|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !
Cytat:
a ja lubie biologie ![]() a poza tym na AGH jak nie umiesz matematyki to wypad... i tego sie boje. tzn lubie matematyke, umiem nawet, ale żeby jakoś super to |
|
|
|
|
#1142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coś Ty, mój tż w liceum nic nie umiał z matmy, ale jakoś daje rade, chociaż wątpie żeby teraz też coś wiedział
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się wygadać!- napisała do mnie sms-a była przyjaciółka [żałośnie to brzmi]. Jesteśmy tylko i wyłącznie na "cześć". Chciała nr. do dentysty. Ok dałam jej. Potem ona zaczęła pisać czy już jestem po maturze, jak mi poszło, czy się bałam itp. Gdybym była chamska to bym odpisała "Co Cie to obchodzi?!" Jak chce to wie gdzie napisać...nienawidzę jak ktoś mnie tak traktuje. Nie gadamy przez rok, a ona do mnie pisze jakby nigdy nic!!
wdech, wydech
Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-05-10 o 17:39 |
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
matko, jak mnie wkurzaja ludzie
maturzyści sprzed 5-10 lat pisza na onecie i interii że banał, że śmiech na sali, że idiota by to napisał... i że jakby te 5-10 lat temu taka matura była to każdy by sie dostał na medycyne. a założe się, że połowa z nich nie napisałaby obecnej matury dobrze, zważając choćby nawet na klucz odpowiedzi. już czytać tego nie moge. albo piszą, patrząc na te matury z tego roku, że teraz maturzyści to nieuki, leserzy, kretyni i że na uczelniach w tym roku bedzie bardzo niski poziom i nawet idioci dostaną się na wyższe studia. ale czy to nasza wina że matury są jakie są, i że edukacja jest taka jaka jest? poziom trudności matury nie oznacza od razu wiedzy uczniów, no bez jaj. wrr, musiałam się wygadać. ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
rozumiem Cie. jak gdyby nigdy nic, przypadkiem ją ząb dziś zabolał. ![]() oddychaj! |
|
|
|
|
#1146 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() z tym, że ja usłyszałam, że mnie do siebie zaprasza [mieszka w innym miescie]. ale uznajmy, że byla to jakas proba kontaktu. tez mnie wkurzylo, ze pisze jak gdyby nigdy nic, ze mnie nagle zaprasza i to jeszcze w weekend majowy, kiedy ja matury mam (moze nie pamietała ), ale potem z tata gadałam i powiedział mi, że czasem z ludźmi tak jest, że kontakty się osłabiają samoistnie, ale to nie znaczy, że potem nie mozna po prostu znowu zaczac rozmawiac.moze ona chciala jakos kontakt nawiazac? Cytat:
![]() co za ludzie. wiesz - bo tak najlatwiej powiedziec, ze banał. jak patrze w domu na zadania to tez wszystko zawsze jest dla mnie banal, a jak jeszcze mam klucz to juz w ogóle. ale zeby usiasc w stresie i samemu zrobic mature, ktora opiera sie ani nie na wiedzy, ani nie na mysleniu, tylko na kombinowaniu, tooo... gorzej. nie czytaj tych glupich komentarzy, szczegolnie na onecie, gdzie po drugie stronie ekranu siedza same Czesławy. i juz taka ta nasza oswiata polska, ze niestety poziom wiedzy jest zanizony. ale czemu ktos ma uczyc sie po prostu dla swojej inteligencji, skoro matura wymaga od niego czegos zupelnie innego? niech nie zwalaja na to, ze ludzie są teraz głupi, ze uczelnie beda mialy slaby poziom. nie beda mialy, bo na uczelniach poziom zawsze jest ten sam, wykladowca nie zacznie nagle mniej wymagac. masz wlasnie racje, ze poziom matur nie oznacza wiedzy. ot co. |
||
|
|
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale jeszcze matury z chemii nie napisałam więc nie ma co rozmyślać
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo my się love, love, love, prawda? Cytat:
zdolny Żbik ![]() Cytat:
my nie mogliśmy otwierać arkuszu, zanim nie potwierdziliśmy, że to dany przedmiot...Cytat:
Ale jest ciężko na wszystkich technicznych kierunkach... Nawet przed chwilą moja babka od niemca mi opowiadała, że miała 4 lata temu taką zdolną klasę matematyczną, ale na początku było im bardzo ciężko, zanim się nie dorównali poziomem do tych z elytarnych liceuff ![]() Cytat:
w końcu jakaś dziewczyna (z AGH ) niech sobie przypomną, co było te 2-3 lata temu... Jest tylko jedna rada - komentarzy na onecie i interii nie czytać, bo tam zawsze, nie tylko w artykułach o maturze, pisze banda @!@!$%@ Ok, nie będę udawała, że dokładnie czytałam, co tam pisałyście ostatnie 5 czy 6 stron ![]() A TO Żbiki widziały?
|
|||||
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro mam ustny polski, a dopiero w sobote pisalam prezentacje
nie umiem jej jeszcze w ogóle, nie przeczytałam ferdydurki, mimo że ją mam ![]() boje sie jak nie wiem co. na szczęście mam o 16.30 więc coś się nauczę... |
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewa niedawno to pisała - zajrzyj na ostatni dzwonek, tam jest fajnie opisana problematyka ![]() Część mojej klasy miało dzisiaj: 50, 55, 80 i 3x90, aż jestem z nich dumna i pytania mieli raczej lajtowe, prawie każdy, dlaczego wybrał ten temat dziwnym trafem ci, co nie sami pisali, mieli je trudniejsze ![]() większość zadowolona a wszyscy mamy z tą samą komisją
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co ze sobą zrobić.
Piję piwo i przygrywam smutną pieśń na harmonijce. |
|
|
|
#1153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cholercia sprawdzam teraz sobie te odp. i powiem Wam, ze na każdej stronie są inne wiec skoro ,,eksperci" nie są pewni (a raczej są pewni, ale każdy jest pewny czego innego ) to dlaczego Ci komentujacy nie zrobią tego arkusza poprawnie i nam nie podadzą odpowiedziprzecież wydaje mi się, ze na tych stronkach nie zatrudniają dzieci z podstawówki, ani innych maturzystów tylko to są ludzie o jakiejś tam wiedzy, moze nie za wielkiej, bo obstawiam, ze są to jacyś studenci, ale skoro oni tego nie wiedzą no to jak młodsze pokolenie ma być mądrzejsze ![]() rozwaliła mnie odpowiedź onetu, że z tym jednokrotnym włączeniem dzwonka, idę zaraz sprawdzać czy mój wydzieli ślinę jak mu dryndę pod uchem ![]() no i jakoś dziwnie dużo czasu im zajęła ta matura, z WOSU już o 15 była, a u nas o 17 na interii, ja wiem, ze oni muszą byc pewni tego co wstawią, ale nam tyle czasu nie dali i nie kwestionuję tutaj trudności WOSu tylko akurat chciałam sie zorientować o której mniej więcej wynik dają, a tylko on był jak na razie rozszerzony o 9 no to tyle mojego monologu
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze przeczytaj jeszcze kilka rozdziałów ![]() fajna ksiazka, szybko się ją czyta, a będziesz wiedziała o co chodzi np z groteską z satyrą jakieś opracowanie i dasz radę, ja bym chciała mieć ferdydurke ![]() tż mi wysłał smsem jakis 14 cyrowy numer, to jest do doładowania? bo nie wiem daje *123*ten numer# i że nie mam uprawnien...dzwonie do niego "pay for me" i pisze mi że on też nie ma kasy na koncie ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
to dobrze.... ja na polibude nie chce isc, bo tam matma i fizyka...chociaz uwazam że tak naprawde wszytskiego mozna sie nauczyc jak sie chce, to ja nie chce sie tego uczyc myślę o geografi...ale nie znam nikogo z tych studniow...
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
||
|
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() 2h temu wrócilam z polskiego ustnego. Siedziałam tam od 10;30 do 16:20. Weszłam jakoś koło 12:30. Brdzo się denerwowałam i prawie nie spałam w nocy. ZDałam na 75% !!! Wszyscy z mojej klasy zdali
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam jutro prezentacje i jestem załamana bo zupełnie nic nie umiem Jakich pytań się mogę spodziewać do tematu o labiryncie ? ![]() Trzymajcie jutro za mnie kciuki baaaardzo proszę ![]() . Jestem jako druga więc ok 9 bedzie juz po wszystkim ... |
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 20[QUOTE=parodia;110 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !
Cytat:
![]() Marzy mi się stówka. Kombinuję, czym ich zaskoczyć. Mam nadzieję, że zapytają mnie o sytuacje polityczną Rosji i wtedy zabłysnę wiedzą o Gorkim, że komunistyczny pisarz radziecki itd. (mam Matkę w lit. przedmiotu.) Cytat:
Przecież ty jesteś sama w sobie chodzącą radością z wiecznym bananiskiem (tylko teraz bez skojarzeń, co? ![]() Mi też nie jest do śmiechu, bo zawaliłam te matury. Tak, czuję to po prostu. No i z mojej psycho mogą wyjść nici. Ale świat mi się na pewno nie zawali.
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Można się przyłaczyć?Pisałam dziś rozszerzoną biolę. Zła jestem. Marzyła mi się farmacja, ale moze byc ciężko, bo nie napisałam dziś na więcej niz 60%. Nie wiem czemu, niby matura wydawała mi sie łatwa, ale mało zadań sprawdzajacych wiedzę, duzo na myślenie, nie uzywałam fachowego słownictwa, zawaliłam slimaka i kapuste, oraz ten kodon stop ze świecącym białkiem. Inne mam różnie Moze chemia nadrobię Dzisiaj wyszłam z matury z myślą "jakbym się nei uczyłą to dużo wiecej nie napisałabym". Widzę,ze nei ja jedna. ![]() W LO miałam nauczycielkę, która nic z nami nie robiła, piła kawę, całej biologii uczyłam się sama,bez żadnych korepetycji, ostatnie dni wszystko powtarzałam. Arkusze z poprzednich lat pisałam na minimum 80%. Duzo siebie włożyłam w te naukę, czasu.. Ale co umiem to moje, o.
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że geo zdajesz, to w czwartek pisz tutaj jak Ci poszlo;p chyba duzo nas nie ma do dyskusji
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#1160 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.w sumie jak widziałam karty z cytatami znajomych to jedna osoba miała tylko tytuł a druga wyda.itp . Cytat:
. fajny ja po geografii edytuje swój jak pójdzie źle Cytat:
![]() no udało mi się w tym roku ![]() Kamcia gratuluję no i Baśce też !
|
|||
|
|
|
#1161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze mówi ci to bowiem osoba tak zestresowana ze nie spala cała noc z tego Koniec końców było bardzo fajnie
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 20[QUOTE=parodia;110 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !
Cytat:
![]() Dobra, coś wesołego teraz, ale mnie już usta bolą. Ale już zmęczona jestem tym wszystkim, uczyłam się tyle, po nocach nie spałam i co z tego mam ? Jeszcze ustne, tym się już nie stresuję, jakoś zdam, a jak to już mało istotne. |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
szykuję się na poprawę za rok
![]() A na razie chyba pójdę do technikum farmaceutycznego (jeśli się nie dostanę na studia). Dwa lata, jest zawód, a potem może będzie mnie stać na wieczorową farmację?
|
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
przejrzałam z grubsza spam i widzę, że z biologii zadowolenie umiarkowane..
ja rozmawiałam tylko z jedną koleżanką i stwierdziła, że trudna ;] Cytat:
podstawa liczy się normalnie, a rozszerzenie wg tych przeliczników, z których tu dziewczyny się śmiały :P ja też spórbuję na techn. chemiczną na AGH, ale czarno to widzę... Cytat:
ja kiedyś celowałam w UJ.. ale zrezygnowałam, bo zmieniły się moje plany odnośnie kierunku. słyszałam od wielu studentów UJ, że atmosfera tam jest kiepska, większość goni za wynikami i nie ma klimatu ;] AGH to jest jedna z najlepszych uczelni technicznych w kraju, więc jakie niespełnienie? chyba, że nie chcesz iść na techniczną uczelnię tylko na uniwerek...byłam dziś na usg.. 3 kamienie, z czego 1 w przewodach moczowych i dlatego mam bóle... niby po lekach mi lepiej, ale jestem taka rozbita, osłabiona trochę i ciągle chce mi się spać. czarno widzę mój czw. ustny polski, ale brzydko mówiąc leję na to, chcę tylko zdać... zastanawiam się czy jak w czw. pójdę do dyrekcji z zaświadczeniem od lekarza to będę mogła mieć wodę na stoliku [chodzi mi o pisemny egz] i wychodzić do wc bez krzywego patrzenia komisji... czy oni honorują tylko to co było zgłoszone przed maturą... ![]() no nic, idę. powodzenia tym, które mają jutro jakieś egz!
|
|
#1166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.oo widzę że masz pana Dziobaka w av w ogóle dzisiaj słyszałam w radiu że jutro w miescie oddalonym od mojego o 60 km będzie grał Wasz Czesław . btw. ciekawe ma piosenki |
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama się obkułam a tu lypa. |
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wyszłam z myślą, o cholera mogę na tej maturze konkurowac z bio-chem naprawde nie chodziło o wiedze, Ci co sie nie uczyli tak samo mogli napisac jak Ci co sie uczyli. jestem pewna że moja wiedza jest kilkanastokrotnie mniejsza niż ludzi właśnie z klasy bio-chem czy tych bardziej sumiennych, ale popisać się nią nie mieli okazji, można być trochę zlym na to...ja bym była...tyle nauki na nic...ale jednak w glowach zostaje, byle by sie jeszcze przydalo na studiach... mam nadzieje że na geo dadzą troche wiedzy a nie same zyciowe sytuacje, bo obkuta z geo jestem niezle, trzeba przyznac, i chce miec okazje to wykorzystac....
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam jutro prezentację i nie umiem nic
Ale mam taki temat, że powinnam dać radę ![]() Kasia u mnie zaświadczenia dawali już w trakcie matur niektórzy i nikt nie robił z tego problemów
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

a ja lubie biologie 

no ale jeszcze matury z chemii nie napisałam więc nie ma co rozmyślać

zdolny Żbik
i mogą niby powtarzać wos w całej polsce...
w końcu jakaś dziewczyna (z AGH