Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 15:49   #1831
monia12
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

czy jesli w ciagu tygodnia wpadly do mojego brzucha slodycze w ilosci: 3 cukierki,duza drozdzowka z budyniem,kawalek tortu,kawalek keksu,kawalek ciasta z kremem i 2 wafelki to nie jest to zbyt duzo nawet jesli jestem na P? Oczywiscie inne pokarmy spozywam w odpowiednich ilosciach,ale te ww dodatkowo.Wiem ze musze przytyc,ale boje sie bo chce zdrowo a nie tylko przez slodycze jakos ostatnio ogarnelam mnie ochota i byla okazja...z drugiej strony to jednak dobrze ze udalo mi sie pokonac psychiczna blokade do slodkosci,ale zaczelam sie zastanawiac by nie przesadzic...
monia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 17:03   #1832
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monia12 Pokaż wiadomość
czy jesli w ciagu tygodnia wpadly do mojego brzucha slodycze w ilosci: 3 cukierki,duza drozdzowka z budyniem,kawalek tortu,kawalek keksu,kawalek ciasta z kremem i 2 wafelki to nie jest to zbyt duzo nawet jesli jestem na P? Oczywiscie inne pokarmy spozywam w odpowiednich ilosciach,ale te ww dodatkowo.Wiem ze musze przytyc,ale boje sie bo chce zdrowo a nie tylko przez slodycze jakos ostatnio ogarnelam mnie ochota i byla okazja...z drugiej strony to jednak dobrze ze udalo mi sie pokonac psychiczna blokade do slodkosci,ale zaczelam sie zastanawiac by nie przesadzic...
nie, nie jest za dużo.
w szczególności , że jesteś na P.

poza tym, jeśli będziesz jadła normalne, zdrowe, zbilansowane posiłki
i słodycze jako DODATEK to zapewniam Cię, że przytyjesz: zdrowo

(to co wymieniłaś spokojnie mogłabym zjeść w dwa, trzy dni.)

każdy je tak, jak chce

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-05-08 o 17:06
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 17:07   #1833
motylek2701
Rozeznanie

Wczorajsze U

I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, sopocką, pomidorem, ogórkiem i chrzanem; pół z masłem fetą i tymi samymi dodatkami; kawa z mlekiem i cukrem; actimel

II śniadanie: jogurt naturalny ze zbożami 170g; łyżka muesli, łyżka masła orzechowego
zakupy
Obiad: szklanka (przed ugotowaniem) makaronu razowego; pół kostki (125g) twarogu półtłustego; łyżka miodu; łyżka mieszanki słonecznika i dyni; łyżka jogurtu naturalnego
Deser: pasek czekolady wedla z truskawkami; kawa z mlekiem i cukrem
herbata zielona z malinami

Podwieczorek: mix: szklanka maślanki truskawkowej do tego wkroiłam banana dodałam 2 łyżki muesli, łyżkę mieszanki bakaliowej posypałam cynamonem i wyszło suuuper; znów zielona z malinami
spacerek
Kolacja: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, sałatą, pomidorem ogórkiem i chrzanem; pół z masłem, serem żółtym i takimi samymi dodatkami

yyyyyyyyy i jak??
Stary 2010-05-08, 17:14   #1834
Black Cat
BAN stały

Wczorajsze U

8.00 Sn. owsianka na mleku 2% + orzechy laskowe, rodzynki,
suszony ananas i papaja, łyżeczka curku brązowego ^^; espresso; woda
30 min gimnastyki intensywnej
11.30 II Sn. serek homo naturalny + ~40g orzechów włoskich+
wkrojona pomarańcza; knoppers; zielona herbata
krzątanina po domu
14.30 Obiad: dwa jajka sadzone na masełku + pietruszka, keczup;
duuużo fasolki zielonej; pół woreczka kaszy gryczanej (kocham! )
17.45 Podwieczorek: 2 kawałki jabłecznika z migdałami & lukrem;
batonik toblerone 50g; kawa z mlekiem
nauka!
20.30 Kolacja: 2x kromka razowca z masłem, pieczoną piersią z indyka,
sałatą, rzodkiewką, chrzanem, pietryszką
po: szklanka soku pomarańczowego; 4 ptasie mleczka
(~ @ się zblizą wielkimi krokami )
Stary 2010-05-08, 17:17   #1835
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
na R kolacja bez węgli!

up

i dzisiejszy przy okazji:

śniadanie: placek (6łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 jajka, miseczka truskawek)
IIśniadanie: pół kostki twarogu chudego z garścią orzechów włoskich
obiad: gotowana pierść z kurczaka, 1/4 szklanki kaszy gryczanej (przed ugotowaniem), z dużą ilością papryki, zioła
podwieczorek: duży filet z miruny na teflonie+fasolka szparagowa
kolacja: serek wiejski z warzywkami i słonecznikiem

może jakieś ćwiczenia dziś dojdą, ale zależy jak z czasem będzie
up
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 17:59   #1836
ar22
Raczkowanie

moje szpitalno - nosowe U pt. ,, leże plackiem i nic nie robie":

8:00 ; kubek owsianki ,, coś na ząb" truskawkowej = jabłko = herabta

przekąska: jabłko +mandarynka+ kawa z mlekiem

14:00 : miska krupniku by babcia z kasza pęczak, warzywkami i mięskiem z golonki z indyka

17:00 activia naturalna+ fitella truskawkowa+ pół banana+ kilka rodzynek+ kawa z mlekiem
+ jabłko

19:00 serek wiejski 150g+ herbata

i jak??? nie czuje w ogóle smaku....masakra!!!!ja chce już do domku....

p.s. zerrroooo ruchu...tyle co do wc i z powrotem...
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 18:44   #1837
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. jajko na miękko, grahamka z Freskiem pomidorowym,keczupem,cebu lą
  2. kefir (200g), kabanos
  3. mrożone cappucino,a w międzyczasie 10 g kapusty kiszonej
  4. paluszek rybny z sosem szpinakowym (z Biedronki), 4 ziemniaki zapiekane na ostro w piekarniku, kilka łyżek buraczków na zimno, piwko

i jak dziś??
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-08, 19:18   #1838
warrior_mortal
Rozeznanie

moje U:

I: owsianka-4ł. płatków owsianych, 1 ł. otrąb pszennych na 2 szkl. mleka 2% z jabłkiem i cynamonem + herbata zielona

II: grahamka z masłem, szynką dr., papryką i sałatą

III: ziemniaki, kolet mielony (smażony) z indyka, buraczki + herbata zielona

IV: serek homo-"bakuś" biszkoptowy

V: 2 kr. razowca z masłem- 1 z szynką dr., pomirorem i natką; 2 z serkiem topionym, ogórkiem małosolnym i kap.pekińską + herbata zielona

no i b. proszę o ocenę
Stary 2010-05-08, 20:01   #1839
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
moje U:

I: owsianka-4ł. płatków owsianych, 1 ł. otrąb pszennych na 2 szkl. mleka 2% z jabłkiem i cynamonem + herbata zielona

II: grahamka z masłem, szynką dr., papryką i sałatą

III: ziemniaki, kolet mielony (smażony) z indyka, buraczki + herbata zielona

IV: serek homo-"bakuś" biszkoptowy

V: 2 kr. razowca z masłem- 1 z szynką dr., pomirorem i natką; 2 z serkiem topionym, ogórkiem małosolnym i kap.pekińską + herbata zielona

no i b. proszę o ocenę
1sniadanko : ok
2 sniadanko : + jabluszko
Obiad : super
podwieczorek : jakies biszkopciki mogly wpasc do serka ;d napewo czul sie samotny
K: ok

Moje dzisiejsze P : (od 9 do 18 we Wro z Tzetem ;d ;*)

Sn: bulka ciemna z ziarnami duza z pasztetem paprykowym , plasterkiem wedzonki i szczypiorkiem , duze jabłuszko , 2 galki lodow od Grycana biala czekolada i sorbet truskawkowy

2sn: ( W kinie ;d ) : dlugasny paluch chyba z sola , mleko łaciate waniliowe 250ml , jabłuszko

O: (w KFC ) wrapstar , sałatka piccante ,sok pomaranczowy

P: 2 duze kawalki karpatki , kakao , jabluszko

K: duza ciemna bulka z ziarnami znowu z Turkiem smietankowym i ogoreczkiem i pomidorkiem , soczek w kartoniku 200 ml Leon

I wogole dzisiaj sie tak swietnie czuje bylam z mym Tzetem w kinie i na zakupach i kupilam sobie takie super sliczneeeee spodnie w New Yorker specjalnie za duzeee i teraz mam mega motywacje zeby przytyc do nich ;d i taka fajna bokserke ;d

I Prosze o ocenke jadlo wiem ze dzisiaj megaaa niezdrowo ale w jak przemilym towarzystwie

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 20:09   #1840
innyrytm
Wtajemniczenie

kiciakasia, ryba była smażona na oleju, i do kapusty kiszonej dodałam troche oleju
Stary 2010-05-08, 20:17   #1841
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze P : (od 9 do 18 we Wro z Tzetem ;d ;*) pozwolę sobie ocenić

Sn: bulka ciemna z ziarnami duza z pasztetem paprykowym , plasterkiem wedzonki i szczypiorkiem , duze jabłuszko , 2 galki lodow od Grycana biala czekolada i sorbet truskawkowy to sie nazywa królewskie śniadanko tylko: gdzie maselko??

2sn: ( W kinie ;d ) : dlugasny paluch chyba z sola , mleko łaciate waniliowe 250ml , jabłuszko yyy taki sam z solą bez niczego

P: 2 duze kawalki karpatki , kakao , jabluszko ładnie, chociaz przydalyby sie orzeszki bo nie ma NNKT

K: duza ciemna bulka z ziarnami znowu z Turkiem smietankowym i ogoreczkiem i pomidorkiem , soczek w kartoniku 200 ml Leon i znowu maselko gdziez zapodzialas

I wogole dzisiaj sie tak swietnie czuje bylam z mym Tzetem w kinie i na zakupach i kupilam sobie takie super sliczneeeee spodnie w New Yorker specjalnie za duzeee i teraz mam mega motywacje zeby przytyc do nich ;d i taka fajna bokserke ;d az chce się czytać takie posty, bije od nich taki optymizm to teraz tyj zeby wskoczyc w nowe ciuszki

I Prosze o ocenke jadlo wiem ze dzisiaj megaaa niezdrowo ale w jak przemilym towarzystwie co racja to racja nezdrowo, no ale chyba mie jesz tak codziennie
jak dla mnie brakuje masła, nnkt no i normalnego obiadu ale skoro wypad na zakupy to mozna zrozumiec jutro czekam na zdrowszy, ładny jadłospisik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-08, 20:20   #1842
Black Cat
BAN stały

Cytat:
moje U:

I: owsianka-4ł. płatków owsianych, 1 ł. otrąb pszennych na 2 szkl. mleka 2% z jabłkiem i cynamonem + herbata zielona ładnie, dodaj orzeszki

II: grahamka z masłem, szynką dr., papryką i sałatą a tu szklanka soku świeżo wyciśniętego lub owoc by się przydał

III: ziemniaki, kolet mielony (smażony) z indyka, buraczki + herbata zielona MÓJ ULUBIONY ZESTAW OBIADOWY

IV: serek homo-"bakuś" biszkoptowy ej .. chociaż tutaj byś dodała jakieś orzechy/pestki i ten bakuś mały jest przecież.. może zamień na jakis serek homo z kakaem np? i znowu nie mam owocka..

V: 2 kr. razowca z masłem- 1 z szynką dr., pomidorem i natką; 2 z serkiem topionym, ogórkiem małosolnym i kap.pekińską + herbata zielona a bardzo ładnie ślicznie

no i b. proszę o ocenę
jw
Stary 2010-05-08, 20:25   #1843
Margolcia0703181
Raczkowanie

Dzisiejsze P (mam nadzieję, że nie tylko z nazwy) pt. cały dzień na "piętym biegu"

I: 3 łyżki owsianych na 2/3 szkl maślanki, solidna garść orzechów i 2 łyżeczki dżemu, kawa z mlekiem
II: kromka sojowego z plastrem sera, 2 jaja na maśle, ogórek kiszony
III: danio 140g z garścią muesli i rodzynek, jabłko, cappucino
IV: grahamka 80g z plastrem twarogu wymieszanym ze śmietaną 12% i ogórkiem, aha masło też było

w międzyczasie kakao z miodem, jabłko, może wpadnie garść orzechów

Posiłki tak dziwnie rozłożone, bo nie miałam czasu lepiej tego zorganizować...

z prośbą o komentarz
Stary 2010-05-08, 20:26   #1844
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
1sniadanko : ok
2 sniadanko : + jabluszko
Obiad : super
podwieczorek : jakies biszkopciki mogly wpasc do serka ;d napewo czul sie samotny
K: ok

Sn: bulka ciemna z ziarnami duza z pasztetem paprykowym , plasterkiem wedzonki i szczypiorkiem , duze jabłuszko , 2 galki lodow od Grycana biala czekolada i sorbet truskawkowy

2sn: ( W kinie ;d ) : dlugasny paluch chyba z sola , mleko łaciate waniliowe 250ml , jabłuszko

P: 2 duze kawalki karpatki , kakao , jabluszko

K: duza ciemna bulka z ziarnami znowu z Turkiem smietankowym i ogoreczkiem i pomidorkiem , soczek w kartoniku 200 ml Leon

I wogole dzisiaj sie tak swietnie czuje bylam z mym Tzetem w kinie i na zakupach i kupilam sobie takie super sliczneeeee spodnie w New Yorker specjalnie za duzeee i teraz mam mega motywacje zeby przytyc do nich ;d i taka fajna bokserke ;d

I Prosze o ocenke jadlo wiem ze dzisiaj megaaa niezdrowo ale w jak przemilym towarzystwie
dziękuję za ocenkę

hm, jedzonko...? dla mnie bomba! brakuje tu tylko masełka i jakiś orzeszków (nnkt) ale mam nadzieję, że następnym razem nadrobisz i to z nawiązką, hihi!

ps. cieszę się, że u Ciebie już lepiej i starasz się pozytywnie patrzeć w przyszłość! oby do przodu, buzzi
Stary 2010-05-08, 20:34   #1845
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:

Sn: bulka ciemna z ziarnami duza z pasztetem paprykowym , plasterkiem wedzonki i szczypiorkiem , duze jabłuszko , 2 galki lodow od Grycana biala czekolada i sorbet truskawkowy mhm, ok, ale zamiast pasztetu może masełko?

2sn: ( W kinie ;d ) : dlugasny paluch chyba z sola , mleko łaciate waniliowe 250ml , jabłuszko fajnie, że wpadło coś takiego pomimo, że kino

O: (w KFC ) wrapstar , sałatka piccante ,sok pomaranczowy hmm...wybaczam bo wypad z tżtem

P: 2 duze kawalki karpatki , kakao , jabluszko karpaaaatttkaaa

K: duza ciemna bulka z ziarnami znowu z Turkiem smietankowym i ogoreczkiem i pomidorkiem , soczek w kartoniku 200 ml Leon maselko? ser? wędlinka?

świetnie, że czujesz się lepiej, ale o nnkt się zapomnialo

Cytat:
moje U:

I: owsianka-4ł. płatków owsianych, 1 ł. otrąb pszennych na 2 szkl. mleka 2% z jabłkiem i cynamonem + herbata zielona jakieś nnkt?

II: grahamka z masłem, szynką dr., papryką i sałatą sok? owocek?

III: ziemniaki, kolet mielony (smażony) z indyka, buraczki + herbata zielona pyyyysznie!

IV: serek homo-"bakuś" biszkoptowy mało...

V: 2 kr. razowca z masłem- 1 z szynką dr., pomirorem i natką; 2 z serkiem topionym, ogórkiem małosolnym i kap.pekińską + herbata zielona ok

no i b. proszę o ocenę
jw, podw za mały, brakuje nnkt troszkę

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

suszony ananas i papaja, łyżeczka curku brązowego ^^; espresso; wodaładnie
wkrojona pomarańcza; knoppers; zielona herbata ok
krzątanina po domu
duuużo fasolki zielonej; pół woreczka kaszy gryczanej (kocham! ) mhm, super
batonik toblerone 50g; kawa z mlekiem ktoś sobie życie osładza
nauka!
sałatą, rzodkiewką, chrzanem, pietryszką
po: szklanka soku pomarańczowego; 4 ptasie mleczka extra
wery najs ;]

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, sopocką, pomidorem, ogórkiem i chrzanem; pół z masłem fetą i tymi samymi dodatkami; kawa z mlekiem i cukrem; actimel b. ładnie

II śniadanie: jogurt naturalny ze zbożami 170g; łyżka muesli, łyżka masła orzechowego niech będzie
zakupy
Obiad: szklanka (przed ugotowaniem) makaronu razowego; pół kostki (125g) twarogu półtłustego; łyżka miodu; łyżka mieszanki słonecznika i dyni; łyżka jogurtu naturalnego postnie coś ale od biedy ujdzie-o ile łyżka spora była
Deser: pasek czekolady wedla z truskawkami; kawa z mlekiem i cukrem
herbata zielona z malinami

Podwieczorek: mix: szklanka maślanki truskawkowej do tego wkroiłam banana dodałam 2 łyżki muesli, łyżkę mieszanki bakaliowej posypałam cynamonem i wyszło suuuper; znów zielona z malinami +nnkt i elegencko
spacerek
Kolacja: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, sałatą, pomidorem ogórkiem i chrzanem; pół z masłem, serem żółtym i takimi samymi dodatkami wędlinka?

yyyyyyyyy i jak??
jw

Cytat:
Napisane przez mikusia1302 Pokaż wiadomość
z myślą o " R" U mnie dziś tragedia ;( sama nie wiem co to było ! od samego rana kombinowałam co jeść a wyszło to na marne ... nawet nie komentuje ale horror! ;p

ś: musli fitella jabłkowo cynamonowa + activia naturalna 210 g, kawa z mlekiem i cukrem płatki typu musli fitella na R nie, lepsza owsianka
2ś: jogurt brzoskwiniowy 125g, jabłko, kawa same węgle, źle
o: 2 wafle ryżowe, prawie cały pojemnik surówki z pojemnika takiej jakaś smakołyk sie nazywała czy cuś xD i gorący kubek serowaaa źle, źle, źle! gdzie białko? ryba? mięso? gk to sama chemia
p: lód śnieżka śmietankowa sama zapewne wiesz...
k: wiejski i jabłko, kawa echh...wiejski ok, ale owoc na noc na R niet

pfff... ;/ chce juz jutro bo mam dosc tego dnia ;/
na R jak mam być szczera to beznadziejnie

Cytat:
Napisane przez mikusia1302 Pokaż wiadomość
Hmm? no ja nie wiem czy na redukcjii sie nadaje jajecznica z chlebem na kolacje raczej nie. Bardziej na śniadanie bo to ci doda energii na cały dzień a kolacja ma byc raczej lekka i lekkostrawna. Zjedz może jedno jajko ugotowane i do tego kromka chleba ciemnego ja bym tak zrobiła. Albo same jajka bez chleba, jak juz chcesz
komuś doradzić w miarę potrafisz a sama co?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-08, 21:11   #1846
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

U
1. (12.00)bułka kornelka z :
serkiem, szynka i jajkiem, rzotkiewką, ogórkiem + wiesniak z oliwkami i pomidorem

2.(15.00) buła razowa z sałatą, plasterem sera żółtego i ketchupem, pomarańcza
latte z bita smietaną

3.(19.00)makaron pełnoziarnisty z kawałkami wołowiny, miseczka warzyw na patelnie, sałatka (pomidor, sałata lodowa, ogórek, 10 oliwek)

Proszę o ocenę

Mam pytanie co do planowania posiłków jeżeli zjadłam sytą kolacja tak jak dzisiaj o 19.00 a pójde spać o 12.00 lub 1.00 to mam jesć w nocy posiłek ??

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 22:02   #1847
iziuula
Raczkowanie

narazie takie sobie U...
Iowsianka z (2ł owsianych, 1ł jęczmiennych, 1ł kaszki kukurydzianej 1szkl mleka 2%) inka 1ł.kapka mleka
II3małe kromki pszenno-żytniego (z chleba obcięte skórki-nie jem ich)
z 2freskiem czosnkowym 1z presidentem szczypiorkowym i 3ł.wiejskiego szynką sałatą,ogórkiem,cebulą,sz czypiorem+cały pomidor
IV.zupa fasolowa, pieczona pierść z kurczaka (w piekarniku ze skórką natarty olejem i przyplawami) 2ziemniaki, dużo papryki konserwowej i ogórków,
V.mała kromka 3pl.szynki+pamidor cały,ogórek cebulka szczypior inka z 1ł klapki mleka
VI.(zostało z obiadu) węc druga pierść +pomiodor i papryka..

Jestem do dupy... powinnam jeść i tyć... ale dopiero "znów uczę się jeść" i jest mi ciężko, i pisze tu z nadzieją na wsparie... bo chce wyjść z choroby...
iziuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 22:23   #1848
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
jw. powolutku, małymi krokami dojdziesz do wprawy...tylko nie bój się! jedzenie nie gryzie pozdrawiam i 3mam kciuki!
Baardzo dziękuję za ocenkę co do owsianki to kocham taką gęstą i gotuje tylko na 1 szklance płynu = mleczka , co do II śniadania to nie jadam Od niepamiętnych czasów jadam 4 posiłki (więcej nie wyrabiam, bo mi doby brakuje ), podwieczorek to tak wyjątkowo owocowo bardzo, a te kromki razowca duże są (50-60g) i do kolacji mi 1 wystarczyła tym bardziej, że makrelka była . Fakt, faktem, żeostatnio nabroiłam jeśli chodzi o jedzenie i teraz walczę z wagą kuchenną i luzem. Nie ważyłam i nie przeliczałam już , ale walczę i dziś jestem dumna bo nic nie zważyłąm . A z tym jedzonkiem, że nie gryzie wiem to tylko jedzenie, więc walcze o normalną regulację porcji --> wg. uznania a nie wagi kuchennej & kalkulatora, których jeszcze czasem niepotrzebnie używam

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
moje U:

I: owsianka-4ł. płatków owsianych, 1 ł. otrąb pszennych na 2 szkl. mleka 2% z jabłkiem i cynamonem + herbata zielona szkoda, że bez bakali, orzeszkó i pestek takie "bogate" są najlepsze

II: grahamka z masłem, szynką dr., papryką i sałatąładnie, mi pasowało by jeszcze jajeczko, musztarda i chrzan do bułeczki no i rzodkieweczki

III: ziemniaki, kolet mielony (smażony) z indyka, buraczki + herbata zielonauwielbiam mieluchy xD, obiadek bossski

IV: serek homo-"bakuś" biszkoptowyplus owocek i orzeszki i jest ok

V: 2 kr. razowca z masłem- 1 z szynką dr., pomirorem i natką; 2 z serkiem topionym, ogórkiem małosolnym i kap.pekińską + herbata zielonakocham ogóry małosolne ładnie

no i b. proszę o ocenę
albo przeoczyłam, albo na prawde nie ma nnkt dodaj bakalie i orzeszki do owsianki i podwieczorku owocka i będzie super poza tym podoba mi się jadłospisik
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 22:30   #1849
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
kiciakasia, ryba była smażona na oleju, i do kapusty kiszonej dodałam troche oleju

mnie za to zlinczuja, ale ja nie jestem zwolenniczka smazenia na oleju, bo traci sie witaminy i korzystne frakcje tluszczu/chociaz zalezy jaki byl olej/. ja wolalabym zeby olej byl dodany na zimno, wtedy masz nnkt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-08, 22:46   #1850
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
narazie takie sobie U...
Iowsianka z (2ł owsianych, 1ł jęczmiennych, 1ł kaszki kukurydzianej 1szkl mleka 2%) inka 1ł.kapka mleka taka smutaśna ta owsianka dodaj bakalie, orzeszki, pestki, miód i koniecznie świerzego owocka
II3małe kromki pszenno-żytniego (z chleba obcięte skórki-nie jem ich)
z 2freskiem czosnkowym 1z presidentem szczypiorkowym i 3ł.wiejskiego szynką sałatą,ogórkiem,cebulą,sz czypiorem+cały pomidor koniecznie smaruj masłem i czemu obkrawasz? skórki są najlepsze
IV.zupa fasolowa, pieczona pierść z kurczaka (w piekarniku ze skórką natarty olejem i przyplawami) 2ziemniaki, dużo papryki konserwowej i ogórków,dorzuć ziemniaczkówi znów kurczaczek? może jakaś rybka, wołowinka, wiepszowinka?
V.mała kromka 3pl.szynki+pamidor cały,ogórek cebulka szczypior inka z 1ł klapki mlekamalutko, tutaj coś słodkiego koniecznie, w końcu to podwieczorek jakaś wypasiona porcja lodów/budyniu z bakaliami, orzechami,owocami albo drożdżówka i owoc, albo kasza manna na mleczku z bakaliami, pestkami, owocoami, ciacho albo serek np. waniliowy z orzeszkami i owocami suszonymi i świeżymi, kombinuj kombinuj
VI.(zostało z obiadu) węc druga pierść +pomiodor i papryka..
do tego 2 kromki chlebaka z masełkiem jako tosty i było by ładnie
a po może kakałko?
Jestem do dupy... powinnam jeść i tyć... ale dopiero "znów uczę się jeść" i jest mi ciężko, i pisze tu z nadzieją na wsparie... bo chce wyjść z choroby...
terapia podjęta? mam nadzieję że tak Chęć zmian jest, będzie dobrze trzymam kciuki Urozmaić koniecznie jedzonko i zacznij jeść słodkości! nie gryzą i są smaczne nie bój się tłuszczy! jedz masło, orzechy, oliwę, ryby, to koniecznie, żęby do normy wróciła gospodarka hormonalna, nie okrawaj kromek i zmień chleb paczkowany jest zły kupsobie prawdzwego razowca/żytni w piekarni, grahamkę, bułeczkę z ziarenkami, rogala czy coś innego pysznego, kombinuj możliwości jest sporo

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

suszony ananas i papaja, łyżeczka curku brązowego ^^; espresso; wodapyszne śniadanko
wkrojona pomarańcza; knoppers; zielona herbatasuper
krzątanina po domu
duuużo fasolki zielonej; pół woreczka kaszy gryczanej (kocham! )też kocham kaszę gryczaną najlepsza jest z biedronki, bo po ugotowani jest taka twardaw, nie robi się taka glamzia z niej jakpo niektórych pyszny obiadek, kocham fasolkę szparagową
batonik toblerone 50g; kawa z mlekiemjeju dawno nie jadłam szarlotki pychotka
nauka!
sałatą, rzodkiewką, chrzanem, pietryszkąślicznie
po: szklanka soku pomarańczowego; 4 ptasie mleczka
super jadłospis, jest wszystko co potrzeba też czekam na swoją @ i mam nadzieję że się objawi w terminie

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Utrzymanko
Śniadanko: duża bułka słodowa (100g) z posypką z otrębów i pestek dynii z masełkiem, wędlinką drobową, musztardą, jajem na twardo, chrzanem i jarmużem + sałatka (2 małe pomidory, szczypiorek, 2 ogórki małosolne, kilka rzodkiewek, pieprz, łyżka jogurtu nat.), kubek kawy zbożowej
1 jazdy rowerem
2h fizyki
1 jazdy rowerem (powrót)
Obiadek: konkretne dzwonko łososia duszone w rękawie w piekarniku z tymiankiem, plasterkami cukini, curry, marchewką, główka sałaty z czosnkiem, musztardą i oliwą, około 1/2 woreczka ryżu brązowego
Podwieczorek: (imieninki mamy ) pucharek lodowy ( 2 duże gały lodów waniliowych z bananem i dżemem porzeczkowym (babciny ), lampka czerwonego wina
nauka
Kolacja: pudełeczko serka wiejskiego 200g z solidną porcją orzechów włoskich, wielkie jabłucho, kubek herbatki malinowej
1,75ml wody niegazowanej mineralnej
ślicznie proszę o ocenkę

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2010-05-08 o 22:48
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 09:55   #1851
paszka016
Raczkowanie

Oj kochane ale ze mnie gapa zapomnialam napisac o maselku ;d wybaczcie Dzisiaj wieczorkiem wstawie swoj dziejszy jadlopisik

Zycze wam milej niedzieli ;*

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 14:18   #1852
monika_wiss
Rozeznanie

Jadłospis na dziś:

Śniadanie:

- yerba mate
- smoothies z truskawek, mleka sojowego i banana
- kromka ciemnego pieczywa z awokado i z serem feta

Między posiłkami:

- ooooowooce i dużo wody

Obiad:

- sushi z imbirem
monika_wiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 14:32   #1853
l4lena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_wiss Pokaż wiadomość
Jadłospis na dziś:

Śniadanie:

- yerba mate
- smoothies z truskawek, mleka sojowego i banana
- kromka ciemnego pieczywa z awokado i z serem feta

Między posiłkami:

- ooooowooce i dużo wody

Obiad:

- sushi z imbirem
Na co liczysz wstawiając tutaj ten jadłospis?
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 14:59   #1854
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. jajko na miękko, grahamka z Freskiem pomidorowym,keczupem,cebu lą
  2. kefir (200g), kabanos
  4. paluszek rybny z sosem szpinakowym (z Biedronki), 4 ziemniaki zapiekane na ostro w piekarniku, kilka łyżek buraczków na zimno, piwko

i jak
??
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 15:03   #1855
mircia14
Zakorzenienie

Dzisiejsza R (Jestem załamana, bo staram się i staram, a dzisiaj na wadze 0,3kg więcej od ostatniego tygodnia. Mam nadzieję, że to w wyniku zatrzymania wody w organiźmie i za tydzień będzie już normalnie )
Śniadanie (9:30)- placki owsiane (4ł. owsianych, jajko, 2ł. otr. pszennych, ar. wan., cynamon) z musem jabłkowym z 2 małych jabłek ; herbatka
II śniadanie (12:30) - omlet z 1 jaja z twarogiem półtłustym (wszystko na waniliowo )
ćwiczenia
Obiad (15:00) - 2 średnie schabowe bez panierki (razem ważyły ok.100g) ; 100g makaronu pełnoziarnistego (zważyłam po ugotowaniu, to wychodzi ok. 130kcal )
basen
Podwieczorek (18:00) - 2 kromki razowca z tuńczykiem wsw i ogórkiem kiszonym ; herbatka
Kolacja (20:00) - 100g wieśniaka z 30g orzechów arachidowych

proszę o ocenę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 15:54   #1856
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irish lady 28 Pokaż wiadomość
utrzymanie
  1. jajko na miękko, grahamka z freskiem pomidorowym,keczupem,cebu lą
  2. kefir (200g), kabanos:d
  4. paluszek rybny z sosem szpinakowym (z biedronki), 4 ziemniaki zapiekane na ostro w piekarniku, kilka łyżek buraczków na zimno, piwko

i jak
??
mam już serdecznie dość twoich jadłospisów, naprawdę ciężko się to czyta, więc albo dodaj kolację albo nie wklejaj, bo już ci 500 razy dziewczyny to pisały, a ty dalej ślepa i głucha na wszystkie rady.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 16:01   #1857
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Dzisiejsza R (Jestem załamana, bo staram się i staram, a dzisiaj na wadze 0,3kg więcej od ostatniego tygodnia. Mam nadzieję, że to w wyniku zatrzymania wody w organiźmie i za tydzień będzie już normalnie )
Śniadanie (9:30)- placki owsiane (4ł. owsianych, jajko, 2ł. otr. pszennych, ar. wan., cynamon) z musem jabłkowym z 2 małych jabłek ; herbatka
II śniadanie (12:30) - omlet z 1 jaja z twarogiem półtłustym (wszystko na waniliowo )
ćwiczenia
Obiad (15:00) - 2 średnie schabowe bez panierki (razem ważyły ok.100g) ; 100g makaronu pełnoziarnistego (zważyłam po ugotowaniu, to wychodzi ok. 130kcal )
basen
Podwieczorek (18:00) - 2 kromki razowca z tuńczykiem wsw i ogórkiem kiszonym ; herbatka
Kolacja (20:00) - 100g wieśniaka z 30g orzechów arachidowych

proszę o ocenę
Od razu dodam jutrzejszą R:
I (6:30) - owsianka na mleku 1,5% (4ł. płatków, starte jabłko, cynamon)
rowerem do szkoły
II (9:15) -przekąska: jabłko
III (11:00) - grahamka posmarowana serkiem homo nat. z sałatą, wędliną, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką
IV (13:00) - obiad szkolny
V (15:30) - przekąska - 30g orzechów arachidowych
przejazd rowerem na angielski
VI (18:30) - omlet z 1jaja z twarogiem na waniliowo (posmakowało mi )
rowerem do domu
ćwiczenia
VII (20:30) - kromka razowca z wędliną, trochę ugotowanego kurczaka

Wyszło mi tego aż tyle, bo długi dzień, a chciałam mniejsze porcje a częściej

proszę o ocenę.
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 16:43   #1858
Sculpture of Regret
Raczkowanie

GG do Sculpture of Regret

Dzisiejsze R jak REDUKCJA. Ostatnio było wzorowo, nie miałyście nic do zarzucenia moim jadłospisom (albo niewiele) ale obawiam się, że dziś sobie za bardzo pofolgowałam i dostanie mi się opieprz :P

Śniadanie, godz. 10.30
owsianka (3ł. płatków owsianych, 2ł. musli tropikalnego, 2ł. otrębów pszennych, 1ł. zarodków, łyżeczka kakao, łyżeczka wiórków kokosowych, 5 migdałów, 2 migdały w białej czekoladzie i kokosie , wkrojony cały banan, na wodzie + pół szklanki mleka 1,5%) nie przesadziłam? :/
Obiad, godz. 14
tortilla robiona w domu (placek niestety kupny, pszenny, TŻ się uparł żeby kupić i jak już było to zjadłam..., ok. 100g piersi z kurczaka z teflonu bez żadnego tłuszczu, 1 cały pomidor, kilkanaście ziaren kukurydzy z puszki, kilka listków rukoli, sos czosnkowy z jogo naturalnego i majonezu light)
ćwiczenia: 30 min. marszu, 20 min. siłowo, 20 min. A6W, 20 min. rozciąganie
Podwieczorek, godz. 16.30 (właśnie wcinam )
200g lodów własnoręcznie robionych (banan, [znowu! dziś mnie tak wzięło na banany, wiem, że nie powinnam...] łyżka chudego twarogu, 2 łyżki serka homo naturalnego, łyżeczka słodzika, łyżeczka wiórków kokosowych, 1 białko jaja, aromat rumowy) i tu pytanie czy to się w ogóle nadaje na R?
Kolację zjem już wzorową:
albo wieśniak + warzywa
albo tuńczyk wsw + warzywa

Proszę o ocenę... tylko bez bicia Pozdrawiam.
Stary 2010-05-09, 17:21   #1859
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sculpture of Regret Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R jak REDUKCJA. Ostatnio było wzorowo, nie miałyście nic do zarzucenia moim jadłospisom (albo niewiele) ale obawiam się, że dziś sobie za bardzo pofolgowałam i dostanie mi się opieprz :P

Śniadanie, godz. 10.30
owsianka (3ł. płatków owsianych, 2ł. musli tropikalnego, 2ł. otrębów pszennych, 1ł. zarodków, łyżeczka kakao, łyżeczka wiórków kokosowych, 5 migdałów, 2 migdały w białej czekoladzie i kokosie , wkrojony cały banan, na wodzie + pół szklanki mleka 1,5%) nie przesadziłam? :/
Obiad, godz. 14
tortilla robiona w domu (placek niestety kupny, pszenny, TŻ się uparł żeby kupić i jak już było to zjadłam..., ok. 100g piersi z kurczaka z teflonu bez żadnego tłuszczu, 1 cały pomidor, kilkanaście ziaren kukurydzy z puszki, kilka listków rukoli, sos czosnkowy z jogo naturalnego i majonezu light)
ćwiczenia: 30 min. marszu, 20 min. siłowo, 20 min. A6W, 20 min. rozciąganie
Podwieczorek, godz. 16.30 (właśnie wcinam )
200g lodów własnoręcznie robionych (banan, [znowu! dziś mnie tak wzięło na banany, wiem, że nie powinnam...] łyżka chudego twarogu, 2 łyżki serka homo naturalnego, łyżeczka słodzika, łyżeczka wiórków kokosowych, 1 białko jaja, aromat rumowy) i tu pytanie czy to się w ogóle nadaje na R?
Kolację zjem już wzorową:
albo wieśniak + warzywa
albo tuńczyk wsw + warzywa

Proszę o ocenę... tylko bez bicia Pozdrawiam.
Mi się podoba. Co do bananów, z racji wysiłku fizycznego nie musisz mieć wyrzutów sumienia
A tortille są też pełnoziarniste, ja taką jadłam, różnica w smaku nieodczuwalna, no a zawsze to pełne ziarno, więc polecam na przyszłość.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 19:17   #1860
innyrytm
Wtajemniczenie

Moje P.
śniadanie; 2 kromki chleba ze słonecznikiem, jedna z odrobiną masła, szynką, ogórkiem i ketchupem, druga z odrobiną masła serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, sałatą,rzodkiewką, jajko na twardo, płatki na mleku( miska mleka, 3 garści płatków kukurydzianych),kiwi, herbata.
2 śniadanie; 200g jogurtu z winogronami, garścią rodzynek, 3 łyżkami dżemu brzoskwiniowego, mandarynka., 3 pierniczki czekoladowe z dżemem w środku .
obiad; udko kurczaka smażone na oleju, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, szklanka soku pomarańczowego.
podwieczorek; banan, 4 wielkie kawałki sernika z rodzynkami.
kolacja; 2 kromki chleba ze słonecznikiem; z pasztetem drobiowym i ogórkiem, druga z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, pomarańcza, serek danio, rządek(4 kostki czekolady z bakaliami), herbata.

No to sporo tego było, ale jestem z siebie dumna bo w końcu się przełamałam do słodyczy ; ))
Oczywiście oddaje do oceny.

Edytowane przez innyrytm
Czas edycji: 2010-05-09 o 19:20
innyrytm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości