|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Nie żałuję, ale zawsze marzyłam, żeby dopiero przy orodzie usłyszeć: Ma Pani synka/córeczkę ![]() Moja siostra tak miała. Ale jak usłyszałam od lekarki, czy chcę znać płeć, to jak z procy wystrzeliłam : OCZYWIŚCIE ![]() Ale w ten sposób mam łatwiej z zakupami, bo nie chce mieć tylko beżowo- biało- zielono- żółtych rzeczy ![]() Z resztą mąż bardzo chciał wiedzieć, także nie ma tego złego
|
|
|
|
#3032 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
abz, brzusio fajowy
I bardzo wyraźnie widać, jaka już doża macica Cytat:
Cytat:
wiec jak się coś popsuje to od razu im zaniosę Cytat:
![]() Ray, jak chcesz to podaj mi na priv maila, to Ci prześlę ta książkę. (autorki: Tracy Hogg, Melinda Blau - chyba o ta Ci chodzi?)
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-11 o 21:29 Powód: ^^ |
|||
|
|
|
#3033 |
|
BAN stały
|
Ja czuję młodego codziennie, zwłaszcza po zjedzeniu słodkiego
![]() Teraz szaleje po arbuzie No ale my mamy 26tc Szczęśliwa dokładnie, ja chce przed 8 miesiącem mieć to wszystko, co potrzebne do szpitala i na początek do domku. Później będę kompletować leżaczki, maty edukacyjno- zabawowe etc. Tym bardziej, że pewnie cos dostaniemy od znajomych na Iszą wizytę, no i od wiary z pracy
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
26 tydz to inna bajka ja jestem polowa 19
![]() ycnanoo super to zaraz sle meila ![]() ja sie proboje uspokoic jedynie i pocieszyc ze moze tym razem bede miec spokojne dziecko i w brzuchu juz taki len ze spi naokraglo?? tlumacze sobie ze w 2,5 tyg temu jak bylam na usg wynika ze wszystko dobrze i tak sie tego trzymam echhh... teraz czekam tylko na polowkowe by dowiedziec sie co i jak. ycnan hahaha no nie wiem ale jak masz ruchliwe dziecko w brzuchu to moze to juz zostac tak u mnie zostalo ogolnie musze przyznac zefajnie miec takie energiczne dziecko ale czasem zazdroszcze jak widze mama sobie siedzi z wozkiem i czyta gazete dla mnie abstrakcja ja musialam spacery po 3 km robic i ani chwili usiaac bo byl ryk ze co to zastoj czy jak a tu drzewa i inne ptaszki trzeba ogladac
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-05-11 o 21:38 |
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Są co prawda bardziej dogodne godziny (albo zajęcia łikendowe) ale w innych szkołach, a jeśli chodzić to chyba lepiej tam gdzie chce się rodzić.. Więc też jeszcze nie wiem
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
Ray, książka wysłana. Miłego czytania ^^
|
|
|
|
#3037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Czekooladowaa na plusie 4kg
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
ja do szkoly rodzenia to bym poszla jedynie z ciekawosci i nudow
ale tak to nie ![]() nie chodzilam a pierwsza corka i spoko bylo, najwazniejsze to trafic na fajan polozna. ja trafilam na praktykantke ktora nie byla znudzona rutyna i mi mowila w kazdej chwili jak mam oddychac i mi sama pokazywala mialam szkole rodzenia z praktyka w jednym ![]() ycnan dzieki ![]() moje dziecko chyba czkawki dostalo, zawsze je czuje jak ma czkawke jak sie najem slodkiego ... kurcze roztyje sie na dobre przez tego leniwca juz jem kilka cukierkow byle by sie poruszal to wtedy czkawke dostaje i jak energicznie podskakuje to czuje pukniecia rytmiczne a tak by sam raczyl kopnac matke to ni groma.. zawalu mozna dostac od dzieci
|
#3040 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Piersi kroję w kostkę dodaję przyprawę gyros, czosnek i sól i jak mam czasw to na ok. godz. wstawiam do lodówki.Mieszam składniki na ciasto(jajka, majonez i mąka) i mieszam z mięsem żeby się przegryzło. Pieczarki ścieram na grubej tarce lub kroję w drobniutką kosteczkę i odparowuję wodę. pora siekam i podsmażam aby zmiękł i studzę .Ser ścieram .Łączę skł.i smażę.Z takiej porcji wychodzi bardzo dużo kotletów. jak ktoś nie lubi przyprawy gyros i czosnku to oczywiście można dodać inną np. do kurczaka. Pychotka |
||
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
angelikaw, to dobrze że maluszek zdrowy ![]() abz, piękny brzuszek
|
|
#3042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie była zła na nią za to... poprostu podczas usg najechała na siusiaka i mówi " co my tu mamy... chyba pani juz sie domyśla płci??" Nie sposób było sie nie domysleć.... W sumie i tak chciałam wiedzieć, ale moogła chociaż spytac..... Do porodu w życiu bym nie wytrzymała.... Znajoma urodziła misiąc temu...przez cała ciążę chciała mieć niespodzianke i o płeć się pytała... ale na ostatnim ugd przed porodem nie wytrzymała i lekarz jej powiedział... ![]() Cytat:
tzn... dwa maluszki mi szaleją, bo Domik na nogach od 6 ranoDomis był w brzuszku baaaardzo ruchliwy, ciągle kopał, wsadzał nóżki tam gdzie nie trzeba, wypinała się że ledwo mogłam ddychać.... myslałam że maly szaleniec mi rośnie... Ale jako niemowlak był grzeczniutki, a teraz tez źle nie jest......choć wiadomo....takie dziecko wszystkiego chce dotknąć, wszędzie pójdzie... mi ciągle do sąsiada ucieka....nie usiedzi w miejscu...ale jak przyjdzie do spania do kladzie się w łóżeczku daje u mleczko i po max 10 min lulu ![]() Ray....to może prześlesz mi książke " język dwulatka?" chętnie poczytam.....
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w którym tygodniu Wy miałyście połówkowe???Bo cały czas mnie męczy to że pójdę jutro i będzie za wcześnie a płace za to 200zł ( no moja dr twierdzo że jest ok)
Ja dostałam na moja anemie kolejny lek. Biorę już Pregne w której jest żelazo dodatkowo Tardyferon czyli żelazo i teraz jeszcze dostałam Vegavit również z żelazem bo jest prawdopodobne że nie przyswajam któregoś hmm. Magnez mam brać dalej no i luteinę a juz myślałam że się jej pozbędę. Aha no i wybrałam szpital po wczorajszej rozmowie z panią Dr będzie to UJASTEK wiec Czarnaelizabeth może się spotkamy na oddziale bo mamy termin dzień po dniu A ty już miałaś połówkowe?
|
|
|
|
#3044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
06.06.2009 OLA Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2010-05-12 o 08:13 |
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
mój lekarz kazał iść po po 20tc. Ja byłam w 21tc
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje, cieszymy sie z brzuszkiem
![]() Mówisz, ze widać? Ja chyba nie umiem tego dostrzec ![]() Ja będę miała zapewne dziś, kończe 20tc.
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
znowu fatalna pogoda, tzn deszczowa i tak ma byc do konca maja a szkoda bo maj pieknym miesiącem jest...
![]() oj juz sie nie moge doczekac mojego połówkowego a tu caleee 2 tygodnie
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam jutro 3/4D ![]() Zapisywałam się 3 tygodnie temu i wydawało mi się to wtedy wiecznością ... Ja normalnie juz godziny licze...tak nie moge się doczekać.... Mam nadzieje że mój synus jest zdrowiutki i w końcu będe mogła cieszyć się w pełni ciążą....... Pewno jutro zrobi mi połówkowe bo to 20tc...a jak nie to moja ginka zrobi za jakieś 2 tygodnie..... Ilona ...mysle że 17 tc ciązy to za wcześnie na połówkowe, ale chyba lekarz wie lepiej.....
|
|
|
#3049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam te ksiazke, ale doczytalam ze juz masz ![]() Cytat:
![]() ja mialam w 20 tyg
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
A u nas na wschodzie narazie słońce i cieplutko
.IlonaN2,ja mam USG połówkowe w poniedziałek w 18tyg6d.Na glukozę też mam przynieść wyniki,a też raczej zlecają póżniej.A przecież chodzę do gin mojej co 2tyg,to mogłaby póżniej(USG ma w gabinecie)-ja się tym nie martwię,bo jej ufam. Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-12 o 09:52 |
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie wiem ale jak ufasz lekarzowi...
|
|
|
#3053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale 200zł? za co?!? to będzie USG 3D? Ja płaciłam za połówkowe tyle, ile za zwykłe, czyli 80zł.
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a co to za badanie glukozy?? takie normalne z krwi?? Ja mam robioną glukozę z krwi co miesiąc |
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona martucha to dokładnie opisywała, to badanie na obciążenie glukozą. Pobierają krew na czczo i potem drugi raz po wypiciu dawki glukozy.
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja bratowa wczoraj urodziła syna.Tzn urodziła...miała cesarkę.Miała już pełne rozwarcie i w ostatniej chwili dziecko zaplątało się w pępowinę i trzeba było ciąć...Trochę mnie to przeraziło i teraz chodzę jak przetrącona,bo w nocy o tym wszystkim myślałam Jakoś nie dopuszczam do siebie myśli o cesarce,bo za wszelką cenę chciałabym urodzić sama,ale w takiej chwili nie ma się wyjścia. Dodatkowo dopóki ona nie urodziła,to ja jakoś czułam się bezpieczniej,tzn. wydawało mi się,że skoro najpierw ona,to ja mam jeszcze kuuuupe czasu,a tu ona już ma swoje dziecie na świecie(nie wiem kiedy to zleciało),a ja następna do odstrzału ![]() Doła jakiegoś mam od wczoraj(znowu).Odnoszę wrażenie,że mój Tż strasznie zazdrości siostrze syna,a nie jest zbyt zachwycony tym,że u nas będzie niestety córka.O teściu już nie wspomnę...
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I spokojnie, jak zobaczy corke na swiecie to na pewno bedzie szczesliwy. Najwidoczniej potrzebuje wiecej czasu
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
Martuch84,ja do badań podchodzę z dystansem,jak wyjdzie żle-powtórzę.To już jutro.Masz rację powinno się robić 24-28tyg.
Kasienka1701,chodzi o test obciążenia 50gr. Ja też się boję cesarki.Raz rodziłam i było fajnie.Mam łożysko przodujące(na całym ujściu) i jak się draństwo nie podniesie-to nie będę miała wyboru .Ale jeszcze do 30tyg jest szansa.
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-12 o 11:01 |
|
|
|
#3059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokladnie w postach z dnia 7 i 10 maja chodzi o pobranie krwi na czczo potem pijesz glukoze i w zaleznosci od dawki glukozy czekasz godzine albo dwie i jeszcze raz pobieraja krew - czy nie ma cukrzycya masz znalazlam ![]() tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2683 i tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2832 Cytat:
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-12 o 11:14 |
|||
|
|
|
#3060 |
|
Raczkowanie
|
hej
ah jakos nie mam nastroju,mama tel i aby denerwuje, czepia sie o cos co wogole nei jest az tak wazne, i coraz bardziej mysle ze po porodize u siebie bede, choc wynajmowane malutkie ale sami.a moj tz chcialby dziewczynke a wszytko wskazuje na chlopaka.w pn ide, nie moge sie doczekac. w rac mowilam ze o dlpica chcialabym juz nie chodzic a wczesniej urlop wziasc jeszcze bo wczasy pod grusza, jutro bedzie rozmowa.hmmm ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- a co do wagi--ja 3tyg temu 68kg i az sie boje ile teraz a ostatnio brzuch wywalilo.taki naciagniety sie zrobil wokol pepka.a normalnie wazylam ok 62kg .boje sie ze nie zgubie, mysle nad kupnem pasa po porodzie by nie miec obwislego brzuchola |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

... i czuje ze teraz to dopiero brzuszek rosnie...jest twardy..i ciagle chce mi sie jesc...

. A jutro wybieram się do lekarza , jak byłam ostatnio to przepisał mi żelazo ale ja nie wykupiłam bo chciałam leczyć się naturalnie. Od urodzenia mam problemy z anemią i wiem że tabletki mi nigdy pomagały . 
.Ale jeszcze do 30tyg jest szansa.