|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
oczywiscie ze mozna
waze juz cale 58 kg czyli 5 na plusie ![]() pan doktor powiedzial ze wszytko jest ok, i tak ksiazkowo to sie powinno przytyc 20% wagi z przed ciazy (u mnie to wychodzi 10,5 kg) ale zobaczymy bo jak pozniej dodal nie ma ludzi ksiażkowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moj skarb tak mi wywalil głowke ze nie moglam ani chodzic ani nic zgielo mnie w pol taki mnie bol zlapal ze szok, jakims cudem polozylam sie na lozku i zaczylam do niego gadac i powiem szczerze "przesowac" mu ta glowke... ale nic.. na szczesie tz dal mi szlanke coli - jest slodka i maly zaczal odrazu sie wiercic kopac i wtedy sie przesunal ale lezki mialam w oczach
|
|
|
#2762 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Weronisia, nie martw się, dziewczyny mają rację, każdy maluszek rośnie swoim tempem, poza tym ja bym nie ufała jednemu usg, jakby lekarz mi wmawiał że coś jest nie tak, sama przez to przeszłam..
Szczęśliwa, super ciuszki! Bardzo jej się nie podoba nasz wybór.... anilkadro, gratuluję dziewczynki ![]() Jakie?? mniam ... ja może znowu upiekę jakieś ![]() Cytat:
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi straaasznie podszedl barszcz czerwony jablkowy. |
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Lenko o wszytkim powie ci lekarz
mi dal pelna instrukcje powiedzial dokladnie tak - ze mam kupic w aptece glukoze, w warzywniaku cytryne, a w kiosku gazete.. isc na badanie wejsc bez kolejki i powiedziec ze jestem na badanie - obciazenie glukoza.. tam panie mi maja pobrac krew rozrobic wode z glukoza i cytryna mam ja wypic i posiedziec godzine i poczytac gazete po godziie maja pobrac jeszcze raz ![]() aha jak dostaniesz zlecenie na 50g glukozy to pobieraja ci krew na czczo i ponownie po godzinie, a jak na 75g to na czczo, po godzinie i ponownie po dwoch, albo (zalezy od labolatorium) na czczo i po dwoch godzinach
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Staram się, ale kaszel mnie dobija poprostu
dobrze, że lekarz uparł sie i dał mi 7 dni zwolnienia, ja chciałam tylko 2 i już widzę, że do jutra się nie wyleczę, a tak to do pracy dopiero w czwartek.Dziękuję, ja jestem jakaś taka wybredna do kupowania ciuszków. Mało mam tego, bo jakoś nic mi się nie podoba. Chodzę po sklepach, oglądam i jakoś wybrzydzam. Nie wiem czemu..... i ta ograniczona kolorystyka. Różowy, niebieski, żółty, zielony i kremowy. I koniec, żadnych innych kolorów. Muszę się jednak ograniczyć do allegro. Chyba zamówię to: http://www.allegro.pl/item1021550011...aski_nowy.html http://www.allegro.pl/item1021561938...czki_nowe.html A ten poprostu muszę mieć ![]() http://www.allegro.pl/item1026088637..._62_lafel.html http://www.allegro.pl/item1010264450...noga_r_62.html http://www.allegro.pl/item1017135252...napi_r_62.html
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane ponownie
![]() ehhh w nocy miałam sen, że z moim tż kupowaliśmy różowe body dla naszego aniołka!!!! hehhe ciekawe czy to będzie sen proroczy!!!!ja właśnie skończyłam czytać baśnie ( na głos) mojemu aniołkowi ( bo ponoc juz słyszy głosy) i nie tylko jemu, bo mój mąż najpierw się roześmiał, a później położył mi się na kolanka i z zaintereswaniem słuchał!!!!heheheheh a póxniej się zamieniliśmy i to on czytał , a ja leżałam na jego kolanach!!!!! eehhhh ale to było super!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Kochana bardzo Cię proszę nie zadreczaj się tak!!!!zobaczysz wszystko będzie dobrze!!!! dziewczny dobrze ci radzą!!!! każde dziecko rośnie w swoim tempie, a lekarze patrzą na jakies wymiary książkowe!!!!! kochana główka do góry , napisz koniecznie po wizycie u gna co ci ten twój powiedział1!!!!! |
|
|
|
|
#2767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajmuje tyle mejsca co większy namiot... jest nawet w takim pokrowcu jak namioty ![]() Cytat:
Może tylko po to by te położne miałe 'dobre oko" na daną pacjętke... Lekarz powie żeby TĄ się szczególnie zająć i tak jest...reszta pacjętek jest olewana... Niektóre połozne potrafią byc naprawde nieprzyjemne.. jak byłam na porodówce to się nasłuchałam ..jedna dziewczyna jak rodziła to z ust połoznych "k****" leciały ![]() Co do butelek to ja uzywam aventa i jestem zadowolona... a smoczki mają całkiem podobny kształt... TT często wycofuje z produkcji jakieś serie smoczków. U mnie na forum mamus 2009 dziewczyny napaliły sę na smoczki TT i dzieciaczki nie chciały innych ssać... okazało się jednak że wycofali te z produkcji i co wtedy zobić?? A wiecie czemu wycofali?? Bo powodowały krzywy zgryz
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Nika - P-n mam do ciebie takie pytanko, bo jestesmy z tego samego miasta! robiłaś juz może usg 3d? a jeżeli tak to gdzie? bo słyszzałam, że w szpitalu raszei robią je za jedyne 50 zł!
|
|
|
|
#2769 | |
|
Raczkowanie
|
z trudem łyczkami szklanke wypilam
ale za to pozniej bylo mi po nim niedobrze nie smakuje mi niestety Cytat:
i juz dwa sny o porodzie niestety czekamy jeszcze do 27 maja aby poznac plec
|
|
|
#2770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana widzę, że w tym samym tygodniu się dowiemy co pod serduszkiem nosimy!!!! ja mam wizytę u gina 26 maja , a ty dzień po mnie!!!!!! |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Weronisia- nie martw sie Słonko, mi tez lekarz powiedzial ostatnio, ze Fasolka jest za mala jak ja cala pomierzyl. I tez sie martwilam i nawet ciagle sie troche martwie, ale ona wierzga sie i kreci i nie daje znakow, ze cos z nia nie tak. Lekarz kazal mi jesc suplementy, zeby podtuczyc Fasolaka... a ja je ciagle lykam ![]() A tak w ogole to mam anemie, mimo zdrowego jedzonka i kupy pietruszki i miesa i w ogole... Wizyte u gina mam dopiero za 2 tyg, wiec lece w poniedzialek do rodzinnego, bo jeszcze doszlo mi zapalenie pecherza. Czy mozna brac Furaginium na pecherz w ciazy? Ktoras brala?? ![]() A poza tym, nie bylo mnie caluski tydzien, Zero internetu i duzego miasta, za to pseudowakacje u mamy Polecam! Pozdrawiam Was cieplo Dziewuszki, stesknilam sie za Wami! |
|
|
|
|
#2773 |
|
Raczkowanie
|
Jak tu wytrzymać tych 9
miesięcy i nie zwariować To ciążowanie nie jest takie proste. |
|
|
|
#2774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a cos sie stalo ?
|
|
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
Szcześliwa,te ostatnie dwa pajacyki są po prostu cudne.Ten różowy
Mnie ostatnie półtora tygodnia głowa pobolewa prawie co dzień,w okolicy czoła.A mnie w życiu głowa nie bolała.Myślałam że od zmiany pogody,ale coś się przeciąga .W ciąży w ogóle dzieją się dziwne rzeczy z ciałem.Do 14 tyg tak mnie bolały nogi(od miednicy aż po stopy) że w nocy przewracałam się z boku na bok jak staruszka 90-letnia z jękiem. |
|
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
Nic się nie stało oby tak dalej. Ale taka matka martwi sie od samego początku najdrobniejszymi rzeczami bo wyniki nie takie bo zgaga itd. Ach my kobiety
. Tak sobie cały czas myśle o Jadze bidulka.
|
|
|
|
#2777 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
to nie szło takiego dostać i yła masakra!!! Moja siostrzenica nie miała kolek, a używały też butelek antykolkowych TT. Może to zbieg okoliczności, ale jakoś się do nich przekonałam.---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
za taką cenę, sama bym zrobiła...Z tego, co ja się orientowałam, to koszt usg 3d/4d w P-niu to 35o zł, a samo 3d 250 i między innymi dlatego się nie zdecydowaliśmy. |
||
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez słyszałam o takich cenach u nas, ale mojej koleżanki przyjaciółka robiła w raszei 3d no i 50 zł zapłaciła!!! w przyszłym tygodniu tam zadzwonię i się zorientuję czy to prawda!!! bo za 50 zł to nawet bym się nie zastanawiała!!!! |
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia a moze ciaza po prostu jst generalnie mniejsza ni wyliczenia?? jak ja powiedzialam ze nie czuje zbytnio ruchow lekarz stierdzil ze powinnam w sumie czuc ale moze wlasnie ciaza byc mniejsza i sie okaze na usg polowkowym
ja nie mam zamiaru placic zadnym poloznym i lekarzom nie placilam za pierwszym razem ani zlotowki a bylam zadowolona z opieki ![]() ja z koleji znow chyba bede miec zapalaenie gardla, mialam dwa mc temu i bralam antybiotyk i cholera znow czuje jej nawrot, bo znow mam powiekszony wezel i juz ciezko przelykam do tego boli wyzynajca sie 8. Mam dosc.... taka moja ciazowa przypadlosc pierwszej ciazy 3 razy mialam zapalenie gardla i widze ze w tej sie aktywuje... moze to wina hormonow sama nie wiem. ta 8 tez mnie dobija.... byla do wyrwania ale ze ciaza wyrywac zebow nie wolno to sie mecze... tylko urodze pojde to wyrwac wrrrr
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny widzę,ze na "tapecie" jest badanie obciążenia glukozą więc chciałam zrobić małą sondę...napiszcie mi proszę ile wy tej glukozy maci wypić 50 czy 75?
Moja ginka kazała mi wziąźć większą dawkę 75 i po 2 godzinach zrobić drugie pobranie krwi, a jak jest u was? Bo się martwię czy to nie za dużo? Mam wrażenie,ze tu wszystkie 50 mają.
|
#2781 |
|
BAN stały
|
Ja też nie będę płacić
![]() Znów się odudlałam na Gladiatorze ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Ray a może Ty powinnaś coś profilaktycznie już na to gardzioło brać? |
|
|
|
#2782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Staram się o tym nie myśleć, ale chyba same rozumiecie, że to nie jest łatwe i myśli same powracają i płaczę. Jestem już taka opuchnięta na twarzy od tego płaczu, że aż ... Wiem, że każde dziecko rośnie swoim tempem i każde rodzi się inne od drugiego. Moje jest wystarczająco długie, ale ma za krótką kość udową i za mała główkę. Dziś jednak przepłakałam cały dzień. Potem zadzwoniłam do rodziców, a oni obrócili wszystko w żart i udało im się mnie rozweselić. Mam zamiar już nie płakać i nie myśleć o tym. Dość już łez. Mam nadzieję, że dzidziuś będzie zdrowy. Cytat:
Cytat:
Tobie też życzę, żeby badania wypadły pomyślnie. |
||||
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was moje Kochane przyszłe mamusie!!!!!
miłego niedzielnego przedpołudnia wam życze!!!!! |
|
|
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
czekajaca na fasolke26 - kochana ja swojemu dziecku co wieczor wlaczam pozytywke, zawsze to sama
aby sie juz przyzwyczaiłoNIestety moj mezus, nie glascze brzuszka, nie gada do niego.. Przykro mi nio ale juz taki jest.. czasem mu sie wymsknie, ale rzadko. Napewno by nie czytal dzidzi bajki Cytat:
ehehe Moja teściowa się śmieje, że bedziemy wtedy się śmiały, jak to fajnie było jak dzidzia byla w brzuszku, troszke pofikała, ale nie PLAKALA, Nie robila Kupki, NIe miala kolki.. hehe wtedy to się zacznie hehe )))NIO MOJ MĘŻUŚ JUŻ W DOMKU )) przyjechal wczoraj Milutko tak czasem moc się WITAĆ hhe :-P
|
|
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Korzystaj kochana z tego, ze masz mężusia w domku!!! a twoj mąż to czesto wyjeżdza?tak ma pracę, ze wiećej go nie ma niz jest w domu? |
|
|
|
|
#2786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tam szkoli na sternikow morskich Kocha morze i zeglarstwo
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
o to byś musiała zapytać lekarza, ale wydaje mi się, że na problemy z pęcherzem w ciąży zalecane są raczej naturalne preparaty z żurawiną.
a ja znów miałam porąbany sen - nawet nie chce mi się o nim pisać, bo szkoda klawiatury
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2789 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja wciaz z TŻ mijamy sie jakbysmy sie nie znali.. ta klotnia poprostu juz mnie psychicznie dobija chyba jednak zdecyduje sie dzisiaj z nim o tym wszystkim porozmawiac.. dluzej tak nie zniose ![]() Cytat:
to przykre czuje sie jakbym zostala sama z moim brzuszkiem
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, miałyście robione USG genetyczne w 13tc?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

a ile kg na + jestes jesli mozna wiedziec ? 

ja pije wlasnie ochydny sok
ale ponoc dobry na anemie wiec wypije go
dobrze, że lekarz uparł sie i dał mi 7 dni zwolnienia, ja chciałam tylko 2 i już widzę, że do jutra się nie wyleczę, a tak to do pracy dopiero w czwartek.

. Tak sobie cały czas myśle o Jadze
bidulka.
za taką cenę, sama bym zrobiła...