|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
inna sprawa, że Bruno też czasem się krztusi, ale on po prostu "rzuca" się na butelkę. Staramy się karmić Go co trzy godziny, ale czasem już po dwóch jest taka histeria, że szok i musimy na szybko szykować jedzenie, a Bruno rzuca się na butelkę jakby tydzień nie jadł, wtedy najczęściej się krztusi. witajcie mamusie strasznie Was zaniedbuję ostatnio, ale mamy pełne ręce roboty z naszym małym człowieczkiem . Bruno ma zadziwiająco długie okresy czuwania a wtedy potrzebuje nieustająco naszej uwagi. czas płynie nam od jednego do drugiego karmienianie mam nawet kiedy nadrobić
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- byla w planach na te wakacje , ale Gabrysia pokrzyzowala nam plany ![]() nastepnym razem ![]() Bardzo ładne mieszkanko , mimo , ze hiszpania - nie nasz styl ![]() my bardziej preferujemy tz. wiejski niz nowoczesny , Taki styl spotkasz w malych hiszpanskich miasteczkach - chodzi mi o domy i ogrodzenia z kamienia na ktorych sie wzorowalismy , natomiast wnetrze tez mamy utrzymane w takim wlasnie stylu , naturalny kamien, drewno , lampy nascienne przywiezione z hiszpani- u nas nie do zdobycia niestety. Meble tylko naturalna - pinia , komplet w salonie przyplyną z meksyku ![]() A tu mały fragment
|
|
#3393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Luizka dziękuje wszystkim ciotkom wizażowym Cytat:
Trzymam kciuki za szybką akcję [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19159563]Jakie ona ma słodkie usteczka! ![]() Obok łóżeczka maluszkiej postawimy jednak regał - kupimy z BRW zersia Elippe, bo takie mamy mebelki w pokoju naszym, a że ledwo nam się na podwójnym regale książki mieszczą i tak czy siak musielibyśmy do nowego mieszkania coś dokupić, to kupimy teraz, a potem się książki postawi. http://brw.com.pl/pl/produkt/5478-EL...C3%B3j+dzienny[/QUOTE] Po mamusi ![]() Bardzo ładne te meble, też mi się takie podobają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mała też czasami się krztusi, bo łapczywie je. Tak jak pisała daf, rzuca się do jedzenia, jakbym ją głodziła. Często zanim zacznę ją karmić, to przebieram i wtedy jest taki ryk, że szok...jakbyśmy ją ze skóry obdzierali ![]() Butelkę TT używałam parę razy do herbatek i jestem zadowolona. Cytat:
![]() No właśnie zauważyłam, że masz inne buty niż chciałaś ![]() Silpe, czadowy pokoik Bardzo lubię naturę w domu.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-05-09 o 17:44 |
||||
|
|
|
#3394 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() musze przyznac ze masz nerwy skoro jeszcze nie zaczelas z wyprawka moja torba do szpitala juz sie od miesiaca pakuje i caly czas cos dokladam![]() Cytat:
moj cos czuje ze wyjdzie po terminie. ja chce doczekac do srody do wizyty u ginki i dalej niech sie dzieje co chce
|
|||
|
|
|
#3395 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
A poza tym nie mogę się już doczekać
|
||
|
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami jezdzimy do domku w Asturias, na pólnocy, który posiadaja rodzice Javiera, niedaleko de Ribadesella..piekne miejsce..., a to ten domek brazowy, na fotce. My mieszkamy natomiast w stolicy-madrycie, w nowej dzielnicy i mój maz uwielbia styl nowoczesny, marzy mu sie dom za Madrytem w stylu takim jak na http://freshome.com/2009/11/26/conte...=Google+Reader , http://coolboom.net/architecture/house-in-la-finca/ lub na fotkach...i na Majorce..... Tak wogóle to za kilka lat chcemy sie wyprowadzic na Majorke
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-09 o 18:29 |
|
|
|
|
#3397 |
|
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie, tradycyjnie w dwupaku
![]() Kropka, fajny okrąglutki brzusio masz Bydgoszczanko, Luizka jest śliczna Justin, pewnie dziś urodzisz, trzymaj się dzielnie Kilka dziewczyn zaprezentowało pokoiki dla maluszków - wszystkie cudne i widać, że każdy z osobna przygotowany z wielkim sercem Ja stwierdziłam, że już przestaję myślec o tym, kiedy mój poród - mam dość ciągłego wypatrywania czopu i innych oznak Ani liście malin, ani seks, ani prace domowe nie pomagają, więc trudno - najwyżej przenoszę...Postaram się cieszyć z ostatnich dni/tygodni w ciąży, jakie mi zostały I wiecie co - od razu jakoś mi lepiej ![]() Wogóle to miałam bardzo udany weekend - wczoraj byliśmy na grillu u znajomych, śmiałam się przez kilka godzin do rozpuku, aż wszyscy myśleli, ze zaraz urodzę A dziś poszliśmy z małżem obczaić koło nas nowo otwartą włoską knajpkę i zjedliśmy smaczny obiadek
|
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
Majorka , owszem piekna wyspa ale nie dla mnie , przynajmniej nie do zamieszkania na stale - chociaz ma swój klinat to za bardzo zdominowana przez niemców ktorzy traktuja ją jako swoją wyspe .A za nimi nie przepadam.
Uwielbiam Ibize ![]() Natomiast hiszpania jako ląd najbardziej odpowiada mi strona poludniowa ![]() Tak samo kocham wlochy i im bardziej na poludnie tym piekniej Projekty domow sliczne , ale ja sie w tym nie odnajduje ,podałam na fotce fragment mojego salonu , wiec widzisz jakie klimaty preferuje ![]() Taka nowoczesnosc nie dla mnie , wole przytulniejsze klimaty - wlasnie nieduzy przytulny salon z kominkiem-jest po drugiej stronie -przycmione swiatlo -swiece na których punkcie mam fioła itp.Ja nie wiem dla czego ja sie np we włoszech nie urodzilam ![]() choc z drugiej strony nie zwracala bym uwagi na to piekno które widze podczas wypadów
|
#3399 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
:brzy dal:![]() Lody wlasnie wszamalam ![]() Orzechy w czeko tez juz dzis byly ![]() Cytat:
ale od kiedy pojechalam do południowej Hiszpanii..
|
|
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3401 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładny leżaczek-bujaczek, jeden z ładniejszych, jakie widziałam Wróciłam po 3godzinnym spacerze Młoda teraz szaleje, mnie boli wszystko
|
||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam fotki naszej sypialnio- dzieciowego pokoju. Szafę jednak kupiliśmy w kolorze komód
Okno czeka jeszcze na zasłony
|
#3403 |
|
Konto usunięte
|
Mnie się w tym pokoju najbardziej kajdanki podobają
|
|
|
|
#3404 | |||||
|
Konto usunięte
|
Ma bardzo zgrabne, długie paluszki... pamiętam, że Maksiu to miał takie ciapki.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19162277]Małż wczoraj się śmiał, że nagle mi się 2 bożenki zrobiły Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19173610]Mnie się w tym pokoju najbardziej kajdanki podobają [/QUOTE]Ja sie dziś wzięłam za mega - porządki- TŻ wyniósł mi część mebli z pokoju Maksia na strych (jakoś mało przestrzeni było ), a ja wszystkie graty przeniosłam, nalatałam się po schodach jak szalona, ... może coś pomoże.... ![]() Poza tym mam sms-ka od Edzi. Witajcie dziewczyny, ja nadal w szpitalu. Zwolnili by nas dziś, ale mała ma torbielkę i jutro dopiero rozmowa z ordynatorem co dalej. Boję się strasznie i powiem jestem lekko załamana. Mam tyko nadzieję, że będzie dobrze. Mam też nadzieje, że kolejne mamy się rozpakowały. Wielkie gratulacje dla was. |
|||||
|
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19173610]Mnie się w tym pokoju najbardziej kajdanki podobają [/QUOTE]Już miałam pisac gdzie ty te kajdanki widzisz , a może chciałabys zobaczyc bo łózko stworzone do perwersji ![]() Ale sie dopatrzyłam - bydgos ty zboku no rozwaliło mnie
|
|
#3406 |
|
Konto usunięte
|
Leoś, ucałuj tam Edzię ode mnie, musi być dobrze z tą torbielką!
No wiecie, skoro ja od razu kajdanki wypatrzyłam, to też nieźle ze mną |
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19174451]
to Ci się trafił czasoumilacz. Poza tym mam sms-ka od Edzi. Witajcie dziewczyny, ja nadal w szpitalu. Zwolnili by nas dziś, ale mała ma torbielkę i jutro dopiero rozmowa z ordynatorem co dalej. Boję się strasznie i powiem jestem lekko załamana. Mam tyko nadzieję, że będzie dobrze. Mam też nadzieje, że kolejne mamy się rozpakowały. Wielkie gratulacje dla was.[/QUOTE] Bruno jest towarzyski ![]() Edzia, nie załamuj się
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19174547]
No wiecie, skoro ja od razu kajdanki wypatrzyłam, to też nieźle ze mną ...ale dzięki za sypialnię ![]() edzia, z tego co wiem, to niektóre torbiele same się wchłaniają. Będzie dobrze
|
#3409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dziewczyny widzę wygłodniałe bo pierwsze co widzą to kajdanki ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Z nudów upiekłam muffinki czekoladowe z mąki razowej. Pychota.
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
O przepraszam , to kolezanka szaja na głodzie
![]() Ja funkcje odpowiedzialne za sex , mam nadal wylączone ![]() Musiałam sie naszukac tych kajdanek
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19167650]Idę na długaśny spacer, do tego mego pod górę
Znaczy się: wywołuję sobie poród Ciekawe czy wyjdzie Ci to wywoływanie jak mnie... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19173352] Wróciłam po 3godzinnym spacerze Młoda teraz szaleje, mnie boli wszystko [/QUOTE] He he he... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19173610]Mnie się w tym pokoju najbardziej kajdanki podobają [/QUOTE]Futerkowe. Urocze. ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19174547] No wiecie, skoro ja od razu kajdanki wypatrzyłam, to też nieźle ze mną Pociesz się, że nie Tobie jednej ten chleb na myśli...
|
|
|
|
#3412 |
|
Raczkowanie
|
Edziu - 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze z ta torbielką!!
Ciekawe jak tam Justin... ![]() Podszykowałam dziś obiadek, pozmywałam, jak męża wstała po nocce to poszliśmy na spacer na lody i potem do znajomych na chwilę (5 piętro ). Potem bardzo szybkim krokiem do domu i po schodach do mnie (4 piętro ) też szybciutko - dostałam zadyszki prawie, ale co tam Potem jak mężuś do pracy poszedł umyłam szyby w oknach u nas w pokoju, potem zmiotłam i wyszorowałam dokładnie na kolankach podłoge w kuchni, zrobiłam ręczne pranko, ogarnęłam łazienkę, zrobiłam kolacyjkę i teraz odpoczywam, bo się zmęczyłam... Ciekawe, czy wywoła to jakieś skurczybyczki czy cuś....
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() U nas dziś okropna pogoda, leje cały dzien Jutro jadę na kilka dni do rodziców, domyślam się że jak wrócę, na wątku będzie pełno wiadomości od świeżo rozpakowanych mamusiek ![]() Sliczne pokoiki tu pokazujecie Justin - mam nadzieję, że juz jest po wszystkim i tulisz już maluszka Edzia - nie zamartwiaj się kochana, musi być dobrze, mocno trzymam kciuki za Twoją córeczkę ![]() ![]() ![]() Do zobaczenia za kilka dni
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
My przez zapowiedzi deszczu nie pojechaliśmy na zaplanowany wypadzik... Tymczasem nie padało wcale. Choć nie wiem jak było tam, gdzie mieliśmy jechać...
![]() Jutro pierwszy dzień wolnego... chyba zbzikuję... co Wy robicie na tych L4, bo ja już zaczynam świrować na samą myśl... Młody mi się rozbrykał po tym jak wypiłam liście maliny z miodem. Nachlał się i teraz czka. A ja spadam do wanienki...
|
|
|
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że i tak sama zdecyduje kiedy wyjdzie i taaak.. a ja sie rozkoszuje wszelkimi pysznościami, ostatnimi 'wolnymi' chwilami itp itd ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19174451] Ma bardzo zgrabne, długie paluszki... pamiętam, że Maksiu to miał takie ciapki.. ![]() to trzymam kciuki, oby maleństwo zechcialo wyjść przed wizytą. o... chyba się zaczyna... ![]() no, ja też się dziwię... ...kolejna, która zapomniała o swoim terminie? ![]() to Ci się trafił czasoumilacz. Ja sie dziś wzięłam za mega - porządki- TŻ wyniósł mi część mebli z pokoju Maksia na strych (jakoś mało przestrzeni było ), a ja wszystkie graty przeniosłam, nalatałam się po schodach jak szalona, ... może coś pomoże.... ![]() Poza tym mam sms-ka od Edzi. Witajcie dziewczyny, ja nadal w szpitalu. Zwolnili by nas dziś, ale mała ma torbielkę i jutro dopiero rozmowa z ordynatorem co dalej. Boję się strasznie i powiem jestem lekko załamana. Mam tyko nadzieję, że będzie dobrze. Mam też nadzieje, że kolejne mamy się rozpakowały. Wielkie gratulacje dla was.[/QUOTE] Edziuuu trzymamy kciukii.. Bedzie doobrze |
||
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego najczęściej akcja zaczyna się w nocy.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() nadrobiłam wczoraj, ale już nie dałam rady odpisać. hurtem: dzieciaczki, brzuszki i pokoiki - rewelka my 2w1, nawet pomimo tego, że okropnie nas wytrzęsło na dziurawej polnej drodze. normalnie czułam jak mi wody płodowe chlupoczą z lewej na prawą i odwrotnie. a co ja tam robiłam - na komunii byliśmy w okolicach Wrocka. [pominę fakt, że teście mi podnieśli ciśnienie już w godzinę po przyjeździe...] Edzia i Justin - trzymam kciuki za Was zobaczę potem, czy jakieś foty nadają się, żeby Wam się pokazać - wczoraj mi powiedzieli, że brzuch mam nisko, ale ja chyba tak miałam cały czas... nie mam porównania, bo mam za małe lustro w domu |
|
|
|
#3418 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ten miód w liściach malin to czemu służy? Tylko dla osłdy czy ma jakies ekstra działanie? Cytat:
![]() A teraz czas na sms, którego dostałam od justin o 04:38. ![]() O 22:58 po dłuuuugim porodzie przyszedł na świat nasz synek Stefanek. Jesteśmy w nim zakochani po uszy Mąż spisał się na piątkę z plusem. Nasze Szczęście waży 3200g, 51cm. Czujemy się dobrze Buziaki dla wszystkich kobietek. GRATULUJEMY !!! ![]() Cały dzień Cię Stefanek męczył, ale wreszcie masz go przy sobie. Wracaj szybko do formy, pozdrawiamy, buziole. pa.pa. |
||
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
witamy Stefanka na świecie
idę pod prysznic, a potem przejrzę foty
|
|
|
|
#3420 | |
|
Rozeznanie
|
śliczna córa..
Cytat:
![]() justin i powodzenia.. My nadal 2w1 wszystko boli a nic się nie dzieje.. dziś wizyta w szpitalu o 12 to zobaczymy czy się coś zmieniło.. Chyba ja też zacznę sprzątać namiętnie cały dom.. może to pomoże.. ![]() doczytałam.. GRATULACJE JUSTIN!! Buziaczki dla Ciebie i synka!!
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2010-05-10 o 08:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

. Bruno ma zadziwiająco długie okresy czuwania a wtedy potrzebuje nieustająco naszej uwagi. czas płynie nam od jednego do drugiego karmienia

Ale chyba mi się już brzuszek dwa dni temu obniżył więc może jest nadzieja...
Ani liście malin, ani seks, ani prace domowe nie pomagają, więc trudno - najwyżej przenoszę...Postaram się cieszyć z ostatnich dni/tygodni w ciąży, jakie mi zostały
A dziś poszliśmy z małżem obczaić koło nas nowo otwartą włoską knajpkę i zjedliśmy smaczny obiadek

ale od kiedy pojechalam do południowej Hiszpanii..
Młoda teraz szaleje, mnie boli wszystko