Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 12:18   #1411
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Dzien dobry
Nie mam za wiele czasu bo obiad gotuje i sprzatam (TŻ z małym na specerze) ale wpadłam sie przywitac.

Chciałam bardzo podziekowac za wszystkie brawa i miłe słowa dotyczące Kubusia
Mi tez sie łezki w oczach kręcą jak on tak slicznie drepcze Za każdym razem sie rozczulam, TŻ zresztą też.
Z dnia na dzien robi postepy, coraz wiecej gada, zaczyna nasladowac głosy zwierzat (narazie tylko pies i krowa)
Ślicznie juz robi papa i juz swiadomie mowi mama

Rozpiera mnie duma

Postaram sie troche pocytowac ale najpierw musze obrac ziemniaki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 12:20   #1412
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czesc

Unholy ciesze sie ze reka mniej boli

a ja jestem zla, wsciekla i nie wiem co jeszcze
mielismy jechac na 12.00 do kosciola na ta komunie to malz musi jechac do pracy bo kasa im nawalila i do naprawy zawiezc
nie dosc ze wczoraj nie bylismy to jeszcze dzis......... a malz jest chrzestnym
czasem ta jego robota mnie wykancza bo nic sobie zaplanowac nie mozna

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Unholy moja Oliwka to wstaje przy wszystkich meblach ściąga wszystkie obrusy, łapie za szklanki, piloty, no nic nie może stać na stolikach. Ostatnio nawet książki na półce ją interesują. Szafek na szczęście już nie otworzy, bo założyłam zabezpieczenia. Ostatnio dorwała wodę termalną w sprayu i waliła nią w drzwi balkonowe, mysłałam, że szybę zbije mi, rozrabiaka jedna.
Czytając o Oliwce widzę, że Kubuś jeszcze się nie rozkręcił

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 12:39   #1413
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
wiem co czujesz, mój mąż tez czesto tak miał, ze musiał dłuzej zostać w pracy ( dłuzej nie o poł godziny ale o 2-3),albo wczesniej pojechac, albo w wolną sobotę musi coś załatwić. tez mnie to denerwowało, ale nic nie mogłam na to poradzić.
przykro mi, może chociaż na koniec zdążycie? czy już w ogóle nie pojedziecie?

Unholy moja Oliwka to wstaje przy wszystkich meblach ściąga wszystkie obrusy, łapie za szklanki, piloty, no nic nie może stać na stolikach. Ostatnio nawet książki na półce ją interesują. Szafek na szczęście już nie otworzy, bo założyłam zabezpieczenia. Ostatnio dorwała wodę termalną w sprayu i waliła nią w drzwi balkonowe, mysłałam, że szybę zbije mi, rozrabiaka jedna.
To u nas podobnie
Widocznie, ja dlatego, że już to przerabiałam tak bardzo na to nie reaguję

Czeko
, no szkoda tej komunii. Ale co zrobić, tak to teraz jest z praca. W najmniej odpowiednim momencie trzeba zostać, przyjechać itp.
A idziecie później?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

https://www.hipernet24.pl/nowy/katalog_firmowy.php?f=92

jak komuś blender potrzebny

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Miramej, cieszę się, że już po szczepieniu

A rozmawiałaś z lekarką o ew. odkładaniu szczepienia?

Gratuluję wago i wzrostu. Długi i szczuplutki ten Twój Chłopaczek
Mały Model rośnie

A miałam już dawno zapytać, jeździcie jeszcze w gondoli czy już spacerówce? Jak pisałaś, to przepraszam, musiałam nie zauważyć
Stary 2010-05-10, 13:51   #1414
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A

Nie nadrabiałam i nie wiem, co z Twoją Mamą (chociaż coś mi świta tu i ówdzie ), operację miała?
To w takim razie, żeby szybko doszła do siebie
operację niestety
Dzwoniłam dzisiaj do niej i mówi, ze chodzi już wyprostowana jak struna

Cytat:
mielismy jechac na 12.00 do kosciola na ta komunie to malz musi jechac do pracy bo kasa im nawalila i do naprawy zawiezc
wkurzające, wiem coś o tym
Pierwszy raz słyszę o komunii w tygodniu?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Szkoda gadać

Dziewczyny, Anula, p4w dziękuję za to, co napisałyście , postaram się wykorzystać Wasze rady
Mam pytanie do Anuli - próbować zainteresować czymś innym czy nie? Bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam

Miramejku co to? Nie daj się problemom Jak będziemy mogły jakoś pomóc albo wysłuchać to pisz

No ja zabawiam, pokazuję coś za oknem a jak nie działa to siadam niedaleko niej i zaczynam bawić się jakąś jej ulubiona zabawką, nie zwracam na nią uwagi tylko się bawię, u nas to działa rewelacyjnie

Biedy Krasnoludek tyle płaczu..no ale dobrze że już po a wymiary to tak jak Unholly pisała - model po prostu

Cytat:
aż się boję

Cytat:

Czytając o Oliwce widzę, że Kubuś jeszcze się nie rozkręcił
nie znasz dnia ani godziny

A jak idzie mu raczkowanie?

Cytat:

A miałam już dawno zapytać, jeździcie jeszcze w gondoli czy już spacerówce? Jak pisałaś, to przepraszam, musiałam nie zauważyć
Synek kuzyna jest pół roku starszy od Martynki, dopiero w marcu przerzucili się na spacerówkę, Martynka na dzień dzisiejszy rozniosłaby mi chyba gondolę

Uwaga mam newsa: Martynka dzisiaj sama usiadła

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 14:48   #1415
UnholyOne
Ola-Unhola

http://www.fakt.pl/Nagla-smierc-w-zl...y,71326,1.html
straszne...

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
operację niestety
Synek kuzyna jest pół roku starszy od Martynki, dopiero w marcu przerzucili się na spacerówkę, Martynka na dzień dzisiejszy rozniosłaby mi chyba gondolę

No to świetnie, że wszystko dobrze

Jak on się w niej mieścił???

Super , gratulacje dla Martynki
Stary 2010-05-10, 14:54   #1416
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak on się w niej mieścił???

Super , gratulacje dla Martynki
To bardzo drobny chłopczyk, na długość jeszcze było ok a że jest szczuplutki to wchodził... Na dzień dzisiejszy waży ok pół kilo więcej od Martka, mała wygląda przy nim jak pulpecik a raczej zapaśnik sumo

Zrobiłam obiad i siadam z kawka, ciekawe czy zdążę ja wypić

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-05-10 o 15:18
Stary 2010-05-10, 15:33   #1417
UnholyOne
Ola-Unhola

Oj tam pulpecik od razu

A ja obdzwaniam enkę, zeby wyłączyli promocję hbo, serwis amica, bo juz nie wiem co z tą zmywarka...no i oczywiście cały dzień próbuję dodzwonić się do US...co graniczy z cudem....
Stary 2010-05-10, 16:04   #1418
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tam pulpecik od razu

A ja obdzwaniam enkę, zeby wyłączyli promocję hbo, serwis amica, bo juz nie wiem co z tą zmywarka...no i oczywiście cały dzień próbuję dodzwonić się do US...co graniczy z cudem....

no może pączuszek

wszytko na Twojej biednej głowie skąd ja to znam

No i nie napiłam się, mały głodomorek wstał z krzykiem pod tytułem "gdzie moja kaszka"

Zmykam, wpadnę może wieczorkiem na chwilę bo kupa prasowania czeka...

Ja ostatnio trochę wybiórczo nadrabiałam, nie widzę angy, Ani?pisały coś że ich nie będzie?

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-05-10 o 16:06
Stary 2010-05-10, 16:20   #1419
magi77
Wtajemniczenie

Witam

Jejku jak ja nie lubie przerwy weekendowej, bo później nie wiem co u Was słychać, a nadrabiać nie daję rady

Doczytałam, że Svinecce imprezka wypaliła

Unholy pełną parą już wizażuje Ps. Fajnych masz facetów

Miramej po szczepieniu. dla Kuby. Idzie w górę

Nie pamiętam co tam jeszcze. Jak mi się przypomni, to będę wtrącać

---

W niedzielę byliśmy w Wawie, a dokładnie w Castoramie po sztachetki na balkon. Wstąpiliśmy po CH. Kupiłam Maćkowi kilka ubranek w H&M, sobie i Małżowi w Carry. No i buty w CCC. Na koniec dnia myślałam, że padnę. Musieliśmy odebrać Maciulka od dziadków (Maciuś u dziadków uciął sobie drzemkę - 3,5 godziny ).
Nocki dalej mamy kiepskie

Lecę, bo syn mnie nawołuje

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
...Uwaga mam newsa: Martynka dzisiaj sama usiadła
Super

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 16:22   #1420
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, cieszę się, że już po szczepieniu

A rozmawiałaś z lekarką o ew. odkładaniu szczepienia?

Gratuluję wago i wzrostu. Długi i szczuplutki ten Twój Chłopaczek
Mały Model rośnie

Rozmawiałam, ale wcześniej , mówiła, że jak chcę przełożyć, to żebym napisała oświadczenie, żeby przychodnia miała dla sanepidu. Ale nie wiem, czy będę odkładać. Do września może coś wydumam

, wolałabym, żeby był ciut grubszy, ale trudno

W spacerówce, przesiedliśmy się krótko przed skończeniem 8 miesiąca przez Kubę

Cytat:
operację niestety
(...)
Miramejku co to? Nie daj się problemom Jak będziemy mogły jakoś pomóc albo wysłuchać to pisz

No ja zabawiam, pokazuję coś za oknem a jak nie działa to siadam niedaleko niej i zaczynam bawić się jakąś jej ulubiona zabawką, nie zwracam na nią uwagi tylko się bawię, u nas to działa rewelacyjnie

Biedy Krasnoludek tyle płaczu..no ale dobrze że już po a wymiary to tak jak Unholly pisała - model po prostu
(...)
nie znasz dnia ani godziny

A jak idzie mu raczkowanie?
(...)
Cieszę się, że Twoja Mama lepiej się czuje

Wiem, wiem

Dzięki za odpowiedź i za zdradzenie swojego sposobu

Już teraz to wiem , potrafi ładnie raczkować, coraz częściej rezygnuje z pełzania na rzecz raczkowania, ale jeszcze też pełza .

Gratulacje , a nie mówiłam? - a jak siada - z boku, czy z pozycji do raczkowania (z brzucha)?

Cytat:

Cytat:
To bardzo drobny chłopczyk, na długość jeszcze było ok a że jest szczuplutki to wchodził... Na dzień dzisiejszy waży ok pół kilo więcej od Martka, mała wygląda przy nim jak pulpecik a raczej zapaśnik sumo
Tak źle i tak niedobrze

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-10, 16:28   #1421
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witam

Jejku jak ja nie lubie przerwy weekendowej, bo później nie wiem co u Was słychać, a nadrabiać nie daję rady
(...)
Miramej po szczepieniu. dla Kuby. Idzie w górę

Nie pamiętam co tam jeszcze. Jak mi się przypomni, to będę wtrącać

---

W niedzielę byliśmy w Wawie, a dokładnie w Castoramie po sztachetki na balkon. Wstąpiliśmy po CH. Kupiłam Maćkowi kilka ubranek w H&M, sobie i Małżowi w Carry. No i buty w CCC. Na koniec dnia myślałam, że padnę. Musieliśmy odebrać Maciulka od dziadków (Maciuś u dziadków uciął sobie drzemkę - 3,5 godziny ).

A zdjątka?

Może niech dziadkowie biorą Maciula na drzemki?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-05-10 o 16:45
Stary 2010-05-10, 16:51   #1422
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gorgulku, Unholly trzymam kciuki za dietkowanie

Przydadzą się. Już dziś mam ochotę zgrzeszyć

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
tak, ten pchacz jest fajnie wyważony i nie kręcą się za szybko te kółeczka, czego się obawiałam
Unholy miała już taki, więc chyba nie trzeba jej namawiać
Pobieżnie przeczytałam bo myślałam na początku, że piszecie o nosidełku. Dopiero później doczytałam o czym

Cytat:
Witajcie
Padam z samego rana. Oliwka mnie wykonczy. nie nadążam za nią, nie usiedzi w miejscu to dziecko moje. Jeszcze 10 nie ma a ja już nie mam siły. demoluje mi cały dom. Wasze dzieciaczki tez tak mają? czy siedzą w miejscu i się bawią?
Zuzki też wszędzie pełno

Cytat:
dziękuję w porządku, dostaje środki przeciwbólowe i zastrzyki w brzuch ale nie narzeka, wstaje sama wczoraj już mogła zjeść lekki posiłek, generalnie porusza się jak kobieta po cesarce ale z każdym dniem jest lepiej
Cieszę się, że z mamą lepiej

Cytat:
Muszę poszukać, bo u mnie to tylko chlebki zwyklaki.

Wypiłam inkę, a na wieczór bawarkę wypiję. W ciągu dnia może być woda, ważne, żebym z ran i wieczorem coś mojego chlupnęła

Smacznego
Ja jedyny owsiany jaki znalazłam to firmy Oskroba - taki mieszany. O taki http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...y-Oskroba.html
Kupuje go u nas np. w PSS Społem.

Ja już 2 kawki wypiłam, idę na trzecią bo strasznie mi słodkiego się chce

Cytat:

Cytat:
Szkoda gadać

My po szczepieniu, Kubuś przepłakał całą wizytę, chyba dobrze wiedział, po co pani Go bada , ale po wkłuciu szybko się uspokoił. Mierzy 73 cm i waży 8390 g , miałam nadzieję, że będzie ważył więcej, no ale jest taki ruchliwy ostatnio, że nie będę narzekać
Następne nasze planowe szczepienie to Priorix we wrześniu, muszę przemyśleć, czy odkładać, czy zaszczepieć w terminie.
No i pani doktor zaprasza nas na wizytę co 6 tygodni, kontrolnie

Wygadaj się, będzie lżej Tobie.

Ale mój zięć to model rośnie
Ucałuj Kubaska od nas

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Zuzka mi też jakoś lepiej śpi u innych. Te kilka dni co byłam w pracy to spała u niani po 2-3 godz

Małż z Zuzka wybyli z domu. Nie ma ich od 14.20 i spodziewam się dopiero na 18.30 Idę zatem sprzątać...
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 17:41   #1423
Ania0104
Zakorzenienie

nareszcie! ....

dzień dobry
informuję, ze żyję małż w delegacji Bartek marudzi ... tak, że wszystko po staremu

No to spadam, bo syn mnie wooooła

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 17:54   #1424
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
A zdjątka?

Może niech dziadkowie biorą Maciula na drzemki?

A filmik gdzie?

To jest myśl

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
...Zuzka mi też jakoś lepiej śpi u innych. Te kilka dni co byłam w pracy to spała u niani po 2-3 godz
...
Właśnie, dlaczego przy nas nie chcą spać

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
nareszcie! ....

dzień dobry
informuję, ze żyję małż w delegacji Bartek marudzi ... tak, że wszystko po staremu

aannuullaa doczytałam, że mama ma sie lepiej po operacji. Super

---

Zostawiłam Maćka w łóżeczku, a On obgryzł karuzelę Teraz wygląda (karuzela) jak by ją ktoś widelcem porysował

Idę robić Małżowi papu, tak więc do później

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-10, 17:57   #1425
Wojtusia
Zakorzenienie

i ja też na chwilę. Kurier przywiózł do mnie dzisiaj garnki tefal ingenio, ach nie mogłam sie ich doczekać no i wstawiłam rosołek, polecialam też na ogród po świeży lubczyk. A teraz biore się za sprzątanie.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 18:23   #1426
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Wygadaj się, będzie lżej Tobie.

Ale mój zięć to model rośnie
Ucałuj Kubaska od nas
, już mi lepiej

Ucałowałam z przyjemnością

Cytat:
nareszcie! ....

dzień dobry

Cześć

Ledwie się wygrzebałam spod stosu pisaniny, jaką nas zarzuciłaś

Cytat:
A filmik gdzie?
(...)
---

Zostawiłam Maćka w łóżeczku, a On obgryzł karuzelę Teraz wygląda (karuzela) jak by ją ktoś widelcem porysował
Jak gdzie? Na yotube

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-10, 18:50   #1427
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
bez poduszki ryzyko zawsze jest mniejsze moim zdaniem

dziękuję w porządku, dostaje środki przeciwbólowe i zastrzyki w brzuch ale nie narzeka, wstaje sama wczoraj już mogła zjeść lekki posiłek, generalnie porusza się jak kobieta po cesarce ale z każdym dniem jest lepiej
Czujnie śpię,więc sprawdzam

Fajnie,że mama ma się już dobrze

Cytat:
Ja już nie mogę doczekać się wakacji. Mam trochę dosyć tego rannego wstawania o 6.15. Antoś niby tez wcześnie wstaje, ale przynajmniej mogę jeszcze poleżeć, a nie zrywać się i szykować Bartka. Jeszcze tylko trochę ponad miesiąc

?
To ja nie mogę się doczekać razem z TobąWstaję o 6 rano i chociaż Bartosz już nie śpi to nie ma mowy o chociażby poleżeniu,bo trzeba Damianowi ugotować mleko do płatków i wyprawić go do szkoły
Też chcę już wakacje

Cytat:
Szkoda,że plany się Wam pokrzyżowały

Cytat:

W końcu znalazł się jeszcze ktoś, kto karmi na leżąco

My po szczepieniu, Kubuś przepłakał całą wizytę, chyba dobrze wiedział, po co pani Go bada , ale po wkłuciu szybko się uspokoił. Mierzy 73 cm i waży 8390 g , miałam nadzieję, że będzie ważył więcej, no ale jest taki ruchliwy ostatnio, że nie będę narzekać
Następne nasze planowe szczepienie to Priorix we wrześniu, muszę przemyśleć, czy odkładać, czy zaszczepieć w terminie.

biedny Kubuś,dobrze że już po
Teraz już nasze dzieciaczki nie przybierają tak dużo na wadze
Kubuś i tak ładnie ważybędzie po prostu szczupły i zgrabny

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Z dnia na dzien robi postepy, coraz wiecej gada, zaczyna nasladowac głosy zwierzat (narazie tylko pies i krowa)
Ślicznie juz robi papa i juz swiadomie mowi mama

Rozpiera mnie duma

Postaram sie troche pocytowac ale najpierw musze obrac ziemniaki.
Pięknie się Kubcio rozwija

Cytat:

dla Martynki,doczekałaś się

Cytat:
Współczuję Wam tych nocek

Cytat:
i ja też na chwilę. Kurier przywiózł do mnie dzisiaj garnki tefal ingenio, ach nie mogłam sie ich doczekać no i wstawiłam rosołek, polecialam też na ogród po świeży lubczyk. A teraz biore się za sprzątanie.
Będziesz lubczykiem działać na męża.Toć to afrodyzjak

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:09   #1428
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Ledwie się wygrzebałam spod stosu pisaniny, jaką nas zarzuciłaś

Jak gdzie? Na yotube

Aaaa, lece oglądać

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
...
Współczuję Wam tych nocek

...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-10, 19:17   #1429
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A tak naprawdę idę ze względu na małża bo On chce i ze względu na wesele, muszę jakoś w tej kiecce wyglądać
och jak ja bym chciala tylko tak dla towarzystwa sie dietowac, zeby mezowi nie bylo smutno...

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

ja też zauważyłam, że jak mój Tomuś się przewrócił (kacnął tylko na pupę) i patrzyłam na niego i reagowałam to zaczynał płakać, a jak nie patrzyłam to bawił się dalej

któraś pytała o wrażenia z pchacza/autka Fisher Price - otóż Tomasz szaleje - biega za nim, ledwo nadążamy za nim
siedzieć nie chce, na razie woli pchać
śmieszny jest - jak nie ma piosenki to biegnie jak naciśnie coś i zaczyna grać Tomuś staje i tańczy
tez tak robie

A w gazetce co mi przysylaja bylo ze pchacze nie sa najlepsze, ale nie mam stanowiska w tym temacie, jak nie ogarne młodej to pchacza jej kupie.

Cytat:

Czy mogę pić inkę z mlekiem, kawę z mlekiem lub bawarkę?
ja pilam i to nie jedna
Cytat:

Katarzynko, jeżeli chodzi o zachowanie naszych maluchów to zgadzam się z p4w, im częściej podczas takich akcji ulegniemy tym będą one przybierały na sile i częstotliwości. Mogę to powiedzieć tyle ile wiem z doświadczenia i wiadomości które gdzieś tam mi się o uszy obijały... Dziecko powinno widzieć że jego lament nie robi na nas większego wrażenia i broń Boże nie należy mu ulegać, próbować zainteresować czymś innym, względnie dać się wypłakać.
Sama nie wiem, może i dobrze mi się pisze bo mała aż takich scen nie urządza, chociaż płakać potrafi ale mam wrażenie że procentuje moja postawa od samego początku. Kiedyś już pisałam, że jej płacz, który miałby cokolwiek wymuszać nigdy na mnie nie zadziałał, dosłownie ani razu jej się nie ugięłam (na pewien czas zaczynała płakać kiedy się ją odkładało po noszeniu, nie reagowałam, zabawiałam w inny sposób chociaż czasem łzy się lały, potem oczywiście i w innych sytuacjach tego próbowała...na ten jej płacz nabierała się tylko moja mama i mimo moich usilnych próśb spełniała zachcianki, efekt na dzień dzisiejszy jest taki, ze kiedy babcia nie ma już sił nosić 9 kg bąbla i sadza ją to mała uderza w płacz, nie robi tak nikomu innemu tylko mojej mamie )
Możecie uznać że bez serca jestem, sama nie wiem ale powiem szczerze że taki płacz ze złości nie robi na mnie wrażenia, wiem że małej nie jest źle, nic ją nie boli a lejące się łzy to tylko i wyłącznie jej próba manipulacji Może fakt, ze podczas tego płaczu bardzo uważnie mnie obserwuje , czeka na moją reakcję upewnia mnie że to tylko to.
No to się wymądrzyłam

anulko serdeczne merci
tylko mi by chyba musial cyrk z szafy wyskoczyc zeby ja zainteresowac czyms...jest tak zacietrzewiona w złości po starym
Cytat:
Witajcie
Padam z samego rana. Oliwka mnie wykonczy. nie nadążam za nią, nie usiedzi w miejscu to dziecko moje. Jeszcze 10 nie ma a ja już nie mam siły. demoluje mi cały dom. Wasze dzieciaczki tez tak mają? czy siedzą w miejscu i się bawią?
żartujesz prawda?
3 osoba z koleji powiedziala mi dzisiaj ze mam bardzo żywiołowe dziecko.
Jedna co ma odniesienie do swojej dwójki-siostra męża
Dwie co dzieci nie maja ani bladego pojecia.
Plecy mnie na wieczór łupia.
Najlepsze jest to co zakazane.Włażenie do szafy.Pięknie otwiera u siory
Wstawanie o wielką donice z palma
Wchodzenie do łóżeczka gdzie sa wyciagniete szczebeli siostrzenicy.
Siedzenie pod suszarka i ściąganie rzeczy
Otwieranie szafki na buty( 3dzien obiecuje ją zakleic tasma - szafke)
Leżenie pod drzwiami łazienki i hustanie drzwiczkami dla kota

Mknie jak kuna na schody...swoim patentem rozwija niezłe prędkości
Jak tylko drzwi od łazienki są otwarte już tam zmierza
Wstaje o wszystko co ledwo odstaje od podlogi...klocek, lalka,wszystko

Ide na majke zaraz wracam i dokoncze

Cytat:
Bartosz przy wyciąganiu z kąpieli,też robi scenki-żeby nie powiedzieć sceny krzyczy niemiłosernie,a przecież nie zostawię go w prawie zimnej wodzie.Później potrafi długo po swojemu się żalić i pyskować
jakbym czytala o Laurze
dzis tez sznupkowała, ale łaskawie mleko raczyła wypic
Wczoraj była tak rozżalona, że machała witkami i odpychala butle

Cytat:

Poszłam położyć Antosia, sama wślizgnęłam się do Małż i pospaliśmy razem 30min, potem Antoś się obudził, ale trochę go przytuliłam, pociumkał cycy i razem z nim zasnęłam jeszcze na prawi godzinkę
Trochę się wyspałam .

ale ci dobrze
ja tego nie znam, nie sypiam z mala, a nawet jak ja biore do siebie to jak zasnie to ja przekladam
Cytat:
operację niestety

pierwsze kroki trudne...pamietam jak mame prowadziłysmy obie pod reke.Ledwo kilka krokow i chciala wracac.Nie czula sie na silach.A teraz... co wieczor śmiga z kijkami kilka km
Od razu cukier jej spadl i lepiej sie czuje

Cytat:
marzyly mi sie takie, do czasu az sie dowiedzialam ze ich w zmywarce nie mozna prac i mi sie nagle odwidzialy.Wygodnisia sie zrobilam.

O i po reklamie, jeszcze wlece
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:19   #1430
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Weronika nareszcie zaczela pelzac do przodu
dzwiga dupke i na kolankach ale podciaga sie raczkami i potem odpycha nogami- tak smiesznie, mysle za zakuma jak ma raczkowac

Zuzia szybko przeszła z pełzania do raczkowania, wiec mysle że i Weroniczce też gładko pojdzie

Cytat:

Dzisiaj Antosiowi dałam ogórkowej+mięsko z króliczka. (Teściową kiedyś prosiłam i mi jednego załatwiła od sąsiada z działki). Gotowałam nóżkę osobno i chciałam w garnku ją złamać bo się nie mieściła. I tak kombinowałam, że wrzątek z garnka wylałam na lewą dłoń.
Mam całą poparzoną i potwornie mnie boli...
Posmarowałam Dermazinem i zrobiłam opatrunek z gazy i bandaża....
Dobrze, że miałam tą maść w domu, bo inaczej to chyba w ogóle bym z bólu się ....Tak przynajmniej trochę łagodzi...
Już miałam kiedyś poparzoną dłoń, tyle, że prawą.
11 dnia w nowej pracy robiłam sobie herbatę w kuchence i wychodząc wpadł na mnie jakiś chłopak. Cały wrzątek wylałam sobie na rękę. Goiło się 2 miesiące, ale na szczęście blizny nie ma.
A teraz znowu muszę cierpieć - bo ból jest okropny
oj biedna jestes, to dopiero zaczenie bolec, ja ostatnio wsadzil łape do piekarnika i niestety dotknełam :/ tego dnia jeszcze było wzglednie ale na drugi dzien masakra
Oby szybko przestało bolec, niezłe jest podobno białko może spróbuj ?

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

a Laura w 70% już poprawnie raczkuje...ufffff
a jak ty tak dokładnie obliczyłas?
Cytat:
No ja. Schudłam ale już odrobiłam
Miałam już nawet 49,9
A tak naprawdę idę ze względu na małża bo On chce i ze względu na wesele, muszę jakoś w tej kiecce wyglądać
to ile teraz masz ze juz sie odchudziac musisz?
Ja tez ide na wesele, ale kupiłam sobie kiecke do której nawet moze mi co nieco jeszcze przybyc bo jest luz

Cytat:

humorek kapke mi sie poprawił, za sprawa nowej fryzurki

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-05-10 o 19:21
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 19:23   #1431
morska
Zadomowienie

Cytat:
Morska, kupiłam małej chrupki bez soli, dorwałam w tesco o takie
O, fajnie Dzięki za informację i za pamięć

No i świetnie, że u Mamy dobrze - za dalszą rekonwalescencję

Cytat:
Kolejne kłucie za Wami -

Cytat:
Rozmawiałam, ale wcześniej , mówiła, że jak chcę przełożyć, to żebym napisała oświadczenie, żeby przychodnia miała dla sanepidu. Ale nie wiem, czy będę odkładać. Do września może coś wydumam
Ale rozmawiałaś tylko o procedurze w razie przekładania czy też o tym, co Ona o samym przekładaniu i szczepionce sądzi?
Ja jeszcze swojej nie pytałam.
Stary 2010-05-10, 19:25   #1432
katarzynka00
Zakorzenienie

od 9 bylam poza domem
nie wpadlam rano z kawusia, bo Laurce budzik sie rozregulowal i obudzila sie o 7:30 i to przez panow śmieciarzy, co dzwonili domofonem
No ale głod nie mial prawa jej obudzic.Fisiowala o 4 w nocy i pila mleczko.
Rano padl na mnie blady strach, bo pod domem o 9 miala na mnie czekac była przyjaciółka i mialysmy jechac do siostry.Musialam ją wpuscic na swoje salony, bo sie nie obrobilam ze wszystkim, a nie zalezalo mi na jej wizycie u mnie

Wczoraj milutki wieczor mielismy z mężusiem w nocy padało, to od razy lepiej mi sie tez spało.
Z małą wrocilam na kąpiel i 30 minut i tak jej mało...
Obawiam sie ze do póki nie zrozumie co do niej mowie, to tak bedzie mi łkac

no to pa pranie czeka

Stary 2010-05-10, 19:45   #1433
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
biedny Kubuś,dobrze że już po
Teraz już nasze dzieciaczki nie przybierają tak dużo na wadze
Kubuś i tak ładnie ważybędzie po prostu szczupły i zgrabny

I co magi, fajny filmik?

Poszłam dziś sobie pochodzić po sklepach, Małż zajął się Kubą, przychodzę o 15.30, a Małż jeszcze usypia Kubę, a On zwykle zasypia o 14.30

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-10, 19:57   #1434
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dzieki dziewczyny za mile slowka

nie chce mi cytowac(wizaz swiruje) wiec napisze ogolnie:
pojechalismy na kawe i przed chwila wrocilismy
malz jest managerem i musi byc w pracy jak sa wazne imprezy
na komunie mielismy isc wczoraj ale ze wzgledu ze nie moglismy to impreza byla tez dzisiaj

no i co wracam z imprezy a mala spi teraz bedzie buszowac do pozna ......nie bralam ja bo marudna dzisiaj -caly czas na rekach chce byc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:16   #1435
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
nie chce mi cytowac(wizaz swiruje) wiec napisze ogolnie:
no własnie mi tez świruje, jak dołaczałam zdjecie włosków to mi ich nie chciało wyswietlac ale sie udało tylko z opóźnieniem

jeszcze fotki ciuszków
(sorki za jakosc zdjec ale nie chciało mi sie obiektywu zmieniac)
tam jest jeszcze bolerko tez z NY ale nie zrobiłam foty

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-05-10 o 20:18
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 20:51   #1436
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
nareszcie! ....

dzień dobry

Aleś się rozpisała

Cytat:
Właśnie, dlaczego przy nas nie chcą spać

---

Bo trzeba mamie podokuczać

Cytat:
Ja jestem z nich bardzo zadowolona . Używam ich od prawie 4 lat i nadal są w super stanie

Cytat:
, już mi lepiej

Ucałowałam z przyjemnością

Cześć

Ledwie się wygrzebałam spod stosu pisaniny, jaką nas zarzuciłaś

Stary 2010-05-10, 20:52   #1437
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
och jak ja bym chciala tylko tak dla towarzystwa sie dietowac, zeby mezowi nie bylo smutno...
...
A w gazetce co mi przysylaja bylo ze pchacze nie sa najlepsze, ale nie mam stanowiska w tym temacie, jak nie ogarne młodej to pchacza jej kupie.
...
żartujesz prawda?
3 osoba z koleji powiedziala mi dzisiaj ze mam bardzo żywiołowe dziecko.
Jedna co ma odniesienie do swojej dwójki-siostra męża
Dwie co dzieci nie maja ani bladego pojecia.
Plecy mnie na wieczór łupia.
Najlepsze jest to co zakazane.Włażenie do szafy.Pięknie otwiera u siory
Wstawanie o wielką donice z palma
Wchodzenie do łóżeczka gdzie sa wyciagniete szczebeli siostrzenicy.
Siedzenie pod suszarka i ściąganie rzeczy
Otwieranie szafki na buty( 3dzien obiecuje ją zakleic tasma - szafke)
Leżenie pod drzwiami łazienki i hustanie drzwiczkami dla kota

Mknie jak kuna na schody...swoim patentem rozwija niezłe prędkości
Jak tylko drzwi od łazienki są otwarte już tam zmierza
Wstaje o wszystko co ledwo odstaje od podlogi...klocek, lalka,wszystko
...
marzyly mi sie takie, do czasu az sie dowiedzialam ze ich w zmywarce nie mozna prac i mi sie nagle odwidzialy.Wygodnisia sie zrobilam.
Nawet dla towarzystwa ciężko na diecie

Kasiu ja tego o pchaczach nie czytałam ale teraz zaczynam się zastanawiać i przyznam, że mała chodzi trochę jakby zgarbiona. Tułów ma z przodu a dupkę w tyle zostawia. Nie wiem czy to dobrze, już wcześniej się zastanawiałam.

Wesoło jest z Laruką
Moja też tak łobuzje, wszędzie tam gdzie nie wolno

A dlaczego nie można ich myć w zmywarce?
Od prawie 3 lat myję te garnki tylko w ten sposób...

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
to ile teraz masz ze juz sie odchudziac musisz?
Ja tez ide na wesele, ale kupiłam sobie kiecke do której nawet moze mi co nieco jeszcze przybyc bo jest luz
...
humorek kapke mi sie poprawił, za sprawa nowej fryzurki
Nie napiszę bo mnie zlinczujecie

Ja w swoją też śmiało wejdę nawet jeśli przybędzie mi ale chce mieć płaski brzuch

Majaszko cudne te Twoje włoski Pokażesz się cała?

Cytat:
Poszłam dziś sobie pochodzić po sklepach, Małż zajął się Kubą, przychodzę o 15.30, a Małż jeszcze usypia Kubę, a On zwykle zasypia o 14.30
Zasnął w ogóle? Jak małż się tłumaczył?
Stary 2010-05-10, 21:06   #1438
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

a jak ty tak dokładnie obliczyłas?
na oko

Cytat:
Kasiu ja tego o pchaczach nie czytałam ale teraz zaczynam się zastanawiać i przyznam, że mała chodzi trochę jakby zgarbiona. Tułów ma z przodu a dupkę w tyle zostawia. Nie wiem czy to dobrze, już wcześniej się zastanawiałam.

A dlaczego nie można ich myć w zmywarce?
Od prawie 3 lat myję te garnki tylko w ten sposób...

własnie o postawie bylo tam napisane, o rozkładzie ciężkości i nie pamietam, nie chce zmyslac, wybacz
Niestety juz ją wyrzucilam, ale moze ma ktoras z was ten egzemplarz gdzie bylo o pchaczach?

no bo one teflonem są pokryte,prawda?

a ja nie widzialam fryzurki, dlaczego?

Stary 2010-05-10, 21:10   #1439
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Nie napiszę bo mnie zlinczujecie

Ja w swoją też śmiało wejdę nawet jeśli przybędzie mi ale chce mieć płaski brzuch

nigdy w życiu
płaski brzuch mowisz?........ hmmm fajnie by było

no niewiem nie wiem.... może z wesela jakies wrzuce w nast tyg
Cytat:

post 1430
Stary 2010-05-10, 21:13   #1440
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
własnie o postawie bylo tam napisane, o rozkładzie ciężkości i nie pamietam, nie chce zmyslac, wybacz
Niestety juz ją wyrzucilam, ale moze ma ktoras z was ten egzemplarz gdzie bylo o pchaczach?

no bo one teflonem są pokryte,prawda?

Musze wygrzebać te gazetki i doczytać bo nigdy na to czasu nie mam, zawsze tylko przejrzę. Rzadko którą czytam całą.

No pokryte ale szkodzi to czemuś czy dlatego, że teflon by schodził?

Cytat:
nigdy w życiu
płaski brzuch mowisz?........ hmmm fajnie by było

no niewiem nie wiem.... może z wesela jakies wrzuce w nast tyg

post 1430
Nie napiszę
No fajnie fajnie <marzyciel>

Wrzuć Boskie są, szkoda, że mi takie nie pasują
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości