Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 18:57   #2761
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
o rany ale juz duzy a ile kg na + jestes jesli mozna wiedziec ?
oczywiscie ze mozna waze juz cale 58 kg czyli 5 na plusie
pan doktor powiedzial ze wszytko jest ok, i tak ksiazkowo to sie powinno przytyc 20% wagi z przed ciazy (u mnie to wychodzi 10,5 kg) ale zobaczymy bo jak pozniej dodal nie ma ludzi ksiażkowych

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Super,że jesteś już na takim etapie,że nic się nie może stać-już nie mogę się doczekać kiedy i ja poczuję tę ulgę
no wiesz zawsze moze... ale... czuje sie bezpieczniej

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
martucha84, super, że lekarz okazał się dobry. Synek faktycznie, duuuży. A ten miesiąc różnicy w terminie porodu ...SHOCK
a wszytsko przez to ze mialam okres bedac w ciazy

a moj skarb tak mi wywalil głowke ze nie moglam ani chodzic ani nic zgielo mnie w pol taki mnie bol zlapal ze szok, jakims cudem polozylam sie na lozku i zaczylam do niego gadac i powiem szczerze "przesowac" mu ta glowke... ale nic.. na szczesie tz dal mi szlanke coli - jest slodka i maly zaczal odrazu sie wiercic kopac i wtedy sie przesunal ale lezki mialam w oczach
Stary 2010-05-08, 19:07   #2762
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Weronisia, nie martw się, dziewczyny mają rację, każdy maluszek rośnie swoim tempem, poza tym ja bym nie ufała jednemu usg, jakby lekarz mi wmawiał że coś jest nie tak, sama przez to przeszłam..

Szczęśliwa, super ciuszki!

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Dobre tak jej przyszło do głowy i poprostu zapytała
Bardzo jej się nie podoba nasz wybór....

anilkadro, gratuluję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Lenko w niedziele robię ciacha
Jakie?? mniam ... ja może znowu upiekę jakieś

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Lenka* tak glukoze trzebamiec swoja.. kupisz ja w kazdej aptece no i koszt ok 3 zl wiec tez nie majatek taka w pudeleczku w proszku do rozpuszczenia.. wode ciepla daja ci swoja wiec przychdozisz tylko z glukoza, no i cytryna jesli chcesz... POLECAM CYTRYNE
dobrze że napisałaś, nie wiedziałabym
Stary 2010-05-08, 19:12   #2763
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
mam nadzieje bo wiem ze jak ja jestem smutna to i Bombelek jest

ciesze sie z Toba na powrot męża
u nas pogoda sie nagle poprawila i sloneczko swieci w najlepsze to super bo mam dosc tych pochmurnych dni
narobilas mi smaka na bigosik i jablecznik ja pije wlasnie ochydny sok barszcz czerwony jabłkowy.. ale ponoc dobry na anemie wiec wypije go
Nie smakuje Ci? Mi straaasznie podszedl barszcz czerwony jablkowy.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:14   #2764
martucha84
Zakorzenienie

Lenko o wszytkim powie ci lekarz mi dal pelna instrukcje powiedzial dokladnie tak - ze mam kupic w aptece glukoze, w warzywniaku cytryne, a w kiosku gazete.. isc na badanie wejsc bez kolejki i powiedziec ze jestem na badanie - obciazenie glukoza.. tam panie mi maja pobrac krew rozrobic wode z glukoza i cytryna mam ja wypic i posiedziec godzine i poczytac gazete po godziie maja pobrac jeszcze raz

aha jak dostaniesz zlecenie na 50g glukozy to pobieraja ci krew na czczo i ponownie po godzinie, a jak na 75g to na czczo, po godzinie i ponownie po dwoch, albo (zalezy od labolatorium) na czczo i po dwoch godzinach
Stary 2010-05-08, 19:40   #2765
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Kuruj się Kochana!!
Staram się, ale kaszel mnie dobija poprostu dobrze, że lekarz uparł sie i dał mi 7 dni zwolnienia, ja chciałam tylko 2 i już widzę, że do jutra się nie wyleczę, a tak to do pracy dopiero w czwartek.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

Szczęśliwa, super ciuszki!

Bardzo jej się nie podoba nasz wybór....
Dziękuję, ja jestem jakaś taka wybredna do kupowania ciuszków. Mało mam tego, bo jakoś nic mi się nie podoba. Chodzę po sklepach, oglądam i jakoś wybrzydzam. Nie wiem czemu..... i ta ograniczona kolorystyka. Różowy, niebieski, żółty, zielony i kremowy. I koniec, żadnych innych kolorów. Muszę się jednak ograniczyć do allegro. Chyba zamówię to:

http://www.allegro.pl/item1021550011...aski_nowy.html

http://www.allegro.pl/item1021561938...czki_nowe.html

A ten poprostu muszę mieć

http://www.allegro.pl/item1026088637..._62_lafel.html

http://www.allegro.pl/item1010264450...noga_r_62.html

http://www.allegro.pl/item1017135252...napi_r_62.html

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:54   #2766
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam Was Kochane ponownie:cm ok:

ehhh w nocy miałam sen, że z moim tż kupowaliśmy różowe body dla naszego aniołka!!!! hehhe ciekawe czy to będzie sen proroczy!!!! cała rodzina twierdzi, ze będzie dziewczynka, a ja myślę, ze będzie chłopiec!!!!- pewnie dlatego, że mój mąż strasznie chciałby chłopca!!!! heheh nie ważne co najważniejsze, zeby nasze maleństwo było zdrowe, nic więcej się nie liczy!!!!!!

ja właśnie skończyłam czytać baśnie ( na głos) mojemu aniołkowi ( bo ponoc juz słyszy głosy) i nie tylko jemu, bo mój mąż najpierw się roześmiał, a później położył mi się na kolanka i z zaintereswaniem słuchał!!!!heheheheh:p :
a póxniej się zamieniliśmy i to on czytał , a ja leżałam na jego kolanach!!!!!
eehhhh ale to było super!!!!!!!!

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Słuchajcie kobietki. Pojechałam dziś do szpitala, bo jak już wcześniej pisałam bolało mnie coś w boku i lekarz podejrzewał nerkę.

Właśnie wróciłam ze szpitala.
Najpierw wysłali mnie na ginekologię, a potem do ogólnego.
Ogólny stwierdził, że rzeczywiście bolą mnie obie nerki. W jednej z nich mam zastój moczu I stopnia, ale to nie powinno powodować takiego bólu. Prawdopodobnie jelita mam nabrzmiałe z powodu wzdęć. Są bardzo wrażliwe, szczególnie przez nietolerancję laktozy. Są nabrzmiałe i uciskają nerki.
Mam brać tylko Buscopan. Nie muszę brać antybiotyku.

Ale za to na ginekologii mnie wystraszyli.
Lekarka zrobiła mi USG nerek i stwierdziła jak wyżej.
Potem zmierzyła dzidziusia z każdej możliwej strony. Stwierdziła, że wszystko wygląda dobrze i kazała mi zaczekać na korytarzu po wyniki.
Za chwilę zamiast przynieść wyniki poprosiła mnie jeszcze raz, żeby jeszcze raz dobrze zbadać małe. Stwierdziła, że jednak wymiary się nie zgadzają, że dziecko jest za małe.
Ogólnie długość się zgadza, ale obwód główki, długość kończyn itp. wszystko jest za małe, nawet nie mieści się w normie. Siedzę i beczę i nie wiem co myśleć.
Szukam w necie jakichś informacji o prawidłowych wymiarach płodu ale nic nie mogę znaleźć.
Może Wy wiecie gdzie coś takiego jest? Albo miałyście USG w 14/15 tc i macie podane te wymiary? Pomóżcie, bo nie wiem co robić...

Kochana bardzo Cię proszę nie zadreczaj się tak!!!!zobaczysz wszystko będzie dobrze!!!! dziewczny dobrze ci radzą!!!! każde dziecko rośnie w swoim tempie, a lekarze patrzą na jakies wymiary książkowe!!!!! kochana główka do góry , napisz koniecznie po wizycie u gna co ci ten twój powiedział1!!!!!
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:54   #2767
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Witam w słoneczną sobotę

Jak dostaniesz łóżeczko to wklej fotkę takiego spakowanego, zastanawiam się ile zajmuje miejsca po złożeniu.

??

Zajmuje tyle mejsca co większy namiot... jest nawet w takim pokrowcu jak namioty

Cytat:
Właśnie o to mi chodzi, że kobiety płacą ( u nas od 1500 w górę) za obecność swojego lekarza, inaczej to żaden za darmo się nie zjawi specjalnie na poród...

Do łóżeczka turystycznego dokupiłam gryzaczka, majtki poporodowe i 10 tetrowych pieluszek. Jeszcze smoczki u nich kupię, bo mają tej firmy, co chcę smoczki i butelki do karmienia- Tommee Tippee. Ponoć lepsze od Aventowskich, też antykolkowe.

???
Nie wiem jaki jest sens płącenia za lekarza, skoro i tak połozne śa przy porodzie a lekarz to jak coś się dzieje to dochodzi...
Może tylko po to by te położne miałe 'dobre oko" na daną pacjętke...
Lekarz powie żeby TĄ się szczególnie zająć i tak jest...reszta pacjętek jest olewana...
Niektóre połozne potrafią byc naprawde nieprzyjemne.. jak byłam na porodówce to się nasłuchałam ..jedna dziewczyna jak rodziła to z ust połoznych "k****" leciały

Co do butelek to ja uzywam aventa i jestem zadowolona... a smoczki mają całkiem podobny kształt...
TT często wycofuje z produkcji jakieś serie smoczków. U mnie na forum mamus 2009 dziewczyny napaliły sę na smoczki TT i dzieciaczki nie chciały innych ssać... okazało się jednak że wycofali te z produkcji i co wtedy zobić?? A wiecie czemu wycofali?? Bo powodowały krzywy zgryz
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:56   #2768
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Nika - P-n mam do ciebie takie pytanko, bo jestesmy z tego samego miasta! robiłaś juz może usg 3d? a jeżeli tak to gdzie? bo słyszzałam, że w szpitalu raszei robią je za jedyne 50 zł!
Stary 2010-05-08, 20:59   #2769
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Nie smakuje Ci? Mi straaasznie podszedl barszcz czerwony jablkowy.
z trudem łyczkami szklanke wypilam ale za to pozniej bylo mi po nim niedobrze nie smakuje mi niestety

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
ehhh w nocy miałam sen, że z moim tż kupowaliśmy różowe body dla naszego aniołka!!!! hehhe ciekawe czy to będzie sen proroczy!!!! cała rodzina twierdzi, ze będzie dziewczynka, a ja myślę, ze będzie chłopiec!!!!- pewnie dlatego, że mój mąż strasznie chciałby chłopca!!!! heheh nie ważne co najważniejsze, zeby nasze maleństwo było zdrowe, nic więcej się nie liczy!!!!!!
oj ja mialam chyba dwa sny, ze byla dziewczynka a dwa ze byl chlopak i juz dwa sny o porodzie
niestety czekamy jeszcze do 27 maja aby poznac plec

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:00   #2770
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
ja jutro zaczynam 18tc...wlasnie nie wiem czy to to,bo czulam taki jakby glod...a od kilku dni czuje jakby dziecko mnie szczypalo od srodka he..jeszcze pewnie musze poczekac 2 tyg...wtedy bede sie wsluchiwac...a moj maz to kladzie uszko na brzuchu i slucha i mowi ze cos tam sie przelewa i bulgocze he..poznaje tatusia...

Wspolczuje wam chodzic do pracy...ja na szczescie nie musze ..nawet od roku nie pracuje..bo jak sie staralismy to ciezko bylo wolne wziasc...powiem ze bardzo ciezko wrecz niemozliwe i domysly by pewnie byly a tak to mialam spokoj...moglam jezdzic w wyznaczone dni..maz ma prace,w ktorej wiedzieli ze jezdzimy do lekarza i dostawal wolne kiedy chcial...
Mnie też tak szmyra od środka na początku było trzeba mocno sie wczuć a teraz( ok 2 tygodni) jakby stado mrówek od środka grasowało po 3 dniach poczułam delikatne "puk" teraz to tylko czekać aż będzie "bum"
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:04   #2771
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
z trudem łyczkami szklanke wypilam ale za to pozniej bylo mi po nim niedobrze nie smakuje mi niestety

oj ja mialam chyba dwa sny, ze byla dziewczynka a dwa ze byl chlopak i juz dwa sny o porodzie
niestety czekamy jeszcze do 27 maja aby poznac plec

Kochana widzę, że w tym samym tygodniu się dowiemy co pod serduszkiem nosimy!!!! ja mam wizytę u gina 26 maja , a ty dzień po mnie!!!!!!:ju pi: oby nam się tylko tyłeczkami nie odwróciły te nasze szkraby!!!!!!!
Stary 2010-05-08, 21:06   #2772
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Nika - P-n mam do ciebie takie pytanko, bo jestesmy z tego samego miasta! robiłaś juz może usg 3d? a jeżeli tak to gdzie? bo słyszzałam, że w szpitalu raszei robią je za jedyne 50 zł!
naprawde?? jesli rzeczywsicie jest tak tanio, to ja tez chce!

Weronisia- nie martw sie Słonko, mi tez lekarz powiedzial ostatnio, ze Fasolka jest za mala jak ja cala pomierzyl. I tez sie martwilam i nawet ciagle sie troche martwie, ale ona wierzga sie i kreci i nie daje znakow, ze cos z nia nie tak. Lekarz kazal mi jesc suplementy, zeby podtuczyc Fasolaka... a ja je ciagle lykam

A tak w ogole to mam anemie, mimo zdrowego jedzonka i kupy pietruszki i miesa i w ogole... Wizyte u gina mam dopiero za 2 tyg, wiec lece w poniedzialek do rodzinnego, bo jeszcze doszlo mi zapalenie pecherza.

Czy mozna brac Furaginium na pecherz w ciazy? Ktoras brala??

A poza tym, nie bylo mnie caluski tydzien, Zero internetu i duzego miasta, za to pseudowakacje u mamy Polecam!

Pozdrawiam Was cieplo Dziewuszki, stesknilam sie za Wami!
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:15   #2773
Butterfly83
Raczkowanie

Jak tu wytrzymać tych 9 miesięcy i nie zwariować .
To ciążowanie nie jest takie proste.
Stary 2010-05-08, 21:18   #2774
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Kochana widzę, że w tym samym tygodniu się dowiemy co pod serduszkiem nosimy!!!! ja mam wizytę u gina 26 maja , a ty dzień po mnie!!!!!!:ju pi: oby nam się tylko tyłeczkami nie odwróciły te nasze szkraby!!!!!!!
oby oby

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
a cos sie stalo ?

< 3

Stary 2010-05-08, 21:26   #2775
kliwia7
Raczkowanie

Szcześliwa,te ostatnie dwa pajacyki są po prostu cudne.Ten różowy .Ja na razie nic nie kupuję,aż urodzę,ale nie mogę się doczekać.Moim zdaniem pajacyki, takie zapinane po stopki, to najwygodniejsze ubranko w używaniu(bardzo wygodnie zmieniać pieluszki),a welur świetnie się pierze.

Mnie ostatnie półtora tygodnia głowa pobolewa prawie co dzień,w okolicy czoła.A mnie w życiu głowa nie bolała.Myślałam że od zmiany pogody,ale coś się przeciąga .W ciąży w ogóle dzieją się dziwne rzeczy z ciałem.Do 14 tyg tak mnie bolały nogi(od miednicy aż po stopy) że w nocy przewracałam się z boku na bok jak staruszka 90-letnia z jękiem.
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:41   #2776
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:
oby oby

a cos sie stalo ?
Nic się nie stało oby tak dalej. Ale taka matka martwi sie od samego początku najdrobniejszymi rzeczami bo wyniki nie takie bo zgaga itd. Ach my kobiety. Tak sobie cały czas myśle o Jadze bidulka.
Stary 2010-05-08, 21:51   #2777
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Zajmuje tyle mejsca co większy namiot... jest nawet w takim pokrowcu jak namioty

Nie wiem jaki jest sens płącenia za lekarza, skoro i tak połozne śa przy porodzie a lekarz to jak coś się dzieje to dochodzi...
Może tylko po to by te położne miałe 'dobre oko" na daną pacjętke...
Lekarz powie żeby TĄ się szczególnie zająć i tak jest...reszta pacjętek jest olewana...
Niektóre połozne potrafią byc naprawde nieprzyjemne.. jak byłam na porodówce to się nasłuchałam ..jedna dziewczyna jak rodziła to z ust połoznych "k****" leciały

Położnej w Poznaniu płaci się od 500 w górę, to że zapłacisz lekarzowi nie daje lepszej opieki położnej
Wiadomo, że przy porodzie jest głównie położna, a lekarz "tylko" nadzoruje (albo i nie). Dlatego wybieram szpital ze względu na opinię o położnych, bo sądzę, że to najważniejsze.

Co do butelek to ja uzywam aventa i jestem zadowolona... a smoczki mają całkiem podobny kształt...
TT często wycofuje z produkcji jakieś serie smoczków. U mnie na forum mamus 2009 dziewczyny napaliły sę na smoczki TT i dzieciaczki nie chciały innych ssać... okazało się jednak że wycofali te z produkcji i co wtedy zobić?? A wiecie czemu wycofali?? Bo powodowały krzywy zgryz
Ja wybieram TT, w moim środowisku jest przewaga TT maniaczek, łącznie z moją siorą na czele. Te smoczki, które zamierzam kupić, są właśnie nie powodujące krzywego zgryzu i innych "atrakcji", a pewnie zakupię różne, żeby Małego ewentualnie przyzwyczaić do różnych kształtów. Pamiętam, jak zaginął smok mojej siostry jak była mała, a że był przywieziony z Niemiec i były to inne czasy to nie szło takiego dostać i yła masakra!!! Moja siostrzenica nie miała kolek, a używały też butelek antykolkowych TT. Może to zbieg okoliczności, ale jakoś się do nich przekonałam.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Kochana pierwsze słyszę za taką cenę, sama bym zrobiła...
Z tego, co ja się orientowałam, to koszt usg 3d/4d w P-niu to 35o zł, a samo 3d 250 i między innymi dlatego się nie zdecydowaliśmy.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:56   #2778
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Ja wybieram TT, w moim środowisku jest przewaga TT maniaczek, łącznie z moją siorą na czele. Te smoczki, które zamierzam kupić, są właśnie nie powodujące krzywego zgryzu i innych "atrakcji", a pewnie zakupię różne, żeby Małego ewentualnie przyzwyczaić do różnych kształtów. Pamiętam, jak zaginął smok mojej siostry jak była mała, a że był przywieziony z Niemiec i były to inne czasy to nie szło takiego dostać i yła masakra!!! Moja siostrzenica nie miała kolek, a używały też butelek antykolkowych TT. Może to zbieg okoliczności, ale jakoś się do nich przekonałam.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Kochana pierwsze słyszę za taką cenę, sama bym zrobiła...
Z tego, co ja się orientowałam, to koszt usg 3d/4d w P-niu to 35o zł, a samo 3d 250 i między innymi dlatego się nie zdecydowaliśmy.

tez słyszałam o takich cenach u nas, ale mojej koleżanki przyjaciółka robiła w raszei 3d no i 50 zł zapłaciła!!! w przyszłym tygodniu tam zadzwonię i się zorientuję czy to prawda!!! bo za 50 zł to nawet bym się nie zastanawiała!!!!
Stary 2010-05-08, 22:10   #2779
Ray
Zakorzenienie

weronisia a moze ciaza po prostu jst generalnie mniejsza ni wyliczenia?? jak ja powiedzialam ze nie czuje zbytnio ruchow lekarz stierdzil ze powinnam w sumie czuc ale moze wlasnie ciaza byc mniejsza i sie okaze na usg polowkowym

ja nie mam zamiaru placic zadnym poloznym i lekarzom nie placilam za pierwszym razem ani zlotowki a bylam zadowolona z opieki

ja z koleji znow chyba bede miec zapalaenie gardla, mialam dwa mc temu i bralam antybiotyk i cholera znow czuje jej nawrot, bo znow mam powiekszony wezel i juz ciezko przelykam do tego boli wyzynajca sie 8. Mam dosc.... taka moja ciazowa przypadlosc pierwszej ciazy 3 razy mialam zapalenie gardla i widze ze w tej sie aktywuje... moze to wina hormonow sama nie wiem.
ta 8 tez mnie dobija.... byla do wyrwania ale ze ciaza wyrywac zebow nie wolno to sie mecze... tylko urodze pojde to wyrwac wrrrr
Stary 2010-05-08, 22:44   #2780
cellaris
Rozeznanie

dziewczyny widzę,ze na "tapecie" jest badanie obciążenia glukozą więc chciałam zrobić małą sondę...napiszcie mi proszę ile wy tej glukozy maci wypić 50 czy 75?
Moja ginka kazała mi wziąźć większą dawkę 75 i po 2 godzinach zrobić drugie pobranie krwi, a jak jest u was? Bo się martwię czy to nie za dużo? Mam wrażenie,ze tu wszystkie 50 mają.
Stary 2010-05-08, 22:51   #2781
NIKaP-n
BAN stały

Ja też nie będę płacić Mam tylko nadzieję, że w "moim" szpitalu będzie miejsce jak się zacznie akcja porodowa

Znów się odudlałam na Gladiatorze

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Ray a może Ty powinnaś coś profilaktycznie już na to gardzioło brać?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 22:54   #2782
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana bardzo Cię proszę nie zadreczaj się tak!!!!zobaczysz wszystko będzie dobrze!!!! dziewczny dobrze ci radzą!!!! każde dziecko rośnie w swoim tempie, a lekarze patrzą na jakies wymiary książkowe!!!!! kochana główka do góry , napisz koniecznie po wizycie u gna co ci ten twój powiedział1!!!!!
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Weronisia, nie martw się, dziewczyny mają rację, każdy maluszek rośnie swoim tempem, poza tym ja bym nie ufała jednemu usg, jakby lekarz mi wmawiał że coś jest nie tak, sama przez to przeszłam..
Dzięki dziewczyny za pocieszenie Staram się o tym nie myśleć, ale chyba same rozumiecie, że to nie jest łatwe i myśli same powracają i płaczę. Jestem już taka opuchnięta na twarzy od tego płaczu, że aż ...
Wiem, że każde dziecko rośnie swoim tempem i każde rodzi się inne od drugiego.
Moje jest wystarczająco długie, ale ma za krótką kość udową i za mała główkę.
Dziś jednak przepłakałam cały dzień. Potem zadzwoniłam do rodziców, a oni obrócili wszystko w żart i udało im się mnie rozweselić. Mam zamiar już nie płakać i nie myśleć o tym. Dość już łez. Mam nadzieję, że dzidziuś będzie zdrowy.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Weronisia- nie martw sie Słonko, mi tez lekarz powiedzial ostatnio, ze Fasolka jest za mala jak ja cala pomierzyl. I tez sie martwilam i nawet ciagle sie troche martwie, ale ona wierzga sie i kreci i nie daje znakow, ze cos z nia nie tak. Lekarz kazal mi jesc suplementy, zeby podtuczyc Fasolaka... a ja je ciagle lykam
Ja też muszę brać witamy i je biorę od początku. Ja łykam Centrum Materna+DHA.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
weronisia a moze ciaza po prostu jst generalnie mniejsza ni wyliczenia?? jak ja powiedzialam ze nie czuje zbytnio ruchow lekarz stierdzil ze powinnam w sumie czuc ale moze wlasnie ciaza byc mniejsza i sie okaze na usg polowkowym
Moje dzieciątko długość ma prawidłową tak jak pisałam wyżej. Miejmy nadzieję, że główka, nogi itp. dogonią resztę i wszystko będzie prawidłowych rozmiarów.
Tobie też życzę, żeby badania wypadły pomyślnie.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 08:55   #2783
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Witam Was moje Kochane przyszłe mamusie!!!!!: cmok::c mok:

miłego niedzielnego przedpołudnia wam życze!!!!!
Stary 2010-05-09, 09:05   #2784
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

czekajaca na fasolke26 - kochana ja swojemu dziecku co wieczor wlaczam pozytywke, zawsze to sama aby sie juz przyzwyczaiło
NIestety moj mezus, nie glascze brzuszka, nie gada do niego.. Przykro mi nio ale juz taki jest.. czasem mu sie wymsknie, ale rzadko. Napewno by nie czytal dzidzi bajki

Cytat:
Głowa do góry, hehe jeszcze troche i wtedy to dopiero będzie ciężko z dzidziusiem w domku ehehe Moja teściowa się śmieje, że bedziemy wtedy się śmiały, jak to fajnie było jak dzidzia byla w brzuszku, troszke pofikała, ale nie PLAKALA, Nie robila Kupki, NIe miala kolki.. hehe wtedy to się zacznie hehe)))

NIO MOJ MĘŻUŚ JUŻ W DOMKU )) przyjechal wczoraj Milutko tak czasem moc się WITAĆ hhe :-P
Stary 2010-05-09, 09:13   #2785
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
czekajaca na fasolke26 - kochana ja swojemu dziecku co wieczor wlaczam pozytywke, zawsze to sama aby sie juz przyzwyczaiło
NIestety moj mezus, nie glascze brzuszka, nie gada do niego.. Przykro mi nio ale juz taki jest.. czasem mu sie wymsknie, ale rzadko. Napewno by nie czytal dzidzi bajki

Głowa do góry, hehe jeszcze troche i wtedy to dopiero będzie ciężko z dzidziusiem w domku ehehe Moja teściowa się śmieje, że bedziemy wtedy się śmiały, jak to fajnie było jak dzidzia byla w brzuszku, troszke pofikała, ale nie PLAKALA, Nie robila Kupki, NIe miala kolki.. hehe wtedy to się zacznie hehe)))

NIO MOJ MĘŻUŚ JUŻ W DOMKU )) przyjechal wczoraj Milutko tak czasem moc się WITAĆ hhe :-P

Korzystaj kochana z tego, ze masz mężusia w domku!!!
a twoj mąż to czesto wyjeżdza?tak ma pracę, ze wiećej go nie ma niz jest w domu?
Stary 2010-05-09, 09:45   #2786
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Korzystaj kochana z tego, ze masz mężusia w domku!!!
a twoj mąż to czesto wyjeżdza?tak ma pracę, ze wiećej go nie ma niz jest w domu?
Mężus wyjeżdża a week majowy- tak z 10 dni i zawsze w okolicach lipca/sierpnia na 3 tygodnie. Bierze w pracy urlop wypoczynkowy i jedzie do Gdyni Tam szkoli na sternikow morskich Kocha morze i zeglarstwo
Stary 2010-05-09, 09:56   #2787
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
o to byś musiała zapytać lekarza, ale wydaje mi się, że na problemy z pęcherzem w ciąży zalecane są raczej naturalne preparaty z żurawiną.

a ja znów miałam porąbany sen - nawet nie chce mi się o nim pisać, bo szkoda klawiatury
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:03   #2788
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Mozna, ale za zgoda lekarza i raczej po zakonczeniu I trymestru.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:32   #2789
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Nic się nie stało oby tak dalej. Ale taka matka martwi sie od samego początku najdrobniejszymi rzeczami bo wyniki nie takie bo zgaga itd. Ach my kobiety. Tak sobie cały czas myśle o Jadze bidulka.
tak to przykre co czasem moze czlowieka spotkac
ja wciaz z TŻ mijamy sie jakbysmy sie nie znali.. ta klotnia poprostu juz mnie psychicznie dobija chyba jednak zdecyduje sie dzisiaj z nim o tym wszystkim porozmawiac.. dluzej tak nie zniose

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Moj tak samo.. od czasu do czasu polozy reke na brzuszku czy tam pocaluje go ale to wszystko.. nawet nie chce poczuc kopniaczka od Bombla to przykre czuje sie jakbym zostala sama z moim brzuszkiem

< 3

Stary 2010-05-09, 11:09   #2790
becca
Zakorzenienie

dziewczyny, miałyście robione USG genetyczne w 13tc?
becca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości