|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna, każda z nas radosna, bo do ślubu coraz mniej, hej,hej,hej! PM2011
Cytat:
ale mysle ze beda ![]() Cytat:
![]() Jesli Cie to pocieszy to moja sis ma byc moja swiadkowa o czym jeszcze nie wie, a ona nawet nie wie czy przyjedzie bo jest daleko Co do swiadka ze strony Tz to tez z rodzenstwa nie bierze z podobnych co u Ciebie problemow i wezmie najlepszego kolege pewnie A ja jak moja sis nie przyleci ( w co troche watpie) to kolezanke poprosze ![]() A co do swiadkow to u mnie tylko beda spelniac role w kosciele pozniej juz niech sie bawia, ewentualnie przy oczepinach ( zdjecie welonu badz musznika). Wiem ze to dla niektorych wazna sprawa kto bedzie swiadkiem ale dla mnie az tak nie dla mnie wazne zeby wogole sis przyleciala bo bez niej wesela sobie nie wyobrazam ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- szkoda ze siostra tak ci mowi. Ja mialam byc u mojej sis swiadkiem ale odmowilam bo mialam problemy zdrowotne i moja sis mnie zrozumiala. Wiesz nie przejmuj sie choc to tak latwo mowic/pisac bo to najblizsza rodzina. Szkoda ze moja takie podejscie, siostra powinna sie cieszyc z Twojego szczescia a nie myslec o sobie. To ma byc Twoj dzien!!! A wlasciwie Twoj i Tz Moze sie oswoja z ta mysla
|
||
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna, każda z nas radosna, bo do ślubu coraz mniej, hej,hej,hej! PM2011
Cytat:
![]() masz racje nic nie ma bo szukalam czegos na obrone,uch
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła
![]() Cytat:
musze coś zrobić z tym bratem TŻa bo oszaleje
|
|
|
|
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie że butki się podobają Cytat:
bo mi wszystko jedno ale Tż marzy się "odmiana" Może namówię go na któreś służbowe Cytat:
Coś czuję że na rok przed ślubem też tam pójdziemy no i spotkanie rodziców tam ma byc Mój małż jest chyba jakiś dziwny ![]() Edytowane przez dottta Czas edycji: 2010-05-08 o 13:07 |
|||
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale głupio gadają, postaraj się nie przejmować bo takich bzdur dawno nie słyszałam ![]() u mnie świadkową będzie siora bo mam jedną jedyną i chcę żeby ona była a u P będzie brat, co prawda go nie lubię ale jest kelnerem w drogiej resturacji i że tak powiem wstydu nie przyniesie i na pewno nic nie zgubi |
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Okropnie się czuje ![]() To widzę, że nie tylko u mnie ten problem ![]() Ciekawe czy w Olsztynie coś jest Z resztą jak mam zjazd to nawet nie mam czasu i ochoty tam łazić.Najwyżej pójdę w zielonej koszuli |
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
potterka a wogole 5 lat to strasznie dlugo, jak mozna tak mowic wogole.
No to sorki za pomylke, a to sis sie nie wtraca ? Ja jak moi rodzice by tak gadali odnosnie mojej starszej siostry to bym sie odezwala ze ja nie chce byc swiadkiem i ze to wybor siostry a nie moj. Co Ty mozesz za to ze Twoja siostra jest o tyle mlodsza od Ciebie. A wy ile macie lat ze wogole takie 5 lat wylecialo ? Moja mama zawsze mi mowila ze po co czekac jak sie jest pewnym to slub i juz. Zawsze mowi ze ona sie juz taty doczekac nie mogla i wlasciwie oni po 2 latach brali slub. U mnie bedzie 6 lat ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Wiec sie nie smutaj a co do bialych koszul to jest ciezko znalesc jakakolwiek |
|
|
|
|
#3248 | |||
|
Zakorzenienie
|
no, to przyjeżdżaj
![]() tak, dzisiaj ich uświadomimy stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać, skoro i tak od samego początku wiedzieliśmy, że to będą oni ![]() pasta z czarnych oliwek, ale nagle stwierdziłam, że może lepiej zrobie guacamole? Cytat:
Cytat:
(na urodziny zaprosił mnie na kolację - myślę sobie: super, będzie gotował! a on przyjechał po mnie i jedziemy do sklepu, wchodzimy, a on: nie wiem, co kupić, to co gotujeMY? wyszło na to, że sama ugotowałam - dla siebie, jego, jego siostry i jej faceta Cytat:
![]() nie przejmuj się, nam też sugerowano wybór świadków (tzn. D. zasugerowano, żeby jego świadkiem był chłopak jego siostry), ale się nie daliśmy. Ja mam akurat siostrę, ale dlatego, że ją bardzo lubię. Nie tylko dlatego, że jest moją siostrą ![]() zrobiłam tiramisu, potem wrzucę zdjęcia a teraz jadę na zakupy na wieczorną kolacyjkę do potem |
|||
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio troszkę mi się przytyło ![]() Kupiałam sobie czarną spódnicę- rozm. 44 ![]() Najpierw sprzedawczyni podała mi rozmiar 36, 38- wszystkie za małe, nie przeszżły nawet przez uda. I jak przy kasie zobaczyłą jaki mam rozmiar to się mocno zdziwiła i powiedziała, że nigdy by sie nie spodziewała, że właśnie taki rozmiar mam. Że z pozoru wyglądam na 38 Powiedziałam jej, że pozory mylą ![]() Przepraszam, ale musiałam się wyżalić
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wcześniej byłam pewna ale nie myślałam o ślubach w wieku 19-23 lat ![]() więc to zależy indywiudalnie od pary my chcieliśmy mieć chociaż studia z bani bo jakby P miał płacić za szkołe, potem ratę za mieszkanie i jeszcze zbierać na ślub to chyba byśmy nie dali rady |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my po nie całym roku byliśmy pewni ale co z tego skoro ja jeszcze studia konczyłam i codziennie dojeżdżałam, nie mieliśmy opcji mieszkaniowych itd
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w olsztynie, pewnie w alfie w orsayu by sie cos znalazlo,ale jakos nie mam ochoty 70zl wydawac na koszule ![]() a teraz pewlno jest tych z zabotami ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- T'ai, dotta dokladnie...chociaz byla mysl,zeby na studiach zamieszkac,ale dobrze,ze jej nie ziscilismy ![]() wracam do reklam
|
|
|
|
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni po zawodowkach czyli po maturze planowali juz sluby moja mama w moim wieku juz miala odchowane dziecko. Teraz jest calkiem inaczej, wiekszosc ludzi studiuje i jest wogole inaczej, mlodzi ida na swoje, kiedys tak nie bylo.---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
brak mi slow normalnie ![]() To moze Cie myle choc watpie ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() Dlatego ja juz dawno wiedzialam ze w 2011 wyjde za maz bo znajac mojego Tz oswiadczylby mi sie przed zakonczeniem szkoly, nawet myslalam ze w dniu zakonczenia to zrobi, a wiadomo ze okres przygotowan troche trwa wiec obstawialam na 2011 Wzial mnie z zaskoczenia i oswiadczyl sie na poczatku ostatniego roku nauki ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Dobra ja zmykam ide wkoncu porzadki porobic i pozniej biore sie za nastepna prezentacje tym razem na seminarium na szczescie moze byc mnie slajdow To zycze milego weekendu!!!! papa Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2010-05-08 o 13:33 |
|||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Ale piekna pogoda u mnie hihi Ale wiecie co...zbulwersowalam sie maksymalnie... Szlam z pracy alejką gdzie pelno ludzi chodzi zawsze no i wiadomo.. cieplo dzis to spodniczke zalozylam i ide sobie normalnie a jakichs 2 gnojków mnie mija i mowi "Czesc" no to ja z rozpędu odpowiedzialam. Oni juz kawalek za mną zaczeli na caly glos "eeejj ale fajna dupa!! A dasz mi dupy? no prooszeeeee daj mi dupy" i juz pozniej nie slyszalam co krzyczeli ale bylo mi strasznie wstyd i czułam zażenowanie ... Teraz ide z mamą na zakupy, pozniej zajrzę
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak widać niektóre dziewczyny już po maturze są gotowe (np na tym wątku) ogólnie mi się wydaje że nam jest trudniej, kiedyś wymagali tylko zawodówki każdy obowiązkowo pracował, mieszkania też przydzielali ![]() a teraz co z tego że masz kilka mgr jak nikt cię nie chce zatrudnić my początkowo myśleliśmy o tym roku, ale przeważyła sprawa mieszkania z drugiej strony rok w tą czy w tamtą a P oświadczył się kiedy oboje skończyliśmy studia Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2010-05-08 o 13:58 |
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wie co im sie ubzdurało
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie u mnie w mieście koszule są właśnie w granicach 70-90zł więc trzeba się z tym liczyć.Cytat:
i są z tatą bardzo szczęśliwym małżeństwem do dziś Choć na początku nie było im wcale lekko. Ale to fakt, teraz inne czasy. Miłęgo weekendu Cytat:
|
|||
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wydaje mi się że 70 zł za białą koszulę to taka normalna cena
ja za tyle na obronę kupowałam, jest w miarę luzacka więc często ją ubieram |
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już mykam
Nie wiem czy jeszcze się dziś odezwę, bo trochę zawalony dzień![]() A jutro jedziemy do kuzynostwa B. tzn, będę robić za drivera na drogę powrotną A to jakieś 50-60 km z objazdami![]() No to papapapa
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baw się dobrze |
|
|
|
|
#3262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rozmiarówka jest taka różna, że nie można na to zwracać aż tak uwagi... a to że powiedziala, że wyglądasz na 38 odebrałabym jako komplement ![]() Cytat:
ehh brak mi słów ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i spodnice np. za ok 70.ale ja na obrone upatrzylam sobie princeske i poszukuje koszuli 3/4 rekaw, bo na ktortki to nie bedzie pasowac ![]() maly byl u nas, bo szwagier pomagal tacie z samochodem-akumulator wysiadl. ale zaraz jada do znajomych na dzilke,wiec troszke cziszy bedzie, bo przez ten 3 rozdzial jestem nerwus i poklocilam sie z mam ![]() a jednak pizzy nie robie bo jedziemy z M. gdzies w plener ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ale tez bym sie stresowala ![]() jejciu podziwiam Was dziolchy. wiem,ze to glupie,ale ja mam stresa nawet przed tym,zeby sie zapisac na prawko ![]() ze instruktor bedzie sie ze mnie smial, bo jestem ciemna masa i tylko M. do mnie cierpliwosc jak czasem mnie uczy a potem,ze egzaminator mnie tak zestresuje,ze wszystkie konczyny beda mi latac na wszystkie strony![]() glupia jestem, wiemi zapisze sie predzej czy pozniej
|
||
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Na chwilke przyszlam
![]() Pare tygodni temu sasiedzi obcieli tuje ktore rosna kolo plotu sasiadujacego z moim wjazdem do domu. Zobaczcie co oni mi najlepszego zrobili to w zyciu za rok sliczne nie bedzie. A takie ladne byly zielone piekne duze ( rowne z plotem) Juz z mama kombinujemy co z tym zrobic jak zakryc, bo jak widzicie maja niezly porzadek na ogrodzie. Wsumie sie nie dziwie bo tam starsze osoby mieszkaja, ktore bardzo lubie, a moj dziadek im pomagal te tuje obcinac ehh co my z tymi naszymi dziadkami mamy ![]() Załącznik 3091617 Załącznik 3091625 Załącznik 3091626 Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2010-05-08 o 15:41 |
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie TŻ teraz wkurzył
jest wielce zły na mnie bo nie chcę jechać do jego kolegi na imprezę... a: 1. kończę pracę o 20 więc na miejscu bylibyśmy o 21 2. mam jutro zajęcia od 8-18 i to dość ciężkie, że muszę być kumata 3. rano musiałabym się wracać 15 km po koleżanke bo jesteśmy umówionem, że razem jeździmy - a nie chce tego odwoływać tylko skuli tego żeby TŻ mógł się dobrze bawic i schlać.. normalnie mnie załamał teraz ![]() a teraz sie mnie jeszcze pyta czy będę zła jak pojedzie beze mnie.. nosz kur... tylko do mamusi pojechał na chwilę i już mu odbija
|
|
|
|
#3266 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1008416926_plo...enie_w_wa.html coś podobnego to tego z all w sierpniu posadze pod tym płotkiem tulipany które pieknie ( mam nadzieję ) zakwitna nam na siódmego maja ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2010-05-08 o 15:45 |
||
|
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo np moja siora już drugi rok z chłopakiem mieszka, oboje studiują ale są młodzi (21 lat) i o ślubach nie myślą (zwłaszcza że rodzice mieszkanie opłacają wiadomo) poza tym wiesz, różni są rodzice i jak wszyscy pewnie się o was martwią może uważają że macie jeszcze czas, że powinniście jeszcze się wybawić...nie wiem a nie możecie pogadać od serca? moi by od razu powiedzieli o co im biega ![]() Cytat:
instruktor ma sto razy wiecej cierpliwości niż np mój tata ![]() ważne żeby po zrobieniu prawda dużo jeździć a nie jak moja siora i mama ![]() wiem że dużo osób się ze mną nie zgodzi ale i ja i P uważamy że kobieta pod tym względem powinna być samodzielna zima czy lato, pakuję np dzieciaczka i jedziemy w odwiedziny do kogoś, albo na zakupki, cokolwiek....czasem trzeba pojechać gdzieś dalej jak moją mamę do fryzjera trzeba podwozić albo do koleżanek to maskara |
||
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
natalontko troche kibel
ale u mnie wjazd tez nie jest ciekawy,bo tata pomalowal wejscie na schodu i plotek na niebiesko.jaskrawy niebieski.i jeszcze taka markize ze sklepu mamy nad schodami ale moze sie nie zalapie na kamerze tona poczatku ludzie przychodzili i sie pytali czy to sklep potterka wspolczuje,ale co ci radzic to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() tym bardziej, ze bedziemy chcieli mieszkac gdzies na zadupiu, to tym bardziej samochod potrzebny ![]() namawiam siostre,zebysmy razem poszly ale ona sie boi i mowi,ze nie da rady.no zmuszac jej nie bede,bo wiem,ze najgorsze jest na sile wsadzanie za kolko <przechodzilam ten etap i dlugo mialam traumeale teraz zmieniam zdanie,wiec pojsc, pojde...M. ma zaprzyjaznionego instruktora,ale on troche pies na baby i bede sie moze krepowac.nie wiem....tak chcialam sie wygadac ![]() ale na pewno przed slubem zrobie
|
|
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mieszkam z Tz wiec nie wiem czy moge sie wypowiadac, to pewnie troche inaczej, nie wiem jak M. by sie zachowal. Wiem jak jest teraz jak on ma jakies wyjscie np do kolegi to idzie sam co innego jakby tego kolegi juz teraz zona byla to ide razem z nim, a tak to np wczoraj M. byl beze mnie na imprezie z pracy no ale glupio by bylo jakby jako jeden jedyny nie poszedl no a ja nie mialam wstepu Sa niektore wyjscia gdzie idzie tylko Tz, ale sa to takie gdzie beda sami faceci, albo jak ta zwiazana z praca. Ogolnie juz jestem przyzwyczajona i nie robi to na mnie wrazenia, no chyba ze chcialabym isc to co innego.---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() Adriana07 swietny pomysl z tulipanami, mi sie takie ploty podobaja, ale pewnie tez zalezy gdzie sa postawione A nas nie stac na takie ploty Pewnie w przyszlosci i tak bedzie trzeba plot zmieniac to wtedy sie pomysli ale pewnie sie zrobi nadal z takiej siatki ogrodowej.
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2010-05-08 o 16:01 |
||
|
|
|
#3270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak uczyłam się jeździć to raz odwoziła mnie z jazd dziewczyna (która też się uczyła) i zbliżała się do samochodu który jedzie przed nią z tekstem "JA ZARAZ W NIEGO WJADĘ !! - i panika" na co instruktor z opanowaniem "to wciśnij hamulec" ja siedząc z tyłu chciałam jak najszybciej wysiąść i miałam ochotę tej dziewczynie przywalić ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

Oby tylko do przyszłego roku były jeszcze w ofercie
ale mysle ze beda
TŻ ma jednego brata, niestety już pełnoletniego, więc wszyscy są przekonani że to oczywiste, że będzie on naszym świadkiem - a ja tak nie chcę
, taki gnojek nieodpowiedzialny, wszystko w dupie ma ale niestety TŻ nie przetłumacze, że żadnego pożytku z niego nie będzie i tylko będzie trzeba go pilnować - bo wielce mamusia się obrazi 
A ja jak moja sis nie przyleci ( w co troche watpie) to kolezanke poprosze 

(a u mnie jak już wiecie, pół miasta chyba, czasem czuję się jak celebrytka 

bo mi wszystko jedno ale Tż marzy się "odmiana"
Mój małż jest chyba jakiś dziwny 

(na urodziny zaprosił mnie na kolację - myślę sobie: super, będzie gotował! a on przyjechał po mnie i jedziemy do sklepu, wchodzimy, a on: nie wiem, co kupić, to co gotujeMY? wyszło na to, że sama ugotowałam - dla siebie, jego, jego siostry i jej faceta

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)