|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Ale co się odwlecze to nie uciesze A co to jest ten viburcol?? Dzisiaj np jest aniołem (tfu tfu odpukać!!) Właśnie sobie śpi na balkonie a ja sprzątam. Jak się obudzi to go nakarmię i na spacerek idziemy Najlepszy jest mój mąż "dziecko jest po to żeby płakać" Ale dobijające to jest bo pomysłów brak co Mu dolega. Kupki robi 10razy dziennie i są ładne Brzuch ma miękki, a nawet jak się chwile pręży to za chwile słychać kupala. Najedzony, przebrany Chyba zakupię chustę - może On taki cycuś i ciągle się chce przytulać Już sama nie wiem. Są super dni, a są straszne więc może to normalne u takiego malucha
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Ania to chyba zamówię właśnie tak myślałam o wieszaniu na wózku
Czego się nie robi żeby być piękna
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
viburcol to sa czopki uspokajajace.
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ania to widze ze z synkiem sasiadki tak jak z ta corka mojej mamy kolezanki, nie chodzila nigdzie, ani przedszkole, ani nic i sie przyplatalo dlatego ja tez sie nawet nie zastanawiam, nie bede ryzykowac po tym co widzialam co ten maluszek przechodzil i cala rodzina.W zyciu!!!
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
na taka pogode moze isc mloda ubrana tak- spodnie dresowe, ma body na dlugi, a na to bluzke na krotki, zaloze jej bluze, czape przykryje cieplejszym kocem i tym zakryciem od wozka-jak myslicie ?
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak zwykle nie w temacie
w weekend byłam w szkole a tu już tyle naskrobałyście że nie wiem kiedy to nadrobie..
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zjadla i chcialam isc na spacer z zaczela mrzawka z nieba kapac i chyba dupa blada bedzie.
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja narazie robię wieczorem brzuszki to 50 na prost, i po 30 skrętnych, i już po 3 dniach widzę poprawę bo fałda się zmniejszyła ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Ja tak się właśnie zmierzyłam, to moja talia osy wynosi teraz 86cm ![]() a na wadze mam 78kg przy wzroście 178, więc choc tych 8 muszę się pozbyć. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- tak teraz maila sprawdzam i do mnie nic nie doszło
|
|
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś była u mnie położna i rozmawiałam z nia ale ona nie namawiała tylko odpowiadała na moje pytania .. powiedziała jej że bedziemy szczepic tym co NFZ daje a ewentualnie zapłacimy za rota i pneumo.. ale to zobaczymy kiedy. a ona powiedziała tylko że największa umieralnośc jest do roczku. ale to jest tylko decyzja rodziców bo mozna pxniej tez szczepic. Cytat:
kolor mambo ten zielony chusta jest boska a niedanwo kosztowały ok 200 zł
|
|
|
#910 |
|
BAN stały
|
Ale dzisiaj moja niunia dala mi popalic cały vczas sie płakała bez przerwy. Normalnie masakra. Juz czekam dnia kiedy skonczy 3 miesiace podobno to wszystko przechodzi jak reka odjał
![]() zobaczymy jak to bedzie w naszym przypadku.
|
|
|
|
#911 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja szczepię i na pneumo i na rota Ja mam tyle fajnie że pneumo (3 dawki) jest sponsorowane przez prezydenta miasta więc spory koszt odchodzi
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja od trzech dni to jak nie spi i nie jest przy cycku to płacze. Ech...
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie rześkie powietrze jest Rozkładam małemu budkę i parasolkę i heja Teraz u nas też lekko kropi a za chwilę idziemy po Hanię i na balet. Moja córa o tym marzy więc idziemy obczaić pierwsze zajęcia Młodego muszę na basen zapisać. Mam nadzieję że będzie chętny po mamusi Bo córa po tatusiu nie znosi basenu i bardzo nad tym boleję
|
|
#914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mrowak czekam na meila z intsrukcja co dalej ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- aha ... chciałam tylko sie podzielic z wami : wczoraj wieczorem pofiglowalismy z mężem oczywiście bezzykanka takiego prawdziwego... bo dopieor jutro na wizyte ide do gina mija 6 tyg, od porodu.ale czułam sie po prostu jak nastoletnia dziewczyna przyzywająca swoje pierwsze uniesienia.. boziu.. az mam ciarki nawet teraz jak to pisze... Mam nadzieję że lekarz jzu pozwoli na seksik
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
ehh... A ja muszę się wyżalić...
![]() Mały wczoraj cały dzień znowu płakał, prężył się, brzuszek twardy... kupkę dopiero wieczorem zrobił a tak to się męczył i męczył... dopiero po 22 od niego się "oderwałam" ... Dzisiaj byliśmy u lekarza i normalnie załamka. Nie wiem co robić. Nie dość że czekaliśmy 1,5h bo tak te wszystkie wizyty się poprzesuwały, wleźliśmy więc opowiadam co jest małemu. (on jest pod jej "opieką" więc była w temacie) Mówię, że te leki co dała nie działają, że nadal ma problemy z brzuszkiem, wysypka nie schodzi, ba, nawet się nie polepsza, że wyeliminowałam mleko i pochodne, ona go bada i bada, osłuchała, w sumie nad wysypką za bardzo się nie rozczulała... i mówi że jest wszystko ok bo tak dzieci mają. Wiec mówię, przecież wszystko ma swoją przyczynę, że może ma jakieś pasożyty, bakterie, żeby dać skierowanie na posiew z kału a ona, że przesadzam, że takim dzieciom się nie robi, że gdyby miał pasozyty to bym widziała w kupie (typu glista czy owsiki), lamblii też nie ma... a bakterie to by wyszły tylko te zwykłe kałowe. Że ona takiego skierowania nie da. Jak już coś to na morfologię i mocz. Ale przecież z tego nic nie wyjdzie no to ja dalej, może przedawkowanie wit D, a ona że nie, że dzieciom wszystkim profilaktycznie to się przypisuje, no to ja czy to ktoś sprawdzał czy akurat moje dziecko potrzebuje dodatkowej dawki i się pytam, jak można sprawdzić czy dziecko ma nadmiar tej głupiej witaminy. A ona, że jak tak się doszukuję wszystkiego to mogłam znaleźć w necie W ogóle czułam się beznadziejnie tam, jakby mnie wyśmiewała... zaczęła że inni mają gorzej, że rodzice nie spią w ogóle .. wiem ze inni mają gorzej... ale przychodzę do niej ze swoim dzieckiem a nie dzieckiem sąsiada... Potem napomknęła że mogłabym zrobić usg brzuszka, oczywiście prywatnie... potem żebym może przeszła na modyfikowane mleko chociaż na dwa dni i bym zobaczyła czy się coś poprawia. no to się pytam, jakie mleko.. a ona bebilon comfort.... No kurka wodna, ja tutaj się męczę nie jem nic co ma związek z krową a ona chce mi modyfikowane dać na bazie mleka krowiego.. .jak jej to powiedziałam no to zaczęła inne proponować...Już byłam tak zrezygnowana, wkurzona na nią, że jedynym jej tłumaczeniem jest "bo tak dzieci mają" ale ostatecznie stwierdziła że da skierowanie do szpitala, tam opowiem co się dzieje i może zrobią badania.. tylko gdyby to powiedziała normalnie.. nie, zrobiła to w sposób przesmiewczy, że ja wymyślam przesadzam.. no i jeszcze tekst poleciał "że nie wiadomo czy nas przyjmą bo dziecko jest zdrowe" Wściekłam się niemiłosiernie... A ja nie chce iść do szpitala, jeszcze Mały coś złapie tam. z drugiej strony, może zrobią te badania i będzie wiadomo co i jak.. ale jak tam lekarze będą mieli takie podejście jak ona, to g... zrobią...W jednym momencie myślałam że może ona ma racje, że jednak ma doświadczenie z dziecmi, ponoć jest dobrym lekarzem, znam przypadki że nie jedno dziecko wyciągnęła z niezłych opresji, w sumie nieraz logicznie mówiła... ale za chwilę babola robiła, np tekstem "bo dzieci tak mają" albo z tym mlekiem, albo że jak ma problemy z gazami to żebym termometr mu wtyknęła I bądź tu człowieku mądry...Mam taki mętlik w głowie że masakra... każdy wybor ma swoje plusy i minusy... ![]() A może ja naprawdę przesadzam i wynajduję jakieś dziwne rzeczy? Może tak po prostu dzieci mają i trzeba to przeczekać...?? |
|
|
|
#916 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mysle ze na pewno bedzie juz lepiej. zawsze mozna juz maluszka czyms zabawic, moja myszka jutro bedzie miała 9 tygodni. tak wiec jeszcze troszku drogi przed nami do stabilizacji ![]() ![]() . U mnie jak tydzien temu mała była cały dzien spokojna to chciałam do lekarza dzwonic hihi no bo jak to nie płacze az dziwne ![]() ![]() ![]() .
|
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, ja mam to samo
jak długo spi to źle- bo może jej cos jest, że tyle śpi, a jak nie chce spać to też źle, bo pewnie jej coś dolega skoro nie może spać hehe... takie już sa te matki polki
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno uciekaj od niej!
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
Ferrou, straszna ta lekarka (lekarka, tu chyba jest nadużycie tego słowa). Ale ja te zauważam, że jak człowiek nie daje się spławić i jest trochę bardziej kumaty i poczyta w internecie, to lekarzom się to nie podoba...Bo taka pani przecież tyle lat studiowała ciężko, a ty sobie tu w internecie poczytałaś... Normalnie boją się tego internetu. Ale to tylko tacy niekompetetni jak ta , co ją tu opisujesz.
Wogóle dziewczyny z Wrocławia i okolic, polecam bardzo szpital w Trzebnicy! Zresztą moja pediatra (z Wrocławia)też go poleca, bo tam miała szkolenia i widziała jak tam jest, jak podchodzą do dzieci. Tam są bardzo dobrzy specjaliści (min. dr. Jerzy Pejcz, on przyjmuje też we Wrocławiu, ale nie wiem gdzie, mogę dać tel., wizyta 120zł) i warunki są super. Robią dziecku wszystkie badania, o których we Wrocławiu nawet chyba nie słyszeli. Wiem, bo moja znajoma, z którą po porodzie leżałam na sali jest tam teraz ze swoją dzidzią. Nachwalić się nie może. Sala jednoosobowa, komfort, wszyscy fruwają koło ciebie, kultura. Tam tak jest, bo ja tam rodziłam i jak przyszła moja pediatra na wizytę patronażową do domu to sama chwaliła ten szpital, np. oni jako jedyny szpital wysyłają dokumenty do przychodni, robią wszystkie badania dzieciaczkom przed wypisem, dają wit K w takiej dawce(jak na zachodzie się to już daje) ,że nie trzeba potem dawać już do ustnie. I wogóle, czysto tam, nie ma żadnych gronkowców, jak to u nas we Wrocku(co chwilę przecież jest szpital na Kamińskiego zamykany przez jakieś syfy). Jeśli coś się będzie działao mojej Hani, to na pewno tam będę się kierować. We Wrocławiu jest tragedia! Poważnie. Moja znajoma położna, obdzwoniła swoje koleżanki, które pracują w szpitalach wrocławskich(jak ja miałam rodzić, to robiła mi taki rekonesans) i tylko powiedziała jedno zdanie: współczuję teraz kobietom , co mają rodzić we Wrocławiu! Przykre to, ale tak jest, wystarczy poczytać na forach.... Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-05-10 o 16:20 |
|
|
|
#921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak często podajecie witaminę D?? Ja się przyznaję że często zapominam ... ale mam podawać K codziennie a D co drugi dzień ...
I ponawiam pytanie o wysypkę bo mój Precuś ma mega kaszkę na buźce... co z tym robić ?? http://www.forumpediatryczne.pl/spec...przedawkowania tu są objawy przedawkowania witaminy D, Ferrou Twój Kuba ma takie objawy??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-05-10 o 18:46 |
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, RATUNKUUUUUUUUUU!
Moje dziecie od wczoraj ciagle płacze, uspokaja się tylko przy cycku Wymusza wciąż cycka, a ja musiałabym siedzieć z nią cały dzień. Brzuszek ją nie boli bo się wypróżnia i ma miękki. Nie wiem co mam robić, ciągle jest krzyk, uśpic udaje mi się ją na 5 minut, budzi się i znów ryk. Przystawiam do cycka... spokój. Wysiadam
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
Ferrou, czy ta pediatra jest z Wro i jej nazwisko zaczyna isę na K...?
![]() Mam podobne do twoich problemy z Małą, ale robie tyle, ile się da na własną rękę - czekam teraz na kupę (a zaparło się Małe i dwa dni nie robi...), żeby ją zanieśc na posiew, tak samo mocz, morfologię i mocz ogólny już zrobiony (oczywiście za własną kasę...). U mnie dodatkowo jest ten problem, że Wierzgut nie chce jeść - wypija po 30, 50 ml i szaleństwa przy butelce albo dętka i koniec. Obserwuję ją uważnie i coś mi się majaczy, że refluksem to pachnie... Nie tym fizjologicznym, tylko patologicznym. Kroi się nam w związku z tym pHmetria, ale odwlekam, póki mogę - rura do małego noska... W poradni gastro spotkałam parę z 3-mczną dziewczynką karmioną piersią - miała ogromne problemy brzuszkowe i co sie okazało, jak już lekarze dali łakawie skierowanie na posiew?Kandydoza ukł. pokarmowego...
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepisala nam nasza dr( ktora jest przemila osoba) skierowanie na usg brzuszka jak mowilam ze sie martwie, poszlam poprosilam powiedziala ze nie ma problemu ze po co placic skoro mozna dac skierowanie- brzuszek ok-gazy w jelitach=kolka. SS pomogl. Sprobuj moze dac mu bobotic pare razy jak nie masz SS, lub infacol albo cos w tym stylu. Moja miala brzuszek twardy, prezyla sie, plakala okropnie, kazde prykniecie sprawialo jej taki bol ze dla mnie to bylo nie do ogarniecia Cala apteka lekow w domu i bobotic na poczatku pomogl ale tez plakala a po SS nie ma sladu kolki. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
u nas nadal jest blogo, pol dnia jednak na dworku mala nie placze, juz dzis byly 2 kupki i jedna taka mini mini:P dostala teraz troszke herbatki a ide ja kapac paaaa
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do dzieka z autyzmem o ktorym pisałaś leżaczek tez by mu mnie pomógł choć przykre że rodzice nie widzą że coś się dzieje złego bo to oni najlepiej to dziecko znają a nie lekarka co je widzi 15min . ja bym badania zrobiła na własną rękę i tyle i napewno zmieniła doktorka Cytat:
Dawałaś małemu jakieś kiedys leki te na kolki ? może jak co jeszcze raz tak będzie płakał daj coś i zobacz co się bezdei działo może to jakas cholera co nie daje objawów typu twardy brzuch itp. ale dobrze że dziś było ok .. zameldujesz mnie do siebie na czas szczepień ![]() ![]() ![]() mąż przytargał sukienusie jest sto razy ładniejsza niż na fotkach starsznie się ciesze
|
|
#928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem co czujesz co to samo miałam wczoraj i niestety recepty nie znam Mój teraz też piłuje - wieczorna maruda I nie pomaga ani odkurzacz ani suszarka
|
|
#929 |
|
Rozeznanie
|
Asiulek, moja też ma takie dni..... Non stop kolor....Piersi do kolan....A potem jak gdyby nigdy nic na drugi dzień dziecko nie do poznania.Nic nie poradzisz.Ja upatruję w tym tych skoków wzrostowych, moja strasznie teraz urosła.A ponoć wtedy układ nerwowy maluszków nie wyrabia i są tak wkurzone i same nie wiedzą co im się chce. To przecież się tam wszystko dopiero rozwija
![]() Ania P sukienusia na prawdę przeurocza! A tu ujawnimy się z Hanką w zachustowaniu Tak sobie dziś łaziłyśmy.
|
|
|
|
#930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
naszczescie ...Cytat:
widze ze temat diet ja jestem na DUKANIE bardzo fajna dietka nie glodze a nawet etraz wpierdzielam murzynka
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

Ale co się odwlecze to nie uciesze
A co to jest ten viburcol?? Dzisiaj np jest aniołem (tfu tfu odpukać!!) Właśnie sobie śpi na balkonie a ja sprzątam. Jak się obudzi to go nakarmię i na spacerek idziemy
Ale dobijające to jest bo pomysłów brak co Mu dolega. Kupki robi 10razy dziennie i są ładne
Chyba zakupię chustę - może On taki cycuś i ciągle się chce przytulać

w weekend byłam w szkole a tu już tyle naskrobałyście że nie wiem kiedy to nadrobie..