![]() |
#181 | ||
BAN stały
|
Dot.: przymusowe badania dla kobiet- sprzeciw
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Ja sie badam, robie sobie cytologie na bieżąco. Ale to jest moja sprawa.
Natomiast nie zamierzam dać się przebadać ginekologicznie jakiemus obcemu lekarzowi. Dla mnie to jest sprawa wybitnie intymna i dlugo zajelo mi znalezienie lekarza, któremu ufam. Kurna, to jest moje prawo, zagwarantowane w konstytucji, ze mam prawo decydowac o swoim zdrowiu i swoim ciele. Protestuje przeciwko zmuszeniu mnie do badan, w dodatku przy okazji badan profilaktycznych. Nie pracuję pochwą zeby ją badać czy jestem zdolna do pracy. Zgadzacie sie, zeby panstwo zaglądalo wam do pochwy, do macicy, zeby ją kontrolowaly. Przez zakaz aborcji, utrudniony dostep do antykoncepcji, do cesarki, a teraz dacie zagladac sobie pierwszemu lepszemu lekarzowi pod groźbą utraty pracy. W tej "smiesznej" petycji sa artykuly z konsytytucji mówiące o tym, ze to badanie jest z nią sprzeczne. Ludzie nie znaja swoich podstawowych praw i dają sobie je odbierac, glupio wierząc ze to dla czyjegokolwiek dobra. Hultajko - no jak to jak? doprowadzać do badan bedzie aparat przymusu. A ofiary do badan - z łapanki. Historia lubi sie powtarzac.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
Edytowane przez awia Czas edycji: 2010-05-09 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi gdzie jest napsiane, że to będzie wyznaczony lekarz i np. pomimo robionej miesiac wcześniej cytologii u swojego lekarza będzie trzeba robic ją ponownie u tego wlaśnie? Ja w tym projekcie tego nie widzę.
A propos antykoncepcji, aborcji itp. to jestem za darmową antykoncepcją i za aborcja na życzenie. Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2010-05-09 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zakaz aborcji - jest Rejestr ciąż - miał być, ktoś jednak przemówił do rozsądku urzędnikom MZ Brak refundacji ZZO - przeca to fanaberia, żeby polska kobita bez bólu rodziła... Przymusowe badania ginekologiczne - mają być To tak pokrótce. Normalnie - jak fajnie być kobietą w Polsce. Jak o nas dbają. Łał ![]() Jeszcze tylko przymusowe zapładnianie. Kwestia czasu. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Przecież MZ bębni o tym od roku chyba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To twój argument jest nie trafiony, lekarz będzie wyznaczony odgórnie. Większość kobiet chodzi na wizyty prywatnie, do lekarzy którzy tylko w taki sposób przyjmują pacjentów więc nie wprowadzaj ludzi w błąd, że będą mogli korzystać z usług własnego lekarza ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...OWIE/653707278
"Badanie opłacone przez NFZ gwarantują, że pobrany materiał cytologiczny trafi do pracowni patomorfologicznych" (tak jakby badanie się u swojego zaufanego lekarza tego nie gwarantowało). Ponieważ badania przymusowe mają być swego rodzaju karą za mały odzew na zaproszenia NFZ - honorowane będą albo wyniki cytologii pobranej w ramach programu NFZ albo przez wyznaczonego gina z med. pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie rozumiem, nie pojmuję moim wąskim umysłem jak można byc za tym, żeby kogoś (innego) ZMUSZAĆ do badan. albo do leczenia. Człowiek ma wolną wolę, gwarantowaną tak podstawowym dokumentem jak konstytucja i nie można zmuszać nikogo do niczego.
Do badan/leczenia mozna zachecac, zapraszac, uswiadamiac ale nie zmuszać. Padły w wątku argumenty, że do innych badan tez sie powinno zmuszac. do leczenia zębów. Jeez, jak ktos nie chce to nie musi, moze nie miec zebów jego wybór, obojętnie czym podyktowany. tak cięzko to zrozumiec? naprawde marzy wam sie pantwo totalitarne, gdzie ktoś za was decyduje co wam wolno a co nie, na co musicie sie badac, na co leczyc, ile dzieci urodzic? Nie wiem, dlaczego w tym kraju wszystko jest zawsze od dupy strony. Teraz do lekarza sie nie mozna dopchac, limity są takie, ze musialam objechac 3 przychodnie i 10 lekarzy zeby mi rtg kostki zrobili!(bo po obmacaniu stwierdzili ze nie jest zlamana. radzili bandaz i altacet) do lekarza specjalisty czeka sie po 3 miesiące, na mammografie i rok. Wielu ludzi by sie leczyło, badało gdyby miało szanse, warunki. Ja sie do wlasnego ginekologa na nfz nie moge dopchac bo pracuje po poludniu raz w tygodniu do 18.00, a jak przyjechalam po pracy 16.15 to mnie nie chcieli zarejestrowac, bo juz sie limity dzienne skonczyly!!! musialam sie prosic o recepte wypisana na kolanie. I zamiast zadbac o to, żeby ułatwic ludziom dostęp do lekarzy, chca zmusic kobiety by sie badały u obcych lekarzy, naruszajac podstawowe prawa czlowieka. No, jest czemu przyklasnąć. Btw ja jestem jak najbardziej za badaniami i leczeniem, ale na własne zyczenie a nie przez zmuszenie przez aparat rządzący.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy ktos ma wiarygodne źródlo, gdzie to jest napsiane, czy tak sobie gderacie i narzekacie jak to źle i jak to was gwałcić patyczkami do cytologii będą jakieś konowały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Dla mnie najbardziej wiarygodnym źródłem jest Konstytucja i moje prawa w niej zagwarantowane. Jeśli tego nie potrafisz zrozumieć - trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie są tylko badania ! To są badania PRZYMUSOWE nadzorowane przez aparat państwowy. To jest nadużycie władzy ! Nie są one dla naszego dobra kojarzą się raczej z badaniami przeprowadzanymi przez doktora Mengele. Jego pacjenci też nie mieli WOLNEJ WOLI. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() NIKT jeszcze mi ŻADNEGO źródła nie podał (choćby głupiego linka), gdzie jest napsiane, że badania innych lekarzy nie będą uznawane! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie? Taki ustrój. Palacz sobie raczka hoduje i sie zrzucasz na jego chemie, to jak sobie ktos inny innego raczka hoduje to juz wtedy nie?
Nie rozumiem czemu kopaczowa dobrala sie do raka szyjki macicy. Bo sobie kobiety wypasione raczki wyhodowaly? Moj dziadek sobie na wlasne zyczenie wyhodowal i konsekwetnie nie leczył raka krtani, na którego zmarł, mimo ze w koncu do lekarz poszedł i tez sie na jego leczenie i operacje zrzucili podatnicy. Poczytaj prosze konstytucje, chociazby te wyrywki z tej "smiesznej" petycji i zastanów sie, czy naprawde chcesz z walsnych praw zrezygnować. Ponownie przeczytalam wątek i jest mi naprawde przykro, ze kolejny raz okazalo sie ze najwiekszym, najbardziej zażartymi przeciwniczkami praw kobiet są same kobiety.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kazdy sam powinnien o sobie decydowac. Nie chce sie badac to trudno. Po co wchodzic z buciorami w czyjes zycie?
![]() |
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Petycji juz drugi raz czytac nie będę, bo skręca mnie jak widzę tekst o gwałceniu patyczkiem do cytologii, albo, że przy cytologii można baaardzo zniszczyc tkankę na szyjce (ojjj straszne i baaaaardzo niebezpieczne badanie) lub, że mammografia jest tak okropnie niebezpieczna. Widać, że osoba która to czytała chyba nigdy cytologii nie miała skoro takie bzdury wypisuje a wy jeszcze się pod tym podpisujecie ![]() Ok, niech jest petycja, ale sensowena a nie stek śmiesznych bzdur.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wyśmiewaj gwałtu. Zgwałcić można też narzędziem nie jest do tego potrzebny mężczyzna. Jeżeli kobiecie wkłada się pod przymusem a z tym mamy do czynienia bo pracować trzeba, jakikolwiek przedmiot do pochwy, nawet ten wyśmiewany przez ciebie patyczek to jest to ewidentny gwałt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Już pisałam wcześniej i możesz poczytać forum zanim zaczniesz wypisywać te same bzdury.
Szczepienia są obowiązkowe ale nie przymusowe. Za nieszczepienie nie ma żadnych kar ani represji. Jesteś niezorientowana w temacie i wprowadzasz ludzi w błąd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Cytologia patyczkami? o to ciekawe bo ja mialam robione przyrządem który wyciął żywcem kawałek tkanki.
A co do szczepien - owszem,sa obowiązkowe ale po pierwsze, dla kazdego bez względu na płeć, po drugie nie dotykaja strefy intymnej człowieka, po trzecie niektórzy rodzice (coraz wieksza grupa zreszta) sprzeciwia sie obowiazkowym szczepieniom i nie szczepi dzieci - zdarzaja sie powikłania. Po piąte - zmuszanie i zabranianie to wypowo totalitarne praktyki, dlatego nie nalezy sie na nie godzic bez mrugnięcia okiem. A tu widze tiramisu ma sama takie zapędy, z jednej strony zabronic, zabrac darmowe leczenie, z drugiej zmusic do badan. Pięknie. Dla dobra ogółu byłoby najlepiej, gdyby niektórzy zajeli się włansą dupą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() I wiem co to jest promieniowanie rentgenowskie i wyobraź sobie, że zajmuję się m. in. środkami mutagennymi i znam się na temacie choć lekarzem nie jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro palacze też to również ![]() Masz bardzo ciasne horyzonty i nie jesteś tego świadoma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
W dodatku zalatuje Orwellem.
Zakazać, kontrolować, karać, zmuszać. I prosze, ile zwolenników. Fiu fiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Nie odpowiesz jakim przyrządem ci wycięto na żywca tą tkankę z szyjki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
Ej, najlepiej pozamykajmy się w klatkach jak te kury i dajmy sobie okresowo zajrzeć wszędzie - to przecież dla naszego dobra i - co najważniejsze - dla dobra ogółu
![]() Życie w klatce jest takie fajne - dostajesz odpowiednio zbilansowane żarcie, żadnych fajek, alkoholu, przygodnego seksu... Nie zginiesz w wypadku, samochód cię nie przejedzie, cegła na głowę nie spadnie, piorun nie strzeli, krew nie zaleje. Umrzesz całkowicie zdrowa w poczuciu spełnionego obowiązku wobec ogółu. A że klatka? A kogo by to obchodziło. A na taką kurę z wolnego wybiegu czyha tyle niebezpieczeństw... Biedna kura. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
A skąd mam wiedzieć jakim? Lekarz sie z takich rzeczy nie spowiada a ja chcialam miec to jak najszybciej za sobą. wyglądał jak otwieracz do butelek i troche bolało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.