Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła ! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 17:02   #1141
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
To jak tak, to przelicznik będzie chyba n + 100

Oj prestiż prestiżem, AGH ma większy współczynnik jeśli chodzi o zatrudnienie absolwentów. I też jest sporo nauki.
niby tak, ale te wszystkie kierunki na AGH kojarza mi sie z takimi dla facetów, jakas energetyka paliw a ja lubie biologie

a poza tym na AGH jak nie umiesz matematyki to wypad... i tego sie boje.
tzn lubie matematyke, umiem nawet, ale żeby jakoś super to
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 17:06   #1142
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
edit: słyszałam też że tam na chemię można się dostać z rozszerzoną matematyką, bez chemi
Da się.

Cytat:
na agh zawsze też liczy sie język obcy, co prawda nie aż tak jak inny przedmiot, ale jednak.

W ogóle tam to mają ciekawe wzory przelicznikowe

G = n + 2(n-30) jeśli zdane na mniej niż 80% a na więcej niż 30%.
Jaki przelicznik.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 17:16   #1143
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
niby tak, ale te wszystkie kierunki na AGH kojarza mi sie z takimi dla facetów, jakas energetyka paliw a ja lubie biologie

a poza tym na AGH jak nie umiesz matematyki to wypad... i tego sie boje.
tzn lubie matematyke, umiem nawet, ale żeby jakoś super to
Niestety na większości ścisłych kierunków jest więcej facetów niż dzewczyn

Coś Ty, mój tż w liceum nic nie umiał z matmy, ale jakoś daje rade, chociaż wątpie żeby teraz też coś wiedział ale prawda, że dużo osób ma tam problemy z matmą.
Stary 2010-05-10, 17:18   #1144
effciaa16
Zakorzenienie

Muszę się wygadać!- napisała do mnie sms-a była przyjaciółka [żałośnie to brzmi]. Jesteśmy tylko i wyłącznie na "cześć". Chciała nr. do dentysty. Ok dałam jej. Potem ona zaczęła pisać czy już jestem po maturze, jak mi poszło, czy się bałam itp. Gdybym była chamska to bym odpisała "Co Cie to obchodzi?!" Jak chce to wie gdzie napisać...nienawidzę jak ktoś mnie tak traktuje. Nie gadamy przez rok, a ona do mnie pisze jakby nigdy nic!!
wdech, wydech

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-05-10 o 17:39
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 17:36   #1145
bedeliciuos
Wtajemniczenie

matko, jak mnie wkurzaja ludzie

maturzyści sprzed 5-10 lat pisza na onecie i interii że banał, że śmiech na sali, że idiota by to napisał... i że jakby te 5-10 lat temu taka matura była to każdy by sie dostał na medycyne.
a założe się, że połowa z nich nie napisałaby obecnej matury dobrze, zważając choćby nawet na klucz odpowiedzi.
już czytać tego nie moge.

albo piszą, patrząc na te matury z tego roku, że teraz maturzyści to nieuki, leserzy, kretyni i że na uczelniach w tym roku bedzie bardzo niski poziom i nawet idioci dostaną się na wyższe studia.

ale czy to nasza wina że matury są jakie są, i że edukacja jest taka jaka jest? poziom trudności matury nie oznacza od razu wiedzy uczniów, no bez jaj.

wrr, musiałam się wygadać.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Muszę się wygadać!- napisała do mnie sms-a była przyjaciółka [żałośnie to brzmi]. Jesteśmy tylko i wyłącznie na "cześć". Chciała nr. do dentysty. Ok dałam jej. Potem ona zaczęła pisać czy już jestem po maturze, jak mi poszło, czy się bałam itp. Gdybym była chamsa to bym odpisała "Co Cie to obchodzi?!" Jak chce to wie gdzie napisać...nienawidzę jak ktoś mnie tak traktuje. Nie gadamy przez rok, a ona do mnie pisze jakby nigdy nic!!
wdech, wydech
haha
rozumiem Cie. jak gdyby nigdy nic, przypadkiem ją ząb dziś zabolał.
oddychaj!
Stary 2010-05-10, 17:52   #1146
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
kto dodał taga ?
<3

Cytat:
G = n + 2(n-30) jeśli zdane na mniej niż 80% a na więcej niż 30%.

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Muszę się wygadać!- napisała do mnie sms-a była przyjaciółka [żałośnie to brzmi]. Jesteśmy tylko i wyłącznie na "cześć". Chciała nr. do dentysty. Ok dałam jej. Potem ona zaczęła pisać czy już jestem po maturze, jak mi poszło, czy się bałam itp. Gdybym była chamska to bym odpisała "Co Cie to obchodzi?!" Jak chce to wie gdzie napisać...nienawidzę jak ktoś mnie tak traktuje. Nie gadamy przez rok, a ona do mnie pisze jakby nigdy nic!!
wdech, wydech
ooooo. skąd ja to znam
z tym, że ja usłyszałam, że mnie do siebie zaprasza [mieszka w innym miescie].
ale uznajmy, że byla to jakas proba kontaktu.
tez mnie wkurzylo, ze pisze jak gdyby nigdy nic, ze mnie nagle zaprasza i to jeszcze w weekend majowy, kiedy ja matury mam (moze nie pamietała ), ale potem z tata gadałam i powiedział mi, że czasem z ludźmi tak jest, że kontakty się osłabiają samoistnie, ale to nie znaczy, że potem nie mozna po prostu znowu zaczac rozmawiac.
moze ona chciala jakos kontakt nawiazac?

Cytat:

maturzyści sprzed 5-10 lat pisza na onecie i interii że banał, że śmiech na sali, że idiota by to napisał... i że jakby te 5-10 lat temu taka matura była to każdy by sie dostał na medycyne.
a założe się, że połowa z nich nie napisałaby obecnej matury dobrze, zważając choćby nawet na klucz odpowiedzi.

albo piszą, patrząc na te matury z tego roku, że teraz maturzyści to nieuki, leserzy, kretyni i że na uczelniach w tym roku bedzie bardzo niski poziom i nawet idioci dostaną się na wyższe studia.

ale czy to nasza wina że matury są jakie są, i że edukacja jest taka jaka jest? poziom trudności matury nie oznacza od razu wiedzy uczniów, no bez jaj.

co za ludzie. wiesz - bo tak najlatwiej powiedziec, ze banał.
jak patrze w domu na zadania to tez wszystko zawsze jest dla mnie banal, a jak jeszcze mam klucz to juz w ogóle.
ale zeby usiasc w stresie i samemu zrobic mature, ktora opiera sie ani nie na wiedzy, ani nie na mysleniu, tylko na kombinowaniu, tooo... gorzej.
nie czytaj tych glupich komentarzy, szczegolnie na onecie, gdzie po drugie stronie ekranu siedza same Czesławy.

i juz taka ta nasza oswiata polska, ze niestety poziom wiedzy jest zanizony.
ale czemu ktos ma uczyc sie po prostu dla swojej inteligencji, skoro matura wymaga od niego czegos zupelnie innego?
niech nie zwalaja na to, ze ludzie są teraz głupi, ze uczelnie beda mialy slaby poziom.
nie beda mialy, bo na uczelniach poziom zawsze jest ten sam, wykladowca nie zacznie nagle mniej wymagac.

masz wlasnie racje, ze poziom matur nie oznacza wiedzy. ot co.
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 17:54   #1147
nonsensical
Raczkowanie

GG do nonsensical Send a message via Skype™ to nonsensical

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Tak właśnie przeglądam to i ta ib mnie zainteresowała, chociaż chyba za dużo fizyki i informatyki więc to chyba nie dla mnie
no właśnie też obawiam się fizyki no ale jeszcze matury z chemii nie napisałam więc nie ma co rozmyślać

nonsensical jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:01   #1148
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość

ooooo. skąd ja to znam
z tym, że ja usłyszałam, że mnie do siebie zaprasza [mieszka w innym miescie].
ale uznajmy, że byla to jakas proba kontaktu.
tez mnie wkurzylo, ze pisze jak gdyby nigdy nic, ze mnie nagle zaprasza i to jeszcze w weekend majowy, kiedy ja matury mam (moze nie pamietała ), ale potem z tata gadałam i powiedział mi, że czasem z ludźmi tak jest, że kontakty się osłabiają samoistnie, ale to nie znaczy, że potem nie mozna po prostu znowu zaczac rozmawiac.
moze ona chciala jakos kontakt nawiazac?
niby tak, ale to jest przykre. Wiesz, przez cały rok się wybawiła z inną przyjaciółką, mnie miała gdzieś, byłyśmy jedynie na "cześć", a teraz być może szuka kontaktu. Tak niefajnie. Ja chyba już z nią nie potrafię rozmawiać. Pisałam z nią normalnie, ale, chyba nie zależy mi już na tej znajomości.
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:08   #1149
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
doprawdy? nie domyśliłabym się

ja po prostu lubię Justynie dokuczać i ją poprawiać jak coś palnie niesprecyzowanego, z miłości, prawda Justyna?.
Też nie lubię, jak ktoś tak do mnie pisze
Bo my się love, love, love, prawda?
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny chciałam się pochwalić, że ustny angielski mam już za sobą

Zdałam na 65% a tak się kurczę bałam
W ogóle jak weszłam do klasy-poczekalni wszyscy mówili, ze jeszcze nikt nie miał ochrony środowiska, a kurczę wszyscy bali się tego tematu. Myślę sonie, pewnie będę to miała.
Ale wylosowałam obrazek, na którym było dwóch policjantów, którzy zakuwali w kajdanki jakiegoś faceta. Pierwsze pytanie miało brzmieć dlaczego moim zdaniem zakuwają go w kajdanki- podczas opiswania obrazka powiedziałam, że moim zdaniem jest złodziejem. Drugiego pytania nie zrozumiałam, poprosiłam o powtórzenie, ale też nie zrozumiałam, coś tam powiedziałam, ale babka powiedziała, że mi odejmie 1 punkt bo to nie to.

Relacjonowanie- miałam opisać jak odbyła sie moja podróż do Londynu. Jakie miałam przygody w autobusie i jak mi sie podobało.

Negocjowanie- kolega chce oddać psa do schroniska bo wyjeżdża gdzieś i nie ma komu zostawić psa. Ja mam zaproponować, że mogę się nim zaopiekować, podać powód i jakieś kompromisowe rozwiązanie (kompromis- powiedziałam, że sąsiedzi sie nim zaopiekują ).

i miałam rozmówkę u lekarza. Powiedzieć co mi dolega, umówić się i zapytać ile kosztuje wizyta
zdolny Żbik
Cytat:
słyszałyście o maturze z wosu?
gdzies w szkole w Tychach zamiast testow z ang rozdali testy z wosu i uczniowie mogli przez kilka minut sie nim przyglądnąć zanim sie nauczyciele zorientowali i mogą niby powtarzać wos w całej polsce...
my nie mogliśmy otwierać arkuszu, zanim nie potwierdziliśmy, że to dany przedmiot...
Cytat:
Niestety na większości ścisłych kierunków jest więcej facetów niż dzewczyn

Coś Ty, mój tż w liceum nic nie umiał z matmy, ale jakoś daje rade, chociaż wątpie żeby teraz też coś wiedział ale prawda, że dużo osób ma tam problemy z matmą.
Robimy szturm!

Ale jest ciężko na wszystkich technicznych kierunkach... Nawet przed chwilą moja babka od niemca mi opowiadała, że miała 4 lata temu taką zdolną klasę matematyczną, ale na początku było im bardzo ciężko, zanim się nie dorównali poziomem do tych z elytarnych liceuff
Cytat:

Nic nie mów, czytając po matmie takie komentarze, myślałam, że się popłacze. Pisze taki cymbał jeden z drugim, że jest na 2 czy tam 3 roku na polibudzie i że ta matma, to śmiech na sali, że kiedyś to było, że mieli problemy. Świetnie, to tak jakbym ja sobie teraz wzięła zadania nawet z jakichś konkursów z matmy z gimnazjum i zwyzywała uczestników, że śmiech na sali w końcu jakaś dziewczyna (z AGH ) niech sobie przypomną, co było te 2-3 lata temu... zresztą widziałam na własne oczy arkusze i trudnością nie grzeszyły w porównaniu do obecnego.
Jest tylko jedna rada - komentarzy na onecie i interii nie czytać, bo tam zawsze, nie tylko w artykułach o maturze, pisze banda @!@!$%@

Ok, nie będę udawała, że dokładnie czytałam, co tam pisałyście ostatnie 5 czy 6 stron
A TO Żbiki widziały?

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:21   #1150
bedeliciuos
Wtajemniczenie

jutro mam ustny polski, a dopiero w sobote pisalam prezentacje
nie umiem jej jeszcze w ogóle, nie przeczytałam ferdydurki, mimo że ją mam
boje sie jak nie wiem co.
na szczęście mam o 16.30 więc coś się nauczę...
Stary 2010-05-10, 18:27   #1151
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, Ferdydurke w prezentacji... Ewa niedawno to pisała - zajrzyj na ostatni dzwonek, tam jest fajnie opisana problematyka
Część mojej klasy miało dzisiaj: 50, 55, 80 i 3x90, aż jestem z nich dumna i pytania mieli raczej lajtowe, prawie każdy, dlaczego wybrał ten temat dziwnym trafem ci, co nie sami pisali, mieli je trudniejsze
większość zadowolona a wszyscy mamy z tą samą komisją

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:34   #1152
Karmenka
Zakorzenienie

Nie wiem co ze sobą zrobić.
Piję piwo i przygrywam smutną pieśń na harmonijce.
Stary 2010-05-10, 18:35   #1153
melodyP
Wtajemniczenie

Cytat:

przepraszam, ze się wtrącam, ale..
cholercia sprawdzam teraz sobie te odp. i powiem Wam, ze na każdej stronie są inne wiec skoro ,,eksperci" nie są pewni (a raczej są pewni, ale każdy jest pewny czego innego ) to dlaczego Ci komentujacy nie zrobią tego arkusza poprawnie i nam nie podadzą odpowiedzi
przecież wydaje mi się, ze na tych stronkach nie zatrudniają dzieci z podstawówki, ani innych maturzystów tylko to są ludzie o jakiejś tam wiedzy, moze nie za wielkiej, bo obstawiam, ze są to jacyś studenci, ale skoro oni tego nie wiedzą no to jak młodsze pokolenie ma być mądrzejsze
rozwaliła mnie odpowiedź onetu, że z tym jednokrotnym włączeniem dzwonka,
idę zaraz sprawdzać czy mój wydzieli ślinę jak mu dryndę pod uchem

no i jakoś dziwnie dużo czasu im zajęła ta matura, z WOSU już o 15 była, a u nas o 17 na interii, ja wiem, ze oni muszą byc pewni tego co wstawią, ale nam tyle czasu nie dali
i nie kwestionuję tutaj trudności WOSu tylko akurat chciałam sie zorientować o której mniej więcej wynik dają, a tylko on był jak na razie rozszerzony o 9

no to tyle mojego monologu
Stary 2010-05-10, 18:41   #1154
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:

a moze przeczytaj jeszcze kilka rozdziałów
fajna ksiazka, szybko się ją czyta, a będziesz wiedziała o co chodzi np z groteską z satyrą jakieś opracowanie i dasz radę, ja bym chciała mieć ferdydurke

tż mi wysłał smsem jakis 14 cyrowy numer, to jest do doładowania? bo nie wiem
daje *123*ten numer# i że nie mam uprawnien...dzwonie do niego "pay for me" i pisze mi że on też nie ma kasy na koncie

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez melodyP Pokaż wiadomość
przepraszam, ze się wtrącam, ale..
cholercia sprawdzam teraz sobie te odp. i powiem Wam, ze na każdej stronie są inne wiec skoro ,,eksperci" nie są pewni (a raczej są pewni, ale każdy jest pewny czego innego ) to dlaczego Ci komentujacy nie zrobią tego arkusza poprawnie i nam nie podadzą odpowiedzi
przecież wydaje mi się, ze na tych stronkach nie zatrudniają dzieci z podstawówki, ani innych maturzystów tylko to są ludzie o jakiejś tam wiedzy, moze nie za wielkiej, bo obstawiam, ze są to jacyś studenci, ale skoro oni tego nie wiedzą no to jak młodsze pokolenie ma być mądrzejsze
rozwaliła mnie odpowiedź onetu, że z tym jednokrotnym włączeniem dzwonka,
idę zaraz sprawdzać czy mój wydzieli ślinę jak mu dryndę pod uchem

no i jakoś dziwnie dużo czasu im zajęła ta matura, z WOSU już o 15 była, a u nas o 17 na interii, ja wiem, ze oni muszą byc pewni tego co wstawią, ale nam tyle czasu nie dali
i nie kwestionuję tutaj trudności WOSu tylko akurat chciałam sie zorientować o której mniej więcej wynik dają, a tylko on był jak na razie rozszerzony o 9

no to tyle mojego monologu
mówisz że różne są wersje??

to dobrze....
ja na polibude nie chce isc, bo tam matma i fizyka...chociaz uwazam że tak naprawde wszytskiego mozna sie nauczyc jak sie chce, to ja nie chce sie tego uczyc
myślę o geografi...ale nie znam nikogo z tych studniow...

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:43   #1155
kamcia199
Raczkowanie

GG do kamcia199

Hej
2h temu wrócilam z polskiego ustnego. Siedziałam tam od 10;30 do 16:20. Weszłam jakoś koło 12:30. Brdzo się denerwowałam i prawie nie spałam w nocy. ZDałam na 75% !!! Wszyscy z mojej klasy zdali

hula-hop
łyżwy
kamcia199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:45   #1156
kruszi91
Raczkowanie

Cytat:

Ja też mam jutro prezentacje i jestem załamana bo zupełnie nic nie umiem . Obiecałam sobie że będę się uczyć w weekend ale oczywiście cały zajęła mi [cenzura] biologia.

Jakich pytań się mogę spodziewać do tematu o labiryncie ?

Trzymajcie jutro za mnie kciuki baaaardzo proszę . Jestem jako druga więc ok 9 bedzie juz po wszystkim ...
kruszi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:46   #1157
Weronika112
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki 20[QUOTE=parodia;110 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Część mojej klasy miało dzisiaj: 50, 55, 80 i 3x90, aż jestem z nich dumna i pytania mieli raczej lajtowe, prawie każdy, dlaczego wybrał ten temat dziwnym trafem ci, co nie sami pisali, mieli je trudniejsze
większość zadowolona a wszyscy mamy z tą samą komisją
Rzeczywiście pięknie. Nasze mat-fizy strasznie narzekają na te ustne. Od razu widać, że to nie ich żywioł. Ale dają radę, zdolniachy.
Marzy mi się stówka.
Kombinuję, czym ich zaskoczyć. Mam nadzieję, że zapytają mnie o sytuacje polityczną Rosji i wtedy zabłysnę wiedzą o Gorkim, że komunistyczny pisarz radziecki itd. (mam Matkę w lit. przedmiotu.)

Cytat:
Nie wiem co ze sobą zrobić.
Piję piwo i przygrywam smutną pieśń na harmonijce.
Karolina, ty, ty, ty i smutna pieść na harmonijce?
Przecież ty jesteś sama w sobie chodzącą radością z wiecznym bananiskiem (tylko teraz bez skojarzeń, co? ) na buzi

Mi też nie jest do śmiechu, bo zawaliłam te matury. Tak, czuję to po prostu. No i z mojej psycho mogą wyjść nici. Ale świat mi się na pewno nie zawali. Nie pozwolę jakiejś ^&%@$%$%&* maturze stanąć na drodze mojego rozwoju.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:48   #1158
19agusia91
Zakorzenienie

Hej Można się przyłaczyć?
Pisałam dziś rozszerzoną biolę. Zła jestem. Marzyła mi się farmacja, ale moze byc ciężko, bo nie napisałam dziś na więcej niz 60%. Nie wiem czemu, niby matura wydawała mi sie łatwa, ale mało zadań sprawdzajacych wiedzę, duzo na myślenie, nie uzywałam fachowego słownictwa, zawaliłam slimaka i kapuste, oraz ten kodon stop ze świecącym białkiem. Inne mam różnie Moze chemia nadrobię Dzisiaj wyszłam z matury z myślą "jakbym się nei uczyłą to dużo wiecej nie napisałabym". Widzę,ze nei ja jedna.

W LO miałam nauczycielkę, która nic z nami nie robiła, piła kawę, całej biologii uczyłam się sama,bez żadnych korepetycji, ostatnie dni wszystko powtarzałam. Arkusze z poprzednich lat pisałam na minimum 80%. Duzo siebie włożyłam w te naukę, czasu.. Ale co umiem to moje, o.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:49   #1159
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamcia199 Pokaż wiadomość
Hej
2h temu wrócilam z polskiego ustnego. Siedziałam tam od 10;30 do 16:20. Weszłam jakoś koło 12:30. Brdzo się denerwowałam i prawie nie spałam w nocy. ZDałam na 75% !!! Wszyscy z mojej klasy zdali
dluugo czekalas, no ale super
widzę że geo zdajesz, to w czwartek pisz tutaj jak Ci poszlo;p chyba duzo nas nie ma do dyskusji

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Stary 2010-05-10, 18:50   #1160
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mirinda3 Pokaż wiadomość
A ja tak z innego kopyta- na kartce z cytatami pod przytoczonym fragmentem piszecie autora i w cudzysłowiu utwór, czy taki zapis jak w bibliografii z rokiem miejscem wydania itp
chyba musisz podać też wydawnictwo itp. ale mogę się mylić .
w sumie jak widziałam karty z cytatami znajomych to jedna osoba miała tylko tytuł a druga wyda.itp .

Cytat:
słyszałyście o maturze z wosu?
gdzies w szkole w Tychach zamiast testow z ang rozdali testy z wosu i uczniowie mogli przez kilka minut sie nim przyglądnąć zanim sie nauczyciele zorientowali i mogą niby powtarzać wos w całej polsce...
.

Cytat:
kto dodał taga ?
<3
fajny
ja po geografii edytuje swój jak pójdzie źle

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Nic nie mów, czytając po matmie takie komentarze, myślałam, że się popłacze. Pisze taki cymbał jeden z drugim, że jest na 2 czy tam 3 roku na polibudzie i że ta matma, to śmiech na sali, że kiedyś to było, że mieli problemy. Świetnie, to tak jakbym ja sobie teraz wzięła zadania nawet z jakichś konkursów z matmy z gimnazjum i zwyzywała uczestników, że śmiech na sali w końcu jakaś dziewczyna (z AGH ) niech sobie przypomną, co było te 2-3 lata temu... zresztą widziałam na własne oczy arkusze i trudnością nie grzeszyły w porównaniu do obecnego.
Jest tylko jedna rada - komentarzy na onecie i interii nie czytać, bo tam zawsze, nie tylko w artykułach o maturze, pisze banda @!@!$%@

Ok, nie będę udawała, że dokładnie czytałam, co tam pisałyście ostatnie 5 czy 6 stron
A TO Żbiki widziały?
na onecie i na wp lepiej nie czytać komentarzy bo mam wrazenie ze ludzie specjalnie tak piszą. a po co się nie potrzebnie denerwowac

no udało mi się w tym roku

Kamcia gratuluję no i Baśce też !
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:51   #1161
kamcia199
Raczkowanie

GG do kamcia199

Cytat:
Napisane przez kruszi91 Pokaż wiadomość
Ja też mam jutro prezentacje i jestem załamana bo zupełnie nic nie umiem . Obiecałam sobie że będę się uczyć w weekend ale oczywiście cały zajęła mi [cenzura] biologia.

Jakich pytań się mogę spodziewać do tematu o labiryncie ?

Trzymajcie jutro za mnie kciuki baaaardzo proszę . Jestem jako druga więc ok 9 bedzie juz po wszystkim ...
Ja się uczyłam dzień przed. Oczywiście dwa razy się zaciełam ale na szczeście pytania miałam bardzo fajne także sobie poradziłam
Będzie dobrze mówi ci to bowiem osoba tak zestresowana ze nie spala cała noc z tego Koniec końców było bardzo fajnie

hula-hop
łyżwy
Stary 2010-05-10, 18:52   #1162
Karmenka
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 20[QUOTE=parodia;110 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Karolina, ty, ty, ty i smutna pieść na harmonijce?
Przecież ty jesteś sama w sobie chodzącą radością z wiecznym bananiskiem (tylko teraz bez skojarzeń, co? ) na buzi

Mi też nie jest do śmiechu, bo zawaliłam te matury. Tak, czuję to po prostu. No i z mojej psycho mogą wyjść nici. Ale świat mi się na pewno nie zawali. Nie pozwolę jakiejś ^&%@$%$%&* maturze stanąć na drodze mojego rozwoju.
No przecież, że jestem
Dobra, coś wesołego teraz, ale mnie już usta bolą.

Ale już zmęczona jestem tym wszystkim, uczyłam się tyle, po nocach nie spałam i co z tego mam ? Jeszcze ustne, tym się już nie stresuję, jakoś zdam, a jak to już mało istotne.
Stary 2010-05-10, 18:52   #1163
kamcia199
Raczkowanie

GG do kamcia199

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
dluugo czekalas, no ale super
widzę że geo zdajesz, to w czwartek pisz tutaj jak Ci poszlo;p chyba duzo nas nie ma do dyskusji
Geografie całkowicie olałam i bd mieć pewnie z niej jakieś 50%. Nie uczyłam się nic bo stwierdziłam ze nie przyda mi sie na rekrutacje na studia :d W sumie to sie teraz zastanawiam czemu sobie ją wziełam

hula-hop
łyżwy
Stary 2010-05-10, 18:53   #1164
19agusia91
Zakorzenienie

szykuję się na poprawę za rok

A na razie chyba pójdę do technikum farmaceutycznego (jeśli się nie dostanę na studia). Dwa lata, jest zawód, a potem może będzie mnie stać na wieczorową farmację?
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:53   #1165
KaasiaaK
Zakorzenienie

przejrzałam z grubsza spam i widzę, że z biologii zadowolenie umiarkowane..
ja rozmawiałam tylko z jedną koleżanką i stwierdziła, że trudna ;]

Cytat:
na stronie tego chyba nie ma, ale mówił mi kolega który tam idzie. mowił że liczą tylko chemie i ewentualnie angielski ale podstawowy nie wiem jak to działa dokładnie, wiem że pare osób ode mnie z klasy zdaje samą chemię i tam idą i to raczej zorientowane osoby, wiec sadze ze tak jest

edit: słyszałam też że tam na chemię można się dostać z rozszerzoną matematyką, bez chemi
na stronie AGH jest napisane, że biorą język obcy i jeden przedmiot i do języka i przedmiotu jest ten sam przelicznik
podstawa liczy się normalnie, a rozszerzenie wg tych przeliczników, z których tu dziewczyny się śmiały :P

ja też spórbuję na techn. chemiczną na AGH, ale czarno to widzę...

Cytat:

ale ja bym chciała UJ, to jednak prestiż... ja coś czuje że jak pójde na AGH to bede sie czuła niespełniona tylko nie miejcie mnie za głupią, to takie moje przemyślenia..
prestiż, prestiż...
ja kiedyś celowałam w UJ..
ale zrezygnowałam, bo zmieniły się moje plany odnośnie kierunku.
słyszałam od wielu studentów UJ, że atmosfera tam jest kiepska, większość goni za wynikami i nie ma klimatu ;]

AGH to jest jedna z najlepszych uczelni technicznych w kraju, więc jakie niespełnienie? chyba, że nie chcesz iść na techniczną uczelnię tylko na uniwerek...

byłam dziś na usg.. 3 kamienie, z czego 1 w przewodach moczowych i dlatego mam bóle...
niby po lekach mi lepiej, ale jestem taka rozbita, osłabiona trochę i ciągle chce mi się spać.
czarno widzę mój czw. ustny polski, ale brzydko mówiąc leję na to, chcę tylko zdać...

zastanawiam się czy jak w czw. pójdę do dyrekcji z zaświadczeniem od lekarza to będę mogła mieć wodę na stoliku [chodzi mi o pisemny egz] i wychodzić do wc bez krzywego patrzenia komisji... czy oni honorują tylko to co było zgłoszone przed maturą...

no nic, idę.
powodzenia tym, które mają jutro jakieś egz!
Stary 2010-05-10, 18:53   #1166
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Pisałam dziś rozszerzoną biolę. Zła jestem. Marzyła mi się farmacja, ale moze byc ciężko, bo nie napisałam dziś na więcej niz 60%. Nie wiem czemu, niby matura wydawała mi sie łatwa, ale mało zadań sprawdzajacych wiedzę, duzo na myślenie, nie uzywałam fachowego słownictwa, zawaliłam slimaka i kapuste, oraz ten kodon stop ze świecącym białkiem. Inne mam różnie Moze chemia nadrobię Dzisiaj wyszłam z matury z myślą "jakbym się nei uczyłą to dużo wiecej nie napisałabym". Widzę,ze nei ja jedna.

W LO miałam nauczycielkę, która nic z nami nie robiła, piła kawę, całej biologii uczyłam się sama,bez żadnych korepetycji, ostatnie dni wszystko powtarzałam. Arkusze z poprzednich lat pisałam na minimum 80%. Duzo siebie włożyłam w te naukę, czasu.. Ale co umiem to moje, o.
jasne witaj .

oo widzę że masz pana Dziobaka w av

w ogóle dzisiaj słyszałam w radiu że jutro w miescie oddalonym od mojego o 60 km będzie grał Wasz Czesław . btw. ciekawe ma piosenki
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:54   #1167
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Też całej biologii uczyłam się sama, w I i II klasie miałam podstawę ale moja klasa taka antybiologiczna była więc wiadomo, że dużo nie przerobiliśmy.
Sama się obkułam a tu lypa.
Stary 2010-05-10, 18:55   #1168
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:

ja wyszłam z myślą, o cholera mogę na tej maturze konkurowac z bio-chem
naprawde nie chodziło o wiedze, Ci co sie nie uczyli tak samo mogli napisac jak Ci co sie uczyli. jestem pewna że moja wiedza jest kilkanastokrotnie mniejsza niż ludzi właśnie z klasy bio-chem czy tych bardziej sumiennych, ale popisać się nią nie mieli okazji, można być trochę zlym na to...ja bym była...tyle nauki na nic...ale jednak w glowach zostaje, byle by sie jeszcze przydalo na studiach...

mam nadzieje że na geo dadzą troche wiedzy a nie same zyciowe sytuacje, bo obkuta z geo jestem niezle, trzeba przyznac, i chce miec okazje to wykorzystac....

Stary 2010-05-10, 18:56   #1169
kamcia199
Raczkowanie

GG do kamcia199

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
przejrzałam z grubsza spam i widzę, że z biologii zadowolenie umiarkowane..
ja rozmawiałam tylko z jedną koleżanką i stwierdziła, że trudna ;]

na stronie AGH jest napisane, że biorą język obcy i jeden przedmiot i do języka i przedmiotu jest ten sam przelicznik
podstawa liczy się normalnie, a rozszerzenie wg tych przeliczników, z których tu dziewczyny się śmiały :P

ja też spórbuję na techn. chemiczną na AGH, ale czarno to widzę...

prestiż, prestiż...
ja kiedyś celowałam w UJ..
ale zrezygnowałam, bo zmieniły się moje plany odnośnie kierunku.
słyszałam od wielu studentów UJ, że atmosfera tam jest kiepska, większość goni za wynikami i nie ma klimatu ;]

AGH to jest jedna z najlepszych uczelni technicznych w kraju, więc jakie niespełnienie? chyba, że nie chcesz iść na techniczną uczelnię tylko na uniwerek...

byłam dziś na usg.. 3 kamienie, z czego 1 w przewodach moczowych i dlatego mam bóle...
niby po lekach mi lepiej, ale jestem taka rozbita, osłabiona trochę i ciągle chce mi się spać.
czarno widzę mój czw. ustny polski, ale brzydko mówiąc leję na to, chcę tylko zdać...

zastanawiam się czy jak w czw. pójdę do dyrekcji z zaświadczeniem od lekarza to będę mogła mieć wodę na stoliku [chodzi mi o pisemny egz] i wychodzić do wc bez krzywego patrzenia komisji... czy oni honorują tylko to co było zgłoszone przed maturą...

no nic, idę.
powodzenia tym, które mają jutro jakieś egz!
U nas normalnie można było wychodzić do łazienki-oczywiście w towarzystwie nauczyciela, a widziałam też kilka osób które miały wodę i nie było problemu żadnego

hula-hop
łyżwy
Stary 2010-05-10, 18:57   #1170
malenstwo5
Wtajemniczenie

Ja też mam jutro prezentację i nie umiem nic Ale mam taki temat, że powinnam dać radę

Kasia u mnie zaświadczenia dawali już w trakcie matur niektórzy i nikt nie robił z tego problemów

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości