|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Cytat:
|
|
|
#4262 |
|
Przyczajenie
|
również witam kolejne nowe dziewczyny dołączające do zbiorowego dukania
Ja dopiero niedwno zaczęłam brać się za siebie, wcześniej karmiłąm piersią i dieta jak wiadomo nie wchodziłą w rachubę. Mój maluszek ma 10 miesięcy, od miesiąca już nie karmie więc mogę zadbać o siebie przed latem. Co prawda waże mniej jak przed ciążą (na szczęście nie mam nadprogramowych kg jeszcze po ciąży) ale i tak waga dla mnie stanowczo za wysoka. Zawsz miałam trochę więcej ciałka, ale ponad 70kg to juz przesada ja również nie załuję sobie jedzenia, nawet teraz. w pierwszej fazie jadłam na śniadanie 2 jajka na miękko plus kilka cienkich plasterków szynki drobiowej, na drugie śniadanie jakiś serek wiejski, na obiad mały kawałek piersi i kawałek rybki z piekarnika plus dip z serka homo, potem jakaś szklanka maślanki i na kolację trochę tuńczynka czy makrelki wędzonej. Otrąb jem 2-3 łyżki i powiem że nawet mi smakują na sucho jestem ciekawa kolejnych rezultatów na wadze. Wiem że przyjdzie taki dzień w którym waga stanie, ale mam nadzieję że tio mnie bardziej zmobilizuje i się nie załamie tylko będę walczyć dalej ![]() wbiłam się w spodnie nienoszone od jakichś 3 lat dobrej nocki
|
#4263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
conajmniej do sierpnia
|
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Rozeznanie
|
witam sie z wieczora
![]() Oj ciezki dzis dzien mialam, dziecie kusi slodyczami i wciska na sile do buzi oj joj joj ale wytrwalam zadnych slodkosci.Ale jutro chyba umiksuje jakies dietetyczne cudo. w 3 dniu fazy 1 skonsumowalam sniadanko: placuszki otrebowe plus twarog ze szczypiorkiem kawka obiadek ugotowana piers z kurczaka, reszta twarogu, szklanka kefiru kolacja jajecznica z 3 jaj ze szczypiorkiem na szynce szklanka kefiru malo dzis pilam 3 szklanki wody i 2 herbaty ale jakos czasu nie mialam, wie wiem wiem musze wiecej pic , sprobuje jutro to poprawic
http://swiatkasiuleczki.blogspot.com/ moj blogasek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470992 roznosci https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504246 decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post28598210 SUTASZ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=587735 szydelko |
|
|
|
#4266 |
|
Rozeznanie
|
dobrze ja tesh jush znikam. Dobranoc.
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też się żegnam, dobranoc towarzysze Dukanowi
|
|
|
|
|
#4268 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4269 |
|
wizażowy robalek
|
W życiu nie najadłam się takiego stresu, tak jak w tym roku przez tą maturę, naprawdę...
Histeryzuję, chce mi się płakać... nigdy czegoś takiego nie miałam! A jestem osobą spokojną, która potrafi opanować się w sytuacjach stresowych.Ale na maturze poległam to stresuje mnie totalnie i ciężko się opanować. 14.05 o godzinie 18.00 będę najszczęśliwszą osobą na świecie - koniec stresujących egzaminów Idę przeczytać jeszcze raz. Potem prysznic, jeszcze raz i spanie. Jutro rano wstaję i powtarzam dalej.. |
|
|
|
#4270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() więc nie denerwuj się, My i Dukan jesteśmy z Tobą! |
|
|
|
|
#4271 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4272 |
|
404 Not Found
|
Dobranoc Kochani!
|
|
|
|
#4273 |
|
Rozeznanie
|
Heja
a mi zaraz jezyk do tyłka ucieknie . Bedzie na jutro ale cos czuje ze nie wytrzymam i go jeszcze dzis trace![]() Pierwszy raz cos pieke i sie nie moge juz doczekac dlatego tak sie tu chwale |
|
|
|
#4274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze moje pierwsze wypieki z Dukanem tez beda udane, bo uwielbiam słodkie |
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam 'czekoladę'... wsadziłam do zamrażalnika i było ok. Przełożyłam do lodówki - rozpłynęła się
|
|
|
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
a tak apropo czekolady, co myslicie o takiej ze sklepu tzn; "bez dodatku cuktu" lub "gorzka "
?? Można ??
|
|
|
|
#4277 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Nie do wiary po prostu... wczoraj - jeden, jedyny dzień, kiedy świeciło słońce.
Dzisiaj znowu leje od rana ![]() Zaczynam tego nie wytrzymywać psychicznie No i na wadze skromne -0,2kg Lecę nadrabiać, popijając kawą i zagryzając jajecznicą ![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- oj, nie było dużo do nadrabiania od wczoraj, jak nigdy !Jeśli chodzi o maturę, to ja moją ustną z polskiego wspominam koszmarnie ![]() Temat miałam baaardzo "mój", normalnie mogłabym o nim gadać godzinami. Literaturę (nie pod maturę nawet) miałam przeczytaną bardzo pozaprogramową, no po prostu się tym interesowałam/interesuję. I co? Myślałam, że nie zdam, tak mnie zatkało na maturze to, co powiedziałam, to nawet nie była "wypowiedź", tylko jąkanie się, dukanie i generalnie nie wiedziałam o co chodzi i co ja tu robię Ja - przez wszystkie lata nauki piątkowa (a czasem szóstkowa ) polonistka - nie potrafiłam złożyć jednego prawidłowego zdania podrzędnie złożonego Zdać zdałam - jakieś 65-70% miałam, ale dałam ciała jak nic zjadł mnie stres, nerwy, i chyba wstyd. Bo ja nie lubię publicznych wystąpień No, ale mam to już za sobą ![]() I jeszcze ustny angielski byłam ostatnia na liście.Co ktoś wychodził, to mówił, że banał (ja przez 6 lat na angielskim rozszerzonym ) - jakieś zakupy, wakacje, znajdź drogę, opisz coś tam, przyjaciele, miłość i tego typu uniwersalne pierdoły.No to wchodzę na takim luzie, roześmiana, pewna siebie jak nigdy... Losuję, losuję... I co? Monarchia brytyjska! historia, tradycje i tak dalej. Przez pierwsze 1-2 minuty myślałam, że ucieknę no, ale potem coś nie coś powiedziałam i chyba nie tak źle, bo 85% wpadło heh ![]() Śmiesznie to w sumie wspominam ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- acha ![]() No i to nie jest chwalenie się (bo nie ma czym ), tylko dowód na to, że każdy debil to zda ![]() Więc nie ma się co martwić, drogie maturzystki!
|
#4278 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Kolejny poranek i kolejny raport. Więc dziś uwaga... KOLEJNE +1 KG na wadze. Hmmmm... to już jest interesujące biorąc pod uwagę, że zaczynam warzywka dzisiaj, to chyba... hmmm... wrócę do wagi wyjściowej Miłego dzionka Kobietki
|
|
|
|
#4279 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
?
|
|
#4280 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was kobietki
Mozna sie przylaczyc...?:POd dzis zaczynam Dukana! ![]()
|
|
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4282 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
ooo, masz ciekawy magazyn w pracy
![]() Idę się szykować coby do ludzi wyjść Przez to, że pada (a raczej leje) muszę sobie znaleźć coś sensownego do ubrania. A chciałam jechać na rowerku! I mój AccuWeather pokazuje, że do czwartku przyszłego tygodnia będzie lało CODZIENNIE... Dalej nie wiem, bo tylko na 7 dni mam pogodę, i się - o zgrozo! - sprawdza
|
#4283 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Jak tam spadki?U mnie - 0,3 kg mimo późnej pory zjedzenia kieszonki i @ Nie poradze nic, że jak jestem głodna to muszę zjeść![]() Właśnie wypiłam 0,5l wody kawę z mlekiem, zjadłam jajko na twardo i tabletke ketonalu Gdyż bardzo cierpię z powodu @.Pytanko do kupujacych aquafemin?u mnie 60 tabletek 43zeta! |
|
|
|
#4284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
10 maja, 1 dzień @: 49,9 dziś, 3 dzień @: 52,3 Najwyraźniej poniedziałkowe szaleństwo i @ mi nie posłużyły
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-12 o 07:53 |
||
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylke to chyba w podstawówce wazyłam i to zcale nie w ostatnich klasach ![]() u mnie dziś waga stoi po dniu białkowym, więc ni wiem czemu, ale póki co nie zdemotywowało mnie to ![]() dziś do pracy m.in. zrobiłam sobie zmodyfikowaną sałatkę gyros ;musiałam robić dwie wesję - light dla mnie i normalną dla męża, chociaż i tak mu trochę odchudziłam, bo zamiast majonezu ma jogurt natualny, ktry na szczęście mój małżonek lubi
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-05-12 o 07:58 |
|
|
|
|
#4286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wg Dukana od czerwca na III fazie powinnam być, ale waga stoi jak uparta chociaż to mój ostatni dzień proteinek. No nic, pożyjemy, zobaczymy ![]() Witam Was przy porannej kawce i placuszkach
|
||
|
|
|
#4287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- A ja w dodatku mam wrażenie, że trochę mnie ubyło No nic, jakoś w okolicach piątku powinna się @ skończyć, to może wtedy wyniki będą miarodajne
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() melduję się ze spadkiem 0,6kg od wczoraj...... nooo mam nadzieję, że nie ruszy do góry tylko sobie tak zostanie ![]() no powiem wam, że ja wg Dukana powinnam mieć 118dni diety żeby osiągnąć 58kg... dzisiaj jest 55dzień diety i jestem do tyłu o 7,7 kg.... zostało mi jeszcze 8kg do zrzucenia czyli mogę podsumowac następująco: jestem w połowie (no prawie bo równo połowa będzie w sobotę) i mam (prawie) połowę do tyłu... więc chyba nie jest źle ![]() ![]() ![]() jak myślicie? uciekam się dzisiaj odchamić umowiłam sie do fryzjera coby wyglądać bardziej jak człowiek ![]() miłego dnia babeczki i chłopcy tez
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Johambina pewnie, ze nie jest źle
bardzo dobrze nawet. Ja dzis niemila niespodzianka + 0,3 nigdy chyba na ta III faze nie przejde
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

i z tej radosci poszlam do H&M i kupiłam sobie sukienkę, w której wyglądam jak baleron i musi poczekać conajmniej 10kg
Histeryzuję, chce mi się płakać... nigdy czegoś takiego nie miałam! A jestem osobą spokojną, która potrafi opanować się w sytuacjach stresowych.
to stresuje mnie totalnie i ciężko się opanować. 

mam nadzieje ze moje pierwsze wypieki z Dukanem tez beda udane, bo uwielbiam słodkie 

!
historia, tradycje i tak dalej. Przez pierwsze 1-2 minuty myślałam, że ucieknę
Gdyż bardzo cierpię z powodu @.
i to zcale nie w ostatnich klasach
po dniu białkowym, więc ni wiem czemu, ale póki co nie zdemotywowało mnie to
;