|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta Proteinowa Protal (Dukan) - PRODUKTY, co, gdzie i za ile?
Naturalny serek homogenizowany Miechów B:14 T:2,5 W:3
Do dostania praktycznie wszedzie
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez szukam skrobi ale musze przepatrzyc tesco bo tu chyba najlepszy wybor( oprocz tego mam kolo siebie super valu, aldi, lidl, dunnes - wiec jakby ktos znalazl w nich cos godnego polecenia to dajcie znac )
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
mam aktualnie na stanie:
-KEFIR NATURALNY 0% Milk Land (Tesco) w 100g: 28kcal, B-3,4g, W-3,5g, T-0,05g -TWARÓG LEKKI Mazurski Smak 0% tł Mlekpol (Tesco) w 100g: 86kcal, B-18g, W-3,5g, T-0,0g Załącznik 2888452 -SZPROT WĘDZONY z Biedronki (fajny bo bez oleju i zadnych sosow)
18.02.2010 - Start Dukana 111kg I faza 18.02.-24.02. obecnie 99 kg II faza 24.02-??.??. cel -> 85kg Edytowane przez Katioshka Czas edycji: 2010-02-22 o 21:55 |
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
olej parafinowy - inaczej parafina ciekła
do nabycia prawie w każdej aptece - cena ok 2 - 3 zł
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Twaróg Delikatny śmietankowy
Marka: Président Zawartość tłuszczu 4%
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Serek homogenizowany naturalny TSM
białko 11,2, węglowodany 2,1g, tłuszcze 3-3,5g. biało- niebieskie opakowanie. napewno w kauflandzie
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Serek wiejski Paturages
zaw. tłuszczu 2,5% czyli mniej niż Piątnica ![]() Do kupienia w Intermarche. Edytowane przez Aimee_gda Czas edycji: 2010-03-04 o 16:32 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
1) Serek wiejski LIDL, LINESSA
0,1% tłuszczu Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-08-29 o 23:03 |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
1. Serek na serniki Jogser (nie mogę znaleźć zdjęcia w necie. Wiaderko takie jak na foto, ale napis "na serniki". Nawet obrazek taki sam)
Dostępny w Auchan Skład: serek twarogowy z mleka odtłuszczonego, śmietanka, skrobia modyfikowana kukurydziana. zaw. tłuszczu: 3% 2) Twaróg aksamitny dr Oetker W każdym większym sklepie. Skład: Kcal: 82 kcal białko: 10,2 g węglowodany: 3,6 g tłuszcz: 3,0 g Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-04-08 o 21:05 |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
LIDL
1) Pilos - Maślanka naturalna 1% tłuszczu ![]() kliknij żeby powiększyć w 100g: białko - 3,4g węglowodany - 4,6g tłuszcz - 1g cena: 1,95zł za 1 litr 2) Pilos - Twaróg chudy ![]() kliknij żeby powiększyć w 100g: białko - 19,8g węglowodany - 3,5g tłuszcz - 0,5g cena: 2,49zł za 275g 3) Dulano - pierś z kurczaka (wędlina w plastrach) ![]() kliknij żeby powiększyć w jednym plasterku (ok 20g): białko - 4,4g węglowodany - 0,4g tłuszcz - 0,4g cena: 4,29 za 100g (w tej chwili jest w promocji za 2,79) 4) Dulano - polędwica łososiowa (wędlina w plastrach) ![]() kliknij żeby powiększyć (nie wiem dlaczego się przewróciło zdjęcie na bok, ale pod powiększonym są strzałki żeby obrócić) w jednym plasterku (ok 9g): białko - 2g węglowodany - 0,09g tłuszcz - 0,2g cena: 4,99 za 150g |
|
|
|
|
#41 |
|
wizażowy robalek
|
1 - Twaróg chudy 0% tłuszczu (moja dzisiejsza zdobycz, z której jestem dumna
2 - Tuńczyk Kawałki w sosie własnym 120g (sam tuńczyk), kupiony w Kauflandzie (niestety nie wiem, ile kosztuje). Wartości w 100g: 100 kcal, Białko 23g, Węglowodany 0,0g, Tłuszcz 0,5g Edytowane przez mrofka Czas edycji: 2010-04-26 o 16:05 |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Pastrami wołowe 'Kresowe smaki" wędzonka wędzona surowa dojrzewająca z Biedronki.
w 100 g białko: 27,4 g węgle: 1,0 g tłuszcz 1,6 g w porcji 40 g: (całość ma 80g) białko 11,0 g węgle 0,4 g tłuszcz 0,6 g
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalezione w Netto za 1,89 zł
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
TWARÓG ŁOWICKI CHUDY
Do kupienia na przykład w Auchan. ![]() Wartość odżywcza 100g produktu: białko: 21,9g węglowodany: 2,2g tłuszcz: 0g wartość energetyczna: 96kcal Pyszny, delikatny w smaku i bardzo soczysty, więc idealnie nadaje się do bezpośredniego spożycia, bo już nie trzeba "nawilżać" go jogurtem. Ze względu na sporą wilgotność, według mnie raczej nie polecany do wypieków.
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
mleko w proszku odtłuszczone (poprzednie to granulowane a to różnica)
Kosztuje ok 5zł. Znalazłam je w Warszawie w Carrefourze na Bemowie
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Rollmops (firma nautica) - marynowane płaty śledziowe z ogórkiem w aromatycznej zalewie korzennej (do kupienia w sieci sklepów Lidl)
(faza II) ![]() WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 gram): białko - 8g; węglowodany - 1g; tłuszcz - 8g wartość kaloryczna: 108 kcal SKŁAD: rolmops 50%(marynowane płaty śledziowe, złowione w morzu), ogórek konserwowy, woda, ocet spirytusowy, cebula marynowana, sól spożywcza, przyprawy, marchew marynowana, gorczyca; substancja słodząca: sacharynian sodu.
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-28 o 09:02 |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
poledwica z indyka dla dzieci firmy morliny ok 7,50zł za 200g
wartosc w 100g: białko 20,5g weglowodany 1,8g tluszcz 0,9g |
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Serek Wiejski Mlekovita, opakowanie rodzinne 500g, w Biedronce 3,99
100g: białko 11g, węglowodany 2g, tłuszcz 5g skład: ziarno twarogowe, śmietanka pasteryzowana, sól. dla porównania: Serek homogenizowany Pilos, 500g, z Lidla, 3, 49 100g: białko 7g, węglowodany 6g, tłuszcz 3g skład: serek twarogowy z mleka odtłuszczonego, śmietanka, skrobia modyfikowana. |
|
|
|
|
#49 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czytaj "METODA DOKTORA DUKANA' str.78 " Jeśli chodzi o beztłuszczowe jogurty z kawałeczkami owoców lub pulpą owocową odpowiedź brzmi TAK ale można sobie pozwolić najwyżej na 2 jogurty dziennie" |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Idąc w zgodzie z pierwszą książką "Nie potrafię schudnąć" jogurty z kawałkami owoców są zakazane - polecam lekturę.
Co do jogurtów z pulpą - nie istnieją takie na rynku polskim. edit: Poza tym nie ma sensu się nad tym rozwlekać - w podawanych produktach w składzie jest cukier, więc są niedozwolone. Ja od siebie napiszę tyle, że mam trochę dość wskazywania, że nie można jeść cukru i np. salami, więc przestaję opiekować się tym wątkiem. DorotA1n jeśli chcesz mi odpowiedzieć to proszę pisz na priv, bo ja tu zaglądać już nie będę ![]() Prośba o usunięcie dyskusji poleciała do modków ![]() Pozdrawiam. Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-08-29 o 23:03 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
dodaję alternatywę dla serków wiejskich których nienawidzę
Twarożek Domowy Piątnica Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 100 g: 377kJ (90kcal), białko - 11g, węglowodany - 2,4g, tłuszcz - 4g. |
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Parvati, to dziś jesteś taka rozdrażniona tylko, czy ogólnie agresywna jesteś? Jakoś krzyczysz okropnie tu na ludzi - zupełnie bez przyczyny. W jednej ksiązce pisze, że nie wolno, ale w następnej pisze, że wolno - może coś jednak spowodowało, że autor zmienia zdanie? Dlaczego narzucasz, że właśnie pierwsza książka ma być naszą biblią? A co do cukru - jest zakazany i wszystkie to wiemy, ale te węgle właśnie zawarte w śladowych ilościach w rozmaitych DOZWOLONYCH produktach to również cukry przecież. Więc jeśli w składzie twarogu jest podana ilość węglowodanów, a w spisie treści, że zawiera cukier, to ja bym to po prostu połączyła - to daje nam właśnie podaną ilość węgli. Tak to widzę. I bynajmniej nie twierdzę, że jestem nieomylna, ale staram się kierować zdrowym rozsądkiem, nie popadać w paranoję. Nikomu nie polecam słodzić kawy łyżkami cukru ani pożerać parówek, ale chyba oczywiste jest, że jednakowoż te niechciane przez nas węglowodany (cukry) zawierają się choć w znikomych ilościach w produktach, które kupujemy.
Pewnie zaraz na mnie nakrzyczysz, że nie o tym tu rozmawaimy, ale ja twierdze, że właśnie o tym - w końcu polecamy tu dozwolone dla nas produkty, a więc ustalenie ich zawartości jest chyba jednak zasadne...? To tyle, przepraszam, że się wtrąciłam, ale mnie to też dotyczy i interesuje nader. |
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Po dzisiejszych zakupach w Lidlu dorzucam do listy (niektóre produkty w cenach promocyjnych, stan na dziś) :
1. Szynka gotowana delikatesowa DULANO - 150 g, cena 4,49 - białko 19 g - węglowodany 1 g - tłuszcz 3 g 2. Pierś z kurczaka w plasterkach DULANO - 100 g, cena 3,49 - białko 22 g - węglowodany 2 g (w tym cukier 2 g) - tłuszcz 2 g 3. Polędwica łososiowa DULANO - mój hit na dziś, pychota 150 g, cena 6,49 - białko 22 g - węglowodany 1 g (w tym cukier 0,6 g) - tłuszcz 2 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g) 4. Cola FREEWAY zero %. Białko poniżej 1 g, tłuszcz i węglowodany - 0 g Może nie tak dobra jak oryginalna CC ZERO, ale da się wypić. No i genialne surimi, które wcinam bez opamiętania, 250 g po 2,99 Niestety zawiera cukier i inne nieładne składniki, więc będę musiała ograniczyć
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Serek twarogowy chudy - Emilki - Mlekoma
do kupienia w NETTO cena: 3,49zł Wartość energetyczna w 100 g: 68,00 kcal Białko w 100 g: 12,20 g Węglowodany w 100 g: 3,90 g Tłuszcz w 100 g: 0,30 g |
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Jogurt Jovi - w Kauflandzie
Słodzik Cologran - w Lidlu tabletki/ nadaje się tylko do słodzenia napojów Słodzik Sweetie Gold- Kaufland w proszku/ swietny do wszystkiego!
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie co z tym cukrem? przecież w korniszonach tez jest cukier w składzie, a są dozwolone, jak to traktować? jestem nowa i dzisiaj zaczynam dlatego dopytuję
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Są też korniszony, które nie maja w składzie cukru. Ja takie kupuje w carrefourze.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
SERTOP
Ser domowy smażony z kminkiem chudy Skład: Twaróg kwasowy, woda, laktoza, białka mleka, sól, regulator kwasowości E500, kminek. Składniki odżywcze: Białko: 16 g Węglowodany: 4 g Tłuszcz >0,5% Kupiłam w Auchan.
|
|
#59 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To wrzuce cos od siebie, zeby nie bylo, ze tylko dogaduje TESCO /ASDA 'Tesco(300g) - 55p/Asda value natural low fat cottage cheese' (250g) -46p P - nie pamietam dokladnie, nie moge znalezc na necie tez C - jakos okolo 3g F - 0.4g/100g TESCO/ASDA 'Fromage Frais'(500g) Tesco -85p/Asda -78p nutrientper 100g (serving)Energy kCal46kCalProtein7.8gCarb ohydrate3.3gof which sugars3.3gFat0.2gof which saturates0.1gHome Bargains 'Tuna flakes' - 3for a £1 Chcociaz chunks maja wiecej bialka, mniej fatu. Lidl 'Pollock fillets (frozen)'1kg - £3.49/on offer 2.49 Iceland/Netto '12 medium/large eggs' £1 Tesco 'Dr Oetker Gelatine 70g' 68p (W sumie ma zerowa wartosc biologiczna, ale to czyste bialko )---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
Wlasnie, a nie lepiej by zamiast nich kiszone ogorki? Lepsze na trawienie, nie maja wegli wogole, lepsze niz korniszony (ja np. nie moge, bo mam nieprzyjemnosci :S po nich zoladkowe )---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- dla porównania: Serek homogenizowany Pilos, 500g, z Lidla, 3, 49 100g: białko 7g, węglowodany 6g, tłuszcz 3g skład: serek twarogowy z mleka odtłuszczonego, śmietanka, skrobia modyfikowana.[/QUOTE] 7<6+3 --->out
'I used to be a butterfly, but now I am only a butter' Edytowane przez emerka81 Czas edycji: 2010-08-25 o 08:18 |
||
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
kefir naturalny MilkLand 0% Tesco 1.69
Edytowane przez 881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11 Czas edycji: 2010-08-31 o 11:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

)