Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-09, 17:19   #3391
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam butelkowych: Czy Waszym dzieciom podczas jedzenia z butli zdarza się krztuszenie. Szymek mi kaszle przy jedzeniu coraz częściej... zaczynam się bać, że się zakrztusi tak na poważnie. Najpierw myślałam, że to kwestia butli. Zaczynaliśmy od TT, które okazały się totalną porażką... później przetestowałam kilka innych, ale problem nadal jest. Może on poprostu za bardzo się rzuca na to jedzenie i za szybko ssie. Już sama nie wiem.
my korzystamy z butelek TT i jestem zadowolona, tak jak dziewczyny piszą tylko dziurka do odpowietrzania musi być na górze i jest ok
inna sprawa, że Bruno też czasem się krztusi, ale on po prostu "rzuca" się na butelkę. Staramy się karmić Go co trzy godziny, ale czasem już po dwóch jest taka histeria, że szok i musimy na szybko szykować jedzenie, a Bruno rzuca się na butelkę jakby tydzień nie jadł, wtedy najczęściej się krztusi.

witajcie mamusie
strasznie Was zaniedbuję ostatnio, ale mamy pełne ręce roboty z naszym małym człowieczkiem . Bruno ma zadziwiająco długie okresy czuwania a wtedy potrzebuje nieustająco naszej uwagi. czas płynie nam od jednego do drugiego karmienia

nie mam nawet kiedy nadrobić

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 17:34   #3392
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość

Nasza urbanizacja jest w kolorze bialym, z basenem i duza iloscia zieleni... (tak jak na wybrzezu sródziemnomosrkim (Costa del sol).
Costa del Sol - po nocach mi sie sni
- byla w planach na te wakacje , ale Gabrysia pokrzyzowala nam plany
nastepnym razem
Bardzo ładne mieszkanko , mimo , ze hiszpania - nie nasz styl
my bardziej preferujemy tz. wiejski niz nowoczesny , Taki styl spotkasz w malych hiszpanskich miasteczkach - chodzi mi o domy i ogrodzenia z kamienia na ktorych sie wzorowalismy , natomiast wnetrze tez mamy utrzymane w takim wlasnie stylu , naturalny kamien, drewno , lampy nascienne przywiezione z hiszpani- u nas nie do zdobycia niestety.
Meble tylko naturalna - pinia , komplet w salonie przyplyną z meksyku

A tu mały fragment

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 17:42   #3393
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witajcie
Luizka dziękuje wszystkim ciotkom wizażowym

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Babeczki, od 07.00 mam skurcze co 7-8 minut, ae nic mi nie odeszlo, ani czop, ani wody. Nie wiem czy mam panikowac.
Chce poczekac tak do 12.00 i potem bede dzwonic do szpitala w razie czego, pewnie to falszywka, ale przybieraja na sile, nospa nie pomogla, prysznic zlagodzil na chwilke. :conf used:
Doczytałam dalej. No to się zaczyna. Miałam tak samo i po niedługim czasie mała była już z nami
Trzymam kciuki za szybką akcję

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19159563]Jakie ona ma słodkie usteczka! Świetna jest

Obok łóżeczka maluszkiej postawimy jednak regał - kupimy z BRW zersia Elippe, bo takie mamy mebelki w pokoju naszym, a że ledwo nam się na podwójnym regale książki mieszczą i tak czy siak musielibyśmy do nowego mieszkania coś dokupić, to kupimy teraz, a potem się książki postawi.
http://brw.com.pl/pl/produkt/5478-EL...C3%B3j+dzienny[/QUOTE]

Po mamusi

Bardzo ładne te meble, też mi się takie podobają

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Taką spuchnieta Ja mam taką normalnie jak by mi jajka rosły

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ahhh,.....kurrrrrrrrdeee. ...ja jakaś pokręcona jestem w tej ciąży.....właśnie zlukałam, że od 3 ostatnich myć głowy....myję odżywką zamiast szamponem....i teraz się cholera jasna nie dziwię czemu jakoś się dziwnie nie pieniło i po umyciu też było dziwnie ...Grrrrrrrrrrrr...... a czytałam niby opis na z tyłu pudełeczka jak kupowałam....ze mną już coś nie tak....Spadam do rossmanna ehhhhhhh :}
Pamiętam, jak kiedyś po niezłej imprezie u nas w domu jeden kolega nad ranem poszedł wziąć prysznic i łeb umył sobie moim płynem do higieny intymnej I jeszcze się dziwił, że mamy taki dziwny szampon, który się nie pieni

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość

Szymek też w piątek skończył 3 tyg. i też zaczyna nam się uważniej przyglądać. A i ciągle się uśmiecha, słodko to wygląda, czasem to ma takiego "banana", że całe dziąsła mu widać ale podobno dopiero ok. 5 tyg. te uśmieszki są bardziej świadome zobaczymy.

Mam pytanie do mam butelkowych: Czy Waszym dzieciom podczas jedzenia z butli zdarza się krztuszenie. Szymek mi kaszle przy jedzeniu coraz częściej... zaczynam się bać, że się zakrztusi tak na poważnie. Najpierw myślałam, że to kwestia butli. Zaczynaliśmy od TT, które okazały się totalną porażką... później przetestowałam kilka innych, ale problem nadal jest. Może on poprostu za bardzo się rzuca na to jedzenie i za szybko ssie. Już sama nie wiem.
Tak, te uśmiechy, to razie są takie grymasy....ale i tak są słodkie. Dla mnie to uśmiech

Moja mała też czasami się krztusi, bo łapczywie je. Tak jak pisała daf, rzuca się do jedzenia, jakbym ją głodziła. Często zanim zacznę ją karmić, to przebieram i wtedy jest taki ryk, że szok...jakbyśmy ją ze skóry obdzierali

Butelkę TT używałam parę razy do herbatek i jestem zadowolona.

Cytat:

...no i ja sie pochwale juz pomalowanym pokojem, brakuje powieszonych obrazków, pólki oraz dywanu na podlodze...ale to juz jutro, bo dzis nie wypada stukac i pukac...
Śliczny pokoik dla Amelki

No właśnie zauważyłam, że masz inne buty niż chciałaś

Silpe, czadowy pokoik Bardzo lubię naturę w domu.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-05-09 o 17:44
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:06   #3394
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:

...no i ja sie pochwale juz pomalowanym pokojem, brakuje powieszonych obrazków, pólki oraz dywanu na podlodze...ale to juz jutro, bo dzis nie wypada stukac i pukac...

W naszej sypialni czeka juz mini-lózeczko/kolyska....
pieknie przygotowany pokoik i swietne rozwiazanie z kolyska w sypialni, ja niestety musze lozeczko wpakowac cale do sypialnie bo nie chce wydawac na kolyske + lozeczko....zastanawiam sie jak moja szafa bedzie wygladala po narodzinach malego...na razie tez pieknie mam wszystko poukladane, a pozniej cos czuje bedzie troszke trudniej z utrzymaniem porzadku

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
ewcia, mi sen z glowy spedza ( i to doslownie) fakt ze nei mam wyprawki jeszcze!!!!!!
a lista dluga..... masakra...co prawda termin mam na koniec czerwca ale nie czuje ze juz natychmiast teraz w tej chwili powinnam juz miec wszystko... ciagle z jakiegos powodu odkladamy z mezem wieksze zakupy, a tu czas goni....
poza ubrankami i kilkoma pierdółkami nie mamy nic ani dla dziecka (łóżeczko wozek wanienka, pieluszki....)ani dla mnie do szpitala....
dżizas... nie no musze jutro kupic chociazby te drobniejsze rzeczy...
cholera znowu nie bede mogla spac.... ukladajac w myslach liste i plan zakupow..
jeeeejku no to ruszaj do wicia tego swojego gniazdka! ja to bym juz cisnienia nie wytrzymala, caly czas cos dokupuje i caly czas wydaje mi sie ze nie mam wszystkiego i ciagle jakies nowe cisnienie si epojawia
musze przyznac ze masz nerwy skoro jeszcze nie zaczelas z wyprawka moja torba do szpitala juz sie od miesiaca pakuje i caly czas cos dokladam

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
No tak a Wy i tak jak dobrze pamiętam jesteście dzień po mnie... Ale niech się rozpakowuje, legalnie już może

A ja poszłam do Biedronki, przedreptałam tam i z powrotem 2 godziny, posprzątałam mieszkanie i jeszcze bym z 2 godziny pochodziła bo mnie nosi ale to nic nie daje. Ale chyba mi się już brzuszek dwa dni temu obniżył więc może jest nadzieja...
Sąsiadka pożyczyła mi dziś fotelik samochodowy na przyjazd ze szpitala, bo my zmotoryzowani nie jesteśmy więc z wózkiem fotelika nie kupowałam. No mały masz już wszystko wyłaź wreszcie
bratka a co Ci sie spieszy zeby w 38 tygodniu rodzic moj cos czuje ze wyjdzie po terminie. ja chce doczekac do srody do wizyty u ginki i dalej niech sie dzieje co chce
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:18   #3395
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Pamiętam, jak kiedyś po niezłej imprezie u nas w domu jeden kolega nad ranem poszedł wziąć prysznic i łeb umył sobie moim płynem do higieny intymnej I jeszcze się dziwił, że mamy taki dziwny szampon, który się nie pieni
To imprezka musiała być niezła

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
bratka a co Ci sie spieszy zeby w 38 tygodniu rodzic moj cos czuje ze wyjdzie po terminie. ja chce doczekac do srody do wizyty u ginki i dalej niech sie dzieje co chce
Ja już legalnie 39tc zaczęłam to mogę A poza tym nie mogę się już doczekać
Stary 2010-05-09, 18:19   #3396
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Costa del Sol - po nocach mi sie sni
- byla w planach na te wakacje , ale Gabrysia pokrzyzowala nam plany
nastepnym razem
Bardzo ładne mieszkanko , mimo , ze hiszpania - nie nasz styl
my bardziej preferujemy tz. wiejski niz nowoczesny , Taki styl spotkasz w malych hiszpanskich miasteczkach - chodzi mi o domy i ogrodzenia z kamienia na ktorych sie wzorowalismy , natomiast wnetrze tez mamy utrzymane w takim wlasnie stylu , naturalny kamien, drewno , lampy nascienne przywiezione z hiszpani- u nas nie do zdobycia niestety.
Meble tylko naturalna - pinia , komplet w salonie przyplyną z meksyku

A tu mały fragment
U nas ten wasz styl nazywa sie rustyczny, i bardziej spotykany tak jak piszesz, na poludniu i pólnocy lub w malych wioskach i miasteczkach Mnie tez sie podoba, jezdzimy czesto w weekendy do takich domów .-) jak np w http://www.casaruraldonromualdo.com/la_casa.htm , http://www.casamanadero.com/espanol/Inicio.html, http://www.lacostica.es/casa.htm ,

Czasami jezdzimy do domku w Asturias, na pólnocy, który posiadaja rodzice Javiera, niedaleko de Ribadesella..piekne miejsce..., a to ten domek brazowy, na fotce.

My mieszkamy natomiast w stolicy-madrycie, w nowej dzielnicy i mój maz uwielbia styl nowoczesny, marzy mu sie dom za Madrytem w stylu takim jak na http://freshome.com/2009/11/26/conte...=Google+Reader , http://coolboom.net/architecture/house-in-la-finca/ lub na fotkach...i na Majorce.....

Tak wogóle to za kilka lat chcemy sie wyprowadzic na Majorke

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-05-09 o 18:29
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:29   #3397
kees26
Rozeznanie

Witam niedzielnie, tradycyjnie w dwupaku

Kropka, fajny okrąglutki brzusio masz

Bydgoszczanko, Luizka jest śliczna

Justin, pewnie dziś urodzisz, trzymaj się dzielnie

Kilka dziewczyn zaprezentowało pokoiki dla maluszków - wszystkie cudne i widać, że każdy z osobna przygotowany z wielkim sercem

Ja stwierdziłam, że już przestaję myślec o tym, kiedy mój poród - mam dość ciągłego wypatrywania czopu i innych oznak Ani liście malin, ani seks, ani prace domowe nie pomagają, więc trudno - najwyżej przenoszę...Postaram się cieszyć z ostatnich dni/tygodni w ciąży, jakie mi zostały I wiecie co - od razu jakoś mi lepiej

Wogóle to miałam bardzo udany weekend - wczoraj byliśmy na grillu u znajomych, śmiałam się przez kilka godzin do rozpuku, aż wszyscy myśleli, ze zaraz urodzę A dziś poszliśmy z małżem obczaić koło nas nowo otwartą włoską knajpkę i zjedliśmy smaczny obiadek
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 18:51   #3398
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

Tak wogóle to za kilka lat chcemy sie wyprowadzic na Majorke
Majorka , owszem piekna wyspa ale nie dla mnie , przynajmniej nie do zamieszkania na stale - chociaz ma swój klinat to za bardzo zdominowana przez niemców ktorzy traktuja ją jako swoją wyspe .A za nimi nie przepadam.
Uwielbiam Ibize , ale jako wyspe wypadową na imprezki - niesamowita sprawa
Natomiast hiszpania jako ląd najbardziej odpowiada mi strona poludniowa
Tak samo kocham wlochy i im bardziej na poludnie tym piekniej

Projekty domow sliczne , ale ja sie w tym nie odnajduje ,podałam na fotce fragment mojego salonu , wiec widzisz jakie klimaty preferuje
Taka nowoczesnosc nie dla mnie , wole przytulniejsze klimaty - wlasnie nieduzy przytulny salon z kominkiem-jest po drugiej stronie-przycmione swiatlo -swiece na których punkcie mam fioła itp.
Ja nie wiem dla czego ja sie np we włoszech nie urodzilam
choc z drugiej strony nie zwracala bym uwagi na to piekno które widze podczas wypadów

Stary 2010-05-09, 19:27   #3399
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ahhh,.....kurrrrrrrrdeee. ...ja jakaś pokręcona jestem w tej ciąży.....właśnie zlukałam, że od 3 ostatnich myć głowy....myję odżywką zamiast szamponem....i teraz się cholera jasna nie dziwię czemu jakoś się dziwnie nie pieniło i po umyciu też było dziwnie ...Grrrrrrrrrrrr...... a czytałam niby opis na z tyłu pudełeczka jak kupowałam....ze mną już coś nie tak....Spadam do rossmanna ehhhhhhh :}
Podobno zdrowiej dla włosów jest myś je wlasnie w odzywce, bo czegostam nie zawiera-w przeciwienstwie do szmponu

Cytat:
Jeszcze jestesmy w domku, dzwonilam na porodowke, kazaly mi wziac prysznic, zjesc cos lekkiego i przyjechac jak skurcz bedzie trwal 1 minute, na razie mam co 5-6 minut 40-sekundowe. No i zaczelam krwawic, na razie delikatnie. Bede informowac na biezaco.
OMG!!! I co, i co?????????:brzy dal:

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Ja mam ochotę na lody truskawkowe i cos z czekoladą
Lody wlasnie wszamalam
Orzechy w czeko tez juz dzis byly

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Majorka , owszem piekna wyspa ale nie dla mnie , przynajmniej nie do zamieszkania na stale - chociaz ma swój klinat to za bardzo zdominowana przez niemców ktorzy traktuja ją jako swoją wyspe .A za nimi nie przepadam.
Uwielbiam Ibize , ale jako wyspe wypadową na imprezki - niesamowita sprawa
Natomiast hiszpania jako ląd najbardziej odpowiada mi strona poludniowa
Tak samo kocham wlochy i im bardziej na poludnie tym piekniej

Projekty domow sliczne , ale ja sie w tym nie odnajduje ,podałam na fotce fragment mojego salonu , wiec widzisz jakie klimaty preferuje
Taka nowoczesnosc nie dla mnie , wole przytulniejsze klimaty - wlasnie nieduzy przytulny salon z kominkiem-jest po drugiej stronie-przycmione swiatlo -swiece na których punkcie mam fioła itp.
Ja nie wiem dla czego ja sie np we włoszech nie urodzilam
choc z drugiej strony nie zwracala bym uwagi na to piekno które widze podczas wypadów
O tak, we Włochech mieszkalam jakis czas i mozna sie zakochac,mozna ale od kiedy pojechalam do południowej Hiszpanii..:l ove: jestem ZAUROCZONA
Stary 2010-05-09, 19:28   #3400
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Ja stwierdziłam, że już przestaję myślec o tym, kiedy mój poród - mam dość ciągłego wypatrywania czopu i innych oznak Ani liście malin, ani seks, ani prace domowe nie pomagają, więc trudno - najwyżej przenoszę...Postaram się cieszyć z ostatnich dni/tygodni w ciąży, jakie mi zostały I wiecie co - od razu jakoś mi lepiej
bardzo dobre podejście, ciesz się tymi chwilami spokoju które jeszcze Ci zostały, bo może jest niewygodnie, męcząco, ciężko ale możesz poświęcić czas sobie i mężowi po porodzie to maluch zdominuje wasze życie i ciężko będzie znaleźć czas chociażby na to żeby się przytulić.

Bruno już w domku
Stary 2010-05-09, 19:32   #3401
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Bardzo ładnie wyszedł pokoik, i świetne meble

Cytat:
No nie dziwie ci sie, ze ci sen z glowy spedza... nie zwlwkajzatem i rób wyprawke!!!
Miej na uwadze, ze jestes juz w zaawansowanej ciazy i sily juz tyle sie nie ma na chodzenie po sklepach.

Ja zabralam sie za kompletowanie wszystkiego w styczniu i dzieki Bogu, bo teraz pewnie mi by sie nie chcialo...teraz to juz tylko pare pierdólek zostalo do zakupienia ale i to mam wybrane wiec w tym tygodniu dokupie.
A do dokupienia mam tak jak wyzej wspomnialam, material na przescieradelka, termometr , sól fizjologiczna, pieluszki rozm. 2 dla noworodka(od 3-6 kg), karuzele do lózeczka oraz hamaczek, jakies grzechotki dla niemowlaka...ah i jeszcze z 2 paczki podpasek poporodowych..i to juz wszystko

Z tych grubszych rzeczy wybralam te na fotkach... niektóre zapewne kupia przyszle ciocie, bo pytaly co mi brakuje , wiec im powiem
Otóż to. Jakbym miała nawet miesiąc temu właściwie zaczynać zakupy, to nie dałabym chyba rady psychicznie...

Bardzo ładny leżaczek-bujaczek, jeden z ładniejszych, jakie widziałam

Wróciłam po 3godzinnym spacerze Młoda teraz szaleje, mnie boli wszystko
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 19:38   #3402
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Wstawiam fotki naszej sypialnio- dzieciowego pokoju. Szafę jednak kupiliśmy w kolorze komód
Okno czeka jeszcze na zasłony

Luiza

Stary 2010-05-09, 19:41   #3403
Konto usunięte

Mnie się w tym pokoju najbardziej kajdanki podobają
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:06   #3404
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Obiecane fotki Luizki
śliczności.
Ma bardzo zgrabne, długie paluszki... pamiętam, że Maksiu to miał takie ciapki..

Cytat:
W szpitalu byłam 29 kwietnia i miałąm KTG - wszystko oki było i żadnych skurczy. Lekarz powiedział, że jak w ciągu 10 dni nie urodzę (a jego zdaniem powinnam) to mam do niego przyjść na wizytę - czyli w poniedziałek...
Dzisiaj zauważyłam, że brzuszek jeszcze bardziej się obniżył. Może do poniedziałku coś się wykręci... Oby
to trzymam kciuki, oby maleństwo zechcialo wyjść przed wizytą.

Cytat:
Babeczki, od 07.00 mam skurcze co 7-8 minut, ae nic mi nie odeszlo, ani czop, ani wody. Nie wiem czy mam panikowac.
Chce poczekac tak do 12.00 i potem bede dzwonic do szpitala w razie czego, pewnie to falszywka, ale przybieraja na sile, nospa nie pomogla, prysznic zlagodzil na chwilke. :conf used:
o... chyba się zaczyna...

Cytat:
A ja byłam wczoraj w szkole.. Wszyscy zdziwieni że jeszcze nie urodziłam i ze jeszcze chodze
no, ja też się dziwię...

Cytat:
Ja dzis na liczniku mam 40+3...
Objawy takie jak ostatnio, czyli bez szaleństw
...kolejna, która zapomniała o swoim terminie?

Cytat:
Taką spuchnieta Ja mam taką normalnie jak by mi jajka rosły

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19162277]Małż wczoraj się śmiał, że nagle mi się 2 bożenki zrobiły [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
m
strasznie Was zaniedbuję ostatnio, ale mamy pełne ręce roboty z naszym małym człowieczkiem . Bruno ma zadziwiająco długie okresy czuwania a wtedy potrzebuje nieustająco naszej uwagi. czas płynie nam od jednego do drugiego karmienia

nie mam nawet kiedy nadrobić
to Ci się trafił czasoumilacz.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19173610]Mnie się w tym pokoju najbardziej kajdanki podobają [/QUOTE]
fakt- ładne.

Ja sie dziś wzięłam za mega - porządki- TŻ wyniósł mi część mebli z pokoju Maksia na strych (jakoś mało przestrzeni było ), a ja wszystkie graty przeniosłam, nalatałam się po schodach jak szalona, ... może coś pomoże....

Poza tym mam sms-ka od Edzi.
Witajcie dziewczyny, ja nadal w szpitalu. Zwolnili by nas dziś, ale mała ma torbielkę i jutro dopiero rozmowa z ordynatorem co dalej. Boję się strasznie i powiem jestem lekko załamana. Mam tyko nadzieję, że będzie dobrze. Mam też nadzieje, że kolejne mamy się rozpakowały. Wielkie gratulacje dla was.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 20:07   #3405
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Wstawiam fotki naszej sypialnio- dzieciowego pokoju. Szafę jednak kupiliśmy w kolorze komód
Ładna sypialnia . bardzo ładne polączenie tapety - kolory super

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19173610]Mnie się w tym pokoju najbardziej kajdanki podobają [/QUOTE]

Już miałam pisac gdzie ty te kajdanki widzisz , a może chciałabys zobaczyc bo łózko stworzone do perwersji
Ale sie dopatrzyłam - bydgos ty zboku no rozwaliło mnie

Stary 2010-05-09, 20:09   #3406
Konto usunięte

Leoś, ucałuj tam Edzię ode mnie, musi być dobrze z tą torbielką!

No wiecie, skoro ja od razu kajdanki wypatrzyłam, to też nieźle ze mną
Stary 2010-05-09, 21:07   #3407
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19174451]

Witajcie dziewczyny, ja nadal w szpitalu. Zwolnili by nas dziś, ale mała ma torbielkę i jutro dopiero rozmowa z ordynatorem co dalej. Boję się strasznie i powiem jestem lekko załamana. Mam tyko nadzieję, że będzie dobrze. Mam też nadzieje, że kolejne mamy się rozpakowały. Wielkie gratulacje dla was.[/QUOTE]

Bruno jest towarzyski

Edzia, nie załamuj się będzie dobrze, nie ma innego wyjścia. trzymamy mocno kciuki za dobre wiadomości.

Bruno już w domku
Stary 2010-05-09, 21:19   #3408
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19174547]

No wiecie, skoro ja od razu kajdanki wypatrzyłam, to też nieźle ze mną [/QUOTE]

...ale dzięki za sypialnię

edzia, z tego co wiem, to niektóre torbiele same się wchłaniają. Będzie dobrze

Luiza

Stary 2010-05-09, 21:34   #3409
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Pokoik super. I ta tapeta tak fajnie rozdziela część łóżkową od reszty. A dziewczyny widzę wygłodniałe bo pierwsze co widzą to kajdanki

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Z nudów upiekłam muffinki czekoladowe z mąki razowej. Pychota. Poszłam poczęstować sąsiadkę tak tylko na 5 minut, wróciłam po dwóch godzinach Ale przynajmniej małż napisał sobie do końca pracę zaliczeniową na studia podyplomowe. I Boguś coraz bardziej zaczyna napierać na szyjkę, chyba wreszcie zorientował się którędy się wychodzi
Stary 2010-05-09, 21:42   #3410
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
A dziewczyny widzę wygłodniałe bo pierwsze co widzą to kajdanki

O przepraszam , to kolezanka szaja na głodzie
Ja funkcje odpowiedzialne za sex , mam nadal wylączone
Musiałam sie naszukac tych kajdanek

Stary 2010-05-09, 21:47   #3411
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19167650]Idę na długaśny spacer, do tego mego pod górę Znaczy się: wywołuję sobie poród [/QUOTE]
Ciekawe czy wyjdzie Ci to wywoływanie jak mnie...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19173352]
Wróciłam po 3godzinnym spacerze Młoda teraz szaleje, mnie boli wszystko [/QUOTE] He he he...

Futerkowe. Urocze.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19174547]

No wiecie, skoro ja od razu kajdanki wypatrzyłam, to też nieźle ze mną [/QUOTE]
Pociesz się, że nie Tobie jednej ten chleb na myśli...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 22:05   #3412
ellai
Raczkowanie

Edziu - 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze z ta torbielką!!

Ciekawe jak tam Justin...

Podszykowałam dziś obiadek, pozmywałam, jak męża wstała po nocce to poszliśmy na spacer na lody i potem do znajomych na chwilę (5 piętro). Potem bardzo szybkim krokiem do domu i po schodach do mnie (4 piętro) też szybciutko - dostałam zadyszki prawie, ale co tam Potem jak mężuś do pracy poszedł umyłam szyby w oknach u nas w pokoju, potem zmiotłam i wyszorowałam dokładnie na kolankach podłoge w kuchni, zrobiłam ręczne pranko, ogarnęłam łazienkę, zrobiłam kolacyjkę i teraz odpoczywam, bo się zmęczyłam... Ciekawe, czy wywoła to jakieś skurczybyczki czy cuś....
Stary 2010-05-09, 22:12   #3413
velluto
Zadomowienie

Dobry wieczór
U nas dziś okropna pogoda, leje cały dzien Jutro jadę na kilka dni do rodziców, domyślam się że jak wrócę, na wątku będzie pełno wiadomości od świeżo rozpakowanych mamusiek

Sliczne pokoiki tu pokazujecie

Justin - mam nadzieję, że juz jest po wszystkim i tulisz już maluszka
Edzia - nie zamartwiaj się kochana, musi być dobrze, mocno trzymam kciuki za Twoją córeczkę

Do zobaczenia za kilka dni
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 22:22   #3414
kropka75
Zakorzenienie

My przez zapowiedzi deszczu nie pojechaliśmy na zaplanowany wypadzik... Tymczasem nie padało wcale. Choć nie wiem jak było tam, gdzie mieliśmy jechać...

Jutro pierwszy dzień wolnego... chyba zbzikuję... co Wy robicie na tych L4, bo ja już zaczynam świrować na samą myśl...

Młody mi się rozbrykał po tym jak wypiłam liście maliny z miodem. Nachlał się i teraz czka.
A ja spadam do wanienki...

i proszę się grzecznie rozpakowywać po kolei.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 22:28   #3415
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie, tradycyjnie w dwupaku

Kropka, fajny okrąglutki brzusio masz

Bydgoszczanko, Luizka jest śliczna

Justin, pewnie dziś urodzisz, trzymaj się dzielnie

Kilka dziewczyn zaprezentowało pokoiki dla maluszków - wszystkie cudne i widać, że każdy z osobna przygotowany z wielkim sercem

Wogóle to miałam bardzo udany weekend - wczoraj byliśmy na grillu u znajomych, śmiałam się przez kilka godzin do rozpuku, aż wszyscy myśleli, ze zaraz urodzę A dziś poszliśmy z małżem obczaić koło nas nowo otwartą włoską knajpkę i zjedliśmy smaczny obiadek
Ja tez tak zaczęłam myśleć dziś
Że i tak sama zdecyduje kiedy wyjdzie i taaak..
a ja sie rozkoszuje wszelkimi pysznościami, ostatnimi 'wolnymi' chwilami itp itd

Cytat:
Alee pięękniee

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19174451] śliczności.
Ma bardzo zgrabne, długie paluszki... pamiętam, że Maksiu to miał takie ciapki..

to trzymam kciuki, oby maleństwo zechcialo wyjść przed wizytą.

o... chyba się zaczyna...

no, ja też się dziwię...

...kolejna, która zapomniała o swoim terminie?

fakt- ładne.

Ja sie dziś wzięłam za mega - porządki- TŻ wyniósł mi część mebli z pokoju Maksia na strych (jakoś mało przestrzeni było ), a ja wszystkie graty przeniosłam, nalatałam się po schodach jak szalona, ... może coś pomoże....

Witajcie dziewczyny, ja nadal w szpitalu. Zwolnili by nas dziś, ale mała ma torbielkę i jutro dopiero rozmowa z ordynatorem co dalej. Boję się strasznie i powiem jestem lekko załamana. Mam tyko nadzieję, że będzie dobrze. Mam też nadzieje, że kolejne mamy się rozpakowały. Wielkie gratulacje dla was.[/QUOTE]

Edziuuu trzymamy kciukii..
Bedzie doobrze

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 00:07   #3416
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Edziu - 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze z ta torbielką!!

Ciekawe jak tam Justin...

Podszykowałam dziś obiadek, pozmywałam, jak męża wstała po nocce to poszliśmy na spacer na lody i potem do znajomych na chwilę (5 piętro). Potem bardzo szybkim krokiem do domu i po schodach do mnie (4 piętro) też szybciutko - dostałam zadyszki prawie, ale co tam Potem jak mężuś do pracy poszedł umyłam szyby w oknach u nas w pokoju, potem zmiotłam i wyszorowałam dokładnie na kolankach podłoge w kuchni, zrobiłam ręczne pranko, ogarnęłam łazienkę, zrobiłam kolacyjkę i teraz odpoczywam, bo się zmęczyłam... Ciekawe, czy wywoła to jakieś skurczybyczki czy cuś....
A ponoć oksytocyna ( czy tam co to wywołuje naturalnie poród) to lubi ciemno, cicho i spokojnie dlatego najczęściej akcja zaczyna się w nocy.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 07:50   #3417
margo80
Zakorzenienie

heloł
nadrobiłam wczoraj, ale już nie dałam rady odpisać.

hurtem:
dzieciaczki, brzuszki i pokoiki - rewelka

my 2w1, nawet pomimo tego, że okropnie nas wytrzęsło na dziurawej polnej drodze. normalnie czułam jak mi wody płodowe chlupoczą z lewej na prawą i odwrotnie.
a co ja tam robiłam - na komunii byliśmy w okolicach Wrocka.
[pominę fakt, że teście mi podnieśli ciśnienie już w godzinę po przyjeździe...]

Edzia i Justin - trzymam kciuki za Was

zobaczę potem, czy jakieś foty nadają się, żeby Wam się pokazać - wczoraj mi powiedzieli, że brzuch mam nisko, ale ja chyba tak miałam cały czas... nie mam porównania, bo mam za małe lustro w domu

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 08:26   #3418
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jutro pierwszy dzień wolnego... chyba zbzikuję... co Wy robicie na tych L4, bo ja już zaczynam świrować na samą myśl...

Młody mi się rozbrykał po tym jak wypiłam liście maliny z miodem.
mi się nie nudzi, przy Maksiu zawsze coś do zrobienia jest, więc czas szybko mija. Z zasady dwa razy dziennie idę gdzieś na kawkę i klachy lub koś do mnie wpada. Do tego zakupy, troszkę sprzątania, książka, komputer- i czasem dnia brakuje.

A ten miód w liściach malin to czemu służy? Tylko dla osłdy czy ma jakies ekstra działanie?

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
zobaczę potem, czy jakieś foty nadają się, żeby Wam się pokazać - wczoraj mi powiedzieli, że brzuch mam nisko, ale ja chyba tak miałam cały czas... nie mam porównania, bo mam za małe lustro w domu
na pewno się nadają, więc nie zastanawiaj sie tylko dawaj.

A teraz czas na sms, którego dostałam od justin o 04:38.

O 22:58 po dłuuuugim porodzie przyszedł na świat nasz synek Stefanek. Jesteśmy w nim zakochani po uszy Mąż spisał się na piątkę z plusem. Nasze Szczęście waży 3200g, 51cm. Czujemy się dobrze Buziaki dla wszystkich kobietek.

GRATULUJEMY !!!
Cały dzień Cię Stefanek męczył, ale wreszcie masz go przy sobie.
Wracaj szybko do formy, pozdrawiamy, buziole. pa.pa.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 08:30   #3419
margo80
Zakorzenienie

witamy Stefanka na świecie

idę pod prysznic, a potem przejrzę foty

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 08:34   #3420
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

Obiecane fotki Luizki
śliczna córa..

Cytat:

bardzo ładny pokoik..

justin i powodzenia..

My nadal 2w1 wszystko boli a nic się nie dzieje.. dziś wizyta w szpitalu o 12 to zobaczymy czy się coś zmieniło..
Chyba ja też zacznę sprzątać namiętnie cały dom.. może to pomoże..

doczytałam..
GRATULACJE JUSTIN!!
Buziaczki dla Ciebie i synka!!

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2010-05-10 o 08:37
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości