|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
404 Not Found
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Ja też tak robię, ale bardziej z braku czasu i wrodzonego lenistwa.
|
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4203 |
|
404 Not Found
|
No nie wiem, jakoś mnie to nie przekonuje.
|
|
|
|
#4204 |
|
Raczkowanie
|
ahhaaa
nie wiedziałam ze można w 1 fazie te otręby dzięki za rozwianie wątpliwości ![]() tak i właśnie mi minął dzień 2 gi mojej diety ![]() Śniadanie- jogurt naturalny mały obiad-filet z kurczaka z musztardą w piekarniku kolacja- 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym i 1 plaster szynki gotowanej z indyka ok 1,5 litra wody i herbatki odchudzające
Edytowane przez patusia1987 Czas edycji: 2010-05-11 o 20:37 |
|
|
|
#4205 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
eh co za dzień
w sume, co za dni... Pięknie mi szlo na wyjezdzie 5-dniowym dietowo, wrocilam 1kg chudsza. Jednak odkad wrocilam, jakos sie zamartwiam moimi problemami i to sie odbija na jedzonku, ciagle chce mi sie jesc- co prawda na szczescie wsuwam dukanowe rzeczy, ale to jest takie nerwowe jedzenie i mnie to męczy bardzo, bo kiedys wlasnie w ten sposob zapychalam sie kanapkami i slodyczami i cierpialam z tego powodu bardzo
|
|
#4208 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4209 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dukaneczki Kochane i Tobie Rodzynku dobry wieczór. Dziś czuję się rewelacyjnie. Kupiłam sobie rybki, jogurt na zebrę, i mleko w proszku do deserków. Wróciłam z jazdy z instruktorką i pojechałam potem sama na zakupy. Myślę,że jazda samochodem nowicjuszki też odchudza
Mama dziś sprawiła mi niespodziankę-kupiła mi chyba z 50 jajek W szczegóły diety jej aż tak dokładnie nie wtajemniczałam, zapamiętała,że jem jajka to poleciała na maksa![]() Serdecznie witam nowe koleżanki które do nas dołączyły. Z rozrzewnieniem sobie myślę, że niektóre z dziewczyn np. Emilka i inne zaraz nam stąd pouciekają na III fazę. Dopóki jeszcze tu jesteście Weteranki nasze chcę Wam podziękować za moje zgubione 6kg. Dieta nie jest łatwą decyzją-włączają się mechanizmy obronne, wątpliwości. Taka pomoc drugiego człowieka to najcenniejsze co można wtedy dostać. Dziękuję Wam za to,że zaciskacie zęby i po 10000razy powtarzacie odpowiedzi na nasze świeżynkowe pytania. Dziękuję,że w chwilach kiedy potrzeba mi potwierdzenia- jesteście. |
|
|
|
#4210 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie, gdyby któraś z was mogła spojrzeć na mój dzisiejszy jadłospis (strona wcześniej) czy wszystko oki, była bym baaardzo wdzięczna Acha, wyszły mi te tosty dukanowskie |
|
|
|
|
#4212 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
witojcie
![]() Zakupiłam sobie dzisiaj mleko granulowane odtłuszczone i będę coś kombinować. Poza tym ciekawa jestem, czy mi wyjdzie... galaretka ![]() Niby nic trudnego, ale ja się z żelatyną nie lubię. Zawsze przesadzę No i w końcu znalazłam serki homo 3%, to zrobiłam zapas na miesiąc chyba czasem sobie robię deserek z kakao (kakaem?) + słodzik No i dzisiaj pierwszy dzień P... Oczekuję jakiś spadków jutro ![]() Chociaż za jakiś tydzień powinnam dostać okres, więc niedługo zaczną się przeboje z puchnięciem/magazynowaniem wody.... ![]() A jeśli chodzi o otręby, to ja robiłam placki otrębowe albo rozpustne kanapki, ale chyba najbardziej lubię w formie "papki" ![]() Jogurt naturalny + aromat + słodzik + otręby = pyyyyycha deserek na śniadanie
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
mam wieczorną deprechę;( 3 dzien na u, zero utraty wagi, ciągły ból glowy i jakis dziwny ni to głod ni to mdłości... zjadlam makrele i jest mi jeszcze gorzej.. help... czy to jest wlasnie to slynne zalamanie w 3 dniu? czy juz jutro bedzie lepiej
w takich momentach podziwiam Was weteranki tak bardzo, ze slow brakuje
|
#4214 |
|
wizażowy robalek
|
Też lubię smak otrąb, ale do szamania samych są one dla mnie za suche
Dlatego lubię je dać do jogurtu naturalnego, wieśniaka albo ostatnio w formie rozpustnych kanapek - takie są najlepsze! ![]() tysia, ja jem podobnie, bo jak ci wcześniej już pisałam, czuję się jakaś taka napełniona Nie wiem, czy żołądek mi się zmniejszył czy co... a jedzenia wmuszać w siebie nie będę, bo tylko mogę Mój dzisiejszy jadłospis:śniadanie: 3 rozpustne kanapki, pół wędzonej makreli, 1/4 czerwonej papryki obiad: zupka ogórkowa (na wywarze z kuraka i niezabielana oczywiście - generalnie taka woda do popicia, bo ziemniaków nie można), duże udko gotowane z kurczaka z przyprawami kolacja: serek biały z cebulką, rzodkiewką i szczypiorkiem. Mama mnie dziś wygoniła na dwór na spacer. Chyba nie mogła znieść, że od soboty siedzę w domu nad polskim... Takim sposobem zrobiłam trochę dystansu spacerkiem przez godzinkę - ale i tak wzięłam kartki i się uczyłam ![]() Yes, yes, yes! Umiem prezentację z polskiego! Tylko pójdę jeszcze powtórzyć, bo mam czasem luki myślowe I jutro rano wcześniej wstanę, żeby poćwiczyć.Trzymajcie jutro za mnie kciukasy o 12.20 Tymczasem Edytowane przez mrofka Czas edycji: 2010-05-11 o 21:00 |
|
|
|
#4215 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio przeczytałam, że tuńczyka nie można jeść w dużych ilościach. Max to 100 g tygodniowo !
|
|
|
|
#4216 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Poza tym z tego, co pamiętam, to popełniasz kilka błędów, i to na U!
|
|
#4217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śniadanie: Jajecznica na szynce drobiowej z 3 jaj Obiad: Dwa udka kurczaka z rożna Podwieczorek: Twarożek z kefirkiem Kolacja: Dwa duszone schaby z polędwicy Ogólnie uważam, że to za mało... a twoje menu... hmmm... jedz nawet, gdy ciężko wchodzi. Potem zaczniesz wprowadzać nowe produkty i zaczniesz przybierać szybciej na wadze. Mało tego. Teraz będziesz miała zastoje, bo organizm zorientuje się, że zbliża się okres głodówki i zacznie magazynować wszystko, co zjesz w postaci tłuszczyku. Więc DUUUUŻŻŻOOOO więcej jedz. To jest dieta, a nie głodówka. |
|
|
|
|
#4218 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
I jakiego tuńczyka, tak w ogóle? Bo ten w puszce to wiadomo - "tuńczyk" Ja chętnie zjadłabym sobie steka z tuńczyka, ale cena to około 100zł za kg, więc na razie mnie nie stać za filecik za 30zł....
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)no widzę że nie tylko ja nie mogłam zasnąć,położyłam się do łóżka po 22 a zasnęłam coś koło 2 w nocy :/ i podobnie jak Tobie było mi zimno.Ciekawe czym to jest spowodowane... Damy rade
|
|
#4220 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Wlasnie pierwszy dzien skonczylam, znaczy prawie, bo zawsze najbardziej glodna jestem wieczoram. Najgorsze jest to zmeczenie, zwlaszcza na silowni daje mi sie we znaki, po prostu cwiczyc nie moge i musiamal zmniejszyc opory. Patusia1987 strasznie malo zjadlas, serio. Moze sprobuj troszke wiecej. Zaplanowlam 3 dni U. Mam nadzieje, ze starczy. |
|
|
|
#4221 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() A robiłaś test Dukana?
|
|
#4222 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi ogólnie o tuńczyki, ponieważ są to gatunki ryb o wysokim ryzyku skażenia tym szkodliwym metalem.
|
|
|
|
#4223 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Ryby "chłoną" wszystkie świństwa (tak, tak, a tuńczyki pływają w jednym w brudniejszych obszarów), ale za to mięso hodowlane jest "czyste" ?? Mi tam bez większej różnicy, czy zjem trochę metanu, pestycydów, odżywek dla zwierząt (a wiem, z czego się składają, niestety ), czy konserwantów, czy co tam jeszcze pakują do jedzenia. Obecnie jedyna sprawdzona żywność to taka, jaką sobie sami wyhodujemy i przygotujemy
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
a jak liczysz 3 lyżki??? na sztuki otrąb
|
|
#4225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a te moje błedy.. nie no tak logicznie i zdrowo myśląc, to 1 mała łyżka mąki kuku w pierwszy dzień albo kefir nie zawalają diety prawda?... emilka3000 ochrzaniła mnie, że jem nieregularnie i mało... no ale się poprawiłam ok, jem to co mozna wiec kurde chociaz 1kg by mogl spasc pocieszam sie tym, ze nie mialam nigdy problemow z zatrzymywaniem wody i zawsze bardzo duzo jej piłam więc nie ma mi co teraz spadac![]() a swoją drogą, niepojęte dla mnie jest, że można TYLE jeśc co tu czasami czytam i chudnąć. Mój mózg to wypiera ale staram się staram i liczę na konstruktywną! krytykę i wsparcie od was Weteranki;>
|
|
#4227 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Pomyśl - jeśli na śniadanie zjesz jeden duży kefir albo jajecznicę z 3 jaj, to co będzie się dłużej spalało? Pewnie, że jajecznica - ma więcej białka! Na obiad jak zjesz szynkę z jogurtem albo gotowanego kuraka, to co dłużej będziesz spalać? No pewnie, że kuraka Więc jest różnica między 5 posiłkami "takimi se", a 5 porządnymi
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się ciągle ucze. wiesz, ciezko jest nagle byc dukanowym idealem jak jeszcze 3 dni temu odzywialo sie pizzą i czekoladąNo tak, racja z tym co piszesz... ale jak robie sobie placuszki do pracy i np kostka twarogu i jeszcze 2 jajka ugotuje to nie bedzie za duzo jak do 15? a pozniej jeszcze filet z grilla no i cos tam na wieczor jescze?
|
|
#4229 |
|
404 Not Found
|
Czy to jest świnka? Bo jeśli tak to błąd, wieprzowina to zabronione dla nas mięsko.
|
|
|
|
#4230 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Ja się na początku musiałam zmuszać, żeby jeść, bo nie byłam głodna (wiadomo, białko długo się trawi = dłuższe uczucie sytości). W domu zazwyczaj jem jajecznicę/otręby W pracy pierwszy posiłek - jakiś serek wiejski, twaróg (na PW z pomidorem), jajo W pracy drugi posiłek - zazwyczaj gotowany kurczak, bo jest dobry na zimno, szybko się go robi, no i smaczny, szybko się je... Później w domu - co tam mam - tuńczyk (choć częściej na kolację), kurak wędzony, placki otrębowe (jeśli rano nie jadłam), czasem kolejny wieśniak, czasem podjadam łososia wędzonego jak "chipsy" - po prostu skubię ![]() Kabanosy końskie (ale ja kupuję chude, nie wszystkie takie są - trzeba uważać) Da się, da Chociaż na początku było ciężko... wystarczał mi jeden gotowany kurak, jogurt, wieśniak i coś tam w locie... Po prostu nie byłam głodna, ale się zmuszałam. Teraz mam wrażenie, że podkręciłam metabolizm no i jadam o mniej-więcej równych porach.Jak mam na rano do pracy, to tak 6:30 - śniadanie 9:00 - I posiłek w pracy 13:00 - II posiłek w pracy 17:00 - obiad w domu 19-20:00 - lekka kolacja Jak mam na popołudnie: 9:00 - śniadanie 12-13:00 - II posiłek 16:00 - obiad w pracy 19-20:00 - II posiłek w pracy Czasami jak wracam do domu późno (22-23) i jestem jakaś bardzo głodna, to zjem np. serek wiejski
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Lubię smak otrębów 

w sume, co za dni... Pięknie mi szlo na wyjezdzie 5-dniowym dietowo, wrocilam 1kg chudsza. Jednak odkad wrocilam, jakos sie zamartwiam moimi problemami i to sie odbija na jedzonku, ciagle chce mi sie jesc- co prawda na szczescie wsuwam dukanowe rzeczy, ale to jest takie nerwowe jedzenie i mnie to męczy bardzo, bo kiedys wlasnie w ten sposob zapychalam sie kanapkami i slodyczami i cierpialam z tego powodu bardzo

Mój dzisiejszy jadłospis:
I jutro rano wcześniej wstanę, żeby poćwiczyć.
Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej