|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
Ja jestem ...kupujemy z chrzestnym na spółkę X boxa najnowszego, a do tego naturliś eurasy ![]() Mieliśmy o to spięcia z mężem wczoraj...bo dla niego to za dużo..i nie kuma że to dziecko mojej siostry, ja jestem chrzestną i w życiu dziecku nic nie dałam, bo widuję go raz na rok, więc tylko wtedy jakieś kino, gra i to na tyle.
![]() |
#3272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
X box kosztuje 1100 zł. Czyli po 150 e....to moim zdaniem 150 e jeszcze trzeba dać...mój brat do tego x boxa daje 300 e ![]() I tak będę tą biedą ciotką ![]()
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny. mam nadzieję że będzie ok ale jest nerwowo.
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
przegięcie te komunie. Ostatnio coś widziałam w tv, chyba w faktach na tvn, że moda teraz taka, że te komunie to się jak małe wesela organizuje, łącznie z podjechaniem pod kościół limuzyną, imprezą dla całej rodziny w knajpie i różnymi innymi elementami, które powodują, że kosztuje to w sumie nawet 10 000
No i oczywiście prezenty są coraz bardziej wypasione - mam wrażenie, że niedługo na komunię będzie trzeba samochody albo mieszkania kupować |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
Ja tam jestem przeciwna "bogatym" prezentom, bo to nie jest w tej całej ceremonii najważniejsze, ale wiadomo, że dzieciom tylko o to chodzi. Jak słyszę że np. teraz dzieciaki życzą sobie już nie rower, a quad to normalnie ręce opadają!!
Co do prezentu... wiadomo budżet to raz, a dwa to czy chcesz żeby to był prezent-pamiątka, czy coś takiego "na teraz". Łatwiej też kupuje się dzieciom, które wszystkiego nie mają. Kiedyś czytałam o takich prezentach i bardzo spodobał mi się pomysł prezentu wycieczki. Oczywiście to raczej od chrzestnych, bo to droższa impreza, ale na pewno dzieciak zapamięta na długo (np. Disneyland). Mała ma przekłute uszy? może jakieś kolczyki? karnet na jakieś zajęcia? odtwarzacz dvd taki mały przenośny? może lubi rysować? - znalazłam coś takiego http://www.allegro.pl/item1027288251..._xp_vista.html a może bon prezentowy do sklepu z zabawkami? (o ile takie są?) ooo albo jak to mała strojnisia to może sesja zdjęciowa u fotografa? pamiątka na zawsze w postaci zdjęć i dobra zabawa dla małej ![]() Jak Ci bardzo nie zależy włóż po prostu kasę do koperty ![]()
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-05-11 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 | |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]() Dzięki ![]() ![]() Jestem cholernie monotematyczna, ale serio dawno nie byłam taka zadowolona z siebie jak teraz! Do ostatniej chwili myślałam, że po prostu zostanę przepchnięta przez tą obronę z kiepskimi pracami i kiepską oceną... Moje obrazy były słabo oceniane... A tu nagle w akcie desperacji, w ostatniej chwili się udało! W zasadzie przez jedną moją dość odważną decyzję moje obrazy nagle stały się dobre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, koniec tych bredni, zabieram się za ostatnie poprawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś zostawało się zegarek, rower, rolki i każdy był zadowolony. Pamiętam jak za kasę którą dostałam rodzice kupili mi mały tv do pokoju i wieżę ![]() Rozważaliśmy biżuterię ale ma jej na prawdę dużo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie dzięki za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Zakorzenienie
|
hehe jaka radość
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() cieszę się że z tabletem trafiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma na to szans ![]() ![]() Pamiętaj, że obrona to formalność. Skoro prace są OK....to nikt nie będzie chciał Cię udupić. Będzie dobrze ![]() ___________ Co do komunii. Akurat syn mojej siostry bardzo sie wczuł duchowo w ten sakrament. Na imprezie to chyba bardziej nam zależy..w końcu się spotkamy całą rodziną ![]() A dla mnie to małe wakacje przy okazji - bo na tydzień jedziemy ![]()
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Fruwam pod sufitem!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że ja przez najbliższe kilka lat nie będę musiała iść na żadną komunię ![]() ![]() No i skończyłam poprawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam tabletu, ale dopiero od 1,5 roku. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- A prezent za 1000 zł to dla mnie przegięcie. Sama jestem chrzestną i może do czasu komunii malutkiej Hani będę zarabiać więcej kasy, ale już sam fakt ofiarowania tak drogiego prezentu dziecku wydaje mi się przesadzony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, w necie też go można używać, tylko pytanie - po co? Ewentualnie w podstawowym programie Paint.
Co za czasy - teraz dziecko, zamiast używać kredek i kartki, będzie rysowało swoje gryzmoły w komputerze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie do końca, tzn. profesjonalny tablet tak, ale to z kolei spory koszt, natomiast taki tani zwykły nie nazwałabym profesjonalnym narzędziem ![]() a jeżeli chodzi o dzieci i komputery zaskakująco szybko wszystko maluchy teraz łapią Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ właśnie na niej schudł 5 kg i dalej chudnie. Jestem z niego bardzo dumna, bo w ogóle nie grzeszy ![]() ![]() Wiesz, można się było spodziewać, że TŻ 'spuchnie' jak tak ostro siłkuje i wcina odżywki ![]() ![]() A ja jstem szalenie zadowolona, bo bardzo dużo udało nam się dziś załatwić ![]() Odebrałam ten cholerny dyplom w końcu, zamówiliśmy obrączki, zrobiliśmy zakupy w Ikei, w Castoramie, umówiłam się do fryzjera..cool ![]() Co do obrączek, to wybraliśmy klasyczne, okrągłe, całe z żółtego złota...i wyobraźie sobie, że w całym natłoku spraw zapomnieliśmy wspomnieć o grawerze...więc załatwimy to przy odbiorze ![]() ![]() A jeszcze się cieszę, bo odbierając dyplom spotkałam moją promotorkę i dowiedziałam się, że uczelnia będzie organizowała 6-tygodniowe kursy doszkalające z języka, np. język w biznesie, język w turystyce...super. Muszę się koniecznie zapisać...bo angielski, niemiecki czy francuski, to można znaleźć wszędzie takie kursy, a z 'moim' językiem już tak łatwo nie jest ![]() Haniu, ja też się nie cieszę, że nie pojechałam, biorąc pod uwagę nasze spotkanie...ale tak jak już wcześniej gadałysmy...ze spotkaniem nie ma problemu...tylko musi się znaleźć trochę czasu i chęci ![]() Co do prezentów komunijnych, to ja też nie jestem zwolenniczką takich drogich. Quady, laptopy itp...no nie, bez przesady. Ja pamiętam, że na komunię dostałam głównie złotą biżuterię...i przynajmniej mam teraz pamiątkę jakąś... Ok, ale się rozpisałam...idę sadzić surfinie na balkonie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuje rady
![]() Butter jest jakis wątek na forum odnosnie grawerki i tam jest wiele pomysłów takich własnie zdan podzielonych na 2 obraczki |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prezentu dla babci, to ja bym poszła w jakiś fajne kosmetyki kąpielowe, kolczyki, albo np książkę związaną z babci hobby, jesli jakieś ma ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Dziewczyny, a czy któraś z Was zażywała kiedyś coś takiego jak Bio Cla czy tego typu specyfiki?Czy to działa albo jest w miarę zdrowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąz kiedys to brał, ale nie widziałam niestety efektów jakos specjalnie po tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | ||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czeremchowa ja kompletnie nie mam pomysłu. Idealna byłaby biżuteria, zegarek itp., ale skoro wszystko ma ![]() ![]() super ![]() ![]() ![]()
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2010-05-11 o 18:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
Butter to i ja ci zaraz na pw napisze maila to poprosze o te dietkę. TZ ma jeszcze 12 kg do zrzucenia wiec moze sie sprawdzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Madlen, z okazji urodzin wszystkiego najlepszego, miłości, przyjaźni, samoakceptacji i szczęścia z TŻ. No i jeszcze, żeby wam się ten interes dobrze rozwinął ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
cześć jak gorąco dziś
![]() Madlen wszystkiego najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
Cześć...
Madlen, wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin, Kochana. Dużo szczęścia, miłości, spełnienia wszystkich marzeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Butter dzięki za dietkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.