Wrześniówki - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 15:57   #1501
arnama
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki

szczerze to ja nawet nie wiedziałam że świadkom trzeba dziękować tak jak np rodzicom
Albo się z tym jeszcze nie spotkałam, albo jakoś ominęła to moja uwaga
Jeśli chodzi o dziękowanie rodzicom to nie wiem czy zdobędę się na jakieś słowa do mikrofonu, bo mnie paraliżuje na myśl o wystąpieniach publicznych Może będę w takiej euforii i jeszcze Że zdobędę się na to, ale na dzień dzisiejszy na to nie liczę. Po prostu orkiestra ich poprosi a my wręczając podziękujemy 'na ucho' każdemu z nich osobiście
A co do świadków....
Może po prostu po weselu, jak dostaniemy zdjęcia od fotografa to zrobimy jakieś małe albumy i wydrukujemy jakiś tekst i złożymy im wizytę z podziękowaniami
Druhen nie mam będą tylko dwie moje młodsze kuzynki, Takie dżagunie - żeby się TŻ dobrze poczuł w tych trudnych chwilach
które pojadą po pana młodego i wprowadzą go do kościoła, bo mnie wprowadzi tatuś

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 17:01   #1502
Mała!
Zakorzenienie

Mnie też skręca na tz myśl, może nie tyle fakt wystapienia ale fakt iz bede mówic w takich emocjach , jestem beksa...i juz! w dodatku bardzo szybko się wzruszam...jak beda tak na mnie patrzeć...to słowa nie powiem bo każde słowo doprowadzi mnie pewnie do lawiny łez....
Więc będzie raczej krótkie podziękowanie, kilka słów...
A jeśli chodzi o świadków to mi bardzo zależy żeby ich jakoś wyróżnić...to taki dzień w którym chciałabym aby bliscy wiedzieli jak są dla Nas ważni i nie chodzi tu o jakies materialne prezenty...chyba poprostu zdecyduję sie na podziekowanie na poprawinach tak indywidualnie wręczymy im jakis drobiazg winko i nasz mały album lub foto w ramce...z dedykacja i podziekowaniem...a na weselu powiem ,że im równiez serdecznie dziękujemy.
no zobaczymy co mi jeszcze do głowy wpadnie...BARDZO fajny pomysł z tym wprowadzaniem TŻ-ta u Nas chyba Jego i mnie wprowadzą rodzice.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 17:29   #1503
laborek
Rozeznanie

Szczerze dziewczyny mi się publiczne podziękowania nie podobają, ale to jest tylko moje zdanie ja ogólnie w uczuciach do rodziny nie jestem wyniosła, ale uważam, że takie rzeczy powinno się mówić tylko do "ucha" rodziców. Piosenka z podziękowaniem jak najbardziej na tak, ale podziękowania to już osobiście... ale wam zazdroszcze, że wy już w tym roku
Właśnie dziewczyny jakie macie pomysły na prezenty dla rodziców, bo kwiaty odpadają, chciałabym coś orginalnego...?
laborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 18:32   #1504
ashe
Raczkowanie

My rodzicom podziękujemy po błogosławieństwie..dla mnie takie na śreodku jakies tańce w kółkach to troche szopka..owszem dziekować ale nie na pokaz dla wszystkich i może jeszcze jakieś tańce w kółkach to nie ja ani mój Tż ..
Co do podziękowań to moja mama uwielbia storczyki wiec jakiegoś giganta dostanie..tata jakiś fjanie zapakowany alkohol..a teściowa...hmm...jeśli w ogóle się pojawi to pewnie też kwiata.
ashe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:39   #1505
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Witaj Mała!

Ja tu wprawdzie rzadko pisze,ale postaram się bywac i udzielać się tu częściej.
Co do zaproszeń,to nasze dzisiaj zostaly wysłane,więc jutro a bardziej w środe powinny już przyjśc.
Noi nasze zaproszenia przyszły już dzisiaj.
Jestem w bardzo pozytywnym szoku,że przyszły tak szybko.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:46   #1506
Mała!
Zakorzenienie

U mnie błogosławieństwo jest w Kościele...a też o tym myślałam...ale u nas ta opcja odpada, tańce w kółeczku przy "Códownych rodziców mam"( aczkolwiek piosenka piękna i nadaje się jak najbardziej) ale to też nie nasza bajka...zadedykujemy rodzicom ich ukochane kawałki...wszystko odbędzie sie to w trakcie wesela...wręczymy im albumy ze zdjęciami i kosze smakołyków, usciskamy, szepniemy cos do uszka i już! myslę, że odbedzie sie to raczej spontanicznie i naturalnie bez ułożonego tekstu i planu.
Chociaż lubimy mieć wszystko dobrze zaplanowane

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Super!
No to zostaje tylko je rozdać i czekać na potwierdzenie przybycia

Stary 2010-05-11, 20:04   #1507
madmuazelle
BAN stały

Co do podziękowań,to my chcemy to zrobić właśnie po błogasławieństwie. A noi też myślałam o storczykach i np jakimś dyplomie np z naszym zdjęciem,widziałam fajne pudełeczko do tego,a potem zakupi się ramke i będzie można powiesić na ściane.

Mała,zaproszenia rozdawać będziemy na początku lipca.
Stary 2010-05-11, 20:26   #1508
~ania_87
Rozeznanie

Ja myślałam o takim storczyku. w moim przypadku to chyba najlepsze rozwiązanie

~ania_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:44   #1509
madmuazelle
BAN stały

aniu,fajne te storczyki w takim wazonie.

Któraś z Was pisała o podziekowaniu dla świadków.Też się z tym nie spotkałam,u mnie tego nie będzie.Aczkolwiek chciałabym i mysle nad podziękowaniem dla naszych 2 małych druchenek.wiecie,one tez pewnie beda troszke zestresowane. A nagroda za dzielne wykonanie zadania noszenie obraczek i sypanie kwiatków po wyjściu z Kościoła im się nalezy.Napewno się uciesza.Tylko narazie nie mam pomysłu co by mogło być nagrodą.Wiadomo,że to nie ma być nic kosztownego,a bardziej symboliczne.
Stary 2010-05-11, 21:59   #1510
mafda
Zadomowienie

ja dzisiaj zamówiłam w końcu te zaproszenia
ale narazie tylko dla młodszych gości dla tzw starszyzny czekam na aukcję bo ciągle jej nie ma :/ ale w tym tygodniu niby będą wystawione
ja juz mam wymyslone podziękowania dla rodziców ( dla mam na 100%, dla tatuśków na 1% ), a co do podziekowań dla świadków to chyba nie planuje nic oficjalnego. Każdy z nas podziękuje z osobna bo to nasi odwieczni przyjaciele. Dostaną winko i wódeczkę, ciacho a potem zdjęcia. W moich sronach nie ma zwyczaju dziękowania świadką.
Stary 2010-05-11, 22:04   #1511
madmuazelle
BAN stały

mafda, za zamówione zaporszenia.

Pokaże Wam jak będą wyglądać nasze zaproszenia.Wprawdzie zdjęcie z neta,bo naszych nie widziałam na żywo,gdyż nie przybywam obecnie w Polsce.
Rulniki,biały perłowy papier z wstążeczkami czerwonymi.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-05-11 o 22:06

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 22:20   #1512
mafda
Zadomowienie

mój tz chcial ruloniki ładne
Stary 2010-05-11, 22:35   #1513
madmuazelle
BAN stały

mafda,dzięki. I zdecydujecie się też na ruloniki???
Stary 2010-05-11, 22:49   #1514
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny poradzcie mi cos plis!!! co mozna wymyslec na te podziekowania dla rodzicow?? jakie prezenty?
dodam, ze moj tato nie przywiazuje wagi do zadnych albumow, ramek do powieszenia,zdjeć, kwiatkow, pudełeczek
dla niego to niepotrzebny badziew, mojej mamie to chyba obojetne ona sie bedzie cieszyc ze wszystkiego a najbardziej z naszego szczescia a tesciowi to juz wogole nie wiadomo co by mozna bylo kupic.Wiec co wymyslicie dla tej 3ki? pomozcie

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:51   #1515
madmuazelle
BAN stały

czaszka, np: kosze ze słodyczami i z dobrym alkoholem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 22:59   #1516
arnama
Zakorzenienie

Skoro im na tym nie zależy to nic nie klupujcie, tylko słowem podziękujcie (też nie przy wszystkich) a po weselu, kiedy dostaniecie już zdjęcia wręczcie parze rodziców i teściowi albumy ze zdjęciami ze ślubu. Będzie to dobra pamiątka

Stary 2010-05-12, 10:19   #1517
bardoti
Przyczajenie

Mi też się nie podobają taniec w kułeczku przy z góry określonej piosence. Pewnie poprosimy rodziców na środek i wtedy im do uszka wyszeptamy życzenia , a w tle coś innego poleci z głośników. Ale prezent chciałabym sentymentalny im wręczyć. Inne pomysły, które przychodza mi do głowy:

- bilety do teatru, opery, itp
- wyjazd gdzieś na weekend
- zaproszenie na romantyczną kolacje dla dwojga (wcześniej można pewnie umówić się w jakiejś restauracji na taki bon dla rodziców)
- bon na masaże czy inne zabiegi (tatom też się moze wbraw pozorom spodobać)

Tyle mi do głowy przychodzi. My pewnie pozostaniemy jednak przy albumie, chociaż mój Ukochany jeszcze o tym nie wie
bardoti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:35   #1518
czaszka_
Zakorzenienie

no wlasnie mi sie wydaje ze to takie na pokaz dawanie prezentow przy wszystkich wiec pewnie standardowo bedzie "Cudownych rodziców mam" i pewnie bukiet dostaną symbolicznie a juz po slubie lub przed im damy po jakims prezencie mamie pewnie jakas ramke i storczyki(bo tez uwielbia) a tacie pewnie jakies dobre whisky a tesciowi nie mam pojecia hehe

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez bardoti Pokaż wiadomość
. Inne pomysły, które przychodza mi do głowy:

- bilety do teatru, opery, itp
- wyjazd gdzieś na weekend
- zaproszenie na romantyczną kolacje dla dwojga (wcześniej można pewnie umówić się w jakiejś restauracji na taki bon dla rodziców)
- bon na masaże czy inne zabiegi (tatom też się moze wbraw pozorom spodobać)

Tyle mi do głowy przychodzi. My pewnie pozostaniemy jednak przy albumie, chociaż mój Ukochany jeszcze o tym nie wie
no wlasnie rodzice sie beda ze wszystkiego niby cieszyc fajne masz pomysły ALE tylko moj tato jest tak jakby .....nigdy go nic nie zadowoli do kina teatru nie pojdzie, do restauracji tez nie.Na wyjazd nie pojedzie a jakies zabiegi tym bardziej nie pojdzie hehe

Stary 2010-05-12, 14:57   #1519
ashe
Raczkowanie

moja mam się smiała ze ona by chciała mieć weedend w jakimś spa...jak zostanie nam kasy to sie zobaczy może moim rodzicom z racji tego że zawięszkość oni płacą i załatwiają to dostaną odrobinę relaksu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 15:52   #1520
madmuazelle
BAN stały

Ashe,my wlansie chcemu ufundowac rodzicom wyjazd. Mam taka stronke,ze mozna zrobic prezent tzn podarowac vaucher na wyjazd.I kobieta tam ustala co bedzie/jakie atrakcje i cena.
Stary 2010-05-12, 16:21   #1521
arnama
Zakorzenienie

wyjazd bardzo fajny pomysł, ale zbyt drogi jak na naszą kieszeń. Poza tym teściu pracuje za granicą więc ciężko było by trafić z urlopem...
W ogóle to mi się wydaje że moi rodzice nie przyjęli by tak drgiego prezentu... Potem chcieli by oddawać itp
My tak symbolicznie, po prostu kwiaty a z tym środkiem to macie rację, na pewno moja mama wolała by nie wychodzić na żadne środki, więc może rzeczywiście po błogosławieństwie?

Stary 2010-05-12, 16:52   #1522
ashe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
My tak symbolicznie, po prostu kwiaty a z tym środkiem to macie rację, na pewno moja mama wolała by nie wychodzić na żadne środki, więc może rzeczywiście po błogosławieństwie?
Ja na początku też nie miałam pomysłu na to...dostałam fim do obejrzenia od mojego fotografa i tam właśnie podziękowanie było po błogosławieństwie i rodzice dostali takie mega wypasione storczyki vanada w takich olbrzymich wazonach coś jak to tylko wazon był jeszcze wyższy
Stary 2010-05-12, 17:34   #1523
e_wcia
Raczkowanie

Cześć Piękne Narzeczone!!!! my jesteśmy na etpaie rozwożenia zaproszeń, znaleźliśmy w końcu porozumienie co do podziękowań dla gości i będą czekolady z naszym zdjęciem i tekstem podziękowania, nawet mi się podobają i są tanie...

Podziękowania dla rodziców chcemy zrobić na wesoło, w formie zabawnej Przysięgi a do tego chyba kosze ze słodyczami i jakimś dobrym alkoholem, bo nie lubią zbieraczy kurzu, za to słodycze bardzo!!!!!! Bez tańców w kółeczku, wychodzenia na środek i łez...itd

Dla świadków myśleliśmy o koszulkach z jakimś napisem typu super świadek, świadkowa ale też nie jesteśmy przekonani czy powinniśmy, bo zaraz zacznie się cała litania, ostatnio usłyszałam że trzeba też dziadkom podziękować, sama nie wiem nie spotkałam się z tym....
e_wcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:03   #1524
~ania_87
Rozeznanie

Dziewczyny mnie się podoba hurtowe podziękowanie czyli po oczepinach zapraszamy na środek: starszych, rodziców, chrzestnych i dziadków ewentualnie starostów jeśli tacy występują i cała sala śpiewa sto lat. a potem zapraszamy do dalszej zabawy no oczywiście rodzicom wcześniej osobno dziękujemy ale ja zamiast cudownych rodziców to chcę inną piosenkę. mam dwa typy ale jeszcze nie wiem co wybiorę i do tego storczyki w szklanym wazonie. u mnie w tym względzie będzie standardowo

~ania_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:36   #1525
arnama
Zakorzenienie

I znów nie mogę do końca zamówić zaproszeń
Ciągle problem z tymi włochami
Czy jest tu taka Panienka Młoda co umie język włoski na tyle by skorygować zaproszenie?

Stary 2010-05-13, 07:34   #1526
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ashe,my wlansie chcemu ufundowac rodzicom wyjazd. Mam taka stronke,ze mozna zrobic prezent tzn podarowac vaucher na wyjazd.I kobieta tam ustala co bedzie/jakie atrakcje i cena.
mogłabys podac ta strone?

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

dziewczyny co do zaproszen......postanowil am z TŻtem, ze na zaproszeniach bedziemy odmieniac imiona a nazwiska zostawimy nie naruszone.Np Krystynę i Jana Bomba. Co myslicie??
Nie ktore srednio pasują....ale jeszcze gorzej to brzmi jak sie odmieni

Stary 2010-05-13, 09:41   #1527
arnama
Zakorzenienie

może to dobry pomysł. Ja w wiekszości nie odmieniałam o mi nie pasowało, ale kilka nazwisk bardziej pasowało odmienić- to odmieniłam

Stary 2010-05-13, 10:00   #1528
aniaczek_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e_wcia Pokaż wiadomość
Podziękowania dla rodziców chcemy zrobić na wesoło, w formie zabawnej Przysięgi a do tego chyba kosze ze słodyczami i jakimś dobrym alkoholem, bo nie lubią zbieraczy kurzu, za to słodycze bardzo!!!!!! Bez tańców w kółeczku, wychodzenia na środek i łez...itd
Świetny pomysł... Masz już taki przykładowy tekst przysięgi?? mogłabyś napisać?
Stary 2010-05-13, 10:28   #1529
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dzewczyny! Mi również podoba się pomysł z podziękowaniami w zabawnej formie...czekam na Wasz teks...i samam gdzieś poszukam...tak z ciekawości...
U nas już ustalone...rodzice dostaną albumy wykonane przez nas na końcu napiszemy podziękowanie, wczoraj już skończyliśmy ukłądać tekst
Moi rodzice także lubią słodkości więć wręczymi im także kosz ze smakołykami...nie wiem czy taki sam dostaną teściowie bo mama TŻ-ta nie lubi słodyczy dlatego jak juz wcześniej pisałąm myślę o koszach z takim miksem...w sklepie z miodowymi przysmakami kupimy różnego ropdzaju słodycze i miody, czekoladki oraz wino miodowe..do tego jakieś niespotykane marmolady np; z żurawiny i cebuli hehe PYCHA!!!
Tańce w kułeczku odpadają...ale sto lat dla rodziców napewno będzie!

Stary 2010-05-13, 10:40   #1530
e_wcia
Raczkowanie

Tekst przysięgi znalazłam tutaj, chcemy go tylko trochę podrasować, tak żeby pasował pod naszych rodziców, bo nie które rzeczy nie pasują do nich:
Przysięga - idealni Teście!!!!
Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?
Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?
Rodzice : ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

e_wcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości