|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
czy jesli w ciagu tygodnia wpadly do mojego brzucha slodycze w ilosci: 3 cukierki,duza drozdzowka z budyniem,kawalek tortu,kawalek keksu,kawalek ciasta z kremem i 2 wafelki to nie jest to zbyt duzo nawet jesli jestem na P? Oczywiscie inne pokarmy spozywam w odpowiednich ilosciach,ale te ww dodatkowo.Wiem ze musze przytyc,ale boje sie bo chce zdrowo a nie tylko przez slodycze
jakos ostatnio ogarnelam mnie ochota i byla okazja...z drugiej strony to jednak dobrze ze udalo mi sie pokonac psychiczna blokade do slodkosci,ale zaczelam sie zastanawiac by nie przesadzic...
|
|
|
|
#1832 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w szczególności , że jesteś na P. poza tym, jeśli będziesz jadła normalne, zdrowe, zbilansowane posiłki i słodycze jako DODATEK to zapewniam Cię, że przytyjesz: zdrowo (to co wymieniłaś spokojnie mogłabym zjeść w dwa, trzy dni.) każdy je tak, jak chce
Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-05-08 o 17:06 |
|
|
|
|
#1833 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze U
I śniadanie: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, sopocką, pomidorem, ogórkiem i chrzanem; pół z masłem fetą i tymi samymi dodatkami; kawa z mlekiem i cukrem; actimel II śniadanie: jogurt naturalny ze zbożami 170g; łyżka muesli, łyżka masła orzechowego zakupy Obiad: szklanka (przed ugotowaniem) makaronu razowego; pół kostki (125g) twarogu półtłustego; łyżka miodu; łyżka mieszanki słonecznika i dyni; łyżka jogurtu naturalnego Deser: pasek czekolady wedla z truskawkami; kawa z mlekiem i cukrem herbata zielona z malinami Podwieczorek: mix : szklanka maślanki truskawkowej do tego wkroiłam banana dodałam 2 łyżki muesli, łyżkę mieszanki bakaliowej posypałam cynamonem i wyszło suuuper ; znów zielona z malinamispacerek Kolacja: grahamka ze słonecznikiem; pół z masłem, sałatą, pomidorem ogórkiem i chrzanem; pół z masłem, serem żółtym i takimi samymi dodatkami yyyyyyyyy i jak??
|
#1834 |
|
BAN stały
|
Wczorajsze U
8.00 Sn. owsianka na mleku 2% + orzechy laskowe, rodzynki, suszony ananas i papaja, łyżeczka curku brązowego ^^; espresso; woda 30 min gimnastyki intensywnej 11.30 II Sn. serek homo naturalny + ~40g orzechów włoskich+ wkrojona pomarańcza; knoppers; zielona herbata krzątanina po domu 14.30 Obiad: dwa jajka sadzone na masełku + pietruszka, keczup; duuużo fasolki zielonej; pół woreczka kaszy gryczanej (kocham! 17.45 Podwieczorek: 2 kawałki jabłecznika z migdałami & lukrem; batonik toblerone 50g; kawa z mlekiem nauka! 20.30 Kolacja: 2x kromka razowca z masłem, pieczoną piersią z indyka, sałatą, rzodkiewką, chrzanem, pietryszką po: szklanka soku pomarańczowego; 4 ptasie mleczka ![]() (~ @ się zblizą wielkimi krokami )
|
|
|
|
#1835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1836 |
|
Raczkowanie
|
moje szpitalno - nosowe U pt. ,, leże plackiem i nic nie robie":
8:00 ; kubek owsianki ,, coś na ząb" truskawkowej = jabłko = herabta przekąska: jabłko +mandarynka+ kawa z mlekiem 14:00 : miska krupniku by babcia z kasza pęczak, warzywkami i mięskiem z golonki z indyka 17:00 activia naturalna+ fitella truskawkowa+ pół banana+ kilka rodzynek+ kawa z mlekiem + jabłko 19:00 serek wiejski 150g+ herbata i jak??? nie czuje w ogóle smaku....masakra!!!!ja chce już do domku....![]() p.s. zerrroooo ruchu...tyle co do wc i z powrotem... |
|
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak dziś?? ![]() |
|
|
|
#1838 |
|
Rozeznanie
|
moje U:
I: owsianka-4ł. płatków owsianych, 1 ł. otrąb pszennych na 2 szkl. mleka 2% z jabłkiem i cynamonem + herbata zielona II: grahamka z masłem, szynką dr., papryką i sałatą III: ziemniaki, kolet mielony (smażony) z indyka, buraczki + herbata zielona IV: serek homo-"bakuś" biszkoptowy V: 2 kr. razowca z masłem- 1 z szynką dr., pomirorem i natką; 2 z serkiem topionym, ogórkiem małosolnym i kap.pekińską + herbata zielona no i b. proszę o ocenę ![]()
|
|
#1839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2 sniadanko : + jabluszko ![]() Obiad : super ![]() podwieczorek : jakies biszkopciki mogly wpasc do serka ;d napewo czul sie samotny ![]() K: ok ![]() Moje dzisiejsze P : (od 9 do 18 we Wro z Tzetem ;d ;*) Sn: bulka ciemna z ziarnami duza z pasztetem paprykowym , plasterkiem wedzonki i szczypiorkiem , duze jabłuszko , 2 galki lodow od Grycana 2sn: ( W kinie ;d ) : dlugasny paluch chyba z sola , mleko łaciate waniliowe 250ml , jabłuszko O: (w KFC ) wrapstar P: 2 duze kawalki karpatki , kakao , jabluszko K: duza ciemna bulka z ziarnami znowu z Turkiem smietankowym i ogoreczkiem i pomidorkiem , soczek w kartoniku 200 ml Leon I wogole dzisiaj sie tak swietnie czuje bylam z mym Tzetem w kinie i na zakupach i kupilam sobie takie super sliczneeeee spodnie w New Yorker specjalnie za duzeee i teraz mam mega motywacje zeby przytyc do nich ;d i taka fajna bokserke ;dI Prosze o ocenke jadlo wiem ze dzisiaj megaaa niezdrowo ale w jak przemilym towarzystwie
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
kiciakasia, ryba była smażona na oleju, i do kapusty kiszonej dodałam troche oleju
|
#1841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro czekam na zdrowszy, ładny jadłospisik
|
|
#1842 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P (mam nadzieję, że nie tylko z nazwy) pt. cały dzień na "piętym biegu"
![]() I: 3 łyżki owsianych na 2/3 szkl maślanki, solidna garść orzechów i 2 łyżeczki dżemu, kawa z mlekiem II: kromka sojowego z plastrem sera, 2 jaja na maśle, ogórek kiszony III: danio 140g z garścią muesli i rodzynek, jabłko, cappucino IV: grahamka 80g z plastrem twarogu wymieszanym ze śmietaną 12% i ogórkiem, aha masło też było w międzyczasie kakao z miodem, jabłko, może wpadnie garść orzechów Posiłki tak dziwnie rozłożone, bo nie miałam czasu lepiej tego zorganizować... z prośbą o komentarz
|
#1844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm, jedzonko...? dla mnie bomba! brakuje tu tylko masełka i jakiś orzeszków (nnkt) ps. cieszę się, że u Ciebie już lepiej i starasz się pozytywnie patrzeć w przyszłość! oby do przodu, buzzi
|
|
|
#1845 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
U
1. (12.00)bułka kornelka z : serkiem, szynka i jajkiem, rzotkiewką, ogórkiem + wiesniak z oliwkami i pomidorem 2.(15.00) buła razowa z sałatą, plasterem sera żółtego i ketchupem, pomarańcza latte z bita smietaną 3.(19.00)makaron pełnoziarnisty z kawałkami wołowiny, miseczka warzyw na patelnie, sałatka (pomidor, sałata lodowa, ogórek, 10 oliwek) Proszę o ocenę ![]() Mam pytanie co do planowania posiłków jeżeli zjadłam sytą kolacja tak jak dzisiaj o 19.00 a pójde spać o 12.00 lub 1.00 to mam jesć w nocy posiłek ??
|
#1847 |
|
Raczkowanie
|
narazie takie sobie U...
![]() Iowsianka z (2ł owsianych, 1ł jęczmiennych, 1ł kaszki kukurydzianej 1szkl mleka 2%) inka 1ł.kapka mleka II3małe kromki pszenno-żytniego (z chleba obcięte skórki-nie jem ich) z 2freskiem czosnkowym 1z presidentem szczypiorkowym i 3ł.wiejskiego szynką sałatą,ogórkiem,cebulą,sz czypiorem+cały pomidor IV.zupa fasolowa, pieczona pierść z kurczaka (w piekarniku ze skórką natarty olejem i przyplawami) 2ziemniaki, dużo papryki konserwowej i ogórków, V.mała kromka 3pl.szynki+pamidor cały,ogórek cebulka szczypior inka z 1ł klapki mleka VI.(zostało z obiadu) węc druga pierść +pomiodor i papryka.. Jestem do dupy... powinnam jeść i tyć... ale dopiero "znów uczę się jeść" i jest mi ciężko, i pisze tu z nadzieją na wsparie... bo chce wyjść z choroby... |
|
|
|
#1848 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, co do II śniadania to nie jadam Od niepamiętnych czasów jadam 4 posiłki (więcej nie wyrabiam, bo mi doby brakuje ), podwieczorek to tak wyjątkowo owocowo bardzo, a te kromki razowca duże są (50-60g) i do kolacji mi 1 wystarczyła tym bardziej, że makrelka była . Fakt, faktem, żeostatnio nabroiłam jeśli chodzi o jedzenie i teraz walczę z wagą kuchenną i luzem. Nie ważyłam i nie przeliczałam już , ale walczę i dziś jestem dumna bo nic nie zważyłąm . A z tym jedzonkiem, że nie gryzie wiem to tylko jedzenie , więc walcze o normalną regulację porcji --> wg. uznania a nie wagi kuchennej & kalkulatora, których jeszcze czasem niepotrzebnie używam ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
dodaj bakalie i orzeszki do owsianki i podwieczorku owocka i będzie super poza tym podoba mi się jadłospisik
|
||
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie za to zlinczuja, ale ja nie jestem zwolenniczka smazenia na oleju, bo traci sie witaminy i korzystne frakcje tluszczu/chociaz zalezy jaki byl olej/. ja wolalabym zeby olej byl dodany na zimno, wtedy masz nnkt
|
|
#1850 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chęć zmian jest, będzie dobrze trzymam kciuki Urozmaić koniecznie jedzonko i zacznij jeść słodkości! nie gryzą i są smaczne nie bój się tłuszczy! jedz masło, orzechy, oliwę, ryby, to koniecznie, żęby do normy wróciła gospodarka hormonalna, nie okrawaj kromek i zmień chleb paczkowany jest zły kupsobie prawdzwego razowca/żytni w piekarni, grahamkę, bułeczkę z ziarenkami, rogala czy coś innego pysznego, kombinuj możliwości jest sporo ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
też czekam na swoją @ i mam nadzieję że się objawi w terminie ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Utrzymanko ![]() Śniadanko: duża bułka słodowa (100g) z posypką z otrębów i pestek dynii z masełkiem, wędlinką drobową, musztardą, jajem na twardo, chrzanem i jarmużem + sałatka (2 małe pomidory, szczypiorek, 2 ogórki małosolne, kilka rzodkiewek, pieprz, łyżka jogurtu nat.), kubek kawy zbożowej 1 jazdy rowerem 2h fizyki ![]() 1 jazdy rowerem (powrót) Obiadek: konkretne dzwonko łososia duszone w rękawie w piekarniku z tymiankiem, plasterkami cukini, curry, marchewką, główka sałaty z czosnkiem, musztardą i oliwą, około 1/2 woreczka ryżu brązowego Podwieczorek: (imieninki mamy ) pucharek lodowy ( 2 duże gały lodów waniliowych z bananem i dżemem porzeczkowym (babciny ), lampka czerwonego wina![]() nauka Kolacja: pudełeczko serka wiejskiego 200g z solidną porcją orzechów włoskich, wielkie jabłucho, kubek herbatki malinowej ![]() 1,75ml wody niegazowanej mineralnej ślicznie proszę o ocenkę
Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-05-08 o 22:48 |
||
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
Oj kochane ale ze mnie gapa zapomnialam napisac o maselku ;d wybaczcie
Dzisiaj wieczorkiem wstawie swoj dziejszy jadlopisik ![]() Zycze wam milej niedzieli ;*
|
|
#1852 |
|
Rozeznanie
|
Jadłospis na dziś:
Śniadanie: - yerba mate - smoothies z truskawek, mleka sojowego i banana - kromka ciemnego pieczywa z awokado i z serem feta Między posiłkami: - ooooowooce i dużo wody Obiad: - sushi z imbirem |
|
|
|
#1853 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak ??
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza R (Jestem załamana, bo staram się i staram, a dzisiaj na wadze 0,3kg więcej od ostatniego tygodnia. Mam nadzieję, że to w wyniku zatrzymania wody w organiźmie i za tydzień będzie już normalnie
)Śniadanie (9:30)- placki owsiane (4ł. owsianych, jajko, 2ł. otr. pszennych, ar. wan., cynamon) z musem jabłkowym z 2 małych jabłek ; herbatka II śniadanie (12:30) - omlet z 1 jaja z twarogiem półtłustym (wszystko na waniliowo )ćwiczenia Obiad (15:00) - 2 średnie schabowe bez panierki (razem ważyły ok.100g) ; 100g makaronu pełnoziarnistego (zważyłam po ugotowaniu, to wychodzi ok. 130kcal )basen Podwieczorek (18:00) - 2 kromki razowca z tuńczykiem wsw i ogórkiem kiszonym ; herbatka Kolacja (20:00) - 100g wieśniaka z 30g orzechów arachidowych proszę o ocenę
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I (6:30) - owsianka na mleku 1,5% (4ł. płatków, starte jabłko, cynamon) rowerem do szkoły II (9:15) -przekąska: jabłko III (11:00) - grahamka posmarowana serkiem homo nat. z sałatą, wędliną, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką IV (13:00) - obiad szkolny V (15:30) - przekąska - 30g orzechów arachidowych przejazd rowerem na angielski VI (18:30) - omlet z 1jaja z twarogiem na waniliowo (posmakowało mi )rowerem do domu ćwiczenia VII (20:30) - kromka razowca z wędliną, trochę ugotowanego kurczaka Wyszło mi tego aż tyle, bo długi dzień, a chciałam mniejsze porcje a częściej ![]() proszę o ocenę. |
|
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R jak REDUKCJA. Ostatnio było wzorowo, nie miałyście nic do zarzucenia moim jadłospisom (albo niewiele) ale obawiam się, że dziś sobie za bardzo pofolgowałam i dostanie mi się opieprz :P
Śniadanie, godz. 10.30 owsianka (3ł. płatków owsianych, 2ł. musli tropikalnego, 2ł. otrębów pszennych, 1ł. zarodków, łyżeczka kakao, łyżeczka wiórków kokosowych, 5 migdałów, 2 migdały w białej czekoladzie i kokosie , wkrojony cały banan, na wodzie + pół szklanki mleka 1,5%) nie przesadziłam? :/Obiad, godz. 14 tortilla robiona w domu (placek niestety kupny, pszenny, TŻ się uparł żeby kupić i jak już było to zjadłam..., ok. 100g piersi z kurczaka z teflonu bez żadnego tłuszczu, 1 cały pomidor, kilkanaście ziaren kukurydzy z puszki, kilka listków rukoli, sos czosnkowy z jogo naturalnego i majonezu light) ćwiczenia: 30 min. marszu, 20 min. siłowo, 20 min. A6W, 20 min. rozciąganie Podwieczorek, godz. 16.30 (właśnie wcinam )200g lodów własnoręcznie robionych (banan, [znowu! dziś mnie tak wzięło na banany, wiem, że nie powinnam...] łyżka chudego twarogu, 2 łyżki serka homo naturalnego, łyżeczka słodzika, łyżeczka wiórków kokosowych, 1 białko jaja, aromat rumowy) i tu pytanie czy to się w ogóle nadaje na R? Kolację zjem już wzorową: albo wieśniak + warzywa albo tuńczyk wsw + warzywa Proszę o ocenę... tylko bez bicia Pozdrawiam.
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tortille są też pełnoziarniste, ja taką jadłam, różnica w smaku nieodczuwalna, no a zawsze to pełne ziarno, więc polecam na przyszłość. |
|
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje P.
śniadanie; 2 kromki chleba ze słonecznikiem, jedna z odrobiną masła, szynką, ogórkiem i ketchupem, druga z odrobiną masła serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, sałatą,rzodkiewką, jajko na twardo, płatki na mleku( miska mleka, 3 garści płatków kukurydzianych),kiwi, herbata. 2 śniadanie; 200g jogurtu z winogronami, garścią rodzynek, 3 łyżkami dżemu brzoskwiniowego, mandarynka., 3 pierniczki czekoladowe z dżemem w środku . obiad; udko kurczaka smażone na oleju, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, szklanka soku pomarańczowego. podwieczorek; banan, 4 wielkie kawałki sernika z rodzynkami. kolacja; 2 kromki chleba ze słonecznikiem; z pasztetem drobiowym i ogórkiem, druga z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, pomarańcza, serek danio, rządek(4 kostki czekolady z bakaliami), herbata. No to sporo tego było, ale jestem z siebie dumna bo w końcu się przełamałam do słodyczy ; )) Oczywiście oddaje do oceny.
'wyobraznia bez wiedzy moze stworzyc rzeczy piękne.wiedza bez wyobrazni najwyzej doskonale ' Edytowane przez innyrytm Czas edycji: 2010-05-09 o 19:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

jakos ostatnio ogarnelam mnie ochota i byla okazja...z drugiej strony to jednak dobrze ze udalo mi sie pokonac psychiczna blokade do slodkosci,ale zaczelam sie zastanawiac by nie przesadzic...

: szklanka maślanki truskawkowej do tego wkroiłam banana dodałam 2 łyżki muesli, łyżkę mieszanki bakaliowej posypałam cynamonem i wyszło suuuper
; znów zielona z malinami

ale w jak przemilym towarzystwie