|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
No to chyba sama wypiję...
Morska, to macie "wesoło". Nie cierpię remontów u sąsiadów, tyle, ze u nas wiercenie robią często w niedziele lub grubo po 22...... Mamy sąsiada turka (z polską żoną) i wydaje mu się chyba, ze można. Ogólnie jest b. miły i sympatyczny, ale te remonty.... Jak się wprowadziliśmy, to składał meble do 3 w nocy. A że mieszkanie ma nad nami i obok też (dwa połączone), to stukał nam w sufit sypialni, jak łączył elementy...
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-11 o 12:04 |
|
|
|
#1532 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() brawa dla TomaszkaCytat:
Kazdy sie boi. Na poczatku . Ja po 5 latach dalej tymi najwezszymi nie jezdze.Cytat:
Cytat:
![]() Cichutkie brawa dla Bartka ![]() Cytat:
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Obiecywałam sobie, że w tej części będę się częściej udzielać, a tu okazało się, że nie mam nawet czasu, żeby Was czytać na bieżąco. Lecę poczytać, póki mogę.
|
|
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie z Tobą napije bo spóźniona byłam i jeszcze sobie nie zrobiłam kawki ![]() a u nas pogoda typowo letnia - słońce, ponad 20 stopni - tylko siedzieć na polku ![]() Cytat:
![]() a tak powaznie to współczuję |
||
|
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się napiła, ale już chyba skończyłaś swoją
![]() Cytat:
Cytat:
gratki dla nowych ząbków ![]() My nadal mamy jedynie dwie dolne jedynki. |
||
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłysmy ze spacerku, ale fajna pogoda
zjemy odbiadek i wyruszamy ponownie moze Oliwka zasnie w wózku to na podwórku posiedzimy a ja popracuje troszke na lapku, jesli internet mi na taka odległość bedzie działał
|
|
|
|
#1537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://produkty.dlarodzinki.pl/produ...Produktu=26661 i dokupiłam jeszcze jakiś z Oriflame - też z filtrem 50 (ale jeszcze nie go nie wypróbowałyśmy) Cytat:
My jeszcze nie próbowałyśmy pić z kubka niekapka, ale chyba czas najwyższy spróbować Cytat:
dla Martynki ![]() Kinga wieczorami tryska humorem i energią. W czasie, kiedy mam ją położyć spać, ona zaczyna się wtedy najładniej bawić, robi się słodziutka, zaczepia mnie i męża, dzieli się z nami smoczkiem - co jest zachętą z jej strony do zabawy - wyciąga sobie smoczka z buzi i stara się go włożyć mi do buzi lub mężowi. Nie zawsze jej to wychodzi i smoczek raz trafia w policzek innym razem w oko, jeszcze innym w nos. Śmiechu jest przy tym co niemiara. |
|||
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedl dzisiaj wozek .........troche mogl byc mniejszy po zlozeniu ale tak jest ok
mam zamiar wytestowac dzisiaj na mojej wyboistej drodze-jak nie zda egzaminu to bedzie tylko na wyjazdy sluzyl a chcialabym zeby dal rade bo jest zgrabny w porownaniu do jumpera ![]() Wojtusia jestem ![]() Svi oczywiscie tesknimy Texasik dobrze ze nie stracil zabkow a przybylo mu w buzce P4W mam pytanie odnosnie mojej szczeki........ostatnio caly czas czulam w paszczy posmak krwi i dzisiaj obejrzalam szczegolowo moja szczeke i gorna 4 z prawej strony przesunela mi sie do srodka szczeki nie wiem o co kaman, ale wygladam jak wampir teraz bo przoduje moj kiel czyli 3 i wlasnie z tej szczeliny miedzy tymi dwoma zebami leci krew moze wiesz cos na ten temat? moze jakis zab madrosci mi bedzie wylazil czy cos? oczywiscie wiem ze wizyta u dentysy niezbedna teraz
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zrobić domowym sposobem burito? (nie wiem jak się to pisze) Macie jakieś sprawdzone, proste przepisy? |
|
|
|
|
#1540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chmur przybywa- zeby tylko nie padalo ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
a placki masz gotowe tak?? bo jesli gotowe to ja zawijam w folie aluminiowa i na chwile do piekarnika kawalki kurczaka podsmazam w przyprawie do gyrosa(tak lubie )robie salatke czyli salata, pomidor, papryka, czerwona cebula, sos czosnkowy i mieszam na placek nakladam salatke, kurczaka i posypuje zoltym serem, zwijam i przypiekam jeszcze chwile w piekarniku ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
czeko bo chciałam zapytać gdzie kupujesz ten brązer Rimmela, wiesz ten w kremie od razu brązujący, ja go kupowałam na all, ale teraz nie ma mojego koloru. Zastanawiam się gdzie go mozna jeszcze kupic oprócz all. Ja mam kolor light matte.
|
|
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a przesuwa się jakby równo/osiowo, czy raczej tak się skrzywił w stronę podniebienia? wróciliśmy ze spaceru, zrobiłam kilka zdjęć - jak znajdę chwilkę to wrzucę no i nagrywałam trochę mojego Smyka, ale tylko chwilkę, bo bałam się go zostawić i zająć się kamerą ![]() EDIT: nie wrzucę teraz zdjęć, bo w nowym laptopie nie mam jeszcze skonfigurowanego Bluetooth'a, a fotki robiłam komórką
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-11 o 13:54 |
||
|
|
|
#1543 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
eee, a kabla nie masz?
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
do komórki nie, ale zobaczę czy pasuje ten z aparatu...
nie pasuje - wrzucę wieczorem jak małż skonfiguruje
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-11 o 14:10 |
|
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
to czekamy
![]() Pojechałam z małą odebrać zamówione warzywa ekologiczne, nakupiłam tego wszystkiego jak głupia, ona będzie to chyba do końca świata jadła ![]() A przy okazji: podajecie dzieciaczkom fasolkę? Też kupiłam i nie mam pomysłu jak ją przyrządzić...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-11 o 14:37 |
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
my juz po obiadku, pranie bylismy wywiesic i z psem na spacerze
Bartosz siedział na trawce i bawił się spinaczami Za chwile znów idziemy do wózka, bo teraz drzemka będzie na świerzym powietrzu co to ja jeszcze miałam aaaaaaaaaaaaaaachciałam pogratulować naszym dreptajacym dzieciaczkom ... Kubusiowi Cytat:
mój jumper ledwie mieści się do samochodu /stelarz do bagaznika, a siedzisko na tylnim siedzeniu obok fotelika oczywiscie duze koła zdjęte/ aha ... Miramej - Bartuś ma 75 cm i waży 8200g ... dane z niedzieli ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- uhmmm skleroza ![]() p4w ja też mam pytanko do Ciebie byłam ostatnio u dentysty /ułamałam kawałek 4 na migdałku / i pytałam o wybielanie jedynki /była leczona kanałowo i wynarwiana/ teraz jest strasznie ciemna - bleeee ![]() Pamietam, ze Ty kiedys pisałaś, ze raczej nie można ??? to jak to jest?
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie dawałam, ale jeśli już to ugotowaną
|
|
|
#1548 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a to jest mineralny filtr?Cytat:
(zależy gdzie)![]() Ja też wyskakuję spod wanienki z "a kuku" ![]() Cytat:
, ale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1549 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję nowych ząbków Serio? ![]() Cytat:
, Kuba dzisiaj po raz pierwszy sam wdrapał się do leżaczka, strach pomyśleć, co dalej ![]() Cytat:
![]() , a mogę dopiero teraz dołączyć? ![]() Cytat:
![]() No , Tymka to jeszcze rozumiem - staje na nóżki od dawna, ale Kuba? ![]() Współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To tak, jak my
|
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe , a potem ładnie zasypia?Cytat:
![]() Ja nie podpowiem z wiadomych względów ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Dzięki za odpowiedź
|
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
szukasz czegoś konkretnego czy ogólnie?
no i my oczywiście
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie, zawartość mojej szafy nie dość, że uboga, to przypomina czasy króla Ćwieczka
![]() To się wie
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ten sam kolor Cytat:
![]() dzieki za porade ze zdjeciem chyba bede musiala isc prywatnie bo na nfz oczywiscie sie czeka po 3 mce mam chicco multiway-fakt ze sklada sie w parasolke to juz duzy plus ale myslalam ze mniejszy bedzie
|
|
#1554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze to Wam powiem że nie mam czegoś takiego jak swój styl...sama nie wiem co kupować, kasą nie pachnę więc trzeba by jakoś rozsądnie, najgorsze to właśnie letnie rzeczy bo ostatnie "normalne" kupowałam dwa lata temu. Jak chodziłam do pracy to wiadomo, innego typu rzeczy kupowałam, teraz to masakra ![]() Martynka bawi się zakrętkami od butelek..od 15 minut cisza jak makiem zasiał
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-11 o 16:10 |
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Mój styl" jest podyktowany jako takim wyglądem w danym ubraniu , czyli ogólnie beznadzieja A jakie to zakrętki? Od jakich butelek? Może magiczne?
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
zwykłe od wody mineralnej, muszę tylko pilnować, żeby do buzi nie brała, poza tym to fascynacja nieziemska, nie wiem co ona w tym widzi, nawet ukochane kulki z Fishera leżą nietknięte
![]() Zmykam, TŻ ma przyjechać wcześniej i jedziemy do mamy
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-11 o 16:21 |
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boisz się, że połknie, czy z jakichś innych powodów nie chcesz żeby brała je do buzi? Co tam kulki Fishera, phi ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- W takim razie do potem ![]() Miłych odwiedzin
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)powodzenia i daj znać co i jakjeśli miałabyś ochotę to bardzo chętnie pomogę w miarę moich odległościowych mozliwości oczywiście (nawet mozesz zeskanować zdjęcie i mi na maila wysłać, albo poproś o wersję cyfrową) jak sie jakby schowała za 3 to może to jednak problem zgryzowy (może masz zgryz krzyżowy i dlatego tak Ci się ząbek skrzywił) - no ale tego nie wiem, bo Cię nie widzę, a trzeba wykluczyć poważniejsze problemy niż wada zgryzu
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-11 o 16:36 |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
zdaje się ze tak , ja mam ten tyle że nie z delfinkiem a z gwiazdką, i na opakowaniu jest napisane ze dla dzieci od roku, a na stronie Lirene że dla dzieci od 6 mz
chyba ze jakąś starą wersję mam? o TAKI dokładnie mam a na stronie piszą że od 7 mż, ale rozbieżności mają ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Aa zapomniałam wam napisać, po wczorajszym lubczyku miałam sny o przytulankach z mężem moze dzisiaj też zjem rosołku z lubczykiem
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-11 o 16:34 |
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

brawa dla Tomaszka

mam nadzieje, zeto jednorazowe 

aaaaaaaaaaaaaaa

Cale szczescie nic sie nie stalo, wlasciwie to nawet nie zaplakala. No i bujaczek tez sluzy juz do innej zabawy. lapie sie palaka z zabawkami, staje na siedzisko i tak sie buja
)