|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
jak dawno mnie tu nie było... ale udało się przytyć 2kg, głównie przez Wielkanoc bo jadłam niewyobrażalnie dużo
jeszcze 5 kg i wg pani ginekolog powinnam odzyskac okres.... ![]() moje P śn. 2 parówki z cielęciną, ketchup i musztarda, 2 kanapki z masłem, salatą, żółtym serem, pomidorem i szczypiorem; kilka łyżek kaszy manny na mleku 3,2 IIśn. 2 kanapki z masłem, salatą, kiełbasą z dzika, rzodkiewką Ob. miska rosołu z makaronem, 13 klusek śląskich, kopiec buraczków, jakiś gulasz D; deser smakija mus czekoladowo orzechowy; jabłko P: drożdżówka z serem, dżemem, kruszonką i lukrem; kubek mleka K: miska kaszy manny na mleku 3,2; bardzo dużo orzeszków (podróbek niK naków z biedronki) kolacja może nie aż taka duża, ale już nie mogę i do tego jakieś wyrzuty |
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
U
wklejam z nadzieją,że lepiej....proszę Was bardzo o ocenkę...
|
|
|
|
#1893 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze Utrzymanko
![]() Śniadanie: 2 duże & ciężkie (ok. 100g) kromki chleba razowego z masłem, rzodkiewkami, plasterkami ogórka i szczypiorkiem, pudełeczko serka wiejskiego 200g ze szczypiorkiem i rzodkiewkami, 2 małe pomidory, kawka zbożowa wycieczka rowerowa Obiad: duży gołąbek, sos pomidorowy, 2 ziemniaczki z koprem, porcja buraczkó, miseczka surówki z tartej rzodkiewki i ogórka z koperkiem, natką i łyżką jogurtu nat. Podwieczorek: jabłko, blok bakaliowy 43g (migdały, żurawina, pestki dyni posklejane z miodem i amarantusem, gryką, ryżem etc. - batonik) Kolacja: duża kromka razowca (50-60g), jajecznica na masełku z 2 jaj z cebulką, papryką, pieczarkami i szczypiorkiem, kubek herbatki malinowej i proszę o ocenkę
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-10 o 22:26 |
|
|
|
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
U/R
I. Placki owsiane z czterech łyżek płatków, jabłka, cynamonu, jajka i łyżki kakao, kawa z mlekiem. II. Kromka razowca z Bieluchem naturalnym, sałatą i papryką; jabłko. III. Dorsz z grilla z sałatką grecką skropione oliwą z oliwek. IV. Kawa z mlekiem, pomarańcza, garść orzechów włoskich. V. Serek wiejski ze szczypiorkiem, cebulką i ogórkiem. Poproszę o ocenę
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1897 |
|
Raczkowanie
|
chyba U:
1. ( 7:30) ; nareszcie owsianka [ 4 łyżki owsianych, 3 łyżki otrąb pszennych, 1 łyżeczka lnu mielonego, troche kokosu, pół banana, kilka winogron, 3 łyżki BF, troche poduszkowców, wkruszone Lu! go] jabłko, herbata zielona koszenie trawnika 2. ( 11:00) 2 kromki razowego: 1; z serkiem ,, Figura", sałata, ogórkiem, pomidorkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem; 2: z serkiem białym i dżemem truskawkowym by Babcia;p ; 3 Lu go z muesli, jabłko rowerek ok 5 km w sumie/ załatwianie różnych spraw 3. ( 15:00) : domowe risotto[ ryż brązowy, pierś z kuraka, cebula, pieczarki, pomidory, marchewka, kukurydza, groch] troche hula - hop/ twister 4. (17:30) jogo naturalny 400g z różnym orzechami, wkrojonym pół banana, troche jaśków, ZB, kawa z mlekiem skondens. jabłko 5. ( 19:30) sałatka ( jajko, tuńczyk wsw, warzywa) herbatka ocenka???
|
|
|
|
#1898 |
|
Raczkowanie
|
może ktoś oceni moją dzisiejszą RRRRRR
ś: owsiana (4 płaskie łyżki płatków, 1 łyżka wieśniaka, troche letniej pokusy i płatków fitnes) 35min siłowo 50min orbi 2ś: 2 duże kromki chlebka pełnoziarnistego z sałatą turkiem i drobiową szyneczką 3h spaceru o: pieczona pierś, pół woreczka gryczanej, sałata z jogurtem i koperkiem 20min twister p: wieśniak z orzechami i słonecznikiem k: śledzik w pomidorach i pewnie do tego jeszcze jakieś rzodkiewy dojdą
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
R:
ŚI: Dwie kromki grahama, śledzie w sosie musztardowym (musztarda, jogurt naturalny, przyprawy, cebula), sałatka z pomidora, cebuli i pieprzu. Herbata. ŚII: Dwie kromki ziarnistego z homo naturalnym i szynką. 1/3 długiego ogórka zielonego. Herbata. O: Cycek kurzy w chilli, cynamonie i ziołach pieczony w piekarniku z łyżeczką oliwy. Warzywa na patelnię, pół woreczka białego ryżu (wiem, że lepszy byłby brązowy, ale nie umiem, no nie potrafię go zjeść! Fatalnie mi nie smakuje )P: Wieśniak z dwiema mandarynkami. K: Trzy zawijańce z indyka posmarowane homo z papryką. PROSZĘ O OCENĘ
|
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ryż może spróbuj Basmanti? też ma niski indeks glikemiczny, szybciej się gotuje od brązowego i inaczej smakuje. Tyle, że jest droższy. Moje wychodzenie z R: 1. jajko, kawa bieganie 30 min ![]() 2. placek owsiany (6 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów, 2 białka, 1 żółtko, banan) 3. serek wiejski z 3 łyżkami słonecznika, papryką i kiełkami 4. gotowana pierś z indyka, pół szklanki makaronu orkiszowego, warzywa 5. micha sałatki z różnych warzyw, z plasterkami polędwicy, łyżką oliwy 6. pół kostki chudego twarogu z warzywami Bardzo proszę o ocenę
|
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
hej czy ktoś może ocenić moją eRkę ,na redukcji jestem od wczoraj takzę mogą być błędy.
śn:2 kromki razowca z serkiem homo ponad godzinę spinningu 2 śń:serek wiejski z warzywami:pół pomidora, ćwiartka ogóra, rzodkiewki,kromka razowca obiad: pół paczki kaszy gryczanej, 2 jajka sadzone , ogórki kiszone podwieczorek:4 ciastka owsiane(na razwej mące) kawa zbożowa z kapką mleka i łyżeczką płaską cukru godzina fitnessu kolacja:tuńczyk wsw, warzywka
http://www.youtube.com/watch?v=mkyNeELNJjo Edytowane przez nothing_personal Czas edycji: 2010-05-11 o 15:56 |
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i owocków nie ma, wciśnij gdzieś jakiś
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-11 o 16:06 |
|
|
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
. Chciałabym troszkę schudnąć (tak 3 kg będzie w porządku). Na początku chciałabym zaznaczyć, że ja ogólnie mało jem i szybko tyje, dlatego moje jadłospisy z pewnością nie będą wyglądały tak jak większości z Was .Moje R: 1. duża szklana mleka 1,5% z kawą mrożona Kruger pół parówki, 3 plastry pomidora 2. miseczka zupy warzywnej ze śmietaną 12% 3.w międzyczasie 4 mandarynki 4.buteleczka kefiru
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mało. To się na nic nie nadaje.
|
|
|
#1905 |
|
Raczkowanie
|
znikajac : co do wczorajszego obiadku no to tak niestety tylko zupka bo mama w poniedzialki zawsze robi jedno danko . hm czy mniej? no nie wiem sama moze troszke , gorsze dni miewam ostatnio pod wzgledem psychicznym ale staram sie jest mimo wszystko
Dzisiejsze P: Sn: grahamka z ziarnami z maselkiem pasztetem pomidorowym , plasterkiem jakies wedzonki , pomidorkiem i ogorkiem , duze jabłuszko , grzesiek kakaowy bez czekolady 2sn:(w szkole) mleko łaciate waniliowe 250ml, duze jabluszko, Lu go ! kakaowe paczuszka 50g O: dwa duze i grube nalesniki : jeden z jogo naturalnym i garscia nerkowcow , drugi z dzemem truskawkowym P: jogurt serduszko biszkoptowy 125g K: (bedzie) grahamka z ziarnami z maselkiem szyneczka , serkiem Turek z papryka i ogoreczkiem i pomidorkiem , hm kakao ? , pomaranczka i jak dziewczyny ? przekroczylam 3000 kcal? mogl by mi ktos obliczyc bo potrzebne mi jutro do lekarza , bo chce rzekomo wiedziec ile jem kalori a ja nie potrafie policzyc no i oczywiscie prosze o ocenke![]() a i dzisiaj bylam u fryzjera scielam sie tak ladnie ;d
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
uuuuu
ocenicie mnie???
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R
![]() Śniadanie (7:00) - owsianka na mleku 0,5% (3ł. płatków, wtarte jabłko, cynamon) IIśniadanie (10:00) - grahamka posmarowana serkiem homo z wędliną ; sałatka pomidor+ogórek+rzodkiewka skropiona oliwą Przekąska (13:00) - omlet z 1 jaja z twarogiem półtłustym na waniliowo ćwiczenia zaraz po: jabłko Obiad (16:00) - schab + pół torebki ryżu brązowego rowerem na zajęcia i z powrotem Kolacja (19:30) - kromka razowca ; pasta ze 100g tuńczyka, jajka i łyżki serka homo Proszę o ocenę.
Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-11 o 20:20 |
|
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
utrzymanie
i jak???
|
|
|
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R.... czemu mam wrażenie że jem za dużo?
![]() -I- owsianka ( 4 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka siemienia lnianego, 1 łyżka otrębów owsianych, 1 łyżka otrębów żytnich, sześć orzechów laskowych, łyżeczka pestek dyni, mleko, starte jabłko); -II- omlet (2 jajka, kawałek papryki żółtej i czerwonej, kilka plasterków ogórka, otręby żytnie- półtorej łyżeczki, parę plasterków cebuli, tak z 50 g chudego twarogu, mleko), jabłko; -III-warzywa na patelnię (trochę więcej niż pół opakowania), cienki naleśnik domowej roboty bez tłuszczu, wszystko to polane kefirem. na deser jabłko; -IV- będzie pół ryby wędzonej plus pół pomidora; -V- serek wiejski. Proszę o ocenę
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
U:
Sniadanie: 2 jajka na twardo z majo light, grahamka z salata, maslem, serem, pomidorem i cebula, kawa z mlekiem skond. II sniadanie : grahamka z maslem, salata i lososiem wedzonym, znowu kawka Obiad : 4 ziemniaki z koperkiem, duzo szpinaku ze smietana, jajko sadzone Podwieczorek : serek homo (500 g) z dzemem truskawkowym Kolacja : szparagi w sosie serowo- ziolowym (caly talerz) |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: miseczka sałatki owocowej (pomarańcza, kiwi, jabłko) z całym serkiem homogenizowanym stracciatella (140g) Obiad: pół woreczka kaszy jęczmiennej, jajko sadzone, 4 łyżki buraków kawa z mlekiem 3,2%, odrobiną śmietanki i łyżeczką cukru Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny (150g) z garścią mieszanki studenckiej (rodzynki, orzechy laskowe, brazylijskie, migdały) i łyżką słonecznika Kolacja: 200g serka wiejskiego z zielonym ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem Proszę o ocenę.
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
xxx
Edytowane przez asuku Czas edycji: 2010-05-23 o 13:16 |
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i spróbuj jeść więcej na ten obiad
|
|
|
#1914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeden ma 38 kcal , ehh dobrze postaram sie jesc wieksze te obiady ![]() http://nasza-klasa.pl/profile/602394/gallery/296 tu mozna obejrzec me zdjatka ;d
|
|
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
no to może moje U:
I: miseczka kaszy mannej na kubku mleka 2%; kromka razowca z masłem, serem żółtym, pomidorem i natką + herbata zielona w między czasie: jabłko II: grahamka z masłem, 'fantazją z indyka' (to takie kawałki mięska w galarecie, z warzywkami w plasterkach ), rzodkiewką i sałatąIII: drożdzóweczka IV: ok. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, udko/udziec (nie wiem jak to się zwie ) z kurczaka got., buraczki + herbata zielonaV: 1/2 kostki twarogu półtłustego ze szczypiorkiem; kromka razowca z masłem + herbata zielona i...proszę ładnie o ocenę ![]()
|
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
bo liczyłam nie widząc tego wpisu zaraz obejrzę i przy okazji zaproszę do znajomych
|
|
|
#1917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekam na zproszonko ;* twoje i innych dziewczyn rowniez )
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1919 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) też miałam obsesję ruszania się Ruch jest super, ale nie po każdym posiłku to hula hop na pewno było potrzebne?---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
ponadto jakiegoś owocka jeszcze jednego hmm? poza tymi drobnymi uwagami bardzo mi się podoba jadłospisik ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
1. R/U/P? 2. dlaczego w szkole trudno zjeść coś pożywnego? miałaś problemy z ED? ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- No i moje dzisisiejsze utrzymanko ![]() Śniadanko: owsianka: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów na szklance mleczka 2% z miodem, jabłuchem, cynamonem, suszonymi śliwkami, słonecznikiem i orzechami laskowymi, kawka zbożowa wycieczka rowerowa Obiadek: około 1/2 woreczka kaszy gryczanej, porcja gulaszu z wołowinki z cebulką, marchewką, cukinią, papryką, czosnkiem i ziołami, mizeria z ogórka z czosnkiem, koperkiem i łyżką jogurtu naturalnego Podwieczorek: pomarańcza, budyń czekoladowy (1/2 opakowania proszku + łyżka cukru + szklanka mleka 2%) z garścią nerkowców i dżemem pożeczkowym (babciny )Kolacja: sałatka: brokuł, marchewka, natka, szczypiorek, ogórek, papryka, wędzony łosoś z curry, odrobiną musztardy i majonezu i łychą jogurtu naturalnego, kromka razowca z masłem, kubek herbatki malinowej i proszę o ocenkę (może się w końcu doczekam )
Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-05-11 o 21:20 |
|||
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę o ocenę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

jeszcze 5 kg i wg pani ginekolog powinnam odzyskac okres.... 

)
)

)

ja kiedyś zrobiłam kakaowe i mi kompletnie nie wyszły