|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() masaż szyjki? nie dziękuję!!! |
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
farminko cudne te ubranka a ta sukieniusi i gatki w panterke robia widze furore ta pierwsza sukieneczka tez slodka no i te opaski
![]() a ja jestem mega szczesliwa bo przyszly wszystkie przesylki dla malego posciel i rozek jest rewelacyjna wszystko zreszta jest super lezaczek dokladnie taki jak w opisie masywny wiec mysle ze bedzie super to samo z pieluszkami aaa juz nie pamietam komu mialam napisac odnosnie kocyka jest rewelacyjny w dotyku do tego wymiar tez super POLECAM
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
żabko dużo racji w tym co piszesz... staram się sobie z tym radzić... Rozmawiałam z psychologiem i on powiedział że muszę przeżyć swoją "żałobę"... wierzę, że to już długo nie potrwa... widzę, że pomalutku coś się zmienia, że jestem świadoma tego, że ktoś mnie krzywdzi, ale walczę o to i nie chcę pozwalać żeby w dalszym ciągu tak było... Wypłakałam się, wyspałam przez pół popołudnia i mam już lepszy humor...
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
posciel jest do lozeczka super w dotyku i ta niebieska jest z osobnym wypelnieniem a ta zielona z wypelnieniem tj by na stale
![]() zdjecie lezaczka z netu bo narazie go nie chce skladac po co ma sie kurzyc no i reszta to niebieskie i zolte po lewej str to pieluszki flanelowe to zapakowane to pokrowiec na przewijak a reszta jak widac ![]() Załącznik 3101981Załącznik 3101982Załącznik 3101983Załącznik 3101984Załącznik 3101985
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sobie zartujecie jak myslicie, ze was nadrobie
Ja nadal w szpitalu. Normalnie koszmar jakis, bolalo mnie lekko a tu uroslo do takiej rangi wszystko. Nawet nie czulam skurczy jako skurczy tylko po no-spie nie przechodzilo i stwierdzilam, ze szpital blisko lepiej sprawdzic, podlaczyli mnie pod KTG wyszly skurcze, kazali zostac od 18 do ok. 1:20 bylam z przerwami pod KTG i kroplowka majac WELFLON w reku!!! 3 musialy przyjsc do mnie i mnie przekonac abym dala reke, przekonalo mnie haslo jednej, ze to dla dobra dzidzi. Samo wklucie nie bolalo, to po prostu jest straszne uczucie majac swiadomosc, ze masz w zyle rurke. Pozniej przeniesli mnie na patologie ciazy, gdzie od 5:30 rano (ok.3h snu mialam) zaczely sie badania, posiew z pochwy, mocz, badanie ginekologiczne, USG. Na badaniu ginekologicznym stwierdzili, ze mam skracajaca sie szyjke Na usg wyszla 2,80 wiec krotka, ale na pograniczu. Dzidzi nie widzialam, bo na monitorku tylko lekarz sobie ogladal, ale w 30t i 4d wazy ok. 1600kg Gin powiedzial, ze w sam raz nie za duzo nie za malo. Dzis mialam znow pobieranie krwi i niestety wyszlo im, ze mam problemy z krzepliwoscia, ale o tym dowiedzialam sie jak przyszla polozna ze strzykawka!!!! Informujac mnie przy okazji, ze bede musiala sobie sama robic zastrzyki z klexonu czy jak to sie nazywa w brzuch pod skore , ale nadrobic mi sie chyba tak czy siak nie uda.
|
|
|
|
#3458 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wygląda na to,że dopiero się rozkręca,bo to jest ta MNIEJSZA paczka A do większej chce dorzucić nawet chodzik i bujanego konika ![]() A dzisiaj taki dzień przymulony.Ja zaczęłam zasypiać jak próbowałam się uczyć epidemiologii.W końcu wypiłam kawkę rozpuszczalną i teraz mam taką zgagę,że nie mogę wytrzymać Cytat:
A to zapowiedź kolejnej paczki.O rany jak ja uwielbiam Kubusia |
||
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze dasz radę, trzymaj się dzielnie, Mamuśki z wizażu są z Tobą...
Ja idę się dotlenić i zrobić jakieś malutkie zakupy
|
|
#3460 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=niezawsze;19250440]Chyba sobie zartujecie jak myslicie, ze was nadrobie Moze wypuszcza Cie wczesniej skoro jest wszystko w porzadku. Trzymam kciuki. Pozdrawiam!!!
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
itakasia wózek ładny i ważne że spełnia twoje wymagania
gratulacje dla córci anuszka ty podawałaś linka do wątku o porodach ? napewno przestudiuje już mam w zakładakachfarminka sliczne ciuszki niezawsze dzielna dziewczynka z Ciebieanoxa fajne zakupki, część rzeczy mam taką samo zastanawiam się nad tymi podkładami czy zdadzą egzamin bo sa sporo mniejsze niż te zielono niebieskie z belli żabka no tak to już z nami jest w tym "błogosławionym" stanie ![]() hd czekamy na relacje z SR ![]() idealneciało slicznie karolcia zaraz sobie zrobie truskawki ze smietaną ![]() basienka zjadłabym takie ciacho ![]() Cytat:
Ja łykam witaminy codziennie a mój mały póki co ma troszke mniej niż 50 centyl i waży tyle co na swój wiek ciążowy, także normalnie
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-12 o 18:33 |
|
|
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
niezawsze trzymaj się czas w szpitalu szybko zleci byleby było wszystko dobrze trzymam kciuki
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie dzielnie. szkoda ze musisz tak dlugo w tym szpitalu lezec i ze odwiedziny tak bez sensu. ja to nie wiem jak bym wytrzymala. ale dzielna jestes i na pewno dasz rade anoxa super zakupki
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-12 o 18:39 |
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze trzymamy za was kciuki! musisz byc silna dla dzidzi fajnie ze bedziesz juz z nami na bierzaco
farminka kubus przeslodki!!!!!!!!! papateria ja je kupilam bo polozna na SR mowila zeby wogole nie kupowac bo oni w szpitalu daja swoje ile kto potrzebuje ale tak w razie "w" chce miec swoje zeby za kazdym razem do nich nie biegac a na pobyt juz w domu zaopatrzylam sie w 3 paczki podpasek
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Wtajemniczenie
|
anoxa fajne zakupy.Też mi się podobała ta pościel.W końcu stanęło na innej,ale nadal myślę,że ta też jest ładna
Co do podkładów to u mnie w szpitalu też polecają te Belli,więc będę się starała je dostać. niezawsze znam ten ból z leżeniem.Ja jak szłam do szpitala to też czułam się dobrze,a od tego leżenia z czasem czułam się jakbym była chora... A tych godzin odwiedzin u Was bardzo przestrzegają? Bo u mnie też teoretycznie były 14-17,ale w praktyce to nikt tego nie przestrzegał
|
|
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
anoxa zakupki super!!! też mam tego sprzedawcę w ulubionych i pewnie część od niego zamówię
![]() niezawsze kochana dobrze, że wsio ok!! nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać jak czytałam Twoją relację jesteś zabawna z tymi kłujkami hehe
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie plecy bolą po prostu strasznie, strasznie!! Tak jak na okres! boże, ale jak, chyba nie wytrzymam
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa a co to są za kubeczki z dziubkiem? Te niebieskie?
Ja jestem zła. ![]() Pojechałam po wynik mojego posiewu i się okazało, że został źle pobrany. I nie przeze mnie, tylko pielęgniarkę- napisali, na wyschniętym podłożu. Więc polała ten mocz, zostawiła i za późno pożywkę wywaliła na to. Grrr....!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! I pomyśleć, że oni chcieli mnie do czasu tego wyniku na oddziale zostawić.Chyba bym tam zeszła, jakbym to usłyszała :/. Niezawsze...musi być dobrze!!!
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, jakby tak człowiek kilka dni tu nie wszedł to zero pojęcia, kto co i jak... ja w południe byłam i nie wiem co i jak bo tyle naklepałyście
Moje dziecię jednak dzisiaj śpi w domu, nie chciałam by spała u babci, teraz ogląda dobranockę, idziemy się kąpać i spać... Wrzucam Wam zdjęcie w jednej z nowych bluzek, jeju ale jestem z niej zadowolona Przy okazji zaraz zrobię zdjęcie ciasta dzisiejszego i przepis, bo u mnie w domu został już tylko jeden mały kawałek po nim... Swoją drogą zgaga mnie męczy ale mleko w lodówce jest więc pół biedy!
|
|
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
anuszka a nie tak jak przy skurczach? Bo może lepiej to sprawdzić skoro aż tak bardzo boli...
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
basienka pięknie dzidzia też bym sie wkurzyła...chyba nie płaciłaś za to ? Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-12 o 19:22 |
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro się odezwę.
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia to sa pojemniczki na zywnosc kupilam je bo pewnie w przyszlosci sie przydadza nawet w razie spaceru jak maly bedzie wiekszy mozna suche mleko odmierzyc i wsypac a w butelce trzymac czysta wode i poprostu wymieszac lub gdy bedziemy jechali do np slubic do babci zeby zabrac zupke ze soba taki gadzet ktory moze czasem ulatwic zycie
![]() http://allegro.pl/item1011540897_poj...ee_tippee.html tu jest link do nich papateria papier tez trzyba miec swoj ![]() ogolnie u mnie w szpitalu warunki sa naprawde super jak juz pisalam oddzial dopiero co zostal wyremontowany super rozwiazaniem jest podbno wanna z hydromasazem w pewnym momencie porodu podobno duzo pomaga ale polozna na sr mowila ze ostatnio nalali jednej kobiecie rodzacej a ta weszla doslownie na 2min i wyszla bo mowila ze duzo lepiej jej kleczac niz w tej wannie ale mowi ze wiele babek sobie chwali
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, ale kurna strata czasu i zdrowia, bo jak się okaże, że w tym pierniczonym posiewie coś jest nie tak, to kolejny tydzień jestem bez leków,a to nie przelewki
. Szczęście w tym takie, że Medicover ( mam tu prywatny pakiet medyczny) od ręki wystawił mi nowe skierowanie, nawet bez wizyty u lekarza. Ech... Żeby w szpitalu nie umieli wykonać tak prostych czynności to jest wstyd!!! Dzięki Anoxa . W sumie jak będę robić większe zakupy akcesoriowe, to pewnie też kupię, ale byłam ciekawa
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-05-12 o 19:34 |
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka trzymaj sie!
a ja wlasnie nalozylam sobie farbe na wlosy a teraz ide poproasowac bo wlasnie sciagnelam kilka suchych ubranek malego wiec odrazu je poproasuje ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- dzidzia niestety w szpitalach wiele bledow popelniaja mam nadzieje ze jednak nie ma u ciebie zadnych zmian i ta strata czasu nie bedzie miala znaczenia dla ciebie i dzidzi
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
anuszka no to idź leżeć,a jakby nie przechodziło to lepiej reaguj,bo niestety często nie bolą.Mnie też nie bolały...
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polska służba zdrowia.
|
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak na pocieszenie dla wszystkich,które boją się przedwczesnych porodów to dzieciaki tej sąsiadki,która urodziła w tym tygodniu bliźniaki mają po 1900g i są zdrowiutkie,nawet w inkubatorze nie leżą
A to był 34 tydzień-tak samo jak u mnie I jakoś tak mi lżej teraz jak się o tym dowiedziałam
|
|
|
|
#3480 | |||
|
Zadomowienie
|
niezawsze no ale skoro masz już laptopa i to jeszcze z netem to już luzik
ale za szybkie wyjście ![]() czekamy na relacje ![]() Cytat:
![]() ja też bo bym nie miała czym się podetrzeć bo gdzie by u mnie w szpitalu był Cytat:
![]() ja to ostatnio myślałam, że kogoś za......... jak byłam na pobieraniu krwi bo kazali mi położyć torebkę to położyłam a przyszeł jakiś dziadek i mu się siki rozlały i mi pare kropel na torebke poleciało normalnie Cytat:
farminka no od razu człowiekowi lepiej
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

Jakby któraś miała ochotę:
Na usg wyszla 2,80 wiec krotka, ale na pograniczu. Dzidzi nie widzialam, bo na monitorku tylko lekarz sobie ogladal, ale w 30t i 4d wazy ok. 1600kg 

A wygląda na to,że dopiero się rozkręca,bo to jest ta MNIEJSZA paczka 
dzielna dziewczynka z Ciebie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)