|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Cytat:
|
|
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co mówią wszystkie III-fazowiczki? Że trzeba dzielnie przeczekać zastoje i wzrosty
|
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
No u mnie dzisiaj pierwszy dzień na diecie Co prawda nie dawno wstałam, dlatego zaraz idę się zmierzyć i zważyć i zapisać to wszystko w kalendarzu, żeby móc obserwować jak to wszystko się zmienia, na lepsze oczywiście Juz się nie mogę doczekać kiedy zobaczę pierwsze rezultaty
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane Dukaneczki
![]() Dzisiaj 4 dzień U, na wadze rano oczywiście tradycyjnie zero spadku... no może jakies pół kilo ale niestety nie mam wagi elektrycznej wiec generalnie jak zwykle zero, już się przyzwyczajam może to przez wczorajszą wieczorną makrelę. zaczynam tęsknić za warzywkami albo JABŁKIEMMM jakie szczęście, że jeszcze tylko 2 dni i będę mogła rzucić się na cokolwiek to nie zwie sie proteina tylko warzywo![]()
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
A ja was czytam sobie i zapijam kawke, placuchy ala rozpustne kanapki juz zjedzone....choc jedna mi nie smakowala posmarowalam ja serkiem president i na to tunczyk z puszki yh;/!!!
u mnie spadeczek jak wczoraj nadrobilam 200 gram tak dzisiaj poslzo 0,5 kilo tak wiem moja waga na dzien dzisiejszy 53 kg....zostal mi jeden kg do wagi wyznaczonej przez Dukana, a 3 dla mojej wlasnej
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#4296 |
|
BAN stały
|
witam
![]() u mnie na wadze 67,7 kg czyli bez szału :/ |
|
|
|
#4297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i witam wszystkie Dukanki w ten piekny sloneczny dzionek |
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Chudzinki
Gratuluję wszystkich spadeczków, szczególnie jeśli są niewielkie, bo wtedy odchudzanie wymaga większej cierpliwości ![]() Wczoraj stuknął mi 30 dzień dietki, więc pora na bilans miesięczny . Jest mnie mniej o 4,1 kg, w biodrach -3cm, w talii -3,5cm, biust bez zmian (zapadł się tylko w górnej części klatki piersiowej ). @ na szczęście w terminie i bez odchyleń od normy, czyli najwyraźniej dukanowe odżywianie mojemu organizmowi służy .Trzymam kciuki za wszystkich |
|
|
|
#4299 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem nowa chociaż czytam wątek od jakiegoś czasu. Przyznam, że Wasze sukcesy motywują, by samej spróbować tej magicznej chyba diety ![]() Planuję zacząć z mamą, trochę bardziej jej do towarzystwa, bo nadwagę mam niewielką, ale chciałam ją zrzucić od dawna i nie mogłam się zmobilizować. Mamy książkę "Nie potrafię schudnąć" i jeszcze tą nową z przepisami. Wszystko przeczytałam i wiem jak się do tego zabrać tylko małe pytanko mam: Faza II ma trwac do osiągnięcia zamierzonego celu, tak? I czy można ten "cel" zmieniać, np. jeśli w trakcie zechcę jednak schudnąć więcej? Ah, i jeszcze pytanie o otręby. Kiedy, w której fazie trzeba je jeść? Bo tak szybko pochłonęłam tę książkę, że to przoczyłam. Mam nadzieję, że wytrzymam, bo do tej pory każda moja dieta po tygodniu kończyła się toną zjedzonych słodyczy ;p |
|
|
|
#4300 | |||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A otręby od I fazy do końca życia. |
|||
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrob test z pierwszego postu - on okresla jaka waga bedzie dla nas najlatwiejsza do utrzymania ale jak schudniesz i stwierdzisz ze jestes za gruba jeszcze, mozesz chudnac dalej, tylko nie na sile bo kilogramy mogą wrocic pozniej ------------------------------------ u mnie znowu 200 g i 59,8 chyba zostane przy tym co dukan wyliczyl
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() mam pytanie dziewuszki,czy dobrze zrobie jak przedłużę sobie pierwszą faze z 3 do 5 dni? ponieważ wg testu Dukana osiągne wage końcową 55 a ja chce 50 co o tym myślicie?
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Witam
U mnie dzisiaj -0,5 kg Jestem coraz bardziej zdziwiona bo już od kilku dni waga skacze mie 0,5 w góre i 0,5 w dół i tak cały czas Aż jestem ciekawa co waga pokaże jutro
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecej Ci nie zejdzie na U i tak, a tylko sobie zaszkodzisz
|
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
HUUURRAA znów spadek -20dkg. To dieta rewelka .Minęło nie wiem kiedy 17 dni diety- ubyło mnie 6,30kg. Widać to już po mnie znacznie. Zaraz lece do pracy, wszystko mi się udaje i świeci słonko. Roznosi mnie energia i nie wiem czy to yerba mate czy wiosna. Chwilo trwaj, Dziewczyny i Chłopaku nie grzeszcie, żywioły zatańczcie dla wszystkich Dukanek. Wsunęłam na śniadanie całą makrelę i piję kawę. Do pracy placek otrębowy z tuńczykiem. Na obiad chyba zaszaleję z dukanowymi naleśnikami z serkiem. Kolacja to jajka gotowane sztuk 2 i chyba tuńczyk. Deser na dziś-jogurt naturalny albo zebra. Dobrze policzyłam? Ja cholera wczoraj znów tylko 3 posiłki zjadłam i to małe. Myślałam,że będzie mi ciężko bo na diecie mało będę jeść a teraz mam problem by zjeść więcej.
![]() Kocham szybkie życie. Do potem znów
|
|
|
|
#4309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś znów więcej na wadze, a okres dopiero za 3 dni ma być, wiec nie wiem o co chodzi. MIłego dnia dziewczyny i moose1979
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
hejka
![]() u mnie niestety wzrost o 0,2kg ale mowi sie trudno, niedlugo znow spadnie waga![]() ogolnie moj humor nadal do du*** chyba mam jakas depresje, albo przesilenie wiosenne ....![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- gratki za spadki dla wszystkich
|
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki optymizm z Ciebie bije |
|
|
|
|
#4312 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, którzy postanowili stawić czoła Dukanowi
![]() U mnie @ się skończyła i od wczoraj -1kg ![]() Kurcze, zrobiło się ciepło i nie mam za dużo czasu na forum Ale chociaż raz dziennie staram się Was odwiedzać, bo mimo wszystko przywiązałam się do Was ![]() Dziś już pewnie nie dam rady tu zajrzeć bo lecę z narzeczonym na naukę pierwszego tańca na weselu. Ale jestem cały czas z Wami, nieustannie Dukając Pozdrawiam Was kochane
Początek dietki: 18.03.2010r: Wzrost:167cm Było 86,6 kg ![]() Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)Celem jest 63 18 marca - 86,6 kg 18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg) 18 maja - 74,3 kg(-5,9kg) 18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg) 18 lipca - 65,4kg(-4,6kg) |
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zaczelam dietke 3 dni wczesniej od Ciebie i mam na wadze o 8,6kg mnie a Ty juz 11kg toc to szok![]() ![]() tak trzymac![]()
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Ale te wasze posty są motywujące, już zapomniałam jak forum może motywować. Byłam tu chyba przy 6 części dukanowego odchudzania
Aż się chce odchudzać! Kurcze jakby się teraz to wszystko udało to było by cudownie! Innym się udaje to czemu mi miało by się nie udać? Trzeba próbować. Musze jeszcze przejrzeć przepisy na pierwszą fazę żeby coś fajnego upichcić
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Dukanki
tak fajnie się Was czyta, tyle w Was optymizmu Mam nadzieję, że niebawem i ja będę biła taką radością ze straconych kg A jak narazie, siedzę w pracy, piję zielona herbatke, jestem obżarta plackami + 2 jajka + plaster szynki Poprawiłam się prawda?![]() Idę dziś do dentystki, nie było mnie u niej parę miesięcy, pewnie się przerazi jak zobaczy jak utyłam... ale ja się z tego cieszę bo to jeszcze większa motywacja do walki z tłuszczem, który nie wiem dlaczego uznał, że może sobie bezkarnie mieszkać na moim brzuchu i boczkach ![]() Milego dzionka Dukanki i powodzenia ![]() ![]()
|
#4318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam wrażenie że moje łaknienie nareszcie gdześ odeszło tylko głodek się pojawia co u mnie zawsze było odwrotnie czasami tylko jak siedze w domku cały dzien to łakomstwo powraca ale wtedy szybko znajduję sobie jakieś zajęcie np spacer z psiakiem albo wypad do znajomych na kawkę
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie zrobiłam koleżance ciasteczka ryżowe , bo obiecywałam, obiecywalam a dietą się wykręcałam! Na szczęście ani podczas robienia nie podjadałam surowego ciasta (co mi się zdarzało) ani nie spróbowałam już gotowych! Mam nadzieję, że Dukan mi to wynagrodzi jutro na wadze
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Raczkowanie
|
Ja również dziś zaczynam mój pierwszy dzień
. Z testu, który zrobiłam wyszło mi że powinnam osiągnąć 48 kg, a dziś się ważyłam i jest 55 . Czyli I faza powinna być 3 dni. Jestem mocno zdeterminowana, napewno się uda, szczególnie z waszą pomocą |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

no może jakies pół kilo ale niestety nie mam wagi elektrycznej wiec generalnie jak zwykle zero, już się przyzwyczajam
jakie szczęście, że jeszcze tylko 2 dni i będę mogła rzucić się na cokolwiek to nie zwie sie proteina tylko warzywo

). @ na szczęście w terminie i bez odchyleń od normy, czyli najwyraźniej dukanowe odżywianie mojemu organizmowi służy 

Aż jestem ciekawa co waga pokaże jutro