Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 22:41   #4261
grupies
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość
Dziś odpuszczam sobie randkę z Shaunem. Nie dam rady. Zaczęłam z powrotem powtarzać prezentację i... nic nie pamiętam!

RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!
Normalka, stres i nerwy robią swoje. jak już tam wejdziesz to ci się wszystko przypomni
Stary 2010-05-11, 22:42   #4262
Karolinaa25
Przyczajenie

również witam kolejne nowe dziewczyny dołączające do zbiorowego dukania

Ja dopiero niedwno zaczęłam brać się za siebie, wcześniej karmiłąm piersią i dieta jak wiadomo nie wchodziłą w rachubę. Mój maluszek ma 10 miesięcy, od miesiąca już nie karmie więc mogę zadbać o siebie przed latem. Co prawda waże mniej jak przed ciążą (na szczęście nie mam nadprogramowych kg jeszcze po ciąży) ale i tak waga dla mnie stanowczo za wysoka. Zawsz miałam trochę więcej ciałka, ale ponad 70kg to juz przesada kiedyś, lata temu schudłam 20kg, ale byłam tak wygłodzona że w 3-4 miesiące miałam wszystko z nadwyżką z powrotem. Po przeczytaniu książki Dukana stwierdziłam że gościu naprawdę sensownie pisze i może się udać, więc spróbowałam, nie mam nic do stracenia oprócz zbędnych kg

ja również nie załuję sobie jedzenia, nawet teraz.
w pierwszej fazie jadłam na śniadanie 2 jajka na miękko plus kilka cienkich plasterków szynki drobiowej, na drugie śniadanie jakiś serek wiejski, na obiad mały kawałek piersi i kawałek rybki z piekarnika plus dip z serka homo, potem jakaś szklanka maślanki i na kolację trochę tuńczynka czy makrelki wędzonej. Otrąb jem 2-3 łyżki i powiem że nawet mi smakują na sucho potem popije woda i jest ok. Dużo piję 1.5l wody minimum plus kilka herbatek, troche pepsi light.
jestem ciekawa kolejnych rezultatów na wadze. Wiem że przyjdzie taki dzień w którym waga stanie, ale mam nadzieję że tio mnie bardziej zmobilizuje i się nie załamie tylko będę walczyć dalej
wbiłam się w spodnie nienoszone od jakichś 3 lat
dobrej nocki

2 faza: 10-05-2010
waga: 68.5kg

do celu jeszcze daleko....
Karolinaa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:43   #4263
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Jak to która a ta jedna co Zakorzeniona już i ta druga Rozeznana Ale tez Grupies, Ayu... przeciez Wy weteranki zaraz skończycie druga fazę-czas leci jak szalony to żebym się nie spóźniła to podziękowałam już dziś
Ja napewno nie tak szybko conajmniej do sierpnia
Stary 2010-05-11, 22:43   #4264
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Dziś odpuszczam sobie randkę z Shaunem. Nie dam rady. Zaczęłam z powrotem powtarzać prezentację i... nic nie pamiętam!

RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!
relax, stay cool
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:44   #4265
kasiuleczka25
Rozeznanie

witam sie z wieczora
Oj ciezki dzis dzien mialam, dziecie kusi slodyczami i wciska na sile do buzi oj joj joj ale wytrwalam zadnych slodkosci.Ale jutro chyba umiksuje jakies dietetyczne cudo.
w 3 dniu fazy 1 skonsumowalam sniadanko: placuszki otrebowe plus twarog ze szczypiorkiem kawka
obiadek ugotowana piers z kurczaka, reszta twarogu,
szklanka kefiru
kolacja jajecznica z 3 jaj ze szczypiorkiem na szynce
szklanka kefiru
malo dzis pilam 3 szklanki wody i 2 herbaty ale jakos czasu nie mialam, wie wiem wiem musze wiecej pic , sprobuje jutro to poprawic
kasiuleczka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:45   #4266
grupies
Rozeznanie

dobrze ja tesh jush znikam. Dobranoc.
Stary 2010-05-11, 22:48   #4267
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczka25 Pokaż wiadomość
witam sie z wieczora
Oj ciezki dzis dzien mialam, dziecie kusi slodyczami i wciska na sile do buzi oj joj joj ale wytrwalam zadnych slodkosci.Ale jutro chyba umiksuje jakies dietetyczne cudo.
w 3 dniu fazy 1 skonsumowalam sniadanko: placuszki otrebowe plus twarog ze szczypiorkiem kawka
obiadek ugotowana piers z kurczaka, reszta twarogu,
szklanka kefiru
kolacja jajecznica z 3 jaj ze szczypiorkiem na szynce
szklanka kefiru
malo dzis pilam 3 szklanki wody i 2 herbaty ale jakos czasu nie mialam, wie wiem wiem musze wiecej pic , sprobuje jutro to poprawic
pij pij bo krzywdę sobie zrobisz!

też się żegnam, dobranoc towarzysze Dukanowi
Stary 2010-05-11, 22:53   #4268
marcheew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
a pozatym chciałabym Wam powiedzieć, że dzisiaj mam jakiś cudowny dzień. Po porannym dole, ze nic jeszcze nie spadło nagle przyszla energia i radość chyba z kosmosu jakos tak mi wesolo i szczęsliwie i z tej radosci poszlam do H&M i kupiłam sobie sukienkę, w której wyglądam jak baleron i musi poczekać conajmniej 10kg
AAA ja tez ostatnio kupiłam sobie sukienke w H&M która czeka w szafie az mi z 10 kg zejdzie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
MARCHEEWECZKAAAAA mowiłam ci chyba, że nie powinno się ćwiczyć nunu masz jakis spadek wagi? bo ja NIEEEEEEE;(
ćwiczyć chyba można ale nie intensywnie... i może nie na pierwszej fazie. A co do spadku to nie wiem, bo czekam na kuriera który ma mi wage przywieźć, mam nadzieje ze jutro dostane bo sama jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez grupies Pokaż wiadomość
I nigdy wiecej tego nierób. cycyling jest zbyt intensywnym rodzajem ćwiczeń jak dla nas. odpusć go sobie na 3 faze jak będziesz mogła węgle jeść, żeby nie spalić sobie mięśni...bo posiłki okołotreningowe sa bardzo ważne. idx na jakieś bardzie lighterskie zajęcia.
tak tak, teraz już wiem Byłam pierwszy raz i nie wiedziałam ze tak ostro, mimo że był to 1.krok, nie dla zaawansowanych :P pochodze sobie na jakis stretching, joge, wzmacnienie mięśni i na dolne partie ciała. Zastanawiam sie jeszcze nad vacu well- ktoras z Was na tym była? wtedy trzeba bylo by cala kuracje wykupić...
marcheew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 23:02   #4269
mrofka
wizażowy robalek

W życiu nie najadłam się takiego stresu, tak jak w tym roku przez tą maturę, naprawdę... Histeryzuję, chce mi się płakać... nigdy czegoś takiego nie miałam! A jestem osobą spokojną, która potrafi opanować się w sytuacjach stresowych.

Ale na maturze poległam to stresuje mnie totalnie i ciężko się opanować.

14.05 o godzinie 18.00 będę najszczęśliwszą osobą na świecie - koniec stresujących egzaminów Potem już tylko angielski ustny 18.05, ale tego się nie boję, bo mi dobrze idzie.

Idę przeczytać jeszcze raz. Potem prysznic, jeszcze raz i spanie. Jutro rano wstaję i powtarzam dalej..
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 23:11   #4270
marcheew
Raczkowanie

Cytat:
W życiu nie najadłam się takiego stresu, tak jak w tym roku przez tą maturę, naprawdę... Histeryzuję, chce mi się płakać... nigdy czegoś takiego nie miałam! A jestem osobą spokojną, która potrafi opanować się w sytuacjach stresowych.

14.05 o godzinie 18.00 będę najszczęśliwszą osobą na świecie - koniec stresujących egzaminów Potem już tylko angielski ustny 18.05, ale tego się nie boję, bo mi dobrze idzie.

Idę przeczytać jeszcze raz. Potem prysznic, jeszcze raz i spanie. Jutro rano wstaję i powtarzam dalej..
u mnie jaja były, najpierw z ustnych miałam niemecki i był na 8.30 a ja wchodzilam pierwsza. Dwa dni pozniej byl polski a ja znowu pierwsza, tylko nie wiedzialam na którą- "ale, jak niemiecki był na 8.30 to polski też". Zaczelam sie uczyc prezentazji dzien wczesniej, nie skonczylam do konca i mowie "aa, to pojde wczesniej do szkoly i tam skoncze sie uczyc". Wchodze na pietro, godz. 8.03, a tam ludzie ode mnie juz krzyczą "szybko!!! komisja juz weszla czekają na Ciebie" a ja okazało się że miałam na 8. W ostatecznosci stres mnie zjadł, nie starczylo mi czasu i sie jąkałam ale na 80% zaliczyłam MISZCZ!

więc nie denerwuj się, My i Dukan jesteśmy z Tobą!
Stary 2010-05-11, 23:12   #4271
Muminek81
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cytat:

Trzymaj sie i zrelaksuj, wiem, ze to brzmi niemozliwie, ale zobaczysz nie bedzie tak zle. Dobranoc
Muminek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 23:22   #4272
Emilia 25
404 Not Found

Dobranoc Kochani!
Stary 2010-05-11, 23:27   #4273
joanasz
Rozeznanie

Heja
a mi zaraz jezyk do tyłka ucieknietak mi pachnie serniczek proteinkowy z piekarnika, o matko!!! jeszcze nigdy mi taki wysoki nie wyrosl. wystaje se prawie 4 cm nad tortownico no cudo poprostu. Bedzie na jutro ale cos czuje ze nie wytrzymam i go jeszcze dzis trace
Pierwszy raz cos pieke i sie nie moge juz doczekac dlatego tak sie tu chwale
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 23:32   #4274
marcheew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Heja
a mi zaraz jezyk do tyłka ucieknietak mi pachnie serniczek proteinkowy z piekarnika, o matko!!! jeszcze nigdy mi taki wysoki nie wyrosl. wystaje se prawie 4 cm nad tortownico no cudo poprostu. Bedzie na jutro ale cos czuje ze nie wytrzymam i go jeszcze dzis trace
Pierwszy raz cos pieke i sie nie moge juz doczekac dlatego tak sie tu chwale
no to gratki mam nadzieje ze moje pierwsze wypieki z Dukanem tez beda udane, bo uwielbiam słodkie ale zaczne na drugiej fazie, w sumie to juz niedługo. teskno mi za ciachem wiec pewnie w weekend cos upichcze
Stary 2010-05-11, 23:58   #4275
adrijah
Zakorzenienie

zrobiłam 'czekoladę'... wsadziłam do zamrażalnika i było ok. Przełożyłam do lodówki - rozpłynęła się smakowo też mnie nie zachwyciła niestety
Stary 2010-05-12, 01:36   #4276
Zaba885
Raczkowanie

a tak apropo czekolady, co myslicie o takiej ze sklepu tzn; "bez dodatku cuktu" lub "gorzka " ?? Można ??
Zaba885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 06:36   #4277
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Nie do wiary po prostu... wczoraj - jeden, jedyny dzień, kiedy świeciło słońce.
Dzisiaj znowu leje od rana
Zaczynam tego nie wytrzymywać psychicznie

No i na wadze skromne -0,2kg

Lecę nadrabiać, popijając kawą i zagryzając jajecznicą

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

oj, nie było dużo do nadrabiania od wczoraj, jak nigdy !

Jeśli chodzi o maturę, to ja moją ustną z polskiego wspominam koszmarnie
Temat miałam baaardzo "mój", normalnie mogłabym o nim gadać godzinami. Literaturę (nie pod maturę nawet) miałam przeczytaną bardzo pozaprogramową, no po prostu się tym interesowałam/interesuję.

I co? Myślałam, że nie zdam, tak mnie zatkało na maturze to, co powiedziałam, to nawet nie była "wypowiedź", tylko jąkanie się, dukanie i generalnie nie wiedziałam o co chodzi i co ja tu robię
Ja - przez wszystkie lata nauki piątkowa (a czasem szóstkowa ) polonistka - nie potrafiłam złożyć jednego prawidłowego zdania podrzędnie złożonego masakra po prostu.

Zdać zdałam - jakieś 65-70% miałam, ale dałam ciała jak nic zjadł mnie stres, nerwy, i chyba wstyd. Bo ja nie lubię publicznych wystąpień

No, ale mam to już za sobą

I jeszcze ustny angielski byłam ostatnia na liście.
Co ktoś wychodził, to mówił, że banał (ja przez 6 lat na angielskim rozszerzonym ) - jakieś zakupy, wakacje, znajdź drogę, opisz coś tam, przyjaciele, miłość i tego typu uniwersalne pierdoły.
No to wchodzę na takim luzie, roześmiana, pewna siebie jak nigdy... Losuję, losuję... I co?
Monarchia brytyjska! historia, tradycje i tak dalej. Przez pierwsze 1-2 minuty myślałam, że ucieknę no, ale potem coś nie coś powiedziałam i chyba nie tak źle, bo 85% wpadło heh

Śmiesznie to w sumie wspominam

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

acha

No i to nie jest chwalenie się (bo nie ma czym ), tylko dowód na to, że każdy debil to zda
Więc nie ma się co martwić, drogie maturzystki!
Stary 2010-05-12, 06:41   #4278
moose1979
Rozeznanie

Dzień dobry.
Kolejny poranek i kolejny raport. Więc dziś uwaga... KOLEJNE +1 KG na wadze. Hmmmm... to już jest interesujące biorąc pod uwagę, że zaczynam warzywka dzisiaj, to chyba... hmmm... wrócę do wagi wyjściowej Miłego dzionka Kobietki
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 06:44   #4279
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Kolejny poranek i kolejny raport. Więc dziś uwaga... KOLEJNE +1 KG na wadze. Hmmmm... to już jest interesujące biorąc pod uwagę, że zaczynam warzywka dzisiaj, to chyba... hmmm... wrócę do wagi wyjściowej Miłego dzionka Kobietki
Ja Ci mówię, wodę zatrzymujesz przed okresem... Może Aqua Femin ?
Stary 2010-05-12, 06:45   #4280
Marzycielka1234
Przyczajenie

Witam Was kobietkiMozna sie przylaczyc...?:P
Od dzis zaczynam Dukana!
Marzycielka1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 06:57   #4281
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Ja Ci mówię, wodę zatrzymujesz przed okresem... Może Aqua Femin ?
Będę w pracy, to sobie wyniosę z magazynu i zażyję
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 07:01   #4282
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Będę w pracy, to sobie wyniosę z magazynu i zażyję
ooo, masz ciekawy magazyn w pracy

Idę się szykować coby do ludzi wyjść
Przez to, że pada (a raczej leje) muszę sobie znaleźć coś sensownego do ubrania. A chciałam jechać na rowerku!

I mój AccuWeather pokazuje, że do czwartku przyszłego tygodnia będzie lało CODZIENNIE...
Dalej nie wiem, bo tylko na 7 dni mam pogodę, i się - o zgrozo! - sprawdza
Stary 2010-05-12, 07:42   #4283
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Jak tam spadki?U mnie - 0,3 kg mimo późnej pory zjedzenia kieszonki i @Nie poradze nic, że jak jestem głodna to muszę zjeść
Właśnie wypiłam 0,5l wody kawę z mlekiem, zjadłam jajko na twardo i tabletke ketonaluGdyż bardzo cierpię z powodu @.
Pytanko do kupujacych aquafemin?u mnie 60 tabletek 43zeta!
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 07:47   #4284
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
a tak apropo czekolady, co myslicie o takiej ze sklepu tzn; "bez dodatku cuktu" lub "gorzka " ?? Można ??
Powiedz, że żartujesz
Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Jak to która a ta jedna co Zakorzeniona już i ta druga Rozeznana Ale tez Grupies, Ayu... przeciez Wy weteranki zaraz skończycie druga fazę-czas leci jak szalony to żebym się nie spóźniła to podziękowałam już dziś
Ja bym chciała na 3 fazę wyrobić się przed 10 czerwca Ale spójrzmy na moją niespodziankę wagową:
10 maja, 1 dzień @: 49,9
dziś, 3 dzień @: 52,3

Najwyraźniej poniedziałkowe szaleństwo i @ mi nie posłużyły

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-05-12 o 07:53
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 07:56   #4285
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Powiedz, że żartujesz

Ja bym chciała na 3 fazę wyrobić się przed 10 czerwca Ale spójrzmy na moją niespodziankę wagową:

Najwyraźniej wtorkowe szaleństwo i @ mi nie posłużyły
dżizus jak Ty mało ważysz ja tylke to chyba w podstawówce wazyłam i to zcale nie w ostatnich klasach

u mnie dziś waga stoi po dniu białkowym, więc ni wiem czemu, ale póki co nie zdemotywowało mnie to
dziś do pracy m.in. zrobiłam sobie zmodyfikowaną sałatkę gyros ;
musiałam robić dwie wesję - light dla mnie i normalną dla męża, chociaż i tak mu trochę odchudziłam, bo zamiast majonezu ma jogurt natualny, ktry na szczęście mój małżonek lubi

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-05-12 o 07:58
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 08:04   #4286
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
hehe, no nie można...

Cytat:

Najwyraźniej poniedziałkowe szaleństwo i @ mi nie posłużyły
Muszę przyznać, że dziwny skok!
Ja wg Dukana od czerwca na III fazie powinnam być, ale waga stoi jak uparta chociaż to mój ostatni dzień proteinek. No nic, pożyjemy, zobaczymy

Witam Was przy porannej kawce i placuszkach
Stary 2010-05-12, 08:08   #4287
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
dżizus jak Ty mało ważysz ja tylke to chyba w podstawówce wazyłam i to zcale nie w ostatnich klasach
Tylko, że ja mierzę całe 157 cm, a większość moich kilogramów złośliwie skumulowała się w dolnej partii, zamiast rozłożyć się po całej mej szlachetnej długości

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Muszę przyznać, że dziwny skok!
A ja w dodatku mam wrażenie, że trochę mnie ubyło
No nic, jakoś w okolicach piątku powinna się @ skończyć, to może wtedy wyniki będą miarodajne
Stary 2010-05-12, 08:09   #4288
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Tylko, że ja mierzę całe 157 cm,
to duzo wyjaśnia

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 08:12   #4289
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry
melduję się ze spadkiem 0,6kg od wczoraj...... nooo mam nadzieję, że nie ruszy do góry tylko sobie tak zostanie
no powiem wam, że ja wg Dukana powinnam mieć 118dni diety żeby osiągnąć 58kg... dzisiaj jest 55dzień diety i jestem do tyłu o 7,7 kg.... zostało mi jeszcze 8kg do zrzucenia czyli mogę podsumowac następująco: jestem w połowie (no prawie bo równo połowa będzie w sobotę) i mam (prawie) połowę do tyłu... więc chyba nie jest źle
jak myślicie?

uciekam się dzisiaj odchamić umowiłam sie do fryzjera coby wyglądać bardziej jak człowiek

miłego dnia babeczki i chłopcy tez

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 08:14   #4290
ktsw
Zakorzenienie

Johambina pewnie, ze nie jest źle bardzo dobrze nawet.
Ja dzis niemila niespodzianka + 0,3 nigdy chyba na ta III faze nie przejde
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości