|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
TT ma dobrą opinię i nie mam zamiaru się sprzeczać... bo sama maiałąm zamiar kupić butle tej firmy dla dzidka ... Napisałam tylko co było u nas na forum przez te ich smoczki... dziewczyny później pokupiły smoki z aventu bo praktycznie identyczne sa jak te z TT ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Facetom naprawde trudno jest zrozumieć kobietę w ciąży... Jak chodziłam z Dominikiem to mój tz nie wiedział jak się zachować jak miałam ataki złości, płaczu... nie wiedział że tak zachowują się ciężarne...że mają swoje humory, swoje potrzeby, że chcą przc przytulone, chcą być głaskane po brzuszku.... Potrafił się ze mna kłócić, nerwować mnie.. Teraz w drógiej ciąży jak mam jakiś taki nie ten humor co cza..poprostu zbywa to milczeniem...bierze głęboki oddech i spokojnie jakoś to przetrwa.... ![]() a drogi dzien pisze mi smska z pracy czy juz przeszło mi 'świńskie południe" ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za pogodzenie się bo wiem jak trudno znieść to mijanie się.....
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-05-09 o 11:14 |
||||
|
|
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cześć Dziewczynki!!!
Mpik Twój mężuś w domku a mój na wyjeździe, tak to jest, że "męska rzecz być daleko a kobieca wiernie czekać..." nacieszcie się sobą ![]() Weronisia ja chciałam Ci tylko powiedzieć, że jak byłam ostatnio na badaniach to wszystko było ok tylko główka za mała a lekarka poczekała chwile i jeszcze raz pomierzyła i już było wszystko dobrze. Powiedziała, że czasami dzidziuś tak się ustawia, że te wymiary nie są prawdziwe i dlatego trzeba je powtarzać. Jak pojdziesz teraz na badania to zobaczysz, będzie dobrze!!! Ja nadal objadam się słodyczami lody, czekoladki mmmmmniamm Dzisiaj zaczynam 21 tydzień odkąd dzidziuś się rusza to jest całkiem inaczej, czekam tylko na ruchy i zastanawiam się ciągle kim jest... chłopczykiem czy dziewczynką...? Mam nadzieję, że za 11 dni się dowiem Dziewczyny a też tak macie, że jak widzicie jakiegoś bobasa na reklamie to myślicie o tym, że niedługo też będziecie takiego miały i nie możecie w to uwierzyć? Bo ja tak ciągle mam, ale jak zaczniemy zakupy dzidziusiowe, to już wtedy pewnie uwierze No nic, życzę Wam miłej niedzieli, pozdrawiam!!!!!
|
|
|
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2794 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dobrze, że jest taki wybór i każda z nas może sobie coś dobrac. Moja siostrzenica była niestety od początku karmiona butlą, siora nie miała pokarmu. My z resztą też byłyśmy tak przez mamcię karmione, obawiam się, iż mnie czeka to samo ![]() Teraz widziałam, że pojawiły się jakieś nowe akcesoria dr coś tam ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Mimo iż Mały mnie kopie i boksuje, mam już mnóstwo rzeczy dla Niego to i tak trudno mi uwierzyć, że niebawem ędzie z nami
|
||
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro po południu idę do mojego gina, może mnie zbada i pomierzy... A ja mam smaka na truskawki w każdej postaci ![]() Generalnie od słodkiego mnie odrzuciło i wolę np. twaróg i ser, pomidory, ogórki, rzodkiewki, salatę. Ale truskawki mmmm
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Mpik82, mój mąż też rzaaadko się przytuli do brzuszka, czy pogłaska. Nie jestem z tego powodu zachwycona, ale trudno. Wiem, że się cieszy z bobaska, dzieci uwielbia i będzie super tata. Może niektórzy faceci nie zdają sobie sprawy, że już są ojcami. Dla nich to się chyba zacznie dopiero po porodzie.
Kochana, z suwaczka wynika, że dziś skończyłaś 21 tydzień! Tzn, masz juz pełne 21 tygodni za sobą. becca, usg w okolicy 13tc nazywane jest genetycznym, ale jest zalecane przez nfz, i chyba wszystkie miałyśmy takie usg. A gabisun, faktycznie wcięło... Ja się pochwale, że wczoraj w nocy poczułam pierwsze PORZĄDNE KOPNIAKI
|
|
|
|
#2797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ycnan Gratulacje porządnego kopniaka !
|
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki...
widze ze piszecie o tym jacy wasi mezowie sa...a moj jest taki ze sam przyklada uszko i slucha,mowi ze cos tam bulgocze ..czyli dzidzia sie rusza...szkoda ze ja tak nie moge posluchac..ale za to czuje..bo czasem jakby mnie szczypalo od srodka...wizyte mam 13.05...czyli juz niedaleko..mialam miec tydzien pozniej ale mezus wyjezdza na 2 tyg...wiec chcial wiedziec przed wyjazdem czy wszystko ok...mam tylko nadzieje ze dowiemy sie w koncu jaka jest plec a ciuszki dla bobasa to sie jeszcze kupi..choc bylismy w tesco i tam byly takie malutkie na 56cm...az chcialam wziasc..ale jeszcze poczekam...w lipcu zamierzamy cos pomalu kupowac...widze ze sa co chwile promocje..wiec nie jest tak zle..a najwazniejszy jest wozek...mamy 20% znizke w sklepie Smyk..wiec moze tam jakis wozek kupimy ...
|
#2800 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo głośno i wyraźnie mówi do brzucha TATA TATA TATA hehehe tak mnie to śmieszy, że szok. No ale przecież każdy mężczyzna jest inny, wrażliwość też jest przecież indywidualna. Na pewno cieszy się po swojemu. I to że nie mówi do brzucha nie oznacza, że będzie gorszym tatusiem niż taki który rozmawia z brzuszkiem. Dla niektórych jest to pewnie poprostu dziwne. Cytat:
O stokroć wolę się pokłócić, powiedzieć wprost co mam na sercu i też wysłuchać pretensji męża. Wyjaśnimy sobie wszystko i za 5 minut jest dobrze. Nikt się nie obraża i cichych dni nie ma. Tak w 12 tygodniu Chyba większość tu miała.
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TZ tez uwielbia mowic do brzucha
![]() "Synku, tu tata! Badz mily dla mamy, nie kop za mocno" ![]() Poza tym nasz maluszek sie ciagle buntuje przed ludzmi . Jak ja trzymam reke to kopie. Ale jesli ktokolwiek inny - kopie jak ktos sie tylko odsunie
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i chyba jeszcze nie dotarło do mnie na 100%, że za ok. 4 miesiące nasze dziecię będzie już z nami i że całe nasze życie od tej pory będzie zupełnie inne - pełniejsze
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia ale dlugosc to chyba najmniejszy problem.. przeciez dzeci rodza sie z rozna dlugoscia.. a moze idz do innego gina niech ci znow pomierzy inny? lekarz, lekarzowi nie rowny.
Nikap kurde no biore juz apap i tantum vere bo mozna... echhh ja nie wiem co ja mam z tym gardlem podejrzewam ze od 8 ktora mic ciazy juz kilka lat latwiej lapie infekcje gardla. Poki co sie ratuje mam nadzieje ze bez antybiotyku sie obejdzie mnie tez martwi fakt ze ruchow nie czuje zbytnio... z corka nie mialam tego problemu. no nie wiem pociesam sie ze dw tyg temu na usg wyszlo wszystko okza dwa tyg polowkowe to licze ze tez bedzie ok.
|
#2804 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia-nie martw sie, bedzie dobrze, kazde dziecko rosnie według swoich praw
![]() a ja tez naleze do truskawiczow-uwielbiam wszystko co truskawkowe i truskawki w szczegolnosci i niedlugo pojawia sie na mojej dizaleczcce-nei moge si ejuz doczekac, a tak ladnie kwitna ![]() wczoraj moj TZ poczul jak male sie rusza, fajno fajne to uczucie jak tak cos w srodeczku babelkuje ![]() a co do tego badania z glukoza-kiedy ono jest wykonywane?to kazdy musi miec robione, bo przyznam ze do tej pory jeszcze nie mialam a 20t nadciaga, za tydzien ide na anatomie dziecka-tak powiedzial ostatnio ze bedzie robic i jestem ciekawa co i jak bedzie, hmm. a teraz mialam aby krew i mocz. ja niewiem czy mam wszystkie badania faktycznie robione czy aby te miniumum nfz? ah.... a teraz po sistrzenicy wzielam ubranka i przepralam i takie to maleńkie...a i tak pewnie jeszcze cos kupie bo cos chce miec ladnego ![]() pozdroweczka ja znow do czwartku sama, bo moj juz pojechal do pracy buuu nie lubie neidziel
|
|
|
|
#2805 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
chciałam się was zapytać czy w ciąży macie wrażenie że zemdlejecie?Ja już 2 raz w tym tyg zasłabłam przed oczami nic nie widziałam gorąco sie robi automatycznie,coś przerażającego zdarza wam się ???
|
|
|
|
#2806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko się wyjaśniło po badaniach krwi, bo wyszło mi wszystko poniżej normy: hem 10.2, hematokryt 33, krwinki 3,7, czyli lekka anemia. Dostałam żelazo, które biorę drugi dzień i na razie zauważyłam tylko że pomogło na zaparcia Poproś gina lu lekarza rodzinnego i skierowanie na morfologię krwi to zobaczysz czy masz to samo. |
|
|
|
|
#2807 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczy ny napiszcie mi czy cos takiego mialyscie bo nie wiem co robic. Wczoraj na wieczor bardzo bolal mnie brzuch- tak jaklby pecherz, bol byl nawet silny. Caly dzien mialam jednak meczocy, bo jechalismy do rodzicow (4 godzinna jazda) a poten ok 4 godziny chodzilam z mama po sklepach, wiec moze tym bylo spowodowane.
Dzis juz mnie nie boli, mam tylko takie male klocia- ale to mialam wczesniej i lekarka mowila ze to normalne i ze tak bede miala. Nie wiem teraz czy isc w tej wczorajszej sprawie do lekarza....... czy nie. Miala ktoras z was cos takiego kiedys? Aha- dzidzius caly cza skopie i sie rusza bo go czuje. |
|
|
|
#2808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, przyszlam sie wyzalic
2 tygodnie temu mialam robiony test na wady genetyczne i dzisiaj dowiedzialam sie, ze we wtorek mam sie zglosic do swojej midwife. Martwie sie strasznie bo tutaj jezeli wszystko jest ok to zwykle dzwonia lub wysylaja list, ze ryzyko wad genetycznych jest niskie i tyle. Dopiero gdy cos jest nie tak to chca robic dodatkowe badania Chyba zwariuje do tego wtorku. Prosze, trzymajcie kciuki, zeby z dzidzia wszystko bylo w porzadku
|
#2810 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzidzia na pewno ma się dobrze ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2811 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A propos Fasolki konczy ona dzisiaj 20 tygodni i tez ciagle nie moge uwierzyc, ze niedlugo pojawi sie i zmieni cale nasze zycie (plus zycie naszego zlosliwego kota ) A ciuszki kupuje, bo sie nie moge powtrzymac! ![]() Cytat:
) Fasola mnie "skopala" po raz pierwszy w poniedzialek, 3 kopniaki pod rzad !Moj mezus tez nie jest wylewny, ale coraz bardziej sobie uswiadamia co zmalowal w tym moim brzuchu i zaczyna rozmawiac z Fasolka. Juz nawet mnie powiadomil, ze bedzie puszczal Fasolce bajki angielskie ze StoryNory.com (znacie? POLECAM!)Cytat:
u w i e l b i a m!Tez nie mialam jeszcze testu z glukoza, myslalam ze to sie po polowkowym robi Cytat:
Uwazaj na siebie! Klucia to ja wczesniej czesto mialam, teraz jakby mniej Lekarz powiedzial, ze to normalne.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))bo bym sie pochlastała mało jem bo nie mam wogole checi jem dla dzidziusia na siłe;/zeby on/ona miało.Zrobie jutro badanie krwi |
|
|
|
|
#2813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hematokryt 32 hemoglobina 11,5 krwinki 3,6 Jutro lece do rodzinnego, bo wizyte u gina mam dopiero za dwa tygodnie. Na szczescie omdlen brak! ![]() A propos lekarzy, dziewczyny czy wiecie moze czy uraz kosci ogonowej wyklucza naturalny porod? Kiedys polamalam i teraz mam podwinieta Czeka mnie wizyta u ortopedy i boje sie ze bedzie to wskazanie do cesarki... a ja nie chceeee!
|
|
|
|
|
#2814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam wizytę u ortopedy 27-go maja więc się dowiem.A wizytę u gina mam w piąek już się nie mogę doczekać bo ostatnio moją dzidzię widziałam 7.04 w 13tc wiec już tak dawno a dziś już kończę 17tc Co do TZ to mój też ciągle gada do brzucha On jeszcze nie czuje kopania. A ja sama zaczęłam się zastanawiać czy ja to czuje. Czy taki pękający bąbelek to to?? |
||
|
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
To to
albo cos jakby skakajacy nerw; albo takie rozpychanie i rozciaganie od srodka (czesto widac falujacy babel na brzuchu) ![]() moja Fasola tak sie kreci od 12-13tygodnia, Wiercipieta jak mama
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
babelki tak to dzidza
![]() ja uspilam mala i mam wolny wieczor w koncu moge film obejrzec ![]() ania bede trzymac kciuki moze nie jest nic bardzo zlego, moze wyniki zle wyszly albo zaszla pomylka czy cos w tym stylu. Staraj sie nie zamartwiac ![]() tak na prawde usg nie pokazuje w 100% co z dzieckiem, to tak orientacyjnie zawsze jest dziecko ma nogi rece, glowe narzady i tyle a wszystko tak na prawde okazuje sie po narodzinach, przeciez czaem mowia ze niby wszystko ok a nagle sie okazuje ze dziecko ma zespol downa, albo tak jak byl przypadek nabuko ze nie dawali dzieck szans zycia a dziewczynka zyje i nie jest az tak tragicznie jak wrozyli ![]() ja to zawsze sobie tlumacze ze lekarz lekarzowi nie rowny, czasem to takie konowaly za przeproszeniem ze nie wiedza czy reke czy noge mierza hehe.. albo zle zaznacza punkty nie ma sie co tak stresowac na prawde
|
#2817 | |||
|
Zadomowienie
|
Badanie glukozy z obciążeniem robi się w okolicach 26 tygodnia dopiero. Więc spokojnie mamy jeszcze na to czas
, dopiero dziewczyny z początku listy zaczęły chodzić na to badanie. Cytat:
Odpocznij sobie, poleż, i się nie martw. Najważniejsze, że dzisiaj nic złego się nie dzieje. Cytat:
Rzeczywiście Gabisun gdzieś wsiąkła, dawno jej nie było. ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
|
#2818 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego się zdziwiłam.Cytat:
Więc chyba 2 godziny będę tam siedzieć :/Cytat:
![]() Cytat:
Cześć dziewczyny, ja jestem po zjeździe, wykończona....... A jeszcze po dzisiejszych zajęciach pojechaliśmy do teściów na obiadek. Było bardzo miło dopóki teściowa nie zaczęła znowu mówić o małej Tosi... a na koniec teść powiedział "no, to teraz trzeba pomyśleć o załatwieniu cesarki", wg niego poród naturalny to przeżytek ale były jaja, mówię wam....
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za kciuki dziewczyny
Szczęśliwa mysle, ze jest to angielski odpowiednik testu papa. Nazywa sie triple test i jest wykonywany w okolicach 16tego tygodnia. Pobieraja tylko krew i na podstawie tego badania stwierdzaja czy ryzyko chorob genetycznych jest wieksze niz 1:250 czy nie. Jezeli jest nizsze to zawiadamiaja o tym w jak najprostszy sposob, czyli dzwonia lub wysylaja list, ze wszystko jest ok. Jezeli jest wysokie to robia kolejne badanie, do ktorego pobieraja wody plodowe Na to drugie badanie podobnie jak na pierwsze nie trzeba sie godzic i ja tego na pewno nie zrobie bo slyszalam, ze moze byc niebezpieczne dla dzidziusia. No nic. Musze cierpliwie poczekac. Musi byc dobrze Jeszcze raz dziekuje za slowa otuchy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

to nie szło takiego dostać i yła masakra!!! Moja siostrzenica nie miała kolek, a używały też butelek antykolkowych TT. Może to zbieg okoliczności, ale jakoś się do nich przekonałam.

chyba jednak zdecyduje sie dzisiaj z nim o tym wszystkim porozmawiac.. dluzej tak nie zniose 

dobrze, że jest taki wybór i każda z nas może sobie coś dobrac. Moja siostrzenica była niestety od początku karmiona butlą, siora nie miała pokarmu. My z resztą też byłyśmy tak przez mamcię karmione, obawiam się, iż mnie czeka to samo 

. Jak ja trzymam reke to kopie. Ale jesli ktokolwiek inny - kopie jak ktos sie tylko odsunie 

2 tygodnie temu mialam robiony test na wady genetyczne i dzisiaj dowiedzialam sie, ze we wtorek mam sie zglosic do swojej midwife. Martwie sie strasznie bo tutaj jezeli wszystko jest ok to zwykle dzwonia lub wysylaja list, ze ryzyko wad genetycznych jest niskie i tyle. Dopiero gdy cos jest nie tak to chca robic dodatkowe badania
!
i zaczyna rozmawiac z Fasolka. Juz nawet mnie powiadomil, ze bedzie puszczal Fasolce bajki angielskie ze StoryNory.com (znacie? POLECAM!)
moze nie jest nic bardzo zlego, moze wyniki zle wyszly albo zaszla pomylka czy cos w tym stylu. Staraj sie nie zamartwiac