|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Orbitrek
a ja mam domyos ... dostałam go na urodziny od mojego narzeczonego i też świetnie się sprawuje i nie kosztuje wiele, polecam ![]() http://images.google.pl/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki u mnie jak na razie waga stoi zrobiłam sobie 2 tyg przerwę .Od jutra jednak znów zaczynam ćwiczyć tym razem jednak będę bardziej skupiac na twisterze planuje trening co drugi dzien na zmienę z orbim na który przeznacze ok 45-50 min a od przyszłego miesiąca żegnam sie z tymi sprzętami na rzecz skakanki i rolek<mam nadzieje że pogoda sie poprawi > organizm potrzebuje teraz wstrząsu i innych ćwiczeń innych partii mięśni .Do lata jeszcze tak nie wiele a jeszcze tyle do zgubienia
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wracam do was po jakże długiej przerwie ![]() Widzę niektóre znajome "twarze" ![]() Ostatnio trochę mi przybyło na wadze i pora coś z tym zrobić, lato coraz bliżej więc do dzieła Zaczęłam od wczoraj, standardowo po 40 minut przyznam, że pierwsze 10 to teraz prawdziwa masakra, no ale nic dziwnego po takiej przerwie... Dziś Orbiego mam już za sobą chciałabym tak na dobry początek do końca miesiąca zgubić chociaż z 2 kilo Pozdrawiam |
|
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam przerwę w orbim od 3 tygodni. Ale mimo nie trzymania diety ubyło mi ponad 1kg
(matura -> stres...) Czuję, że mam luźniejsze ubrania i chyba zacznę biegać o ile będzie pogoda ![]() Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to do dzieła zrzucamy
|
|
#2646 |
|
Przyczajenie
|
i po weekendzie cały spędzony na uczelni - zero ruchu - ale może dziś rolki i orbi a może skakanka jak nie ćwiczę czuję się źle i mam wyrzuty sumienia waga spadła o 1kg (mierzona przez kilka dni żeby nie dać się oszukać co najlepsze może na tej wadze specjalnych efektów nie widać ale spodnie z liceum pasują ![]() ![]()
|
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
Od dziś zaczynam moją przygodę z orbim
Dziś rano przed śniadaniem 15min a wieczorem planuje 45min... moja kondycja to porażka (
|
|
|
|
#2648 |
|
Rozeznanie
|
ma-li na masz racje nie da się, nie da
jak już raz się spróbuje to końca nie ma ![]() ![]() Muszę wam powiedzieć, że normalnie jestem z siebie dumna pomimo jedenastu godzin w pracy wczoraj się nie poddałam i śmignęłam swoje 40 minut ![]() w nieco wolniejszym tempie niż zwykle, ale jest Dziś jeszcze wszystko przede mną, i też planuję Orbieago tak bliżej wieczorka... Buźka dla wszystkich |
|
|
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
Dziś 62 min zaliczone
, planuję zakupić orbiego bo póki co chodzę na zajęcia aerobowe.
|
|
|
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Konto usunięte
|
Ja od ponad tygodnia jezdzę codziennie po 40 minut z dość duza predkoscia
. Samopoczucie rewelacja . Z orbiego tez jestem zadowolona - to mój pierwszy
|
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;1924319 2]Ja od ponad tygodnia jezdzę codziennie po 40 minut z dość duza predkoscia
. Samopoczucie rewelacja . Z orbiego tez jestem zadowolona - to mój pierwszy [/QUOTE]I jak, widać już jakieś efekty?
|
|
#2653 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
ja tez nie widziałam efektów po 1 miesiącu ,waga ruszyła dopiero po 2,5 miesiąca a później spadała jak szalona teraz znów stoi ,na dworze zimno to i apetyt jest ,czekam na upały wtedy pewnie zleci jeszcze z 5-6kg bo przy upałach nic prawie nie jem jakoś nie mam wtedy apetytu
|
#2655 |
|
Rozeznanie
|
Siemka laseczki
![]() Ja też szybciej chudnę jak są upały, to chyba norma ... A tak w ogóle to 40 minut już zaliczyłam, wczoraj też ![]() ![]() )
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Konto usunięte
|
ćwiczę 40 minut- 10 rozgrzewka,jadę wolniej, 20 szybko i znow 10 wolno zeby "odpocząc" - czy dobrze robię?
![]() a co do upalów- ze mną sprawa wygląda tak samo
|
|
|
|
#2657 |
|
Przyczajenie
|
chciałabym zakupić orbitreka firmy Thorn niestety nie mogę się zdecydować i wybrać między dwoma modelami tzn między modelem 704 a 804.
Chcę na ten zakup przeznaczyć około 1200zł. Ważne jest dla mnie, aby mogła na nim ćwiczyć osoba o gabarytach 100kg i wzroście 178cm. Ważne jest również dla mnie aby był cichy i solidnie wykonany. Proszę pomóżcie w wyborze właściwego orbitreka z którego byłabym zadowolona latami. Z góry serdecznie dziękuję za informacje. ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Agrestowa podpowiedz jakiego Ty masz orbitreka?? |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
witam moje kochane babeczki
![]() znalazłam fajny artykuł dla dziewczyn które właśnie zaczynają no i dla tych które chca uzupełnic troszkę swoją wiedzę o orbim Sama chętnie przeczytałam ![]() Ruch jest jednym z podstawowych czynników decydujących o naszym zdrowiu i samopoczuciu. Jest to też niezbędny element każdej efektywnej diety - odchudzanie się przy wykluczeniu aktywności fizycznej doprowadzi tylko do osłabienia organizmu i prawdopodobnie do wystąpienia efektu jo-jo. Jak wszyscy doskonale wiemy, oprócz zapewnienia odpowiedniej kondycji i codziennej dawki energii, uprawianie sportu wiąże się ze spalaniem wyższej niż przeciętnie liczby kalorii oraz przyśpieszeniem przemiany materii, co w prosty sposób prowadzi do spadku wagi. Aby zmaksymalizować te efekty należy jednak wybrać odpowiedni rodzaj ćwiczeń. Powszechnie uważa się, że odchudzaniu najlepiej służy trening aerobowy. W tego rodzaju treningu podwyższony, ale umiarkowany wysiłek, utrzymywany jest przez odpowiednio długi czas, co pozwala organizmowi rozpocząć spalanie tkanki tłuszczowej. Bezpiecznym i dostępnym rodzajem treningu aerobowego jest ćwiczenie na orbitreku (znanym też jako trenażer eliptyczny). Maszyna ta wymaga aktywności wielu grup mięśniowych, dzięki czemu pozwala pracować nad całą sylwetką. Ćwiczenie na niej może być bardzo proste i doskonale daje się połączyć z oglądaniem telewizji, słuchaniem iPoda lub rozmową. Jednak gdy schodzimy z orbitreka po kilkudziesięciu minutach treningu, czujemy, że nasze ciało popracowało. Dodatkową zaletą tego typu maszyn jest to, że bardzo trudno jest nabawić się na nich kontuzji: nie występuje tu przeciążenie stawów jakie pojawić się może na przykład przy bieganiu. Współczesne trenażery eliptyczne oferują różnorodne programy treningowe - trzeba zatem wiedzieć, jak je stosować, by osiągnąć wyznaczony przez siebie cel. Jeśli twoim celem jest utrata zbędnych kilogramów, zacznij od czterech treningów w tygodniu, każdy co najmniej po 30 minut. Oznacza to, że musisz wybrać taki program i takie obciążenie, któremu będziesz mogła sprostać przez pół godziny. Niektóre orbitreki (na przykład model Vision Fitness X6200) posiadają już wbudowany program „fat-burning". Większość maszyn jest też w stanie liczyć ilość kalorii spalanych podczas treningu - aby wynik był dokładny musisz wprowadzić do komputera swoją wagę. Obserwowanie licznika kalorii to doskonała motywacja do ćwiczeń. Po 2-3 tygodniach zacznij ćwiczyć dłużej i z wyższym obciążeniem. Trzeba przyznać, że dla zapewnienia sobie komfortu i regularności ćwiczeń lepiej jest zainwestować we własny orbitrek niż w karnet na siłownię. Na szczęście w sklepach internetowych można już znaleźć oferty na każdą kieszeń. Od czasu do czasu warto wkomponować w ćwiczenia aerobowe elementy treningu interwałowego. Tu znowu możesz posłużyć się programatorem albo sama co dwie minuty zmieniać obciążenie z niskiego na znacznie wyższe. Ćwicząc, zawsze pamiętaj o tym, by zachowywać prawidłową postawę - ramiona powinny być rozluźnione, a kolana znajdować się w tej samej linii co kostki. Mięśnie brzucha należy trzymać lekko napięte - zapewni to ciału stabilność. W czasie treningu - ale również przed i po nim! - pij dużo wody. Tak, właśnie wody, a nie kalorycznych napoi gazowanych! Kontroluj też swoją dietę - jeśli po ćwiczeniach będziesz zajadać się słodkościami, to być może twoja kondycja się poprawi, ale nie zgubisz zbędnych kilogramów. I jeszcze jedno: jeśli chcesz utrzymać wypracowaną przez trening zgrabną sylwetkę, nowe nawyki musisz zachować na stałe!
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
Fajny artykuł
![]() Jutro minie tydzień odkąd powróciłam do Orbiego, waga jak na razie nie spadła ale to norma ... trzeba chwilę poczekać ... Standardowo 40 minut za mną
|
|
|
|
#2660 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Rozeznanie
|
Halo halo ... Dziewczyny jesteście ... ?
Mam nadzieję, że nie przestałyście ćwiczyć Pogoda straszna to się wszystkiego odechciewa no ale te kilka minut to chyba dacie radę jakoś przeboleć co ![]() Ja się ostatnio zmierzyłam, muszę przyznać, że nie jest najlepiej, cóż nie dziwota, cierp ciało jak żeś chciało ... Na koniec miesiąca też się zmierzę i zobaczymy czy są jakieś efekty ... Postanowiłam też dorzucić do Orbiego Hula-Hop żeby przyspieszyć zmniejszenie brzucholca, także wracam do starych przyzwyczajeń (godzinka H-H, 40 minut Orbi) ![]() Ja cały czas ćwiczę i mam nadzieję, że Wy też dziewuchy Także trzymam za Nas kciuki, damy radę |
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
ja nie ćwicze teraz na orbim ale tylko przez kilka tygodni tak będzie ,bo zapisałam się na kurs tańca nowoczesnego 4 razy w ty po 1,5 h byłam juz dwa razy i mam takie zakwasy ,że umieram
|
#2663 |
|
Rozeznanie
|
No ma-li-na to szalejesz
![]() nawet trochę Ci zazdroszczę powodzenia ![]() A reszta dziewczyn co tak cicho, nic nie pisze, nie dzieli się sukcesami ?
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to już wróciłam do biegania, skakanki i innych sportów na powietrzu. Dlatego orbitrek się będzie kurzył do zimy
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Ojj ja już też chciałabym zacząć biegać, ale ta pogoda to porażka
|
|
#2666 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!!!
Dziś dołączam do waszego grona, bo właśnie został mi doręczony orbitrek Thorn. Mam nadzieję, że zejdę z wagi 68kg na 58kg przy wzroście 167cm oraz poprawię swoją ogólną kondycję. Cieszę się z niego i boję się że braknie mi wytrwałości, ale chcę tak jak wy zadbać o siebie. Nie wiem tylko jakiej diety się trzymać, na razie zejdę z chipsów i napojów gazowanych. Proszę piszcie o swoich dietach i osiągnięciach, nie jest to obojętne czytelnikom tego forum. Pozdrawiam was cieplutko w tą parszywą pogodę
|
|
|
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Zgadzam się co do pogody, prawdziwa masakra i dlatego zdecydowanie wolę Orbiego, a tak w ogóle to nie lubię biegać na powietrzu jak już to wolę pojeździć rowerem ![]() DASI witamy i życzymy wytrwałości Ja standardowo 40 minut
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dieta to 10 PŻ: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...52&postcount=2
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
hej hej dziewczynki
![]() powiem wam że taniec daje swoje!! mam zakwasy nawet na plecach no i na czym mi najbardziej zalezy w okolicach brzuchola :P Pogoda rzeczywiscie strasznaaa,nie pomaga w odchudzaniu ani trochę :/
|
#2670 |
|
Przyczajenie
|
Ja jakoś nie mogę się zebrać do odchudzania a powinnam bo schaby mam takie, że patrzeć na siebie nie mogę ;/ ;(
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

a ja mam domyos ... dostałam go na urodziny od mojego narzeczonego i też świetnie się sprawuje i nie kosztuje wiele, polecam 

i chyba zacznę biegać o ile będzie pogoda 
cały spędzony na uczelni - zero ruchu - ale może dziś rolki i orbi a może skakanka 

jak już raz się spróbuje to końca nie ma 

i dlatego zdecydowanie wolę Orbiego, a tak w ogóle to nie lubię biegać na powietrzu jak już to wolę pojeździć rowerem