|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny.
Czy mogę do Was dołączyć ? Jestem jeszcze na innym wątku, ale ten jest typowo dukanowy więc chciałabym z Wami być
|
|
|
|
#4233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz tez starac walczyc z uczuciem glodu, jak Cie nie ssie w zoladku - mowic sobie ze w cale nie jestes glodna i nie potrzebujesz 5 kubka nutelli, jak sie nie da wytrzymac i sie po scianach chodzi to sobie dogodzic dukanowo ![]() bedzie dobrze, zerknelam na twoj jadlospis jest ok, jak duzo zjesz to szybciej spalisz ten tort Cytat:
chudniesz nam w oczach po prostu, a ja sie strasznie z tego ciesze, tylko zebys nam nie znikla calkowicie ![]() a ja do wrzesnia napewno bede na forum - przez cala 3 faze bede i pozniej moze tez bede zagladac, a po za tym kiedy to bedzie 3 faza za wieki chyba, chociaz czas na diecie strasznie szybko leci mi
|
|
#4234 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Raczkowanie
|
To siemanko
![]() Ogólnie jak widać w moim podpisie ważyłam 106 kg. Od listopada do kwietnia udało mi się schudnąć do 98 kg. Potem zaczęłam Dukana. W I fazie schudłam 5 kg. A teraz nie wiem co się dzieje. Jeszcze parę dni temu rano ważyłam 91 kg ![]() A teraz ? 92 albo 92,5. Może to dla tego , że jem za dużo jogurtów owocowych ? - 2 dziennie ;/ Czytałam w książce, że jeśli waga spada zgodnie z planem to można. Ale od jutra wprowadzam ostry rygor - 0 jogurtów owocowych. Też zdarza mi się jeść nieregularnie. Przyznaję się do tego bez bicia. Muszę brać jedzenie do szkoły ( wychodzę z domu o 7.30 a wracam po 19). Do tej pory nie ćwiczyłam tylko wszędzie chodziłam pieszo. Jakie ćwiczenia Wy wykonujecie ? |
|
|
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Książka przeczytana, prawda?
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jadlospisie nie podoba mi sie jogurt jako posilek - zjedz sobie zamiast niego kostke twarogu i nie wiem czy te sledzie nie zapozno troche - moga zatrzymac wode - i rano waga moze byc wyzsza na U lepiej nie jedz ogorkow i cebuli, wytrzymasz te 3 dni
|
|
#4239 | |
|
Przyczajenie
|
No zle sie wyrazilam, 3 dni to mi wyszlo z testu, potem 26, potem 37. Moje jedyna planownie to czy dam rade wytrzymac, bo jestem typoym slodyczozerca i glownie sie slodyczmi zywie.
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To witam jeszcze raz
|
|
|
#4242 |
|
Rozeznanie
|
moose widzę, że się na mnie obraziłeś
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo Emila, że się zlitowałaś i oceniłaś mój jadłospis śledzie jadłam przed obiadkiem, więc mam nadzieję, że nic się nie stanie . No i na kolacje tosty z pasta tunczykowo- jajeczną. Dziś w porównaniu do wczoraj czuje się najedzona , w sam raz, mam nadzieję, że nie przesadziłam w drugą stronę![]() Co do cebuli i ogórków, to jutro już nie będę ich używała skoro tak radzisz, chociaż to ostatni dzień U wg testu Dukana. Nie ma sensu przedłużać jej skoro 3 dni wyszły w teście, prawda?
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Postanowiłam się przyłączyć - jeśli mnie oczywiście przygarniecie?
Zawsze ważyłam około 50 kg przy wzroście 156 - jadłam duuużo i nie tyłam (ta waga była dla mnie optymalna - bez boczków i brzucha, a z biustem i normalnym,niewychudzonym ciałem). Potem dostałam tajemniczego uczulenia - przyczyna była trudna do namierzenia. Zanim lekarz wpadł co mi jest było wszystko: zastrzyki, sterydy i tradycyjne leki antyalergiczne + rozpoczęłam branie tabletek anty = prawie 10 dodatkowych kilogramów w pare miesięcy. Udało mi sie zrzucić 2kg - teraz na mojej wadze widzę około 58 w mniejszych lub większych porywach. Chciałabym wrócić do 50, albo zrzucić chociaż 5 ( jestem niska więc dzięki 10 kg z rozmiaru 36 wskoczyłam w 40, a nawet czasem 42 przez mój dość obfity biust). Dietę zaczęłam dziś (z niecałym 59kg bo jestem przed @) - mam nadzieję, że wytrwam. Chcę ją łączyć z jazdą na rowerze i basenem - z silną wolą u mnie marnie, ale mimo wszystko mam nadzieję,że wytrwam
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zadomowienie
|
Prawda
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Ćwiczenia spokojnie możesz włączyć na 2 fazie, na pewno pomogą Ja jestem centymetr wyższa, ale przy 50 kg nie wyglądam dobrze, ale sama sobie na to uczciwie zapracowałam
|
|
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
Wielkie sękju!
![]() Myślę, że w II fazie postaram się trochę ruszać, mam w planie kupno rolek wraz w przyjaciółą, razem raźniej, a i człowiek się czymś zajmie i dotleni przy okazji. Niestety dziś kolejny dzień poszukiwań serka homo 0%, nie ma.... Byłam dziś w Społem i Groszku...
|
|
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A coś a'la serek homo można uzyskać miksując twaróg chudy z jogurtem Nie będzie to takie gładkie jak zwykły homo, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma (kilo twarogu i kilka łyżek jogurtu zmielone razem daje ser do sernika na przykład )
|
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4251 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- No bo już nie wspominasz o mnie , a zresztą na moje pytanie o otręby nie odpowiedziałeś
Edytowane przez grupies Czas edycji: 2010-05-11 o 22:42 |
|
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Oj, na mnie już czas, do jutra wszystkim
|
|
#4254 |
|
Raczkowanie
|
po dzisiejszym dniu zdecydowanie odradzam intensywnego wysiłku na pierwszej fazie. Ja taka mądrą i wogóle poszłam sobie dzis na cycling- rowery 1.krok, myslałam ze bedzie lajtowo i wogole, dla poczatkujacych a tu... :O po 15 min miałam ciemno przed oczami. Poznie tylko wolno pedałowałam do konca zajec a reszta tam dawała ostro. Chciała by, juz być chuda i wysportowana a nie takie nogi jak kloce co sie ruszac nie chcą :P
teraz jestem w trakcie kolacji, 2 jajka, 50g wedzonego łososia i wieśniak ![]() dobry wieczór dziewczynki |
|
|
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
na mnie też juz czas, dobranoc chudzinki
INSANE dziękuję ![]() MARCHEEWECZKAAAAA mowiłam ci chyba, że nie powinno się ćwiczyć nunu masz jakis spadek wagi? bo ja NIEEEEEEE;(
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-05-11 o 22:38 |
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
Książka przeczytana
Dietą zainteresowałam się widząc chodzące pozytywne przykłady jej działania . Mój dzisiejszy jadłospis: śniadanie: 2 jajka sadzone z ziołami drugie śniadanie twaróg chudy z ziołami i 5 kaparmi przegryzka jogurt naturalny z otrębami obiad pupleciki z mięsa wołowego z czosnkiem i ziołami kolacja chleb Dukana posmarowany tuńczykiem i odrobiną jogurtu naturalnego Hmm-może być? Na jutro planuje do obiadu zjeść: śniadanie: chleb Dukana z tuńczykiem sałatkę z jajka, tuńczyka, odrobiny czosnku i kaparów trochę wędlinki na obiad jakoś przygotowane inaczej mięso wołowe (reszta z wczoraj) jeśli chodzi o kolację brak mi pomysłu - poszperam w przepisach w pracy i może mnie olśni może jakiegoś kurczaka?Hmm Ayu ja już dawno pogodziłam się z tym, że figury modelki mieć nie będę - za duże bufet i zaplecze z natury a jak sobie przypomnę jak wyglądałam z 50kg to wydaje mi się to ideałem w porównaniu z tym co teraz![]() P.S. jutro wrzucę coś mlecznego jeszcze- reszta twarogu z wczoraj, albo coś innego Edytowane przez gwendolyn Czas edycji: 2010-05-11 o 22:38 |
|
|
|
#4257 |
|
wizażowy robalek
|
Dziś odpuszczam sobie randkę z Shaunem. Nie dam rady. Zaczęłam z powrotem powtarzać prezentację i... nic nie pamiętam!
RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!! |
|
|
|
#4258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej

Zawsze ważyłam około 50 kg przy wzroście 156 - jadłam duuużo i nie tyłam (ta waga była dla mnie optymalna - bez boczków i brzucha, a z biustem i normalnym,niewychudzonym ciałem). Potem dostałam tajemniczego uczulenia - przyczyna była trudna do namierzenia. Zanim lekarz wpadł co mi jest było wszystko: zastrzyki, sterydy i tradycyjne leki antyalergiczne + rozpoczęłam branie tabletek anty = prawie 10 dodatkowych kilogramów w pare miesięcy. Udało mi sie zrzucić 2kg - teraz na mojej wadze widzę około 58 w mniejszych lub większych porywach. Chciałabym wrócić do 50, albo zrzucić chociaż 5 ( jestem niska więc dzięki 10 kg z rozmiaru 36 wskoczyłam w 40, a nawet czasem 42 przez mój dość obfity biust). Dietę zaczęłam dziś (z niecałym 59kg bo jestem przed @) - mam nadzieję, że wytrwam. Chcę ją łączyć z jazdą na rowerze i basenem - z silną wolą u mnie marnie, ale mimo wszystko mam nadzieję,że wytrwam 
(kilo twarogu i kilka łyżek jogurtu zmielone razem daje ser do sernika na przykład