|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
tzn powinnam dolać jajek do kawy?
jeść łyżeczka i zapijać kawka? Jadlam sam i 3/4 wyrzuciłam, bo to nie to o co mi chodzilo ![]() jakis smietnik chodzi za mna...wypilam barsz instant i to nie to, wiec zaraz mąż dowiezie hamburgerka jak tym nie trafie to jutro napewno ser w ziolach knorra zażegna sytuacje.Chodzi czasem za mna smieciowe jedzenie Lokknelam jeszcze bo myslalam ze p4w zastane. Kto pamieta jak pisala o ziemniaczkach w folii z piekarnika? podgotowane,ostudzine,nak rojone,posypane przyprawami w folie alu i do piekarnika? czy ona bez folii polecala? Moze ktoras z was robila i mi poradzi swoj patent?bo mi suche wyszly nim sie dopiekly wiec teraz je podgotowuje.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Witam
![]() Przepraszam, że nie pocytuję. Cały dzień poza domem. Rano spacer, później obiadek u mamy, wieczorkiem do znajomych i wróciliśmy dopiero na 20. Zuzka nauczyła się wchodzić sama u mamy na kanapę U nas jeszcze nie potrafi bo trochę Jej za wysoko.Dziewczyny byłam u tych znajomych, mają bliźniaki. I po wizycie... nawet nie wiem jak to napisać ![]() Wychowywane bezstresowo. Mają prawie dwa lata. Robią w pieluchę, nie wołają w ogóle, nawet jeśli zrobią kupę to chodzą do tej pory aż mama poczuje. Nie jedzą same, mama kawałki wsadza do buzi sama. Piją z butelki i to mama butelkę trzyma. Nie potrafią się w ogóle bawić Jeśli coś jeszcze sobie przypomnę to napiszę. Nie wiem, może ja za dużo wymagam od dzieci. Mam małą styczność z dziećmi ale w porównaniu do nich, moja Zuzia to anioł I mam nadzieję, że aniołkiem zostanie ![]() Zuzia była bardzo zadowolona. Ciągle za chłopcem chodziła I ładnie się bawiła Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-05-08 o 21:32 |
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
juz se wygooglalam :P bo robota pali sie w rekach a tu 6obecnych a zadna sie nie odezwie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1294 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na zakupach, kiecka na wesele kupiona (NY), buty tez, a przy okazji w orsayu kupilam sobie soidniczke i bluzecxzke, ..... ale jakos nie umiem sie cieszyc.... aa szkoda gadacmykam nie bede wam tu truc.... ;(
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
OMG Gorgulku, ale mnie uraczylas zabawna story
![]() ale "nie rusz" to jak komenda psa Wszystko jakies dzikie, wychowanie bezstresowe...olaboga
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
ja to jestem cały czas w użyktownikach przeglądających wątek, bo nie wychodze z wizazu tylko zostawiam włączony, jak wracam do kompa to odświeżam stronę tylko.
Odwiedził nas znajomy, ale juz pojechał. Oliwka taka zadowolona siedziała u niego na kolanach, wcale sie nie bała ach jak goście są to taki aniołek się robi ze szok! ![]() mayaha co się stało? |
|
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygadaj się nam, będzie lżej I pochwal się zakupami ![]() Cytat:
Tak mi na język przyszło te "nie rusz", pisałam szybko Powinnam napisać raczej: nie wolno ![]() Zdrówka dla Ciebie i Laurki |
||
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Przeczytałam z grubsza co popisałyscie i juz miałam wyłaczac kompa ale tak sobie mysle, ze nie bede taka i napisze kilka słow Dzisiaj miałam pracowity dzien, domek błyszczy ![]() O 11 miałam pierwsza w życiu jazde samochodem i to juz po miescie ![]() Instruktor nie narzekał czyli nie było tak zle Okazało sie, ze chodzilismy razem do jednego liceum no i było o czym rozmawiac podczas jazdy. (a jazda dla mnie jak narazie trudna, miesza mi sie wszystko )Kuba juz o 7 rano podszedł do drzwi i krzyczał "Mama brummm" Co oznacza, ze chce na dwor Przetrzymałam go jeszcze do 9 i TŻ wział go na spacer ![]() Pogoda była wspaniała, gorąco i słonecznie. Mały był prawie cały dzien na dworku (wyłaczajac jedzenie i zmiane pieluchy). ![]() Byłam dzisiaj w Rossmanie - oblęzenie ludzi a ślimaka nie ma Pani powiedziała, ze mało ich mieli i kazała sie dowiadywac we czwartek. ![]() Tez mysle, ze to chwyt reklamowy. Wogole jest teraz duzo promocji i do kas długie kolejki. Kupiłam kilka art. przemysłowch, kaszki dla małego. Siałam tez z mama warzywa. Bedzie Kubus miał swoje swieze warzywka bez nawozu ![]() Oczy mi sie juz zamykaja... lece spac. Dobranoc
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-05-08 o 21:50 |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz do was wróce, ide po herbatke zieloną
Cass, ja tez musze zapisac sie na prawko, jakos do tej pory nie chciałam miec, ale chyba w koncu musze sie zebrac i zrobic. Tez dzisiaj siałam warzywa i truskawki sadziłam
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-08 o 21:51 |
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
mayu co to za wisielcze nastroje?
jeszcze chcialam cos dodac co chłopcow-blizniakow Tak wiec moja siostra nie majac jeszcze dzieci bardzo sie dziwila jak to jest mozliwe ze dzieci nie sluchaja swoich rodzicow... W duchu sobie przysiegala: moje takie nie bedzie... Jak urodzila syna, a ten podrósł to sama na wlasnej skorze doswiadczyla jak to jest jak dziecko nie slucha. Mimo kar,próśb a nawet gróźb.Chyba taki ciezki okres mial-bunt dwulatka, ktory dosc szybko mu sie zaczal + pojawienie sie rodzenstwa.Z reszta nie raz wam pisalam jaki to z niego urwis. A co mi tam...dorzuce wam anegdotke z piątku Szwagier wraca z mlodym z przedszkola z grobowa mina.Od progu wola "wstyd, wiecej cie nie bede odbieral prosze idz opowiedz mamie co zrobiles" A młody zjadł pania czekolade ktora sobie na stoliku do plotek wylozyly. Całą Pani drąży, dlaczego tak zrobil a on "bo nie mam w domu czekoladek" Trzeba by sie jeszcze zastanowic po co panie jedza "łakocie" przy dzieciach jak nie ma dla kazdego, i gdzie do choinki byly ze młody zdążył sam opędzlowac. Ale mówil ze mała czekoladke mialy No i po co powtarzaja takie glupoty rodzicom "ze w domu nie ma" jak powszechnie wiadomo ze dzieci kłamią. Ja pękałam ze smiechu, no nie mogłam...dusiłam sie aż a siora za mna rechotała jak szalona nie mogac zlapac tchu.Na drugi dzien poszedl i oddał czekoladke z przeprosinami A słodycze to u nich są tylko nie w zasiegu reki.Jak jest grzeczny, zasluzy,dotrzyma obietnicy to dostaje.W przedszkolu przekalkulowal...zapytam to nie dadzą, to sam biore
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jadałam u kolezanki - niebo w gębie. Gotujemy całe ziemniaki (obrane oczywiscie). Jedno masło śmietankowe lączymy z czosnkiem (praska) - zalezy jak kto lubi dodaje tyle zabkow czosnku (moze byc tez granulowany). Dodajemy pieprz, sól i dokladnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Potem w ziemniakach wydrązamy wgłebienia i nabijamy je tym masłem przykrywajac otwor tym wydrązonym ziemniakiem. Zawijamy kazdego ziamniaka z osobna w folie i pieczemy kilka minut na grilu az masło sie rozpiści. Naprawde pycha
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ja się uśmiałam Nie dopisałam widzę. Oni mają parkę Dziewczynka chciała bawić się z Zuzią i za nią chodziła a Zuzka biegała za chłopcem (za to chłopiec w ogóle nie zwracał uwagi na Zuzkę |
|
|
|
|
#1303 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() " Kawa z koglem moglem (pyyycha): Kawa rozpuszczalna lub mielona (zależy kto co lubi) normalnie zaparzona na 3/4 kubka. Kogel mogel robimy z 2 żółtek i ok 8 łyżeczkę cukru dobrze ubijamy - ma sztywną jakby gęstą śmietanę. Polewamy nim niesłodzoną gorącą kawę. Delikatnie, aby nie opadł na dno (dlatego musi byc jak najgęstszy). Pycha, piję co kilka dni ![]() Zapomniana na kilka lat wróciła do łask ![]() Można dodać koniaku będzie wtedy tzw. "po kapitańsku"." Co do ziemniaczków dokładnie nie pamiętam ![]() Ja dzisiaj kubełek z kfc zjadłam - Małż dowiózł ![]() ![]() Cytat:
Ważne, ze Zuzia się dobrze bawiła ![]() Brawa dla Malutkiej za wdrapywanie się ![]() Cytat:
I wygadaj się, będzie lepiej Cytat:
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałam końcówkę tygodnia
![]() w czwartek i w piątek masakra w pracy, a wczoraj wróciłam do domu o 21.30 - taki miałam poślizg w pracy i jeszcze dziś do pracy na 9 a potem pędem na ślub koleżanki teraz dopiero jako tako usiadłam katarzynko, czemu mnie szukałaś
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
ejjj no napisalam przeciez
![]() Cass ![]() Zapisalam sobie w przepisy na grilka, a z tymi juz sie rozprawilam Hamburgerka tez zjadlam, a na koncu znalazlam wlos... fuj
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja piekłam bez folii, bez obgotowywania, ale smarowałam obficie masełkiem czosnkowym
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-08 o 23:01 |
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Podczytywalam, ale nie mialam mocy pisac. Nie dosc, ze przeziebienie mnie meczy, jak i Antosia oraz meza, to jeszcze dopadla mnie chyba pierwszy raz od porodu taka potezna migrena. Mialam isc na nocke, ale nie dalam rady. Pol dnia obejmowalam muszle . Mayaha, sciskam mocno ![]() Adaikaka, odetchnelam z ulga, ze sie odezwalas, jakos mam przeczucie, ze nie jest tak zle, jak myslalam. p4w wspolczuje pracowitej koncowki tygodnia, mam nadzieje, ze masz szanse na odpoczynek Texasiku, mam nadzieje, ze wkrotce sobie pogadasz . Niestety faceci nieczesto robia cos nieoczekujac niczego w zamian![]() Moj maz z synkiem dzis przyniesli mi roze ze spaceru, oni sa jakos w lepszej formie niz zdychajaca ja. Zastanawiam sie teraz co w zamian chcieli Gorgulku, pewnie chloczyk nie chcial bawic sie z Zuzia, bo juz jedna dziewczyne ma w domu. Na pewno marzy o braciszku . Co do bezstresowego wychowania, to . Mnie jakos nie przekonuje. Antosiowi rowniez czasami rozki rosna i ogonek wychodzi z pupci, ale ogolnie to zlote dziecko Katarzynko Antonio tez poszedlby i kleczal przed nimi z usmiechem na twarzy, a gdyby to nie skutkowalo, to wzialby sobie sam. )Z dobrych rzeczy, to dostalismy poczta paszport Antosia Udalo mi sie z rana nieco pogotowac i zrobic porzadki w ubrankach Antosia, kolejne duze pudlo ciuszkow poleci do siostry meza, ale to juz po urlopie. Zycze milego wieczoru, ja ide sie przytulic do meza
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-05-08 o 22:46 |
|
|
|
#1308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi własnie jakos do głowy nie przychodzi nawet ze wizaż można wyłączyć to chyba uzależnienie jakies ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Super ze Antoś ma już paszport! |
|||
|
|
|
#1309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boję się, jak to będzie z Kubą, jak czytam takie opisy . Mój Mały jest ostatnio takim złośnikiem i wymuszaczem, że ho ho , jak coś jest inaczej niż On chce, to jest niezły płacz . I dzisiaj powiedziałam do Małża, że mam wizję Kuby w supermarkecie, jak kładzie się na podłodze i wierzga rękami i nogami, bo czegoś nie chcemy Mu kupić ![]() ![]() Cytat:
![]() Co się stało? Cytat:
Ja myślę, że przede wszystkim nad tym trzeba się zastanowić ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- ![]()
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ze Antoś ma paszport mąż przyjedzie z Tobą i Antosiem? ja to zdanie zupełnie inaczej przeczytałam, bo zwykle nie czytam pytań kupinarnych - z góry zakładam, ze nie znam na nie odpowiedzi
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-08 o 23:03 |
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam, co chcieli, miłość wyrazić chcieli ![]() ![]() Fajnie, że Antonio ma już paszport
|
|
|
#1312 |
|
Ola-Unhola
|
Mariolu, współczuję migreny
Fajnie, że jest już paszport i możecie lecieć do Polski Na długo, we trójkę? A ja Wam się nie pochwaliłam ![]() 1. Antoś zaczyna wstawać z kucków bez trzymania i podpierania się o np.meble. Tak po prostu na środku pokoju siedzi , potem kuca i wstaje. potrafi postać tak dłuższą chwilkę. Kroczków jeszcze nie robi. 2. Nauczył się ciumkać z niekapka (to pisałam Miramej). Wprawdzie za bardzo nie ma ochoty z tego korzystać, ale opanował odruch ssania czegoś innego niż sutek ![]() Co do buntu, przechodziłam i Bartusia i to niezły, więc mam nadzieję, że dam radę i teraz. Co do anegdotki o czekoladzie - padłam. Jak zwykle Kasiu rozśmieszasz ![]() Teraz idę już lulu, ciasta nie upiekłam - Małż kupił struclę.I posprzątać też nie dokończyłam Jutro to zrobię, a co?
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-08 o 23:17 |
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zmykam spać. TZ rano na ryby jedzie, wiec sama znowu bede musiała sie zajmowac Oliwką, a ja dlatego tak lubie weekendy bo TZ rano wstaje i zajmuje się córka a ja mogę wtedy odpocząć... no ale dam rade, daje rade codziennie, dam i jutro
![]() papa |
|
|
|
#1314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unholy idziesz na ONZ od pon? Cytat:
Antoś pewnie będzie chciał potarzać się w wodzie z kociej miski ![]() Zuzka też rozrabia czasem ![]() Cytat:
Zuzka też straszna złośnica. Mi się wydaje, że teraz nasze dzieciaczki testują na nas na jak wiele mogą sobie pozwolić. ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Unholy gratuluję Antosiowi nowych umiejętności ![]() Idę lulu
|
|||
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie lada dzień wyruszy ![]() Kuba też niechętnie pije, ale potrafi . Mam nadzieję, że jak będzie ciepło, to będą pili ![]() Pewnie. Albo pojutrze ![]() Też idę, dobranoc
|
|
|
#1316 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dziękujemy Dobranoc Cytat:
Tez mam taką nadzieję. Bartek się nauczył, to Maluchy tez dadzą radę ![]() I Antoś się przebudził na pierwsze jedzonko, a ja nie powiedziałam DOBRANOC Do jutra Ps. Cass, dodaję właśnie fotkę z 9 mies. Oraz kilka nowych z wyjazdu do albumu dla chętnych
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-09 o 07:35 |
||
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
Wpadlam jeszcze na chwile przed spankiem, Z tz juz pogodzeni wiedzialam , ze tak bedzie , jak tylko Daniel zasnal juz sie chcial godzic
.Kasiu tez sie usmialam z tej historii , swietnego masz siostrzenca ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Gorgulku gratuluje wdrapywania sie na kanape ![]() Mariolu mam nadzieje , ze jutro bedziesz sie juz lepiej czuc. Pewnie nie mozesz sie doczekac wyjazdu do Pl? A jaki Antonio ma paszport polski czy portugalski? ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Unholy gratuluje postepow Antosia!!! ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cass brawa za pierwsza jazde . Zobaczysz sie nie obejrzysz a bedziesz miala prawko w kieszeni Dobra lece spac Dobrej nocki zycze! Spijcie dobrze maluchy dajcie pospac mamusiom!!!
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekuje za wirtulane przytulaski
. Niestety leki nie pomogly, bo , a w innej formie niz tabletkinie daly rady. Zreszta nie mialam nic rewelacyjnego w domu, bo dawno nie mialam, musze sie wybrac po jakas recepte.Zeby tylko to, zeby tylko to ![]() Cytat:
docelowo bedzie mial jednak... 3 Polskiego nie oplacalo mi sie zalatwiac, bo za drogo to wychodzi. Samolot ode mnie do Londynu kosztuje tyle samo, co do PL, amusielibysmy leciec w trojke, do tego trzebaby byloby doliczyc jakis hotel... to prawie jak wakacje w PL. Zalatwie to teraz, ja bede w PL. A portugalski jak bedziemy w Portugalii . Ogromnie tesknie za rodzina, jestesmy z soba naprawde blisko i ciezko mi byc tak daleko od nich. Z mama rozmawiam przynajmiej 2-3 razy w tygodniu . Praktycznie jeszcze finansowo sie nie odkulam po przejsciach zeszlorocznych i tak srednio mnie stac na wyjazdy , ale do mamy to wiadomo... Cala nasza trojka leci , a w sierpniu musimy odwiedzic jego rodzine na Maderze, bo juz dluuuuugo tam nie bylismy, a oni jeszcze Antosia nawet nie widzieli (znaczy sie tylko przez skype'a mieli okazje ). Moi rodzice nie moga sie doczekac, to ich pierwszy dlugo wyczekiwany wnuk . Ostatnio jak go widzieli to byl taki maciupki . Bedziemy tam tez swietowac 1 urodzinki Antosia
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-05-09 o 00:33 |
|
|
|
|
#1319 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Dziękujemy Cytat:
Dobrze, ze migrena przechodzi, mam nadzieję, ze się wyspałaś Może 10 dni to nie długo, ale ważne, że jedziecie do rodzinki i się zobaczycie. Ja też jestem zżyta bardzo i po części wiem co czujesz będąc daleko. Częste rozmowy przez tel rozumiem w 200% ![]() Rok odwiedzin się Wam w takim razie szykuje i jeszcze świętowanie roczku, super Dzień dobry Wstawałam w nocy 7 razy...Szczęśliwa ta 7 chyba nie jest bo jestem ![]() Zabieram się zaraz za porządki, ale najpierw zmienię Antosiowi kupsztala, bo waniajet w całej chacie... ![]() ![]() Małż zaraz śmiga na uczelnię, ma kolejny egzamin (wczoraj uczył się chyba do 4 w nocy). Później pojadę z nim do sklepu, bo nie kupił wczoraj jedzenia dla Antosia. Trochę z wiadomych względów , a trochę, bo On się nie zna....W sumie wolę sama (ale to ok 17-18.Miłego dnia Ps. A tak w ogóle, to miło mi, ze się za mną stęskniłyście
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-09 o 07:46 |
||
|
|
|
#1320 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- co nie przeszkodziło Mu wyciągnąć kabla i przyciągnąć laptopa na brzeg kanapy - a ja się zastanawiałam, dlaczego Kuba tak nagle ucichł ![]() Bardzo możliwe, ja mam problem z przeczekaniem humorków Kuby, zwykle ulegam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To już za 3 tygodnie , roczki się u nas zaczynają )*** Miłej niedzieli ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Ja też wolę sama kupować ![]() A myślałaś, że będzie inaczej?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

U nas jeszcze nie potrafi bo trochę Jej za wysoko.
I mam nadzieję, że aniołkiem zostanie 

)

Antonio tez poszedlby i kleczal przed nimi z usmiechem na twarzy, a gdyby to nie skutkowalo, to wzialby sobie sam.
to chyba uzależnienie jakies 
. Mój Mały jest ostatnio takim złośnikiem i wymuszaczem, że ho ho

, a trochę, bo On się nie zna....W sumie wolę sama
, roczki się u nas zaczynają