Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła ! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 20:55   #661
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !

Cytat:
Napisane przez nonsensical Pokaż wiadomość
no pytania bardzo fajne, chciałoby się takie Widzę że bardzo podobny temat do mojego: Portrety dziecka i ich funkcja w literaturze. Swoją drogą nasz polonistka straszyła, że mogą pytać o wszytko począwszy od epok bo biografie autorów
baba, ktora bedzie mnie egzaminowala uczy tżta i podała im w klasie o co ona pyta i o co pewnie inni pytają:
- epoka, z której jest książka i jej założenia
- coś o autorze, kiedy żył (epoka, nie lata)
- ważne wydarzenia, które poruszane są w książce, a dotyczą np. historii (powstania...)

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Słuchajcie to kolega wszedł powiedział i na końcu one do niego, że wyczerpał wszystko z tematu i nie zadawały mu pytań. Miał od razu 20 pkt. Szczęściarz!
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 20:56   #662
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
Ewa specjalnie weszłam, żeby zobaczyć jak Ci poszło, GRATULUJĘ!
kurczę, dziewczyny, mądre żbiki z was, ja jestem pewna, że na więcej niż 10 pktów nie mam co liczyć, bo wiem jak ta pani egzaminowała osoby w tamtym roku.
jak bedzie 6 to bedzie UFF.

wow i widzisz, nie miałaś trudnych pytań o nie-boską!

ja się tak boje tych dziadów, ta egzaminatorka uwielbia dziady
słuchaj to nie jest reguła! Moja siostra miała na prawdę hardcorową komisję[dwa lata temu] i wtedy wyniki były tragiczne bardzo dużo było po 6 pkt., 9 , ogólnie słabo. Ale dzisiaj II grupa-moja klasa miała tą samą komisję, strasznie się bali, ale wyniki były <15 . Także spokojnie.
No na szczęście pytania nie były trudne. Ale nie chciałabym tego przechodzić jeszcze raz.
Jak ja wyszłam to stwierdziłam, że mój wynik będzie marny, a tu 17. Ja na mnie to bardzo dużo, nie jestem wygadana, albo jakaś elokwentna. Nie bój się z nimi dyskutować.

W ogóle Żbiki jesteście kochane, dziękuję za kciuki bardzo mocno

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-05-08 o 20:59
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:00   #663
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
słuchaj to nie jest reguła! Moja siostra miała na prawdę hardcorową komisję[dwa lata temu] i wtedy wyniki były tragiczne bardzo dużo było po 6 pkt., 9 , ogólnie słabo. Ale dzisiaj II grupa-moja klasa miała tą samą komisję, strasznie się bali, ale wyniki były <15 . Także spokojnie.
No na szczęście pytania nie były trudne. Ale nie chciałabym tego przechodzić jeszcze raz.
Jak ja wyszłam to stwierdziłam, że mój wynik będzie marny, a tu 17. Ja na mnie to bardzo dużo, nie jestem wygadana, albo jakaś elokwentna.

niby tak, ale... nie chce mi się wierzyć, że okażemy się na tyle bardziej ogarnięci od tamtej klasy, żeby - jeśli u nich przeważał wynik ok. 10 pkt - mieć powyżej 15...

wiesz czego najbardziej Ci zazdroszczę?
że już masz to za sobą...
Stary 2010-05-08, 21:11   #664
No air
Zakorzenienie

Dziewczyny, podsuńcie jakąś wyliczankę, bo nie mogę zdecydować czy uczyć się czegoś na niemiecki ustny, czy odpuścić...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:25   #665
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
ojj tego to nawet ja sobie zazdroszczę. ale będzie dobrze, ja szłam z myślą, żeby tylko zaliczyć, tak na prawdę mogłabym mieć te 6 pkt. i równie bym się cieszyła. najgorzej jak ktoś ma swoje chore ambicje, koleżanka z II grupy wyszła po wynikach oburzona, zniemczona, zła, myślę sobie ile mogła mieć. A ona miał 17 pkt. Chyba powinnam się powiesić!
nie będę Ci pisała spokojnie, bez nerwów, bo one na pewno są, ale jak już się wejdzie praca pójdzie gładko, potem tylko nie bać się odpowiadać, dyskutować, szybko to minie, ulga po wyjściu bezcenna. Ja w Ciebie wierzę;*

dobra lecę oglądać film, paa kochane ;*

Stary 2010-05-08, 21:33   #666
KaasiaaK
Zakorzenienie

ahoj

widzę, że ładne wyniki ustnych egz. się pojawiają

ja dziś przeżyłam koszmar. miałam atak kolki nerkowej i myślałam, że nie wytrzymam tego
jakoś po 16. zaczął mnie lędźwiowy odcinek kręgosłupa boleć, tak bardziej po lewo i promieniowało mi na przód do pachwin.. myślałam, że jakaś mozniejsza tabletka przeciwbólowa i będzie ok, ale do tego wymiotowałam i wylądowałam na pogotowiu.. no i 2 zastrzyki, a lekarka po objawach od razu powiedziała, że to ta kolka..
na szczęście przeszło mi, dostałam leki i muszę zrobić badania czy mam piasek czy kamienie na nerkach
a najlepsze/najgorsze (?), że krzycząc z bólu bałam się o maturę

no nic, ja idę spać. kolorowych
Stary 2010-05-08, 21:34   #667
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
a kiedy tamta dziewczyna pisala mature?
w sumie np. z polskiego to olowkiem pisalam tylko (albo i az) wstep, w kazdym razie jedna strone olowkiem mialam, nastepnie przepisalam, a reszte - tj. przez kolejne 3 strony pisalam juz dlugopisem, bo mialam przyplyw niemrawej weny .
na matmie olowkiem napisalam 2 zadania, i znowu poprawilam, wymazalam.. i jeszcze angol - to nie dosc, ze wszystkie obydwa ostatnie zadania to jeszcze sobie na brudno przy 1 i 2 sluchaniu zaznaczalam odpowiedzi.. nie wiem co to ze mna bedzie, ale gdyby ktos w tej mojej szkole powiedzial, ze jest ZAKAZ i czym to grozi, z pewnoscia bym tego nie zrobila . a ze mam taki nawyk chory z pisaniem najpierw olowkiem, pozniej poprawianiem, to teraz bede cierpiec .

swoja droga czuje sie jak skonczony debil, przeciez to egzamin dojrzalosci wlasnie i powinnam jakos sie zglebic przed testami w procedury itp. jestem taka zla na siebie, szkole.. eh.
W poprzednim roku.
Nie wiem czy Ci zaliczą, nie wiem co zrobią. Mówię tylko, że jest wyraźna informacja o tym, aby nie używać ołówków.
Wiesz, szkoła nie ma obowiązku poinformowania Cię o wszystkim, bo to Twoja matura. Wiadomo, że lepiej byłoby gdyby poinformowała, bo nie oszukujmy się, mimo pełnoletności dorośli i super odpowiedzialni nie jesteśmy . Z pewnością komisja powiedziała podczas egzaminu, żeby przeczytać pierwszą stronę.
Nie ma co się martwić na zapas. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez tastemycherries Pokaż wiadomość
wydaje mi się,że tak jak 'pół Polski' co druga osoba ma taki nawyk,w tym ja mam paranoję,że jak zacznę coś robić długopisem ( a mam tendencję do niezdecydowania,robienia głupich błędów etc ) to się pomylę,poprzekreślam ze sto razy i wtedy będzie nieczytelnie itp.
Trochę przyznam nastraszyłyście mnie z tym ołówkiem,bo na maturze z matematyki ewidentnie mam ślady użytkowania-na brudno obok zamkniętych, a w zadaniu z kombinatoryki napisałam sobie tabelkę ołówkiem,ale w ogóle zostawiłam to zadanie i nie zdąrzyłam już zetrzeć..
ale jestem dobrej myśli bo egzaminator musiałby być wyjątkową świnią, tak myślę Aczkolwiek z drugiej strony zgadzam się z tym,że jasna jest zasada "zakaz używania",no ale cóż,bywam uparta..
Dlatego dają brudnopis, żeby tam pisać na brudno.

Cytat:
Jak ja wyszłam to stwierdziłam, że mój wynik będzie marny, a tu 17. Ja na mnie to bardzo dużo, nie jestem wygadana, albo jakaś elokwentna. Nie bój się z nimi dyskutować.

A ja ciągle zastanawiam się czy Ci chodzi, że mieli więcej niż 15 czy mniej.
Bo to co napisałaś to 'mniej niż 15'.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:45   #668
blue_apple
Zakorzenienie

Dzięki Ewa
ale masz rację... szybko pójdzie, byle zdać.

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość

ale się czepiasz

tnę prezentację

Kasia śpij i zdrowiej
Stary 2010-05-08, 21:47   #669
sokosita
Raczkowanie

kurde przepisałam tą glupią prezentacje na kompa i mam nie całę 2 strony ;O chyba za mało co ?

w sumie to mam bardzo ogólnie opracowane przykłady,hmm. Jak to tam u was wygląda?

Edit: dobra przezytalam to sobie wolno wyjdzie z 9 minut, a tam to tylko polski
- Nie obchodzą mnie wasze spory religijne- przerwał Leśny Gnom

Edytowane przez sokosita
Czas edycji: 2010-05-08 o 21:57
sokosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:48   #670
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
W poprzednim roku.
Nie wiem czy Ci zaliczą, nie wiem co zrobią. Mówię tylko, że jest wyraźna informacja o tym, aby nie używać ołówków.
Wiesz, szkoła nie ma obowiązku poinformowania Cię o wszystkim, bo to Twoja matura. Wiadomo, że lepiej byłoby gdyby poinformowała, bo nie oszukujmy się, mimo pełnoletności dorośli i super odpowiedzialni nie jesteśmy . Z pewnością komisja powiedziała podczas egzaminu, żeby przeczytać pierwszą stronę.
Nie ma co się martwić na zapas. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze.
Ale na pierwsze stronie było napisane tylko by używać czarnego długopisu. Nie było wzmianki o ołówku ani o jego nieużywaniu

ja nawet nie brałam ołówka, a komisja i tak zabierała je tym, którzy go mieli
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:51   #671
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

tnę prezentację
Tnij

http://allegro.pl/item1018805653_mar...y.html#gallery
Stary 2010-05-08, 21:59   #672
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
>15, pomyliło mi się.

jednak nie oglądam filmu, nie mogę znaleźć kabla do telewizora.

Marta, Beata bierze przykład od Ciebie

marynowane paróweczki sikam!

[aha Martynie gratuluję świetnego wyniku z angola]

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-05-08 o 22:03
Stary 2010-05-08, 22:15   #673
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
No weź, nie lubisz jak ktoś Ci mówi, że się nadajesz głównie do sprzątania i szycia?
Właśnie, szycie, jak ostatnio coś szyłam (ubieranie klasy na 100) to przez cały dzień nie udało mi się ani razu igły nawlec
no nie chciałabym.

Cytat:
Myślałam, żeby już teraz zacząć, ale jakoś mi się nie chce chociaż może to hh wyciągnę, bo na bieganie kompletnie nie mam energii...
ja nie umiem kręcić hh . kiedyś się uczyłam ale du.pka .

Cytat:
a teraz apropo matury z angielskiego: wyobraźcie sobie,że mojemu koledze (z innej szkoły) 15 minut przed egzaminem rozszerzonym powiedziano,że nie ma go na liście w CKE ,i że nie będzie miał sprawdzonej matury jak napisze.. skandal, dyrektor zwala winę na Niego (rzekomo źle wypełnił deklarację-racja,wpisał angielski rozszerzony w rubryczkę ustnego czy obowiązkowych przedmiotów bodajże,ale skoro był w 'bazie danych' wpisany do ustnego podstawowego i rozszerzonego i będzie mógł podchodzić do obydwóch,a do pisemnego nie to coś tu chyba jest nie tak.. u mnie w szkole każdemu sprawdzali deklarację po parę razy) No i jedzie w poniedziałek do OKE w Warszawie złożyć podanie mam nadzieję,że będzie mógł pisać w czerwcu. Pocieszam Go,że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło-będzie sobie pisał spokojnie,wypoczęty od rana,nie to co my..
o jaa to maskara. oby to wyjaśnił.

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
podczytuję Was czasami i chciałabym o coś zapytać, bo myślę, że możecie się orientować i być może nieco mnie uspokoić.

Mam taki głupi nawyk, że wszelkie testy rozwiązuję ołówkiem i tak samo zrobiłam na maturze z angielskiego. Tzn. ołówkiem sobie zaznaczałam odpowiedzi na arkuszu, ale na kartę odpowiedzi przeniosłam już oczywiście czarnym długopisem i wypracowania tez napisałam długopisem. I dziś dopadła mnie taka psychoza, że może nie zaliczą mi tego... choć wiem, że raczej sprawdzają tylko kartę odpowiedzi, ale zaczęłam się stresować. Więc jak sądzicie, czy to, że pisałam ołówkiem na arkuszu może mieć jakieś znaczenie?
myślę że nie masz się czym przejmować

Cytat:
nie to nie jest ściśle określone, wszystko zależy od komisji i od tematu, czy wyczerpałaś wszytko.
Słuchajcie to kolega wszedł powiedział i na końcu one do niego, że wyczerpał wszystko z tematu i nie zadawały mu pytań. Miał od razu 20 pkt. Szczęściarz!
to nieźle !

Cytat:
baba, ktora bedzie mnie egzaminowala uczy tżta i podała im w klasie o co ona pyta i o co pewnie inni pytają:
- ważne wydarzenia, które poruszane są w książce, a dotyczą np. historii (powstania...)
o epoce mam w prezentacji, krótką biografię autorów też a wydarzeń historycznych nie poruszam

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
ja dziś przeżyłam koszmar. miałam atak kolki nerkowej i myślałam, że nie wytrzymam tego
jakoś po 16. zaczął mnie lędźwiowy odcinek kręgosłupa boleć, tak bardziej po lewo i promieniowało mi na przód do pachwin.. myślałam, że jakaś mozniejsza tabletka przeciwbólowa i będzie ok, ale do tego wymiotowałam i wylądowałam na pogotowiu.. no i 2 zastrzyki, a lekarka po objawach od razu powiedziała, że to ta kolka..
na szczęście przeszło mi, dostałam leki i muszę zrobić badania czy mam piasek czy kamienie na nerkach
a najlepsze/najgorsze (?), że krzycząc z bólu bałam się o maturę

no nic, ja idę spać. kolorowych
no właśnie czytałam coś na fejsie. to maskara ;o. odpocznij sobie

Cytat:
Napisane przez sokosita Pokaż wiadomość
kurde przepisałam tą glupią prezentacje na kompa i mam nie całę 2 strony ;O chyba za mało co ?

w sumie to mam bardzo ogólnie opracowane przykłady,hmm. Jak to tam u was wygląda?

Edit: dobra przezytalam to sobie wolno wyjdzie z 9 minut, a tam to tylko polski
9 minut to troszeczkę za mało moim zdaniem. dopisz coś
ja sama mówiąc wolno mam 12 minut i zastanawiam się czy coś dopisać.

zamawiam .

edit: kto dopisał w tagach procenty ? Karolina to Ty ?

Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Czas edycji: 2010-05-08 o 22:17
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 22:36   #674
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
o ciążę nie było,ale te które pamiętam to:
-jakie zachowanie Urszulki było nieadekwatne do jej wieku
-zinterpretuj tytuł "Gnój"
-podaj przyczyny tego, że Orcio był postacią niezwykłą
-co według Krasińskiego oznaczała poezja
-dlaczego Henryk przestał kochać Marię [to w związku z innym pytanie]
i jeszcze jakieś tam. Ogólnie pytania łatwe.
Takie przyjazne, rzeczywiście
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
A ile pytań zadają, myślałam, że 3.
Polonistka na temat ustnego nas za bardzo nie informowała
Ja np się wczoraj dowiedziałam, że możemy mieć rzutnik kto ma prezentację ale ja akurat nie mam. Bierze któraś z Was reprodukcje obrazów?
Cytat:
nie to nie jest ściśle określone, wszystko zależy od komisji i od tematu, czy wyczerpałaś wszytko.
Łał mi wczoraj koleżanka mówiła, że nauczycielka im opowiadała (akurat ta, u ktorej ja będę zdawać, super babka - miałam z nią w drugiej klasie ), że może być sytuacja, że ktoś ładnie omawia i mu przerwą, że wystarczająco interpretuje, że wolą z nim porozmawiać o tym.
Cytat:
A niech mnie pytają o Mickiewicza, proszę bardzo czy nawet tych malarzy.
Mam obawy, że mam za mało książek w swojej prezentacji
No co, nie zjadłabyś takich?
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19153592]ja nie umiem kręcić hh . kiedyś się uczyłam ale du.pka .

no właśnie czytałam coś na fejsie. to maskara ;o. odpocznij sobie

edit: kto dopisał w tagach procenty ? Karolina to Ty ? [/QUOTE]
Przyjedziesz, to Cię nauczę

Właśnie Kasia

O jaa, od razu na Karolinę
Ale właśnie, tagi

Mój zakres wiedzy z niemieckiego powoli się zwiększa może się do wtorku wyrobię

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Przez Karolinę mam ochotę na ośmiorniczki

Kto mnie kocha i ma farmę? 2 węże, 2 belki, 3 szkiełka, 2 kratki i 1 wspornik
Nie wiem, czemu nikt mi nie chce wysyłać tych rzeczy

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 22:38   #675
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:

Przyjedziesz, to Cię nauczę

O jaa, od razu na Karolinę
Ale właśnie, tagi

Mój zakres wiedzy z niemieckiego powoli się zwiększa może się do wtorku wyrobię

Kto mnie kocha i ma farmę? 2 węże, 2 belki, 3 szkiełka, 2 kratki i 1 wspornik
Nie wiem, czemu nikt mi nie chce wysyłać tych rzeczy?
dobra

Karolina przepraszam ale tak jakoś mnie się skojarzyło . ;*
za to Ty dodałaś niezłego

no dobra wyślę Ci coś . bo ja już się gubię w tym , nie wiem co komu mam wysyłac
tylko mi nie odsyłaj

Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Czas edycji: 2010-05-08 o 22:39
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 22:40   #676
parodia
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19154398]dobra

Karolina przepraszam ale tak jakoś mnie się skojarzyło . ;*
za to Ty dodałaś niezłego

no dobra wyślę Ci coś . bo ja już się gubię w tym , nie wiem co komu mam wysyłac
tylko mi nie odsyłaj [/QUOTE]
Karolina przyjdzie, to zobaczysz!

Kurde, bo mi się cały czas nie wyświetlają na tablicy powiadomienia z farmy i muszę po wszystkich łazić i zbierać co tam mają pisałam na jakimś wątku na FB o tym, to mnie olali xD zaraz muszę na wizażowym o farmie napisać, może mi ktoś pomoże

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 23:27   #677
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ale na pierwsze stronie było napisane tylko by używać czarnego długopisu. Nie było wzmianki o ołówku ani o jego nieużywaniu
Punkt piąty:
"Pisz czytelnie i używaj tylko długopisu lub pióra z czarnym tuszem lub atramentem."

Identycznie jest napisane w arkuszu, z podkreśleniem 'tylko', co dla mnie jest jednoznaczne.

~ Thomas Fuller ~

Edytowane przez BeaS
Czas edycji: 2010-05-08 o 23:28
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 23:48   #678
inc0rrect
Zakorzenienie

macie moze jakas strone gdzie byloby napisane dokladnie do kazdego wiekszego szlaku metabolicznegoz fotosyntezy i oddychania wewnatrzkomorkowego substraty i produkty ?? tak dla lajikow

tzn np; glikoliza; substraty i produkty, lancuch oddechowy; substratty i produkty

nie bralam w szkole, i sama niby sie tego nauczylam, ale to w vademecum jest do dupy, z taka wiedza zle robie te zadania;/ chyba jakas tempa jestem (

edit: co do olowka to kategorycznie nam zabraniali...byla umowa że tylko okręgi cyrklem...

ile buziek smutnych, sorry ale jestem taka dzisiaj wypruta, glownie przez to że nie wychodza mi te zadania z metabolizmu i ta prezentacja cos mi powoli idzie....

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2010-05-08 o 23:59
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 09:51   #679
zaluzja55
Rozeznanie

Wszystkie jeszcze śpią?
Ja wstanę z łóżka,wypiję kawę i biorę się za biologię
Mam nadzieję,że nie będzie nic o powstawaniu moczu i o pracy serca-no nie mogę się tego nauczyć
Stary 2010-05-09, 10:49   #680
star15
Zakorzenienie

Bry.

Cytat:
czy tylko ja zostawiam sobie prezentacje z polskiego na ostatnią chwilę?
mam we wtorek,zrobiłam sobie wersję 'skrótową'-w power pointcie i próbowałam z niej mówić tylko,ale chyba jednak muszę sobie całe napisać i cholernie mi się nie chce!
Nie tylko Ty, ja dzisiaj dopiero zaczynam pisać.

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
podczytuję Was czasami i chciałabym o coś zapytać, bo myślę, że możecie się orientować i być może nieco mnie uspokoić.

Mam taki głupi nawyk, że wszelkie testy rozwiązuję ołówkiem i tak samo zrobiłam na maturze z angielskiego. Tzn. ołówkiem sobie zaznaczałam odpowiedzi na arkuszu, ale na kartę odpowiedzi przeniosłam już oczywiście czarnym długopisem i wypracowania tez napisałam długopisem. I dziś dopadła mnie taka psychoza, że może nie zaliczą mi tego... choć wiem, że raczej sprawdzają tylko kartę odpowiedzi, ale zaczęłam się stresować. Więc jak sądzicie, czy to, że pisałam ołówkiem na arkuszu może mieć jakieś znaczenie?
Raczej nie. Odpowiedzi z zadań zamkniętych sprawdza komputer, skoro w części otwartej pisałaś wyłącznie długopisem, to nie powinno być problemu.

Cytat:
O tak.. ja jutro mam angielski R. ustny. 3 matury ustne jeszcze przede mną..

Cytat:
Dokładnie nad tym samym myślałam.

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19153592]

edit: kto dopisał w tagach procenty ? Karolina to Ty ? [/QUOTE]

Od razu Karolinę oskarżają.
A to ja dopisałam..

____

Bilardu nie było, ale był babski wieczór, potem też mojo-tżtowy, także relaks pełną parą.
B. mi opowiadała, jak jedna dziewczyna na maturze ściągała. W tym roku. Jak z filmu, gdyby nie ona mi to opowiadała, to nigdy bym w to nie uwierzyła.
Mówiła, że miała taką słuchaweczkę, która łączy się z telefonem [tego tel. nie trzeba mieć przy sobie] i ona jest taka malutka, wkłada się ją do ucha i rozmawia w ten sposób. I że ta dziewczyna miała i na matmie, i na polskim, i na ang. tę słuchawkę i swobodnie rozmawiała z osobą, która była w domu i w necie jej sprawdzała odpowiedzi [albo z własnej wiedzy podawała] i jeszcze siostrze na wosie podobno tą metodą pomogła. NIKT jej nie złapał! aż trudno uwierzyć.
Nie znoszę o czymś takim słuchać, bo mam poczucie, że ja pisałam uczciwie, a ktoś nie i to jest tak cholernie nie fair, bo myślałam,że matura daje takie w miarę współmierne wyniki do posiadanej wiedzy, a okazuje się, że nie.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-05-09 o 11:12
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:59   #681
aanettee
Wtajemniczenie

ja z potężnym kacem czekam na rosół.

byleby dziś dokończyć materiał z biologii <olaboga>

muszę jeszcze z polskiego się nauczyć na wtorek..
eeeh ja chcę być już po matuurach ;( !
podstawa obowiązkowa poszła gładko. Zaczynam bać się rozszerzeń

jakaś depresja mnie dopaada.

I love electro house!<3
aanettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:02   #682
bedeliciuos
Wtajemniczenie

pytanie do zdających biologie
uczycie sie cyklów mszaków, grzybów itp? w sensie 'na pamiec'?
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:03   #683
sokosita
Raczkowanie

Heja ho

Jak sie spało ?
Nie uczcie sie dzisaj biologi, dzisiaj czas na relaks !
ja dla odmiany zaraz ide na chemie a potem ewentualnie jedna matura i basta. Tak dla pewności, jutro o 9 tak ?
- Nie obchodzą mnie wasze spory religijne- przerwał Leśny Gnom
sokosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:05   #684
kasiekasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

Raczej nie. Odpowiedzi z zadań zamkniętych sprawdza komputer, skoro w części otwartej pisałaś wyłącznie długopisem, to nie powinno być problemu.

to troszkę mnie uspokoiłaś, dzięki
teraz tak sobie myślę - co mi za różnica, czym pisałam tę maturę. no ale widać głupota nie boli. :P
Stary 2010-05-09, 11:06   #685
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
a6w to na rzeźbienie hula hopa sobie kup
właśnie, Martyna, Ty wtedy w końcu kupiłaś?
ale nie umiem kręcić

Cytat:

Nie jestem egzaminatorem, ale na moje oko prace mogą być unieważniane, bo nie jesteśmy dziećmi i powinniśmy dowiedzieć się sami co możemy, a czego nie na egzaminie. To jest egzamin dojrzałości i to już w naszej kwestii czy się dostosujemy czy nie.

Absolutnie na nikogo nie naskakuję, tylko mówię jak MOŻE BYĆ.
też tak uważam

Cytat:
o ciążę nie było,ale te które pamiętam to:
-jakie zachowanie Urszulki było nieadekwatne do jej wieku
-zinterpretuj tytuł "Gnój"
-podaj przyczyny tego, że Orcio był postacią niezwykłą
-co według Krasińskiego oznaczała poezja
-dlaczego Henryk przestał kochać Marię [to w związku z innym pytanie]
i jeszcze jakieś tam. Ogólnie pytania łatwe.
ile pytań ja już bym była obe.sr.ana.

boję się o co mnie mogą zapytać
mam nadzieję, że o nic.

Cytat:
farciarz.

jak mnie głowaaaa boli
i żołądek

jeżu.
jak wracałyśmy G. się ze mnie śmiała, że moje nogi wyprzedzają resztę ciała nie wiem o co chodziło, chyba o to, że przebierałam szybko tymi nogami. zimno było!

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:24   #686
aanettee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
pytanie do zdających biologie
uczycie sie cyklów mszaków, grzybów itp? w sensie 'na pamiec'?
raczej na zrozumienie. Trudne to nie jest.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość

mam nadzieję, że o nic.
ja też mam taką nadzieję, z polskiego mało co umiem.
Boję się jakiś pytań z epok, czy pojęć.

I love electro house!<3
aanettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:27   #687
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Bilardu nie było, ale był babski wieczór, potem też mojo-tżtowy, także relaks pełną parą.
B. mi opowiadała, jak jedna dziewczyna na maturze ściągała. W tym roku. Jak z filmu, gdyby nie ona mi to opowiadała, to nigdy bym w to nie uwierzyła.
Mówiła, że miała taką słuchaweczkę, która łączy się z telefonem [tego tel. nie trzeba mieć przy sobie] i ona jest taka malutka, wkłada się ją do ucha i rozmawia w ten sposób. I że ta dziewczyna miała i na matmie, i na polskim, i na ang. tę słuchawkę i swobodnie rozmawiała z osobą, która była w domu i w necie jej sprawdzała odpowiedzi [albo z własnej wiedzy podawała] i jeszcze siostrze na wosie podobno tą metodą pomogła. NIKT jej nie złapał! aż trudno uwierzyć.
Nie znoszę o czymś takim słuchać, bo mam poczucie, że ja pisałam uczciwie, a ktoś nie i to jest tak cholernie nie fair, bo myślałam,że matura daje takie w miarę współmierne wyniki do posiadanej wiedzy, a okazuje się, że nie.
zgadzam się z Tobą. No ale co poradzisz. Jednego chłopaka wywalili z sali za ściąganie.
Cytat:

mam nadzieję, że o nic.
noo, ja już też byłam, bo za każdym razem jak skończyło się jedno pytanie, a zaczęło drugie to strasznie się bałam, żeby nie zadali mi głupiego pytania. W ogóle cieszę się, że przeczytałam sobie o tym co myślał Krasiński o poezji. Ale powiem Wam szczerze, że pytania są adekwatne to tematu, ja miałam łatwy i przyjemny. Koleżanka miała dość trudny temat i jak wróciła od nich to zrobiła takie oczy miała dość trudne pytania. Ale ja Wam szczerze radzę przeczytać lektury [bo były takie są osoby którego tego nie robią], po dwa jak macie w prezentacji trudne słowa to poznać ich znaczenie, ponad to poznać dokładną problematykę danej lektury [polecam ostatnidzwone]. Wtedy to Was nie zegną. Ale wy to wszystko wiecie, ja tam wiem, że wszystkie Żbiki zdadzą ;***

moja koleżanka ma grypę żołądkową i nie przyszła wczoraj, a była pierwsza na liście. Pewnie wyznaczą jej inny termin, ale nie będzie miał tak fajnej komisji.

Boże, wiecie jaka jestem zmęczona po tym całych tygodniu, dzisiaj to odczułam. Stres, napięcie, wczesne wstawanie robi swoje. Teraz tylko angielski, ale o niego mniej się martwię.

Stary 2010-05-09, 11:33   #688
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanettee Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

ja też mam taką nadzieję, z polskiego mało co umiem.
Boję się jakiś pytań z epok, czy pojęć.
ja mam współczesność.
"mitologia skandynawska we współczesnej kulturze".

książki mam trudno dostępne, więc nawet jeśli będą chciały się panie z komisji zorientować w temacie to małe szanse na to.
Ewentualnie jedna jest taka bardziej dostępna.

gadałam z koleżanką, która była w klasie wychowawczej u tej pani.. i mówiła mi, że ona się za bardzo fantastyką nie jara, wiec mam spore szanse na to, że zapyta mnie np. o to, która książka najbardziej mi się podobała i dlaczego, albo która książka najbardziej mi się przydała do zrobienia prezentacji.

muszę się dobrze przygotować jakoś ciekawie to wszystko przedstawić

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:41   #689
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aanettee Pokaż wiadomość

trudne nie, ale jakby mi przyszło samej napisać po kolei to bym nie napisała
dlatego pytam o nauke na 'pamiec'..
mi babka od biologii mowila ze z pierwszej ksiazki operonu prawie nigdy nie ma nic na maturze, no, prócz tkanek

tak samo nie wiem, czy uczyc sie budowy gametofitów i sporofitów? to chyba nie realne
wystarczy mi wiedziec u ktorych jest przewaga czego, prawda?
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:51   #690
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie umiem kręcić
Ja tylko w jedną stronę i to widac po mojej figurze
Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
trudne nie, ale jakby mi przyszło samej napisać po kolei to bym nie napisała
dlatego pytam o nauke na 'pamiec'..
mi babka od biologii mowila ze z pierwszej ksiazki operonu prawie nigdy nie ma nic na maturze, no, prócz tkanek

tak samo nie wiem, czy uczyc sie budowy gametofitów i sporofitów? to chyba nie realne
wystarczy mi wiedziec u ktorych jest przewaga czego, prawda?
Ja licze na to że wystarczy Nie mam czasu żeby się tego uczyc już teraz, dzisiaj zrobie tkanki, człowieka, genetykę , ewolucjonizm i powtórzę szybko to co wczoraj. I zobaczymy jutro co z tego wyszło ;D

A tak swoją drogą to dzień dobry;*

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości