jest restauracja i tam byliśmy na kolacji zaręczynowej Coś czuję że na rok przed ślubem też tam pójdziemy no i spotkanie rodziców tam ma byc Mój małż jest chyba jakiś dziwny

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2010-05-08 o 13:07
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:02   #3245
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
a co do świadków to tak mi źle TŻ ma jednego brata, niestety już pełnoletniego, więc wszyscy są przekonani że to oczywiste, że będzie on naszym świadkiem - a ja tak nie chcę , taki gnojek nieodpowiedzialny, wszystko w dupie ma ale niestety TŻ nie przetłumacze, że żadnego pożytku z niego nie będzie i tylko będzie trzeba go pilnować - bo wielce mamusia się obrazi

a ze świadkową też mały dylemat.. chciała być nią moja siostra ale niestety będzie miała tylko 15 lat i co stwierdzili? "specjalnie bierzesz ślub żeby nie mogła być twoim świadkiem" ale już wymyśliłam, że wezmę koleżankę na której wiem, że mogę polegać...

ale głupio gadają, postaraj się nie przejmować bo takich bzdur dawno nie słyszałam

u mnie świadkową będzie siora bo mam jedną jedyną i chcę żeby ona była
a u P będzie brat, co prawda go nie lubię ale jest kelnerem w drogiej resturacji i że tak powiem wstydu nie przyniesie i na pewno nic nie zgubi
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:04   #3246
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
przestan, z ktorej Ty strony gruba jestes,hę?

masz racje nic nie ma bo szukalam czegos na obrone,uch
Wiesz co kochana? Mierzyłam taką śliczną koszulę szarą, rozmiar 42 chyba i taka obcisła, że masakra
Okropnie się czuje

To widzę, że nie tylko u mnie ten problem
Ciekawe czy w Olsztynie coś jest Z resztą jak mam zjazd to nawet nie mam czasu i ochoty tam łazić.

Najwyżej pójdę w zielonej koszuli
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:08   #3247
natalontko
Zakorzenienie

potterka a wogole 5 lat to strasznie dlugo, jak mozna tak mowic wogole.

No to sorki za pomylke, a to sis sie nie wtraca ? Ja jak moi rodzice by tak gadali odnosnie mojej starszej siostry to bym sie odezwala ze ja nie chce byc swiadkiem i ze to wybor siostry a nie moj.
Co Ty mozesz za to ze Twoja siostra jest o tyle mlodsza od Ciebie.

A wy ile macie lat ze wogole takie 5 lat wylecialo ? Moja mama zawsze mi mowila ze po co czekac jak sie jest pewnym to slub i juz. Zawsze mowi ze ona sie juz taty doczekac nie mogla i wlasciwie oni po 2 latach brali slub. U mnie bedzie 6 lat

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Wiesz co kochana? Mierzyłam taką śliczną koszulę szarą, rozmiar 42 chyba i taka obcisła, że masakra
Okropnie się czuje

To widzę, że nie tylko u mnie ten problem
Ciekawe czy w Olsztynie coś jest Z resztą jak mam zjazd to nawet nie mam czasu i ochoty tam łazić.

Najwyżej pójdę w zielonej koszuli
no ale Ty przeciez masz wlasciwe gabaryty z tego co pamietam wszystkie Ci ich zazdroscimy Wiec sie nie smutaj a co do bialych koszul to jest ciezko znalesc jakakolwiek
Stary 2010-05-08, 13:11   #3248
anemeon
Zakorzenienie

Cytat:
czekajcie na mnie
no, to przyjeżdżaj

Cytat:
Czesc

anemeon
swietny pomysl A wy juz uswiadamiacie swiadkow?
tak, dzisiaj ich uświadomimy stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać, skoro i tak od samego początku wiedzieliśmy, że to będą oni

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
anemeon co to jest tapenada?
pasta z czarnych oliwek, ale nagle stwierdziłam, że może lepiej zrobie guacamole?

Cytat:

mam strój na komunię
czarna sukienka za kolanko bez rękawów, pod spód czerwona koszula na krótki rękaw i te pantofle
pokaż nam się potem!

Cytat:
nasza sala jest typowo na przyjęcia - nie ma tam restauracji
ale podejrzewam że gdybym rzuciła P pomysł kolacji w naszej restauracji na rok przed ślubem żeby to uczcić to też by pewnie miał dziwną minę
ale tacy są faceci
nasza też jest tylko na przyjęcia, a szkoda... Ciekawa jestem, czy TŻ coś wymyśli... Jego rodzice akurat tego dnia wyjeżdżają, więc będzie wolny dom... Może jakaś romantyczna kolacja, którą sobie sama ugotuję (na urodziny zaprosił mnie na kolację - myślę sobie: super, będzie gotował! a on przyjechał po mnie i jedziemy do sklepu, wchodzimy, a on: nie wiem, co kupić, to co gotujeMY? wyszło na to, że sama ugotowałam - dla siebie, jego, jego siostry i jej faceta )

Cytat:
my pojedziemy autem moich rodziców - trzeba oszczędzać!

nie przejmuj się, nam też sugerowano wybór świadków (tzn. D. zasugerowano, żeby jego świadkiem był chłopak jego siostry), ale się nie daliśmy. Ja mam akurat siostrę, ale dlatego, że ją bardzo lubię. Nie tylko dlatego, że jest moją siostrą

zrobiłam tiramisu, potem wrzucę zdjęcia
a teraz jadę na zakupy na wieczorną kolacyjkę
do potem

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:14   #3249
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
no ale Ty przeciez masz wlasciwe gabaryty z tego co pamietam wszystkie Ci ich zazdroscimy Wiec sie nie smutaj a co do bialych koszul to jest ciezko znalesc jakakolwiek
To chyba mnie z kimś pomyliłaś
Ostatnio troszkę mi się przytyło

Kupiałam sobie czarną spódnicę- rozm. 44
Najpierw sprzedawczyni podała mi rozmiar 36, 38- wszystkie za małe, nie przeszżły nawet przez uda. I jak przy kasie zobaczyłą jaki mam rozmiar to się mocno zdziwiła i powiedziała, że nigdy by sie nie spodziewała, że właśnie taki rozmiar mam. Że z pozoru wyglądam na 38 Powiedziałam jej, że pozory mylą

Przepraszam, ale musiałam się wyżalić
Stary 2010-05-08, 13:16   #3250
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
A wy ile macie lat ze wogole takie 5 lat wylecialo ? Moja mama zawsze mi mowila ze po co czekac jak sie jest pewnym to slub i juz. Zawsze mowi ze ona sie juz taty doczekac nie mogla i wlasciwie oni po 2 latach brali slub. U mnie bedzie 6 lat
no wiesz nie do końca się z tym zgadzam
ja wcześniej byłam pewna ale nie myślałam o ślubach w wieku 19-23 lat
więc to zależy indywiudalnie od pary
my chcieliśmy mieć chociaż studia z bani bo jakby P miał płacić za szkołe, potem ratę za mieszkanie i jeszcze zbierać na ślub to chyba byśmy nie dali rady
Stary 2010-05-08, 13:19   #3251
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
my chcieliśmy mieć chociaż studia z bani bo jakby P miał płacić za szkołe, potem ratę za mieszkanie i jeszcze zbierać na ślub to chyba byśmy nie dali rady

my po nie całym roku byliśmy pewni ale co z tego skoro ja jeszcze studia konczyłam i codziennie dojeżdżałam, nie mieliśmy opcji mieszkaniowych itd
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:23   #3252
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

Najpierw sprzedawczyni podała mi rozmiar 36, 38- wszystkie za małe, nie przeszżły nawet przez uda. I jak przy kasie zobaczyłą jaki mam rozmiar to się mocno zdziwiła i powiedziała, że nigdy by sie nie spodziewała, że właśnie taki rozmiar mam. Że z pozoru wyglądam na 38 Powiedziałam jej, że pozory mylą

kochana...rozmiarowki sa rozne.nie przejmuj sie

w olsztynie, pewnie w alfie w orsayu by sie cos znalazlo,ale jakos nie mam ochoty 70zl wydawac na koszule

a teraz pewlno jest tych z zabotami na kims moze ladnie wygladaja,ale na mnie nie.chyba,ze delikatne sa,a ja same takie bufiste widzialam

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

T'ai, dotta dokladnie...chociaz byla mysl,zeby na studiach zamieszkac,ale dobrze,ze jej nie ziscilismy

wracam do reklam
Stary 2010-05-08, 13:36   #3253
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
no rozumiem, ale nie mozesz porownywac czasow moich rodzicow do terazniejszych czasow Oni po zawodowkach czyli po maturze planowali juz sluby moja mama w moim wieku juz miala odchowane dziecko. Teraz jest calkiem inaczej, wiekszosc ludzi studiuje i jest wogole inaczej, mlodzi ida na swoje, kiedys tak nie bylo.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:

co za baba brak mi slow normalnie
To moze Cie myle choc watpie

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Patrzac z perspektywy terazniejszosci to masz racje, my rowniez czekalismy na skonczenie szkoly i jak tylko myslelismy o sobie powaznie zawsze byl termin po szkole.

Dlatego ja juz dawno wiedzialam ze w 2011 wyjde za maz bo znajac mojego Tz oswiadczylby mi sie przed zakonczeniem szkoly, nawet myslalam ze w dniu zakonczenia to zrobi, a wiadomo ze okres przygotowan troche trwa wiec obstawialam na 2011 Wzial mnie z zaskoczenia i oswiadczyl sie na poczatku ostatniego roku nauki

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Dobra ja zmykam ide wkoncu porzadki porobic i pozniej biore sie za nastepna prezentacje tym razem na seminarium na szczescie moze byc mnie slajdow

To zycze milego weekendu!!!!

papa

Edytowane przez natalontko
Czas edycji: 2010-05-08 o 13:33
Stary 2010-05-08, 13:40   #3254
MiciaKicia
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Ale piekna pogoda u mnie hihi

Ale wiecie co...zbulwersowalam sie maksymalnie... Szlam z pracy alejką gdzie pelno ludzi chodzi zawsze no i wiadomo.. cieplo dzis to spodniczke zalozylam i ide sobie normalnie a jakichs 2 gnojków mnie mija i mowi "Czesc" no to ja z rozpędu odpowiedzialam. Oni juz kawalek za mną zaczeli na caly glos "eeejj ale fajna dupa!! A dasz mi dupy? no prooszeeeee daj mi dupy" i juz pozniej nie slyszalam co krzyczeli ale bylo mi strasznie wstyd i czułam zażenowanie ...

Teraz ide z mamą na zakupy, pozniej zajrzę

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:47   #3255
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
no rozumiem, ale nie mozesz porownywac czasow moich rodzicow do terazniejszych czasow Oni po zawodowkach czyli po maturze planowali juz sluby moja mama w moim wieku juz miala odchowane dziecko. Teraz jest calkiem inaczej, wiekszosc ludzi studiuje i jest wogole inaczej, mlodzi ida na swoje, kiedys tak nie bylo.

Dlatego ja juz dawno wiedzialam ze w 2011 wyjde za maz bo znajac mojego Tz oswiadczylby mi sie przed zakonczeniem szkoly, nawet myslalam ze w dniu zakonczenia to zrobi, a wiadomo ze okres przygotowan troche trwa wiec obstawialam na 2011 Wzial mnie z zaskoczenia i oswiadczyl sie na poczatku ostatniego roku nauki
jednak jestem za tym że głównie decyduje indywidualne podejście pary
bo jak widać niektóre dziewczyny już po maturze są gotowe (np na tym wątku)

ogólnie mi się wydaje że nam jest trudniej, kiedyś wymagali tylko zawodówki każdy obowiązkowo pracował, mieszkania też przydzielali
a teraz co z tego że masz kilka mgr jak nikt cię nie chce zatrudnić

my początkowo myśleliśmy o tym roku, ale przeważyła sprawa mieszkania
z drugiej strony rok w tą czy w tamtą
a P oświadczył się kiedy oboje skończyliśmy studia

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2010-05-08 o 13:58
Stary 2010-05-08, 14:02   #3256
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
potterka a wogole 5 lat to strasznie dlugo, jak mozna tak mowic wogole.

No to sorki za pomylke, a to sis sie nie wtraca ? Ja jak moi rodzice by tak gadali odnosnie mojej starszej siostry to bym sie odezwala ze ja nie chce byc swiadkiem i ze to wybor siostry a nie moj.
Co Ty mozesz za to ze Twoja siostra jest o tyle mlodsza od Ciebie.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

ja mam 22 a Tż 23.. razem jesteśmy ponad 5 lat nie wie co im sie ubzdurało
Stary 2010-05-08, 14:06   #3257
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 22 a Tż 23.. razem jesteśmy ponad 5 lat nie wie co im sie ubzdurało
a może uważają że za młodzi jesteście tylko nie mówią tego wprost a wymyślają dziwne argumenty
Stary 2010-05-08, 14:09   #3258
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
kochana...rozmiarowki sa rozne.nie przejmuj sie

w olsztynie, pewnie w alfie w orsayu by sie cos znalazlo,ale jakos nie mam ochoty 70zl wydawac na koszule

a teraz pewlno jest tych z zabotami na kims moze ladnie wygladaja,ale na mnie nie.chyba,ze delikatne sa,a ja same takie bufiste widzialam
Mi na kimś też się podobają, ale na mnie to
W sumie u mnie w mieście koszule są właśnie w granicach 70-90zł więc trzeba się z tym liczyć.

Cytat:

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

co za baba brak mi slow normalnie
To moze Cie myle choc watpie

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Patrzac z perspektywy terazniejszosci to masz racje, my rowniez czekalismy na skonczenie szkoly i jak tylko myslelismy o sobie powaznie zawsze byl termin po szkole.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Dobra ja zmykam ide wkoncu porzadki porobic i pozniej biore sie za nastepna prezentacje tym razem na seminarium na szczescie moze byc mnie slajdow

To zycze milego weekendu!!!!

papa
Moja mama wyszłą za mąż miesiąc przed 20 urodzinami, a jak mnie urodziła to była dwa tygodnie po21 urodzinach i są z tatą bardzo szczęśliwym małżeństwem do dziś Choć na początku nie było im wcale lekko.
Ale to fakt, teraz inne czasy.

Miłęgo weekendu

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ale piekna pogoda u mnie hihi

Ale wiecie co...zbulwersowalam sie maksymalnie... Szlam z pracy alejką gdzie pelno ludzi chodzi zawsze no i wiadomo.. cieplo dzis to spodniczke zalozylam i ide sobie normalnie a jakichs 2 gnojków mnie mija i mowi "Czesc" no to ja z rozpędu odpowiedzialam. Oni juz kawalek za mną zaczeli na caly glos "eeejj ale fajna dupa!! A dasz mi dupy? no prooszeeeee daj mi dupy" i juz pozniej nie slyszalam co krzyczeli ale bylo mi strasznie wstyd i czułam zażenowanie ...

Teraz ide z mamą na zakupy, pozniej zajrzę
o kurde co za barany
Stary 2010-05-08, 14:34   #3259
T'ai
Zakorzenienie

dziewczyny wydaje mi się że 70 zł za białą koszulę to taka normalna cena
ja za tyle na obronę kupowałam, jest w miarę luzacka więc często ją ubieram
Stary 2010-05-08, 14:51   #3260
bambusiek
Zakorzenienie

A ja już mykam Nie wiem czy jeszcze się dziś odezwę, bo trochę zawalony dzień

A jutro jedziemy do kuzynostwa B. tzn, będę robić za drivera na drogę powrotną A to jakieś 50-60 km z objazdami Mam stresa

No to papapapa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 14:54   #3261
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
A jutro jedziemy do kuzynostwa B. tzn, będę robić za drivera na drogę powrotną A to jakieś 50-60 km z objazdami Mam stresa

No to papapapa
dasz radę poza tym musisz się wprawiać jak najwięcej
baw się dobrze
Stary 2010-05-08, 15:22   #3262
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Okropnie się czuje
Cytat:

nie przejmuj się rozmiarówka jest taka różna, że nie można na to zwracać aż tak uwagi... a to że powiedziala, że wyglądasz na 38 odebrałabym jako komplement
Cytat:
a może uważają że za młodzi jesteście tylko nie mówią tego wprost a wymyślają dziwne argumenty
mam takie właśnie wrażenie.. ale skoro mieskzamy już rok ze sobą to chyba powinni się spodziewać tego że się pobierzemy ehh brak mi słów
Cytat:

No to papapapa
dasz radę ! szerokiej drogi i mało przeszkód
Stary 2010-05-08, 15:27   #3263
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wydaje mi się że 70 zł za białą koszulę to taka normalna cena
ja za tyle na obronę kupowałam, jest w miarę luzacka więc często ją ubieram
no bo to niby normlana cena,ale mam taki sklep u nas, gdzie fajna koszule mozna kupic juz za 50zl, dlatego tak powiedzialam i spodnice np. za ok 70.

ale ja na obrone upatrzylam sobie princeske i poszukuje koszuli 3/4 rekaw, bo na ktortki to nie bedzie pasowac

maly byl u nas, bo szwagier pomagal tacie z samochodem-akumulator wysiadl.
ale zaraz jada do znajomych na dzilke,wiec troszke cziszy bedzie, bo przez ten 3 rozdzial jestem nerwus i poklocilam sie z mam

a jednak pizzy nie robie bo jedziemy z M. gdzies w plener

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:

No to papapapa
bedzie dobrze, wprawisz sie przynajmniej

ale tez bym sie stresowala

jejciu podziwiam Was dziolchy. wiem,ze to glupie,ale ja mam stresa nawet przed tym,zeby sie zapisac na prawko
ze instruktor bedzie sie ze mnie smial, bo jestem ciemna masa i tylko M. do mnie cierpliwosc jak czasem mnie uczy a potem,ze egzaminator mnie tak zestresuje,ze wszystkie konczyny beda mi latac na wszystkie strony

glupia jestem, wiemi zapisze sie predzej czy pozniej
Stary 2010-05-08, 15:32   #3264
natalontko
Zakorzenienie

Na chwilke przyszlam

Pare tygodni temu sasiedzi obcieli tuje ktore rosna kolo plotu sasiadujacego z moim wjazdem do domu. Zobaczcie co oni mi najlepszego zrobili to w zyciu za rok sliczne nie bedzie. A takie ladne byly zielone piekne duze ( rowne z plotem) Juz z mama kombinujemy co z tym zrobic jak zakryc, bo jak widzicie maja niezly porzadek na ogrodzie. Wsumie sie nie dziwie bo tam starsze osoby mieszkaja, ktore bardzo lubie, a moj dziadek im pomagal te tuje obcinac ehh co my z tymi naszymi dziadkami mamy

Załącznik 3091617

Załącznik 3091625 Załącznik 3091626

Czas edycji: 2010-05-08 o 15:41
Stary 2010-05-08, 15:40   #3265
potterka
Zakorzenienie

ale mnie TŻ teraz wkurzył
jest wielce zły na mnie bo nie chcę jechać do jego kolegi na imprezę... a:
1. kończę pracę o 20 więc na miejscu bylibyśmy o 21
2. mam jutro zajęcia od 8-18 i to dość ciężkie, że muszę być kumata
3. rano musiałabym się wracać 15 km po koleżanke bo jesteśmy umówionem, że razem jeździmy - a nie chce tego odwoływać tylko skuli tego żeby TŻ mógł się dobrze bawic i schlać..
normalnie mnie załamał teraz

a teraz sie mnie jeszcze pyta czy będę zła jak pojedzie beze mnie.. nosz kur... tylko do mamusi pojechał na chwilę i już mu odbija
Stary 2010-05-08, 15:43   #3266
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Na chwilke przyszlam

Pare tygodni temu sasiedzi obcieli tuje ktore rosna kolo plotu sasiadujacego z moim wjazdem do domu. Zobaczcie co oni mi najlepszego zrobili to w zyciu za rok sliczne nie bedzie. A takie ladne byly zielone piekne duze ( rowne z plotem) Juz z mama kombinujemy co z tym zrobic jak zakryc, bo jak widzicie maja niezly porzadek na ogrodzie. Wsumie sie nie dziwie bo tam starsze osoby mieszkaja, ktore bardzo lubie, a moj dziadek im pomagal te tuje obcinac ehh co my z tymi naszymi dziadkami mamy

Załącznik 3091566 Załącznik 3091567

Załącznik 3091568
miałam podobny problem moj tata kupił takie drewniane wysokie płotki , taka kratka i teraz nawet niezle to wyglada.
http://allegro.pl/item1008416926_plo...enie_w_wa.html
coś podobnego to tego z all w sierpniu posadze pod tym płotkiem tulipany które pieknie ( mam nadzieję ) zakwitna nam na siódmego maja

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
3. rano musiałabym się wracać 15 km po koleżanke bo jesteśmy umówionem, że razem jeździmy - a nie chce tego odwoływać tylko skuli tego żeby TŻ mógł się dobrze bawic i schlać..

a teraz sie mnie jeszcze pyta czy będę zła jak pojedzie beze mnie.. nosz kur... tylko do mamusi pojechał na chwilę i już mu odbija
ach Ci mężczyźni... ręce opadają

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2010-05-08 o 15:45
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 15:44   #3267
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie właśnie wrażenie.. ale skoro mieskzamy już rok ze sobą to chyba powinni się spodziewać tego że się pobierzemy ehh brak mi słów
ale mieszkacie tak dlatego że dziennie studiowaliście czy już po prostu?
bo np moja siora już drugi rok z chłopakiem mieszka, oboje studiują ale są młodzi (21 lat) i o ślubach nie myślą (zwłaszcza że rodzice mieszkanie opłacają wiadomo)

poza tym wiesz, różni są rodzice i jak wszyscy pewnie się o was martwią
może uważają że macie jeszcze czas, że powinniście jeszcze się wybawić...nie wiem
a nie możecie pogadać od serca? moi by od razu powiedzieli o co im biega

Cytat:
jejciu podziwiam Was dziolchy. wiem,ze to glupie,ale ja mam stresa nawet przed tym,zeby sie zapisac na prawko
ze instruktor bedzie sie ze mnie smial, bo jestem ciemna masa i tylko M. do mnie cierpliwosc jak czasem mnie uczy a potem,ze egzaminator mnie tak zestresuje,ze wszystkie konczyny beda mi latac na wszystkie strony

zdaje ci się
instruktor ma sto razy wiecej cierpliwości niż np mój tata
ważne żeby po zrobieniu prawda dużo jeździć a nie jak moja siora i mama

wiem że dużo osób się ze mną nie zgodzi ale i ja i P uważamy że kobieta pod tym względem powinna być samodzielna
zima czy lato, pakuję np dzieciaczka i jedziemy w odwiedziny do kogoś, albo na zakupki, cokolwiek....czasem trzeba pojechać gdzieś dalej
jak moją mamę do fryzjera trzeba podwozić albo do koleżanek to maskara
Stary 2010-05-08, 15:50   #3268
lusesita23
Zakorzenienie

natalontko troche kibel ale u mnie wjazd tez nie jest ciekawy,bo tata pomalowal wejscie na schodu i plotek na niebiesko.jaskrawy niebieski.i jeszcze taka markize ze sklepu mamy nad schodami ale moze sie nie zalapie na kamerze to

na poczatku ludzie przychodzili i sie pytali czy to sklep

potterka wspolczuje,ale co ci radzic to nie wiem

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:

zdaje ci się
instruktor ma sto razy wiecej cierpliwości niż np mój tata
ważne żeby po zrobieniu prawda dużo jeździć a nie jak moja siora i mama

wiem że dużo osób się ze mną nie zgodzi ale i ja i P uważamy że kobieta pod tym względem powinna być samodzielna
zima czy lato, pakuję np dzieciaczka i jedziemy w odwiedziny do kogoś, albo na zakupki, cokolwiek....czasem trzeba pojechać gdzieś dalej
jak moją mamę do fryzjera trzeba podwozić albo do koleżanek to maskara
tak, masz racje.ja tez jestem za tym.choc dlugo nie bylam ale nie chce byc zdana na M. kiedy bede chciala gdzies wybyc na calodniowe zakupy
tym bardziej, ze bedziemy chcieli mieszkac gdzies na zadupiu, to tym bardziej samochod potrzebny

namawiam siostre,zebysmy razem poszly ale ona sie boi i mowi,ze nie da rady.no zmuszac jej nie bede,bo wiem,ze najgorsze jest na sile wsadzanie za kolko <przechodzilam ten etap i dlugo mialam traume i bylam anty do aut>

ale teraz zmieniam zdanie,wiec pojsc, pojde...M. ma zaprzyjaznionego instruktora,ale on troche pies na baby i bede sie moze krepowac.

nie wiem....tak chcialam sie wygadac

ale na pewno przed slubem zrobie najpewniej wtedy, jak zaczne normalnie pracowac i bed emiala wiecej kasy niz te marne grosze co teraz
Stary 2010-05-08, 15:58   #3269
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mieszkam z Tz wiec nie wiem czy moge sie wypowiadac, to pewnie troche inaczej, nie wiem jak M. by sie zachowal. Wiem jak jest teraz jak on ma jakies wyjscie np do kolegi to idzie sam co innego jakby tego kolegi juz teraz zona byla to ide razem z nim, a tak to np wczoraj M. byl beze mnie na imprezie z pracy no ale glupio by bylo jakby jako jeden jedyny nie poszedl no a ja nie mialam wstepu Sa niektore wyjscia gdzie idzie tylko Tz, ale sa to takie gdzie beda sami faceci, albo jak ta zwiazana z praca. Ogolnie juz jestem przyzwyczajona i nie robi to na mnie wrazenia, no chyba ze chcialabym isc to co innego.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
natalontko troche kibel ale u mnie wjazd tez nie jest ciekawy,bo tata pomalowal wejscie na schodu i plotek na niebiesko.jaskrawy niebieski.i jeszcze taka markize ze sklepu mamy nad schodami ale moze sie nie zalapie na kamerze to

na poczatku ludzie przychodzili i sie pytali czy to sklep
no i to wielki kibel. My wjazd w tym roku chcemy robic. Bo sie nam plytki betonowe porozwalaly i bedziemy je zrywac i od nowa beton robic. I tak myslimy co tam wykombinowac, ale w cud ze one odrosna nie licze

Adriana07
swietny pomysl z tulipanami, mi sie takie ploty podobaja, ale pewnie tez zalezy gdzie sa postawione A nas nie stac na takie ploty Pewnie w przyszlosci i tak bedzie trzeba plot zmieniac to wtedy sie pomysli ale pewnie sie zrobi nadal z takiej siatki ogrodowej.

Czas edycji: 2010-05-08 o 16:01
Stary 2010-05-08, 16:07   #3270
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie dobrze, wprawisz sie przynajmniej

ale tez bym sie stresowala

dasz radę.. instruktorzy mają duuuuużo cierpliwości i nie stresują się tak jak tż czy tatusiowie bo to nie ich prywatne auta i mają swój hamulec

jak uczyłam się jeździć to raz odwoziła mnie z jazd dziewczyna (która też się uczyła) i zbliżała się do samochodu który jedzie przed nią z tekstem "JA ZARAZ W NIEGO WJADĘ !! - i panika" na co instruktor z opanowaniem "to wciśnij hamulec" ja siedząc z tyłu chciałam jak najszybciej wysiąść i miałam ochotę tej dziewczynie przywalić śmierć w oczach normalnie a facet jak gdyby nigdy nic

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Ja nie mieszkam z Tz wiec nie wiem czy moge sie wypowiadac, to pewnie troche inaczej, nie wiem jak M. by sie zachowal. Wiem jak jest teraz jak on ma jakies wyjscie np do kolegi to idzie sam co innego jakby tego kolegi juz teraz zona byla to ide razem z nim, a tak to np wczoraj M. byl beze mnie na imprezie z pracy no ale glupio by bylo jakby jako jeden jedyny nie poszedl no a ja nie mialam wstepu Sa niektore wyjscia gdzie idzie tylko Tz, ale sa to takie gdzie beda sami faceci, albo jak ta zwiazana z praca. Ogolnie juz jestem przyzwyczajona i nie robi to na mnie wrazenia, no chyba ze chcialabym isc to co innego.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

gdyby to było męskie wyjście ok nie ma sprawy.. to nie tak że ja TZ zabraniam wychodzić beze mnie... ale ten kolega zadzwonił jakąś godzinę temu żebyśmy przyjechali razem.. będzie tam też jego dziewczyna i pewnie jeszcze jakaś para.. do tego TZ 2 tyg. pracował na nocki i zamiast mnie wybiera kolegę ? muszę go sprowadzić na ziemię

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
ale mieszkacie tak dlatego że dziennie studiowaliście czy już po prostu?
bo np moja siora już drugi rok z chłopakiem mieszka, oboje studiują ale są młodzi (21 lat) i o ślubach nie myślą (zwłaszcza że rodzice mieszkanie opłacają wiadomo)

poza tym wiesz, różni są rodzice i jak wszyscy pewnie się o was martwią
może uważają że macie jeszcze czas, że powinniście jeszcze się wybawić...nie wiem
a nie możecie pogadać od serca? moi by od razu powiedzieli o co im biega
mieszkamy normalnie sami w wynajętym mieszkaniu.. ja pracuje i studiuje a tż tylko pracuje więc jest to typowe mieszkanie razem z wyboru.. dlatego mnie to ich podejście dziwi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości