|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Dzien dobry
![]() Nie mam za wiele czasu bo obiad gotuje i sprzatam (TŻ z małym na specerze) ale wpadłam sie przywitac. Chciałam bardzo podziekowac za wszystkie brawa i miłe słowa dotyczące Kubusia Mi tez sie łezki w oczach kręcą jak on tak slicznie drepcze Za każdym razem sie rozczulam, TŻ zresztą też. Z dnia na dzien robi postepy, coraz wiecej gada, zaczyna nasladowac głosy zwierzat (narazie tylko pies i krowa) Ślicznie juz robi papa i juz swiadomie mowi mama Rozpiera mnie duma Postaram sie troche pocytowac ale najpierw musze obrac ziemniaki.
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1413 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Widocznie, ja dlatego, że już to przerabiałam tak bardzo na to nie reaguję ![]() Czeko, no szkoda tej komunii. Ale co zrobić, tak to teraz jest z praca. W najmniej odpowiednim momencie trzeba zostać, przyjechać itp. A idziecie później? ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- https://www.hipernet24.pl/nowy/katalog_firmowy.php?f=92 jak komuś blender potrzebny ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Miramej, cieszę się, że już po szczepieniu A rozmawiałaś z lekarką o ew. odkładaniu szczepienia? Gratuluję wago i wzrostu. Długi i szczuplutki ten Twój Chłopaczek ![]() Mały Model rośnie ![]() A miałam już dawno zapytać, jeździcie jeszcze w gondoli czy już spacerówce? Jak pisałaś, to przepraszam, musiałam nie zauważyć
|
|
#1414 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzwoniłam dzisiaj do niej i mówi, ze chodzi już wyprostowana jak struna ![]() Cytat:
Pierwszy raz słyszę o komunii w tygodniu? ![]() Cytat:
Jak będziemy mogły jakoś pomóc albo wysłuchać to pisz No ja zabawiam, pokazuję coś za oknem a jak nie działa to siadam niedaleko niej i zaczynam bawić się jakąś jej ulubiona zabawką, nie zwracam na nią uwagi tylko się bawię, u nas to działa rewelacyjnie ![]() Biedy Krasnoludek tyle płaczu..no ale dobrze że już po a wymiary to tak jak Unholly pisała - model po prostu ![]() Cytat:
aż się boję ![]() nie znasz dnia ani godziny ![]() A jak idzie mu raczkowanie? Cytat:
![]() Uwaga mam newsa: Martynka dzisiaj sama usiadła
|
|
#1415 | |
|
Ola-Unhola
|
http://www.fakt.pl/Nagla-smierc-w-zl...y,71326,1.html
straszne... ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Jak on się w niej mieścił??? Super
|
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
To bardzo drobny chłopczyk, na długość jeszcze było ok a że jest szczuplutki to wchodził... Na dzień dzisiejszy waży ok pół kilo więcej od Martka, mała wygląda przy nim jak pulpecik a raczej zapaśnik sumo
![]() Zrobiłam obiad i siadam z kawka, ciekawe czy zdążę ja wypić
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-10 o 15:18 |
|
|
|
#1417 |
|
Ola-Unhola
|
Oj tam pulpecik od razu
![]() A ja obdzwaniam enkę, zeby wyłączyli promocję hbo, serwis amica, bo juz nie wiem co z tą zmywarka...no i oczywiście cały dzień próbuję dodzwonić się do US...co graniczy z cudem....
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no może pączuszek ![]() wszytko na Twojej biednej głowie skąd ja to znam ![]() No i nie napiłam się, mały głodomorek wstał z krzykiem pod tytułem "gdzie moja kaszka" ![]() Zmykam, wpadnę może wieczorkiem na chwilę bo kupa prasowania czeka... Ja ostatnio trochę wybiórczo nadrabiałam, nie widzę angy, Ani?pisały coś że ich nie będzie?
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-10 o 16:06 |
|
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Jejku jak ja nie lubie przerwy weekendowej, bo później nie wiem co u Was słychać, a nadrabiać nie daję rady ![]() Doczytałam, że Svinecce imprezka wypaliła Unholy pełną parą już wizażuje Ps. Fajnych masz facetów Miramej po szczepieniu. dla Kuby. Idzie w górę Nie pamiętam co tam jeszcze. Jak mi się przypomni, to będę wtrącać ![]() --- W niedzielę byliśmy w Wawie, a dokładnie w Castoramie po sztachetki na balkon. Wstąpiliśmy po CH. Kupiłam Maćkowi kilka ubranek w H&M, sobie i Małżowi w Carry. No i buty w CCC. Na koniec dnia myślałam, że padnę. Musieliśmy odebrać Maciulka od dziadków (Maciuś u dziadków uciął sobie drzemkę - 3,5 godziny ). Nocki dalej mamy kiepskie ![]() Lecę, bo syn mnie nawołuje ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Super
|
|
#1420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam, ale wcześniej ![]() , wolałabym, żeby był ciut grubszy, ale trudno ![]() W spacerówce, przesiedliśmy się krótko przed skończeniem 8 miesiąca przez Kubę Cytat:
Wiem, wiem Dzięki za odpowiedź ![]() Już teraz to wiem , potrafi ładnie raczkować, coraz częściej rezygnuje z pełzania na rzecz raczkowania, ale jeszcze też pełza Gratulacje - a jak siada - z boku, czy z pozycji do raczkowania (z brzucha)?Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdjątka? ![]() Może niech dziadkowie biorą Maciula na drzemki? ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-05-10 o 16:45 |
|
|
|
|
#1422 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Przydadzą się. Już dziś mam ochotę zgrzeszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupuje go u nas np. w PSS Społem. Ja już 2 kawki wypiłam, idę na trzecią bo strasznie mi słodkiego się chce ![]() Cytat:
Cytat:
Wygadaj się, będzie lżej Tobie. Ale mój zięć to model rośnie ![]() Ucałuj Kubaska od nas ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Małż z Zuzka wybyli z domu. Nie ma ich od 14.20 i spodziewam się dopiero na 18.30 Idę zatem sprzątać...
|
||||||||
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
nareszcie!
.... dzień dobry informuję, ze żyję małż w delegacji Bartek marudzi ... tak, że wszystko po staremu ![]() No to spadam, bo syn mnie wooooła
|
|
|
|
#1424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A filmik gdzie?
![]() To jest myśl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aannuullaa doczytałam, że mama ma sie lepiej po operacji. Super --- Zostawiłam Maćka w łóżeczku, a On obgryzł karuzelę Teraz wygląda (karuzela) jak by ją ktoś widelcem porysował ![]() Idę robić Małżowi papu, tak więc do później
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
i ja też na chwilę. Kurier przywiózł do mnie dzisiaj garnki tefal ingenio, ach nie mogłam sie ich doczekać
no i wstawiłam rosołek, polecialam też na ogród po świeży lubczyk. A teraz biore się za sprzątanie.
|
|
|
|
#1426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ucałowałam z przyjemnością ![]() Cytat:
![]() Ledwie się wygrzebałam spod stosu pisaniny, jaką nas zarzuciłaś ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1427 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie,że mama ma się już dobrze Cytat:
Wstaję o 6 rano i chociaż Bartosz już nie śpi to nie ma mowy o chociażby poleżeniu,bo trzeba Damianowi ugotować mleko do płatków i wyprawić go do szkołyTeż chcę już wakacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz już nasze dzieciaczki nie przybierają tak dużo na wadze Kubuś i tak ładnie waży będzie po prostu szczupły i zgrabny---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
dla Martynki,doczekałaś sięCytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa, lece oglądać ![]()
|
|
|
#1429 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w gazetce co mi przysylaja bylo ze pchacze nie sa najlepsze, ale nie mam stanowiska w tym temacie, jak nie ogarne młodej to pchacza jej kupie. ja pilam i to nie jedna Cytat:
![]() tylko mi by chyba musial cyrk z szafy wyskoczyc zeby ja zainteresowac czyms...jest tak zacietrzewiona w złości po starym Cytat:
3 osoba z koleji powiedziala mi dzisiaj ze mam bardzo żywiołowe dziecko. Jedna co ma odniesienie do swojej dwójki-siostra męża Dwie co dzieci nie maja ani bladego pojecia. Plecy mnie na wieczór łupia. Najlepsze jest to co zakazane.Włażenie do szafy.Pięknie otwiera u siory ![]() Wstawanie o wielką donice z palma Wchodzenie do łóżeczka gdzie sa wyciagniete szczebeli siostrzenicy. Siedzenie pod suszarka i ściąganie rzeczy Otwieranie szafki na buty( 3dzien obiecuje ją zakleic tasma - szafke)Leżenie pod drzwiami łazienki i hustanie drzwiczkami dla kota Mknie jak kuna na schody...swoim patentem rozwija niezłe prędkości ![]() Jak tylko drzwi od łazienki są otwarte już tam zmierza Wstaje o wszystko co ledwo odstaje od podlogi...klocek, lalka,wszystko Ide na majke zaraz wracam i dokoncze Cytat:
dzis tez sznupkowała, ale łaskawie mleko raczyła wypic Wczoraj była tak rozżalona, że machała witkami i odpychala butle Cytat:
ja tego nie znam, nie sypiam z mala, a nawet jak ja biore do siebie to jak zasnie to ja przekladam Cytat:
![]() Od razu cukier jej spadl i lepiej sie czuje Cytat:
O i po reklamie, jeszcze wlece
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
|
|
|
#1430 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zuzia szybko przeszła z pełzania do raczkowania, wiec mysle że i Weroniczce też gładko pojdzie Cytat:
Oby szybko przestało bolec, niezłe jest podobno białko może spróbuj ? a jak ty tak dokładnie obliczyłas? ![]() Cytat:
Ja tez ide na wesele, ale kupiłam sobie kiecke do której nawet moze mi co nieco jeszcze przybyc bo jest luz ![]() ![]() humorek kapke mi sie poprawił, za sprawa nowej fryzurki
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-05-10 o 19:21 |
|||
|
|
|
#1431 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za informację i za pamięć ![]() No i świetnie, że u Mamy dobrze - za dalszą rekonwalescencję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze swojej nie pytałam.
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
od 9 bylam poza domem
nie wpadlam rano z kawusia, bo Laurce budzik sie rozregulowal i obudzila sie o 7:30 i to przez panow śmieciarzy, co dzwonili domofonem No ale głod nie mial prawa jej obudzic.Fisiowala o 4 w nocy i pila mleczko. Rano padl na mnie blady strach, bo pod domem o 9 miala na mnie czekac była przyjaciółka i mialysmy jechac do siostry.Musialam ją wpuscic na swoje salony, bo sie nie obrobilam ze wszystkim, a nie zalezalo mi na jej wizycie u mnie ![]() Wczoraj milutki wieczor mielismy z mężusiem w nocy padało, to od razy lepiej mi sie tez spało.Z małą wrocilam na kąpiel i 30 minut i tak jej mało... Obawiam sie ze do póki nie zrozumie co do niej mowie, to tak bedzie mi łkac ![]() no to pa pranie czeka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co magi, fajny filmik? ![]() *** Poszłam dziś sobie pochodzić po sklepach, Małż zajął się Kubą, przychodzę o 15.30, a Małż jeszcze usypia Kubę, a On zwykle zasypia o 14.30
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowka
nie chce mi cytowac(wizaz swiruje) wiec napisze ogolnie: pojechalismy na kawe i przed chwila wrocilismy malz jest managerem i musi byc w pracy jak sa wazne imprezy na komunie mielismy isc wczoraj ale ze wzgledu ze nie moglismy to impreza byla tez dzisiaj no i co wracam z imprezy a mala spi teraz bedzie buszowac do pozna ......nie bralam ja bo marudna dzisiaj -caly czas na rekach chce byc
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
no własnie mi tez świruje, jak dołaczałam zdjecie włosków to mi ich nie chciało wyswietlac ale sie udało tylko z opóźnieniem
jeszcze fotki ciuszków (sorki za jakosc zdjec ale nie chciało mi sie obiektywu zmieniac) tam jest jeszcze bolerko tez z NY ale nie zrobiłam foty
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-05-10 o 20:18 |
|
|
|
#1436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleś się rozpisała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu ja tego o pchaczach nie czytałam ale teraz zaczynam się zastanawiać i przyznam, że mała chodzi trochę jakby zgarbiona. Tułów ma z przodu a dupkę w tyle zostawia. Nie wiem czy to dobrze, już wcześniej się zastanawiałam. Wesoło jest z Laruką ![]() Moja też tak łobuzje, wszędzie tam gdzie nie wolno ![]() A dlaczego nie można ich myć w zmywarce? ![]() Od prawie 3 lat myję te garnki tylko w ten sposób... Cytat:
bo mnie zlinczujecie ![]() Ja w swoją też śmiało wejdę nawet jeśli przybędzie mi ale chce mieć płaski brzuch ![]() Majaszko cudne te Twoje włoski Zasnął w ogóle? Jak małż się tłumaczył? |
||
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
na oko
![]() Cytat:
![]() Niestety juz ją wyrzucilam, ale moze ma ktoras z was ten egzemplarz gdzie bylo o pchaczach? no bo one teflonem są pokryte,prawda? a ja nie widzialam fryzurki, dlaczego?
|
|
|
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
płaski brzuch mowisz?........ hmmm fajnie by było no niewiem nie wiem.... może z wesela jakies wrzuce w nast tyg ![]() post 1430
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pokryte ale szkodzi to czemuś czy dlatego, że teflon by schodził? Cytat:
![]() No fajnie fajnie <marzyciel> Wrzuć Boskie są, szkoda, że mi takie nie pasują
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Za każdym razem sie rozczulam, TŻ zresztą też. 

, postaram się wykorzystać Wasze rady
aż się boję 

).

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)