|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
My wróciliśmy ze spacerku, pozbierałam trochę ulotek na tych targach, dostałam prezent od Avent- małą butelkę. Pooglądałam też ich laktatory i sterylizatory do butelek i chyba się na nie zdecyduję, bo jakoś mnie przekonały.
Po za tym pierwszy raz miałam okazję pooglądać Xlandera i jestem zdecydowanie na nie... nie ma za co przepłacać, wolę mojego jumpera
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
A teraz UWAGA bo się chwalę:
Kupiliśmy wózek - Maxi Cosi Mura 4 gondola jest Blue Note (niebieska) a spacerówka Tango Red (czerwono-czarna) i fotelik Cabrio Fix też Tango Red.To był taki kompromis z moim TŻtem - on się uparł na murę Tango Red, ja że czarnej gondoli nie będzie. Jeszcze dzisiaj oglądaliśmy Jedo Fyna, Emmaljungi i PegPerego no i żaden z nich nie odpowiadał mojemu TŻ, a one były na mojej liście. W sklepie pan powiedział, że nie ma Blue Note, to ja do niego, że przy wejściu są kartony, on do mnie, że sprzedane już i że klienci mają odebrać, ja żeby mi pokazał ten kolor Blue Note, bo widziałam tylko w necie, on, że no zobaczy czy się da pokazać, bo klienci (ci co kupili) sobie nie życzą, żeby kartony otwierać (z łachą to mówił), no i po drodze pytam czy można kupić inny kolor gondoli a inny spacerówki, a on że tak i ... się okazało, że jest gondola Blue Note i że jest Śliczna no i kupiliśmy od razu a teraz kartoniki stoją w domu. Tak, tak, znam wady tego wózka ... znam chyba wady wszystkich wózków, znam chyba wszystkie wózki... Jedziemy autem a ja po drodze mówię jak się mijany wózek nazywa i jakie ma wady ... to już chyba choroba ... zostałam dzisiaj wyleczona koniec szukania wózka w necie ![]() jeszcze tylko muszę kupić Quinny Zappa będzie w samochodzie jako stelaż pod fotelik Maxi Cosi
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-08 o 19:54 |
|
|
|
#2403 | |||||
|
Zadomowienie
|
Wrocilam
bylam w sklepie i wiem jedno: na pewno nie kupie xlandera ani zadnego innego wozka powyzej 15 kg. Przytlaczaja mnie, jestem do nich za mala ![]() Druga rzecz to zakupy dla malenstwa, ktore w calosci planuje zrobic przez inet badz all... w sklepach jest poprostu DROZEJ. Nawet wozek kupie przez net. papeteria, alguien, misiulka Cytat:
![]() Masz cale wakacje na spacery, a ja sie w ogole zastanawiam czy kupowac gondole?! Nie wiem czy ja w ogole raz uzyje... Cytat:
A mnie sie az tak nie podoba... przekombinowane. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie ma innej opcji ![]() Moze byc dobrze albo bardzo dobrze
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-08 o 20:23 |
|||||
|
|
|
#2404 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale obydwie fajne pileczki macie ![]() co do porownania Tako i X-landera to Tako dla mnie taki troche czołg ![]() choć kolorystyka mi się bardziej podobała Tako ale to oczywiście subiektywna ocena każdej z mam, ktora będzie wozek prowadzić u mnie w pracy wśród młodych mam jest szaleństwo na Maxi Cosi Mura, a jak pojezdzilam po sklepie tą Murą to stwierdziłam, że to najgorzej prowadzący się wózek z jakim miałam do czynienia.. wogole wszystko w nim jakies takie luźnolatające łącznie z rączką (były rozłożone 3 różne Mury i wszystkie takie same) Cytat:
ja mam nadal dylemat pieluchowy bo chce mi sie je wygotować choc to chyba bez sensu ![]() Cytat:
całkiem inne to jaja niz te sklepowe ![]() Cytat:
![]() ja w zeszlym tygodniu zamowilam sobie fride na allegro i troche *******kow, wprawdzie nie zaplacilam jeszcze za to wszystko bo codziennie wchodze na konto sprzedającego i dobieram po jednej rzeczy ktora mi się wydaje, ze będzie przydatna hehe ![]() wrocilysmy wszystkie trzy ze spacerku (ja, Mloda i Sunia) i troszke mi lepiej ![]() mam plan ogladac zaraz Usta Usta a potem film o Kopciuszku na TVN7 mam nadzieje, ze maz mi nie przeszkodzi bo wczoraj mnie maltertowal jakims horrorem wiec dzis ja chce Kopciuszka hehe
|
||||
|
|
|
#2405 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki zestaw zamowilam dla kuzynki, uzywa go teraz i jest baaaardzo zadowolona. Co do xlandera ;/ porazka o jumperze sie nie wypowiadam bo go na zywo nie widzialam. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-08 o 20:04 |
|||
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj piesio dziwnie patrzy na mnie, chyba chce wyjsc... no trudno jakos bede musiala pojsc z nia chyba. jasno jeszcze w miare to moze ja puszcze znowu |
|
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
heheh czekaj czekaj jak bedziemy spac przy zapalonym to moze oszukamy nature i nie bedzie wczesniejszego porodu
![]() ogladam Usta Usta hahahaha uwielbiam ten film on: "oj przestan przeciez wiem, ze jestes szczęśliwą mezatką" ona: "taaak? a skad wiesz?" on: "no Twoj mąż mi powiedział" |
|
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
mmmmm....ale pierogi pyyyyyyszne
![]() lazur-zazdroszczę jajownicy jaja swojskie najlepsze........ ![]() aniu-leżysz?? olakola-gratuluję wózeczka noooooo i kompromisu z mężem, dogadać się to podstawa Augulentin-dziś też taaaaaka zajeta.........??? ![]() hd-oj proszę się nie denerwować AŻ TAK........
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa oj napewno nie
![]() pewnie zobaczysz je szybciej niż myślisz ![]() Cytat:
![]() ja kupiłam laktator avent olakola ile daliście ![]() vette dzięki a w obwodzie tylko 105 cm ![]() ja też chce wszystko przez neta, bo naprawde różnica w cenach ogromna ![]() pilotka dobrze wiedzieć
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wrocilam z babskiego wypadu z mama i siostra ze Szczecina, bylysmy w kinie, pochodzilysmy po sklepach ale jakos tak nic nie moglam dla siebie znalesc...ale dzien fajnie minol.... KFC zaliczylam ![]() teraz sobie odpoczne, wyniki z moczu super, rewelacja bardzo sie ciesze
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też lubie ten film ale nie oglądam dziś... ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- a tetrowe pieluchy(planuje 20sztuk) to w jakich rozmiarach kupujecie ? 60x80, 70x80, czy 80x80 ? myślałam o 10 wiekszych i 10 mniejszych ale nie wiem |
||
|
|
|
#2412 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mi się znudzą jajka kurze to sobie kupię przepiórcze albo strusie. Powiem Wam, że dzisiaj jak byłam na zakupach to miałam takie dziwne uczucie, taki strach, że spotkam gdzieś ojca dziecka, że zrobi mi scenę na ulicy.. normalnie jakaś paranoja.
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie macie wymiary kocyków i ręczniczków........???
|
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Vette warto się zainteresować jumperem, jest lekki, fajnie się prowadzi, zwrotny, dla mnie plusem są też amortyzatory na kołach. Jedyne co dla mnie wygląda badziewnie to zamontowana w gondoli regulowana wysokość podgłówka, no ale z tym się można pogodzić myślę i ewentualnie nie korzystać. Z tym że nie przyglądałam się temu z bliska
Ale to tylko moje zdanie...
|
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
lazur--- palę gumę
|
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
No jakbyś wpadła teraz na ten rozgardiasz remontowy to byś zawału dostała
|
#2417 | ||||
|
Zakorzenienie
|
lezalam sporo ale potem zgaga mnie zaczela meczyc wiec posiedzialam troche a teraz bylam z psem, ale nie bij prosze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kocyk jeden mam 70x100 a drugi duzy 120x140 a reczniczek nie wiem chyba 80x80 ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() a moj skarbus juz tylko 90 km od domku
|
||||
|
|
|
#2418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie masakrator w domku też.........ale koniec widać ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- ania--masz szczęście.......... mąż daleko??? |
|
|
|
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czemu tak pomyślałam.
A powód pewnie jakiś by się znalazł. Np. taki, że jak on chciał się spotkać to ja nie chciałam, że zostawiłam go w pewien sposób na lodzie, bo pewnie jakieś nadzieje sobie zrobił... Cytat:
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2421 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wkręcam. Poczułam autentyczny strach.
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
synek ma czkawke i chyba sie wkurzyl bo sie tak lokciami rozpycha ze szok
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- uciekam od was bo mezus juz dojezdza do domu wreszcie
|
|
|
|
#2423 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie dziewczyny!!!!!!!
Pisałam wczoraj, że kupiliśmy wózek na allegro i byłam bardzo zadowolona, bo długo szukaliśmy, ale tyle szczęścia mnie dawno nie spotkało. Po skończonej aukcji zadzwonił pan i potwierdził zakończenie aukcji i powiedział, że wyślę nam paczkę w poniedziałek. Ale dziś zadzwonił do męża i powiedział że będzie w okolicy naszego miasteczka(Kielce), bo jakiś zjazd ma czy coś tam (facet z Częstochowy), ale w końcu przyjechał do nas na miejsce i przywiózł nam wózek do domku. NAPRAWDĘ WYGLĄDA JAK NOWY. Nie oszukał nas i bardzo go teraz chwalę. Próbne jazdy i testy w kuchni się odbyły więc jestem naprawdę zadowolona!!!!!!!!!!!!!!! !! Super się prowadzi, super zwrotny i nie ciężki no i fotelik naprawdę jeszcze na gwarancji. No i ta cena za całość - ależ deal był!!!!! Olakola - nasz specu od wózków - wiem, że mój pewnie też ma mnóstwo słabych opini, ale nie szukałam nawet, rzuć słówko na temat mojego wózeczka i fotelika. Gondolka i spacerówka MUTSY Transporter, a fotelik CASUALPLAY PRIMA EASY http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1022960975 P.S. Gratuluję również udanego zakupu wózka (też długo nie mogliśmy się zdecydować). Papeteria - Gratuluję zaliczenia!!! A właśnie nie było moich wkładek - ja używam Careferee i jakiś wynalazek nabyłam i najpierw mnie swędziało a potem - myślałam że przejdzie po odstawieniu, ale nie przeszło tylko infekcja się z tego jakaś zrobiła. Justynacz80 - Daj tego żelaza troszkę mnie!!!!! Bardzo Cię proszę. Moja hemoglobina to tylko 9.2!!!!!!!!!!! Kasha - A jutro też te jakieś targi noworodkowe są w Krakowie???? Ja się jutro wybieram właśnie do Krakowa i chętnie bym się tam zakręciła koło tych rzeczy dzidziowych.... Jeśli są to gdzie i w jakich godzinach.....? Chociaż nie wiem jak zniosę podróż do Krakowa bo mnie tak już plecy bolą, że ledwie żyję... |
|
|
|
#2424 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jest ktoś w 24/25 TC? Jak wyglądaja u Was ruchy dziecka? Sa delikatne jak motylki czy to już mocne kopniaki?
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie byly juz mocne kopniaki wyczuwalne pod reka a i patrzec na brzuch bylo widac jak sie unosi.
|
|
|
|
#2426 |
|
Rozeznanie
|
A no to dobrze, bo u mnie jest to samo i tak sie zastanawiam, czy aby na pewno to normalne i czy dziecko nie jest jakies nadpobudliwe ;P Uderza bardzo mocno, aż ubrania podskakują. Az sie boję, co będzie dalej
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
o matko wkońcu nadrobiłam padam nie mam sił odpisywac i idę spać ;/
zachciało mi się wczoraj mma oglądac i jakoś tak posżłam spać po 1 wstałam 5.30 bo włosy musiałam przed szkołą umyć i sruuu na zajęcia wróciłam po 18 papeteria też zaliczyłam moją mapke na 3 jakoś sie udało chociaż szczerze mówiąć G umiałam a do tego jeszcze teraz na ustach robi mi sie kolejna opryszczka po 2 stronie bo jedną dopiero co 3 dni temu wyleczyłam bleeeeh ;/ i zgubiłam karteczke z grupą krwi ;/ zawsze miałam wpiętą do karty ciąży i nie ruszałam a dzisiaj patrze a tam nie ma ;/ i może jak byłam w szpitalu u mojego gina na dyzurze tydzień temu to może mu wypadła, no nie wiem i pewnie będe musiała jeszcze raz robić ;/ bo też mądra nie odpisałam sobie numerku badania tak jak mi kazał gość z laboratorium bo mówił, że po tym numerku w razie zgubienia nawet za pare lat sa w stanie mi wydać nowy papierek z grupa krwi a ja głupia nie przepisalam nigdzie ![]() bleh i dziewczyny widziałam, że pisałyście jak prać pieluchy ? ja też nie wiem 40, 60 czy może 90 stopni ? a kocyki polarowe jak ? tzn czy z ciuszkami czy osobno z ręcznikami czy moze ręczniki z ciuszkami ? wiem, że głupie pytania ale nie wiem aha i jeszcze rożek czy też mam prać czy nie trzeba ? bo ja mam taki miękki a z tyłu jest pianka wyciągana ide spać jutro znowu wrócę do domu koło 19 to będe nadrabiać ;/ |
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
U mnie od 23 tc kopniaki byly mocne ,bardzo przybraly na sile. Ale mysle ,ze to dosc indywidualna sprawa.
kolandra Super wam sie udalo z tym wozkiem ,gratuluje zakupu! To jakis super pozytyw trzeba sprzedawcy wystawic ![]() Matko ,ale mnie dzis wkurzyl moj M. Dzwoni do mnie i wielce ucieszony komunikuje mi ,ze kolega mial najnowsze R1 (motocykl bardzo ladny i w ogole super ,no ,ale nie o tym) no i oczywiscie musial sie przejechac. I zwierza mi sie jak to jechal 250 i jeszcze policja sie tylko za nim obejrzala ,ale nie odwazyli sie go gonic Ehh.. Moj facet we wrzesniu skonczy 30 lat ,a zachowuje sie jak niedojrzaly szczeniak. Kiedy on dojrzeje do cholery? No trzymajcie mnie bo cos mu zrobie. Dobrze ,ze jest 3000km ode mnie to narazie nie moge mu za wiele zrobic ,ale niech wroci do domu.
|
|
#2429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa to może strusie
![]() i co to za myśli wogóle ![]() kolandra to super się udało dzięki ![]() wiolek też tak wstałam a jutro to samo mnie czeka bo musze referat jutro na pracownie kosmetyczna napisac a oczywiscie do wieczora byłam zbyt zajeta zakupami na all ![]() i gratulacje zaliczenia mapki ![]() a karteczka może jeszcze się znajdzie...ja musze dopytać ginka czy moja sie liczy bo jeszcze na panieńskie nazwisko mam robiłam chwile przed ślubem grupe krwiNie prałam jeszcze takich rzeczy ..nawet ich jeszcze nie mam ![]() żabka trzymam cie trzymam a chłopu musisz pokazać kto tu rządzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

będzie w samochodzie jako stelaż pod fotelik Maxi Cosi

Ehh.. Moj facet we wrzesniu skonczy 30 lat ,a zachowuje sie jak niedojrzaly szczeniak. Kiedy on dojrzeje do cholery? No trzymajcie mnie bo cos mu zrobie. Dobrze ,ze jest 3000km ode mnie to narazie nie moge mu za wiele zrobic ,ale niech wroci do domu.