Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 11:55   #1531
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

No to chyba sama wypiję...

Morska, to macie "wesoło". Nie cierpię remontów u sąsiadów, tyle, ze u nas wiercenie robią często w niedziele lub grubo po 22......

Mamy sąsiada turka (z polską żoną) i wydaje mu się chyba, ze można. Ogólnie jest b. miły i sympatyczny, ale te remonty....
Jak się wprowadziliśmy, to składał meble do 3 w nocy. A że mieszkanie ma nad nami i obok też (dwa połączone), to stukał nam w sufit sypialni, jak łączył elementy...

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-05-11 o 12:04
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:19   #1532
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie no przecież się chwalę
Tomuś dziś zrobił do taty "pa pa", chodzi przy meblach bardzo sprawnie i pewnie, wstaje gdzie się tylko da, żadna zabawa na siedząco nie jest fajna (oprócz układania misia z kółeczek o różnej średnicy - nie umie tylko zatknąć głowy),
nic więcej nowego
Jakos mi sie wydaje, ze z opoznieniem sie chwalisz
brawa dla Tomaszka

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

nie nadrabiam bo nie mam mocy
nie bylo mnie od soboty bo od soboty nocujemy u tesciowej bo tesc wyjechal i bedziemy tu do czwartku prawdopodobnie a tu nie mam czasu wejsc na kompa
super, ze wszystko ok.
Cytat:
mariolu, ja też bym się bała po takich wąskich uliczkach jeździć
Kazdy sie boi. Na poczatku . Ja po 5 latach dalej tymi najwezszymi nie jezdze.
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny !

Danielek mial wczoraj maly wypadek . Bylam w kuchni a on stal kolo mnie i trzymal sie raczki od piekarnika , i chyba nozka mu sie powinela , bo przewrocil sie i buzka walnal w ta raczke. Przestraszylam sie strasznie jak zobaczylam , ze mu krewka z buzka leci. Bo ostatnio kolezanka mi opowiadala , ze jej siostry maly stracil dwa zabki ... Jego starsza siostrzyczka probowala Go wyjac z lozeczka a on w tej chwili gryzl szczebelke i nie wiem jak to sie stalo ale stracil zabki . Dlatego pierwsze co zagladnelam w buzke czy zabki sa na miejscu , na szczescie tak . Danielek przygryzl sobie chyba dziaselko . A z dobrych wiadomosci mamy dwa nowe zeby! Przebily sie gorne jedynki!
Dobrze, ze nic powazniejszego sie nie stalo :tuli:
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
niezłe macie tem drogi ... u nas za to są dziurawe

dla Antosia ... oczywiście ciiiii ja chciałam wczoraj bartusia pochwalis, ale dzisiaj wstał własnie o 4 mam nadzieje, zeto jednorazowe
U nas nie ma dziurawych, bo an okraglo remontuja. Zawsze sa jakies objazdy, przewaznie tymi waskimi drogami i sa zle oznaczone objazdy. Mam wiec co chwile atak histerii
Cichutkie brawa dla Bartka
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A ja dopiero wstałam
Tzn wstałam rano wyszykować Bartusia i Małża. Antoś też wstał o 6, ale już o 8 był śpiący, więć położyłam jego a sama wskoczyłam do naszego łóżka. I tak spaliśmy 3 godziny do 11
Wyspałam się...łooo, aż się przyjemnie spociłam
Pod oknem jeździła kosiarka, ale jakoś nie było to problemem dla mnie
Swietnie, ze moglas sie wyspac
Stary 2010-05-11, 12:25   #1533
frida110
Zakorzenienie

Cześć. Obiecywałam sobie, że w tej części będę się częściej udzielać, a tu okazało się, że nie mam nawet czasu, żeby Was czytać na bieżąco. Lecę poczytać, póki mogę.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:26   #1534
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry

A ja dopiero wstałam
Tzn wstałam rano wyszykować Bartusia i Małża. Antoś też wstał o 6, ale już o 8 był śpiący, więć położyłam jego a sama wskoczyłam do naszego łóżka. I tak spaliśmy 3 godziny do 11

Ale piszecie od rana....od razu widać, ze gorsza pogoda. U nas znowu pochmurno. Mówią, że to przez ten pył znowu...kurcze cały maj nam popsuł...

Czy któraś ma jeszcze ochotę na kawkę ze mną?
Spóźniona i śpiąca duszyczka zaprasza
wow! nieźle sobie pospaliście

ja sie z Tobą napije bo spóźniona byłam i jeszcze sobie nie zrobiłam kawki

a u nas pogoda typowo letnia - słońce, ponad 20 stopni - tylko siedzieć na polku
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Od wczoraj u sąsiadów remont i ciągle coś wiercą - u mnie w domu jest taki hałas, że chwilami musimy z Mężem rozmawiać podniesionym głosem Tzn. rozumiem, że ludzie muszą kiedyś robić remonty, ale ciężko to znieść No to się wygadałam
dobrze, że mozesz nam napisać, bo jakbyś mówiła to mogły bysmy CIę nie usłyszeć przez ten remont
a tak powaznie to współczuję

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 12:48   #1535
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba sama wypiję...
......
Ja bym się napiła, ale już chyba skończyłaś swoją

Cytat:
nie no co Ty - warto mieć prawo jazdy - to wolność i niezależność
ja nie wiem jak poradziłabym sobie teraz z dzieckiem gdybym nie miała prawka - polecam!!!
Ja mam prawko od ponad 10 lat, ale niestety nie jeżdżę wcale. I pomimo tego, że mamy samochód to ja jakoś się boję wsiąść za kierownicę.

Cytat:
Czesc Dziewczyny !

Danielek mial wczoraj maly wypadek . Bylam w kuchni a on stal kolo mnie i trzymal sie raczki od piekarnika , i chyba nozka mu sie powinela , bo przewrocil sie i buzka walnal w ta raczke. Przestraszylam sie strasznie jak zobaczylam , ze mu krewka z buzka leci. Bo ostatnio kolezanka mi opowiadala , ze jej siostry maly stracil dwa zabki ... Jego starsza siostrzyczka probowala Go wyjac z lozeczka a on w tej chwili gryzl szczebelke i nie wiem jak to sie stalo ale stracil zabki . Dlatego pierwsze co zagladnelam w buzke czy zabki sa na miejscu , na szczescie tak . Danielek przygryzl sobie chyba dziaselko . A z dobrych wiadomosci mamy dwa nowe zeby! Przebily sie gorne jedynki!
Dobrze, że na strachu się skończyło.
gratki dla nowych ząbków

My nadal mamy jedynie dwie dolne jedynki.
Stary 2010-05-11, 13:13   #1536
Wojtusia
Zakorzenienie

wróciłysmy ze spacerku, ale fajna pogoda zjemy odbiadek i wyruszamy ponownie moze Oliwka zasnie w wózku to na podwórku posiedzimy a ja popracuje troszke na lapku, jesli internet mi na taka odległość bedzie działał
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:13   #1537
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A mi sie jakos szybko udało Zuzanne naczyc pic z niekapka. Za pierwszym razem nie wyszło ale poszłam po metode i nalałam jej soczku (pierwszay i jedyny raz nierozcienczony) i tak jej posmakował że pociągła i od tego czau pije niezaleznie od tego co jej dam, wode sama rzadko ale czasami sie udaje
----
a chciałam jeszcze was zapytac jakie kremiki do buzi zakupiłyscie na słoneczko? bo ja dalej nie mam, co powiecie o takim z Ziajki?

--------
yyyy doczytałam ze on ma filtr 8
Ja mam taki:

http://produkty.dlarodzinki.pl/produ...Produktu=26661
i dokupiłam jeszcze jakiś z Oriflame - też z filtrem 50 (ale jeszcze nie go nie wypróbowałyśmy)

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
...

Ja kupiłam Musteli, po nasmarowaniu nim Kuba wygląda jak młynarz

Ewidentnie ma zabawę, hmmm...
A próbowałaś z kubeczka Medeli, albo ze zwykłego kubka?

Nie próbowałam, jak napisałaś, że cieknie z niego, to go odłożyłam i czeka na lepsze czasy
Kindze też zostaje biały film na ciele i twarzy po posmarowaniu kremem.
My jeszcze nie próbowałyśmy pić z kubka niekapka, ale chyba czas najwyższy spróbować

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
o...

Synek kuzyna jest pół roku starszy od Martynki, dopiero w marcu przerzucili się na spacerówkę, Martynka na dzień dzisiejszy rozniosłaby mi chyba gondolę

Uwaga mam newsa: Martynka dzisiaj sama usiadła
Moja siostrzenica jeździła w głębokim wózku do roczku i wolała w nim jeździć bardziej niż w spacerówce. W głębokim siedziała przypięta pasami, miała tam dużo miejsca do zabawy, no a jak przychodził czas spania, to się kładła i zasypiała - dodam , że normalnie mieściła się w głębokim Roanie)

dla Martynki

Kinga wieczorami tryska humorem i energią. W czasie, kiedy mam ją położyć spać, ona zaczyna się wtedy najładniej bawić, robi się słodziutka, zaczepia mnie i męża, dzieli się z nami smoczkiem - co jest zachętą z jej strony do zabawy - wyciąga sobie smoczka z buzi i stara się go włożyć mi do buzi lub mężowi. Nie zawsze jej to wychodzi i smoczek raz trafia w policzek innym razem w oko, jeszcze innym w nos. Śmiechu jest przy tym co niemiara.
Stary 2010-05-11, 13:15   #1538
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

przyszedl dzisiaj wozek .........troche mogl byc mniejszy po zlozeniu ale tak jest ok
mam zamiar wytestowac dzisiaj na mojej wyboistej drodze-jak nie zda egzaminu to bedzie tylko na wyjazdy sluzyl a chcialabym zeby dal rade bo jest zgrabny w porownaniu do jumpera

Wojtusia jestem

Svi oczywiscie tesknimy

Texasik dobrze ze nie stracil zabkow a przybylo mu w buzce

P4W mam pytanie odnosnie mojej szczeki........ostatnio caly czas czulam w paszczy posmak krwi i dzisiaj obejrzalam szczegolowo moja szczeke i gorna 4 z prawej strony przesunela mi sie do srodka szczeki
nie wiem o co kaman, ale wygladam jak wampir teraz bo przoduje moj kiel czyli 3 i wlasnie z tej szczeliny miedzy tymi dwoma zebami leci krew
moze wiesz cos na ten temat? moze jakis zab madrosci mi bedzie wylazil czy cos?
oczywiscie wiem ze wizyta u dentysy niezbedna teraz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 13:17   #1539
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
wróciłysmy ze spacerku, ale fajna pogoda zjemy odbiadek i wyruszamy ponownie moze Oliwka zasnie w wózku to na podwórku posiedzimy a ja popracuje troszke na lapku, jesli internet mi na taka odległość bedzie działał
Zazdroszczę pogody. U mnie dzisiaj leje od rana.

Jak zrobić domowym sposobem burito? (nie wiem jak się to pisze) Macie jakieś sprawdzone, proste przepisy?
Stary 2010-05-11, 13:41   #1540
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
a ja jeszcze nie bylam na dworku bo mala spi
a chmur przybywa- zeby tylko nie padalo

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę pogody. U mnie dzisiaj leje od rana.

Jak zrobić domowym sposobem burito? (nie wiem jak się to pisze) Macie jakieś sprawdzone, proste przepisy?
ja zawsze robie z kurczakiem

a placki masz gotowe tak?? bo jesli gotowe to ja zawijam w folie aluminiowa i na chwile do piekarnika

kawalki kurczaka podsmazam w przyprawie do gyrosa(tak lubie)
robie salatke czyli salata, pomidor, papryka, czerwona cebula, sos czosnkowy i mieszam
na placek nakladam salatke, kurczaka i posypuje zoltym serem, zwijam i przypiekam jeszcze chwile w piekarniku

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:

Kinga wieczorami tryska humorem i energią. W czasie, kiedy mam ją położyć spać, ona zaczyna się wtedy najładniej bawić, robi się słodziutka, zaczepia mnie i męża, dzieli się z nami smoczkiem - co jest zachętą z jej strony do zabawy - wyciąga sobie smoczka z buzi i stara się go włożyć mi do buzi lub mężowi. Nie zawsze jej to wychodzi i smoczek raz trafia w policzek innym razem w oko, jeszcze innym w nos. Śmiechu jest przy tym co niemiara.
Wercia robi tak samo

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-11, 13:43   #1541
Wojtusia
Zakorzenienie

czeko bo chciałam zapytać gdzie kupujesz ten brązer Rimmela, wiesz ten w kremie od razu brązujący, ja go kupowałam na all, ale teraz nie ma mojego koloru. Zastanawiam się gdzie go mozna jeszcze kupic oprócz all. Ja mam kolor light matte.
Stary 2010-05-11, 13:50   #1542
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się napiła, ale już chyba skończyłaś swoją

Ja mam prawko od ponad 10 lat, ale niestety nie jeżdżę wcale. I pomimo tego, że mamy samochód to ja jakoś się boję wsiąść za kierownicę.

Dobrze, że na strachu się skończyło.
gratki dla nowych ząbków

no właśnie bo najtrudniej jest jeździć jak się już ma prawo jazdy, ale wie sie to dopiero po kursie i egzaminie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
przyszedl dzisiaj wozek .........troche mogl byc mniejszy po zlozeniu ale tak jest ok
mam zamiar wytestowac dzisiaj na mojej wyboistej drodze-jak nie zda egzaminu to bedzie tylko na wyjazdy sluzyl a chcialabym zeby dal rade bo jest zgrabny w porownaniu do jumpera

Wojtusia jestem

Svi oczywiscie tesknimy

Texasik dobrze ze nie stracil zabkow a przybylo mu w buzce

P4W mam pytanie odnosnie mojej szczeki........ostatnio caly czas czulam w paszczy posmak krwi i dzisiaj obejrzalam szczegolowo moja szczeke i gorna 4 z prawej strony przesunela mi sie do srodka szczeki
nie wiem o co kaman, ale wygladam jak wampir teraz bo przoduje moj kiel czyli 3 i wlasnie z tej szczeliny miedzy tymi dwoma zebami leci krew
moze wiesz cos na ten temat? moze jakis zab madrosci mi bedzie wylazil czy cos?
oczywiscie wiem ze wizyta u dentysy niezbedna teraz
nie chciałabym Cię martwić, ale to raczej nic dobrego - koniecznie idź do lekarza i po drodze zrób RTG tej okolicy jak Twój lekarz nie ma możliwości zrobienia zdjęć u siebie - na pewno coś się dzieje w kości skoro ząb się przesuwa
a przesuwa się jakby równo/osiowo, czy raczej tak się skrzywił w stronę podniebienia?

wróciliśmy ze spaceru, zrobiłam kilka zdjęć - jak znajdę chwilkę to wrzucę
no i nagrywałam trochę mojego Smyka, ale tylko chwilkę, bo bałam się go zostawić i zająć się kamerą

EDIT: nie wrzucę teraz zdjęć, bo w nowym laptopie nie mam jeszcze skonfigurowanego Bluetooth'a, a fotki robiłam komórką

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-05-11 o 13:54
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:05   #1543
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
-------
U nas nocka OK, Antonio wstal o 6, ale tatus sie nim zajal, ja moglam pospac do 7.30 .Tak po cichu dodam, ze od tygodnia Antos przesypia nocki. Cale. . Tylko raz wstal o 4 rano na mleko, ale to dlatego, mysle, ze zjadl mniej w ciagu dnia, a szczegolnie na kolacje.
ale ciiii...
no to brawo (tak cichutko)

Cytat:
Czesc Dziewczyny !

rany, dobrze że skończyło się na dwóch dodatkowych ząbkach

Cytat:

EDIT: nie wrzucę teraz zdjęć, bo w nowym laptopie nie mam jeszcze skonfigurowanego Bluetooth'a, a fotki robiłam komórką

eee, a kabla nie masz?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:08   #1544
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

eee, a kabla nie masz?
do komórki nie, ale zobaczę czy pasuje ten z aparatu...

nie pasuje - wrzucę wieczorem jak małż skonfiguruje

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-05-11 o 14:10
Stary 2010-05-11, 14:35   #1545
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
nie pasuje - wrzucę wieczorem jak małż skonfiguruje
to czekamy

Pojechałam z małą odebrać zamówione warzywa ekologiczne, nakupiłam tego wszystkiego jak głupia, ona będzie to chyba do końca świata jadła

A przy okazji: podajecie dzieciaczkom fasolkę? Też kupiłam i nie mam pomysłu jak ją przyrządzić...

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-05-11 o 14:37
Stary 2010-05-11, 14:49   #1546
Ania0104
Zakorzenienie

my juz po obiadku, pranie bylismy wywiesic i z psem na spacerze Bartosz siedział na trawce i bawił się spinaczami
Za chwile znów idziemy do wózka, bo teraz drzemka będzie na świerzym powietrzu

co to ja jeszcze miałam aaaaaaaaaaaaaaa
chciałam pogratulować naszym dreptajacym dzieciaczkom ... Kubusiowi Tomusiowi ... komu jeszcze

Cytat:
a jaki wózek kupiłaś? bo jestem nie w temacie ostatnio
mój jumper ledwie mieści się do samochodu /stelarz do bagaznika, a siedzisko na tylnim siedzeniu obok fotelika oczywiscie duze koła zdjęte/

aha ... Miramej - Bartuś ma 75 cm i waży 8200g ... dane z niedzieli

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

uhmmm skleroza

p4w ja też mam pytanko do Ciebie byłam ostatnio u dentysty /ułamałam kawałek 4 na migdałku / i pytałam o wybielanie jedynki /była leczona kanałowo i wynarwiana/ teraz jest strasznie ciemna - bleeee ... no i pan dentysta mi powiedział, ze możemy już go wybielać nawrt jak karmię, bo to działa miejscowo
Pamietam, ze Ty kiedys pisałaś, ze raczej nie można ??? to jak to jest?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:50   #1547
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
to czekamy

Pojechałam z małą odebrać zamówione warzywa ekologiczne, nakupiłam tego wszystkiego jak głupia, ona będzie to chyba do końca świata jadła

A przy okazji: podajecie dzieciaczkom fasolkę? Też kupiłam i nie mam pomysłu jak ją przyrządzić...

ja jeszcze nie dawałam, ale jeśli już to ugotowaną

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-11, 15:04   #1548
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
za jedną rączkę nie zawsze chce - jak się rozrusza i rozbryka to tak
a za dwie rączki to prawie biegnie

Cytat:
ja wczoraj kupiłam Lirene 50+ a w domu zobaczyłam, ze jest on dla dzieci od 1 roku
To już niedługo , a to jest mineralny filtr?

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
No tak A jaki rozmiar nosisz?
(...)
---

Wczoraj zdemontowałam obgryzioną karuzelę i co? Maciek zaczął obgryzać łóżeczko

Pisałyście o wygłupach przy kąpieli. My też mamy swoje małe rytuały Jak Maciuś ląduje w wanience, mama chowa się pod i wyskakuje z "a-ku-ku" raz z jednej raz z drugiej strony. Niestety kończy się tym, że jestem ochlapana wodą (Maciek tak ze szczęścia chlapie)
Przy wyjmowaniu tatulek unosi wysoko synka i "pruka" Mu w brzuszek, po tym Maciuś ląduje na ręczniku. Maciek codziennie czeka na te zabawy
36 albo 34 (zależy gdzie)

Ja też wyskakuję spod wanienki z "a kuku"

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

BWT bramka fajna, wlasnie taka mamy.
(...)
U nas nocka OK, Antonio wstal o 6, ale tatus sie nim zajal, ja moglam pospac do 7.30 .Tak po cichu dodam, ze od tygodnia Antos przesypia nocki. Cale. . Tylko raz wstal o 4 rano na mleko, ale to dlatego, mysle, ze zjadl mniej w ciagu dnia, a szczegolnie na kolacje.
ale ciiii...
Ja zamówiłam wczoraj, ale wersję Premium

, ale

Cytat:
dzień dobry wtorkowo
Na kawkę się spóźniłam,ale moze krótaś będzie piła kolejną to się dołącze

Bartosz ucina sobie drzemkę a ja mam tyle pracy, ze nie wiem od czego zacząć chyba umyję najpierw włoski, bo musimy wyskoczyc na miasto zorientować sie jakie drzwi wewnętrzne proponują donaszego domku /kolory, ceny, itp/ a jak nic ciekawego nie znajde to zaczne szukać na all ... chociaż wolała bym najpierw po allegro pobuszowac bo to łatwiej - Bartek lubi wycieczkido sklepów ale nie za długie

No właśnie nie wiem, ale już kiedyś mnie tak bolało /ledwo maturę z polskiego napisałam, bo nie mogłam wysiedziec na krześle tyle czasu / potem zaczęłam chodzić na aerobik i jakos samo przeszło ... oczywiście ulekarza tez byłam, ale zaczęła miwymyślać, ze to moze nerki, albo jajniki i nawet skierowania na jakieś prześwietlenie nie dostałam- no głupia baba
Owocnych poszukiwań

, mam nadzieję, że teraz trafisz do lepszej lekarki

Cytat:
nie no przecież się chwalę
Tomuś dziś zrobił do taty "pa pa", chodzi przy meblach bardzo sprawnie i pewnie, wstaje gdzie się tylko da, żadna zabawa na siedząco nie jest fajna (oprócz układania misia z kółeczek o różnej średnicy - nie umie tylko zatknąć głowy),
nic więcej nowego

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

nie nadrabiam bo nie mam mocy
nie bylo mnie od soboty bo od soboty nocujemy u tesciowej bo tesc wyjechal i bedziemy tu do czwartku prawdopodobnie a tu nie mam czasu wejsc na kompa

to tak jakby ktos za mna tesknil
Cześć Zgubo

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 15:05   #1549
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny !

, dobrze, że nic bardzo poważnego się nie stało.
Gratuluję nowych ząbków

Cytat:
jak ten wizaż wciąga
Serio?

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Naprawde trzeba teraz uwazac na te nasze dzieciaczki. Lena np potrafi juz wejsc na stopien przy wannie Ostatnio weszla na fotel/lezanke i spadla Cale szczescie nic sie nie stalo, wlasciwie to nawet nie zaplakala. No i bujaczek tez sluzy juz do innej zabawy. lapie sie palaka z zabawkami, staje na siedzisko i tak sie buja Maly tarzan mi rosnie
Niezła jest , Kuba dzisiaj po raz pierwszy sam wdrapał się do leżaczka, strach pomyśleć, co dalej

Cytat:
Dzień Dobry

A ja dopiero wstałam
(...)
Czy któraś ma jeszcze ochotę na kawkę ze mną?
Spóźniona i śpiąca duszyczka zaprasza
Cieszę się, że chociaż od czasu do czasu porządnie się wyśpisz

, a mogę dopiero teraz dołączyć?

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Może to i lepiej niż z niczym w portfelu?

Kaskaderzy
(...)
~~~~~~~~
Od wczoraj u sąsiadów remont i ciągle coś wiercą - u mnie w domu jest taki hałas, że chwilami musimy z Mężem rozmawiać podniesionym głosem Tzn. rozumiem, że ludzie muszą kiedyś robić remonty, ale ciężko to znieść No to się wygadałam
Jednakowoż przydałoby mi się coś nowego do ubrania

No , Tymka to jeszcze rozumiem - staje na nóżki od dawna, ale Kuba?

Współczuję

Cytat:
Mamy sąsiada turka (z polską żoną) i wydaje mu się chyba, ze można. Ogólnie jest b. miły i sympatyczny, ale te remonty....
Jak się wprowadziliśmy, to składał meble do 3 w nocy. A że mieszkanie ma nad nami i obok też (dwa połączone), to stukał nam w sufit sypialni, jak łączył elementy...

Cytat:
Cześć. Obiecywałam sobie, że w tej części będę się częściej udzielać, a tu okazało się, że nie mam nawet czasu, żeby Was czytać na bieżąco. Lecę poczytać, póki mogę.

Cytat:
To tak, jak my

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-11, 15:09   #1550
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
My jeszcze nie próbowałyśmy pić z kubka niekapka, ale chyba czas najwyższy spróbować
(...)
Możecie spróbować, czemu nie

Hehe , a potem ładnie zasypia?

Cytat:

I o jeden dzień dłużej

Ja nie podpowiem z wiadomych względów

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
aha ... Miramej - Bartuś ma 75 cm i waży 8200g ... dane z niedzieli
Dzięki za odpowiedź , Bartuś jest wyższy od Kuby o 2 cm

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-11, 15:30   #1551
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Jednakowoż przydałoby mi się coś nowego do ubrania

To tak, jak my
szukasz czegoś konkretnego czy ogólnie?

no i my oczywiście

Stary 2010-05-11, 15:38   #1552
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
szukasz czegoś konkretnego czy ogólnie?

no i my oczywiście
Ogólnie, zawartość mojej szafy nie dość, że uboga, to przypomina czasy króla Ćwieczka

To się wie

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-11, 15:39   #1553
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czeko bo chciałam zapytać gdzie kupujesz ten brązer Rimmela, wiesz ten w kremie od razu brązujący, ja go kupowałam na all, ale teraz nie ma mojego koloru. Zastanawiam się gdzie go mozna jeszcze kupic oprócz all. Ja mam kolor light matte.
ja go kupilam jeszcze w IE wiec nie pomoge- rzadko go uzywam
mam ten sam kolor
Cytat:

nie chciałabym Cię martwić, ale to raczej nic dobrego - koniecznie idź do lekarza i po drodze zrób RTG tej okolicy jak Twój lekarz nie ma możliwości zrobienia zdjęć u siebie - na pewno coś się dzieje w kości skoro ząb się przesuwa
a przesuwa się jakby równo/osiowo, czy raczej tak się skrzywił w stronę podniebienia?
wlasnie tak i teraz jest jakby schowany za 3
dzieki za porade ze zdjeciem
chyba bede musiala isc prywatnie bo na nfz oczywiscie sie czeka po 3 mce

Cytat:

a jaki wózek kupiłaś? bo jestem nie w temacie ostatnio
mój jumper ledwie mieści się do samochodu /stelarz do bagaznika, a siedzisko na tylnim siedzeniu obok fotelika oczywiscie duze koła zdjęte/
mam chicco multiway-fakt ze sklada sie w parasolke to juz duzy plus ale myslalam ze mniejszy bedzie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-11, 16:06   #1554
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogólnie, zawartość mojej szafy nie dość, że uboga, to przypomina czasy króla Ćwieczka

To się wie
no u mnie podobnie,

Najgorsze to Wam powiem że nie mam czegoś takiego jak swój styl...sama nie wiem co kupować, kasą nie pachnę więc trzeba by jakoś rozsądnie, najgorsze to właśnie letnie rzeczy bo ostatnie "normalne" kupowałam dwa lata temu. Jak chodziłam do pracy to wiadomo, innego typu rzeczy kupowałam, teraz to masakra

Martynka bawi się zakrętkami od butelek..od 15 minut cisza jak makiem zasiał

Czas edycji: 2010-05-11 o 16:10
Stary 2010-05-11, 16:16   #1555
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie podobnie,

Najgorsze to Wam powiem że nie mam czegoś takiego jak swój styl...sama nie wiem co kupować, kasą nie pachnę więc trzeba by jakoś rozsądnie, najgorsze to właśnie letnie rzeczy bo ostatnie "normalne" kupowałam dwa lata temu. Jak chodziłam do pracy to wiadomo, innego typu rzeczy kupowałam, teraz to masakra

Martynka bawi się zakrętkami od butelek..od 15 minut cisza jak makiem zasiał
Więc łącz się w bólu

"Mój styl" jest podyktowany jako takim wyglądem w danym ubraniu , czyli ogólnie beznadzieja

A jakie to zakrętki? Od jakich butelek? Może magiczne?

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-11, 16:19   #1556
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A jakie to zakrętki? Od jakich butelek? Może magiczne?
zwykłe od wody mineralnej, muszę tylko pilnować, żeby do buzi nie brała, poza tym to fascynacja nieziemska, nie wiem co ona w tym widzi, nawet ukochane kulki z Fishera leżą nietknięte

Zmykam, TŻ ma przyjechać wcześniej i jedziemy do mamy

Czas edycji: 2010-05-11 o 16:21
Stary 2010-05-11, 16:26   #1557
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
zwykłe od wody mineralnej, muszę tylko pilnować, żeby do buzi nie brała, poza tym to fascynacja nieziemska, nie wiem co ona w tym widzi, nawet ukochane kulki z Fishera leżą nietknięte
No to na Kubę też powinny podziałać, nie?
Boisz się, że połknie, czy z jakichś innych powodów nie chcesz żeby brała je do buzi?
Co tam kulki Fishera, phi

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

W takim razie do potem

Miłych odwiedzin

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-11, 16:33   #1558
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
mam ten sam kolor

wlasnie tak i teraz jest jakby schowany za 3
dzieki za porade ze zdjeciem
chyba bede musiala isc prywatnie bo na nfz oczywiscie sie czeka po 3 mce

mam chicco multiway-fakt ze sklada sie w parasolke to juz duzy plus ale myslalam ze mniejszy bedzie
nie wiem jak u Was, ale u nas taką poradę i informację na podstawie zdjęcia uzyskałabyś gratis (pracuję w prywatnym gabinecie) przynajmniej ja nie biorę za rozmowę i badanie pieniędzy (bo jedna moja pazerna koleżanka bierze pieniadze za wszystko co się da, gdyby mogła to doliczyłaby coś jeszcze za patrzenie na nią )

powodzenia i daj znać co i jak
jeśli miałabyś ochotę to bardzo chętnie pomogę w miarę moich odległościowych mozliwości oczywiście (nawet mozesz zeskanować zdjęcie i mi na maila wysłać, albo poproś o wersję cyfrową)

jak sie jakby schowała za 3 to może to jednak problem zgryzowy (może masz zgryz krzyżowy i dlatego tak Ci się ząbek skrzywił) - no ale tego nie wiem, bo Cię nie widzę, a trzeba wykluczyć poważniejsze problemy niż wada zgryzu

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-05-11 o 16:36
Stary 2010-05-11, 16:36   #1559
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

To już niedługo , a to jest mineralny filtr?

zdaje się ze tak , ja mam ten tyle że nie z delfinkiem a z gwiazdką, i na opakowaniu jest napisane ze dla dzieci od roku, a na stronie Lirene że dla dzieci od 6 mz chyba ze jakąś starą wersję mam?

o TAKI dokładnie mam a na stronie piszą że od 7 mż, ale rozbieżności mają
Cytat:
mam ten sam kolor
aha, w takim raze bede szukała dalej na All

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Aa zapomniałam wam napisać, po wczorajszym lubczyku miałam sny o przytulankach z mężem moze dzisiaj też zjem rosołku z lubczykiem

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-11 o 16:34
Stary 2010-05-11, 16:43   #1560
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
zdaje się ze tak , ja mam ten tyle że nie z delfinkiem a z gwiazdką, i na opakowaniu jest napisane ze dla dzieci od roku, a na stronie Lirene że dla dzieci od 6 mz chyba ze jakąś starą wersję mam?

o TAKI dokładnie mam a na stronie piszą że od 7 mż, ale rozbieżności mają
Nie mogą się zdecydować

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości