|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
jak zdecydujemy dziś na ten wózek to tylko bedzie nam brakowało materaca nowego, pościeli , termometr, pierdółek typu sól,spirytus ,tantum ,pampersy( z biedronki) i można powiedzie że mam wszystko
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-12 o 09:07 |
|
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cześć mamuśki, ja mam dzisiaj bardzo kiepski humor, mój M ma charakterek po mamusi (niestety) i wczoraj po SR się z nim pokłóciłam ale tym razem postanowiłam sie do niego nie odzywać. Ma problemy z pracownikami w firmie, poza tym bardzo dużo pracy - ale sam sobie ją bierze i już nie wyrabia i oczywiście wszystko się odbija na ma
nie wiem jak to dalej będzie bo zmienia decyzja jak mu wiatr zawieje. Siala_Bala jaki synek już duży super, że wszystko wporządkuanuszka1401 bardzo ładny ten wózek vette bidulko bajka1807 dobrze, ze wszystko u gina się wyjaśniło odnośnie tego bólu i wszystko jest wporządku bassienkaw jak zwykle udane zakupy kochana Alguien o rety, laska ty nie wyglądasz wogóle jakbyś szła już niedługo do porodu - superrrrrr ![]() Cytat:
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
nam brakuje termometru, tych wszystkich soli, spirytusu itd z apteki, kilka par skarpetek, kosmetykow dla mnie do szpitala, no i wanienki ale jest tylko do odebrania od znajomych 500 km stad
![]() no i bujaczka-lezaczka maty edukacyjnej i karuzeki do lozeczka ale to juz nie sa konieczne rzeczy
|
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Ja się dziś źle czuje. Wywaliłam wczoraj cały żal na M. Będę siedzieć sama w domu przeżyje jakoś wkońcu jest jeszcze wizaż Fizycznie też czuje się średnio. Wszystko mnie boli... krzyże, brzuch mnie tak dziwnie ciągnie po bokach i zastanawiam się czy to Wojtek tak kopie czy coś innego się dzieje, a do tego mam strasznie wysoki puls
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamusie i Brzusie.
Ja się właśnie niedawno obudziłam. Znów zapomniałam nastawić wieczorem budzik żeby wstać wcześnie i pójść na badania... może dzisiaj wieczorem nie zapomnę. Może się wybiorę z mamą na targ... No u muszę uderzyć do poradni psychologiczno-pedagogicznej koło południa.. Aha no i chciałam się pochwalić, że udało mi się wczoraj NIE zadzwonić do M.
|
#3276 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiec spokojnie i z mezem postanowilismy ze juz nie bedziemy chodzic na to 3d bo nic na sile i glowke mial w miejscu gdzie bylo malo wod plodowych i dlatego nie bylo widac buzki Cytat:
mam nadzieje ze samopoczuce ci sie znacznie poprawi Cytat:
ja maty edukacyjnej narazie nie kupuje moze na chrzest maly dostanie poza tym od razu ona nie jest niezbedna krzeselko do karmienia tez kupie troszke pozniej lezaczek juz kupilam a jeszcze musze kupic dwa biustonosze do karmienia szlafrok mam dwie koszule nocne ale chce jeszcze jedna karuzele mam przy kolysce no i jak juz pisalam brakuje nam jeszcze wozka ale ten kupimy na koniec maja poczatek czerwca mam nadzieje ze dzisiaj przyjda przesylki bo jak nie to ich chyba juz sie nie moge doczekac a teraz ide sobie zrobic sniadanko i nastawie kolejne pranie dla malegoale sie wczoraj nasmialam z meza.... szukal swoich firmowych ulotek po przeprowadzce gdzies je ciapnal na gorze i w trakcie szukania sprawdzil karton po dekoderze polsatu i okazalo sie ze schomikowal tam 2600zl i przylecial z usmiechem na twarzy jak by je w prezencie dostal schomikowal je jeszcze zanim sie zwiazalismy i mowi ze nie pamieta kiedy je tam wsadzil
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wspolczuje dziewczyny lezenia i zlego samopoczucia siedze na all i staram sie spisac czego potrzebuje
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale dzis pospałam, normalnie w szoku jestem Wstałam 20 po dziewiątej. Kawka juz za mną, a teraz wpadłam sie przywitać.lazurowa i bardzo dobrze, ze nie zadzwoniłaś, twardym trza być Ja nie wiem co dzis na obiad z mamą wymyslimy, w każdym razie ja mam ochotę na smażone plasterki z ziemniaków, ewentualnie frytki
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzidziusiu nie rośnij więcej niż 4 kg !!!!! aniaa22 mi tez zdarza się jeszcze czasem ale już żadko na szczęscie kashha anoxa fajnie z tą kasą i akurat na wózek, który miała babcia kupić u mnie pochmurno a jak pochmurno to mój nastrój też taki łoooo |
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, ja niedawno wstałam... Łucja u teściów, dzisiaj po nią jadę, ale umówiła się znowu na spanie u babci, więc... więc znowu jej nie będzie. Damian jeszcze śpi, ja zjadłam płatki z mlekiem i będę brała się za ciasto z rabarbarem... a potem obiad. Dzisiaj będą mielone z ziemniaczkami i jakąś sałatką do tego
Za oknem dość ładnie i na termometrze 23 stopnie więc nie jest źle... za to jak obudziłam się przed 6 to było brzydko, szaro i buro.... a teraz nawet nawet
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Mojego tż kuzynka urodziła synka o wadze 5600, mierzył 61 cm
Ale nie wiem czy SN czy CC.---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
u mnie pogoda ładna, tez bym zjadła ciasto z rabarbarem, ale nie wiem czy już mam w ogródku, musiałabym się przejść.
|
|
|
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
poszłam spać po 2 w nocy. W między czasie napisałam kilka stron pracy
Jakoś lepiej mi się pracuje wieczorem i w nocy (niż rano). Jestem troszeczkę przymulona. Muszę wypić kawkę ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Połozna powiedziała, że na oddziele pooperacyjnym dają ceratki ale mam też swoją. Podkłady poporodowe i majtasy też sa potrzebne bo połóg to połóg. Reszta jest dość podobnie. Wkładki laktacyjne, osłonki, krem na brodawki. Nie kupuję tylko płynu"coś tam Rosa" bo jest do pielęgnacji krocza. Kupiłam szare mydło "Biały jeleń" (co za nazwa |
||
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek
waga przerazajaca!!! ![]() u nas tez slicznie, sloneczko i cieplutko
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa
niezły chomik Największa kwota jaka schowałam i zapomniałam to 500 zł
|
|
|
|
#3285 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki
i dzieciaczkiWidzę zakupy idą wam wyśmienicie. Ja na razie się wstrzymuje bo jutro się spotykam z koleżanką od której mamy dostać jakieś rzeczy więc dopiero będę wiedziała co mi potrzeba. Na pewno kosmetyki i rzeczy potrzebne z apteki muszę kupić, ale to planuję pod koniec czerwca. A mój M dzwonił z pracy, że dostał od kolegi nowe nosidełko (za darmo). Co do wagi urodzonych dzieci to nie straszcie, bo ja słyszałam, że jak się bierze witaminy w ciąży to, później takie duże dzieci są, a ja biorę od samego początku. Mojej koleżance lekarz powiedział, że jak chce mieć 7kg dziecko to niech bierze witaminy hd dobrze wiedzieć o tym mydle po tantum jest bardzo drogie i tylko kilka saszetek itakasia to pożycz trochę słońca bo u mnie pada, a ja pranie chcę wywiesić na balkonie Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-05-12 o 10:12 |
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka mówiła, że ona nie brała witamin, żeby nie miec zbyt wielkiego dziecka. Szczerze mówiąc myślałam, że to bzdura
|
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie spore zamówienie; pościel, rożek, pieluszki tetrowe i flanelowe, okrycie kąpielowe. Rzem wyszło 170 złotych więc mysle, że to na prawdę dobra cena.
U nas zaraz pewnie będzie lało. A ja musze wyjśc. No trudno od czego sa parasole. |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka
ja spisuje ale jeszcze nie zamawiam a witaminy rzeczywiscie tak dzialaja. ja bede brala bo jak przestane to mi wyniki poleca no chyba ze na usg okaze sie ze dzidzia za duza, ale to mi raczej nie grozianoxa doczytalam, wow, zapomniec o takiej sumie
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
anoxa daj znać jak przyjdzie Ci ten kocyk czy naprawdę jest taki fajny?? Bo na zdjęciu wygląda bardzo fajnie i cena bardzo atrakcyjna!!
|
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
u nas piękna słoneczka pogoda
|
||
|
|
|
#3291 |
|
Rozeznanie
|
a tu proszę fajny artykuł o karmieniu
http://www.*******/czytelnia/a135-Gd..._karmi_dziecko ojjjjjjjj chyba się nie da go wkleić itakasia ja też boję się zrezygnować z witamin, bo moje wyniki pozostawiają wiele do życzenia i mam nadzieję, że nie urodzę wielkoluda Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-05-12 o 10:20 |
|
|
|
#3292 |
|
Raczkowanie
|
cze mamusie!!!
![]() pilotka f16 ale cudne te kocyki! Coś wam powiem te starsze babki są okropne!!! wczoraj byłam po zwolnienie u lekarza, sam mi m mówił że moge podejść i on mnie przjmnie bez zapisu. no i wpadłam do przychodniu a tu tyle ludzi !!! masakra , poszłam po karte i pod gabinet spytać czy mnie przepuszczą bo ja tylko po zwolnienie a tu baba do mnie że no niewie bo ona tu siedzi cały dzien i takie tam wywody aż jedna kobitka się odezwała "pani czy pani nie widzi ze ta dziewczyna jest w ciąży?" a tamta nic to ja mówie dobrze nie bede sie kłucić a co się okazało że jeszcze trzy dziewczyny miały podobna sytułacje z tą babką ie tez musiały czekać na zwolnienie całą kolejke a to było dosłownie 2 min. , jedna to była na nią tak cięta że ciągle coś gadała i tak sie śmiałyśmy wszystkie że moznabyło boki zrywać- ochociaż tyle z tego czekania godzinnego.
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Od 2-3 dni strasznie puchną mi STOPY.
Nie łydki, nie uda ale STOPY. Czuję się jakbym miała za sobą maraton ![]() Krem, który mam do "spuchniętych nóg dla kobiet w ciąży" nie pomaga. Na łydki jest świetny ale nie na stopy Ciągle czuję, że są gorące, spuchnięte i chodzę jak pokraka Nawet nie mam ochoty na spacer a taka ładna pogoda
|
|
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
marta, a pościel kupiłaś od tego samego sprzedawcy, co ania?
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane!!!
patrzcie co wlasnie przeczytalam...ah zeby tak bylo http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...wej,index.html widze, ze u Was już plany obiadowe są, więc i ja sie pochwale: dzis robie tortille z sosem czosnkowym mniamuś![]() jade zaraz do sklepu. moze sobie cos kupie i dla maluszka mam jednak malo rzeczy i moze uda sie cos dokupic. no i książki mi się jakiejś chce!poza tym jednak idziemy dzis na sr. zobaczymy, moze cos sie wydarzy, co spowoduje, ze zmienie o niej zdanie. anoxa-dobrze, ze nie wyrzuciliscie tego opakowania po dekoderze ![]() ja wczoraj robilam porzadki w szafie i postanowilam wurzycic stare i niepoparowane skarpety mojego TZ. On wrocil z pracy i myslalam, ze sie zaplacze )) siedzial z godzine, probowal chociaz troche je sparowac a dzis wyniosl na smietnik-ale ciezko bylo go namowic tak sie przywiazal ))
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Położna też nam polecała szare mydło, szczególnie po CC. Cytat:
Tak jest |
|||
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie wiedzieć z tym szarym mydłem, będę musiała kupić, bo tantum rosa kosztuje ponad 30 zł za 10 saszetek, a chyba trzeba uzywac 2 razy dziennie więc kosmos! Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-05-12 o 10:34 |
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
hd
wspolczuje dolegliwosci, nie wiem co poradzic ![]() wikimi nie wiem czy to problem starszych pan, niektorzy tak poprostu maja. ja wczoraj mialam scene w banku. gdzies zagubili moja karte a stara stracila waznosc. bylam w tej sprawie w moim malym oddziale w ubieglym tygodniu i mialam przyjsc zapytac o postep sprawy wczoraj. niestety w tym oddziale jest malutkie pomieszczenie a ludzi sporo wiec jest duszno. pani z ktora rozmawialam wczesniej na moj temat siedziala przy nieczynnym okienku wiec podeszlam do niej i pytam czy juz wie cos wiecej o mojej karcie. prosila zebym usiadla i poczekala chwilke. a za mna zaraz przybiegla mloda kobieta z konca kolejki pytac czy okienko bedzie czynne. uslyszala ze nie. i zrobila awanture ze dlaczego ta kobieta mnie przyjela skoro nieczynne a ona ma stac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

nie wiem jak to dalej będzie bo zmienia decyzja jak mu wiatr zawieje.
super, że wszystko wporządku
przeżyje jakoś wkońcu jest jeszcze wizaż 
juz sie nie moge doczekac a teraz ide sobie zrobic sniadanko i nastawie kolejne pranie dla malego

ale już żadko na szczęscie