Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-09, 11:13   #2791
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja wybieram TT, w moim środowisku jest przewaga TT maniaczek, łącznie z moją siorą na czele. Te smoczki, które zamierzam kupić, są właśnie nie powodujące krzywego zgryzu i innych "atrakcji", a pewnie zakupię różne, żeby Małego ewentualnie przyzwyczaić do różnych kształtów. Pamiętam, jak zaginął smok mojej siostry jak była mała, a że był przywieziony z Niemiec i były to inne czasy to nie szło takiego dostać i yła masakra!!! Moja siostrzenica nie miała kolek, a używały też butelek antykolkowych TT. Może to zbieg okoliczności, ale jakoś się do nich przekonałam.

.
No tak ale kolki występują w pierwszych 3 miesiącach życia, awtedy dzidzia raczej na cycu jest a butla sporadycznie...przynajmni ej tak u mnie było....

TT ma dobrą opinię i nie mam zamiaru się sprzeczać... bo sama maiałąm zamiar kupić butle tej firmy dla dzidka ...
Napisałam tylko co było u nas na forum przez te ich smoczki... dziewczyny później pokupiły smoki z aventu bo praktycznie identyczne sa jak te z TT

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
dziewczyny widzę,ze na "tapecie" jest badanie obciążenia glukozą więc chciałam zrobić małą sondę...napiszcie mi proszę ile wy tej glukozy maci wypić 50 czy 75?
Moja ginka kazała mi wziąźć większą dawkę 75 i po 2 godzinach zrobić drugie pobranie krwi, a jak jest u was? Bo się martwię czy to nie za dużo? Mam wrażenie,ze tu wszystkie 50 mają.
U nas jest 50g i badanie po 1 godzinie... nie spotkałam się żeby 75g dawano..

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
czekajaca na fasolke26 - kochana ja swojemu dziecku co wieczor wlaczam pozytywke, zawsze to sama aby sie juz przyzwyczaiło
NIestety moj mezus, nie glascze brzuszka, nie gada do niego.. Przykro mi nio ale juz taki jest.. czasem mu sie wymsknie, ale rzadko. Napewno by nie czytal dzidzi bajki
Mój tez nie głaszcze.... ten typ tak ma

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
tak to przykre co czasem moze czlowieka spotkac
ja wciaz z TŻ mijamy sie jakbysmy sie nie znali.. ta klotnia poprostu juz mnie psychicznie dobija chyba jednak zdecyduje sie dzisiaj z nim o tym wszystkim porozmawiac.. dluzej tak nie zniose
Ja tez miałam z tżem tydzień ciszy... ale jak narazie nam przeszły kłótnie...odpukać....
Facetom naprawde trudno jest zrozumieć kobietę w ciąży...
Jak chodziłam z Dominikiem to mój tz nie wiedział jak się zachować jak miałam ataki złości, płaczu... nie wiedział że tak zachowują się ciężarne...że mają swoje humory, swoje potrzeby, że chcą przc przytulone, chcą być głaskane po brzuszku....
Potrafił się ze mna kłócić, nerwować mnie..
Teraz w drógiej ciąży jak mam jakiś taki nie ten humor co cza..poprostu zbywa to milczeniem...bierze głęboki oddech i spokojnie jakoś to przetrwa....
a drogi dzien pisze mi smska z pracy czy juz przeszło mi 'świńskie południe"

Trzymam kciuki za pogodzenie się bo wiem jak trudno znieść to mijanie się.....

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-05-09 o 11:14
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:14   #2792
dash
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cześć Dziewczynki!!!
Mpik Twój mężuś w domku a mój na wyjeździe, tak to jest, że "męska rzecz być daleko a kobieca wiernie czekać..." nacieszcie się sobą
Weronisia ja chciałam Ci tylko powiedzieć, że jak byłam ostatnio na badaniach to wszystko było ok tylko główka za mała a lekarka poczekała chwile i jeszcze raz pomierzyła i już było wszystko dobrze. Powiedziała, że czasami dzidziuś tak się ustawia, że te wymiary nie są prawdziwe i dlatego trzeba je powtarzać. Jak pojdziesz teraz na badania to zobaczysz, będzie dobrze!!!

Ja nadal objadam się słodyczami lody, czekoladki mmmmmniamm Dzisiaj zaczynam 21 tydzień odkąd dzidziuś się rusza to jest całkiem inaczej, czekam tylko na ruchy i zastanawiam się ciągle kim jest... chłopczykiem czy dziewczynką...? Mam nadzieję, że za 11 dni się dowiem Dziewczyny a też tak macie, że jak widzicie jakiegoś bobasa na reklamie to myślicie o tym, że niedługo też będziecie takiego miały i nie możecie w to uwierzyć? Bo ja tak ciągle mam, ale jak zaczniemy zakupy dzidziusiowe, to już wtedy pewnie uwierze No nic, życzę Wam miłej niedzieli, pozdrawiam!!!!!
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:45   #2793
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becca Pokaż wiadomość
dziewczyny, miałyście robione USG genetyczne w 13tc?
Tak, a dokladniej w 12 tygodniu 2 dniu
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 12:25   #2794
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
No tak ale kolki występują w pierwszych 3 miesiącach życia, awtedy dzidzia raczej na cycu jest a butla sporadycznie...przynajmni ej tak u mnie było....

TT ma dobrą opinię i nie mam zamiaru się sprzeczać... bo sama maiałąm zamiar kupić butle tej firmy dla dzidka ...
Napisałam tylko co było u nas na forum przez te ich smoczki... dziewczyny później pokupiły smoki z aventu bo praktycznie identyczne sa jak te z TT
Ja też się nie sprzeczam dobrze, że jest taki wybór i każda z nas może sobie coś dobrac. Moja siostrzenica była niestety od początku karmiona butlą, siora nie miała pokarmu. My z resztą też byłyśmy tak przez mamcię karmione, obawiam się, iż mnie czeka to samo
Teraz widziałam, że pojawiły się jakieś nowe akcesoria dr coś tam

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Ja nadal objadam się słodyczami lody, czekoladki mmmmmniamm Dzisiaj zaczynam 21 tydzień odkąd dzidziuś się rusza to jest całkiem inaczej, czekam tylko na ruchy i zastanawiam się ciągle kim jest... chłopczykiem czy dziewczynką...? Mam nadzieję, że za 11 dni się dowiem Dziewczyny a też tak macie, że jak widzicie jakiegoś bobasa na reklamie to myślicie o tym, że niedługo też będziecie takiego miały i nie możecie w to uwierzyć? Bo ja tak ciągle mam, ale jak zaczniemy zakupy dzidziusiowe, to już wtedy pewnie uwierze No nic, życzę Wam miłej niedzieli, pozdrawiam!!!!!
Ja też mam nastój na słodkie, ostatnio często pada Lion...
Mimo iż Mały mnie kopie i boksuje, mam już mnóstwo rzeczy dla Niego to i tak trudno mi uwierzyć, że niebawem ędzie z nami
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 12:33   #2795
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia ja chciałam Ci tylko powiedzieć, że jak byłam ostatnio na badaniach to wszystko było ok tylko główka za mała a lekarka poczekała chwile i jeszcze raz pomierzyła i już było wszystko dobrze. Powiedziała, że czasami dzidziuś tak się ustawia, że te wymiary nie są prawdziwe i dlatego trzeba je powtarzać. Jak pojdziesz teraz na badania to zobaczysz, będzie dobrze!!!
O! To dobra wiadomość. Mi lekarka w szpitalu mierzyła wszystko dwa razy w odstępie 15 minut.
Jutro po południu idę do mojego gina, może mnie zbada i pomierzy...

A ja mam smaka na truskawki w każdej postaci
Generalnie od słodkiego mnie odrzuciło i wolę np. twaróg i ser, pomidory, ogórki, rzodkiewki, salatę.
Ale truskawki mmmm
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 12:34   #2796
ycnan
Zadomowienie

Mpik82, mój mąż też rzaaadko się przytuli do brzuszka, czy pogłaska. Nie jestem z tego powodu zachwycona, ale trudno. Wiem, że się cieszy z bobaska, dzieci uwielbia i będzie super tata. Może niektórzy faceci nie zdają sobie sprawy, że już są ojcami. Dla nich to się chyba zacznie dopiero po porodzie.
Cytat:
Dzisiaj zaczynam 21 tydzień
Kochana, z suwaczka wynika, że dziś skończyłaś 21 tydzień! Tzn, masz juz pełne 21 tygodni za sobą.

becca
, usg w okolicy 13tc nazywane jest genetycznym, ale jest zalecane przez nfz, i chyba wszystkie miałyśmy takie usg.

A gabisun, faktycznie wcięło...

Ja się pochwale, że wczoraj w nocy poczułam pierwsze PORZĄDNE KOPNIAKI Suuuper uczucie. Do tej pory dzidzia tylko lekko kopała, a wczoraj aż mi "szarpało" brzuchol
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 12:49   #2797
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za pogodzenie się bo wiem jak trudno znieść to mijanie się.....
dziekuje bardzo, przyda mi sie wsparcie

ycnan Gratulacje porządnego kopniaka !

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 13:34   #2798
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Kochana, z suwaczka wynika, że dziś skończyłaś 21 tydzień! Tzn, masz juz pełne 21 tygodni za sobą.
O prosze!!! widzisz, dobrze wiedzieć dziękuję
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 13:55   #2799
Lisica1
Zadomowienie

hej laseczki...
widze ze piszecie o tym jacy wasi mezowie sa...a moj jest taki ze sam przyklada uszko i slucha,mowi ze cos tam bulgocze..czyli dzidzia sie rusza...szkoda ze ja tak nie moge posluchac..ale za to czuje..bo czasem jakby mnie szczypalo od srodka...

wizyte mam 13.05...czyli juz niedaleko..mialam miec tydzien pozniej ale mezus wyjezdza na 2 tyg...wiec chcial wiedziec przed wyjazdem czy wszystko ok...mam tylko nadzieje ze dowiemy sie w koncu jaka jest plec ...

a ciuszki dla bobasa to sie jeszcze kupi..choc bylismy w tesco i tam byly takie malutkie na 56cm...az chcialam wziasc..ale jeszcze poczekam...w lipcu zamierzamy cos pomalu kupowac...widze ze sa co chwile promocje..wiec nie jest tak zle..a najwazniejszy jest wozek...mamy 20% znizke w sklepie Smyk..wiec moze tam jakis wozek kupimy ...
Stary 2010-05-09, 15:17   #2800
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnie półtora tygodnia głowa pobolewa prawie co dzień,w okolicy czoła.A mnie w życiu głowa nie bolała.Myślałam że od zmiany pogody,ale coś się przeciąga .
Mnie też głowa pobolewa, czasami 4-6 dni z rzędu. Zazwyczaj pierwszy dzień silny ból, i niezbędny jest apap a następne dni ból lekki, daje sie bez leków.

Cytat:
dziewczyny widzę,ze na "tapecie" jest badanie obciążenia glukozą więc chciałam zrobić małą sondę...napiszcie mi proszę ile wy tej glukozy maci wypić 50 czy 75?
Z tego co ja wiem, to na początek robi się badanie 50, a dopiero jeśli wyjdzie coś nie tak to powtarza się badanie i wtedy 75. Ale pewnie jak z wszystkim co lekarz to inna opinia, a może ten podstawowy cukier bez obciążenia masz wysoki?

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
NIestety moj mezus, nie glascze brzuszka, nie gada do niego.. Przykro mi nio ale juz taki jest.. czasem mu sie wymsknie, ale rzadko. Napewno by nie czytal dzidzi bajki
Fajnie, że mąż wrócił. jeśli chodzi o mówienie do brzuszka, mój często do niego mówi, szepcze coś po cichu tak żebym ja nie słyszała albo głośno i wyraźnie mówi do brzucha TATA TATA TATA hehehe tak mnie to śmieszy, że szok.

No ale przecież każdy mężczyzna jest inny, wrażliwość też jest przecież indywidualna. Na pewno cieszy się po swojemu. I to że nie mówi do brzucha nie oznacza, że będzie gorszym tatusiem niż taki który rozmawia z brzuszkiem. Dla niektórych jest to pewnie poprostu dziwne.

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
ja wciaz z TŻ mijamy sie jakbysmy sie nie znali.. ta klotnia poprostu juz mnie psychicznie dobija chyba jednak zdecyduje sie dzisiaj z nim o tym wszystkim porozmawiac.. dluzej tak nie zniose
To smutne, że się teraz kłócicie. Dla mnie najgorsze co może być to właśnie tzw. ciche dni. Całe szczęście u nas się to już od kilku lat nie zdarza.
O stokroć wolę się pokłócić, powiedzieć wprost co mam na sercu i też wysłuchać pretensji męża. Wyjaśnimy sobie wszystko i za 5 minut jest dobrze. Nikt się nie obraża i cichych dni nie ma.

Cytat:
Napisane przez becca Pokaż wiadomość
dziewczyny, miałyście robione USG genetyczne w 13tc?
Tak w 12 tygodniu Chyba większość tu miała.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 15:22   #2801
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Moj TZ tez uwielbia mowic do brzucha
"Synku, tu tata! Badz mily dla mamy, nie kop za mocno"
Poza tym nasz maluszek sie ciagle buntuje przed ludzmi . Jak ja trzymam reke to kopie. Ale jesli ktokolwiek inny - kopie jak ktos sie tylko odsunie
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 15:34   #2802
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
dash.. mam podobnie.. i z lodami i z tym czekaniem na kolejnego kopa
no i chyba jeszcze nie dotarło do mnie na 100%, że za ok. 4 miesiące nasze dziecię będzie już z nami i że całe nasze życie od tej pory będzie zupełnie inne - pełniejsze
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 17:03   #2803
Ray
Zakorzenienie

weronisia ale dlugosc to chyba najmniejszy problem.. przeciez dzeci rodza sie z rozna dlugoscia.. a moze idz do innego gina niech ci znow pomierzy inny? lekarz, lekarzowi nie rowny.

Nikap kurde no biore juz apap i tantum vere bo mozna... echhh ja nie wiem co ja mam z tym gardlem podejrzewam ze od 8 ktora mic ciazy juz kilka lat latwiej lapie infekcje gardla. Poki co sie ratuje mam nadzieje ze bez antybiotyku sie obejdzie

mnie tez martwi fakt ze ruchow nie czuje zbytnio... z corka nie mialam tego problemu. no nie wiem pociesam sie ze dw tyg temu na usg wyszlo wszystko okza dwa tyg polowkowe to licze ze tez bedzie ok.
Stary 2010-05-09, 17:06   #2804
Ewcia811211
Raczkowanie

Weronisia-nie martw sie, bedzie dobrze, kazde dziecko rosnie według swoich praw
a ja tez naleze do truskawiczow-uwielbiam wszystko co truskawkowe i truskawki w szczegolnosci i niedlugo pojawia sie na mojej dizaleczcce-nei moge si ejuz doczekac, a tak ladnie kwitna
wczoraj moj TZ poczul jak male sie rusza, fajno fajne to uczucie jak tak cos w srodeczku babelkuje
a co do tego badania z glukoza-kiedy ono jest wykonywane?to kazdy musi miec robione, bo przyznam ze do tej pory jeszcze nie mialam a 20t nadciaga, za tydzien ide na anatomie dziecka-tak powiedzial ostatnio ze bedzie robic i jestem ciekawa co i jak bedzie, hmm. a teraz mialam aby krew i mocz. ja niewiem czy mam wszystkie badania faktycznie robione czy aby te miniumum nfz?
ah....
a teraz po sistrzenicy wzielam ubranka i przepralam i takie to maleńkie...a i tak pewnie jeszcze cos kupie bo cos chce miec ladnego

pozdroweczka ja znow do czwartku sama, bo moj juz pojechal do pracy buuu nie lubie neidziel
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 17:53   #2805
malwina1204
Rozeznanie

Witajcie chciałam się was zapytać czy w ciąży macie wrażenie że zemdlejecie?Ja już 2 raz w tym tyg zasłabłam przed oczami nic nie widziałam gorąco sie robi automatycznie,coś przerażającego zdarza wam się ???

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:09   #2806
miskowa22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Witajcie chciałam się was zapytać czy w ciąży macie wrażenie że zemdlejecie?Ja już 2 raz w tym tyg zasłabłam przed oczami nic nie widziałam gorąco sie robi automatycznie,coś przerażającego zdarza wam się ???
ja tak miałam, też omdlenia parę razy były blisko, nie mogłam stać w miejscu za długo bo mi się słabo robiło i musiałam usiąść.
Wszystko się wyjaśniło po badaniach krwi, bo wyszło mi wszystko poniżej normy: hem 10.2, hematokryt 33, krwinki 3,7, czyli lekka anemia.
Dostałam żelazo, które biorę drugi dzień i na razie zauważyłam tylko że pomogło na zaparcia ale podobno mogą być sensacje zżołądkowe.
Poproś gina lu lekarza rodzinnego i skierowanie na morfologię krwi to zobaczysz czy masz to samo.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:12   #2807
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dziewczy ny napiszcie mi czy cos takiego mialyscie bo nie wiem co robic. Wczoraj na wieczor bardzo bolal mnie brzuch- tak jaklby pecherz, bol byl nawet silny. Caly dzien mialam jednak meczocy, bo jechalismy do rodzicow (4 godzinna jazda) a poten ok 4 godziny chodzilam z mama po sklepach, wiec moze tym bylo spowodowane.
Dzis juz mnie nie boli, mam tylko takie male klocia- ale to mialam wczesniej i lekarka mowila ze to normalne i ze tak bede miala.
Nie wiem teraz czy isc w tej wczorajszej sprawie do lekarza....... czy nie. Miala ktoras z was cos takiego kiedys?
Aha- dzidzius caly cza skopie i sie rusza bo go czuje.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:16   #2808
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
ja tak miałam, też omdlenia parę razy były blisko, nie mogłam stać w miejscu za długo bo mi się słabo robiło i musiałam usiąść.
Wszystko się wyjaśniło po badaniach krwi, bo wyszło mi wszystko poniżej normy: hem 10.2, hematokryt 33, krwinki 3,7, czyli lekka anemia.
Dostałam żelazo, które biorę drugi dzień i na razie zauważyłam tylko że pomogło na zaparcia ale podobno mogą być sensacje zżołądkowe.
Poproś gina lu lekarza rodzinnego i skierowanie na morfologię krwi to zobaczysz czy masz to samo.
wizyte mam dopiero na 17stego musze poczekac ale z dzidziusiem wszystko dobrze??

Stary 2010-05-09, 18:17   #2809
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, przyszlam sie wyzalic 2 tygodnie temu mialam robiony test na wady genetyczne i dzisiaj dowiedzialam sie, ze we wtorek mam sie zglosic do swojej midwife. Martwie sie strasznie bo tutaj jezeli wszystko jest ok to zwykle dzwonia lub wysylaja list, ze ryzyko wad genetycznych jest niskie i tyle. Dopiero gdy cos jest nie tak to chca robic dodatkowe badania Chyba zwariuje do tego wtorku. Prosze, trzymajcie kciuki, zeby z dzidzia wszystko bylo w porzadku

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:34   #2810
miskowa22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
wizyte mam dopiero na 17stego musze poczekac ale z dzidziusiem wszystko dobrze??
myslę że te omdlenia to nic z dzidzią nie robią, małe pasozytki dla siebie biorą co chcą całe zelazo i nie patrzą czy dla mamy coś zostanie
dzidzia na pewno ma się dobrze

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przyszlam sie wyzalic 2 tygodnie temu mialam robiony test na wady genetyczne i dzisiaj dowiedzialam sie, ze we wtorek mam sie zglosic do swojej midwife. Martwie sie strasznie bo tutaj jezeli wszystko jest ok to zwykle dzwonia lub wysylaja list, ze ryzyko wad genetycznych jest niskie i tyle. Dopiero gdy cos jest nie tak to chca robic dodatkowe badania Chyba zwariuje do tego wtorku. Prosze, trzymajcie kciuki, zeby z dzidzia wszystko bylo w porzadku
nie denerwuj się na wyrost, ro ryzyko jest naprawdę niskie, najwyżej zrobią dodatkowe badanie i już

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:43   #2811
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Ja też mam nastój na słodkie, ostatnio często pada Lion...
Mimo iż Mały mnie kopie i boksuje, mam już mnóstwo rzeczy dla Niego to i tak trudno mi uwierzyć, że niebawem ędzie z nami
U mnie tez slodkie ostatnio Lody (ktorych przed ciaza nie lubilam!) i ciasto rabarbarowe, mniam! Na szczescie batoniki mnie nie kusza
A propos Fasolki konczy ona dzisiaj 20 tygodni i tez ciagle nie moge uwierzyc, ze niedlugo pojawi sie i zmieni cale nasze zycie (plus zycie naszego zlosliwego kota ) A ciuszki kupuje, bo sie nie moge powtrzymac!

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Mpik82, mój mąż też rzaaadko się przytuli do brzuszka, czy pogłaska. Nie jestem z tego powodu zachwycona, ale trudno. Wiem, że się cieszy z bobaska, dzieci uwielbia i będzie super tata. Może niektórzy faceci nie zdają sobie sprawy, że już są ojcami. Dla nich to się chyba zacznie dopiero po porodzie.

Ja się pochwale, że wczoraj w nocy poczułam pierwsze PORZĄDNE KOPNIAKI Suuuper uczucie. Do tej pory dzidzia tylko lekko kopała, a wczoraj aż mi "szarpało" brzuchol
Ycnan- gratuluje KOPNIAKOW! ) Fasola mnie "skopala" po raz pierwszy w poniedzialek, 3 kopniaki pod rzad !
Moj mezus tez nie jest wylewny, ale coraz bardziej sobie uswiadamia co zmalowal w tym moim brzuchu i zaczyna rozmawiac z Fasolka. Juz nawet mnie powiadomil, ze bedzie puszczal Fasolce bajki angielskie ze StoryNory.com (znacie? POLECAM!)

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
Weronisia-nie martw sie, bedzie dobrze, kazde dziecko rosnie według swoich praw
a ja tez naleze do truskawiczow-uwielbiam wszystko co truskawkowe i truskawki w szczegolnosci i niedlugo pojawia sie na mojej dizaleczcce-nei moge si ejuz doczekac, a tak ladnie kwitna
wczoraj moj TZ poczul jak male sie rusza, fajno fajne to uczucie jak tak cos w srodeczku babelkuje
a co do tego badania z glukoza-kiedy ono jest wykonywane?to kazdy musi miec robione, bo przyznam ze do tej pory jeszcze nie mialam a 20t nadciaga, za tydzien ide na anatomie dziecka-tak powiedzial ostatnio ze bedzie robic i jestem ciekawa co i jak bedzie, hmm. a teraz mialam aby krew i mocz. ja niewiem czy mam wszystkie badania faktycznie robione czy aby te miniumum nfz?
ah....
a teraz po sistrzenicy wzielam ubranka i przepralam i takie to maleńkie...a i tak pewnie jeszcze cos kupie bo cos chce miec ladnego

pozdroweczka ja znow do czwartku sama, bo moj juz pojechal do pracy buuu nie lubie neidziel
Truskawki mniam! ale jeszcze bardziej "wolaja" do mnie szparagi u w i e l b i a m!
Tez nie mialam jeszcze testu z glukoza, myslalam ze to sie po polowkowym robi

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Dziewczy ny napiszcie mi czy cos takiego mialyscie bo nie wiem co robic. Wczoraj na wieczor bardzo bolal mnie brzuch- tak jaklby pecherz, bol byl nawet silny. Caly dzien mialam jednak meczocy, bo jechalismy do rodzicow (4 godzinna jazda) a poten ok 4 godziny chodzilam z mama po sklepach, wiec moze tym bylo spowodowane.
Dzis juz mnie nie boli, mam tylko takie male klocia- ale to mialam wczesniej i lekarka mowila ze to normalne i ze tak bede miala.
Nie wiem teraz czy isc w tej wczorajszej sprawie do lekarza....... czy nie. Miala ktoras z was cos takiego kiedys?
Aha- dzidzius caly cza skopie i sie rusza bo go czuje.
Waniliaania2009- chyba sie przesililas Kobitko Uwazaj na siebie! Klucia to ja wczesniej czesto mialam, teraz jakby mniej Lekarz powiedzial, ze to normalne.

Cytat:
Aniu-z tego co wiem, to wyniki albo wysylaja albo samemu sie odbiera, wiec moze po prostu wybrali jedna z opcji? Nie martw sie, bedzie dobrze!
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:44   #2812
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
myslę że te omdlenia to nic z dzidzią nie robią, małe pasozytki dla siebie biorą co chcą całe zelazo i nie patrzą czy dla mamy coś zostanie
dzidzia na pewno ma się dobrze

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

nie denerwuj się na wyrost, ro ryzyko jest naprawdę niskie, najwyżej zrobią dodatkowe badanie i już
mam nadzieje ze jest tak jak piszesz ))
bo bym sie pochlastała mało jem bo nie mam wogole checi jem dla dzidziusia na siłe;/zeby on/ona miało.Zrobie jutro badanie krwi

Stary 2010-05-09, 18:48   #2813
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
U mnie tez anemia-
hematokryt 32
hemoglobina 11,5
krwinki 3,6
Jutro lece do rodzinnego, bo wizyte u gina mam dopiero za dwa tygodnie. Na szczescie omdlen brak!

A propos lekarzy, dziewczyny czy wiecie moze czy uraz kosci ogonowej wyklucza naturalny porod? Kiedys polamalam i teraz mam podwinieta Czeka mnie wizyta u ortopedy i boje sie ze bedzie to wskazanie do cesarki... a ja nie chceeee!
Stary 2010-05-09, 19:22   #2814
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Nie martw się moze wogóle tych wyników ni epodają telefonicznie Nie możesz się denerwować bo to na pewno niejest dobre dla dzidzi Ja trzymam mocno kciuki Wszytko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
U mnie tez anemia-
hematokryt 32
hemoglobina 11,5
krwinki 3,6
Jutro lece do rodzinnego, bo wizyte u gina mam dopiero za dwa tygodnie. Na szczescie omdlen brak!

A propos lekarzy, dziewczyny czy wiecie moze czy uraz kosci ogonowej wyklucza naturalny porod? Kiedys polamalam i teraz mam podwinieta Czeka mnie wizyta u ortopedy i boje sie ze bedzie to wskazanie do cesarki... a ja nie chceeee!
Ja też mam anemie i to dośc silna a omdleń też nie mam wiec nie jest żle. Co do ortopedy to mam podobny problem. 10 LAT TEMU MIAŁAM OPERACJĘ dwóch bioder niby plastyka ale mówili mi wtedy że jak jej nie zrobię to nie urodzę naturalnie dziecka więc sie zdecydowałam. Teraz pani Dr chce zaświadczenie od ortopedy czy oby na pewno ppowinnam wogóle myśleć o naturalnym porodzie mam wizytę u ortopedy 27-go maja więc się dowiem.

A wizytę u gina mam w piąek już się nie mogę doczekać bo ostatnio moją dzidzię widziałam 7.04 w 13tc wiec już tak dawno a dziś już kończę 17tc

Co do TZ to mój też ciągle gada do brzucha On jeszcze nie czuje kopania. A ja sama zaczęłam się zastanawiać czy ja to czuje. Czy taki pękający bąbelek to to??
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:07   #2815
Zuziczka
Rozeznanie

To to
albo cos jakby skakajacy nerw;
albo takie rozpychanie i rozciaganie od srodka (czesto widac falujacy babel na brzuchu)
moja Fasola tak sie kreci od 12-13tygodnia, Wiercipieta jak mama
Stary 2010-05-09, 20:15   #2816
Ray
Zakorzenienie

babelki tak to dzidza

ja uspilam mala i mam wolny wieczor w koncu moge film obejrzec

ania bede trzymac kciuki moze nie jest nic bardzo zlego, moze wyniki zle wyszly albo zaszla pomylka czy cos w tym stylu. Staraj sie nie zamartwiac

tak na prawde usg nie pokazuje w 100% co z dzieckiem, to tak orientacyjnie zawsze jest dziecko ma nogi rece, glowe narzady i tyle a wszystko tak na prawde okazuje sie po narodzinach, przeciez czaem mowia ze niby wszystko ok a nagle sie okazuje ze dziecko ma zespol downa, albo tak jak byl przypadek nabuko ze nie dawali dzieck szans zycia a dziewczynka zyje i nie jest az tak tragicznie jak wrozyli

ja to zawsze sobie tlumacze ze lekarz lekarzowi nie rowny, czasem to takie konowaly za przeproszeniem ze nie wiedza czy reke czy noge mierza hehe.. albo zle zaznacza punkty nie ma sie co tak stresowac na prawde
Stary 2010-05-09, 20:25   #2817
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
a co do tego badania z glukoza-kiedy ono jest wykonywane?
Badanie glukozy z obciążeniem robi się w okolicach 26 tygodnia dopiero. Więc spokojnie mamy jeszcze na to czas, dopiero dziewczyny z początku listy zaczęły chodzić na to badanie.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Dziewczy ny napiszcie mi czy cos takiego mialyscie bo nie wiem co robic.
Chyba po prostu byłaś przemęczona, długie podróże samochodem nie są wcale obojętne dla kobiety w ciąży.
Odpocznij sobie, poleż, i się nie martw. Najważniejsze, że dzisiaj nic złego się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Nie mam zielonego pojęcia, może poszukaj w necie, na pewno coś znajdziesz.

Rzeczywiście Gabisun gdzieś wsiąkła, dawno jej nie było.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny, przyszlam sie wyzalic 2 tygodnie temu mialam robiony test na wady genetyczne i dzisiaj dowiedzialam sie, ze we wtorek mam sie zglosic do swojej midwife.
Aniu a co to był za test? Chyba nie ten z 13 tygodnia- Papa? Raczej nie bo to za późno. Nie martw się na zapas, może chcą coś powtórzyć, albo poprostu przekazać wynik osobiście? Będzie dobrze

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:30   #2818
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Lenko o wszytkim powie ci lekarz mi dal pelna instrukcje powiedzial dokladnie tak - ze mam kupic w aptece glukoze, w warzywniaku cytryne, a w kiosku gazete.. isc na badanie wejsc bez kolejki i powiedziec ze jestem na badanie - obciazenie glukoza.. tam panie mi maja pobrac krew rozrobic wode z glukoza i cytryna mam ja wypic i posiedziec godzine i poczytac gazete po godziie maja pobrac jeszcze raz
Mi lekarka nic nie mówiła, że mam sama iść z tą glukozą, mówiła tylko żeby książkę do czytania zabrać Dlatego się zdziwiłam.

Cytat:
Moja ginka kazała mi wziąźć większą dawkę 75 i po 2 godzinach zrobić drugie pobranie krwi, a jak jest u was? Bo się martwię czy to nie za dużo? Mam wrażenie,ze tu wszystkie 50 mają.
Ja też mam 75 Więc chyba 2 godziny będę tam siedzieć :/

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Moj TZ tez uwielbia mowic do brzucha
"Synku, tu tata! Badz mily dla mamy, nie kop za mocno"
Poza tym nasz maluszek sie ciagle buntuje przed ludzmi . Jak ja trzymam reke to kopie. Ale jesli ktokolwiek inny - kopie jak ktos sie tylko odsunie
Mój też tak do córci mówi

Cytat:
Nie martw się na zapas!!! Będzie dobrze wszystko

Cześć dziewczyny, ja jestem po zjeździe, wykończona....... A jeszcze po dzisiejszych zajęciach pojechaliśmy do teściów na obiadek. Było bardzo miło dopóki teściowa nie zaczęła znowu mówić o małej Tosi... a na koniec teść powiedział "no, to teraz trzeba pomyśleć o załatwieniu cesarki", wg niego poród naturalny to przeżytek ale były jaja, mówię wam....
Stary 2010-05-09, 20:40   #2819
becca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Tak, a dokladniej w 12 tygodniu 2 dniu

razem z testem pappa? ja tylko usg bo lekarz stwierdził, że markery biochemiczne dają b.dużo fałszywie negatywnych wyników i jak usg dobrze wyszło to nie ma sensu badanie krwi
becca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 21:16   #2820
ania13.03
Zadomowienie

Dzieki za kciuki dziewczyny Mam nadzieje, ze to nic zlego.
Szczęśliwa mysle, ze jest to angielski odpowiednik testu papa. Nazywa sie triple test i jest wykonywany w okolicach 16tego tygodnia. Pobieraja tylko krew i na podstawie tego badania stwierdzaja czy ryzyko chorob genetycznych jest wieksze niz 1:250 czy nie. Jezeli jest nizsze to zawiadamiaja o tym w jak najprostszy sposob, czyli dzwonia lub wysylaja list, ze wszystko jest ok. Jezeli jest wysokie to robia kolejne badanie, do ktorego pobieraja wody plodowe Na to drugie badanie podobnie jak na pierwsze nie trzeba sie godzic i ja tego na pewno nie zrobie bo slyszalam, ze moze byc niebezpieczne dla dzidziusia. No nic. Musze cierpliwie poczekac. Musi byc dobrze Jeszcze raz dziekuje za slowa otuchy

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości