|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Kasia, wszystkiego, co najlepsze i spelnienia marzen
![]() Dziewczyny , a ja zaczelam 16 tydzien! |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu wszystkiego najlepszego!!!!!Przede wszystkim dużo zdrówka dla Ciebie i malutkiej i mniej pracy, a więcej wypoczynku
![]() Latkoo piękne mebelki.Jak ja bym chciała mieć miejsce na takie cudeńka.... a ja dzisiaj kupiłam uzywana podusie do karmienia.O taką http://motherhood.pl/produkt/fasolka-motherhood.html No i prawdopodobnie malutka bedzie miała na imię Dominisia.
#4203 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Anulko dziękuje kochana ![]() Sas współczuję nauki, kiedy Ty wreszcie będziesz miala spokój? Gosiu super, ze imię wybrane, bardzo ładne!! A podusia super!
![]() |
#4204 | |
Zadomowienie
|
dziewczynki mebelki i pokoiki dla dzieci piękne! ja ciągle jeszcze główkuję jakie kupić, żeby mi potem do noweo domku pasowały
![]() carol, ale piękny brzusio!!!!!! jest ogromniasty w porównaniu do ostatniej foty, no ale cóż, rośniemy wszystkie jak na drożdżach. ja mam całkiem podobny brzuś do twojego, oczywiście mniejszy ale też taką mam piłeczkę z przodu a po bokach nic. i wszyscy mnie wkurzają bo mówią że taki brzuch to na chłopaka, a przecież wiadomo, że marzy mi się mała księżniczka ![]() aa, karolinko, mnie też tak napiernicza pęcherz, że płakać mi się chce. w czwartek idę do gin, musi mi coś zaradzić bo się wykończę. irsin, teraz już też będziesz rosła, 16 tydzień to nie przelewki już! ![]() Kasiu, wszystkiego NAJ, a przede wszystkim, żebyś była szczęśliwa!!no i pięknego dzidziusia ci życzę ![]() a ja robię pychowy obiadek i już mi w brzuszku burczy ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Wtajemniczenie
|
Carol twój brzuszek jest cudny!!!!!!!!Mój chyba też juz znacznie sie powiększył.Wklejam ;-)
#4206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosiaro jej tez masz cudny brzusio ja tez chce bobaska ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zadomowienie
|
Kochane jeszcze raz wszystkim dziekuje za zyczonka. Bylam taka zapracowana i nic nie moglam do was pisac. Teraz juz ide powoli do domku i spedze mily wieczor z tz-em
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() Moje dziecko ma wszystkie wymiary prawidłowe ![]() ![]() ![]() Pojechałam dziś do gina, pokazałam mu wypis ze szpitala. Złapał się za głowę skąd takie liczby. Pomierzył więc moje maleństwo sam. Wszystkie wymiary dzieciątka wskazują dokładnie na 15 t + 1 dzień a więc pasuje idealnie, bo dziś właśnie mam 15 tc +1 dzień ![]() Jedynie główka wychodzi mniejsza, ale mieści się całkowicie w normie, bo różnica jest 3 dni. Nie mam pojęcia jakim cudem tamtej lekarce wyszły takie dziwne liczby i to mierząc dwa razy! Tak, jak przepłakałam ostatnie dni z rozpaczy i strachu, tak dzis się popłakałam z radości. Od razu też mój gin skierował mnie do nefrologa, aby lepiej się przyjrzeć nerce. No i potwierdziło się, że z nerką wszystko OK. Carol miałaś rację ![]() ![]() Będę musiała zaostrzyć dietę, aby wyeliminować wszystko co wzdymające, oraz nabiał z laktozą. To powinno pomóc. Na dodatek mąż mi zrobił dziś niespodziankę - kupił mi samochód ![]() Mój rozbiłam we wrześniu, miałam wypadek na krzyżówce. Nie należało mi się odszkodowanie, bo ja byłam winowajcą ![]() Jakoś to przebolałam, bo mieliśmy jeszcze samochód męża. Co prawda ogromny, ale sobie radziłam bez problemu - kwestia przyzwyczajenia. Ja miałam Seata Ibizę, a więc malutkie, a mąż miał Mercedesa E-Klasę Kombi, a więc bardzo duże, szerokie i długie ![]() Niestety 3 m-ce po mnie on też miał wypadek i zostaliśmy bez auta. On teraz jeździł firmowym busem. A ja ciągle marzyłam o autku, szczególnie teraz gdy jestem w ciąży. No i dziś oznajmił mi, że stałam się posiadaczką Hondy Civic ![]() ![]() To chyba nagroda za te wszystkie wylane łzy ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Gosiaro, Carol jakie macie piękne brzuszki ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-05-10 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki. Pewnie się zastanawiacie czego u Was szukam...otóż często zastanawiam się co tam słychać u laseczek z listopadowej fali... no i brakuje mi rozmów z kobietkami co są w podobnym terminie...mam nadzieję, że mogę od czasu do czasu do Was zajrzeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Dominika baardzo ładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A to Tż mówi że teraz nie moge bo mała bedzie ruda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tamta babka sama w normie się nie mieści ![]() I mąż jaką super niespodzianke zrobił ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Wtajemniczenie
|
Marlenko witaj.Powiem ci, że ostatnio myślałam o naszej listopadowej fali.Chyba juz się taka nie powtorzyla co?Chcialam sobie nawet przypomnieć, jak ta stara lista wyglądała, ale znalazłam tylko nową, już bez nas.
Jeszcze tak niedawno cieszyłysmy sie 2 kreseczkami a tu niebawem będziemy tulic maleństwa w ramionach ![]() A co u ciebie słychać?Widze, że bedziesz miała synka do pary ![]()
#4212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a lista ... z tego co pamiętam była pierwsza latko, ja ostatnia, przdemną carol, przed carol Ty??? a Linka chyba między Tobą a latko... ooo jeszcze była itakasia, ale Ona nie była na liście no i anula... a u mnie jakoś leci, gonię Was z tygodniami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- i z ciekawości znalazłam starą listę, jednak pomieszałam: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Wtajemniczenie
|
nooo a któż to zawitał do nas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej dziewczynki! Witam Marlenko. Niestety lista ktora znalazlas jest stara bo ja niestety nie jestem juz dawno z listopadowa fala bo niestety stracilam fasolke w 13 tygodniu. jak nas dokladniej doczytasz to zrozumiesz, ale pozdrawiam serdecznie i ciesze sie z eu ciebie wszystko dobrze. pozdrawiam ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Ja znowu w irze pracy ![]() Gosiu piekny brzusio naprawde cuuudo ![]() Weronisiu ciesze sie ze z dzidzia wszystko w porzadku, tak ci lekarze potrafia czasem idiotycznie nastraszyc i tylko lez niepotrzebnie tyle wylalas, ale teraz jest nowy samochodzik, wiec wszystko powoli wraca do normy. U mnie ciagle @ brak. Ani zadnych znakow na niebie i ziemi ze przyjdzie. Coz 31 marca wizyta u lekarza w PL. juz mi sie nie chce nawet myslec co znowu sie okaze nie tak. znowu mi beda wywolywac? grrr Jak tam reszta dziewczynek? buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej laseczki ![]() Dzisiejsza noc należała zdecydowanie do udanych, spałam super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A powiem Wam, że się zważyłam, i w ciągu tygodnia przybyło tylko 300 dkg ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinko urósł bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze, że idziesz juz do ginka, oby Ci pomogła, bo biedna jesteś strasznie z tym pęcherzem ![]() Weronisiu a nie mówiłam!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak się ciesze kochana!!!!!!!!!! Teraz prosze nam sie już nie denerwować!!!!!!!!!Kochan a powiem Ci, ze przed ciążą moje jelita tez tak miały, ze były napompowane ale nie mogłam oddawać gazów i to tak bolało, ze szło się wściec, teraz też bolą, ale łątwiej mi jakoś je wypuszczać ![]() Kochana wiedziałam, że dzidzia rośnie pięknie i zdrowo!!!! I super prezent Ci męzus zrobił!!!!!!!!!! Gosiu wyglądasz prześlicznie!!!!!!!!!!Buź ka taka gładziutka, a brzuszek masz śłiczny jaki zgrabniutki i okrąglutki! Mój chyba jest troche większy ![]() ![]() ![]() ![]() Linka sobie zasługi przypisuje no popatrzcie ![]() ![]() ![]() Witaj Marlenko w naszych progach, ja nie mam nic przeciwko Twojemu zaglądaniu ![]() ![]() ![]() Gratuluję synusia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-05-11 o 08:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() Ja już od dwoch dni się przymierzam, żeby się zważyć i cały czas zapominam... a w sumie dużo Wam przybyło kilogramów??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja przytyłam już 13,3 kg czyli jak na mnie to dużo, kręgosłup nie daje rady, boli jak nie wiem, szczególnie piersiowy i duszno mi strasznie, ale jak dzisiaj się zważyłam, to bardzo się cieszę, ze tak mało w ciągu tygodnia przybyło. A Ty ile masz na plusie?
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
No to ja mogę mieć całkiem podobnie, dwa tygodnie temu było + 9 kg... a od tego czasu się nie ważyłam, a ja mam młodszy brzsusio od Twojego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fala listopadowa taka bardzo męska ![]() Cytat:
Ja trzymam kciuki za wizytę ![]() My wczoraj skończyliśmy szkołę rodzenia, bardzo fajnie było. Wczoraj mieliśmy o karmieniu piersią. Dużo ciekawych rzeczy nam powiedziała. Wiecie że podobno w 3 dobie po porodzie zbieraz się najwięcej mleka i piersi są o 2 rozmiary większe ![]() Dziś idę do maniciurzystki, i chyba już muszę zdjąć żel z moich paznokietków. No ale zrobie sobie swoje ładnie, najwyżej. Położna powiedziała że podobno jak by coś się działo i zakładają pulsometr na palec to przez żel nie przwodzi i dlatego trzeba zdjąć. |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4221 |
Zadomowienie
|
Karolinko, no chociaż ty wierzysz w moją dziewuszkę
![]() ![]() Gosiaro, masz superancki brzucholek, a jaki fajny pępek, wiesz że mnie też już pęp wydyma powoli??!! Weronisia, wspaniałe wiadomości! Kardashi, ja to też muszę sobie wymyślić kiedy te kudły ufarbować, chyba się farbnę teraz dopiero w czerwcu a potem pod koniec sierpnia, żeby wyglądać jakoś na poród i potem jak się bejbik urodzi, żeby się mamy nie bał. no i muszę przed porodem sobie iść walnąć hennę na rzęsy i brwi, bo nie będę przecież w szpitalu w tapecie cały czas. a ja wam powiem, że tak się wku.... wczoraj. teściu mi tak podniósł ciśnienie, że musiałam wyjść, wiecie co, ludzie są bezmyślni naprawdę, że mają w dupie to że jesteśmy w ciąży i nic się nie hamują, jak tak można, normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zadomowienie
|
Oj ja też jestem ciekawa która pierwsza się rozpakuje. Mam nadziej że mój Filipek nie będzie chciał siedzieć za długo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do biustu, to ja nie miałam większego przy Oli niż ro co urosło w ciąży, takż echyba to tak nie do końca jest ![]() ![]() Ja mam swoje cały czas,a rosną jak szalone ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
To widzę, że będzie dwóch Filipków, u mnie jeszcze debatujemy... dziś bardziej Mateuszek jak Wojtuś, no ale zobaczymy.
No i jak się maluchy posypią to bedzie urodzaj... ja będę na końcu... chociaż chyba zaraz za mną ma termin Kasia... Mi też ten czas szybko zleciał, jakby wczoraj były II kreseczki, a tu już za chwilę będzie 2 miesiące do porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teściem się nie przejmu, w ciąży po za tym nie powinno się szlajać po szpitalach, przecież tam przychodzą ludzie z różnymi chorubskami i można coś złapać, a w ciąży to jeszcze groźniejsze. Powiedz to teściowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też musze się farbnąć, bo wyglądam jak pół dupy zza krzaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teściu naprawdęprzegiął! Co za myślenie i podejście, niech sam siedzi całą noc jak tak jest mądry,a Ty kotus to olej , nie odzywaj się i rób swoje, szkoda Twojego zdrówka!
![]() |
#4227 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi w ciąży piersi też niewiele urosły, tak chyba z rozmiar, i mam nadzieje że na tym się skończy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mateuszek ładniejsze ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Ja wanienke będę miała od kuzynki, kocyk mam, ciuszki do przyszłego lata ![]() Kotuś ale byłby numer jakbyśmy jeszcze urodziły w tym samym terminie ![]()
![]() |
#4229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
no my sobie możemy planować a dzieciaczki swoje. Też powoli muszę dokupić braki, bo to się tak wydaje, że brakuje tylko tego i tego i jeszcze tamtego. Chyba muszę zrobić listę braków.
Co do imienia to na dzień dzisiejszy bardziej Mateuszek... ale zobaczę co jeszcze się wymyśli. Ok na razie zmykam idę popracować, bo ja jak niewiele ciężarnych jeszcze pracuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.