Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-09, 09:49   #3631
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Johambinko, to już nie marudź, nie marudź. Ty cały czas chudniesz. Pamiętasz? To tylko woda przecież. Bardzo dobrze, że się ważysz codziennie, ale nie sugeruj się skalą na wadze. Przecież wiesz, że to tylko woda z warzywek. A warzywka są potrzebne, są zdrowe i trzeba je grzecznie jeść No już dobrze?
dzięki kochana
co jakis czas trzeba mnie chyba trzepnąć żebym wróciła do normy... znaczy trzeba mnie naprostować bo mam chwileńki (bo chwile to za dużo powiedziane) że warczę na Dukana ale co tam.... najważniejsze że w sumie 7kg za mną...... jesoooo jeszcze drugie tyle i będę happy..... a jak sie uda kolejne 2 jeszcze (zeby dojść do 58) to już w ogóle pełnia szczęścia będzie.....

ide obiadek tworzyć

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 09:54   #3632
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YettaV Pokaż wiadomość
Spokojnie - skoro wcześniej dużo nie piłaś, to po jakimś czasie sama odczujesz, że na tej diecie poprostu chce się pić, więc cierpliwości a przyzwyczaisz organizm do większej i zdrowszej ilości płynów. A z colą bym nie przesadzała, jako z napojem uzupełniającym przykazane przez Dukana 1,5 litra płynów, bo można się uzależnić Ja mam ją zawsze w zapasie na czarną godzinę, gdy chce mi się słodkiego, albo (a, feee) drinka
U mnie tak właśnie było - początkowo problem z wtłoczeniem w siebie takiej ilości napojów, a teraz po prawie miesiącu sama nawet nie zauważam, kiedy opróżniam swoją "miarkę", a organizm nadal woła pić .

Gratuluję efektów i zazdraszczam III fazy

Witam Dukaneczki . Dzisiejszy dzień rozpoczął się niezwykle przyjemnie:
1. mamy niedzielę i żaden budzik nie wyrwał mnie ze snu
2. spadeczek 0,4 kg i tym samym pokonane już 4 kg nadwagi
3. mam więcej czasu na pitraszenie, a ślinię się do zdjęć obiadu Insane z przepisowni . Mam wszystko prócz suszonych pomidorków, są za to 3 świeże, więc chyba dziś się fest napasę

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:01   #3633
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Dziewczyny!
W Auchan kupiłam takie serki wiejkie firma JANA - Twarożek wiejski. Bez żadnych napisów light czy coś ale ma tylko 3% tłuszczu, węgle 2,5g a białko aż 12g /100g! i właśnie go jem na moje pierwsze śniadanie na U, do tego plaster szynki i mały jogurt 1% z 2 łyzkami otrębów. Szczerze mówiąc troche mi ten serek w gardle staje no ale przeżyję i pewnie się przyzwyczaję. Zaraz zrobię sobie kawę i będzie ok
Jak waszym zdaniem takie śniadanko? Ok?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Kochane Dukanki proszę powiedzcie mi o co chodzi z tymi porcelankami? co to znaczy?? jestem tu nowa i niezbyt rozumiem
Stary 2010-05-09, 10:07   #3634
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

no to ja od wczoraj +0,1kg

Ale się nie przejmuję, bo mam dzisiaj 4 dzień PW, objadłam się wczoraj warzyw i... od dwóch dni niestety, ale zero toalety
Ale wczoraj już grzecznie jadłam otręby, dzisiaj też zaraz zjem, więc teraz jak waga ruszy, to raz a porządnie
Stary 2010-05-09, 10:08   #3635
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Witam Chudzinki!
Po 8 dniach wróciłam z Brukseli od siostry i tak jak sie spodziewałam nie udało mi sie utrzymać tam diety Siostra jest maniaczką gotowania i robi to na prawdę super,wszystko co zrobi jest przepyszne. Starałam się stosować jak najbardziej do dukanowskich zasad i waga przez kilka dni nie rosła,aż w końcu z dnia na dzień (dosłownie i nie wiedziałam,że to możliwe) waga skoczyła o 1 kg! Aktualnie przybyło mnie 1,3 kg Generalnie jestem zaskoczona,że z dnia na dzień mogą wystąpić tak duże skoki wagi Było dobrze,dobrze i nagle bach!!! Troszkę jestem podłamana...ale walczę dalej..

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:18   #3636
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
dzięki kochana
co jakis czas trzeba mnie chyba trzepnąć żebym wróciła do normy... znaczy trzeba mnie naprostować bo mam chwileńki (bo chwile to za dużo powiedziane) że warczę na Dukana ale co tam.... najważniejsze że w sumie 7kg za mną...... jesoooo jeszcze drugie tyle i będę happy..... a jak sie uda kolejne 2 jeszcze (zeby dojść do 58) to już w ogóle pełnia szczęścia będzie.....

ide obiadek tworzyć
Startowałyśmy z podobnej wagi-ja z 71,5 kg Trzymam za Ciebie kciuki z całej siły.Ja po 14 dniach diety dopiero -spadek 5,60

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Ganimedea Pozdrowionka dla Ciebie za te pozytywne wieści

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Czarownico Kochana ja na sniadania jem placki z otrąb-polecam

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Insane pozytywna Kobietko u Ciebie wzrost ale najważniejsze jest,ze niezaleznie od tego bije od Ciebie takie dobre światełko. Buziak Kochana

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Dzi 25 Grzesznico Ty jednasił Ci życzę z całego serca
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:21   #3637
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

tabinga, dziękuję
I tak ładnie chudnę, a zdaję sobie sprawę, że dieta to nie tylko spadki, ale i wzrosty

Zwłaszcza jak wciągnęłam wczoraj tyle warzyw, pewnie masa wody we mnie siedzi
Stary 2010-05-09, 10:27   #3638
Mo_Nika
szamanka

Witam
Śniadanie - rozpustne kanapki (rozwalone ) i kawa
Zmierzyłam się... bez zmian
Stary 2010-05-09, 10:27   #3639
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość

Kochane Dukanki proszę powiedzcie mi o co chodzi z tymi porcelankami? co to znaczy?? jestem tu nowa i niezbyt rozumiem
chodzi o porcelanę czyli muszlę klozetową dosadniej o kupe
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:29   #3640
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Dziękuję Tabinga wypróbuje je i mysle jeszcze o omlecie moze jakos dam rade i nie podemrę z głodu)))))

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
chodzi o porcelanę czyli muszlę klozetową dosadniej o kupe
aaaaa dziękuję
Stary 2010-05-09, 10:30   #3641
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

dzień dobry
u mnie malutki spadeczek, bo -0,1kg, ale wczoraj były warzywka powoli do przodu
miłego dnia, aj się zabieram za sprzątanie, bo przed chwilą zapowiedzieli sięgoście na kawkę

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:39   #3642
SailorMoon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
no prosze i kolejna szczecińska twarz otręby kupuję w sklepie ze zdrową żywnością "Bliżej Natury" na ul.5go Lipca 4 (na rogu kiosk i cukiernia Bajdek-co to gnioty wypieka). Polecam, w ogóle mnóstwo fajnych rzeczy tam mają i cenowo super. Sprzedawczyni b.dobrze doinformowana.
Carefour jest jak dla mnie jest nie tylko najgorzej zaopatrzonym sklepem ale i bardzo drogim i takiego to szerokim łukiem omijam.
Jakby jakieś pytania co do zaopatrzenia w Sz-nie ktoś miał to pytajcie.
Dziekuje Ci slicznie za odpowiedz, jutro sie tam wybieram Chyba tez sie przejade do auchan
Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
Ja tylko dodam, że jak byłam w piątek i sobotę na zakupach to nigdzie nie znalazłam serków homo! półki z nabiałami były wyczyszczone! (czyżby atak dukanek?) byłam w auchan, w lidlu na mieszkaI, w tesco i biedronce na wojska polskiego. trochę mnie to załamało ale skoro wy znajdujecie to ja w końcu też znajdę te cholerne homo!
W biedronach nie ma odpowiedniego serka homo, tez chodze do lidla na mieszka i tam serek jest w wiaderku - takim jak na sernik, wiaderko jest granatowo-biale. Musisz dokladniej poszukac,bo ja bylam w czwartek i widzialam ich mnostwo (no chyba,ze jakas nienajedzona szczecinianka sie tam wbila )
Stary 2010-05-09, 10:41   #3643
ktsw
Zakorzenienie

u mnie w lidlu tez mnostwo homo a jak wykupie to zaraz przychodzi pani i donosi
Stary 2010-05-09, 10:42   #3644
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez SailorMoon Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci slicznie za odpowiedz, jutro sie tam wybieram Chyba tez sie przejade do auchan

W biedronach nie ma odpowiedniego serka homo, tez chodze do lidla na mieszka i tam serek jest w wiaderku - takim jak na sernik, wiaderko jest granatowo-biale. Musisz dokladniej poszukac,bo ja bylam w czwartek i widzialam ich mnostwo (no chyba,ze jakas nienajedzona szczecinianka sie tam wbila )
dzięki dzisiaj jadę na uczelnie na mickiewicza tam obok jest lidl to wpadne po szkole i opustoszę półkę z nabiałem
Stary 2010-05-09, 10:43   #3645
_dagusia_
Raczkowanie

u mnie na 4 dniu protein (5/5) spadeczek -0,4
już równiutkie 4.5 kg za mną

mam pytanie o ten sernik proteinowy na zimno. czy ma ktoś inny niż w przepisowni przepis (tam tylko na serze białym - a nie mam praski ;/)

może na jakiś na serkach homo ?

dziś pierwszy raz zafundowałam sobie na śniadanko "rozpustne kanapki" i co ?>> i cie nie dało ich przewrócić na drugą stronę mimo, że już rumiane były ;/ przywarły za bardzo. chyba moja patelnia from ikea, mimo że nie porysowana, nie bardzo się nadaje ...

tak myślę sobie, czy któraś robiła rozpustne na grillu elektrycznym ?

"Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy" M.M
_dagusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:45   #3646
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

No to u mnie studzą się rozpustne kanapki (serek wiejski na ciepło jest niezjadliwy ), a na śniadanko były jaja sadzone i popijam kawkę

TŻ właśnie został wygnany do sklepu po duży jogurt naturalny i będę robić pierwszy deserek na diecie - zebrę
Bez skrobii, więc oby mi się czkawką nie odbiła

I oby zdążyła stężeć przed godziną 14 - mam ochotę na słodkie przed pracą

I wiecie co?
Może wątek plotkowy dla każdego miasta to nie jest dobry pomysł, bo się zaśmieci. Ale jakby tak utworzyć wątek, albo chociaż do pierwszego postu dodać gdzie można się dobrze zaopatrzyć w danym mieście?

Np. Szczecinianki, Krakowianki, Gdańszczanki, Warszawianki, etc. - napisałyby polecane przez siebie sklepy że tam i tam zawsze są otręby, tam i tam zawsze są serki homo 0%, jakieś cuda, które wyszukałyśmy

Bo ja przyznaję wczoraj pół Krakowa schodziłam za otrębami, a i wzięłam ostatnie dwie paczki, i to takie malutkie....
Stary 2010-05-09, 10:48   #3647
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Witam
Śniadanie - rozpustne kanapki (rozwalone ) i kawa
Zmierzyłam się... bez zmian
a ja się wczoraj mierzyłam....
pas i dupsko po -2cm a cyc bez zmian

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:54   #3648
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość

I wiecie co?
Może wątek plotkowy dla każdego miasta to nie jest dobry pomysł, bo się zaśmieci. Ale jakby tak utworzyć wątek, albo chociaż do pierwszego postu dodać gdzie można się dobrze zaopatrzyć w danym mieście?

Np. Szczecinianki, Krakowianki, Gdańszczanki, Warszawianki, etc. - napisałyby polecane przez siebie sklepy że tam i tam zawsze są otręby, tam i tam zawsze są serki homo 0%, jakieś cuda, które wyszukałyśmy

Bo ja przyznaję wczoraj pół Krakowa schodziłam za otrębami, a i wzięłam ostatnie dwie paczki, i to takie malutkie....

masz rację ja jestem ZA
Stary 2010-05-09, 10:54   #3649
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _dagusia_ Pokaż wiadomość
u mnie na 4 dniu protein (5/5) spadeczek -0,4
już równiutkie 4.5 kg za mną

mam pytanie o ten sernik proteinowy na zimno. czy ma ktoś inny niż w przepisowni przepis (tam tylko na serze białym - a nie mam praski ;/)

może na jakiś na serkach homo ?

dziś pierwszy raz zafundowałam sobie na śniadanko "rozpustne kanapki" i co ?>> i cie nie dało ich przewrócić na drugą stronę mimo, że już rumiane były ;/ przywarły za bardzo. chyba moja patelnia from ikea, mimo że nie porysowana, nie bardzo się nadaje ...

sernik mozesz zrobic na dowolnym serze
ogolnie mozemy kupowac ser na sernik zwykly w wiaderku takim kilowym - poltlusty ma 4% tluszczu, a nabial do 5% mozemy jesc
preseident sie nadaje - delikatny, w tej parowce, smietankowy, na sernik - wszystkie sie nadają

ostanio kupilam w tesco w wiadrze ser rossa - na sernik ma 2,5 % tluszczu, 3,5 wegli, i sernik wyszedl suchuteńki - to takie info dla dziewczyn piekacych sernik proteinowy (mial w skladzie skrobie modyfikowaną(ukrytą za E cyferkami, nie wiem ile, tabelka nie odnotowala tego, wiec chyba nie za duzo)

=================

dziewczyby nie narzekajncie na malutkie spadki
powinnismy chudnac ok 100 g dziennie, - wtedy po tygodniu wychodzi 700 g i to jest najzdrowsze tempo spadku - no i nie bedziecie miec flaka ze skory, a metaboloizm tez sie musi przyzwyczajac, i chyba jak sie szybko chudnie, moga sie pojawiac zastoje, bo organizm przechodzi szok i musi sobie wszystko poukladac na nowo - metabolizm, gospodarke hormonalną (niektore hormony sa produkowane przez tkanke tluszczowa)

a i spokojnie wyrobicie sie w terminie, bo dukan wlasnie takie tempo chudniecia zaklada, o czym pisal w ksiazce
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:00   #3650
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Ładnie
Chociaż czego ja mam się spodziewać... jak wczoraj sporo nutelki zjadłam
Stary 2010-05-09, 11:03   #3651
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez _dagusia_ Pokaż wiadomość

ja mam patelnie tefala i wszystko pięknie 'odchodzi' mam również taką specjalną petelnie do naleśników - nie jest to tefala, ale też troszkę kosztowała i do niej tez nic nie przywiera jak w pracy kiedyś opowiadałam, ze smaże racuchy z jabłkami na suchej patelni, a nie po brzegi napełnionej w oleju, to kobity w szoku były tak więc warto zainwestować

Cytat:
ja tez się dziś chciałam zmierzyć, ale mąż gdzieś skitrał kartkę z moimi wymiarami tak mniej więcej tyllko pamiętałam talię i pas; i wyniki: taki baz zmian, a pas 4cm mniej czyli oponka się zmniejsza to pewnie tam mi ta woda zalegała, co na I fazie poszła

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:03   #3652
vaurienne
Rozeznanie

Jestem zachwycona chlebkiem! Dodałam do niego ziół prowansalskich jak radziłyście i w całym domu czuć było... pizzę . Nareszcie jakaś konkretna i pyszna dieta! Problem pojawia się tylko dziś - mega impreza rodzinna, nie wiem co mogę sobie na niej wcinać . Może jakaś nóżka kuraka, pieczona w piekarniku co prawda na oliwie, ale jak bez skóry?

the devil inside me is awake
vaurienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:05   #3653
andziunka
Raczkowanie

no właśnie ja ostatnio się przeraziłam, bo miałam wrażanie ze moja waga stoi przez jakieś 2 tygodnie. Dziś się ważyłam i zanotowałam spadek (w sumie już 5,2kg). -dodam że mam jeszcze @wiec wierze ze ubyło troszkę wiecej, ale na razie tego nie widać.

Edytowane przez andziunka
Czas edycji: 2010-05-09 o 11:06
andziunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:07   #3654
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vaurienne Pokaż wiadomość
Jestem zachwycona chlebkiem! Dodałam do niego ziół prowansalskich jak radziłyście i w całym domu czuć było... pizzę . Nareszcie jakaś konkretna i pyszna dieta! Problem pojawia się tylko dziś - mega impreza rodzinna, nie wiem co mogę sobie na niej wcinać . Może jakaś nóżka kuraka, pieczona w piekarniku co prawda na oliwie, ale jak bez skóry?
no tak, bez skóry
powiem ci w tajemnicy ze ja jem skóre i żyje, o taki moj grzeszek mały
Stary 2010-05-09, 11:11   #3655
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny Słonko mnie obudziło. Na wadze wzrost +30dkg i przeanalizowałam jadłospis-zero grzechów. Wczoraj po raz pierwszy upiekłam sernik i to na samych białkach żeby był bardziej dietetyczny. Na 80 dkg sera dałam 4 łyżki stołowe słodzika,4 białka i odrobinę-jakieś 2 łyżki mleka 0%. Zjadłam kostkę tego wczoraj taka wielkości 5cm na 5cm mniej wiecej. Tylko jeden raz i tylko jedną. To był mój pierwszy deser od 13 dni diety. Dlaczego waga wzrosła? Chodzi o to,że ja przez te 13 dni miałam tylko raz wzrost o 20dkg jak miałam kłopot z porcelanką a tak same spadki. Wczoraj pierwszy deser i pierwszy wzrost wagi-nie rozumiem. Podaję swój jadłospis z wczoraj żeby nie było wątpliwości
-placki z otrąb jak codziennie plus 1 plaster szynki z indyka,kawa,woda
-serek wiejski, woda, herbata miętowa
-piers z kurczaka duszona z bazylią w Zepterach, kawa, woda
woda,woda
-1jajko plus 4 łyżki tuńczyka w sosie własnym,woda,woda
-plasterek mały szynki z kurczaka, kawałek sernika,woda, woda
Wzrostem sie nie martwię bardziej dziwi mnie,ze test Dukana wyliczył mi 67 dni fazy II i osiągnięcie wagi 61,5kg. Ja jestem dopiero w 9 dniu fazy drugiej i już waga 65,9. Nie wiem czy nie zjadam za mało kalorii, bo zeby potem nie było,że na fazie III będę tyć. Zstanowił mnie ten wczorajszy sernik i dzisiejszy wzrost- ta zalezność. Własnie to mnie niepokoi, że jak coś dodałam to wzrost-to może swiadczyc o czymś?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Jamapi masz racje z patelnią-dobra to skarb. Mnie tu na forum dziewczyny pomogły i wybrałam patelnie do placków TEFAL-smażenie na niej to kulinarna bajka poprostu
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:16   #3656
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Wzrostem sie nie martwię bardziej dziwi mnie,ze test Dukana wyliczył mi 67 dni fazy II i osiągnięcie wagi 61,5kg. Ja jestem dopiero w 9 dniu fazy drugiej i już waga 65,9. Nie wiem czy nie zjadam za mało kalorii, bo zeby potem nie było,że na fazie III będę tyć. Zstanowił mnie ten wczorajszy sernik i dzisiejszy wzrost- ta zalezność. Własnie to mnie niepokoi, że jak coś dodałam to wzrost-to może swiadczyc o czymś?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Jamapi masz racje z patelnią-dobra to skarb. Mnie tu na forum dziewczyny pomogły i wybrałam patelnie do placków TEFAL-smażenie na niej to kulinarna bajka poprostu
wiesz kobiety maja to do siebie ze lubia lapac wode - i to nie tylko przed okresem, wystarczy odrobina soli i bach

a sernik jest bardzo odchudzajacy, wiec na niego nie zwalaj winy, chyba ze duzo proszku do pieczenia dalas - proszek jest na mące/skrobi
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:28   #3657
vaurienne
Rozeznanie

Ufff no to mnie ten kurak uratował . Ja w sumie lubię bez skóry . Ale kusicie tym serniczkiem

the devil inside me is awake
vaurienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:32   #3658
biedronus
Raczkowanie

witam dziewczyny u chłopaku wczoraj był prawdziwy est.. urodzinowe ognisko znajomego, wszyscy piwko, kiełbaski, pszenne bułki - aż ślinka cieknie... a ja cola zero i ogórki udało się nie zjeść kiełbaski, ale mam nadzieję, że więcej już ognisk nie będzie :P u mnie waga stoi.. 60 chociaż nie wiem czemu??? moze dlatego ze od tygodnia zero porcelanki i tez nie wiem czemu bo jem nabiał, ale jednak mięsa więcej więc skąd ten zastój? I have no idea ;/ ale ubytek w centymetrach po jednym centymetrze w ciągu tygodnia w talii i pupie więc sukces jest ; )
no to zaczynamy
biedronus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:39   #3659
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:

tabingo
Chyba mamy podobnie. Ja startowałam z 71,2 a moje obliczone przez dukanowski test 62,6kg odnotowałam już 1-go maja. (A mnie się marzyło 63kg i byłam pewna, że nie dam rady). Zeszło szybciej o 3 tygodnie, i jeszcze do teraz jestem w szoku,że tak można.
I zamiast przejść na fazę III, dalej sobie jestem na drugiej, ale już nie przestrzegam restrykcyjnie zasad II. Jem "jak doktorek przykazał, ale sobie więcej dogadzam skrobią czy o 2 łyżki więcej otrąb do pizzy czy innego ciasta. Ja wiem, że kombinuję, ale w moim przypadku wyszedł mi takie etap przejściowy, dostosowujący mnie do etapu III-go.
Jedną nogą już w III fazie a jeszcze wciąż na II-giej, tyle że bez strasznych wyrzeczeń. Gotuję sobie tak wymyślne potrawy, jakich nie jadałam wcześniej. Bawi mnie przyrządzanie sobie posiłków, delektuję się każdym daniem i wcinam naprawdę sporo!
Uwielbiam tę dietę...wiem, że nigdy nie wrócę do starych przyzwyczajeń.

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-05-09 o 11:40
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:54   #3660
adrijah
Zakorzenienie

Dzień dobry

ja chciałam tylko powiedzieć, że zgubiłam kolejny kilogram co oznacza ok. -9,5 w 30 dni

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości