|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Nie przebudza się, ciumka śpioszek i śpi dalej ![]() No przegapiłyśmy, choć ja sprawdzałam, czy Nikka się w ogóle pokazuje na wizażu ( a u nas nie). I na innych forach jest aktywna, więc stwierdziłam, ze nie będę pisała, jak i tak do nas nie zagląda , Antoś oprócz stałych pokarmów cyca je 3 razy. Rano jak go kładę na pierwszą drzemkę, po spacerze jak idzie spać drugi raz oraz do spania po kąpieli (czyli przy usypianiu). Rzadko się zdarza, że chce jeszcze. Musi być albo zmęczony, marudny, albo mieć "inny" dzień. Nie no nie spodziewałam się (że będzie inaczej), ale miło ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Małż nie wypił kawy, bo dostał jakiegoś rozstroju (chyba z nerwów przed egz), więc lepiej, żeby akurat kawy nie spożywał. Także teraz ja sobie piję. Wcześniej piłam inkę, to teraz może być zwykła. A inkę piję dlatego, że lubię (wprost uwielbiam)
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-09 o 08:46 |
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
A ja przez ponad 9 miesięcy nie nauczyłam się karmić na siedząco . Dobrze chociaż, że się nie rozbudza, bo wtedy to już by była masakra ![]() Aha, nie wiedziałam, w sumie masz rację ![]() U nas cyc 2 razy rano, raz po południu i po kąpieli , a na spacerze Antek już nie śpi? Kuba zwykle zdrzemnie się pół godzinki.![]() Ja piję już codziennie zwykłą kawę (rozpuszczalną), inki mam dość
|
|
|
#1323 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Już nie śpi (spał na działce, ale wtedy specjalnie w tych porach wychodziłam na dwór). Tak sobie teraz ustawił dzień, że jak wychodzimy po obiadku po Bartusia, to nie śpi, a jak wracamy idzie lulu ok 14-15 W sumie mi pasuje. Na spacerku ogląda i podziwia brumbrumy i bujamy się na huśtawce, a wracamy i idzie spac. Ja mogę dać w spokoju Bartkowi obiad i zawsze coś jeszcze zrobić Ja też piję już prawie codziennie, ale sypaną. Na szczęście teraz już nie mam po niej zgagi. A inkę lubię, wiec ją piję najpierw na dzień dobry
|
|
#1324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że odwiedzisz rodzinkę ![]() Cytat:
Ty za nami też i też nam miło Sto lat Marcelku! Rośnij duży i zdrowy Cytat:
U nas jak nastaje cisza to od razu biegniemy sprawdzić co Zuzka nabroiła ![]() Ja czasem też ulegam... Staram się jednak nie bo nie chcę, żeby mi na głowę weszła... Też lubię inkę Cytat:
![]() A ja nadal piję inkę, zwykłą czasem tylko. Dzień dobry ![]() W kojcu siedzieć nie chciała i było koniec spania. Idę się szykować to może wyskoczymy gdzieś po drzemce Zuzi. Miłego dnia Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-05-09 o 09:25 |
|||||
|
|
|
#1325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u nas znowu leje ![]() dzisiaj czeka mnie dlugi samotny dzien tylko z mala, bo malz i mama w pracy (maja 4 komunie w lokalu) Cytat:
w glowie sie nie miesci ze takie rozpuszczone te dzieciaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale super!! a na dlugo bedziecie w polsce? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1326 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Miłego dnia ![]() A gdzie się wybieracie? Cytat:
![]() Mały zasnął idę sprzątać. Do później A tu kąpiel Antosia na działce w miseczce ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-09 o 10:01 |
||
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomnialam
Marcelku Sto lat!!!
|
#1328 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Jurajska z resztą też jest przeznaczona dla dzieci, tylko nie pamiętam czy już dla niemowląt, czy dopiero od 1. roku ![]() Cytat:
![]() Faktycznie! <uderza dłonią w czoło> <eureka!> Ty to masz głowę na karku ![]() Cytat:
![]() Szkoda Oglądałam tamto, ale z kolei jest do 12,7 kg to nie wiem czy opłaca mi się kupować, skoro niewiele nas dzieli do tej granicy Drzewo będzie
|
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie miałam jeszcze wczoraj napisać o tej promocji w rosmanie. Byłam wczoraj i panie powiedziała, że były tylko 4 ślimaki i już nie ma (mam dowiadywać się w pon), a w dzień promocji na same otwarcie poszedł znajomy po ślimaka i pani powiedziała, że w ogóle nie dostali ![]() Na pewno między sobą rozebrały ![]() Nie, nie na zakupy (kasy brak - ostatnio zamawiałam małżowi ciuchy i narazie nie mamy funduszy). Miałam chęć dziś jechać do tego parku zwierząt bo rano słonko u nas było a teraz już nie wiem ![]() Cytat:
![]() Napisałam już wyżej. Ekstra a słuchawka najlepsza zabawka ![]() Przypomniało mi się coś z wczorajszej wizyty. Chłopiec ugryzł mnie w pupę... Wszyscy się śmieli, więc do końca naszej wizyty czaił się, żeby znów to zrobić. Bolało jak nie wiem co. Przez jeansy wbił mi swoje kiełki aż krzyknęłam i podskoczyłam do góry. |
||
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() normalna masakra z tymi dziećmi ![]() ciekawe czy mamusia też się będzie śmiała jak dzieci ją zaczną okładać albo demolować sklepy lub inne miejsca publiczne,a mamusię obciążą finansowo albo idąc dalej staną się huliganami, bo przecież im się wszystko należy i nikt im nic nie zrobi, bo są pępkami świata ![]() uważam, ze takie wychowanie przynosi więcej szkody takim dzieciom niz pożytku, bo one wcale nie są szczęśliwe
|
|
|
#1331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię sypanej kawy zalanej tak po prostu wodą, brrr... ![]() Ja później lubię pić bawarkę Cytat:
![]() I też się staram, ale często mi się nie udaje ![]() A mnie nijak nie idzie na siedząco ![]() Oj, co tam mojej Synowej? Miłego dnia Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem ciekawa czy te slimaki jeszcze beda ![]() teraz to mnie zabilas te dzieci sa jak z buszu wypuszczone czy co, zeby gryzc?? a co ich matka na to??---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- wymiata
|
|
#1333 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nieźle..... Cytat:
A bawarkę też piję , w duuużych ilościach ![]() Niektóre osoby tak mają, że na siedząco im nie idzie ![]() ![]() Cytat:
A tutaj moje dwa skarby ![]() http://www.youtube.com/watch?v=CswGQ8_ovtQ
|
|
#1334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej było w ich "bawialni". Uciekałam szybciej niż weszłam. Boże co one wyrabiały tam ![]() U nich jest tak, że to mama chce wychowywać bezstresowo, tata nie, ale ulega mamie. Choć tacie zdarzy się podobno uderzyć w tyłek ![]() Ogólnie lubię tych ludzi ale przeraziło mnie to jak wychowują dzieci. Cytat:
![]() ![]() To ząbki. Dalej te dwójki górne nie przebiły się a dziąsła na maksa opuchnięte i widac je gołym okiem. Cytat:
![]() Zapomniałam, że małż ma dziś jakieś zawody, niedawno wyszedł i ciekawe do której zejdzie... Ja nie łudzę się już... No mama niby tłumaczyła się, że nigdy tak nie robił i śmiała się. |
|||
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Udało mi sie nagrac filmik na prosbe Gorgulka Przepraszam, ze obraz jest odworcony ale ciapa ze mnie i tak w pionie nagrywałam Nastepnym razem sie poprawie FILM
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie piję kawę i kolejna rzecz mi się przypomniała ![]() Małż z tym kuplem pili piwo z puszki i .... jak tylko wypili to dzieci dorwały się do tych puszek i wypijały resztki Rodzice nawet nie próbowali zabierać a wręcz sami dali. Już lepiej nie będę sobie nic przypominała. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- I cały czas zapomniam. Unholy avatar boski |
|
|
|
|
#1337 |
|
Ola-Unhola
|
Cass, ale super Kubuś drepcze
![]()
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Cass ale ekstra
![]() A jaki blondasek z Niego uroczy
|
|
|
|
#1339 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
w albumie avatar w powiększeniu
|
|
#1340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wierze Cytat:
![]() az lezka mi sie zakrecila.........niedawn o w brzuszku a teraz stawia kroczki......i jak pomysle ze Wercia tez bedzie tak dreptac to sie rozplywam
|
|
#1341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jasne, to pierwszy raz ![]() Cytat:
![]() Na roczek już będzie pewnie chodził i nie będzie się przewracał. Cytat:
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1344 |
|
Ola-Unhola
|
Tak czytam o Waszych znajomych i ręce opadają. To za kilka lat będą chyba całym piwem częstować...
![]() Dziękuję Dziewczyny za miłe komentarze w albumie
|
#1345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam i zycze milej niedzieli Cytat:
Obejrzalam twoje filmiki. Suuuuper To ciebie slychac na drugim filmiku? Jesli tak, to bardoz ladny masz glos. Az sie wzruszylam, ze moglam cie uslyszec. Antonio byl zachwycony kapiela Antosia ![]() Nie ma szans na wyprobowanie tego samego w misce kotow, bo ta juz za barierka ![]() Miramej ano wlasnie- roczek juz za 3 tygodnie, az sama nie moge uwierzyc, ze takie duze dziecko mam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I rodzice naprawde nic? tylko smiech i te sprawy? normalnie rece opadaja ![]() Cytat:
Kuba jest swietny ![]() Cytat:
Gorgulku, z tego wszystkiego zapomnialam napisac, ze zycze twojej coreczce, aby zabki szybko sie przebily. ----------- Jeszcze raz dziekuje za wszystkie pozytywne fluidki. Pomogly Zglosilam juz dzis rano swoja gotowosc do pracy
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
MARCELKU
przymij od cioci Marioli i Antosia moc calusów. Rośnij zdrowo
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i Kubuś też życzymy Ci Marcelku dużo zdrówka i radości
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie odzywam się, ale czytam w miarę na bieżąco. Bartuś dopiero od dzisiaj wrócił do siebie (też w miarę), bardzo go te biegunki wymęczyły, biedny schudł ponad pół kilo ![]() bo od czasu kiedy tu pisałam i się 'pochwaliłam' że ma apetyt, potem nie chciał tknąć niczego Boże ile ja się napłakałam z nim..nie chciałabym tego drugi raz przeżywać.Pojechaliśmy jeszcze raz do lekarza, kazał odstawić lek i o dziwo po odstawieniu jest lepiejOd wczoraj wrócił mu apetyt (odpukać w niemalowane), więc i ja lepiej się już czuje. Prosze, trzymajcie kciuki, żeby szybko Mały wyzdrowiał ![]() Podobno może trwać to jeszcze kilka dni, robi jeszcze luźniejsze kupki, ale nie jest to już sama woda. Dołączam się do życzeń dla Marcelka Zacznę pisać na bieżąco, kiedy zdrowie Bartka się unormuje. Miłego dnia Aha!Mamy już 4 ząbki i dwie górne dwójki już są na przebiciu.Trochę marudzi, ale i tak jest kochany
|
#1349 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA MARCELKU
I DUUUUUUŻO BUZIAKÓW OD ZUZANKI Oj dziewczyny dzieki za wsparcie, kochane jesteście a co do ciuszków to dzis napewno nie dam rady ale jutro nie ide do pracy (dopiero do fryzjerki na 15ta - może to mi troche humor poprawi) to cykne jakies fotki i wrzuce Cytat:
![]() a ja samolotem jeszcze nie leciałam a tak bym chciałaMalż ma w Hiszpanii ale jak jeszcze nie polecielismy tam to juz nie polecimy (bo za 2 lata mysli wracac do PL na stałe) a i zapomniałam dodac że małz boi sie latac :/ ja tez bardzo lubie, ale pije tylko w weekndy bo w pracy nie bardzo mam jak (nie chce mi sie mleka nosic ze soba) Cytat:
![]() Przewaznie tak jest jak dopadnie kabla jakiegos albo jakis zakazany przedmiot, wiec nie moge jej z oczu spuscic Super sie plumka i jaki gzreczny, Zuzia juz by ci sie dobrała do tych kosmetyków obok ![]() Cytat:
, rozeszły sie od razu ale moze w pon bede tylko mi sie juz nie chce jechaca ogladałam tam pampersy 4 ale girls (w takim rózowym opakowaniu) od 11 kg chyba nie pamietam dokladnie, miałyscie może? ![]() ale z drugiej strony ten twój tyłek musie by niczego sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aha Cass, twój Kubus cudny Naprawde sie łezka kreci że on już taki samodzielny i naprawde świetnie sobie radzi Sweet, biedny Bartuś, oczywiście że trzymam kciuki
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-05-09 o 13:13 |
|||||
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zabkow!!Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

, roczki się u nas zaczynają
)

, a w innej formie niz tabletkinie daly rady. Zreszta nie mialam nic rewelacyjnego w domu, bo dawno nie mialam, musze sie wybrac po jakas recepte.

Oglądałam tamto, ale z kolei jest do 12,7 kg to nie wiem czy opłaca mi się kupować, skoro niewiele nas dzieli do tej granicy