Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 10:27   #2971
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

aaa dziewczyny! oczywisicie trzymam kciuki za wizyty i dawajcie znac co i jak po!czekamy
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:29   #2972
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Dobranoc Basiu.
Ja akurat włączyłam sobie Discovery Travel&Living i tam leci taki program "Mała piękność" Masakra co te mamuśki robią z takimi małymi dziewczynkami, od opalanie natryskowego po przyklejanie tipsów i fryzury jak u dorosłych,do tego jakieś sztuczne rzęsy, makijaż.... szok
Wiesz co powiem Ci szczerze, że nieraz oglądałam ten program i dla mnie to po prostu jest poronione. Matki chore, dzieci skrzywdzone. I to widać nieraz jak dziecko nie chce, płacze i wogóle, ale trzeba przecież ćwiczyć, trzeba się stroić i wogóle. Wyuczone, wymyślne ruchy jak u starych modelek (u trochę starszych dziewczynek)... oj brakuje mi słów. A co z psychiką takich dzieci?

Za to lubię program ciąża z zaskoczenia... to jest dopiero masakra!

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
ja wyczytałam, że te pieluszko są ponoć za duże na noworodki i to wycięcie nie zdaje egzaminu ale jak tam wolisz
Ja pieluchy będę wywijać chyba.
Jak myślicie, wiem, że są bardzo dobre opinie co do pieluch DaDa z Biedronki... można te pieluszki kupic już jako pierwsze? Coby pupsko się przyzwyczaiło do jednych
Bo tak myślę, ze skoro one takie dobre to może zakupię i już do szpitala je wezmę.
Myślę, że jak najbardziej możesz od poczatku kupić Dada. Choć nie iwem jak te pierwsze zerówki czy jedynki, bo akurat takich nie miałam... Pampersy moje dziecko uczulały, no i bardzo przeciekały!

Cytat:
Witanko
Ja niedawno wstałam... straszne spać tylko do 9:00
I zbieram się bo czeka mnie wizyta w banku i u gina
Ciekawe jak tam mój maluch
I najbardziej boję się.... wagi

Co do rozstępów to wypatrzyłam wczoraj kolejne.. niziutko pod samym brzuchem, po bokach :/ Ale kicham na to
Trzymamy kciuki za wizytę. Ja dziś spałam trochę dłużej, ale miałam prawie 3 godziny wycięte w ciągu nocy ze spania... i to nie przez dzidziola w brzuchu a przez męża hahaha.
A czemu wagi się boisz?

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Chce ktos lody z bitą śmietaną i kawki?
Dziś na obiad zrobię lasagnie. Musze sie wybrać do sklepu.
A może ciasta z truskawkami? Dzisiaj idę polować na rabarbar i będzie ciasto z rabarbarem
A co do obiadu to nie mam pomysłu, mąż mnie wkurzył w nocy i nie chce mi się gotować hahaha

Swoją drogą mam jeszcze trochę rzeczy do wystawienia na allegro, wczoraj dużą serię wystawiłam. Ale to z ciążowych i nie tylko. Teraz będę musiała obfotografować starego laptopa, niech idzie choć na części. Konkretnie go opisać by było no i wybieram się dzisiaj do ciuchlandu na łowy i to dla siebie, bo w niedzielę mamy komunię i potrzebuje jakąś ładną bluzkę! Wczoraj przymierzałam, ale byłam z Łucją i nie miałam czasu pogrzebać. Za to Łucek dostał bluzeczkę, zwykła biała z george'a. I napis: I love my mummy!!! hihihihi

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-05-11 o 10:31
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:32   #2973
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja chce jedno i drugie
ale u mnie dzis tez smacznie, kurczak ala kfc, ziemniaczki i surowka
Jak sie robi kurczaka ala kfc? Zdradzisz sekret?
Stary 2010-05-11, 10:33   #2974
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Chce ktos lody z bitą śmietaną i kawki?
Dziś na obiad zrobię lasagnie. Musze sie wybrać do sklepu.
od dwoch dni tak strasznie mi sie chce lasagne. ja nie zrobie bo to za duzo stania a maz sie nie podejmie raczej no trudno
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:40   #2975
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
od dwoch dni tak strasznie mi sie chce lasagne. ja nie zrobie bo to za duzo stania a maz sie nie podejmie raczej no trudno
Jak bym mogła to bym Ci kawałeczek przesłała. A może sobie krzesełko wez i siedź zamiast stać.
Stary 2010-05-11, 10:40   #2976
itakasia
Zakorzenienie

marta
ja kroje fileta na kawalki, takie jakie chce, raczej mniejsze, obgotowuje je. nastepnie przygotowuje ciasto nalesnikowe, ale bardzo geste i dodaje przyprawy - zazwyczaj ostra papryke i pieprz cayenne - duuuuzo. trzymam kawalki fileta w tym ciescie. platki kukurydziane rozdrabniam i mieszam z dodatkiem bulki tartej. kurczaka w ciescie panieruje w platkach z bulka i obsmazam na patelni
Stary 2010-05-11, 10:42   #2977
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Cześć Mamusie!!
U nas dzisiaj słonko świeci i zaraz idę pranie na dwór rozwiesić i tak myślę że może okna umyję, nie wszystkie ale chociaż w pokojach bo po tych deszczach to masakra.
bassienkaw ja też lubię oglądać "ciąże z zaskoczenia"
karolcia i siala trzymam kciuki za wizytę ,a kg się nie przejmować
Co do rozsrępów ta ja w tej ciąży niemam(odpukać) ani jednego nowego.Za to wyszły wszystkie z pierweszej ciąży no i jest ich tak dużo że już chyba żeden nowy się nie zmieści.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:47   #2978
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta
ja kroje fileta na kawalki, takie jakie chce, raczej mniejsze, obgotowuje je. nastepnie przygotowuje ciasto nalesnikowe, ale bardzo geste i dodaje przyprawy - zazwyczaj ostra papryke i pieprz cayenne - duuuuzo. trzymam kawalki fileta w tym ciescie. platki kukurydziane rozdrabniam i mieszam z dodatkiem bulki tartej. kurczaka w ciescie panieruje w platkach z bulka i obsmazam na patelni
Bardzo ciekawy przepis. Jak robiłam kiedyś piersi w cieście naleśnikowym, ale bez ten panierki. Muszę je kiedyś zrobić. Dziekuję
Cytat:
Cześć Mamusie!!
U nas dzisiaj słonko świeci i zaraz idę pranie na dwór rozwiesić i tak myślę że może okna umyję, nie wszystkie ale chociaż w pokojach bo po tych deszczach to masakra.
.
Ja nie wiem czy mycie okien w 7 miesiącu to dobry pomysł
Stary 2010-05-11, 10:48   #2979
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja jestem zmęczona po dzisiejszej nocy, ale trudno się mówi, odeśpię tej nocy... pocieszenie zawsze jest, bo jak się dziecko pojawi to z tym odsypianiem będzie różnie hahaha dlatego trzeba korzystać z tego co się ma.
Ja właśnie dzwoniła na pocztę i mam do odebrania pieniądze z ZUSu... więc się cieszę!
Łucja rządzi u babci w pokoju, a ja lecę do lumpka zaraz
Nie spamujcie za wiele, może uda mi się wieczorem,albo w południe nadrobić

Co do mycia okien, to ja też mam zamiar na koniec maja wziąć się za okna, i nie widzę tutaj nic złego... nie mam zamiaru robić tego w takim tempie jak bez ciąży, ale powolutku...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 10:53   #2980
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

basiu zachęciłaś mnie do wizyty w lupku. Tez sie zaraz wybiorę bo i tak muszę iść do sklepu. Oczywiście będe szukać coś dla małego. No może dla siebie też coś znajdę.
Stary 2010-05-11, 10:54   #2981
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Cytat:
Ja nie wiem czy mycie okien w 7 miesiącu to dobry pomysł
Myślę że dam radę bo okna mam nisko a nie będę się musiała naciągać a po za tym to niemam nikogo kto mógłby to zrobić za mnie, a do sierpnia to mi zarosną brudem. Dam radę i dlatego będę robiła to na raty

Stary 2010-05-11, 11:00   #2982
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Myślę że dam radę bo okna mam nisko a nie będę się musiała naciągać a po za tym to niemam nikogo kto mógłby to zrobić za mnie, a do sierpnia to mi zarosną brudem. Dam radę i dlatego będę robiła to na raty
Ja mam na szczęście mamę do pomocy w tych sprawach. Ale moje okna sa wysoko i musiała bym sie mocno wyciągać, a zawsze po takich akrobacjach boli mnie brzuch. Tylko uważaj na siebie!
Stary 2010-05-11, 11:01   #2983
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

a to mój bukiecik z kwiatów z mojego ogródka. Pozbierałam te które były więc mix kolorowy i kwiatowy

Stary 2010-05-11, 11:02   #2984
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

jejku dziewczyny, jak mam już ten wózek to normalnie tęsknię za swoją dzidzią Szkoda, że Marek w pracy, bo bysmy złozyli i bym sobie wypróbowała z pieskiem

aaaa i jeszcze przyszła paka kosmetyków dla dzidzi i dla mnie do szpitala, ale smieszne te majty siatkowe

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:08   #2985
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Wiolek z tymi sterydami to faktycznie ale lekarz przeważnie kojarzy się z osobą uświadomioną ....
Z kręgosłupem raczej już lepiej nie będzie tzn do porodu
Co do lipca ...szalona kobieto to przecież niewiele ponad półtora miesiąca, zobaczysz jak śmignie ten czas ja właśnie od wczoraj mam syndrom wicia gniazda w mieszkanku wszystko fruwa ...wysprzątam w każdym zakamarku
Też chyba mam ten syndrom. U mnie w pokoju musi być błysk.
Dzisiaj sobie powolutku przeglądam ubrania, segreguję, robię paczuszki dla znajomej i dla kuzynki, która pracuje w szkole gdzie jest 70% dzieci z rodzin patologicznych i oni wspomagają te rodziny np używaną odzieżą.
A powolutku dlatego, że dwa razy stwardniał mi brzuch i się przestraszyłam.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzień dobry!!!
ja niedawno wstalam, bo kopniaki mnie obudziły będę właśnie robic sobie sniadanko-kanapki z nutella- standard i herbatkamniam juz mi slinka leci
my wczoraj w koncu zamowilismy wozek.ciekawe kiedy przyjdzie?
niezawsze-trzymamy kciuki-hd jakbys miala jakies wiesci, dawaj znac koniecznie!!!
Jaki zamówiłaś?

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Aaaaa no i jeszcze miałam napisać co mi się dziś śniło.
Śniło mi się, że M. mieszkał ze mną i z moimi rodzicami, najdokładniej pamiętam z tego snu, że spaliśmy w moim pokoju, dzidzia w swoim łóżeczku a my na łóżku jak to zawsze bywało.. i M. spał a ja na niego patrzyłam.
Niestety obudziłam się, bo tata zbierając się do pracy trzaskał drzwiami.
Ale to był piękny sen..
Stary 2010-05-11, 11:17   #2986
agravka
Wtajemniczenie

zamówiłam o ten: http://allegro.pl/item1020777919_tak...ga_gratis.html
w kolorze nr 1 na srebrnym stelazumam nadzieje, ze bede zadowolona no i mata

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Aaaaa no i jeszcze miałam napisać co mi się dziś śniło.
Śniło mi się, że M. mieszkał ze mną i z moimi rodzicami, najdokładniej pamiętam z tego snu, że spaliśmy w moim pokoju, dzidzia w swoim łóżeczku a my na łóżku jak to zawsze bywało.. i M. spał a ja na niego patrzyłam.
Niestety obudziłam się, bo tata zbierając się do pracy trzaskał drzwiami.
Ale to był piękny sen..
piękny sen, choć taki normalny...szkoda, ze to nie rzeczywistosc...
Stary 2010-05-11, 11:18   #2987
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Czyli jednak Tako
Zapisałam sobie link
A powiedz mi orientowałaś się czy od zakupu powyżej 1000zł będziesz musiała płacić jakiś podatek?
Stary 2010-05-11, 11:19   #2988
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jednak Tako
Zapisałam sobie link
A powiedz mi orientowałaś się czy od zakupu powyżej 1000zł będziesz musiała płacić jakiś podatek?
nie, nie orientowalam sie, szczerze mowiac jestem w tych sprawach zielona... uswiadomcie mnie jesli jest cos takiego, prosze
Stary 2010-05-11, 11:21   #2989
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Jak bym mogła to bym Ci kawałeczek przesłała. A może sobie krzesełko wez i siedź zamiast stać.
siedzac na blacie nic nie zrobie ani nie ugotuje ale maz powiedzial ze moze zrobi jak wroci z ikei. pojechal po lozeczko

Cytat:
marta
musi byc pycha

Cytat:
a to mój bukiecik z kwiatów z mojego ogródka. Pozbierałam te które były więc mix kolorowy i kwiatowy
sliczne

Cytat:
fajny

i jeszcze dzisiejszy brzus 31t 5d i spodnie ktore rano przyszly z allegro
Stary 2010-05-11, 11:24   #2990
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
nie, nie orientowalam sie, szczerze mowiac jestem w tych sprawach zielona... uswiadomcie mnie jesli jest cos takiego, prosze
Ja tylko słyszałam o tym i tutaj też ktoś wspominał na forum ale jeszcze się nie orientowałam.

Cytat:
siedzac na blacie nic nie zrobie ani nie ugotuje ale maz powiedzial ze moze zrobi jak wroci z ikei. pojechal po lozeczko

musi byc pycha

sliczne

fajny

Jaka Ty jesteś zgrabna
Znowu mam kompleksy...
Stary 2010-05-11, 11:25   #2991
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry
Kurde, ale pospałam dzisiaj. Wstałam dopiero o 9.45 i teraz nie mogę do siebie dojść. Gdyby nie kosili trawy i nie robili hałasu to pewnie dalej bym spała hehe.
Marta u mnie od wczoraj koszą, mam już dość
hd piękny apel
Co do kosmetyków to ja kupię tylko jakiś płyn do kąpieli, krem do twarzy i sudocrem, nie chce przesadzać.
Dzisiaj mam zamiar robić porządki w szafkach bo nie mam miejsca, ale najpierw capucino sobie zrobię bo mam smaka
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:28   #2992
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
brzus przepiekny!!! ostatnio pokazywalam mojemu tz wasze brzuszki i on zaczal sie martwic, czy ja aby nie mam za malego, ale Ty mnie pocieszylas, bo mam podobnej wielkosci

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

wlasnie zapytalam sie tz o ten podatek- wysmial mnie. powiedzial, ze podatek placi tylko i wylacznie sprzedajacy
Stary 2010-05-11, 11:30   #2993
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
brzus przepiekny!!! ostatnio pokazywalam mojemu tz wasze brzuszki i on zaczal sie martwic, czy ja aby nie mam za malego, ale Ty mnie pocieszylas, bo mam podobnej wielkosci

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

wlasnie zapytalam sie tz o ten podatek- wysmial mnie. powiedzial, ze podatek placi tylko i wylacznie sprzedajacy
Jeśli tak jest to bardzo się cieszę, bo też chcę zamówić Tako przez allegro.
A jednak w necie są sprzeczne informacje...
Stary 2010-05-11, 11:31   #2994
kashha
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
U mnie na osiedlu też zaczęło się koszenie, a taką miałam piękną zieloną trawkę upstrzoną żółtymi mleczykami.
Znowu mam dziś dzień pod tytułem nic mi się nie chce... A już przejmować się złośliwościami innych ludzi już wogóle, nawet nie chce mi się o nich ani myśleć, ani tym bardziej pisać...
Jakoś się wszystko musi ułożyć...
Wojtek szaleje w brzuszku, takie moje małe szczęście i radość...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:32   #2995
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Witam wszystkie mamusie!!!

dzidziadziumdzia dobrze,że z dzidziusiem wszystko w porządku no i mam nadzieję że obejdzie się bez antybiotyków.Obys juz nie miała więcej tak stresowych sytuacji

marta dobrze że u Ciebie też juz wszystko OK!!

niezawsze Trzymam mocno kciuki mam nadzieję, że to nic poważnego i że szybko wrócicie do domku.Musi być dobrze!!!!

Ja po wczorajszej wizycie jestem dużo spokojniejsza, badanie ginekologiczne OK, wszystko pozamykane i ogólnie super.
Robiła mi gin. USG, była też moja córcia- pierwszy raz- no i mój M
Mała leży sobie pod ukosem, główką wciśnięta między kość miednicy a pępowinę , bardzo wyraźnie było widać buźkę a nawet jak ustkami coś ciamkała,jak lekarka ją poszturchała żeby się poruszyła to zasłoniła rączką buzię i do końca już nic nie chciała pokazać.
Waga małej to między 1.400- 1.600 kg- tak mówiła gin. no i prawdopodobnie ma strasznie długie nogi, tylko po kim ...ja mam 158 cm wzrostu a M 170cm.
Jedyna rzecz jaka zmartwiła mnie na wizycie to ta moja hemoglobina o której wam pisałam, jest kiepsko jednym słowem, przez ten miesiąc wyjaśni się co dalej, na razie mam brać tabletki, te jedne i drugie a jak dalej spadnie poniżej 10,00 to dostanę zastrzyki
No i zaczęły się u mnie wizyty co 2 tygodnie , następną mam 24.05 ale badań mam nie robić dopiero za miesiąc.

Aha!!!! Dziękuję Wam za kciuki!!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:36   #2996
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko słyszałam o tym i tutaj też ktoś wspominał na forum ale jeszcze się nie orientowałam.

Jaka Ty jesteś zgrabna
Znowu mam kompleksy...
bo sie zaczerwienie.
Cytat:
ja mialam troche wiekszy ale odkad sie zaczely te problemy to opadl i sie splaszczyl troche.
kazda z nas ma inny organizm wiec nie ma sie czym martwic
mojemu chyba najbardziej sie brzus hd podobal

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

Ja po wczorajszej wizycie jestem dużo spokojniejsza, badanie ginekologiczne OK, wszystko pozamykane i ogólnie super.
Robiła mi gin. USG, była też moja córcia- pierwszy raz- no i mój M
Mała leży sobie pod ukosem, główką wciśnięta między kość miednicy a pępowinę , bardzo wyraźnie było widać buźkę a nawet jak ustkami coś ciamkała,jak lekarka ją poszturchała żeby się poruszyła to zasłoniła rączką buzię i do końca już nic nie chciała pokazać.
Waga małej to między 1.400- 1.600 kg- tak mówiła gin. no i prawdopodobnie ma strasznie długie nogi, tylko po kim ...ja mam 158 cm wzrostu a M 170cm.
Jedyna rzecz jaka zmartwiła mnie na wizycie to ta moja hemoglobina o której wam pisałam, jest kiepsko jednym słowem, przez ten miesiąc wyjaśni się co dalej, na razie mam brać tabletki, te jedne i drugie a jak dalej spadnie poniżej 10,00 to dostanę zastrzyki
No i zaczęły się u mnie wizyty co 2 tygodnie , następną mam 24.05 ale badań mam nie robić dopiero za miesiąc.

Aha!!!! Dziękuję Wam za kciuki!!!!
ciesze sie ze wszystko w miare ok. i tzymam kciuki dalej zeby juz nie spadala hemoglobina
Stary 2010-05-11, 11:37   #2997
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Trzymam kciuki za dziewczyny, które maja dziś wizyty!!!!

karolcia mój M przedwczoraj przeszedł lekcję golenia ...muszę przyznać że nawet się spisał

aniaa22 dziękuję !!!
Stary 2010-05-11, 11:37   #2998
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

jusdan super, ze wszystko ok. Nie strasz z hemoglobiną, bo jak mi dadzą zastrzyki to chyba umrę, a ja ostatnio miałam 10,3 więc dużo mi nie brakuje
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 11:53   #2999
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
jusdan super, ze wszystko ok. Nie strasz z hemoglobiną, bo jak mi dadzą zastrzyki to chyba umrę, a ja ostatnio miałam 10,3 więc dużo mi nie brakuje
Może nie będzie tak źle, w końcu kiedyś musi przestać spadać.Już sama nie wiem co jeszcze mam zrobić żeby ruszyła w górę, słyszałam że buraki są na to dobre,mięso wołowe więc chyba będę musiała narzucić sobie dietę bo zastrzyków się boję i nie chcę!!!
Stary 2010-05-11, 11:57   #3000
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

[QUOTE=wiolek1;19205614]

Cytat:
Dobranoc Basiu.
Ja akurat włączyłam sobie Discovery Travel&Living i tam leci taki program "Mała piękność" Masakra co te mamuśki robią z takimi małymi dziewczynkami, od opalanie natryskowego po przyklejanie tipsów i fryzury jak u dorosłych,do tego jakieś sztuczne rzęsy, makijaż.... szok
Widziałam zapowiedź. Co za czuby... W życiu bym swojemu dziecku takiej krzywdy nie zrobiła. Przerost ambicji matki...Ech..

Cytat:
Jak myślicie, wiem, że są bardzo dobre opinie co do pieluch DaDa z Biedronki... można te pieluszki kupic już jako pierwsze? Coby pupsko się przyzwyczaiło do jednych
Bo tak myślę, ze skoro one takie dobre to może zakupię i już do szpitala je wezmę.
A są w rozmiarze new born?

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

mam nadzieje, dziś się za to zabierze....

Też słyszałam ...a z kąpielą bede robić tak samo a raczej tatuś ostatnio poczyniłam zakupy na allegro i pokazałam mojemu co kupiłam i m i n te gaziki do przemywania pepuszka a on mi na to ze to nie zdaje egzaminu ze najlepsze patyczki do uszu ...normalnie pozytywnie mnie zaskoczył tą wiedzą ...ale szwagier go przeszkolil bo był przy kąpieli jego dzieciaczka.

a ja lubie hałas kosiarek i zapach koszonej trawy kojarzy mi sie z wakacjami i ciepłym słońcem
ale w tym roku jeszcze nie miałam przyjemności słyszeć
U nas też będą patyczki- te takie wielkie stożkowe .
koszenie też lubię, ale nie o 6 rano .

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

obudziłam się w nocy leżąc na plecach. i MASAKRA ani na jeden bok ani na drugi ani sie podniesć ;/ przez 10 minut się przekręcałam jęcząc strasznie przez tą rwe kuszlową i teraz czuje sie jak połamana no aż tak bardzo to nigdy nie miałam

a jaki sen miałam urodziłam mojego malutkiego teraz w 28 tygodniu heh ale urodził się i poszliśmy do domu od razu poród trwał z 15 minut i nawet nie zauważyłam kiedy mi "wyszedł" nic nie bolało i tylko jeden ogromny skórcz i już po ( hahah żeby tak to wyglądało )
i go tak trzymałam i karmiłam a on patrzył na mnie tymi swoimi oczkami i był taaaki strasznie piękny i kochany i cudowny
ja chce już lipieeeec żeby coraz bliżej było
Mi niestety leżenie na prawym boku powoduje ból wątroby- a więc Niunia już sobie z niej podusię zrobiła.
A na lewym ciężko mi się oddycha.
A jak mam się przekręcić, to łapię brzuch od tej strony, na której leżałam i lekko go unoszę, bo inaczej zaraz twardnieje i boli.

Ale sen... <marzyciel>
Cytat:
Anusia, ty nie kombinuj. Miałaś leżeć i odpoczywać. Zjesz sobie za kilka tygodni

Cytat:
Czyli jednak Tako
Zapisałam sobie link
Lazurowa, przy zakupie powyżej 1000zł przez internet jest podatek 2%. Taki sam, jaki płaci się za nabycie pojazdu od poprzedniego właściciela. Ale to w sumie niewiele...

Cytat:

A to Ci źle powiedział :P

"W Polsce obowiązuje prosta zasada: sprzedaż towarów (czyli tzw. rzeczy ruchomych) – także za pośrednictwem Internetu – o wartości przekraczającej 1000 zł podlega opodatkowaniu podatkiem od czynności cywilnoprawnych w wysokości 2 proc. Tak stanowi art. 9 pkt 6 ustawy o podatku od czynności cywilnoprawnych (DzU z 2007 r., nr 68, poz. 450). Co ważne, liczy się wartość wynikająca z tej konkretnej umowy sprzedaży. Jeśli więc w jednej transakcji kupiliśmy kilka rzeczy, podstawą obliczenia należnego podatku będzie ich łączna wartość. Co więcej, zgodnie z art. 4 pkt 1 ww. ustawy obowiązek jego zapłaty ciąży na kupującym. On też musi złożyć do urzędu skarbowego deklarację na formularzu PCC-3."

No chyba, że : "Chyba że sprzedawcą towaru jest przedsiębiorca, który w związku z transakcją jest zobowiązany naliczyć podatek od towarów i usług (lub jest z zapłaty tego podatku zwolniony), a na potwierdzenie dokonanej transakcji wystawi nam fakturę VAT. W takiej sytuacji nie trzeba już płacić PCC. Zresztą taką możliwość przewidział sam ustawodawca w art. 2 pkt 4 lit. a i b ww. ustawy."

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-05-11 o 12:01
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości