|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Witajcie nadrobie was potem narazie chce podziekowac za trzymanie za mnie kciuków i za gratulacje poród nie jest az tak zly naprawe II faza porodu trwała 15 min a mogła szybciej pamietajcie zeby słuchać sie połoznej i bedzie szybko i mniej bolesnie
Amelka jest kochana budzi sie co 2 godz na karmienie i nie płacze tylko cichutko gęga nie wiem jak mozna nazwac ta miłosc ale jest bezgraniczna nieogarnieta i nie wiem jaka mała czula sie ze mna super miałysmy wyjsc w niedziele ale sprawa z ta torbielka sie nie wyjasniła dostałysmy skierowanie do katowic do centrum zdrowia matki i dziecka o zbadanie tej torbielki ( miało najpierw byc w zabrzu ale katowice mialy miejsce na drugi dzien ) wiec ja jestem w domu mała w katowicch moge przy niej być od 8 do 12 tylko na karmieniu i po 12 do 20 non stop na przemian z męzem chciałam kupić pokoj matki i dziecka ale trzeba czekac przynajmniej 2 tyg wokoło kliniki zadnego hotelu wiec z moim jezdzimy samochodem jutro sie dowiem juz czegos serce mi sie kraje i pęka ze nie mam jej przy serduszku mam tylko nadzieje ze ta torielka okaze sie czyms niegroznym po wyjsciu z kliniki spotkałam kolezanke która miala termin po mni i urodziła szybciej jej mała tez jest w klinice tylko ze na intensywnej moja mała jest narazie na patologii a potem albo do domu albo na inny oddział dobrze ze mąz załatwił wolne bo bym całkowicie oszalała jutro wam opisze jak mnie chcieli w szpitalu w którym rodziła wystyrchnąć na dudka teraz ide sobie cos zrobić jesc kąpać sie bo padam jutro znów jade ( muze dl niej odciagnąc pokarm ) trzymacie sie dziewczyny dobranoc i naprawde ie bojcie sie porodu nie jest taki straszny !!!!!!!!!!!!!!!!
|
#3632 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: !!
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19217646] sms od kees26: Chciałam podzielić sie z Wami radosną nowiną: wczoraj o godz. 21:30 przyszła na świat moja córeczka Lenka. Waga 3010g, 53cm., 10 punktów Apgar. Nigdy nie sądziłam, że można tak bezgranicznie pokochać taką 3kg istotkę pozdrawiam Was i życzę łagodnych i ekspresowych porodów.[/QUOTE]Gratulacje dla mamy i Lenki !!! ![]() klask i:![]() Cytat:
![]() A ja dziś miałam znów troche opuchnięte stopy (bo zrobiło się trochę cieplej na dworku...) i przez to pościerałam sobie pięty na spacerze boli...Maleństwo mi szaleje ide ją utulić i pomyziać (chciałabym już "na zewnątrz"...) Dobrej nocki! ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Edziu - dzielne dziewczyny z was, więc dacie radę... 3mam mocno kciuki za dobre wyniki i żebyście szybciutko były razem w domku ![]() Powodzenia!!!
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19217646]
sms od kees26: Chciałam podzielić sie z Wami radosną nowiną: wczoraj o godz. 21:30 przyszła na świat moja córeczka Lenka. Waga 3010g, 53cm., 10 punktów Apgar. Nigdy nie sądziłam, że można tak bezgranicznie pokochać taką 3kg istotkę pozdrawiam Was i życzę łagodnych i ekspresowych porodów.GRATULUJEMY!!! GRATULACJE DLA MAMUSI I CÓRUSI. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1922294 2] gratulacje dla mamy i Lenki a wiesz, znam szybszy proces i nie tak destrukcyjny dla kuchni...: -kochanie, przynieś mi ciasteczko... -a co z nim zrobisz? -zjem. -a potem? -przetrawię. -a potem co? -wysram! -to ja od razu do kibla wrzucę ;P[/QUOTE] Cytat:
Ja kupiam takie podkłady pod materac z Pampersa dla dzieci do łóżeczka ale sama je wykorzystam na nasze łóżko. Ja dziś cały dzień poza domem.Dentysta, sklepy,Trochę się najeżdziliśmy z męzem po okolicy.Jestem padnieta. Dziś poczułam po raz pierwszy co to znaczy pięta między żebrami. Mnie za to popękały naczynka pod jednym kolanem.Nie fajnie to wygląda jak taka fioletowa smuga. Edzia czekamy na kolejne dobre wiesci |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro wizyta u ginka wiec dam znac co i jak...troche sie niecierpliwie juz , a oznak jak nie bylo tak nie ma i czuje ze przenosze , a tego sie boje , bo czuje ze maly rosnie jak na drozdzach... Edzia, trzymam kciuki za małą. |
|
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ałła - kciuki za walkę z cukrem ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19217646] sms od kees26: Chciałam podzielić sie z Wami radosną nowiną: wczoraj o godz. 21:30 przyszła na świat moja córeczka Lenka. Waga 3010g, 53cm., 10 punktów Apgar. Nigdy nie sądziłam, że można tak bezgranicznie pokochać taką 3kg istotkę pozdrawiam Was i życzę łagodnych i ekspresowych porodów.[/QUOTE]KEES - GRATULACJE Lea - jak tam wizyta z Maksiem u pediatry? Cytat:
![]() Edziu - bądź dzielna, wytrzymaj jeszcze trochę, czuję, że szybko obie będziecie w domu u mnie wczoraj intensywny dzień - Ikea, zakup mebli dla Ewci i innych drobiazgów, przyjazd do domu, wypakowanie wszystkiego i jeszcze jedna rudna po sklepach. potem wieczorem zaprosiliśmy znajomych do pomocy przy skręcaniu mebelków. pod koniec dnia spałam na siedząco i byłam ledwo żywa. ogólnie wszystko się wczoraj udało, poza małym zgrzytem w Ikei... sprawdziłam dostępność wszystkich mebli, z każdego było po kilka sztuk na stronce, a w sklepie okazało się, że jednego z nich jest tylko jedna paczka (a dwie wysoooooko u góry), w dodatku uszkodzona. facet powiedział, że tych z góry nie ściągnie, bo to robią w nocy. otworzył tę naderwaną paczkę i okazało się, że jakiś element jest uszkodzony, więc zrezygnowaliśmy z tego zakupu i w piątek kupimy we Wrocku (mam nadzieję). dziś prawdopodobnie jedziemy po łóżeczko i materacyk
|
||
|
|
|
#3636 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19217646]sms od kees26: Chciałam podzielić sie z Wami radosną nowiną: wczoraj o godz. 21:30 przyszła na świat moja córeczka Lenka. Waga 3010g, 53cm., 10 punktów Apgar. Nigdy nie sądziłam, że można tak bezgranicznie pokochać taką 3kg istotkę pozdrawiam Was i życzę łagodnych i ekspresowych porodów.[/QUOTE]Serdeczne gratulacje dla Kees26 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I dla Ciebie serdeczne przytulanki Araczku. Jesteś super mamą ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19224963]Wróciliśmy z zakupów, kupiłam na niedzielną komunię (jeśli dotrwam - a wolałabym rodzić wcześniej) sukienkę i butki. W BRW kupiliśmy z przeceny w końcu mały regalik, który co prawda nie jest z systemu, jaki mamy teraz w pokoju, ale potem postawimy go w przedpokoju w nowym mieszkaniu. http://brw.com.pl/pl/produkt/1036-re...+dzienny/v/978 Z wystawy, tylko 100zł. Mimo wszystko stwierdziliśmy, że jakiś tam % szans istnieje, że regał z naszego systemu się nam nie zmieści na dole.[/QUOTE] To już się nie smutasz że nie będziesz miała gdzie chusteczek położyć dla małej?? ![]() Cytat:
A książeczki i ja zapisałam. Nie ma jak bycie molem książkowym ![]() Edzia400 napisałam Ci na priv wiadomość. A ja nadal w dwupaku. Wczoraj odwiedziliśmy bibliotekę, więc dziś już po śniadanku pierwsza porcja lektury zaliczona. Zakupiłam też mojemu maleńtasowi dwa rampersy w promocji. Podobały mi się, a uznałam że skoro wózek ma zielone wstawki to takie rampersiki jak znalazł będą pasowały na spacerki w lato. Na zakupach młody pikował na szyjkę, ale nic z tego nie wynikło więc czekam dalej. Ale już przynajmniej mam co czytać
|
|||||
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój małż też raz pojechał po łóżeczko - niby na stanie 3 sztuki a w sklepie pusto... Dlatego ja w ten ich system dostępności względnie wierzę. Wolę zadzwonić i się upewnić jak rzeczywiście coś ważnego mam kupić. A w sobotę jak tam byłam to udało mi się przekonać panią sprzedawczynię i mi jeden produkt z ekspozycji ściągnęła bo był ostatni. Wzięłam ją na litość na mój brzucholek
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane
Jakiś czas temu udzielałam się w wątku (leżałam na zwolnieniu lekarskim) ale potem powrót do pracy i niestety czasu brakowało... Za to poczytywałam Was często ![]() Teraz już zakończyłam pracę Do 4 czerwca jestem na urlopie,a od 4 zaczynam macierzyński. Postanowiłam więc znów się ujawnić Wielkie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś Wasze maleństwa są cudne,zazdroszczę że macie je już przy sobie...U nas nic się nie dzieje...Badania ginekologicznego nie miałam,więc nie wiem nawet czy tam pozamykane,czy jak Ale dużo spaceruję i żywię nadzieję,że uda się urodzić w terminie
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj znowu Jolu.
Lea - za Maksia. Do mnie dziś przybędzie wóziorek... bardzo go jestem ciekawa od strony technicznej, bo w sklepie to mąż oglądał w tym względzie. Ma być po 15ej. Tymczasem jem śniadanie i muszę podjechać do... pracy. Cholera - na porodówkę chcę! Szaja, Kardashi - może jakieś czary uskutecznimy?? |
|
|
|
#3640 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jak już skończycie kącik dla maleństwa urządzać, to zapodaj foty. ![]() Cytat:
![]() EDIT: czy któraś z was słyszała, że oprócz lisci malin, także kapsułki z olejkiem z wiesiołka wpływają dobrze na przygotowanie się do porodu? ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-05-12 o 10:16 |
|||
|
|
|
#3641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja kupilam takie cosik w lumpku wczoraj 2 szt i zaplacilam 5zl te Twoje zielone slodziutkie...co sadzicie o zielonych dodatkach do niebieskiego pokoiku?chyba sie nadadza?mam jasne bialo- kremowe mebelki, niebieskie sciany, jedna granatowa...no i mysle ze zaslonki biale, zielony dywanik, mam zielona posciel, zielony przewijak i mysle tez o zakupie zielonego krzeselka a pozniej lozeczka.... |
|
|
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19236998]Edzia, witaj w domu.
dziękuję, Maksiu na szczęście dobrze, nie ma zmian na oskrzelach, tylko gardło lekko czerwone, więc obedzie się bez antybiotyku. Jak już skończycie kącik dla maleństwa urządzać, to zapodaj foty. ![]() jak już dostaniesz wózek, to się pochwal, ![]() EDIT: czy któraś z was słyszała, że oprócz lisci malin, także kapsułki z olejkiem z wiesiołka wpływają dobrze na przygotowanie się do porodu? ![]() [/QUOTE] O wiesiołku słyszałam, ale bardziej o jego wpływie na elastyczność krocza Wiesiołek w ogóle dobry na kobiece dolegliwości, bolesne miesiączkowanie- chyba rozluźnia to i owo a ja poproszę o nosze- cierpię na bezsenność...a do tego mój syn ma ADHD...najprawdopodobniej- na własna mamuśkę z kopniakami
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia - gratulacje raz jeszcze
Trzym się kochana, niedługo już wszystko będzie w najlepszym porządku
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3644 | |||||
|
Konto usunięte
|
Tak, pisałaś, i nawet całowanie mych boskich stóp mam zapewnione
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19227481] Tantum Rosa w maści?? ![]() [/QUOTE] Tak, położna nam mówiła, że jest i w maści, i jako mydło, ale cholernie trudne do zdobycia ponoć... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie tylko o chusteczki mi chodziło - no ale gdzie na moment pieluchę zużytą położę, gdzie sobie wsadzę pieluchy czyste i tak dalej? Przecież do łóżka tego nie wsadzę ![]() Cytat:
Niech żyją inteligentne stażystki ![]() Co do czarów - jestem za Tym bardziej, że dzień mam koszmarny, jeździ mi coś po brzuchu, w nocy co chwilę się budziłam, za to teraz zasypiam i autentycznie ledwo na oczyska widzę, jestem bez życia dosłownie. Nawet zębów nie miałam jeszcze sił od rana umyć. A chcę się zwlec wreszcie, bo muszę za neta iść zapłacić i chciałam zajrzeć do antykwariatu = miałam iść wczoraj, ale nie zdążyłam. Raaaanyyyyy mówię wam, dawno taka bezmocna się nie czułam Do tego mam wrażenie, że moje komórki szare dzisiaj wcale nie funkcjonują.
|
|||||
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Kropka pochwal się wózeczkiem potem
Ewciak to zależy jak intensywny jest ten zielony i niebieski. Ale jak tobie się będzie podobać to dobrze. A ja się chwalę. Po pierwsze małż dostał awans. Jestem z niego dumna. Będzie teraz starszym pracownikiem. A po drugie zagadał kolegę w pracy, co ma 9-miesięcznego synka czy ma jakieś rzeczy na zbyciu i jego żona już dziś mówiła że spakowała do worka i nam przywiozą. Się nie spodziewałam tak szybkiej reakcji. Ale szczęśliwa jestem. Aha miałam jeszcze napisać że jak będziecie potrzebowały czwartej czarownicy to chętnie dołączę się do czarów Pojedziemy w kieleckie zrobić sabat.
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-05-12 o 11:24 |
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny , ja nadal 2 w 1 i niech tak na razie zostanie choc dzis w nocy obudziło mnie straszne kłucie - mała sie na szyjke pchała - chciała cholera w nocy niezauważalnie wyjsc
, myslała że sie nie kapne ![]() Mój mąż wczoraj stwierdził , że przyjedzie do domu na boże cialo i cos czuje, że Gabrysia wtedy własnie wyjdzie No zobaczymy , daje sobie czas do konca maja . Wczoraj wreszcie naszykowałam sobie żeczy do szpitala , wg listy z gazetki dla mamusiek i nie wiem jak wy to robicie ale mi to zajmie małą torbe ot taką jak na plaże Wiem , że np dużo miejsca zajmuje rożek ale u nas w szpitalu na cza spobytu dziecko jest w szpitalnym rożku a na wyjscie mąż fotelik przywiezie , wiec rożek juz mi odpada . Dowiedziałam sie za to , że kilka lat temu była opcja , że zostawiało sie dla szpitala kilka 3 pieluch tetrowych - teraz juz sie wycwanili i chcą paczke pampersów ![]() Dzis od rana walcze z mrówkami atakuja mnie z kazdej strony ![]() Robilismy niedawno kostke na podjezdzie przed domem i jak to kostka wysypana jest piachem , który chyba mrówki sobie upodobały i teraz kursują po tym piachu i pchaja mi sie do domu Juz byłam po specjalny proszek z rana i wysypałam im sciezki - niech giną ![]() A wczoraj sobie skutecznie humor zepsułam wieczorkiem - wjeżdzałam do garażu i nie wiem jak to zrobiłam ale zachaczyłam o kant sciany no i mam na dzwiach paskudną ryse a kancik tez obrysowany Dzwi do malowania No umarłemu sie nie przytrafi i bardzo mi to też nie przeszkadza choc rysa naprawde paskudna i duża ale troche mi szkoda bo autko mam od niedawna , mąż pokrecił nosem i stwierdził , że w koncu to moje auto . Kurcze no pierwszy raz cos takiego zrobiłam Płakac nie bede ale szkoda ![]() Edzia - kciukasy trzymam za dobre wiesci trzymaj sie kobietkoKtóra dzis rodzi
|
#3647 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dawaj, co 4 wiedźmy, to w kupie siła Cytat:
A autkiem nie ma co się martwić, to na szczęście ![]() Ja chcę rodzić dzisiaj!!! Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-05-12 o 11:33 |
||
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czaryy.. oo taak.. bardzo chętnie.. Edziu trzymam mocno kciuki by wszystko było jak najlepiej ![]() A ja mam jakis zły dzień.. Nic mi się nie chce.. na nic nie mam ochoty.. nawet jeśc mi się nie chce.. Mam wrażenie że jestem w ciązy od zawsze i że jeszcze dłuugo w niej pobędę. A ja już tak bardzo bym chciała..
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
też mi humor siadł. chyba nie pojedziemy dziś po łóżeczko, ale to mnie akurat nie martwi. dobija mnie fakt, że pokoik nie będzie tak idealny jak sobie wymyśliłam. mieszkamy w starym domu, krzywym odrobinę. i dopiero teraz jak meble stoją, to widać, że border z miśkami "ucieka". niby jest położony do poziomu, ale te poziomy różne są. błędem było kładzenie go... psuje mi to wszystko wizualnie...
|
|
|
|
#3650 | |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19236998]Edzia, witaj w domu.
dziękuję, Maksiu na szczęście dobrze, nie ma zmian na oskrzelach, tylko gardło lekko czerwone, więc obedzie się bez antybiotyku. Jak już skończycie kącik dla maleństwa urządzać, to zapodaj foty. ![]() jak już dostaniesz wózek, to się pochwal, ![]() EDIT: czy któraś z was słyszała, że oprócz lisci malin, także kapsułki z olejkiem z wiesiołka wpływają dobrze na przygotowanie się do porodu? ![]() [/QUOTE] nie wiem, dlaczego editowalo mi tą wypowiedz.. prze ciez juz na nia odpowiadalam![]() Cytat:
jakos tak mniej widać//
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Polecam ciekawy artykuł
![]() http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...wej,index.html Ide robic pierogi z tuskawkami
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam dzisiaj od rana tyle powera....że aż sama się dziwię....Im bliżej porodu, tym lepiej się czuję....plecy przestają boleć....brzucha to jakbym wogóle nie czuła....jakieś to chore jest....Może to te cholerne JUŻ?
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam strasznego lenia.. nawet włosów nie chce mi sie uczesać..
![]() miałam iść do banku ale w takim tempie jak teraz zbieram się do czesania włosów to nie dojde A im bliżej terminu to i ja lepiej sie czuje.. wczesniej przeszłam z kuchni do pokoju i brzuch twardy.. a wczoraj tyle godzin na nogach, nałaziłam się.. i nicc.. jedynie wieczorem trochę mnie skurczyki złapały i tyle.. Za to w nocy strasznie krzyż mnie boli.. |
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie i to jest najbardziej zadziwiające. Ja zasuwam szybciej niż mój mężuś i też nic. A właśnie mi kumpela dzwoniła że mnie odwiedzi za godzinkę, jeszcze ma w międzyczasie dojść przesyłka kurierska, a ja nawet ciasteczka jednego nie mam, żeby ją poczęstować.
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Intuicja zawsze ma raccjee
![]() Zwłaszcza jeśli chodzi o słodyczee.. takie 'kuup mniee' ![]() A mnie za przeproszeniem doopsko boli.. |
|
|
|
#3656 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dla meża.Czasami obcy ludzie nas milo zaskakują. Cytat:
Za to kolega nissana miał i jak miał wypadek to wystarczyło kilka dni deszczowych i zaraz rdza go chwyciła. U mnie piękne słoneczko.Dziś ide do H&M kupić małej dresik z Hello Kitty.Zakochałam się w nim.Podaje linka z all. http://aukcja.onet.pl/item1028258422...lekcja_62.html Wczoraj bedac u dentysty zachaczyłam o taki outlet z Nexta i zakupiłam takie cudo.Bedzie na zime akurat. Mnie dziś przyszedł stanik do karmienia 36F i jest w sam raz.A myślałam, że bedzie za duży.No i rozglądam sie za 36G.Dosłownie namioty.Dziewczyny jak wy sobie wyobrażacie podróż z miesiecznym dzieckiem z uk do pl? Dziecko musi być w foteliku ale taka pozycja nie jest wskazana na dłuższe leżenie.Myslałam o przewiezieniu małej w gondoli ale gondola jest bez pasów w środku.Jedynie co to bedzie przypieta ta gondola pasami w samochodzie. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-12 o 14:04 |
||
|
|
|
#3657 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19217646]sms od kees26: Chciałam podzielić sie z Wami radosną nowiną: wczoraj o godz. 21:30 przyszła na świat moja córeczka Lenka. Waga 3010g, 53cm., 10 punktów Apgar. Nigdy nie sądziłam, że można tak bezgranicznie pokochać taką 3kg istotkę pozdrawiam Was i życzę łagodnych i ekspresowych porodów.[/QUOTE] brawo dziewczyny!!!! no teraz to jedna za druga bedziecie się sypac ja prawie na koncu ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1922294 2] a wiesz, znam szybszy proces i nie tak destrukcyjny dla kuchni...: -kochanie, przynieś mi ciasteczko... -a co z nim zrobisz? -zjem. -a potem? -przetrawię. -a potem co? -wysram! -to ja od razu do kibla wrzucę ;P[/QUOTE] ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19227481] stopy nie... nawet specjalnie mi nie puchną, w niedzielę nawet w półbutach na wysokich obcasach do rodziców pojechałam. ![]() ale łydki- masakra- Tantum Rosa w maści?? ![]() [/QUOTE] mnie tez nie puchną nogi tylko łydki boląąą..... mam uczucie cieżkosci na szczescie jak poleze z girkami w gorze to przechodzi.... ale wraca jak sie nachodzę... wytrzyma jeszcze bardzo długo ![]() Edzia podziwiam cię trzymajcie się ![]() Cytat:
mi za to naczynka popękały ale na brzuchu.. z jednej strony juz w kilku miejscach a ostatnio zauwazylam z drugiej strony takiego pajączka.. mojej bratowej naczynka poszly na twarzy podczas parcia... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19238482] Tak, położna nam mówiła, że jest i w maści, i jako mydło, ale cholernie trudne do zdobycia ponoć... .[/QUOTE] echhh polskie realia.... maśc, nawet mydelko wydaje sie bardziej praktyczne w uzyciu.. wlasnie dzwonila kumpelka zapyatc o zdrowko ![]() jej maly ma juz 3 miesiace ![]() wogole wczorajszy dzien byl beznadziejny.... inwestor nadal zwleka z zaplatą juz miesiac... mąz dzis obiecal ostateczne starcie... do tego okazalo sie ze zginela jedna częśc elektryczna o wartosci okolo 7 tys zl i jak sie nie znajdzie to oczywiscie my musimy kupic jeszcze raz taka... kupilismy drugie auto ostatnio i co sie okazalo ze na pierwszym jakis zonk jest z ubezpieczeniem, poryczalam sie wczoraj bo juz za duzo tego bylo jak na moją ciążową głowę......wszystko ostatnio pod górkę... cos czulam wczoraj ogolnie nic mi nie szlo.... ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() owszem, nissany rdza żre... nam jedno nadkole pooooszło za to w naszej lancii nie moze byc wgniecenie na wgnieceniu i rdza nie tknie ocynk ![]() ojoj no moze byc ciezko w podrozy ale mysle ze dzieciatko to nawet nie odczuje... gorzej mamusia moze zniesc podroz.... moze czasem zmienic fotelik potem na jakis czas gongolke.... no niewiem... w sumie troche strach jest.. ale znowu tak tyle czasu w foteliku... |
||
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
gratulacje dla kolejnych rozpakowanych ja nadal w dwupaku chyba bede przechodzona jako pierwsza tylko 2 dni zostalo a u mnie cisza nic sie nie dzieje oprocz tego ze maly w nocy tak szaleje ze wczoraj myslalam ze mi pepkiem wyjdzie usiedziec nie moge bo mnie nosi ach ja chce juz malego miec ze mna pozdrawiam was niepisze za duzo bo mnie juz nosi maz nazywa mnie kokoszka ![]()
|
|
#3659 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Daj trochę pierogów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aha, donoszę, że sex absolutnie nie działa na przyspieszenie porodu Ja chyba wniosek złożę do Pogromców Mitów |
|||||
|
|
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
aha, bylam dzis 2 razy w przychodni.. najpierw rano... z próbką na posiew moczu, potem przed południem na badanie czystosci pochwy... wyniki odbiorę dopiero w przyszłym tygodniu...
a jeszcze muszę pójśc na morfologie, mocz i hbs.... tego hbsa najbardziej się boję bo miałam przygody z wątrobą wcześniej.. ale mam nadzieje ze wszystko bedzi ok ![]() no i wracajac zaszlam do jakiegos lumpka, kupiłam kilka ciuszków...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

pozdrawiam Was i życzę łagodnych i ekspresowych porodów.[/QUOTE]
klask i:
boli...
(chciałabym już "na zewnątrz"...) 

Ale dużo spaceruję i żywię nadzieję,że uda się urodzić w terminie 

Trzym się kochana, niedługo już wszystko będzie w najlepszym porządku ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Juz byłam po specjalny proszek z rana i wysypałam im sciezki - niech giną