![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
przymusowe badania dla kobiet- sprzeciw
http://bip.mz.gov.pl/index?mr=m12091...y=736&ma=14988
na stronie min. zdrowia pojawil sie projekt ustawy zmuszajacej kobiety do badan. konstytucja mowi ze nie mozna przymuszac czlowieka do badan intymnych. czy kobieta nie jest czlowiekiem ? link dla dziewczyn ktore chca wyrazic swoj sprzeciw http://www.petycje.pl/petycja/4607/p...om_kobiet.html ![]() pieniadze na to oczywiscie pojda z naszych kieszeni!
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przymusowe badania dla kobiet- sprzeciw
Emmm więc w Europie to najczęściej polki umierają na raka szyjki macicy.
Tak, przyda to się nam zdecydowanie. Ale, to polaków chorych m.inn. na raka prostaty jest o 1/3 więcej niż polek u których wytworzył się nowotwór narządów rodnych. Jak badania to albo dla mężczyzn albo dla wszystkich przymusowe, poczytajcie sobie co tak na prawdę jest problemem. Kobiety najczęściej idą do ginekologa, nie wszystkie ale powiedzmy że na pewno więcej kobiet chodzi do ginekologa niż mężczyzn do urologa. To rak prostaty zbiera żniwo, nie szyjki macicy. Ostatnio nawet reportaż był na ten temat, jak wielu mężczyzn choruje, oj jak wielu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Podpisałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
![]() To chyba jakiś lobbing zakładów pogrzebowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Secundo, to bylo walkowane juz tyleeeeeeeee razy ![]() Tertio - naprawde, gdyby to dotyczylo czegos innego, to moze mozna by sie klocic. Rozumiem, ze komus przymus moze byc nie w smak, ale kurka, jak napisala Cholerka: Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie podpisuję, nie rozumiem oburzenia.
Edit, A leczenie raka nie jest opłacane z naszych kieszeni? Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2010-05-03 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem za badaniami.
i tak je robie wiec mi to roznicy nie sprawi, a moze wiecej kobiet da sie wyleczyc zanim bedzie za pozno. tylko tyle na ten temat.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Gdyby Polacy mieli wiecej świadomosci, wiedzy i dbali o własne zdrowie bardziej, to pewnie taka akcja byłaby absolutnie niepotrzebna.
Niestety, jeśli się sami za siebie nie weźmiemy to poumieramy, a i będą o nas mówic, ze jestesmy zacofanym narodem. Mysle, ze nie ma w tych przymusowych badaniach nic złego, na początku będą niesc ze sobą troche oburzenia ze strony ludzi, protesty i petycje, ale pozniej przyzwyczaimy się i będą one na porządku dziennym- jak już dawno powinny byc. W końcu chodzi o nasze zdrowie, w koncu ktoś robi coś dla naszego dobra- i temu też chcecie sie sprzeciwic??
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
nikt nie powinien byc zmuszany do badan jezeli ich nie chce.
nic na sile btw za moje pieniadze. no i wiem ze duza ilosc Polakow nie myje zebow za czesto( a wiadomo ze niemyte zabki psuja sie i wypadaja) to znaczy ze zmusza mnie do mycia i beda sprawdzac czy robie to regularnie. rece precz od mojego ciala
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2010-05-03 o 22:44 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
zielony stworek
|
Jestem za badaniami jak najbardziej,a nie wykonywanie tych badań regularnie to szczyt głupoty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Copyraptor
|
Czytam te komentarze pod petycją i nie wiem czy śmiać się czy płakać.
Cytat:
Zaraz, podgatunek człowieka bo każą robić BADANIA? Jakby ich zabraniali, to rozumiem.. Cytat:
Co to w ogóle za argument? Co mają plastry antykoncepcyjne do profilaktyki? Cytat:
A tu już w ogóle bez sensu. Są kobiety, które chodzą prywatnie (płacąc), ale jest fe że wysyłają nas do publicznego (bezpłatnego), bo chcą się "nachapać kasy"? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja robię te badania regularnie i to za prywatną kasę. No nie wiem komu by mogły zaszkodzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Copyraptor
|
Haha, o, i opinia, że chce "poddać kobiety upokarzającym badaniom". Przepraszam, badanie szyjki macicy jest upokarzające?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja nie napisalam ze sie nie badam. tylko uwazam ze nie moze byc takiego przymusu
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy przypomnij sobie swoje: "rece precz od mojego ciala". Czy wtedy bedziesz mowic "to moja wina, powinnam byla wczesniej sie przebadac"?- nie sądzę. Wydaje mi sie, ze ma to wiecej plusów niż minusów.
![]() |
![]() |
#17 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
A mnie denerwuje , że ktoś mnie będzie zmuszał do wykonywania takich badań. Nie to abym miała coś przeciwko mammografiom cytologiom czy ginekologom. To jest moja sprawa. Moja intymność i nie życzę sobie aby państwo w nią ingerowało. Badania robię regularnie ale wkurza mnie jak ktoś zmusza mnie do czegoś
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A ja uważm, że nic w tym dziwnego. Badania okresowe też są przymusowe. I szkolenia bhp!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Lekarza też mi wybiorą?, bo np. ja do facetów nie chodzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
roux ja sie badam i chodze do lekarzy tak jak trzeba.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze Tobie i innym osobom, które mają swiadomosc taki przymus nawet ni ejest potrzebny...ale pomysl o tych nieświadomych niczego, bez wiedzy kobietach z mniejszych wsi, gdzie pojecia nawet nie maja o takich chorobach. To jest smutne. Brak wiedzy. Profilaktyka jest wazna. Jesli ten przymus ma byc skuteczny...to czemu nie? edit: i ja rozumiem oburzenie pt " nie lubie byc zmuszana do niczego"- nikt nie lubi. Ale...jesli robimy cos z własnej woli, mamy świadomosc słusznosci i koniecznosci- to ok. Ale....załoze sie, ze znajdzie sie grono osób, które wlasnie tylko i dlatego ze to jest przymus nie zgodzą się na to. Tak zeby stawic opór. Zeby zaprotestowac. I po co?
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2010-05-03 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Copyraptor
|
Jakoś nikt nie jęczy, że trzeba na przykład wyrobić sobie książeczkę sanepidową żeby pracować w wielu zawodach, badania do jej otrzymania też są "upokarzające", i bulwersowania się nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak Ci zeby powypadaja to nie umrzesz a jak bedziesz miec raka to moge Cie zapewnic na milion procent a nie tylko na 100 ze bez leczenia umrzesz. Umieralnosc na raka szyjki macicy w Polsce jest prownywalna do Boliwii! Jak chcesz to sobie nie chodz do lekarza ale wtedy lecz sie za wlasne pieniadze a nie z moje BTW ten temat byl walkowany juz milion razy
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Moze Tobie i innym osobom, które mają swiadomosc taki przymus nawet ni ejest potrzebny...ale pomysl o tych nieświadomych niczego, bez wiedzy kobietach z mniejszych wsi, gdzie pojecia nawet nie maja o takich chorobach.[/QUOTE]
![]() cholerna rejestracja- mysle ze ^upokarzajace^ w sensie nie ze badania same w sobie tylko to ze kobieta bedzie zmuszana DLA MOJEGO DOBRA... na sile.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. Edytowane przez kennedy Czas edycji: 2010-05-03 o 22:58 Powód: dopisane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Copyraptor
|
Cytat:
A one powiedzą aahaaaa, mhmmmm, ale mnie to nie dotyczy, bo przecież ja nie dostanę raka, a do lekarza mam nie po drodze. I i tak nie pójdą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Wiele było akcji uświadamiających, widocznie nic to nie dało.
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Na siłę czy nie, i tak jestem za tą ustawą. Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2010-05-03 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] Zgadzam sie, nie mozna z nich robic tumanów i traktowac jak niewiadomo kogo, odbierając im mozliwosc decydowania o sobie.... hm ale mysle, ze to juz kwestia finansowa- zmuszenie ludzi nic nie kosztuje- maja nakaz i tyle. a akcje uswiadamiające, plakaty, ulotki, pogadanki- no cóż...nasz kraj musiałby sporo kasy na to wyłozyc...a wiadomo, wszedzie sie szuka oszczednosci. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
Właśnie, smutna prawda....dlatego przmus jest skuteczniejszy. Może mniej etyczny, ale...to ciągle walka o ochrone naszego zdrowia, drogie panie!
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Według mnie to seksizm w czystej postaci. Obowiązkowe badania dla wszystkich, tam gdzie jest to potrzebne czyli tu W POLSCE i przede wszystkim dla mężczyzn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja sama za siebie odpowiadam i wiem kiedy mam robić badania , nie potrzebuje ingerencji państwa w moją niezależność. Dlaczego to jest wymierzone w kobiety ? Niech mężczyźni też sobie prostatę przebadają przymusowo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.