|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
w pracy zazwyczaj korzystałam z DPD ale widzę na stronie że oni ok 40 zł wychodzą, tu gdzie unholy podała widzę o wiele taniej jest
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() no nic sprobuje jutro jakos to zapakowac
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Olu, ales ty sliczna
Ja nie Katarzynka, ale podobasz mi sie w tych kolorach. I w ogole mi sie podobasz
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6 ładna sumka, my nadal szczycimy sie 2 ![]() Cytat:
Gdybys dobrze sie czuła w mocnym makijazu zaproponowalabym smokey.Mocne oko +taka stylowa kieca fiuuuu Mógłby byc jeszcze bakłażan+złoto, ale skupomy sie na tym Cieniowanie oka ok, tylko nie jechałabym z tym wzdłuż całej powieki, Zewnetrzny kącik ładnie-"bananek" i niech to znika..o tak jak tu na 1 graficznym rysunku http://www.groszki.pl/groszki/1,95942,4427254.html Moim zdaniem oczy masz duze, ładne,okrągłe,a zew kąciki opadaja w dół, jak u mnie ![]() Jak na makijaz codzienny suuuper, ale na wesele zmodyfikowałabym to jeszcze o kreske nad linia rzes. Albo na samym poczatku kredka i rozetrzec patyczkiem, i potem na to cienie, albo na sam koniec cienkim pedzelkiem wzdłuż lini rzes, albo samym linerem jesli masz wprawe. Trzeba by jeszcze zadbac o dolna powieke bo jakas goła ![]() Znaczy kredką tak jak masz + brązowy cien, co by stanowilo to calosc. Ogolni niezle sobie poradzilas ![]() Dobrze wytuszowane rzesy to podstawa, owtwiera sie oczko Pamietaj o puderku i różyku na policzki, no i o ustkach-chocby blyszczyku Czeko u mnie cena przesylki zalezala od wymiarow/wagi i ilosci km, dokad ma byc dowieziona. Ja jak spakowalam wozek to zadzwonilam o pryblizony koszt. Pisze od 5 i skonczyc nie moge ![]() Mloda wstaje a ja ją staram sie asekurować zeby nie gwizdnęła o płytki. Kilka x do niej wstawalam, a to pic, a to jesc-mleko o 4 znow pobudka z placzem i o 5 juz wstalysmy, a dzien dluuuugi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Witam z poranną kawką po cudownie spokojnej nocce w pracy ![]() Jak poszłam spać o 00:20 tak obudziłam się (tzn. obudził mnie budzik) 30 minut temu. tak że jestem w miarę wypoczęta.Znowu nie nadrobiłam co wypisałyście... Muszę wziąć się w garść... Ale ostatnie 2 dni w pracy były naprawde pracowite... Najważniejsze, że dostałam podwyżkę Od maja zarabiam 300 zł (brutto) więcej Od dzisiaj mam 6 dni wolnego a w sobotę idziemy na wesele mam nadzieje, że bedzie fajnie bo w sumie bedziemy miec tam oprócz Państwa Młodych jednych znajomych....W każdym razie się wytańczę... Już mi wystarczy, że wesele mojej przyjaciółki mnie ominęło... Leżałam wtedy 4 dzień po porodzie w szpitalu... Ale co tam impreza jak tuliłam już do serducha mojego skarba ![]() Dziewczyny Przemuś ma na swoim koncie kolejne osiągnięcia ![]() Pełza na całego, jak wstanie w łóżeczku na nogi to potrafi potem sam usiąść, gada namiętnie ba ba ba ba (na szczęście nie skojarzył tego jeszcze z babcią więc cały czas mam nadzieje że pierwsze jego świadome słowo bedzie do mnie i bedzie brzmieć mama ![]() No i idą kolejne zęby... wyczaiłam już prawą górną jedynkę... A dzisiaj o 7 dzwoni do mnie maż i mówi, że od godziny już nie śpią i że ząbki dają czadu... a w tle słyszałam moje chlipiące dziecko ![]() Musze kupić nowy żeluś Podobno już tą jedynkę czuć pod palcem, zresztą wczoraj widziałam już pęknięte dziąsło...Biedne to moje dziecko... Ale i tak nie mogę narzekać bo naprawde nieźle to znosi. Odezwę się za 6 dni. ![]() pa pa |
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
adaikaka dla Przemusia za postępy ![]() *** Miłego dnia
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
oh Miramej, nie jestes dzis rozrzutna w słowach
![]() Gdzie anula?zwykle z rana bywa co z reszta, co z wami?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się strasznie na tym zdjęciu podobasz ![]() Mam nadzieję, że dziś lepszy ![]() Ja Ci dam gargamelka ![]() Cytat:
![]() Kasiu życzę dobrego dnia Cytat:
![]() Udanego wypoczynku i weselicha ![]() i dla Przemusia ![]() Dzień dobry i miłego dnia ![]() ps. Unholy jak dietka? |
|||
|
|
|
#1599 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1019744247...taniej_fv.html A żeby było bezpieczniej możesz najpierw owinąć w folię bąbelkową -w leroyu, castor itp. można kupić na metry) Zakleić taśmą brązową i będzie git ![]() Cytat:
![]() A jaki cień do smokey (firma, odcień) być poleciła. Mam jeszcze trochę czasu i sobie wypróbuję ![]() Co do ust zostaje błyszczyk lub lekko różowo-cielista szminka, mam "dziubek" m.in. przez moje jedynki i umalowane usta nie wyglądają u mnie za ciekawie... A jaką bazę pod cień polecasz? To szybciutko wstałyście ... Miłego dnia odwiedzin życzę. Cytat:
![]() Życzę udanego urlopu i zabawy na weselu Miłego również A co tak skromnie ![]() Dzień Dobry U nas słonko. O 7 było już bardzo ciepło, więc jeżeli nic się nie zmieni pewnie będzie piękny dzionek. Idę zaraz na drzemkę Antosia, więc i ja wskoczę pod kołdrę. Dziewczyny nie przesadzajcie z tą moją ładnością
|
|
#1600 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masakra była w poniedziałek, wczoraj już lepiej. A dzisiaj mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej i nie będę chciała zjeść wszystkiego ![]() Najgorzej to mój Małż, narzeka i marudzi...
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja, moje dziecie juz po sniadanku, ja tez. Dopijam herbatkę.
Unholy fajna laska z ciebie ![]() Kat dobrze miec cie na wątku z Twoimi radami makijażowymi (i nie tylko )U nas tez ladna pogoda az chce mi sie na dwór wyjsc. Musze wietrzyc pokój znowu, bo Oli z rana juz kupke zrobiła ![]() Jade dzisiaj do ginekologa, go tydzien temu sie nie dostałam, bo miejsc nie było juz, przy okazji kupie jakies buciki Oliwce, tylko nie wiem jakie kupic, czy na adidaski to nie za ciepło bedzie teraz? a takie sandałkowate skórzane to też w nózki grzeją na słoneczku? jakie buciki polecacie na teraz? |
|
|
|
#1602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdolny chłopak ![]() dzisiaj TŻ miał dyżur na wstawanie to dospałam do 7.30 ![]() Cytat:
śliczna z Ciebie kobietka Dzieeeeń dooobry ![]() u nas prawie ciemno, chmury wiszą i zaraz chyba lunie ![]() Idę po kawkę póki mała śpi
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
anula tak spojrzalam na miniaturke zdjecia i nie mogłam znaleźć twojego dziecka
dopiero jak je powiększyłam to dopatrzyłam się Martynki
|
|
|
|
#1604 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech się uda ![]() Cytat:
![]() no w końcu często się to nie zdarza![]() Cytat:
dla Zuzi,no i kolejne ząbkiCytat:
![]() Dawniej mąż często wyjeżdzał,głównie do Niemiec-jak Damian podrósł,praktycznie każde wakacje spędzaliśmy tam razem ![]() Cytat:
a u nas rzadkością,żeby nie powiedzieć,że takie długie wogóle się nie zdarzają![]() Cytat:
![]() ![]() Niektóre kobiety to rzeczywiście przechodzą ![]() Cytat:
![]() ![]() Olu ładna dziewczyna z Ciebie Cytat:
Pytałam dlatego,bo pewnie jak pójdzesz do lekarza,to dostaniesz jakieś leki na ten ból i wtedy karmienie,pozostanie pod znakiem zapytania ,no ale najważniejsze,żeby Bartoszek miałał zdrową mamusię![]() muszę
|
||||||||
|
|
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki żebyś dzisiaj odzyskała wolność ![]() Aniu biedna jesteś, jak tam dzisiaj? Wojtusiu dobrze kojarzę że to Ty miałaś taką chustę- nosidełko dla Oliwci? Któraś z was jeszcze używa? Bo mam pytanko....
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-12 o 09:19 |
|
|
|
#1606 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
U nas nocka ok tylko troszke dluzej moglby pospac moj synus niz do 6:30. Adaika zycze udanego odpoczynku no i zabawy na weselu ! No i gratuluje podwyzszki ! Unholy dziewczyny maja racje sliczna z Ciebie kobitka Anulla Martynka lubi chyba miec ciemno jak spi .To narazie tyle bo balagan w domu czeka .
|
#1607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nie da rady kocykiem to rączką sobie oczka zakrywa ![]() Bałagan nie ucieknie, nie martw się, wypij z nami kawkę ![]() A jeszcze sie pochwalę: Martynka zapamiętale ćwiczy i pięknie już siada
|
|
#1608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pierwsza tura była ciężka bo bez chleba zaczęliśmy. słodko.Cytat:
![]() Ojej Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Anula tak ja mam typową chustę tkaną wiązaną oraz chustę typu pouch, dobrze ze mi przypomniałas, bo dawno nie nosiłam oliwki a miałam wypróbować nowe wiązania
gorgulku a jaką ty masz? co myślicie o TEJ bluzce? Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-12 o 09:35 |
|
|
|
#1610 | |
|
Wtajemniczenie
|
powiedz mi proszę czy mała w niej siedzi ładnie czy ją to denerwuje? No i na ile jest to dla ciebie lżej niż nieść ją na rękach?
Myślę o zakupie czegoś żebym mogła na szybko wybiec np do sklepu czy gdzieś ale nie wiem czy Martynka nie jest już na to za duża...Jakoś nie chcę nosidełka i o takiej chuście właśnie pomyślałam...jak na wczasy pojedziemy to na krótki spacerek mogłabym ją zabrać...tylko właśnie nie wiem na ile to się teraz jeszcze sprawdza ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Adaikaka gratuluje osiagniec Przemka oraz podwyzki.Zycze, aby wesele bylo udane Cytat:
Mnie mowia czesto, ze jestem osoba, ktora nie powinna sie fotografowac, bo bardzo zle wychodzi na zdjeciach ![]() ![]() Milego dnia
|
|
#1612 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Udanego wypoczynku dla Przemusia.Cytat:
![]() Cytat:
Słodko Martynka śpi ![]() Cytat:
![]() Bartosz spaceruje w adidaskach prawie połowa maja na ramieniu.Dzień dobry Wszystkim Nocka pięknie przespana ![]() Bartosz od rana namiętnie ćwiczy nową umiejętność:staje,puszcza się po czym pac na doopsko,robi tak cały czas w kółko i jeszcze się śmieje-łobuz mój mały Wczoraj dzwoniła do mnie szwagierka,ta co przeszło tydzień temu urodziła córeczkę i wiecie co: była wczoraj u gina,po zaświadczenie do becikowego,zrobił jej usg i okazało się że musi iść na czyszczenie,bo zostawili jej kawałek łożyska ![]() Na 11.45 mam być w poradni,mam nadzieję że wrócę bez szyny ![]() Miłego dzionka |
|||||
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chwała Bogu ona tylko zasypia w ten sposób, jak tylko zaśnie to ją odkrywam a przez sen już tak nie kombinuje Brawa dla synka Biedna, trzymam kciuki żeby tym razem nic nie spaprali
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
Po pierwsze: Bartuś już zdrowy ![]() Po drugie: postaram się z Wami pisać już na bieżąco.Aj promys ![]() Unholy, wg mnie masz taką dziewczyńską urodę Z makijażem lubię kombinować, ale teraz nie za bardzo mam czas i przeważnie maluje się podobnie do Twojego mejkapu, który wstawiłaś.Ostatnio zresztą Kat udzieliła mi kilku wskazówek, za które jestem bardzo wdzięczna.Pewnie wszystkie wyglądałybyśmy jak księżniczki, gdyby wzięła nas w obroty ![]() Miramej, trzymałam kciuki za Kubusia na szczepieniu, jak się teraz czuje? Cass, Kubuś jest słodki i tak cudownie drepta Kat, jak się Laurka czuje?Bo coś ostatnio czytałam, że katarek ma? Mayaha, cudowny kolo włosów ![]() Adaikaka, gartuluje podwyżki i Przemusiowego ząbka również![]() Z nowości, Bartuś pięknie raczkuje od jakiegoś miesiąca, podnosi się i opiera o meble, po łóżeczku zrobi kilka kroczków trzymając się za szczebelki, mówi tata namiętnie o mamie zapomniał , tzn mówi tatatatatata i biegnie za mną .Idę robić obiad. Miłęgo dnia PS.Tuli chyba dawno nie było i Angy?
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Martynki,ambitna dziewuszkaDrugi raz nie wywinęłam orła bo Jej wtedy nie było |
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odciąża do dużo, ale więcej odciąża chusta wiązana moim zdaniem, bo ciężar rozkłada się równomiernie na obu ramionach. Ja narazie nosiłam Oliwkę tylko z przodu brzuszek do brzuszka, ale jest jeszcze wiele mozliwości wiazania chusty m.in na plecach. Ale jeszcze ich nie wypróbowałam. Ostatnio jak nosiłam Oliwkę to trochę mi się wierciła, bo chciała wszystko widzieć, dlatego muszę poszukać innego wiązania. |
|
|
|
|
#1617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymamy za słowo ![]() dla synusia za nowe umiejętnościPrawda Tuli,Angy,Marica???
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-05-12 o 09:51 |
||
|
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tą kieszonkową to masz jakiejś konkretnej firmy? Tak myślę że w takiej wiązanej to latem byłoby mi ciepło strasznie ?
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylko trzymam kciuki ze ciebie A szwagierce narobili.... Oliwka zasnela, zabieram lapka do drugiego pokoju i bede pracowała, bo tu pisaniem na klawiaturze ją obudzę ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- anula zaraz sprawdze i ci napisze a te wiązane na lato to są takie fajowe z dodatkiem lnu, przewiewne, ale troche droższe, ja mam zwykłą grubą tkaną, ale teraz mysle nad nosidełkiem mei tai, napisze ci pozniej o nim
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co z reszta, co z wami?