Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 17:20   #3451
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

hd bardzo lubię tego pana jego rady w dzień dobry tvn i wogóle jak patrze jak on zajmuje się tymi maleństwami to widac, że kocha swoją pracę
mam podobne odczucia. Zobaczymy jak będzie na żywo

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:37   #3452
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A ja sobie siedzę i czytam opowieści z porodów Jakby któraś miała ochotę:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080
poczytałam i... mam dość po 1szej stronie
masaż szyjki? nie dziękuję!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:40   #3453
anoxa
Zakorzenienie

farminko cudne te ubranka a ta sukieniusi i gatki w panterke robia widze furore ta pierwsza sukieneczka tez slodka no i te opaski

a ja jestem mega szczesliwa bo przyszly wszystkie przesylki dla malego posciel i rozek jest rewelacyjna wszystko zreszta jest super lezaczek dokladnie taki jak w opisie masywny wiec mysle ze bedzie super to samo z pieluszkami

aaa juz nie pamietam komu mialam napisac odnosnie kocyka jest rewelacyjny w dotyku do tego wymiar tez super POLECAM
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:50   #3454
kashha
Zadomowienie

żabko dużo racji w tym co piszesz... staram się sobie z tym radzić... Rozmawiałam z psychologiem i on powiedział że muszę przeżyć swoją "żałobę"... wierzę, że to już długo nie potrwa... widzę, że pomalutku coś się zmienia, że jestem świadoma tego, że ktoś mnie krzywdzi, ale walczę o to i nie chcę pozwalać żeby w dalszym ciągu tak było... Wypłakałam się, wyspałam przez pół popołudnia i mam już lepszy humor...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:55   #3455
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
farminko cudne te ubranka a ta sukieniusi i gatki w panterke robia widze furore ta pierwsza sukieneczka tez slodka no i te opaski

a ja jestem mega szczesliwa bo przyszly wszystkie przesylki dla malego posciel i rozek jest rewelacyjna wszystko zreszta jest super lezaczek dokladnie taki jak w opisie masywny wiec mysle ze bedzie super to samo z pieluszkami

aaa juz nie pamietam komu mialam napisac odnosnie kocyka jest rewelacyjny w dotyku do tego wymiar tez super POLECAM
pokaz zakupki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:22   #3456
anoxa
Zakorzenienie

posciel jest do lozeczka super w dotyku i ta niebieska jest z osobnym wypelnieniem a ta zielona z wypelnieniem tj by na stale

zdjecie lezaczka z netu bo narazie go nie chce skladac po co ma sie kurzyc

no i reszta to niebieskie i zolte po lewej str to pieluszki flanelowe to zapakowane to pokrowiec na przewijak a reszta jak widac

Załącznik 3101981Załącznik 3101982Załącznik 3101983Załącznik 3101984Załącznik 3101985
Stary 2010-05-12, 18:23   #3457
niezawsze
Zakorzenienie

Chyba sobie zartujecie jak myslicie, ze was nadrobie
Ja nadal w szpitalu. Normalnie koszmar jakis, bolalo mnie lekko a tu uroslo do takiej rangi wszystko. Nawet nie czulam skurczy jako skurczy tylko po no-spie nie przechodzilo i stwierdzilam, ze szpital blisko lepiej sprawdzic, podlaczyli mnie pod KTG wyszly skurcze, kazali zostac od 18 do ok. 1:20 bylam z przerwami pod KTG i kroplowka majac WELFLON w reku!!! 3 musialy przyjsc do mnie i mnie przekonac abym dala reke, przekonalo mnie haslo jednej, ze to dla dobra dzidzi. Samo wklucie nie bolalo, to po prostu jest straszne uczucie majac swiadomosc, ze masz w zyle rurke. Pozniej przeniesli mnie na patologie ciazy, gdzie od 5:30 rano (ok.3h snu mialam) zaczely sie badania, posiew z pochwy, mocz, badanie ginekologiczne, USG. Na badaniu ginekologicznym stwierdzili, ze mam skracajaca sie szyjke Na usg wyszla 2,80 wiec krotka, ale na pograniczu. Dzidzi nie widzialam, bo na monitorku tylko lekarz sobie ogladal, ale w 30t i 4d wazy ok. 1600kg Gin powiedzial, ze w sam raz nie za duzo nie za malo. Dzis mialam znow pobieranie krwi i niestety wyszlo im, ze mam problemy z krzepliwoscia, ale o tym dowiedzialam sie jak przyszla polozna ze strzykawka!!!! Informujac mnie przy okazji, ze bede musiala sobie sama robic zastrzyki z klexonu czy jak to sie nazywa w brzuch pod skore Nie wiedzialam czy sie smiac, czy mdlec czy uciekac czy krzyczec. Na szczescie moja przyjaciolka, ktora mieszka blisko robila swojemu bratu i w razie czego do niej bede jezdzic robic albo nie wiem co bo ja sama wiem na milion % ze sobie nie zrobie nigdy!!!!!!!! Straszne jest tu lezenie, zwlaszcza, ze czuje sie swietnie odwiedziny w jakis poronionych godzinach od 14 do 17 a jak ktos prace konczy o 16? Jedzenie paskudne jak w szpitalu. Ja to mam wrazenie, ze oni mnie trzymaja bo maja kase z NFZ, nie czuje sie chora, skurcze zadne nie wychodza na ktg(mam 2x dziennie) juz dzidzia zdrowiutka, ale musze czekac na wyniki posiewu z pochwy a to trwa kilka dni, wiec pewnie do piatku nie zdaza a w weekend nie ma wypisow, wiec najbardziej realnym terminem jest poniedzialek :/ Chyba, ze ten posiew wyjdzie zly albo co innego sie okaze, na szczescie mam laptopa a kolezanka mi pozyczyla iplusa kochana wiec bede na biezaco , ale nadrobic mi sie chyba tak czy siak nie uda.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:25   #3458
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
wow! jakie kreacje

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

skarpetki
no powiem Ci - ZASZALAŁAŚ

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Jestem przymulona, przespałam kilka godzin w ciągu dnia.
Stopy już nie doskwierają więc zabrałam się za pisanie. Jestem w połowie 3 rozdziału Jeszcze 2,5 i będzie super
To nie ja,to ciocia A wygląda na to,że dopiero się rozkręca,bo to jest ta MNIEJSZA paczka A do większej chce dorzucić nawet chodzik i bujanego konika Ale nie powiem,podoba mi się to
A dzisiaj taki dzień przymulony.Ja zaczęłam zasypiać jak próbowałam się uczyć epidemiologii.W końcu wypiłam kawkę rozpuszczalną i teraz mam taką zgagę,że nie mogę wytrzymać
Cytat:
A opaski to ręczna robota.Muszę pochwalić kuzynkę,bo ona takie cudeńka robi

A to zapowiedź kolejnej paczki.O rany jak ja uwielbiam Kubusia
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:30   #3459
kashha
Zadomowienie

niezawsze dasz radę, trzymaj się dzielnie, Mamuśki z wizażu są z Tobą...
Ja idę się dotlenić i zrobić jakieś malutkie zakupy

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:31   #3460
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A u mnie pada i grzmi
No to dodaję pierwszą porcję.Strasznie się wszystko wygniotło w tej paczce,ale mniej więcej tak to wygląda
Panterka the best!!!
Cytat:
posciel jest do lozeczka super w dotyku i ta niebieska jest z osobnym wypelnieniem a ta zielona z wypelnieniem tj by na stale

zdjecie lezaczka z netu bo narazie go nie chce skladac po co ma sie kurzyc

no i reszta to niebieskie i zolte po lewej str to pieluszki flanelowe to zapakowane to pokrowiec na przewijak a reszta jak widac

Załącznik 3101981Załącznik 3101982Załącznik 3101983Załącznik 3101984Załącznik 3101985
Boskie!!!

[QUOTE=niezawsze;19250440]Chyba sobie zartujecie jak myslicie, ze was nadrobie
Moze wypuszcza Cie wczesniej skoro jest wszystko w porzadku. Trzymam kciuki. Pozdrawiam!!!
Stary 2010-05-12, 18:32   #3461
papeteria
Zakorzenienie

itakasia wózek ładny i ważne że spełnia twoje wymagania
gratulacje dla córci
anuszka ty podawałaś linka do wątku o porodach ? napewno przestudiuje już mam w zakładakach
farminka sliczne ciuszki panterka wymiata
niezawsze dzielna dziewczynka z Ciebie
anoxa fajne zakupki, część rzeczy mam taką samo zastanawiam się nad tymi podkładami czy zdadzą egzamin bo sa sporo mniejsze niż te zielono niebieskie z belli
żabka no tak to już z nami jest w tym "błogosławionym" stanie
hd czekamy na relacje z SR
idealneciało slicznie
karolcia zaraz sobie zrobie truskawki ze smietaną
basienka zjadłabym takie ciacho

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ale saszetka wystarcza na conajmniej 1 dzień i ja sobie chyba kupie z pół opakowania bo wydaje mi się, że można w aptece kupowac na saszetki
co do tabletek to mój gin też mówił, że duże dzieci się po nich rodzą i ja wcześniej brałam co 2 dni ale teraz zmieniłam na inne z zelazem bo mi spada więc musze codziennie brac bo się boję, że za bardzo zelazo poleci i mam nadzieje, że nie będzie olbrzymek mimo, że i tak starszy wychodzi o półtora tygodnia
dobry pomysł z tymi saszetkami na sztuki,
Ja łykam witaminy codziennie a mój mały póki co ma troszke mniej niż 50 centyl i waży tyle co na swój wiek ciążowy, także normalnie

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-12 o 18:33
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:34   #3462
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

niezawsze trzymaj się czas w szpitalu szybko zleci byleby było wszystko dobrze trzymam kciuki

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:37   #3463
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Chyba sobie zartujecie jak myslicie, ze was nadrobie
Ja nadal w szpitalu. Normalnie koszmar jakis, bolalo mnie lekko a tu uroslo do takiej rangi wszystko. Nawet nie czulam skurczy jako skurczy tylko po no-spie nie przechodzilo i stwierdzilam, ze szpital blisko lepiej sprawdzic, podlaczyli mnie pod KTG wyszly skurcze, kazali zostac od 18 do ok. 1:20 bylam z przerwami pod KTG i kroplowka majac WELFLON w reku!!! 3 musialy przyjsc do mnie i mnie przekonac abym dala reke, przekonalo mnie haslo jednej, ze to dla dobra dzidzi. Samo wklucie nie bolalo, to po prostu jest straszne uczucie majac swiadomosc, ze masz w zyle rurke. Pozniej przeniesli mnie na patologie ciazy, gdzie od 5:30 rano (ok.3h snu mialam) zaczely sie badania, posiew z pochwy, mocz, badanie ginekologiczne, USG. Na badaniu ginekologicznym stwierdzili, ze mam skracajaca sie szyjke Na usg wyszla 2,80 wiec krotka, ale na pograniczu. Dzidzi nie widzialam, bo na monitorku tylko lekarz sobie ogladal, ale w 30t i 4d wazy ok. 1600kg Gin powiedzial, ze w sam raz nie za duzo nie za malo. Dzis mialam znow pobieranie krwi i niestety wyszlo im, ze mam problemy z krzepliwoscia, ale o tym dowiedzialam sie jak przyszla polozna ze strzykawka!!!! Informujac mnie przy okazji, ze bede musiala sobie sama robic zastrzyki z klexonu czy jak to sie nazywa w brzuch pod skore Nie wiedzialam czy sie smiac, czy mdlec czy uciekac czy krzyczec. Na szczescie moja przyjaciolka, ktora mieszka blisko robila swojemu bratu i w razie czego do niej bede jezdzic robic albo nie wiem co bo ja sama wiem na milion % ze sobie nie zrobie nigdy!!!!!!!! Straszne jest tu lezenie, zwlaszcza, ze czuje sie swietnie odwiedziny w jakis poronionych godzinach od 14 do 17 a jak ktos prace konczy o 16? Jedzenie paskudne jak w szpitalu. Ja to mam wrazenie, ze oni mnie trzymaja bo maja kase z NFZ, nie czuje sie chora, skurcze zadne nie wychodza na ktg(mam 2x dziennie) juz dzidzia zdrowiutka, ale musze czekac na wyniki posiewu z pochwy a to trwa kilka dni, wiec pewnie do piatku nie zdaza a w weekend nie ma wypisow, wiec najbardziej realnym terminem jest poniedzialek :/ Chyba, ze ten posiew wyjdzie zly albo co innego sie okaze, na szczescie mam laptopa a kolezanka mi pozyczyla iplusa kochana wiec bede na biezaco , ale nadrobic mi sie chyba tak czy siak nie uda.
relacja z pierwszej reki trzymaj sie dzielnie. szkoda ze musisz tak dlugo w tym szpitalu lezec i ze odwiedziny tak bez sensu. ja to nie wiem jak bym wytrzymala. ale dzielna jestes i na pewno dasz rade dobrze ze skurcze minely

anoxa super zakupki

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-12 o 18:39
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:39   #3464
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze trzymamy za was kciuki! musisz byc silna dla dzidzi fajnie ze bedziesz juz z nami na bierzaco

farminka
kubus przeslodki!!!!!!!!!

papateria
ja je kupilam bo polozna na SR mowila zeby wogole nie kupowac bo oni w szpitalu daja swoje ile kto potrzebuje ale tak w razie "w" chce miec swoje zeby za kazdym razem do nich nie biegac a na pobyt juz w domu zaopatrzylam sie w 3 paczki podpasek
Stary 2010-05-12, 18:41   #3465
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze trzymamy za was kciuki! musisz byc silna dla dzidzi fajnie ze bedziesz juz z nami na bierzaco

farminka
kubus przeslodki!!!!!!!!!

papateria
ja je kupilam bo polozna na SR mowila zeby wogole nie kupowac bo oni w szpitalu daja swoje ile kto potrzebuje ale tak w razie "w" chce miec swoje zeby za kazdym razem do nich nie biegac a na pobyt juz w domu zaopatrzylam sie w 3 paczki podpasek
co za luksus ...ja to nawet papier toaletowy biore swój

Stary 2010-05-12, 18:50   #3466
farminka
Wtajemniczenie

anoxa fajne zakupy.Też mi się podobała ta pościel.W końcu stanęło na innej,ale nadal myślę,że ta też jest ładna
Co do podkładów to u mnie w szpitalu też polecają te Belli,więc będę się starała je dostać.
niezawsze znam ten ból z leżeniem.Ja jak szłam do szpitala to też czułam się dobrze,a od tego leżenia z czasem czułam się jakbym była chora... A tych godzin odwiedzin u Was bardzo przestrzegają? Bo u mnie też teoretycznie były 14-17,ale w praktyce to nikt tego nie przestrzegał
Stary 2010-05-12, 19:03   #3467
ola_k11
Zadomowienie

anoxa zakupki super!!! też mam tego sprzedawcę w ulubionych i pewnie część od niego zamówię

niezawsze kochana dobrze, że wsio ok!!
nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać jak czytałam Twoją relację jesteś zabawna z tymi kłujkami hehe
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:07   #3468
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

A mnie plecy bolą po prostu strasznie, strasznie!! Tak jak na okres! boże, ale jak, chyba nie wytrzymam
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:09   #3469
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Anoxa a co to są za kubeczki z dziubkiem? Te niebieskie?

Ja jestem zła.
Pojechałam po wynik mojego posiewu i się okazało, że został źle pobrany. I nie przeze mnie, tylko pielęgniarkę- napisali, na wyschniętym podłożu. Więc polała ten mocz, zostawiła i za późno pożywkę wywaliła na to. Grrr....!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

I pomyśleć, że oni chcieli mnie do czasu tego wyniku na oddziale zostawić.Chyba bym tam zeszła, jakbym to usłyszała :/.

Niezawsze...musi być dobrze!!!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:14   #3470
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej kochane, jakby tak człowiek kilka dni tu nie wszedł to zero pojęcia, kto co i jak... ja w południe byłam i nie wiem co i jak bo tyle naklepałyście
Moje dziecię jednak dzisiaj śpi w domu, nie chciałam by spała u babci, teraz ogląda dobranockę, idziemy się kąpać i spać...
Wrzucam Wam zdjęcie w jednej z nowych bluzek, jeju ale jestem z niej zadowolona
Przy okazji zaraz zrobię zdjęcie ciasta dzisiejszego i przepis, bo u mnie w domu został już tylko jeden mały kawałek po nim...
Swoją drogą zgaga mnie męczy ale mleko w lodówce jest więc pół biedy!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:20   #3471
farminka
Wtajemniczenie

anuszka a nie tak jak przy skurczach? Bo może lepiej to sprawdzić skoro aż tak bardzo boli...
Stary 2010-05-12, 19:21   #3472
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie plecy bolą po prostu strasznie, strasznie!! Tak jak na okres! boże, ale jak, chyba nie wytrzymam
kobieto nie strasz!!połóż się
basienka pięknie
dzidzia też bym sie wkurzyła...chyba nie płaciłaś za to ?

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-12 o 19:22
Stary 2010-05-12, 19:25   #3473
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
anuszka a nie tak jak przy skurczach? Bo może lepiej to sprawdzić skoro aż tak bardzo boli...
Własnie jak przy skurczach, ale brzuch mnie nie boli! Idę pod prysznic i kładę się do łóżka Jutro się odezwę.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:29   #3474
anoxa
Zakorzenienie

dzidzia to sa pojemniczki na zywnosc kupilam je bo pewnie w przyszlosci sie przydadza nawet w razie spaceru jak maly bedzie wiekszy mozna suche mleko odmierzyc i wsypac a w butelce trzymac czysta wode i poprostu wymieszac lub gdy bedziemy jechali do np slubic do babci zeby zabrac zupke ze soba taki gadzet ktory moze czasem ulatwic zycie

http://allegro.pl/item1011540897_poj...ee_tippee.html
tu jest link do nich

papateria papier tez trzyba miec swoj

ogolnie u mnie w szpitalu warunki sa naprawde super jak juz pisalam oddzial dopiero co zostal wyremontowany super rozwiazaniem jest podbno wanna z hydromasazem w pewnym momencie porodu podobno duzo pomaga ale polozna na sr mowila ze ostatnio nalali jednej kobiecie rodzacej a ta weszla doslownie na 2min i wyszla bo mowila ze duzo lepiej jej kleczac niz w tej wannie ale mowi ze wiele babek sobie chwali
Stary 2010-05-12, 19:30   #3475
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
dzidzia też bym sie wkurzyła...chyba nie płaciłaś za to ?
No nie, ale kurna strata czasu i zdrowia, bo jak się okaże, że w tym pierniczonym posiewie coś jest nie tak, to kolejny tydzień jestem bez leków,a to nie przelewki .

Szczęście w tym takie, że Medicover ( mam tu prywatny pakiet medyczny) od ręki wystawił mi nowe skierowanie, nawet bez wizyty u lekarza. Ech...

Żeby w szpitalu nie umieli wykonać tak prostych czynności to jest wstyd!!!

Dzięki Anoxa . W sumie jak będę robić większe zakupy akcesoriowe, to pewnie też kupię, ale byłam ciekawa

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-05-12 o 19:34
Stary 2010-05-12, 19:33   #3476
anoxa
Zakorzenienie

anuszka trzymaj sie!

a ja wlasnie nalozylam sobie farbe na wlosy a teraz ide poproasowac bo wlasnie sciagnelam kilka suchych ubranek malego wiec odrazu je poproasuje

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

dzidzia niestety w szpitalach wiele bledow popelniaja mam nadzieje ze jednak nie ma u ciebie zadnych zmian i ta strata czasu nie bedzie miala znaczenia dla ciebie i dzidzi
Stary 2010-05-12, 19:34   #3477
farminka
Wtajemniczenie

anuszka no to idź leżeć,a jakby nie przechodziło to lepiej reaguj,bo niestety często nie bolą.Mnie też nie bolały...
Stary 2010-05-12, 19:38   #3478
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

dzidzia niestety w szpitalach wiele bledow popelniaja mam nadzieje ze jednak nie ma u ciebie zadnych zmian i ta strata czasu nie bedzie miala znaczenia dla ciebie i dzidzi
Właśnie w tym problem- bo zmiany są. Na bank (wynik zwykłego badania moczu wykazał bardzo silne odchylenia od normy). Tylko nie wiadomo jak bardzo poważne i czy są tylko pochodzenia bakteryjnego, czy może któryś narząd nie wydala .

Polska służba zdrowia.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-12, 19:43   #3479
farminka
Wtajemniczenie

A tak na pocieszenie dla wszystkich,które boją się przedwczesnych porodów to dzieciaki tej sąsiadki,która urodziła w tym tygodniu bliźniaki mają po 1900g i są zdrowiutkie,nawet w inkubatorze nie leżą A to był 34 tydzień-tak samo jak u mnie I jakoś tak mi lżej teraz jak się o tym dowiedziałam
Stary 2010-05-12, 19:52   #3480
wiolek1
Zadomowienie

niezawsze no ale skoro masz już laptopa i to jeszcze z netem to już luzik ale za szybkie wyjście

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
mam podobne odczucia. Zobaczymy jak będzie na żywo
czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
poczytałam i... mam dość po 1szej stronie
masaż szyjki? nie dziękuję!!!
nie no mi tam te relacje sie podobają ale wogóle 1 raz słyszę o jakimś masazu szyjki a poród przerabialiśmy juz na SR więc nie wiem czy o tym nie mówi się czy co

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
co za luksus ...ja to nawet papier toaletowy biore swój
ja też bo bym nie miała czym się podetrzeć bo gdzie by u mnie w szpitalu był

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anoxa a co to są za kubeczki z dziubkiem? Te niebieskie?

Ja jestem zła.
Pojechałam po wynik mojego posiewu i się okazało, że został źle pobrany. I nie przeze mnie, tylko pielęgniarkę- napisali, na wyschniętym podłożu. Więc polała ten mocz, zostawiła i za późno pożywkę wywaliła na to. Grrr....!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

I pomyśleć, że oni chcieli mnie do czasu tego wyniku na oddziale zostawić.Chyba bym tam zeszła, jakbym to usłyszała :/.

Niezawsze...musi być dobrze!!!
aaa szkoda gadać o służbie zdrowia ;/ byle by tylk owszytsko dobrze było
ja to ostatnio myślałam, że kogoś za......... jak byłam na pobieraniu krwi bo kazali mi położyć torebkę to położyłam a przyszeł jakiś dziadek i mu się siki rozlały i mi pare kropel na torebke poleciało normalnie

Cytat:
Własnie jak przy skurczach, ale brzuch mnie nie boli! Idę pod prysznic i kładę się do łóżka Jutro się odezwę.
no to do łozeczka i odpoczywać

farminka no od razu człowiekowi lepiej
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości