|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A myślicie, że na modyfikowanym może jej bardziej posmakować?
![]() |
#3362 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Kamyku to cieszę się, że wszystko ok
![]() Dziewczyny wiem, temat poruszany już wielokrotnie, ale czy mogłybyście jeszcze raz powklejać zdjęcia waszych krzesełek do karmienia? Ewentualnie jakieś uwagi co do nich może macie? Ja w temacie jestem zielona, a nie chce kupować krzesełko tylko dlatego, że wizualnie mi się podoba, a potem będzie klapa... |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
DiTu Madzia przecudnowna jest!
![]() Ola Blanusia jak ksiezniczka w swoim Imperium w kojcu ![]() Nie martw sie, André tez ma tyyyyyle zabawek....i wcale mu to nie przeszkadza ![]() Ja tylko przelotem, bo u nas jest dzisiaj Dzien Matki i od rana mam same radosci ![]() Malz zrobil i dal mi taki kolaz ze zdjeciami moimi i André - jeszcze w brzuszku, zaraz po porodzie i kilka teraz....oczywiscie sie poryczalam jak to zobaczylam, bo takie sliczne ![]() ![]() No i kwiatki dostalam - 20 wielkich bialych roz ![]() Skladam jeszcze tylko zyczenia i uciekam... ![]()
#3364 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja równiez dolaczam się do zyczen naszych solenizantek ![]() U nas pogoda nie teges. Wczoraj poraz pierwszy moja Polusia dostala kaszke ![]() ![]() ![]() ![]() A jak sie robi ma mleki moim, jesli mozecie mi powiedziec?no bo na kaszce jest napisane, ze woda musi miec temperature 50*, a przeciez mleka do takiej nei podgrzeje, bo straci wszytskie wartosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Raczkowanie
|
Hello, to znowu ja... mimo że nikt nie zauważył mojego ostatniego posta, to się jednak odezwę znuf
![]() Bartuś dalej ćwiczy przewrotki na brzuch, idzie mu doskonale, jestem z niego dumna maksymalnie!! Waży 6200 czyli taki trochę większy kurczak - no jak na wage urodzeniową 3900 to naprawdę malutko - ale przyrosty mieszczą się w normach, jest b. długi i baardzo ruchliwy - więc się nie martwię zbytnio. Boguś - o kurcze, to dobrze że się mimo wszystko nienajgorzej skończyło... A jak się dogadujesz z teściami, troszkę lepiej teraz? Olivier przepiękny ![]() ![]() KarmazynowyKamyk - a Paulina w ogóle z butli je? podobno jeśli do tej pory jej nie przyzwyczaiłaś, to lepiej nie dawać butli tylko łyżeczką od razu uczyć. Karenina - to super niespodzianka, ![]() ![]() A ja wstawię mojego synka dawno nie widzianego przez ciocie wizażowe ![]() coś nie mogę załadować ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2010-05-09 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proszę o kliki ![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-05-09 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Raczkowanie
|
spróbuję jeszcze raz....
Kurczę, moje dziecko naprawdę nie przepada za spaniem ![]()
#3368 |
Raczkowanie
|
Lenko, Bianko - sto lat i moc całusków z okazji kolejnej "miesięcznicy"
![]() ![]() Cześć Bella ![]() ![]() Kate, gratulacje z okazji rocznicy ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Edit: Ooo, już widzę Bartusia - śliczny!!!
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2010-05-09 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Rozeznanie
|
Hej laseczki!
Na wstepie Lenka dziękuje wszystkim ciotkom za zyczonka ![]() ![]() Nas ostatnio mało na wizażu, ale tydzień nad mozem, potem majówka i kilka dni u dziadków i jakoś tak czas leci. Nasz wyjazd udał się super, pogoda dopisała i ogólnie dziecko mega zadowolone wróciło! Teraz dzień za dniem szybko leci, co 2 lub 3 dzień rehabilitacja a potem pół dnia dochodzimy do siebie. Niestety choć Lenka skończyła właśnie 5 miesięcy to nadal jeszcze niewiele umie, napięcie mieśniowe, ale przede wszystkim asymetria daja się nam nieźle we znaki. Do tego cały czas problemy z jedzeniem i piciem soczków i herbatek i jak widzicie już na wizaż nie starcza mi czasu.......Mówię Wam czasem to aż płacze po katach jak widze jak Lenka się męczy, jak nie umie się obrócić lub nawet prosto leżeć w foteliku. Jedynym pocieszeniem jest to że nadrabia mówieniem....gada non stop a "tata" to już naprawdę niezły hicior i czasem potrafi to powiedzieć na zawołanie ![]() Kareninko super prezent od małża i najlepsze życzonka z okazji tak pieknego święta! Kakatee z okazji pierwszej rocznicy ślubu też oczywiście najserdeczniejsze gratulacje i życzonka by następne lata były tak udane i szczęśliwe!!!! Lecę was troszke ponadrabiać!
Nasz ślub - 12.08.2006r Lenka - 08.12.2009r magia liczb??? Edytowane przez kolanosia Czas edycji: 2010-05-09 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Raczkowanie
|
A to jeszcze Bartusiowe zdjęcia zapodam - takie dzisiaj pustki to może chociaż ja się udzielę
![]() ![]()
#3371 |
Zadomowienie
|
bella, ale super facet! jak pieknie na brzuszku lezy i widze, ze tez rosnie czytelnik
![]() domi ja to nie wiem, jak jest z robieniem kaszki na swoim mleku, ale to wtedy chyba sie kupuje bezmleczna np ryzowa z jablkiem i robi zamiast na modyfikowanym, to na swoim? ![]() kolanosia, dzielna z Ciebie Mamusia ![]() ![]()
#3372 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I jaki on slodki... ![]() A na przedostatnim zdjeciu spi jak aniolek...nie wyglada jakby mial problemy ze snem... ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() A jak dla mnie to wieczor spedzony w domku we dwoje moze byc baaaardzo romanytcny i ciekawy.... ![]() Cytat:
Super, ze Lenka tak ladnie mowi... ![]() ![]() Moze jakies fotki? ![]() Dziekuje slicznie ![]() A ja wpadlam napisac, jak to moj synio malo mnie dzisiaj o zawal nie przyprawil....otoz, spal sobie w swoim pokoju w lezaczku, zaczal cos marudzic wiec poszlam do niego i jak weszlam...doslownie wisial w tym lezaczku! Tak sie wygial do przodu, ze jeszcze kawaleczek i przewrocilby sie chyba do przodu razem z lezaczkiem... ![]() ![]() Nigdy nie bedzie juz spal sam w lezaczku, nigdy... ![]() Brombi zaczyna jutro prace zdaje sie...oby godziny minely szybko ![]() ![]()
![]() |
#3373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i wszystkie zdjęcia przesłodkie ![]() rosną nam te bąble rosną ![]() moja mama dziś wróciła z zagranicy i jak małą zejrzała to w śmiech że taka duża hehe ale sie naśmiały a Agusia jak sie nagadała normalnie jak nigdy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | ||
Zadomowienie
|
heloł
![]() Cytat:
http://www.spacesaverhighchair.org/s...igh-chair-tan/ ale jestem z niego bardzo zadowolona. belladonna- śliczne foteczki ![]() kolanosia- ![]() Kate z okazji pierwszej rocznicy ślubu ![]() ![]() Cytat:
Ja też jutro zaczynam pracę ![]() ![]() i jestem rozdarta, z jednej strony cieszę się, że ide do ludzi, a z drugiej smutno mi że moją kruszynkę muszę zostawić na tyle czasu ![]() Brombi- to przynajmniej nie będe jutro sama wyruszając do pracy! trzymaj się!!! Ponawiam prośbę o spacerówki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No nie je z butli, ale musi się nauczyć, przecież ja wracam do pracy, a poza tym nie chcę karmić dłużej niż 6 - 7 miesięcy... Ten kleik czy kaszkę, to chyba jednak będzie łyżeczką dostawać, choć coś czuję, że przy większych porcjach to potrwa wieki, ale może mleczko jak potem będzie miała modyfikowane, to może ją z kubka niekapka nauczę? Cytat:
![]() Jak tak lubicie to czemu nie... My też specjalnie romantyczni nie jesteśmy... Chociaż strasznie przeżyłam pierwszą rocznice ślubu w szpitalu... Ale to dla dobra Pauli było... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- A ma któraś z Was takie krzesełko? http://www.allegro.pl/item1020298896..._promocja.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karenika moj maly zrobil tak samo przedwczoraj,normalnie myslalam ze mi serce stanie jak go zoabczylam w takiej pozycji,ja wyszlam doslownie na sekunde do kuchni po mleko dla niego i slysze wielki ogromny krzyk,lece a Mati wisi na tym lezaczku przechylony do przodu (oczywiscie byl zapiety jak zawsze ale az mnie ciary przeszly jak pomyslalam jak by wylecial gdyby nie mial pasow czasami)brrrr.Na szczescie nic sie nie stało a placz to chyba taki bardziej ze strachu był ale tez powiedzialam za juz ani na sekunde go nie zostawie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zadomowienie
|
witam mamusie
![]() spóźnione ale ogromne życzenia dla naszych małych i większych ![]() u nas niestety od samego rana leje... a miałam takie plany zakupowo-spacerowe ![]() Ela 3mam kciuki za powrót do pracy! Brombi chyba też dzisiaj wraca ... tak ? Koniecznie napiszcie jak to przetrwałyście! co do krzesełek, mam takie tylko różowe: http://mamamia.by/files/Polly-MagicMix.jpg jest bardzo fajne, ze względu na regulowane wysokości i kąty oparcia, ma duuuży blat, pałąk na zabawki, a po złożeniu zajmuje mało miejsca - polecam. spacerówkę taką, tylko brązową : http://www.piotruspan.com.pl/images/...316f444f_b.jpg jest bardzo fajna, ale raczej na sezon jesień, zima wczesna wiosna. wózek jest dość ciężki, ale to chyba cena za bardzo dużą stabilność jestem z niego bardzo zadowolona, ale na lato i tak kupuję parasolkę Maclarena Techno XT http://poshbabynstuff.files.word press.com/2009/10/in-charcoal-grey1.jpg ![]() Ale z tymi leżaczkami historie :/ dobrze że takiego nie posiadam... ale wierzę, że się strachu najadłyście! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-10 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawde, teraz sam André to chyba tylko w kojcu moze zostac...na macie nie ma mowy, bo zaraz wedruje po calej podlodze...w leaczku tym bardziej po wczorajszym... ![]() Cytat:
Bedzie dobrze, masz dobra opieke dla malutkiej i beda cie witaly usmiechy od ucha do ucha po powrocie do domu ![]() My mamy Chicco Załącznik 3095362 Cytat:
![]() My mamy takie 2 krzeselka Załącznik 3095367Załącznik 3095369Załącznik 3095370 Cytat:
![]() Twoj chociaz krzyczal, ze cos jest nie tak a moj spokojnie stopki sobie ogladal i do podlogi raczki wyciagal... ![]() Cytat:
Nawet mi nie mow....u nas tez wstretna pogoda... ![]() Dzien doberek ![]()
![]() |
#3379 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() wpadłam żeby zobaczyć czy mnie jeszcze pamiętacie ![]() i życzyć najlepszego z okazji skończonych tygodni i miesięcy ![]() i pracującym mamusiom, żeby im jak najszybciej czas w pracy zleciał ![]() u nas teraz kryzys 22-26tydz wiec mała marudna i jesc i spac nie chce ![]() ![]() poza tym moje kruszynka duzo sie usmiecha i jest przesłodka ![]() miłego dzionka ![]() aa.. u nas świeci śliczne słonko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Raczkowanie
|
Mama Bartusia dziękuje za komplementy
![]() ![]() Karenina, Kachula - wasi chłopcy starsi i coraz więcej takich akcji będzie, normalnie oczy wokół głowy trzeba mieć. Jak Bart się nauczył przewracać to też z lękiem myślę, jak bardzo już teraz trzeba uważać, a potem... Co dziwne, jak skończył 3 mies. to parę razy się przewrócił z brzucha na plecy (co podobno łatwiejsze) a teraz tydzień temu zaczał odwrotnie, a z brzucha na plecy nie umie - zapomniał ![]() ![]() xpressja -a ten mclaren nie jest dopiero dla rocznego dziecka? bo nie da się go na płasko rozłożyć chyba? lucky - oczywiscie że pamiętam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3381 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
xpresjo, a z teutoni nie do końca zadowolona jesteś?? Ja mam spirit s3 i jak na spacerki to super, ale jak pomyslę o przewożeniu tego wózka pózniej (bo na razie jak jedziemy na krotko to wpinamy fotelik maxi cosi w stelaz i jest ok) to az mi sie źle robi.. Już masz wózek w pozycji siedzącej?? też myślę o spacerówce takiej typowej parasolce... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
peeeeewnie, że pamiętamy ![]() U mnie tez piękne słonko, ale poważnie się zastanawiam nad spacerkiem... Blanka od czwartku miała katar, była pani doktor w czwartek i w sobote, w sobote powiedziala, ze Blanka już jest zdrowa.. A od nocy znów jej leci z noska.. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Wtajemniczenie
|
ogromniaste buziolki i życzonka dla solenizantów malusich tych obecnych i tych których pominęłam ostatnimi dniami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ciotka aniulka powinna dostać
![]() ![]() ale kurcze wciągneło te klikanie ![]() moja niunia dizś obudziła sie o 4.30 i znów zabawa gaworzenie do 6.30 i dopiero nie dawno wstałam i jem śniadanie i pisze do Was mamusie ![]() jestem pitoma i musze sie napić kawy i mój tż własnie mi ją zaproponował i nawet przyniesie tu koło laptopa ![]() a niunia siedzi na leżaczku i sie bawi dzis chcę sobie jechać kupić cichobieżki ![]() takie jakieś balerinki, siostra ma i mi się spodobały ciekawe czy jeszcze będą życzę miłego dzionka bo coś widze że podoga sie robi to na spacerki trza wyskoczyć ![]()
![]() |
#3383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj umie sie przewracac w obie strony a i tak czasami woli, zeby mamusia przyszla i go przewrocila... ![]() Cytat:
Jak maly mial katar to ja specjalnie wystawialam go na taras....opatulonego oczywiscie, zeby bylo mu cieplo, ale na chlodnym powietrzu po prostu lepiej sie oddycha jak ma sie katar, bo naczynia krwionosne sie obkurczaja...rowniez lekarze polecaja spacerki w trakcie kataru ![]() Na wizazu pustki i efekty widac od razu - podlogi poodkurzane i pomyte, grama kurzu domu nie ma...i nawet zabralam sie do malowania... ![]()
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dziewczynki ,prożbe mam ![]() ![]() ![]()
#3385 | |
Wtajemniczenie
|
I'm back
![]() wybawiłam się, wytańcowałam się, tylko jeszcze nie zdążyłam odespać weselicha m ojej siostry ![]() ![]() nawet Nila tańcowała jak szalona - tylko z rąk do rąk i nawet nie jęknęła - aż byłam w szoku. Chyba będzie z niej imprezowiczka ![]() Cytat:
gratulacje!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i mi humor jak zwykle zepsuła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() ![]() ja już w pracy ![]() ![]() czuję się troszkę dziwnie i jakoś nieswojo! na szczęście dzwoniłam do mamy i nie słyszałam żeby Olka płakała, tylko sobie gadała, więc troszkę lepiej mi się zrobiło ![]() Dostałam mnóstwo gadżetów od kolegów, na poprawę humoru ![]() mój TZ ma dziś 30 ![]() To miłego dnia Mamusie, ja wraca do pracy! buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://maclaren.pl/product_info.php?products_id=119 Cytat:
![]() ![]() czasami ustawiam ten środkowy poziom bo Lenka ciekawa świata ![]() teutonia jest duża, zajmuje trochę miejsca w bagażniku , więc na wypady za miasto moim zdaniem lepsza będzie parasolka ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-10 o 10:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Raczkowanie
|
cześć,
już 4 razy probowałąm coś napisać, ale Mi jest nie do wytrzymania ![]() nie wiem co jest, krzyczy jak oparzona przez 15 minut, nic nie pomaga, a potem cisza... ![]() we wrocku pogoda gorzej niż psia. za to weekend był fajny i byliśmy w zoo, nie zgadniecie jaka cena... 50 zł z 2 osoby... ale przynajmniej było fajnie ![]() ide was przeczytac dokladniej |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Rozeznanie
|
Ojej, fajne macie te krzesełka do karmienia, ale raczej nie na moją kieszeń, tzn. może gdybym wcześniej o nich pomyślała - bo tak: leżaczek mam, chustawkę mam, więc te dodatkowe bajery raczej nie są dla mnie koniecznością. My startujemy z budową domu i raczej nie chciałabym wydać więcej niż 200-300zł na krzesełko... wiadomo przy budowie każda kasa się przyda...
My dziś byliśmy pobrać krew, mamy sprawdzić transaminazy wątrobowe. Myślałam, że krew będą z żyły pobierać, ale na szczęście okazało się że z paluszka. Lenka nawet nie pisnęła, oj jaka dumna z niej byłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.