|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
a mi sie to tez jeszcze tfu tfu nie zdarzylo ![]() no i ogolnie nie chce mi sie bo w wiekszosci moje mysli pochlania teraz dziecko. no ale zeby nie zmarnowac trzech lat trzeba sie wziasc w garsc
|
|
|
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
|
|
|
#2373 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje dla kolezanki! mam nadzieje, ze ona rownie szczesliwa co TY ![]() bedziesz miala komu przekazywac miniaturowe ciuszki bo potem wzrost maluszkow szybko sie wyrownaCytat:
Cytat:
pokaz swoj brzucho, pokaz!! dawno chyba juz nie pokazywalasCytat:
![]() Cytat:
jak to dobrze, ze ja juz mam moje prace za soba heheCytat:
![]() serio te ciazowe kilogramy jakos inaczej idą - bo ja mam ponad 12+ a tez nie uwazam, ze bardzo to po mnie widac ![]() no brzuszkowo ofkors widac ale po reszcie nie ![]() Cytat:
dobrze ze na raty rozkladasz malowanie, mam nadzieje, ze sie tam nie przemeczasz!! Cytat:
na szczescie los jest sprawiedliwy - na bank bedzie miala myszy w domu! nie wolno denerwowac ciezarnej ale tak powaznie - co teraz zrobicie? dala Ci jeszcze jakis paragon do tego kanetu? Cytat:
![]() a ja dzis sama zrobilam sobie krzywde :/ jeszcze przed ciążą miałam problemy z żołądkiem - ale jakos odpukać całą ciąże to ustało (fakt staram sie jeść lekkostrawnie) a dzis pozwoliłam sobie na wielkiego smażonego kotleta z karkówki i zle sie czuje... troche spałam teraz wstalam, ledwo sie ruszam echh ogladam Kuchenne rewolucje z Magdą Gessler.. denerwuje mnie ta baba ![]() chyba wezme psiaka i pospaceruje chwile, u nas ladna pogoda jest moze dobrze mi spacerek zrobi |
|||||||||
|
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, ja tez sie obawiam, jak sobie dam rade z opieka nad dwojka dzieci, a te ktore maja szczekajace psy, ogladalyscie Marley and Me? Lubie ten film, dzieki niemu ciesze sie, ze moj pies nie jest najgorsza wariatka na swiecie. Wczoraj jeszcze go obejrzelismy i sobie wyobrazam to szalenstwo jak sie polozy dzieci spac i zaraz pies zacznie szczekac! Jak Amelka byla malutka i spala w salonie w ciagu dnia to pies szczekal, ja na psa krzyczalam a dziecie kochane moje spalo, ale potem sie troszke odmienilo. ciekawe jak to bedzie teraz.
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że moja promotorka przyczepia się nawet do głupich przecinków i stawia je w tak dziwnych miejscach, że potem te zdania nie mają sensu... no ale z doktorem się nie dyskutuje. Poza tym nie pisałam Wam ale w trakcie moich studiów uzupełniających już raz straciłam promotorkę... Zmarło się pani profesor, która akceptowała wszystko i wszystkim stawiała 5 i każdy na 5 się u niej obronił, a teraz nic tylko Cytat:
Mogę jedynie...
|
|
#2376 |
|
Raczkowanie
|
Nie będę Cię poganiać, bo sama nie mam motywacji.
Mogę jedynie... [/QUOTE]Lazurka, nawet nie wiesz jak ja bym chciała żeby to zadziałało!! bij, bij ile wlezie, może cos poskutkuje, mimo, ze to wirtualne baty...
|
|
#2377 |
|
Wtajemniczenie
|
Lazurka, nawet nie wiesz jak ja bym chciała żeby to zadziałało!! bij, bij ile wlezie, może cos poskutkuje, mimo, ze to wirtualne baty...[/QUOTE]
To proszę:
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ała ała ała
|
|
|
#2379 |
|
Wtajemniczenie
|
ale kupowaliscie tez adapter zeby byla mozliwosc wpiecia tego fotelika do wozka? jak Wam wyszlo cenowo?
|
|
|
|
#2380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadnijcie który to mój brzuchol powiedz co sadzisz o tako? ze gorzej sie prowadzi niz np xlander? bo nie wiem w koncu bo ja jezdzilam i wydaje sie w porzadku, ale moze czegos nie zauwazylam?leż kochana i odpoczywaj po tym kotlecie ja dzis pierwszy raz od nie wiem kiedy rano mialam zwrot...niezycze![]() m.gessler tez mnie denerwuje strasznie, ale mimo wszystko ogladam ten program
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
Czesc babeczki
![]() Myslalam, ze w sobote to bedzie tu troche spokojniej, a tu otwieram wizaz, a znow tyle nowych stron zabka dobrze mowisz, ze tych czesci to bedzie z VIII lekko ![]() niezawsze swietna wiadomosc o przyjaciolce! nie ma to jak dzielic swoje radosci z bliskimi osobami ![]() vette swietny brzuszek, wreszcie widac, ze rosnie i pepek niedo odstaje A poza tym nie widze zmian w Twojej figurze ![]() justynacz super wygladasz i nie widac nigdzie tych 10 kg ![]() papeteria gratki za egz ![]() hd to co teraz z tym karnetem? co zamierzasz? Pisalyscie o pomocy przy opiece nad dzieckiem. Ja mysle, ze czesci z nas to nie chodzi nawet o fizyczna pomoc, ale o wsparcie psychiczne. Duzo latwiej jest, jak ma sie rodzine czy bliskich w poblizu, bo nawet w jakiejs awaryjnej sytuacji - jest sie do kogo zwrocic. Najgorzej to mieszkac za granica i nie miec zupelnie nikogo Na pewno wszystkie sobie poradzimy. I tak mamy duzo ulatwione zycie dzieki pieluchom, podgrzewaczom, laktatorom i dziesiatka innych cudow ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- agravka Ty jestes po prawej stronie
|
|
|
|
#2383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W Toruniu, mam tu fajny park obok domu, gdzie mój pies szaleje ![]() Hd, co Ci się za babsztyl trafił! Wściekłabym się! Da się to jakoś załatwić? Dziewczyny, ze mnie gospodyni jak z koziej xxx trąba: nie wiem czy mam prac ubranka wszystkie razem? Chodzi mi o kolory- mam głównie różowe, białe i błękitne. A proszek? Do białego czy kolorów... Już na tym etapie się gubię, co będzie później
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadnijcie co jem??
Nie zgadniecie. Jajeczniczkę ze swojskich jajek. Jest taka żółta, że aż razi po oczach.
|
#2385 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny ale pedzicie, zaniedlugo to jedna czesc watku bedzie na 2 dni bo coraz wiecej dziewczyn przybywa ktore nie chodza do pracy i nie maja co robic z wolnym czasem
![]() agravka ja tez mysle ze Twoj to ten po prawej. lazurowa ja tez chce jajecznice ze swojskich jajek ![]()
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiec juz nawet nie robie bo nie ma sensuja kupnych jajek wogole nie jadam. brzydze sie ich (jak i wielu innych rzeczy) o moim jedzeniu a raczej nie jedzeniu to by ksiazke mozna napisac.
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-08 o 19:28 |
||
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
ogarneła mnie jakaś panika ...przymierzam się do zakupu pieluch, fridy, rzeczy do szpitala juz wybieram na all...mały mnie kopie
a do mnie pomału dociera , że do tp porodu zostało mi 64dni ![]() cały czas mam wrażenie, że za wcześnie na takie zakupy poprawcie mnie Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-08 o 19:28 |
|
|
|
#2388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)))Alguien masz rację-damy radę z tymi dzieciakami:PPPPPa skąd wiedziałaś, żę jestem po prawiej?po moim spieprzonym brzuchu?
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
agravka bluzka w paski ale zgadłam bo pamiętam bluzkę...yyyy chyba
![]() alguien dzięki pilotka strach się bać ....spać i gasić światło
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-08 o 19:34 |
|
|
|
#2390 | ||
|
Zadomowienie
|
Siala_Bala - tak dla "pocieszenia" co do bóli porodowych - jeszcze jest załamanie psychiczne po porodzie i ból w piersiach. Jak przychodzi nawał pokarmu, kanaliki się przetykają (uczucie jakby ci igły przetykali przez brodawki) a maleństwo nie jest w stanie tego mleczka wyciągnąć...
Cytat:
itakasia - trzymam kciuki za prace męża Xawmeli - zajefajne te adidaski ![]() ania22 - ja też chcę kupić Vizir Sensitive; a swoją drogą jak kupiłam nowe kocyki to też je prać???? Myślałam, że tylko ubranka. No a pościel? pierzecie pościel i prześcieradełka ? Bo pieluszki to wiem, że trzeba wyprać i wyprasować. Kurcze, boję się, że po praniu ten kocyk nie będzie już taki milusi. A co ze śpiworkiem - też prać ??? vette - ja miałam połówkowe w 22tyg i wtedy mały miał 480dag Cytat:
uwielbiam czytać to co napisałaś. Właśnie na taki poród liczę. bajka1807 - speedi to wózeczek z bardzo dobrymi opiniami, będziesz zadowolona. W necie marudkają tylko na to, że spacerówka nie przekładana i że nie ma pozycji zupełnie siedzącej, tylko lekko pochylona, ale to chyba nie jest takie istotne. Ja go rozważałam, ale TZ kategorycznie powiedział NIE trójkołowcom, więc niestety musiałam skreślić z listy. justynacz80 - zmieścisz się w planowaną wagę! Powiem ci, że mi strasznie apetyt przeszedł na początku 30 tyg, na nic nie mam ochoty, nie jestem głodna. Chyba dzidziak przycisnął żołądek i się jeść nie chce. Alguien - absolutnie się zgadzam, po porodzie jest potrzebne bardziej wsparcie psychiczne niż pomoc fizyczna, a wszystkie "babcie dobra rada" ... , ach, Damy Radę ! marta_d1 - widziałam tą pościel "Dinusie" w sklepie - wg mnie dobra jakość a pościel wyglądała ślicznie (Mój TŻ skrytykował, że pstrokata, ale jego zadowolić ...) entertele i Siala_Bala - ja tak samo, nie mam żadnych skurczy braxtona-hiksa ani bóli czy kłucia "na dole" anoxa - nie denerwuj się głupimi babami , ja przytyłam DOKŁADNIE tyle samo co Ty idziemy łeb w łeb (albo brzuch w brzuch); wcale nie czuję, że to za dużo, dla mnie to waga zgodna z planemagravka - śliczne to łóżeczko, w sumie to chyba komody nie trzeba kupować, bo wygląda na pojemne, może warto ? Dzięki za pomysł - od jutra noszę koszulki mojego TŻ, bo w moje się nie mieszczę |
||
|
|
|
#2391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I tak mi się skojarzyło, że każda z Was ma przynajmniej "dwa swojskie jajka" a ja mogę się tylko pocieszyć tymi kurzymi ![]() ![]() Cytat:
Ja za to nie mogę smażonego mięsa, bo boli mnie po nim żołądek.
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
tez mnie to naprowadzilo
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez chcialam na spokojnie wszystko kupic i nagle sie okazalo ze moge nie zdazyc bo maly chce wychodzic no i teraz na dodatek jestem uwieziona w domu wiec zostaje mi internet
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-08 o 19:37 |
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- to ja chyba go ręcznie wypiorę, zawsze to pranie ręczne mniej niszczy ... |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to z kurzymi ostatnio mam częstszy kontakt
|
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
tak sie zastanawiam jak ja w ogole mam pisac ten licencjat skoro dom w ktorym przebywam zamieszkuja wariaci .... to jakas masakra, lubie dzieci ale kurcze bachorow siostry mojego meza wrecz nienawidze! stwierdzilam ze ewidentnie maja cos nie tak z garem, ja rozumiem gdyby oboje mieli po 2-4 lata i drac sie w nieboglosy bawily sie w ten sposob.... ale mlody ma 3 lata a jego siostra 11!! a ona w tym momencie zachowuje sie gorzej od niego
|
|
|
|
#2398 |
|
Raczkowanie
|
W "kuchennych rewolucjach" byla restauracja ,ktora znajduje sie na moim osiedlu jakies 3 minutki od mojego bloku
papeteria gratuluje zdania egzaminu! I niestety musze Cie uswiadomic ,ze porod juz niedlugo :p choc ja tez jakos nie moge sobie zdac z tego sprawy. agravka tez mysle ,ze twoj brzuszek po prawej ,choc niewiele wiekszy niezawsze super z ta przyjaciolka
|
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ja też nie mam Cytat:
żabka
|
||
|
|
|
#2400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bardzo lubię dzieci i w ogóle ale w ciąży strasznie drażnią mnie takie krzyki, piski itp.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

a mi sie to tez jeszcze tfu tfu nie zdarzylo 

i wtedy właśnie skurcze etc.... żadne mycie okien tylko cisza i spokój
. 

wiec juz nawet nie robie bo nie ma sensu