|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Cytat:
co jakis czas trzeba mnie chyba trzepnąć żebym wróciła do normy... znaczy trzeba mnie naprostować bo mam chwileńki (bo chwile to za dużo powiedziane) że warczę na Dukana ale co tam.... najważniejsze że w sumie 7kg za mną...... jesoooo jeszcze drugie tyle i będę happy..... a jak sie uda kolejne 2 jeszcze (zeby dojść do 58) to już w ogóle pełnia szczęścia będzie.....ide obiadek tworzyć
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Gratuluję efektów i zazdraszczam III fazy ![]() Witam Dukaneczki 1. mamy niedzielę i żaden budzik nie wyrwał mnie ze snu 2. spadeczek 0,4 kg i tym samym pokonane już 4 kg nadwagi 3. mam więcej czasu na pitraszenie, a ślinię się do zdjęć obiadu Insane z przepisowni . Mam wszystko prócz suszonych pomidorków, są za to 3 świeże, więc chyba dziś się fest napasę
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!
W Auchan kupiłam takie serki wiejkie firma JANA - Twarożek wiejski. Bez żadnych napisów light czy coś ale ma tylko 3% tłuszczu, węgle 2,5g a białko aż 12g /100g! i właśnie go jem na moje pierwsze śniadanie na U, do tego plaster szynki i mały jogurt 1% z 2 łyzkami otrębów. Szczerze mówiąc troche mi ten serek w gardle staje no ale przeżyję i pewnie się przyzwyczaję. Zaraz zrobię sobie kawę i będzie ok Jak waszym zdaniem takie śniadanko? Ok? ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Kochane Dukanki proszę powiedzcie mi o co chodzi z tymi porcelankami? co to znaczy?? jestem tu nowa i niezbyt rozumiem ![]()
|
#3634 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
no to ja od wczoraj +0,1kg
![]() Ale się nie przejmuję, bo mam dzisiaj 4 dzień PW, objadłam się wczoraj warzyw i... od dwóch dni niestety, ale zero toalety ![]() Ale wczoraj już grzecznie jadłam otręby, dzisiaj też zaraz zjem, więc teraz jak waga ruszy, to raz a porządnie
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
Witam Chudzinki!
![]() Po 8 dniach wróciłam z Brukseli od siostry i tak jak sie spodziewałam nie udało mi sie utrzymać tam diety Siostra jest maniaczką gotowania i robi to na prawdę super,wszystko co zrobi jest przepyszne. Starałam się stosować jak najbardziej do dukanowskich zasad i waga przez kilka dni nie rosła,aż w końcu z dnia na dzień (dosłownie i nie wiedziałam,że to możliwe) waga skoczyła o 1 kg! Aktualnie przybyło mnie 1,3 kg Generalnie jestem zaskoczona,że z dnia na dzień mogą wystąpić tak duże skoki wagi Było dobrze,dobrze i nagle bach!!! Troszkę jestem podłamana...ale walczę dalej..
|
#3636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Ganimedea Pozdrowionka dla Ciebie za te pozytywne wieści ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Czarownico Kochana ja na sniadania jem placki z otrąb-polecam ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Insane pozytywna Kobietko u Ciebie wzrost ale najważniejsze jest,ze niezaleznie od tego bije od Ciebie takie dobre światełko. Buziak Kochana ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Dzi 25 Grzesznico Ty jedna sił Ci życzę z całego serca |
|
|
|
|
#3637 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
tabinga, dziękuję
![]() I tak ładnie chudnę, a zdaję sobie sprawę, że dieta to nie tylko spadki, ale i wzrosty ![]() Zwłaszcza jak wciągnęłam wczoraj tyle warzyw, pewnie masa wody we mnie siedzi
|
#3638 |
|
szamanka
|
Witam
Śniadanie - rozpustne kanapki (rozwalone Zmierzyłam się... bez zmian
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Tabinga
moze jakos dam rade i nie podemrę z głodu )))))---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- aaaaa dziękuję
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie malutki spadeczek, bo -0,1kg, ale wczoraj były warzywka powoli do przodu ![]() miłego dnia, aj się zabieram za sprzątanie, bo przed chwilą zapowiedzieli sięgoście na kawkę
|
#3642 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba tez sie przejade do auchan![]() Cytat:
i tam serek jest w wiaderku - takim jak na sernik, wiaderko jest granatowo-biale. Musisz dokladniej poszukac,bo ja bylam w czwartek i widzialam ich mnostwo (no chyba,ze jakas nienajedzona szczecinianka sie tam wbila
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w lidlu tez mnostwo homo
a jak wykupie to zaraz przychodzi pani i donosi
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3645 |
|
Raczkowanie
|
u mnie na 4 dniu protein (5/5) spadeczek -0,4
już równiutkie 4.5 kg za mną ![]() mam pytanie o ten sernik proteinowy na zimno. czy ma ktoś inny niż w przepisowni przepis (tam tylko na serze białym - a nie mam praski ;/) może na jakiś na serkach homo ? dziś pierwszy raz zafundowałam sobie na śniadanko "rozpustne kanapki" i co ?>> i cie nie dało ich przewrócić na drugą stronę mimo, że już rumiane były ;/ przywarły za bardzo. chyba moja patelnia from ikea, mimo że nie porysowana, nie bardzo się nadaje ... tak myślę sobie, czy któraś robiła rozpustne na grillu elektrycznym ?
|
|
#3646 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
No to u mnie studzą się rozpustne kanapki (serek wiejski na ciepło jest niezjadliwy
), a na śniadanko były jaja sadzone i popijam kawkę TŻ właśnie został wygnany do sklepu po duży jogurt naturalny i będę robić pierwszy deserek na diecie - zebrę ![]() Bez skrobii, więc oby mi się czkawką nie odbiła ![]() I oby zdążyła stężeć przed godziną 14 - mam ochotę na słodkie przed pracą I wiecie co? Może wątek plotkowy dla każdego miasta to nie jest dobry pomysł, bo się zaśmieci. Ale jakby tak utworzyć wątek, albo chociaż do pierwszego postu dodać gdzie można się dobrze zaopatrzyć w danym mieście? Np. Szczecinianki, Krakowianki, Gdańszczanki, Warszawianki, etc. - napisałyby polecane przez siebie sklepy że tam i tam zawsze są otręby, tam i tam zawsze są serki homo 0%, jakieś cuda, które wyszukałyśmy ![]() Bo ja przyznaję wczoraj pół Krakowa schodziłam za otrębami, a i wzięłam ostatnie dwie paczki, i to takie malutkie....
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pas i dupsko po -2cm a cyc bez zmian
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz rację ja jestem ZA
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie mozemy kupowac ser na sernik zwykly w wiaderku takim kilowym - poltlusty ma 4% tluszczu, a nabial do 5% mozemy jesc preseident sie nadaje - delikatny, w tej parowce, smietankowy, na sernik - wszystkie sie nadają ostanio kupilam w tesco w wiadrze ser rossa - na sernik ma 2,5 % tluszczu, 3,5 wegli, i sernik wyszedl suchuteńki - to takie info dla dziewczyn piekacych sernik proteinowy (mial w skladzie skrobie modyfikowaną(ukrytą za E cyferkami, nie wiem ile, tabelka nie odnotowala tego, wiec chyba nie za duzo) ================= dziewczyby nie narzekajncie na malutkie spadki powinnismy chudnac ok 100 g dziennie, - wtedy po tygodniu wychodzi 700 g i to jest najzdrowsze tempo spadku - no i nie bedziecie miec flaka ze skory, a metaboloizm tez sie musi przyzwyczajac, i chyba jak sie szybko chudnie, moga sie pojawiac zastoje, bo organizm przechodzi szok i musi sobie wszystko poukladac na nowo - metabolizm, gospodarke hormonalną (niektore hormony sa produkowane przez tkanke tluszczowa) a i spokojnie wyrobicie sie w terminie, bo dukan wlasnie takie tempo chudniecia zaklada, o czym pisal w ksiazce
|
|
#3650 |
|
szamanka
|
Ładnie
![]() Chociaż czego ja mam się spodziewać... jak wczoraj sporo nutelki zjadłam
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do niej tez nic nie przywiera tak więc warto zainwestować ja tez się dziś chciałam zmierzyć, ale mąż gdzieś skitrał kartkę z moimi wymiarami tak mniej więcej tyllko pamiętałam talię i pas; i wyniki: taki baz zmian, a pas 4cm mniej
|
|
#3652 |
|
Rozeznanie
|
Jestem zachwycona chlebkiem! Dodałam do niego ziół prowansalskich jak radziłyście i w całym domu czuć było... pizzę
. Nareszcie jakaś konkretna i pyszna dieta! Problem pojawia się tylko dziś - mega impreza rodzinna, nie wiem co mogę sobie na niej wcinać . Może jakaś nóżka kuraka, pieczona w piekarniku co prawda na oliwie, ale jak bez skóry?
|
|
#3653 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie ja ostatnio się przeraziłam, bo miałam wrażanie ze moja waga stoi przez jakieś 2 tygodnie. Dziś się ważyłam i zanotowałam spadek (w sumie już 5,2kg). -dodam że mam jeszcze @wiec wierze ze ubyło troszkę wiecej, ale na razie tego nie widać.
Edytowane przez andziunka Czas edycji: 2010-05-09 o 11:06 |
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci w tajemnicy ze ja jem skóre i żyje, o taki moj grzeszek mały
|
|
|
|
|
#3655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Jamapi masz racje z patelnią-dobra to skarb. Mnie tu na forum dziewczyny pomogły i wybrałam patelnie do placków TEFAL-smażenie na niej to kulinarna bajka poprostu |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sernik jest bardzo odchudzajacy, wiec na niego nie zwalaj winy, chyba ze duzo proszku do pieczenia dalas - proszek jest na mące/skrobi
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
Ufff no to mnie ten kurak uratował
. Ja w sumie lubię bez skóry . Ale kusicie tym serniczkiem
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny u chłopaku
wczoraj był prawdziwy est.. urodzinowe ognisko znajomego, wszyscy piwko, kiełbaski, pszenne bułki - aż ślinka cieknie... a ja cola zero i ogórki udało się nie zjeść kiełbaski, ale mam nadzieję, że więcej już ognisk nie będzie :P u mnie waga stoi.. 60 chociaż nie wiem czemu??? moze dlatego ze od tygodnia zero porcelanki i tez nie wiem czemu bo jem nabiał, ale jednak mięsa więcej więc skąd ten zastój? I have no idea ;/ ale ubytek w centymetrach po jednym centymetrze w ciągu tygodnia w talii i pupie więc sukces jest ; )
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mamy podobnie. Ja startowałam z 71,2 a moje obliczone przez dukanowski test 62,6kg odnotowałam już 1-go maja. (A mnie się marzyło 63kg i byłam pewna, że nie dam rady). Zeszło szybciej o 3 tygodnie, i jeszcze do teraz jestem w szoku,że tak można. I zamiast przejść na fazę III, dalej sobie jestem na drugiej, ale już nie przestrzegam restrykcyjnie zasad II. Jem "jak doktorek przykazał, ale sobie więcej dogadzam skrobią czy o 2 łyżki więcej otrąb do pizzy czy innego ciasta. Ja wiem, że kombinuję, ale w moim przypadku wyszedł mi takie etap przejściowy, dostosowujący mnie do etapu III-go. Jedną nogą już w III fazie a jeszcze wciąż na II-giej, tyle że bez strasznych wyrzeczeń. Gotuję sobie tak wymyślne potrawy, jakich nie jadałam wcześniej. Bawi mnie przyrządzanie sobie posiłków, delektuję się każdym daniem i wcinam naprawdę sporo! Uwielbiam tę dietę...wiem, że nigdy nie wrócę do starych przyzwyczajeń.
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-09 o 11:40 |
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja chciałam tylko powiedzieć, że zgubiłam kolejny kilogram co oznacza ok. -9,5 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

No już dobrze?
ale co tam.... najważniejsze że w sumie 7kg za mną...... jesoooo jeszcze drugie tyle i będę happy..... a jak sie uda kolejne 2 jeszcze (zeby dojść do 58) to już w ogóle pełnia szczęścia będzie.....
Ja mam ją zawsze w zapasie na czarną godzinę, gdy chce mi się słodkiego, albo (a, feee) drinka
.
. Mam wszystko prócz suszonych pomidorków, są za to 3 świeże, więc chyba dziś się fest napasę 

Siostra jest maniaczką gotowania i robi to na prawdę super,wszystko co zrobi jest przepyszne. Starałam się stosować jak najbardziej do dukanowskich zasad i waga przez kilka dni nie rosła,aż w końcu z dnia na dzień (dosłownie i nie wiedziałam,że to możliwe) waga skoczyła o 1 kg! Aktualnie przybyło mnie 1,3 kg
Generalnie jestem zaskoczona,że z dnia na dzień mogą wystąpić tak duże skoki wagi 

powoli do przodu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)