Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 17:04   #1561
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

QQ jestem

Cos mi Zuzia naskrobała po klawiaturze i mi sie czcionka na wizazu zmieniła i niewiem jak tu teraz to zmienic, moze przy nastepnym logowaniu sie samo zmieni

dzieki za rady w sprawie kremu do buzi
chyba sie na nivea lub bebdream zdecyduje

i dzieki za te wszystkie komplementy poprawiły mi humorek bardziej niz sama fryzurka, a co do sylwetki to moze po weekendzie jak bede miec zdjecia z wesela

miałam pocytowac ale Zuza zła wiec ide z nia do wyrka

aha Wojtusia, mowisz ze lubczyk działa?......... hmm moze wypróbuje
Stary 2010-05-11, 17:32   #1562
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jakbym czytala o Laurze
dzis tez sznupkowała, ale łaskawie mleko raczyła wypic
Wczoraj była tak rozżalona, że machała witkami i odpychala butle

Hehh,mają charakterki

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
no własnie mi tez świruje, jak dołaczałam zdjecie włosków to mi ich nie chciało wyswietlac ale sie udało tylko z opóźnieniem

jeszcze fotki ciuszków
(sorki za jakosc zdjec ale nie chciało mi sie obiektywu zmieniac)
tam jest jeszcze bolerko tez z NY ale nie zrobiłam foty
I kolorek włosków i ciuszki super

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wrzucam na dobranoc mojego brzdąca. Trochę się spóźniłam z kręceniem, ale na początku widać mojego całuśka
http://www.youtube.com/watch?v=yIkenm50tJc

Dobrej nocki
Całuśnik pierwsza klasa,Bartosz też uwielbia lustra

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kuba dzisiaj wypił przez cały dzień 100 ml wody z niekapka , dla nas to baaardzo dużo
pięknie Kubuś pije.

Cytat:
, powiem Wam po cichu, że najwięcej od Małża wypija
Męska solidarność

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to widzisz Wercia nie jest taka ciekawska-lezy spokojnie i czeka
ale jak widze ze zaczyna sie wiercic to zostawiam wanienke i wylewam pozniej
tak kapie ja sama, jak szykuje jej kapiel to siedzi w jezdziku i patrzy jak nalewam wode i juz sie cieszy
Ja jak przygotowuję kąpiel,Bartosz też się cieszy i jeszcze krzykiem mnie popędzabo on chce już

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 17:59   #1563
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
a chciałam jeszcze was zapytac jakie kremiki do buzi zakupiłyscie na słoneczko? bo ja dalej nie mam, co powiecie o takim z Ziajki?

--------
yyyy doczytałam ze on ma filtr 8
Ja mam mleczko do twarzy i ciała z Lirene kids filtr 50+

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
... nie mam siły chciałam Was troche poczytać, ale kręgosłup mnie takboli, ze nie mogę nawet siedzieć na dniach idę do lekarza, bo już mi nawet noga drętwieje

biedactwowidzę,że Tobie ortopeda potrzebny bardziej niż mitrzymam aby szybko przeszło-ale do lekarza się przejdź.
Karmisz nadal Bartoszka piersią?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jak juz wiecie moj Antonio to maly rozrabiaka, ale reaguje na "nie" i "nie wolno", czasami sobie pobuczy i pomarudzi, ale nie reaguje na to, wiec wielkich krzykow u mnie nie ma. Zazwyczaj placze jak faktycznie mocno sie uderzy, a nie z powodu klapniecia na pupe czy cos w tym stylu.
Bartosz na uwagi "nie" , "nie wolno" nie płacze ale robi bardzo niezadowoloną minę

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kubus wstał dzisiaj o 5.50, pobawił sie zjadł kaszke i usnał ze mna na łóżku - własciwie to ja udawałam, ze spie
Pewnie jak wstanie to idziemy na dworek. On moze cały dzien byc na dworze, jak zabieram go do domu na jedzonko i zmiane pieluszki to zaraz idzie znow pod drzwi i chce na isc na dwor.
Takze ostatnio od rana do wieczora spacerujemy albo spedzamy czas w ogrodzie. Jak TŻ bedzie miał urlop zrobi taka fajna hustawke z drzewa (grubych konarow) i bedziemy sie hustac.
I zamowilismy małemu ten rowerek, mam nadzieje ze mu sie spodoba
Rowerek fajny

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupiłam Lirene 50+ a w domu zobaczyłam, ze jest on dla dzieci od 1 roku

witam z kawą

Pogoda narazie Oki, fajnie zielono za oknem Musze wyszuszyć włosy i pojdziemy na podwórko trochę.
Ja mam mleczko do twarzy i ciała z Lirene,ale powyżej 6 miesiąca życia

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie no co Ty - warto mieć prawo jazdy - to wolność i niezależność
!
Racja a jeszcze tym bardziej przy dziecku/dzieciach

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie no przecież się chwalę
Tomuś dziś zrobił do taty "pa pa", chodzi przy meblach bardzo sprawnie i pewnie, wstaje gdzie się tylko da, żadna zabawa na siedząco nie jest fajna (oprócz układania misia z kółeczek o różnej średnicy - nie umie tylko zatknąć głowy),
nic więcej nowego
dla Tomusia,pięknie sobie radzi

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

nie nadrabiam bo nie mam mocy
nie bylo mnie od soboty bo od soboty nocujemy u tesciowej bo tesc wyjechal i bedziemy tu do czwartku prawdopodobnie a tu nie mam czasu wejsc na kompa

to tak jakby ktos za mna tesknil
Dobrze,że jesteś

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny !

Danielek mial wczoraj maly wypadek . Bylam w kuchni a on stal kolo mnie i trzymal sie raczki od piekarnika , i chyba nozka mu sie powinela , bo przewrocil sie i buzka walnal w ta raczke. Przestraszylam sie strasznie jak zobaczylam , ze mu krewka z buzka leci. Bo ostatnio kolezanka mi opowiadala , ze jej siostry maly stracil dwa zabki ... Jego starsza siostrzyczka probowala Go wyjac z lozeczka a on w tej chwili gryzl szczebelke i nie wiem jak to sie stalo ale stracil zabki . Dlatego pierwsze co zagladnelam w buzke czy zabki sa na miejscu , na szczescie tak . Danielek przygryzl sobie chyba dziaselko . A z dobrych wiadomosci mamy dwa nowe zeby! Przebily sie gorne jedynki!
biedny Daniel-dobrze,że nic takiego się nie stało.

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Od wczoraj u sąsiadów remont i ciągle coś wiercą - u mnie w domu jest taki hałas, że chwilami musimy z Mężem rozmawiać podniesionym głosem Tzn. rozumiem, że ludzie muszą kiedyś robić remonty, ale ciężko to znieść No to się wygadałam

Stary 2010-05-11, 18:20   #1564
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Cześć. Obiecywałam sobie, że w tej części będę się częściej udzielać, a tu okazało się, że nie mam nawet czasu, żeby Was czytać na bieżąco. Lecę poczytać, póki mogę.
Witaj

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
to czekamy

Pojechałam z małą odebrać zamówione warzywa ekologiczne, nakupiłam tego wszystkiego jak głupia, ona będzie to chyba do końca świata jadła

A przy okazji: podajecie dzieciaczkom fasolkę? Też kupiłam i nie mam pomysłu jak ją przyrządzić...
Ja fasolkę dawałam ale ze słoiczka z ziemniaczkami i czymś tam jeszcze.

Cytat:
zdaje się ze tak , ja mam ten tyle że nie z delfinkiem a z gwiazdką, i na opakowaniu jest napisane ze dla dzieci od roku, a na stronie Lirene że dla dzieci od 6 mz chyba ze jakąś starą wersję mam?

o TAKI dokładnie mam a na stronie piszą że od 7 mż, ale rozbieżności mają

Aa zapomniałam wam napisać, po wczorajszym lubczyku miałam sny o przytulankach z mężem moze dzisiaj też zjem rosołku z lubczykiem
To masz inny,bo ja mam z niebieskim delfinkiem,ale kształt opakowania ten sam

aby sen się dzisiaj ziścił

Stary 2010-05-11, 18:27   #1565
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Bartosz na uwagi "nie" , "nie wolno" nie płacze ale robi bardzo niezadowoloną minę
Antonio rowniez nie placze. "Buczy" uzylam w sensie "jeczy, jest niezadowolony"
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Cześć. Obiecywałam sobie, że w tej części będę się częściej udzielać, a tu okazało się, że nie mam nawet czasu, żeby Was czytać na bieżąco. Lecę poczytać, póki mogę.
Hej zgubo
Fajnie, ze jestes

Dzis dzien bez tatusia i drzemki od razu wypadly w normalnym czasie i nei bylo jekow przy zasypianiu
Stary 2010-05-11, 18:30   #1566
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

aha Wojtusia, mowisz ze lubczyk działa?......... hmm moze wypróbuje
wypróbuj wypróbuj
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 18:40   #1567
sylka79
Wtajemniczenie

To się opisałam

Cześć wypadałoby powiedziec już chyba wieczornie
Ugotowałam obiad i praktycznie cały dzień na dworze siedzieliśmy-ja i Bartosz,bo Damian w szkole,mąż w pracyteraz Damian na majówce,a ja kąpanie za moment szykuję.
Jutro do kontroli z nogą,mam nadzieję że szynę ściągną na dobre,bo noga już nie boli.
W niedzielę mąż wyjeżdza z firmy na 2 tygodnie do Francji,zostanę na tak długo sama odkąd mamy BartoszkaMam nadzieję,że szybko to zleci.Odzwyczaiłam się już od tych zagranicznych wyjazdów,o ile wogóle można się do nich przyzwyczaić.
Dobra,lecę kąpiel szykować,bo Bartosz już marudzi

Spokojnego wieczoru

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Ha,zapomniałam napisać,że na dworze w spacerówce,Bartosz pospał ciągiem półtorej godziny chyba w kalendarzu zanotuję

Stary 2010-05-11, 19:30   #1568
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
My w sumie tak cudujemy, mimo, że Kuba nie płacze, bo lubimy się razem delikatnie powygłupiać
delikatnie to ja rozumiem , choc nie ukrywam ze po calym dniu nie zawsze mi sie chce wysilac na cudowanie bo marze ze zmrużyła oczeta i poszla spac.
Dzies leciala rakieta, i obylo sie bez płaczu

Cytat:

przeciez pisalam ze caly czas mam ja na oku, a jestem metr od niej wiec bez paniki
nie panikuje , ale w dalszym ciagu tak i tak mnie to nie przekonuje
Ja tez bylam obok, nawet nie metr, ani nie pół, a był to ulamek sekundy...

Cytat:
No i Kuba juz na dworku, mama go wzieła a ja ogarne kuchnie i zaraz tez wyjde. Dzisiaj i 15 mam druga jazdę i tez sie stresuje. Jutro kolejne 2 godziny, mam nadzieje ze juz bede pewniej jezdziła bo narazie sie bardzo boje

Bo jak wstawiłam ten baner z konkursem to wykasowałam ten podpis bo mi sie nie miesciło wszystko. A dzisiaj waga pokazała 67,4 kg czyli kg stoja w miejscu mimo, ze sobie podjadam czesto (nawet słodycze)
A ONZ całkowicie mi sie znudziła

Moj to juz dawno porysował zębami łózeczko
ja tez na pierwszym spotkanki zostalam posadzona za kółko i wypuszczona w miasto
Ale ja sie tak rwalam do jazdy ze mi sie podobalo.

Jestes usprawiedliwona

Ja tez mam porysowane.
Dzis opanowala sztuke włażenia do łóżeczka przy wyciągnietych 3 szczebelkach

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Kat pomylilam adresy i wyslalm zdjecia do kogos innego .
Zaraz cos przygotuje i wysle jeszcze raz.
a ja męża codzien pytalam czy kolezanka fotke doslala, bo ja sporadycznie to nawet swojego maila sprawdzam
Cytat:
U nas nocka OK, Antonio wstal o 6, ale tatus sie nim zajal, ja moglam pospac do 7.30 .Tak po cichu dodam, ze od tygodnia Antos przesypia nocki. Cale. . Tylko raz wstal o 4 rano na mleko, ale to dlatego, mysle, ze zjadl mniej w ciagu dnia, a szczegolnie na kolacje.
ale ciiii...

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny !

Danielek mial wczoraj maly wypadek . Bylam w kuchni a on stal kolo mnie i trzymal sie raczki od piekarnika , i chyba nozka mu sie powinela , bo przewrocil sie i buzka walnal w ta raczke. Przestraszylam sie strasznie jak zobaczylam , ze mu krewka z buzka leci. Bo ostatnio kolezanka mi opowiadala , ze jej siostry maly stracil dwa zabki ... Jego starsza siostrzyczka probowala Go wyjac z lozeczka a on w tej chwili gryzl szczebelke i nie wiem jak to sie stalo ale stracil zabki . Dlatego pierwsze co zagladnelam w buzke czy zabki sa na miejscu , na szczescie tak . Danielek przygryzl sobie chyba dziaselko . A z dobrych wiadomosci mamy dwa nowe zeby! Przebily sie gorne jedynki!
uuuuu
szczescie w nieszczesciu

Laura tez juz miala przygryziony jezyk i dolna warge, bo probowala wstac przy zabawce, a ona odjechala na panelach...az na czole miala skorke zdarta

Cytat:

Ha,zapomniałam napisać,że na dworze w spacerówce,Bartosz pospał ciągiem półtorej godziny chyba w kalendarzu zanotuję
jaaaaa u was to nieprawdopodobne
wiecej takich drzemek zycze

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

acha a bramke mam wlasciwie taka tylko firmy BETTACARE, inne jest tylko zamkniecie, i moglabym juz ja zdjąć , ale tego nie robie, bo mam władze nad kotami i jak ich nie chce to ich nie wpuszczam

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

no przeciez nie napisalam wam, ze bylam dzis po dokumenty w opiece, mąż rano juz byl w urzedzie skarbowym, a do ZUSU list wysle i doniose potrzebne zaswiadczenie i bede czekac na odp.
Niech sie uda....
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 19:31   #1569
morska
Zadomowienie

Cytat:
Morska, to macie "wesoło". Nie cierpię remontów u sąsiadów, tyle, ze u nas wiercenie robią często w niedziele lub grubo po 22......

Mamy sąsiada turka (z polską żoną) i wydaje mu się chyba, ze można. Ogólnie jest b. miły i sympatyczny, ale te remonty....
Jak się wprowadziliśmy, to składał meble do 3 w nocy. A że mieszkanie ma nad nami i obok też (dwa połączone), to stukał nam w sufit sypialni, jak łączył elementy...
Miły ten Wasz sąsiad Ale może faktycznie nikt go jeszcze nie uświadomił, że to słychać?
Ja lepiej znoszę pukanie, stukanie itp., ale wiertarka na mnie działa jak płachta na byka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dobrze, że mozesz nam napisać, bo jakbyś mówiła to mogły bysmy CIę nie usłyszeć przez ten remont
a tak powaznie to współczuję

Co to za śmichy chichy Oni chyba wiercą na tej naszej wspólnej ścianie skoro tak strasznie słychać

Jak kręgosłup dzisiaj?

Cytat:
Jutro do kontroli z nogą,mam nadzieję że szynę ściągną na dobre,bo noga już nie boli.
(...)
Spokojnego wieczoru
Dobrze, że już nie boli

Wzajemnie
Stary 2010-05-11, 19:45   #1570
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cos mi Zuzia naskrobała po klawiaturze i mi sie czcionka na wizazu zmieniła i niewiem jak tu teraz to zmienic, moze przy nastepnym logowaniu sie samo zmieni
Mała informatyczka

Cytat:
pięknie Kubuś pije.

Męska solidarność

Ja mówię "solidarność jąder"

Cytat:
W niedzielę mąż wyjeżdza z firmy na 2 tygodnie do Francji,zostanę na tak długo sama odkąd mamy BartoszkaMam nadzieję,że szybko to zleci.Odzwyczaiłam się już od tych zagranicznych wyjazdów,o ile wogóle można się do nich przyzwyczaić.

Spokojnego wieczoru

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cieszę się, że noga już Cię nie boli
Ale będziesz miała nas , zawsze coś

, gratulacje, koniecznie zanotuj

Cytat:
delikatnie to ja rozumiem , choc nie ukrywam ze po calym dniu nie zawsze mi sie chce wysilac na cudowanie bo marze ze zmrużyła oczeta i poszla spac.
Dzies leciala rakieta, i obylo sie bez płaczu
(...)
Ja tez mam porysowane.
Dzis opanowala sztuke włażenia do łóżeczka przy wyciągnietych 3 szczebelkach
(...)
no przeciez nie napisalam wam, ze bylam dzis po dokumenty w opiece, mąż rano juz byl w urzedzie skarbowym, a do ZUSU list wysle i doniose potrzebne zaswiadczenie i bede czekac na odp.
Niech sie uda....
Cieszę się

dla Laurki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 20:43   #1571
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

sylka

Cytat:
Mała informatyczka
hehe tylko odświeżyłam i

widze że Svinecka sie znalazła, tez juz sie zaczełam martwic
Stary 2010-05-11, 20:47   #1572
Wojtusia
Zakorzenienie

jakie pustki tu
ja mowie dobranoc, ide cos zjesc i moze popracuje a moze nie.
a moze jeszcze zajrze, jakas niezdecydowana jestem dzisiaj
Stary 2010-05-11, 20:53   #1573
katarzynka00
Zakorzenienie

no wpadlam pogadac i doopka, zywej duszy nie ma
to ide, jutro caly dzien odwiedzin od rana i potem wychodze jak mala pojdzie spac
pa
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 21:00   #1574
gorgulek
Zakorzenienie

Cześć

U nas piękna pogoda i od rana byłyśmy w "terenie" Aż nie chciało się do domu wracać

Poczytałam Was ale tyle tego, że nie pocytuję bo nie chciałabym kogoś pominąć

Zuzi w końcu wybiły się te górne dwie dwójki i ma już 6 ząbków
I nauczyła się mówić jak robi piesek Dziś przy obiedzie musiałam Ją zagadywać i pytam jak robi piesek a ona: au au

Miłego wieczorku
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 21:14   #1575
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Cześć

U nas piękna pogoda i od rana byłyśmy w "terenie" Aż nie chciało się do domu wracać

Poczytałam Was ale tyle tego, że nie pocytuję bo nie chciałabym kogoś pominąć

I nauczyła się mówić jak robi piesek Dziś przy obiedzie musiałam Ją zagadywać i pytam jak robi piesek a ona: au au

Miłego wieczorku
Gratulujemy z Kubaskiem Zuzi ząbków
I mówienia "au au"

Całujemy mocno

Ja się dzisiaj już żegnam, dobranoc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 21:30   #1576
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
fajny mialas dzien, oby takich bylo jak najwiecej.
Trzymam kciuki za kontrole.
to niefajnie, ze zostajesz sama na tak dlugo
Cytat:
przeciez nie napisalam wam, ze bylam dzis po dokumenty w opiece, mąż rano juz byl w urzedzie skarbowym, a do ZUSU list wysle i doniose potrzebne zaswiadczenie i bede czekac na odp.
Niech sie uda....
Mam nadzieje, ze sie uda
Cytat:
Ja lepiej znoszę pukanie, stukanie itp., ale wiertarka na mnie działa jak płachta na byka
moj sasiad stuka, puka i wierci od 15, a to jest pora drzemki Antosia i czasami moja
Szalu mozna dostac
remontuje cos caly rok
Cytat:

Gratulujemy zabkow i nowych umiejetnosci

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-05-11 o 21:32
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 21:42   #1577
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą
Tylko na chwilke wpadłam bo zaraz biore długą kapięl i wykonuje zabiegi pielęgnacyjne
Kuba dzisiaj cały dzien na dworku, dwie drzemki nawet zaliczył.

Miałam dzisiaj 2 jazde i juz jest o wiele lepiej. Nawet dobrze sie jechało, miałam fajnego instruktora (młodszy ode mnie ) i nie stresował mnie.
Juto jezdze od 14 do 16.
Zaczyba mi sie to podobac

Cytat:
Aa zapomniałam wam napisać, po wczorajszym lubczyku miałam sny o przytulankach z mężem moze dzisiaj też zjem rosołku z lubczykiem
Ooo a ja przedwczoraj gotowałam rosół i dodałam tej roslinki (nawet nie wiedziałam, ze to lubczyk) - rosnie u nas w ogrodzie.
I moje libido niestety nie wzrosło.
A teraz juz wiem dlaczego moj tata biega codziennie do ogrodu po ten lubczyk i kaze mamie do zup dodawac

Cytat:
.

Spokojnego wieczoru

Napewno sobie poradzisz A te 2 tygodnie szybko zleci.

U nas takie dlugie drzemki w wozku są codziennościa ale Wam gratuluje skoro w kalendarzu zapisujesz

Cytat:
ja tez na pierwszym spotkanki zostalam posadzona za kółko i wypuszczona w miasto
Ale ja sie tak rwalam do jazdy ze mi sie podobalo.
Ja tez wyjechałam od razu na miasto Dobrze, ze kiedys mąż uczył mnie wrzucac biegi

Cytat:
Gratuluje ząbków 6 - to juz całkiem sporo

za au au

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 21:58   #1578
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No to na Kubę też powinny podziałać, nie?
Boisz się, że połknie, czy z jakichś innych powodów nie chcesz żeby brała je do buzi?
no myślę

Połknąć to raczej nie ale mogłaby włożyć do buzi i byłby problem z wyciągnięciem (pamiętam jak Cass o podobnej sytuacji pisała).

Cytat:

Ha,zapomniałam napisać,że na dworze w spacerówce,Bartosz pospał ciągiem półtorej godzinychyba w kalendarzu zanotuję
zobaczysz że czas szybko minie, Bartoszek nie da się mami nudzić

no jak to mój dziadek mówi: białą kredą w kominie zapisz

Cytat:

Niech sie uda....
no to mocno trzymamy kciuki

Cytat:
jakie pustki tu
ja mowie dobranoc, ide cos zjesc i moze popracuje a moze nie.
a moze jeszcze zajrze, jakas niezdecydowana jestem dzisiaj
kobieta

Cytat:

Dziewczyny byłam u mamy i tam jest także patologia ciąży, jak zobaczyłam te dziewczyny z opuchniętymi nogami, wielkimi brzuchami, wymęczone to dziękowałam Bogu że ja już po
A tak na serio to biedactwa tam są, widzę na korytarzu kątem oka jak wypłakują się mężom w mankiet

Idę do łazienki, dobrej nocki

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:04   #1579
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz juz wiem dlaczego moj tata biega codziennie do ogrodu po ten lubczyk i kaze mamie do zup dodawac

Cytat:
kobieta
no i pojawiłam sie na chwile, dużo czytania nie miałam
Stary 2010-05-11, 22:20   #1580
UnholyOne
Ola-Unhola

Witam się przed spankiem.

Nie pocytuję, bo nie mam siły

Czytałam tak pobieżnie, więc...

Gratuluję Zuzi "au au" oraz kolejnych ząbków

Cass, cieszę się, że jazdy zaczynają Ci się podobać
Kiedy ja się za to wezmę

Sylko, masz nogę w szynie??? Ale jestem w tyle przez ten mój wyjazd...
Cieszę się w każdym bądź razie, ze wszystko zmierza ku dobremu
Gratuluję dłuugiej drzemki w spacerówce

Frida, witaj
Fajnie, że się odezwałaś

Miramej o 15 piłam kawkę, także spotkałyśmy się na niej

Aniu, biedna jesteś. Mam nadzieję, że lekarz będzie kompetentny i porobi odpowiednie badania

Pochwal się potem wybranymi drzwiami

Wojtusiu, zgadzam się, lubczyk działa

P4w, brawa dla Tomusia

Mayaha, pięęęękne włosy

Texasik, współczuję wypadku, ale dobrze, że tylko tak się skończyło
Gratuluję nowych zęboli

Na pewno kogoś pominęłam, ale uwierzcie bardzo się starałam

Kat, mam do Ciebie prośbę
Poradź jaki makijaż do czarnej sukienki w kremowe grochy +czerwone dodatki
Chodzi mi o oczy. Ja ich w ogóle nie maluję (tylko mocno tuszuję i ostatnio troszkę kreskę w kąciku dodaję). Próbowałam sobie dzisiaj taki makijaż- złoty beż+brąz. Pasuje mi w ogóle? Już nawet nie do tej kiecki na wesele, ale ogólnie?
Mówią, że we fiolecie mi dobrze, ale ja tak naprawdę nie wiem jaki typ urody jestem, zima, wiosna itp. Trudno mi to określić nawet z podpowiedziami ze stron, które zamieszczałaś.

ps. tusz stary i tylko tak na odwal rzęsy są pomalowane, więc nie zwracaj uwagi.
Fryzura też nie przygotowana

To na tyle , buziaki i dobrej nocki

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-05-11 o 22:22
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:23   #1581
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź , Bartuś jest wyższy od Kuby o 2 cm
tak, ale waży mniej szczypiorek mój mały
Cytat:
mam chicco multiway-fakt ze sklada sie w parasolke to juz duzy plus ale myslalam ze mniejszy bedzie
lece go oblukać na all
Cytat:
biedactwowidzę,że Tobie ortopeda potrzebny bardziej niż mitrzymam aby szybko przeszło-ale do lekarza się przejdź.
Karmisz nadal Bartoszka piersią?
ja jak zwykle nie doinformowana ... co się stało z Twoją nóżką?
doczytałam, ze już nie boli to dobrze!

tak - jeszcze karmię /rano jak sie obudzi ok 6, potem o 18 i na dobranoc po kąpieli/ no i czasami w ciagu dnia jak nie idziemy na spacer, żeby zasnął

Informuję, ze Bartosz już 3 razy zasnął bez cycusia, ale za to u mnie na rękach zawsze to cos
Cytat:
To się opisałam

Cześć wypadałoby powiedziec już chyba wieczornie
Ugotowałam obiad i praktycznie cały dzień na dworze siedzieliśmy-ja i Bartosz,bo Damian w szkole,mąż w pracyteraz Damian na majówce,a ja kąpanie za moment szykuję.

Spokojnego wieczoru

uuu to będzie dłuuuga delegacja ... ale Ty dzielna kobita jesteś- dasz sobie radę!

dla śpioszka

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:34   #1582
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulujemy z Kubaskiem Zuzi ząbków
I mówienia "au au"

Całujemy mocno

Ja się dzisiaj już żegnam, dobranoc

My całujemy jeszcze mocniej

Dobrej nocki

Cytat:
Gratulujemy zabkow i nowych umiejetnosci

Cytat:
Miałam dzisiaj 2 jazde i juz jest o wiele lepiej. Nawet dobrze sie jechało, miałam fajnego instruktora (młodszy ode mnie ) i nie stresował mnie.
Juto jezdze od 14 do 16.
...
Gratuluje ząbków 6 - to juz całkiem sporo

za au au
Fajnie, że dobrze sobie radzisz
Ja garnęłam się do prowadzenia i nadal lubię jeździć a przede wszystkim nikogo nie muszę prosić.

Cytat:

Cytat:
Gratuluję Zuzi "au au" oraz kolejnych ząbków
..

Olu na ostatniej fotce wyglądasz jak dziewczynka, tak słodko

I wzajemnie

Ja również żegnam się już
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:48   #1583
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

nadrobie pozniej bo malz chce kompa

wystawilam wozek na all (jumpera) i juz sprzedalam - laska kupila za pobraniem
tylko nie wiem jak mam go wyslac? wiem glupie pytanie ale nie wysylala, nigdy jeszcze paczki kurierem
moze ktoras pomoze?? mam zapakowac i zadzwonic po kuriera? czy oni daja jakies opakownia? no i podalam cene 35zł (patrzylam ile inni maja w kosztach dostawy kurierem za pobraniem) i nie wiem jaka firme kurierska?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:54   #1584
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
hej

tylko nie wiem jak mam go wyslac? wiem glupie pytanie ale nie wysylala, nigdy jeszcze paczki kurierem
moze ktoras pomoze?? mam zapakowac i zadzwonic po kuriera? czy oni daja jakies opakownia? no i podalam cene 35zł (patrzylam ile inni maja w kosztach dostawy kurierem za pobraniem) i nie wiem jaka firme kurierska?
http://www.tani-kurier.pl/
Może tą stronę przejrzyj. Ceny atrakcyjne

Gorgulku, taaak dziewczynka ze zmarszczkami i 31 na karku...
Dobranoc

To i ja lecę już na 100% na KSD
Stary 2010-05-11, 22:58   #1585
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

Co to za śmichy chichy Oni chyba wiercą na tej naszej wspólnej ścianie skoro tak strasznie słychać.

Jak kręgosłup dzisiaj?
taki jakiś humor dzisiaj mam

kręgosłup ... hmmm troche lepiej, ale dalej boli
Cytat:
Zuzi w końcu wybiły się te górne dwie dwójki i ma już 6 ząbków,
I nauczyła się mówić jak robi piesek. Dziś przy obiedzie musiałam Ją zagadywać i pytam jak robi piesek a ona: au au

Miłego wieczorku

Cytat:
moj sasiad stuka, puka i wierci od 15, a to jest pora drzemki Antosia i czasami moja
Szalu mozna dostac
remontuje cos caly rok
ojjj
cieszę się, ze nie mieszkamy w bloku i sąsiadów tez mamy w miarę czsem tylko kosiarke włączą
Cytat:
Juto jezdze od 14 do 16.

Ooo a ja przedwczoraj gotowałam rosół i dodałam tej roslinki (nawet nie wiedziałam, ze to lubczyk) - rosnie u nas w ogrodzie.
I moje libido niestety nie wzrosło.
jeszcze kilka razy i już będzie luuuzik

Cytat:
Aniu, biedna jesteś. Mam nadzieję, że lekarz będzie kompetentny i porobi odpowiednie badania

Pochwal się potem wybranymi drzwiami
...

Mówią, że we fiolecie mi dobrze, ale ja tak naprawdę nie wiem jaki typ urody jestem, zima, wiosna itp. Trudno mi to określić nawet z podpowiedziami ze stron, które zamieszczałaś.

ps. tusz stary i tylko tak na odwal rzęsy są pomalowane, więc nie zwracaj uwagi.
Fryzura też nie przygotowana

niestety nie wyrobilismy się i nie było oglądania drzwi chyba najpierw przeglądnę internet chce coś ładnego, ale w rozsądnej cenie

mam to samo

gorgulek ma racje wyglądasz jak dziewczynka

no to spadam i ja .. dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 22:58   #1586
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

jeżeli zadzwonisz to praktycznie z każdej firmy przyjadą po paczkę, przez telefon na pewno będą pytać o wagę
Z cena nie pomogę bo dawno nie korzystałam.

Stary 2010-05-11, 23:01   #1587
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

gargamelek mi to z ust wyjął: Ola słodko wygladasz, mój typ

Ide spac
Stary 2010-05-11, 23:05   #1588
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
http://www.tani-kurier.pl/
Może tą stronę przejrzyj. Ceny atrakcyjne

Gorgulku, taaak dziewczynka ze zmarszczkami i 31 na karku...
Dobranoc

To i ja lecę już na 100% na KSD
dzieki

Cytat:
jeżeli zadzwonisz to praktycznie z każdej firmy przyjadą po paczkę, przez telefon na pewno będą pytać o wagę
Z cena nie pomogę bo dawno nie korzystałam.
dzieki

kurcze tylko zebym nie doplacala bo podalam ze 35zł -wiekoszosc allegrowiczow tak podaje wiec chyba tak sobie cenia firmy kurierskie co?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-11, 23:07   #1589
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki

dzieki

kurcze tylko zebym nie doplacala bo podalam ze 35zł -wiekoszosc allegrowiczow tak podaje wiec chyba tak sobie cenia firmy kurierskie co?
ile on waży?

Stary 2010-05-11, 23:10   #1590
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ile on waży?
sprzedalam caly zestaw wiec do 20kg

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości