Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-11, 14:16   #1141
elpii
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

a ja powiem tak ze po obliczeniu mojego rozmiaru kupilam stanik z dopasowanej i wygladalam okropnie plasko i cislo mnie w obwodzie!!a o rozmiar wiekszy byl za duzy w piersiach !! jak ktos ma bardzo maly biust a wrecz go nie ma( jak ja) to raczej nie pomaga kupowanie stanikow z inna rozmiarowka. Staniki z polska rozmiarowka sa dla mnie idealne, nic mi sie nie podnosi, dobrze sie trzymaja, wiec ja pozostaje przy starej rozmiarowce
elpii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:18   #1142
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elpii Pokaż wiadomość
a ja powiem tak ze po obliczeniu mojego rozmiaru kupilam stanik z dopasowanej i wygladalam okropnie plasko i cislo mnie w obwodzie!!a o rozmiar wiekszy byl za duzy w piersiach !! jak ktos ma bardzo maly biust a wrecz go nie ma( jak ja) to raczej nie pomaga kupowanie stanikow z inna rozmiarowka. Staniki z polska rozmiarowka sa dla mnie idealne, nic mi sie nie podnosi, dobrze sie trzymaja, wiec ja pozostaje przy starej rozmiarowce
w takiej sytuacji trzeba zwiększyć owód i zmniejszyć miskę - powinno być idealnie

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 14:45   #1143
losek78
Zakorzenienie

przyszla moja Curvy Kate Portia 32F - mysle ze dobrze lezy i trafilam z rozmiarem , jest bardzo ścisla wiec nie wiem czy sie przyzwyczaje ? ale jak ktos nosil kiepskie 75 D ktore wcale nie trzymało biustu ...
najwyzej kupie przedłuzke na początek , jestem bardzo zadowolona - moj pierwszy porzadny stanik , moje wymiary 100/77 biust raczej stozkowy dlatego wzielam 2 miski mniej niz wychodzi z kalkulatora
Stary 2010-05-11, 15:58   #1144
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mopsik8 Pokaż wiadomość
Witam może któraś mi doradzi jaki stanik powinnam sobie kupić ponieważ w sklepach nigdzie nie mogę dostać jakiegoś ładnego to chce zamówić z allegro. A ponieważ zamawiam z allegro potrzebuje dobrej rozmiarówki...

Pod biustem mam ciasno a nawet bardzo ciasno 80 cm a w biuście cos miedzy 100-102.

bardzo proszę was dziewczyny o doradzenie mi wyborze odpowiedniego rozmiaru
pozdrawiam bardzo serdecznie
Może ja pomogę, bo mam prawie identyczne wymiary: 81/102. Noszę z brytykskich 75 (34)E, z polskich 75F. Biust mam stożkowy, miękki, więc pasuje mi nieco mniejsza miseczka, niż wychodzi z tabelek. Wg tabelek powinnam nosić miseczkę więcej. Spróbuj zatem w tym zakresie rozmiarowym
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 17:09   #1145
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Ja juz nic nie wiem
Według kalkulatora mam rozmiar 65C (74/84)
A tu patrzę
https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...e=1&p=19219059
i jak wejdę w rozmiarówkę to do mojego obwodu miski nie ma
według tego powinnam mieć 75 obwód ale wtedy 84 w biuście nie ma?
Macie jakieś strony z tą rozmiarówką z kalkulatora?
Czy mam brać nie patrząc na tą rozmiarówkę?????

Proszę pomóżcie!!!!!!
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 17:42   #1146
201606210931
Konto usunięte

wg mnie Twój rozmiar to 65D bądź 70B

tutaj jest coś w Twoim rozmiarze jeśli chodzi o 65D:
http://www.dopasowana.pl/search.php
http://www.body.sklep.pl/search.php
http://www.bradea.pl/ext/wyszukiwarka_bradea/28////
http://biulandia.pl/index.php?search...ls=&rozmiar=58
http://www.*********pl/search

trochę tego jest, natomiast z 70B to już baardzo łatwo coś znaleźć

Edytowane przez 201606210931
Czas edycji: 2010-05-11 o 17:46
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 17:46   #1147
guniaaa
Wtajemniczenie

A takie pytanko-spicie w stanikach czy na noc sciagacie?
Stary 2010-05-11, 18:21   #1148
mopsik8
Przyczajenie

Dominiique bardzo dziękuje za odpowiedz pozdrawiam
ps. zaraz wezne się za szukanie czegoś fajnego na allegro

Edytowane przez mopsik8
Czas edycji: 2010-05-11 o 18:24
mopsik8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 18:44   #1149
cannabis
Raczkowanie

Cześć potrzebuje waszej pomocy Mam ogromny problem z biustonoszem.
Zmierzyłam się przed chwilką:
- luźno w biuście mam około 93cm
-na wydechu w biuście około 94cm
-ciasno pod biustem mam około 72 cm tak normalnie jakieś 74cm
Mój biust jest raczej płaski (śpię na brzuchu), dlatego potrzebuje raczej "wyższych" biustonoszy i dosyć szeroko rozstawiony.
Mam teraz duży problem, korzystałam z waszych kalkulatorów i wyszło mi że na polski mam rozmiar 65H... Mam problem bo nie wiem gdzie szukać biustonoszy, jakiego rodzaju jakiej firmy. Nie stać mnie żeby płasić za biustonosz 90zł. Teraz mam biustonosz w rozm. 65E w obwodzie nawet spoko (miałam gorsze) chociaż mam raczej większy brzuszek i biustonosz trochę "kładzie" mi się na nim :| Miseczka jest za mała, jak mam obcisłe bluzki to widać troche jak mi piersi wychodzą i muszę co chwilkę go poprawiać bo zdarza mi się że np przy skłonie wypada mi pierś i widać sutek
Możecie mi pomóc? Sprawdźcie czy to dobrze przeliczyłam i może macie jakieś rady czego szukać? Czytałam ten wątek, przeglądałam różne strony ale sama nie wiem czego szukać.
Stary 2010-05-11, 19:17   #1150
Mariola13
Zakorzenienie

Witajcie
Przychodzę do Was po radę Moje wymiary to: pod biustem 76 cm, a w biuście 94 - mierzone według przepisu na dopasowanej.
Według tych obliczeń należy zaokrąglić wymiar do pełnej piątki poniżej, a najlepiej odjąć jeszcze 5 cm biorąc po uwagę rozciągliwość biustonosza.
Wyszło więc, że powinnam mieć rozmiar biustonosza 70E.

Kupiłam na abay Fantasie. Miała być Cally, przez pomyłkę sprzedawcy dostałam model BELLE - zdjęcie modelu nr.1 i 2 z netu.
Biustonosz niby leży dobrze. Pod biustem w pierwszym dniu było mocno ciasno, ale drugiego dnia już było super - zapinałam oczywiście na najluźniejszą haftkę.
Miski też niby ok, ale coś nie gra. Chodzi mi o to, że na modelkach, paski biustonosza są na granicy pachy, a u mnie bardziej odsunięte od pachy, przez co powstaje między paskiem biustonosza a pachą bułka O czym to może świadczyć Jak przesunę miskę biustonosza bardziej pod pachę to z tej strony jest super - tzn. pasek wychodzi spod pachy i nie tworzy się bułka, ale z kolei z drugiej strony ten odstęp między pachą a ramiączkiem robi się jeszcze większa Za mała miska , jeszcze za wąski rozstaw misek
Kolejne zdjęcia obrazują na przykładzie co mi się tworzy.

Na pierwszym i 2-gim zdjęciu u modelki pasek jest bardzo blisko pachy - u mnie tak jak u modelki na ostatnim zdjęciu.

Edytowane przez Mariola13
Czas edycji: 2010-05-11 o 19:20
Mariola13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-11, 21:26   #1151
Aneth:)
Wtajemniczenie

hej dziewczyny, proszę doradźcie mi coś. Tych informacji jest tak wiele, że się już gubię, nie wiem jaki biustonosz byłby dla mnie odpowiedni. Dopiero zaczynam dobieranie. Moje wymiary - 67 pod i 79-80 w biuście. Mam ogólnie drobny biust. Lubię staniki half cup, bardotki, nie lubię takich zakrywających piersi. Nie przepadam za koronką. Najlepiej jakby był usztywniany, ale nie taki całkiem miękki, ale też nie wielki push-up. Więc jakie typy są dla mnie odpowiednie??
Stary 2010-05-11, 23:58   #1152
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elpii Pokaż wiadomość
a jaka to jest polska rozmiarówka Bo czy polska czy angielska to nie ma większej różnicy prócz literek.
Jakie masz wymiary, że piszesz ze biustu nie masz ?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 09:45   #1153
Sylwia 2186
Raczkowanie

[QUOTE=*kasieńka*;19189956]w pochyleniu - czyli pochylasz się prostopadle do podłogi (Twoje nogi i tułów tworzą kąt 90 stopni ) i mierzysz obwód w biuście w tzw. zwisie, bez stanika. Jeśli ten pomiar to u Ciebie 121 cm, to prawdopodobnie będziesz potrzebowała większej miski niż to wynika z pomiaru normalnego - czyli może to być nawet angielskie 36GG/H

to musze powiedziec ze jestem w szoku 36GG, sprawdzilam swoj stanik i mam 40/90DD i musze przyznac ze nie czuje sie w nim najlepiej, jak tylko sie pochyle to zaraz musze sie poprawic i wlozyc piersi spowrotem do miseczki. u mnie w miescie nigdy nie widzialam takich duzych rozmiarow, mam w planie polazic po miescie w sobote po wszystkich sklepach z bielizna i szukac do skutku!!! problem jest takze z paniami ktore tam sprzedaja...
ale dziekuje Ci bardzo za pomoc
Sylwia 2186 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 09:48   #1154
aniolusiek_
Zakorzenienie

[QUOTE=Sylwia 2186;19236744]
Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
w pochyleniu - czyli pochylasz się prostopadle do podłogi (Twoje nogi i tułów tworzą kąt 90 stopni ) i mierzysz obwód w biuście w tzw. zwisie, bez stanika. Jeśli ten pomiar to u Ciebie 121 cm, to prawdopodobnie będziesz potrzebowała większej miski niż to wynika z pomiaru normalnego - czyli może to być nawet angielskie 36GG/H

to musze powiedziec ze jestem w szoku 36GG, sprawdzilam swoj stanik i mam 40/90DD i musze przyznac ze nie czuje sie w nim najlepiej, jak tylko sie pochyle to zaraz musze sie poprawic i wlozyc piersi spowrotem do miseczki. u mnie w miescie nigdy nie widzialam takich duzych rozmiarow, mam w planie polazic po miescie w sobote po wszystkich sklepach z bielizna i szukac do skutku!!! problem jest takze z paniami ktore tam sprzedaja...
ale dziekuje Ci bardzo za pomoc
może spróbuj zamówić coś przez internet, potem możesz wrzucić zdjęcia, tutaj albo na balkonetkę i dziewczyny pomogą; jeżeli nie ma w Twojej okolicy sklepów z pierwszego posta, to znalezienie takiego rozmiaru może okazać się niemożliwe stacjonarnie

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 11:10   #1155
simeri
Wtajemniczenie

nie ma już spisu sklepów w pierwszym poście, trzeba sobie poszukać na stanikowej mapie
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 13:11   #1156
*piękna
Zakorzenienie

Hej wracam do tego wątku podzielić się nowościami Otóż mam na stanie milenę flamenco 65f, saphire 60g i dziś dostałam 2 effuniaki: bakłażan 60e oraz cielisty 65dd. Wymiary mam lekko zmienione bo nauczyłam się poprawnie mierzyć pod biustem ciasno 63, luźno ok 66. W biuscie zaś 84cm prosto, 85cm w pozycji pochylonej, a w ekstremalne dni nawet do 87cm w pozycji pochylonej. Zamierzam się obfotografować we wszystkich 4 zdobyczach i ujawnić na balkonetce

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 15:10   #1157
dottoressa
Zakorzenienie

dziewczyny, dostałam w mailu od sprzedawcy z Allegro DAMA-KIER-HURT tabelę rozmiarów ich staników.
czy rozmiary pod biustem są mierzone na ciasno? Niestety nie jest on mi w stanie odpowiedzieć, może Wy wiecie?

Czym się sugerować w tej tabeli jeśli chcę kupić u nich stanik?

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:45   #1158
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dziewczyny dawno do was nic nie pisałam. chciałabym sobie kupić princesske curvy kate i nie mam pojęcia jak wypadają... standardowo nosze 32FF i nie wiem czy zamawiać taki rozmiar tej princesski? proszę o rade...

http://www.brastop.com/SetDetails.as..._Princess_Wine

taka mi się podoba i biała wersja
http://allegro.pl/item1025945558_pri...e_60h_28h.html

tylko nie wiem jak z rozmiarem
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:18   #1159
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dziewczyny dawno do was nic nie pisałam. chciałabym sobie kupić princesske curvy kate i nie mam pojęcia jak wypadają... standardowo nosze 32FF i nie wiem czy zamawiać taki rozmiar tej princesski? proszę o rade...

http://www.brastop.com/SetDetails.as..._Princess_Wine

taka mi się podoba i biała wersja
http://allegro.pl/item1025945558_pri...e_60h_28h.html

tylko nie wiem jak z rozmiarem
Widzę, że standardowo nosisz podobny rozmiar jak ja. Jakie masz wymiary pod i w biuście
Stary 2010-05-12, 19:27   #1160
bella105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
dziewczyny, dostałam w mailu od sprzedawcy z Allegro DAMA-KIER-HURT tabelę rozmiarów ich staników.
czy rozmiary pod biustem są mierzone na ciasno? Niestety nie jest on mi w stanie odpowiedzieć, może Wy wiecie?

Czym się sugerować w tej tabeli jeśli chcę kupić u nich stanik?
Właśnie jak to jest ?

Myślę o zamówieniu ,tylko nie wiem jak wybrać

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
co o tym myślicie dziewczyny?
65D panache, confetti
To jeden nielicznych miękkich staników,które mnie dodatkowo nie spłaszczają.
Mostek nigdy nie bedzie u mnie idealnie przylegał,bo mam skrzywioną klatkę i takiejakby wgłębienie:p
Co o nim myślicie?
(*zastanwiam się też nad cleo georgiem żółtym 28DD^^ )

EDIT: odnośnie marszczenia, to nic takiego nie zauważyłam
nawet góra nie powiewa,a jak się schylam lub wyczyniam różnie dziwne pozy ()np.dzisiaj generalne porządki w pokoju -to nie odstaje, nie marszczy się, pozostaje na swoim miejscu.
Obwód jak na 65 jest ścisły zapinam się na pierwszą haftkę i jest bdb, zastanawia mnie jednak wielkość miski-D,czy aby nie za duża?
fiszbina jest szeroka i sięga dokładnie w sam środek pachy-a nawet trochę poza nią,więc w większej misce zaczęłoby wszystko powiewać...

(pomijając fak, żę zostałam lekko oszukana przez sklep LP i przepłaciłam za niego,to uważam, że jest udany.)
Jak uważacie, będzie nadawał się do"naprawiania" biustu?
A jakie masz wymiary bo mnie z kalkulatora wyszedł właśnie ten rozmiar
bella105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:31   #1161
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Widzę, że standardowo nosisz podobny rozmiar jak ja. Jakie masz wymiary pod i w biuście
ostatnio jak się mierzyłam dawno temu to było 77/100-101 ale zaraz się zmierze bo moje 32FF w modelu masquerade isis jest full tzn wczesniej zanim przytyłam miałam luz w razie właśnie przytycia bo często tyje i głównie to są piersi i troche brzuszek a nogi i tyłek nie ...
Stary 2010-05-12, 19:37   #1162
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bella105 Pokaż wiadomość
A jakie masz wymiary bo mnie z kalkulatora wyszedł właśnie ten rozmiar
pod 71 w 82
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:37   #1163
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio jak się mierzyłam dawno temu to było 77/100-101 ale zaraz się zmierze bo moje 32FF w modelu masquerade isis jest full tzn wczesniej zanim przytyłam miałam luz w razie właśnie przytycia bo często tyje i głównie to są piersi i troche brzuszek a nogi i tyłek nie ...
Hmm, no to pod mamy niemal identycznie. Ja mam 76, a w biuście 94. Mam model Fantasie Belle rozm. 32E. POd biustem ok, ale w biuście "wypełniony po brzegi" i z jednej strony bułka mi się pod pachą robi Zastanawiam się więc na jaki rozmiar zmienić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 20:06   #1164
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Hmm, no to pod mamy niemal identycznie. Ja mam 76, a w biuście 94. Mam model Fantasie Belle rozm. 32E. POd biustem ok, ale w biuście "wypełniony po brzegi" i z jednej strony bułka mi się pod pachą robi Zastanawiam się więc na jaki rozmiar zmienić
może michę większą? np 32F jeśli E jest na granicy i bułkuje...
Stary 2010-05-12, 20:58   #1165
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
może michę większą? np 32F jeśli E jest na granicy i bułkuje...
No własnie tak myślę, tylko czy wtedy nie trzeba zmniejszać obwodu , bo już mi się wszystko miesza Ciekawe czy duża jest różnica między F, a FF ?
Stary 2010-05-12, 21:15   #1166
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
No własnie tak myślę, tylko czy wtedy nie trzeba zmniejszać obwodu , bo już mi się wszystko miesza Ciekawe czy duża jest różnica między F, a FF ?
no jeśli obwód jest okej a micha bułkuje to większa micha i tyle... po co obwód skoro obwód jest okej między F a FF zależy jakie modele np w mojej panache isis jest różnica i to duża...
Stary 2010-05-12, 21:15   #1167
anpapi
Zadomowienie

I ja tu przybyłam z prośbą o poradę
Więc planuję zakupic http://www.brastop.com/SetDetails.as...ace_Bra_Cherry tylko mam właśnie problem z rozmiarem. Pod biustem mam 94cm, a w biuście 109/110, jaki rozmiar radzicie?
Stary 2010-05-12, 21:26   #1168
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
no jeśli obwód jest okej a micha bułkuje to większa micha i tyle... po co obwód skoro obwód jest okej między F a FF zależy jakie modele np w mojej panache isis jest różnica i to duża...
Ja chcę kupić model Fantasie Cally Balcony. Tak pomyślałam, że jak będzie większa micha to automatycznie ten pas 32 będzie w nim szerszy.
Stary 2010-05-12, 22:27   #1169
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

ja się właśnie pomierzyłam... masakra

79 ciasno 84 bardzo luźno i w biuście 105 czyli przytyłam
Stary 2010-05-12, 23:04   #1170
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
ja się właśnie pomierzyłam... masakra

79 ciasno 84 bardzo luźno i w biuście 105 czyli przytyłam
Ja właśnie zjadłam 2 Michałki Pewnie też się odłożą

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości