|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Cytat:
wiem, że możemy pić szklankę mleka (zwykłego) dziennie, zgłupiałam z granulowanym. Czyli jak mam 1 szklankę zwykłego i 4 łyżki granulowanego w 'czekoladzie' to na ile dni muszę to podzielić? 1 czy 4?Cytat:
bo akurat otworzyłam jej drzwi w bluzce na ramiączka
|
||
|
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do mleka, to i ja się chętnie dowiem |
|
|
|
|
#3993 |
|
Rozeznanie
|
Tysiu dziękuję za odpowiedź
|
|
#3994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym niestety wszelkie dobra do pieczenia w piekarniku nie są dla mnie, mam zatarte cyfry i nie wiem gdzie jest jaki stopień, dlatego wszystko mi nie wychodzi, a tak chciałam serniczek jakiś zrobić...
|
|
#3995 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was WSZYSTKIE
![]() NA TEJ DIECIE JESTEM OD DZIŚ ![]() MUSZĘ PARE KG SCHUDNĄĆ DO LIPCA BO BEDĘ DRHNĄ NA ŚLUBIE MOJEJ MŁODSZEJ SIOSTRY A TĄ NOWINĘ PRZEKAZALA NAM DOPIERO 2 TYG TEMU WIĘC MAM MAŁO CZASU![]() PARE MIESIĘCY TEMU BYLAM NA DIECIE -DIETA NA ZAWOŁANIE SCHUDŁAM WTEDY PRZEZ 3 TYG OK 7 KG MAM NADZIEJĘ ZE TU TEŻ MI SIE COŚ UDA POWODZENIA WAM I SOBIE ŻYCZĘ![]() A MOJA WAGA 71 KG WZROST 171 CM WIEK 23 ![]() BĘDZIE 60
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie dajesz mleka do kawy 1 lyzka mleka w proszku to tak jakbys wypilam 1/4 szklanki mleka z kartonu
|
|
#3997 |
|
Rozeznanie
|
Heja, witam wieczorową porą
Mnie dzisiaj mniej o 0.5 Oprócz tego tworzylam dzis wariacje na temat wolowiny. Upieklam takie przegryzki z miesa wolowego w dwoch wersjach z pieczarkami i bz, ktore moga byc dobre na wyjscia, do zabrania ze soba lub dobre na grila. Maja ksztalt malutkich kielbasek naklejone na wykalaczki, latwe do chwytania ![]() Na zdjeciach zestaw podroznika w pojemniczku, torbie papierowej lub jak kto woli (jak wyjelam ostatnio pojemniczek na miescie i zaczelam wcinac moja cora b.sie wstydzilaPozdrawiam Wsjech milej nocki, pieknych snow, duzych spadkow. |
|
|
|
#3998 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzis drugi dzien 1 fazy mój dzisiejszy jadlospis sniadanko; 2 jajka i 3 plasterki szynki obiadek ; 2 palki z kurczaka beztluszczowo z piekarnika , 2 yzki twarogu ze szczypiorkiem i jogurtem podwieczorek ; reszta twarogu bo mnie sssac zaczelooo kolacja ; miksturka na cieplo z mikrofali ( 3 lyzki otráb dwie tab slodzika zalane mlekiem) Dzis juz lepiej z piciem wody - wypilam 1,5 litra wody kawke i herbatke zieloná DZis mam maly kryzys bo ciagle mam ochote na cos slodkiego,a gdy moje dziecie pochlanialo slodycze slinka mi ciekla, Ciagle slysze glosy ze szafki ze slodkosciami ZJEDZ MNIE ZJEDZ MNIE ale jakos wytrwalam i sie nie dalam skusic.... ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Acha i mam pytanko czy jest tutaj ktos z Irlandii??????
http://swiatkasiuleczki.blogspot.com/ moj blogasek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470992 roznosci https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504246 decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post28598210 SUTASZ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=587735 szydelko |
|
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
ale smakowitosci!!!! tez takie chce.....
na ten tydzien koniec slodkosci bo skioncZYL mi sie serek homo a na zakupy planuje isc najwczesniej w weekend a najlepiej to w przyszly poniedzialek , wydalismy z moim TŻ ostatnio 250 zl na zakupy wiec teraz musimy sie przetrzymac troche ;/i jest to co jest . na szczescie podstawowego dukanowego jadla typu jajca twarogi i wiesniaki jest w sam raz , miesiwa pelna zamrazarka wiec damy rade DD
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com Edytowane przez Achika Czas edycji: 2010-05-10 o 23:02 |
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, a czy podczas tej diety nie zaleca sie cwiczen? na aerobik moge chodzic czy mi na mase pójdzie?
|
|
|
|
#4002 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
ja zaczynam od jutra, po raz drugi, bo raz juz sknocilam sprawe. Na jutro planuje 2 jajka, chlebek Dunkanowski, puszke tunczyka, dwa male kawalki lososia z grila i serek fromage fresh, bo ma malo wegli ijest bez tluszczu. |
|
|
|
#4003 |
|
wizażowy robalek
|
marcheew, ja jestem na II fazie i ćwiczę codziennie - i brzunio mi spada
|
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Co umiałam to przerobiłam w wersji Dukana na T...ermomix-zapraszam do przepisowni
Niech ktoś doświadczony mnie sprawdzi ale wydaje mi się, że to dobra przeróbka. Kochane padam już. Dobranoc |
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz opisac jak to urzadzenie dziala i jak wykonac te potrawy domową metodą?
|
#4006 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
oki ide spać, dobranoc dziewczynki |
||
|
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oprócz oczywiście mielenia, mieszania, wyrabiania ciasta itp. + gotowanie na parzea domową metodą to wszystko się da zrobić, tylko w przypadku rzeczy gotowanych, trzeba przelewać do garnka, a tak to wszystko jest w jednym naczyniu Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2010-05-11 o 00:42 |
||
|
|
|
#4008 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
no to ja dzisiaj znowu +0,4kg
![]() Jakoś strasznie mi ta waga skacze na PW. Ale dzisiaj pierwszy dzień P, więc liczę na ładne spadki
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki.
Szybki meldunek poranny. Na wadze +1kg... hmmm... może ja faktycznie zmieniam się w kobietę? Zaskakujące, bo od ponad 2 tygodni nie zgrzeszyłem nawet jeden ciupeńki raz. No, ale cóż. Płakałem niedawno, że za szybko chudnę, więc mam za swoje Miłego dzionka wszystkim. Ja zmykam do pracy |
|
|
|
#4010 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
??Zleeeci, zobaczysz I tak z tego, co widzę Wy - faceci - macie jakoś łatwiej z tym chudnięciem I ja też zaraz do pracy, a szczerze mówiąc taaak mi się nie chce ![]() I chyba w końcu wskakuję na rower z powrotem, bo nie zapowiada się na deszcz.... No ileż to w końcu może lać?!
|
|
#4011 |
|
Rozeznanie
|
Chmurki niestety bardzo się pocą.
![]() A co do chudnięcia... Mi zawsze na każdej diecie waga szybko leciała. A potem szybko jej przybywało No cóż... taki mój urok... wziąłem wszystkie najgorsze geny rodzinne, a to co najlepsze, to sobie brat zabrał.
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() melduje grzecznie, że po wczorajszym mega wzroście dzisiaj spadło wszystko... czyli wyszłam na zero ![]() no w każdym razie jakoś mi się humor poprawił z rana ![]() ![]() ![]() wszystkim zyczę spadeczków ![]() miłego dnia ![]() postaram się zaglądać albo chociaz podglądać
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
ja dziisaj drugi dzien PP i zanotowalam wzrost o 300 gram ;// nie zgrzeszylam! a @ nadal mi sie nie konczy ....to juz chyba 11 dzien ;O
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
Zachcialo się wczoraj czekoladki :/ No cóź jak to sie mówi "cierp ciało co chciało"... Ale było warto
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja traducyjnie spadek o 0.1kg zastanawiam się, czy jednak ni bedzie lepiej wazyć sie raz w tygodniu tylko cięzko bedzie, bo waga kuuuuusi ![]() wczoraj mialam PW i zaszalałam z sałatą, pomidorem, ogórkiem i kiełkami na szczęscie nie odbiło się to na wadze ale zdziwiłam sie, zę mam ochotę na słodkie (nie przepadam za słodyczami, wolę chleb ), więc dziś do pracy mam m.in. homo ze słodzikiem i cynamonem ![]() wczoraj oglądając TV wkurzałam się, że co druga reklama to jedzenie kusza strasznie, ale jestem z siebie dumna, ze ani razu nei zgrzeszyłam, a mam naprawdę słabą wolę widocznie dieta mi służy poozdrawiam, miłego dnia
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry moje śliczne
Pogoda do d**y a miało na Wybrzeżu nie padać dzisiaj! Najważniejsze, że waga po przedwczorajszym objadaniu pizzą (dukanowską, ale za to z jaką ilością otrąb w cieście ) i wszystkim, co mi pod rękę wpadło i po zwyżkach, dzisiaj waga wróciła na właściwy tor: 62kg Dzisiaj drugi z pięciu dni proteinek. Czekam aż otworzą mięsny i zgarnę z kilo wołowinki na tatar i będę się opychać dzisiaj tatarem z jajeczkiem, a dopychać serniczkiem, który wczoraj upiekłam. Cały czas się zastanawiam, jak to może być, że mogę zajadać ten serniczek kilogramami i na drugi dzień tylko spadki. Tak mi się to spodobało, że sernik piekę 2 razy w tygodniu. Ale powiem Wam, że jeszcze do tej pory nie pozbyłam się takiej myśli, że coś niewłaściwego robię, opychając się słodkim. Mózg nadal rejestruje to jako coś grzesznego, karygodnego, bo słodkie=kaloryczne dla niego. No ale oczywiście walczę z tymi myślami, za to chętnie poddaję się serniczkowi bez walki ![]() Zostało mi 11 dni do końca drugiej fazy i 2 kg do skorygowanego z 62,6 na 60kg wyniku. Myślę, że powinno zejść ze mnie bez problemu, a jest jest jeszcze co schodzić i tu i ówdzie..... Zaraz doczytam, co tam wieczorkiem porabialiście, dopiję kawkę i ruszam w miacho. Optymistycznego dnia życzę
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was cieplutko, chociaż na dworze pogoda nieciekawa !
Dziś mija równiutko miesiąc mojego pobytu na Dukanie i jak wiele razy widziałam, Dziewczyny robiły w tym momencie coś na wzór sprawozdania, a więc i ja tak postanowiłam uczynić ![]() Waga spadła o 5,5 kg - wiem, że u niektórych jest więcej ale dla mnie to niesamowity sukces! +czuję, że ubranka na mnie wiszą i muszę zaopatrzyć się w nowe ![]() +mimo, że już miesiąc za mną, to minął jak mrugnięcie oka, co jest nietypowe dla mnie bo zawsze po tygodniu diety rezygnowałam z niej! +jem tutaj naprawdę dobre rzeczy! +usłyszałam już pare komplementów, że dobrze wyglądam i to jest ogromna mobilizacja do daleszej walki z kilogramami! +moje ciałko naprawdę zaczyna mi się podobać ![]() -niestety @ nie mam -mam problem podczas gdy jest wyjście do pubu/baru/restauracji ze znajomymi, nie wiem co zamawiać i musze niestety bardzo się powstrzymywać Jak widać, więcej plusów niż minusów i niech tak pozostanie Życzę Wam wszystkim wytrwałości, cierpliwości i samych sukcesów!
|
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
cześć szczup-laski
![]() ![]() mam takie pytanko, czy po 2 dniach U powinno juz coś spadac na wadze?? bo u mnie stoi w miejscu jak zaklęta ![]() i jeszcze jedno, czy na U jadłyscie jogurty serki wiecej niz 0%? moze ja to żle robie bo ja jem do 3%....
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
co to jest U ? utrzymanie?
|
|
|
|
#4020 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dobry pomysł na weekend na PW - pizzzaaaaaa ![]() a na deserek serniczek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

wiem, że możemy pić szklankę mleka (zwykłego) dziennie, zgłupiałam z granulowanym. Czyli jak mam 1 szklankę zwykłego i 4 łyżki granulowanego w 'czekoladzie' to na ile dni muszę to podzielić? 1 czy 4?
Dzisiaj muszę się pochwalić moim sukcesem
Spotkałam się ze znajomym, którego nie widziałam z 2 miesiące i powiedział mi komplement, że trochę mnie ubyło tam i ówdzie 

.
w pojemniczku, torbie papierowej lub jak kto woli (jak wyjelam ostatnio pojemniczek na miescie i zaczelam wcinac moja cora b.sie wstydzila

oki ide spać, dobranoc dziewczynki 

tylko cięzko bedzie, bo waga kuuuuusi 
widocznie dieta mi służy
) i wszystkim, co mi pod rękę wpadło i po zwyżkach, dzisiaj waga wróciła na właściwy tor: 62kg