|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
to bardzo fajny sposób
ciekawe co mi powiedzą dziwne mam te zęby, a najdziwniej to wygląda ogromna dziura po wyrwanej prawej szóstce dolnej |
|
|
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mogę odkręcać 'rencami' bo mi tam skóra daje do wiwatu ostro (AZS) i zawsze odkręcałam zębami. Tylko to pierwsze odkręcenie sprawia mi problem, potem już nie muszę ludzi nagabywać
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo, moja Pani ortodontka ![]() genialna kobieta, bardzo sympatyczna. jutro zakładam u niej aparat ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- w ogóle dziewczyny, sorry, bo pewnie już pisałyście milon razy, no ale w FAQ tego nie znajdę jakie Wy macie wady?ja mam chyba głownie te durne kły, bo zawsze miałam bardzo zdrowe ząbki i nie chciały mi w ogóle mleczaki wypadać, dlatego z góry zaczęły mi rosnąć stałe, a mleczne jeszcze sobie mocno siedzialy takie prościutkie miałam te mleczaki, wrr... jeszcze nieprawidłowa rotacja, czy coś takiego.. zamiast górnego zęba na dwa dolne zęby, ja mam ząb na ząb no i co tam jeszcze.. Pani stwierdziła, że mam trochę cofnięte te zęby do środka.. ![]() nie wiem, nie znam się na tym chcę już mieć te aparacidło, im wczesniej tym lepiej jezu, dziewczyny, ja to sie ciesze takimi pierdołami jak nienormalna. trochę się pomęczymy, ale będziemy miały hollywoodzkie usmiechy
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
witam was. wczoraj byla moja pierwsza wizyta u ortodonty
trafila mi sie bardzo mila pani ortodontka i widac ze zna sie na rzeczy zdjecia juz mam zrobione teraz tylko musze pojechac z nimi do dentystki zeby zobaczyla czy zeby sa napewno zdrowe. jak beda chore to trzeba bedzie je wyleczyc no i potem na druga wizyte do ortodontki. na tej drugiej mam miec wykonany odcisk moich zebów no a na trzeciej juz chyba aparat tylko jeszcze nie wiem jaki. mam do wyboru metalowy i kosmetyczny. wiadomo ze bym wolala kosmetyczny no ale nie zawsze na to budzet pozwala. wiec raczej napewno bede miala oba łuki metalowe.ale co najwazniejsze mam do was pytanie... Czy przed zalozeniem aparatu moge sobie wybielic zeby? mam wielka chec na to ale sie obawiam ze przez to zeby sie oslabia no i takie oslabione nie powinny byc w aparacie... nie wiem poradzcie mi
|
#1386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny i rodzynki, znacie może jakąś taką teorię, że jak widać na zębie próchnicę i nie jest ona głęboka to należy poczekać aż ząb będzie zaatakowany żeby leczyć bo nie ma sensu rozwiercać zdrowego zęba?
Wiem, że to brzmi głupio i nielogicznie ale to cytat. |
|
|
|
#1388 |
|
Raczkowanie
|
uwaga, uwaga... za jakieś 3 godziny oficjalnie wstąpię w Wasze Grono!
trzymajcie kciuki ;p |
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większosc orto chce najpierw założyc góre, a po kilku miesiącach dół, poniewaz z reguły dół krócej sie nosi, i wtedy obydwa łuki sciągasz jednoczesnie. Np. góre po 2 latach a dół po 1,5 roku.
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
długo czekałaś od pierwszej wizyty do założenia aparatu? A tak właściwie to ile kosztuje u tej dr jeden łuk? Trzymam kciuki za Ciebie
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam pytanie . :
czy ktoś wie, czy ładnie wyglądają kolorowe gumki w aparacie .? ![]() tak zwana tęcza w buzi . |
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi osobiście podobają się kolorowe gumki, ale wszystkie w jednym kolorze :p
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy raz słyszę o takiej teorii. Wprawdzie ja miałam taką dziurkę w zębie i moja dentystka powiedziała, że można poczekać, bo znając moje zęby to ze 2 lata by minęły, żeby nie aparat, ale skoro mam możliwość i fundusze na leczenie to jak najbardziej wyleczyć.
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przygarniecie mnie do swojego frona? w polowie czerwca będę mieć aparacik i przyszłam się troszkę podszkolić teoretycznie
|
|
|
|
#1396 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale ja zawsze mialam mozliwosc wyboru. Czyli gdybym nalegala, to moge miec wyleczona dziure, oczywiscie. I tak wlasnie bylo przed zalozeniem aparatu z dziureczka miedzy zebami. Wolalam ja wyleczyc, niz po sciagnieciu pierscienia miec niespodzianke. Paula, klikaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=206999
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2010-05-08 o 13:39 |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cokolwiek to znaczy Czyli wychodzi na to że nie każda dzurka to dziurka ![]() Po mojemu jeśli to zmiana próchnicza to każda dentystka weźmie sie za leczenie. Bo co to za teoria żeby czekać aż ząb całkiem sie popsuje? Lepiej rwać niż leczyć - z tego wynika w dłuższej perspektywie
|
|
|
#1399 |
|
Raczkowanie
|
Profanacja. Przeciez to aparat do usuwania szpary miedzy zebami twin block.
|
#1400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pani Kawka jest genialna, przesympatyczna, bardzo profesjonalna. na razie mam tylko górny łuk, Damon, okroopny jest, no ale będę go nosić niecałe półtora roku no i wizyty są co dwa/dwa i pół miesiąca, czyli jakieś tysiąc zlotych mniej niż przy na przyklad kosmetycznym... chciałam wziac kosmetyczny, no ale jak mi powiedziały o kosztach i w ogóle, że damon lepszy, to wzięłam damona.. wyglądam komicznie haha ale nic nie boli, jest ok ![]() co do Twojego pytania, to po pierwszej wizycie miałam egzaminy, potem był weekend majowy, wiec trochę to się odwlekło, ale generalnie raczej nie ma problemu z rejestracją i tak dalej.. tylko trzeba się sprężyć i wybrać sobie dzień i godzinę. za górnego Damona zapłaciłam 2500, czyli dość dużo, no ale .. cóż
Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-08 o 14:43 |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
wstawię, wstawię, ale jeszcze nie dziś, bo nie mam dostępu do swoich sprzętów teraz
|
|
|
|
#1403 |
|
Przyczajenie
|
1000days, jesteś palącą aparatką... to powiedz mi jak smakuje papieros w aparacie? Ja rzuciłam palenie parę lat temu, ale czasami mam ochotę zapalić, tylko właśnie aparat mnie powstrzymuje... Czujesz różnicę w smaku papierosa w aparacie i bez? Jakieś problemy z żółknięciem zębów?
betti_888, też mam podniesiony zgryz (czy tam podwieszony), bo zgryzałam bym sobie zamki dolne i też mam wyciągi. Długo już masz ten zgryz podniesiony? Pytam, bo chciałabym wiedzieć jak długo jeszcze moja szczęka będzie się nie domykać Trochę to denerwujące ale idzie się przyzwyczaić :P
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj bylam wyrwac 2giego zeba i za 2 tyg aparat ;D;D
|
|
|
|
#1405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam od 10 lutego i 3wydaję mi się że będe mieć do końca leczenia albo do noszenia wyciągów... nie powiedziała mi kiedy to zdejmie a ja się nie pytałam bo zbytnio mi to nie przeszkadza ps. wyciągów jeszcze nie mam... mam je w planie leczenia ale nie wiem kiedy je dostane ![]()
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-05-08 o 21:08 |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ściągam aparat 8.06!!!
Super, cieszę się... Orto mi powiedziała, że ściagnięcie aparatu kosztuje 800 zł. W tym są płytki retencyjne i czyszczenie zębów. Też tyle płaciłyście? Dowiedziałam się o koszcie ściągnięcia aparatu dopiero teraz...
|
#1408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tyle kosztuje ściąganie?? Myślałam że max 150...
|
|
#1409 | |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedzi
To nie moja dent tylko TŻa. A że już raz miałam co do niej wątpliwości (naciąganie na kasę) to wolałam się upewnić. Tak czy inaczej będzie robił czyszczenie więc może wtedy okaże się, że to tylko kamień (bo jak dla mnie to tak to wygląda). Cytat:
A tak serio to tylko mi żółkną szybciej, smak się nie zmienił ale jak rzuciłaś to po co znów ryzykować? Może Cię wciągnąć. A teraz fajki kosztują co najmniej dychę... |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
paulina gratuluje!
Troche drogie te plytki, czyszczenie powinnac miec za darmo, a za retencje max 500 powinno byc wg mnie. Chyba ze ma takie drakonskie ceny ![]() Ja za swoja placilam 250zl i mam przezroczysta szyne do wkladania na noc, i wklejony drut na dole. ps. Aparatki poratujecie kliknieciem w banerek lub link
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

ciekawe co mi powiedzą
dziwne mam te zęby, a najdziwniej to wygląda ogromna dziura po wyrwanej prawej szóstce dolnej

zaczęłabym się rozglądać za kamerą i kimś, kto tylko czeka, żeby krzyknąć "mamy cię!"
tylko jeszcze nie wiem jaki. mam do wyboru metalowy i kosmetyczny. wiadomo ze bym wolala kosmetyczny no ale nie zawsze na to budzet pozwala. wiec raczej napewno bede miala oba łuki metalowe.
7 miesięcy z aparatem, a asymetria zamiast zniknąć lub zmniejszyć się to się powiększyła. Eh, nie chcę myśleć o najgorszym...

-50-49-48-47-46-45kg