|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
i mów co Ci leży na sercu, znaczy truj ile wlezie Cytat:
Niczym dziki zwierz Ja pewnie skomentowałabym ![]() Czasem nie wiadomo kto gorszy - dziecko czy rodzice. Cytat:
Pewnie, że trzymamy ~~~~~~~~
.
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-05-09 o 13:57 |
|||||||
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- hej a co tu tak pusto????
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno widzialyscie, ale wlasnie mi sie przypomnialo i nie moge sie pohamowac
![]() Bardzo podobaja mi sie te smoczki TT
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- wiecie co? Weronika nareszcie zaczela pelzac do przodu dzwiga dupke i na kolankach ale podciaga sie raczkami i potem odpycha nogami- tak smiesznie, mysle za zakuma jak ma raczkowac
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby apetyt wrócił już na stałe. A dla Ciebie dużo siły Gratuluję ząbków Cytat:
|
|
|
#1356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ucałowana
![]() ![]() Cytat:
![]() Jakoś tłumaczyć się musiała ![]() Cytat:
Szkoda mi Jej i mam nadzieję, że lada dzień to nastąpi. Cieszę się, że jest lepiej ![]() Cytat:
za zdrówko Bartusia i apetyt.Gratuluję ząbków |
|||
|
|
|
#1357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja strasznie boję się latać, najbardziej startu i lądowania (choć dużo zależy od pilota). Ja nie miałam jeszcze. To są takie pieluchomajtki i ludzie je chwalą E tam fajny. Nie wiedział co na cholerę narobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po spacerku. Czekam na małża. Już nigdzie dziś nie pojedziemy. Drugi spacer najwyżej zaliczymy
|
||||
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
![]() Cytat:
no wiadomo ze cos powiedziec tobie musiala a ty jej wierzysz? Cytat:
a malz teraz powiedzial ze nigdzie samolotem sie nie rusza, no coz wiadomo ze tragedie sie zdarzaja i powoduje strach przed lataniem ja w glebii serca tez zawsze sie balam zeby tylko wyladowac szczesliwie ale nadal jesli mialabym wybierac forme podrozy to stawiam na lot samolotem ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- ciekawe czy Svi sie dzisiaj zjawi
|
|
#1359 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja niedawno bylam w Pl ale juz nie moge sie doczekac kolejnego razu ,lecimy na poczatku lipca wiec Danielek tez bedzie mial swoj roczek w Polsce! Nie moge sie rowniez doczekac jak Go wystroje w maly garniturek na wesele!Cytat:
.Cytat:
Dla Kubusia , jak te nasze dzieciaczki szybko rosna ...![]() My juz po carboodzie ale nie byl dzisiaj za specjalny , albo za pozno sie wybralismy . Kupilam Danielkowi taki dzieciecy laptopik, bo on uwielbia "dorosly" laptop wiec moze tym tez sie zainteresuje. Sweet zycze zdrowka dla Bartusia . Nameczyl sie biedaczek .Mam nadzieje, ze teraz bedzie juz dobrze. Mayaha zycze poprawy humoru
|
|
#1360 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tak to mój głos Dziękuję Ci bardzo ![]() Szkoda, ze wizaż nie ma funkcji rozmowy. Mogłybyśmy w końcu poznać siebie i z tej strony ![]() Cieszę się, że migrena sobie poszła Cytat:
![]() Gratulujemy nowych zęboli Cytat:
Wiesz, że zawsze możesz się wygadać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że u nas takich wyprzedaży nie ma ![]() Nasprzątałam się, teściowie ze szwagierką byli, zaproszenie dali, pizzę zjedliśmy i pojechali ![]() Dzisiaj Antosiowi dałam ogórkowej+mięsko z króliczka. (Teściową kiedyś prosiłam i mi jednego załatwiła od sąsiada z działki). Gotowałam nóżkę osobno i chciałam w garnku ją złamać bo się nie mieściła. I tak kombinowałam, że wrzątek z garnka wylałam na lewą dłoń. Mam całą poparzoną i potwornie mnie boli... Posmarowałam Dermazinem i zrobiłam opatrunek z gazy i bandaża.... Dobrze, że miałam tą maść w domu, bo inaczej to chyba w ogóle bym z bólu się ....Tak przynajmniej trochę łagodzi... Już miałam kiedyś poparzoną dłoń, tyle, że prawą. 11 dnia w nowej pracy robiłam sobie herbatę w kuchence i wychodząc wpadł na mnie jakiś chłopak. Cały wrzątek wylałam sobie na rękę. Goiło się 2 miesiące, ale na szczęście blizny nie ma. A teraz znowu muszę cierpieć - bo ból jest okropny ![]() Małż wrócił, Bartek ogląda Kaspiana, Antoś się bawi, idę legnąć na kanapie. Do później
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-09 o 17:18 |
||||||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej wyobrazam sobie ten bol bo sama kiedys sie sparzylam mam nadzieje ze szybko sie wygoi ![]() a mnie cos glowa pobolewa ![]() Wercia teraz zasnela wiec po kapieli jej sie spac nie bedzie chcialo nie wiem czy isc cwiczyc.....jakos mi sie niechce, no ale moze sie zmobilizuje
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuje
Dzisiaj bardzo ładnie wszystko zjadł, wręcz się dopominał krzykiem o kolejną łyżeczkę.Ale odkąd zachorował nie chce widzieć niezmiksowanego jedzenia.Wczoraj zrobiłam mu rosołek z makaronem, zmiksowałam, ale niezbyt dokładnie, poczuł makaron na języku, zaczął nim machać, więc szybko zdjęłam makaron z języka, ale on i tak zwymiotował.. myślałam, że zacznie już jeść takie nie całkiem zmiksowane, ale przez tą chorobę mu się odmieniło no nic będę próbować za jakiś czas, aż wydobrzeje Unholy, kurcze to nieciekawie wylałaś sobie na dłoń czy rękę?w każdym razie na pewno okropny to ból, bepanthen też jest chyba na oparzenia czy mi się coś pokręciło?pójdziesz z tym do lekarza?trzymam żeby nie bolało!
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy oj bidulko, wpółczuje poparzenia, sama wiem jak to boli. Mam nadzieje ze szybko się zagoi i nie bedzie blizny.
My juz w domku, sporo dzisiaj na dworze byslismy bo pogoda fajna, spotkałam dzisiaj znajomą z którą chyba z 6 lat się nie odzywałysmy. Urodziła córeczkę 3 miesiące temu, jakos tak pogadałysmy i moze nasze stosunki się poprawią, wszystko na to wskazuje. Ide po meza i jedziemy do tesciów na chwile. |
|
|
|
#1364 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duzo zdrowka dka BartusiaGratuluje zabkow Kciuki oczywiscie trzymamy ![]() Cytat:
![]() Ja wiekszego wyjscia nie mam, bo mieszkam na wyspie i musze latac. Tzn sa jeszcze statki, ale jakos nie lubie plywac, jak na razie samoloty sa ciagle najbezpieczniejszym srodkiem transportu ![]() Poza tym z Francji 24 godziny w smaochodzie z Antonio - nie wyobrazam sobie, nawet z przerwami jechalabym 2 dni, szczegolnie, ze to ja musialabym prowadzic caly czas. Maz nie prowadzi samochodu ![]() Cytat:
Cytat:
Tez musze kupic cos fajnego na roczek ![]() Cytat:
![]() Biedna ty , wspolczuje bardzo, wiem jaki to bol. Wlozylas chociaz od razu reke do lodowatej wody, najlepiej z kostkami wody? Ja tak zawwsze trzymam minimum 15 minut nawet do godziny (z przerwami) i naprawde pomaga. Niestety tez mam sklonnosc do takich wypadkow, z tym, ze ja czesciej oparze sie goraca para. Cytat:
Nie przejmuj sie, najwazniejsze, ze w ogole je
|
|
#1365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubi siedziec we wnece okna dachowego, ale ze ten parapet spory to ma mozliwoc zeby sie obrocic i jak tak sobie siedzi pod skosem tylem to szyby to huśta sie i główka stuka w szybke...raz mocniej,raz lżej.Niewazne jakim glosem mowie i tak nie slucha a jak ją zesadze to krzyczy, płacze, łka, tak się nakręca ze nie ma to końca. Probowalam udawac ze ogladam ksiazeczke i nie zwracam na to uwagi, ale po chwili mialam wrazenie ze zwymiotuje z placzu Ostatnio placze tez po kapieli, bo za krotko we wodzie siedzi...To dzis dorzucialm jej zabawek-kaczke,krokodyla,kolko,pi leczke i z 15min sie bawila a i tak byl placz przez cale ubieranie,kometyke i odlozona do lozka jeszcze "fisiowała" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Laura w 70% już poprawnie raczkuje...ufffff Cytat:
oby sie szybko wygoilo , bo rączki przeciez do wszystkiego są potrzebne.Cass ogladalam filmik kilka razy, mąż tez sie podłączyl za ktoryms razem i Kubcio nas rozweselil,ale w pozytywnym znaczeniu.Taka nieporadnosc chwyta za serce, jest niemożliwy nasz chodziaż ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Kurde!!!nie pocytowalo mi Wszelkim migrenom i chorob mowie stanowczo nie ![]() "Mój snus" jest extra!!! Marci... wszystkiego najlepszego ![]() Odnośnie roczku, jakie macie plany, moze macie juz menu?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a widzisz tak sie martwilas- jeszcze troche i ja nie dogonisz ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- u nas bedzie wielki tort i potem grillowanie- mam w planie zrobic rozne mieska na grillu i jakies salatki do tego, tylko zeby pogoda dopisala bo chce impreze na dworku zrobic
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi sie nic pisać, taka jestem zmeczona ze szok, chyba zaraz sie połoze spać. Córcia już śpi. Ja po kolacji i po drinku gin z tonikiem
![]() Cass, świetnie chodzi Kubuś
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-09 o 21:00 |
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez planuje imprezke na ogrodzie
tort, grill i dzieciaki o pogode w lipcu to my sie chyba nie powinnyśmy martwic.Chyba ![]() Założyłam nową dyskusje w clubie. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
kura z lodówki już piszczała, i z kosza małej kipialo i jak juz to zrobilam to ożyłam Mąż wrocil z psem ze spaceru, a ona cala mokra...pozwolil jej zeby sobie popływała
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-05-09 o 21:04 |
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mala jeszcze nie spi......tez chyba czeka na tatusia Cytat:
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pewnie miała radoche Mój pies też uwielbia pływać
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie chlopczykow zobaczcie sobie "stroje na specjalne okazje" u tego sprzedajacego z Polski
![]() http://shop.ebay.co.uk/for-your-swee...&_trksid=p4340 Przyznaje, ze ceny powalaja, nawet u mnie takich drogich garniturkow nie widzialam. Pomijajac cene - fajne ![]() to tak a propos pytania o roczek ![]() My jedziemy do zoo z dziadkami i wujkiem, pozniej bedzie tort, to w sobote, kiedy przypadaja urodzinki Antosia. W niedziele zrobimy gril i rowniez bedzie tort . Licze na pogode
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-05-09 o 21:15 |
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
psem w duzej mierze zajmuje sie mąż ja tylko ją wypuszczam z rana i popoludniu z nia schodzę z mała na rekach i jesc jej daje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Kat ciekawy wątek założyłaś, przyda się wszystkim
|
|
|
|
#1374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzę, że boli i to bardzo. Oby szybko się wygoiło Unholy od jutra idę na ONZ Zakupy dziś zrobione. Muszę sprawdzić co jutro można jeść ![]() Cytat:
Cytat:
Kiedyś byłam nianią u moich siostrzeńców (bliźniaki). Strasznie ciężko było ich ogarnąć. Siostra zaczęła z Nimi jeździć do psychologa. Wymuszali wszystko a jak nie dostali tego co chcieli to wyli na całe osiedle. I z każdą chwilą płacz był coraz gorszy gorszy gorszy... aż rodzic ulega i tu błąd. Bo dziecko potrafi tak manipulować płaczem, żeby był on nie do przyjęcia dla uszu. Oni tak właśnie robili. Druga sprawa to w czasie tych krzyków bili wszystkich. Kazała im ręce przytrzymać i powiedzieć, że tak nie wolno i trzecia sprawa - wynieść do drugiego pokoju, żeby nie widziało mamy i żeby nie zwracać na nich uwagi (taty, opiekunki, babci - zależy kto zajmował się dziećmi). Zazwyczaj wyciszali się znacznie szybciej w samotności. Nie wiem czy na takich małych szkrabach jak nasze można to stosować. Ja staram się Zuzi nie ulegać bo ciągle mam tych chłopców przed oczami i nie chcę żeby tak było u mnie. No i póki co udaje mi się opanować Jej płacz zanim zacznie się prawdziwy lament. Na spacery chodzili tam gdzie oni chcieli a nie rodzice. Zawsze musieli zajść do sklepu i kupić napój sobie bo był lament. I wiele takich sytuacji było. Po spotkaniach z panią psycholog polepszyło się ale trzeba było być konsekwentnym a tego siostrze zabrakło. Ale wywód |
|||
|
|
|
#1375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pójdziesz do lekarza?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy nasze dzieci nie są za małe na takie coś? Ile lat mieli ci chłopcy, gdy tak się zachowywali?
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś pierwszy raz odeszłam od Niej, żeby mnie nie widziała bo jak przy Niej siedziałam to miałam wrażenie, że płakała coraz bardziej (na ręce nie chciała "Nie wiem czy na takich małych szkrabach jak nasze można to stosować." Właśnie we wcześniejszej wypowiedzi napisałam, ze nie wiem jak to by wyszło na takich małych dzieciaczkach bo ja tego nie stosuję bo tak naprawdę nie mam potrzeby. U nich trzeba było bo nic innego nie skutkowało. W ogóle to wstyd mi było przed sąsiadami bo pewnie myśleli, że nie wiadomo co im robię. Nawet nie pamiętam ile mieli, ale 3 latka to na pewno. |
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, jeśli 3 latka, to zmienia trochę postać rzeczy
|
|
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
no i mala przywitala sie z tatusiem i wreszcie usnela
![]() a my na komunie jutro idziemy- tak wyszlo ze mielismy juz dzisiaj byc ale malz musial pracowac Cytat:
![]() Cytat:
przeciez pisalas niedawno ze schudlas przez te stresy
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwilę posiedziała i sama przyszła, złapała mnie za nogawkę, więc wzięłam Ją na ręce i było już dobrze ![]() Cytat:
![]() No ja. Schudłam ale już odrobiłam ![]() Miałam już nawet 49,9 ![]() A tak naprawdę idę ze względu na małża bo On chce i ze względu na wesele, muszę jakoś w tej kiecce wyglądać
|
||
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz motywacje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

Niczym dziki zwierz
Ja pewnie skomentowałabym 

Pewnie, że trzymamy

, rozeszły sie od razu ale moze w pon bede tylko mi sie juz nie chce jechac

, a w innej formie niz tabletkinie daly rady. Zreszta nie mialam nic rewelacyjnego w domu, bo dawno nie mialam, musze sie wybrac po jakas recepte.
Nastepnym razem sie poprawie

. Mój Mały jest ostatnio takim złośnikiem i wymuszaczem, że ho ho
oby sie szybko wygoilo , bo rączki przeciez do wszystkiego są potrzebne.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ile lat mieli ci chłopcy, gdy tak się zachowywali?