|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Cytat:
|
|
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
Ja ważę sie raz dziennie rano na czczo po skorzystaniu z toalety i te wyniki tylko biorę pod uwagę i sobie spisuję .Jakbym ważyła się kilka razy dziennie to chyba dostałabym świra
![]() Kupiłam dzisiaj tego nowego wieśniaka z probiotykiem z ciekawości ma tylko 5g tluszczu na 100g więc wydaje mi się,że jest ok. Zobaczymy teraz jak smakuje.ale to jutro bo dzisiaj zapchałam się już naleśnikami z twarożkiem
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie,samo słowo parafina mnie odrzuca
|
#4446 |
|
Przyczajenie
|
witam
ja mam dalej stop w diecie tj. schudła ....4.2 kg potem przybrał mi kilogram (czekam na okres powinien byc w sobotę) i teraz spadał mi przez tydzień ten kilogram.... dzisiaj po tygodniu znów mam mniej niż przed przyrostem aż o całe 0.1 kg....ale po takim zastoju dobre i to...... niestety u mnie woda okresowa zbiera się juz na 2 tyg. prze okresem a odchodzi po nim. ja sobie dzisiaj zrobiłam sznycle indyczy z biedronki na parze i żeby nie był taki sam jak kurczak to sobie go przyprawami posypałam i jak się parowało to te przyprawy tak jakby przeniknęły mięsko i całkiem fajne wyszło w smaku...... a i jeszcze.... może to nie jest zdrowe ale ja jajecznicę robię w mikrofali.... miałam marną patelnie i mi się przypalało, więc sobie pomyślałam że w przepisach różne rzeczy z jajem są z mikrofali i spróbowałam i wyszło super...... ta jajecznica wychodzi jak taka gąbeczka..... dobre....tzn. mi smakuje.... próbowałam tez z natką pietruszki i też wyszło fajnie. ja jeszcze grzechu nie mam na koncie ale w sobotę na pewno zgrzeszę...trudno...jadę na grila i będę opijać prawo jazdy które wczoraj zdałam.... na spotkanie ze znajomymi pół roku czekałam i mam zamiar alkoholizować się
|
#4447 |
|
szamanka
|
Witam
Melduję, że u mnie bez większych zmian... nadal zabiegana strasznie jestem...
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4449 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczęta.
Chyba naprawdę zaczynam się w kobietę zamieniać. Wzrosty wagi, zmienne nastroje... wrrrr... niedługo nie będę miał z czym ćwiczyć uderzania jaj w głowę, bo mi najnormalniej w świecie znikną |
|
|
|
#4450 |
|
wizażowy robalek
|
Cześć!
Napisałabym wcześniej, ale wyniki miałam dopiero o 14.45, a zanim wróciłam do domu, zjadłam obiad i połączyłam z internetem (miałam problem z nim) to się troszkę zeszło. Kciuki się przydały - dostałam 18/20 punktów! Jejuu, w życiu nie czułam się lepiej, tak jak teraz! Byłam strasznie zdenerwowana. Ale prezentacji byłam ładnie nauczona, raz tylko miałam taką dłuższą przerwę, bo nie mogłam sobie przypomnieć, co powinnam powiedzieć. Potem rozmowa. Byłam pewna, że schrzaniłam rozmowę za szybko mi poszła, doszło jeszcze zdenerwowanie i zaczęłam się plątać w odpowiedziach. Miałam wrażenie, że leję wodę, mówię nie na temat... mówiłam wszystko, co mi się kojarzyło. Jak wyszłam z sali, to zapomniałam nawet dowodu wziąć, bo sprawdzali mi dane. Moja mama się też zdenerwowała (chyba nawet bardziej ode mnie) jak do niej zadzwoniłam po egzaminie i powiedziałam, że chyba zrąbałam rozmowę. Ale już po wynikach... naprawdę, poczułam się o wiele lepiej. Nie mogłam uwierzyć. Jak wyszłam ze szkoły, to zaczęłam krzyczeć ![]() ![]() A, i dzisiaj musiałam popełnić grzech: gnałam na gwałt do szkoły, bo się okazało, że egzaminatorki są wolne od 11, a ja miałam exam dopiero na 12.20 I nie zdążyłam się niczego napić, a zaczęło mnie suszyć. No i niestety przed wejściem do sali napiłam się kilka łyków Kubusia Play, bo nikt inny nie miał nic innego przy sobie do picia.W czasie czekania na wyniki skoczyłam z koleżanką do Carrefura: zakupiłam sobie mleko w proszku (zrobię dziś czekoladkę ) serek naturalny President - 4% tłuszczu, czyli przyzwoicie A marzył mi się taki serek, żeby np. placka nim posmarować , zioła prowansalskie, mieszankę do sałatki fitUp, pepsi light (po egzaminie miałam ochotę na pićku, ale nie na wodę ). Potem wpadłyśmy do McDonalds na kawę. Miałam wielgaśną ochotę na loda... ale koleżanka mnie powstrzymała "Mrówa! Jesteś na diecie! Ja ci tylko pozwalam na kawę!". Na szczęście, bo znając siebie, to bym go kupiła ![]() aaa, i wczoraj miałam PW. Weszłam dziś rano na wagę, a tam o,5kg mniej - czyli ważę 51,5 Pozdrawiam Was ... a teraz mam 1,5 dnia na powtórzenie rosyjskiego na piątek... następny, mega stresujący egzamin
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4452 |
|
szamanka
|
Małe jest piękne
i bystre
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Mrówcia: GRATULUJĘ
|
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
Czaromaro dzieki, moze jutro sie wybiore na zakup :P no to moj slodzik ląduje w koszu i a co do parafiny- sa jej rozne odmiany, a ciekla jest stosowana jako srodek przeczyszczający- więc jej nie wyzucam poki co :P
|
|
|
|
#4456 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lekko zmielonych otrębach, potem w jajku wymieszanym z przyprawami. Ja tak smażyłam kurczaka - pychotka ale rybę ogólnie zawsze wolałam bez panierki
|
|
|
|
|
#4458 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam strasznie malo czasu (ciagle ganiam praca/uczelnia) i ciezko mi nadrabiac takie ilosci stron jakie produkujecie Ale staram sie odwiedzac ![]() Cytat:
Noo, wysoka niestety jestem Witam wogole Na wadze bez zmian No ale robie swoje dalej ![]() Wlasnie zjadlam parowanego lososia ale powoli zaczynam sie rozgladac za czyms jeszcze Jak tak siedze wieczorem w domu to wszystko bym zjadla
|
|
#4459 | ||||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie martw się, niedługo wszystko wróci do normy. Teraz już wiesz jak ciężkie jest nasze, kobiet życie. ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
No i pierwszy dzień już prawie za mną. Nie powiem, żebym była jakoś strasznie głodna, ale najedzona tez nie. Jak tylko zaliczę ustne egzaminy maturalne ide do kuchni pichcić
![]() A jeszcze jak czytam o tych Waszych pychotkach to juz ślina do ziemi cieknie
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Nie wiem co mi jest: wczoraj ból głowy, dziś ból brzucha. Kładę to na karb @, która dziś się zaczęła. Na wadze bez zmian -rozmawiałam dziś z moją mami i kibicuje mi, dlatego wypożyczy mi wagę elektroniczną (niestety na maminej ważę więcej). Nie czuję głodu, ale rozsądnie byłoby coś zjeść. Hmm dziś mi jakoś spadkowo, miałam nieprzyjemną rozmowę z szefową i jutro będzie chyba ciąg dalszy - łeh.
|
|
|
|
#4462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoja droga to chyba sobie zrobie jakos niedlugo bo mam juz ochote ![]() Ide po jogurt z otrebami
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
), ale się przerzuciłam na omleta. Prostsze a równie pyszne.
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam ochotę na bigosik z młodej kapustki z wołowinka
Ale to za 2 dni... Na chwile obecną wtrącę śledzika
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
Ech, a ja siedzę i zastanawiam się co tu na kolacje zjeść. Nie mam kompletnie już pomysłów. Jadłam dzis z produktów piers z kurczaka, ser, rybe, naleśniki (czyli mleko, jajko i łyżka otrebów).
Co lepiej zjeść na noc?Jajko na twardo czy rozpustną kanapkę z plasterkiem wędliny? |
|
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pytan na ruska poszukaj sobie w necie, powinni juz byc jak ja zdawalam to wszystkie zestawy mialam, i pod sala odhaczalam te ktore juz zostaly wylosowane w sumie to bez tego mozna zdac, ale stres duuuzo mniejszy, a po za tym mozna miec dziure w mozgu ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
#4469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Forum cos mi kiepsko dziala :/ Ide ogladac "Nine"
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Ja na kolację jem twaróg chudy, przed chwilą zmiezałam twaróg, słodzik i odrobinę aromatu śmietankowego z odrobiną wody. Usmażyłam sobie omlecik (2 białka i żółtko, roztrzepane) i pomarowałam go pastą twarogową
To moja ulubiona kolacja, czasami zamiast słodzika daję jakieś przyprawy, do jajek oregano.Przeczytałam gdzieś, że właśnie twaróg, względnie serek wiejski są najlepsze na noc na redukcji, bo zawiera kazeinę, czyli wolno wchłaniające się białko. To zapobiega spalaniu mięśni w nocy i organizm przez te kilka godzin nie wchodzi w stan głodówki
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

za szybko mi poszła, doszło jeszcze zdenerwowanie i zaczęłam się plątać w odpowiedziach. Miałam wrażenie, że leję wodę, mówię nie na temat... mówiłam wszystko, co mi się kojarzyło. Jak wyszłam z sali, to zapomniałam nawet dowodu wziąć, bo sprawdzali mi dane. Moja mama się też zdenerwowała (chyba nawet bardziej ode mnie) jak do niej zadzwoniłam po egzaminie i powiedziałam, że chyba zrąbałam rozmowę. Ale już po wynikach... naprawdę, poczułam się o wiele lepiej. Nie mogłam uwierzyć. Jak wyszłam ze szkoły, to zaczęłam krzyczeć 
I nie zdążyłam się niczego napić, a zaczęło mnie suszyć. No i niestety przed wejściem do sali napiłam się kilka łyków Kubusia Play, bo nikt inny nie miał nic innego przy sobie do picia.
). Potem wpadłyśmy do McDonalds na kawę. Miałam wielgaśną ochotę na loda... ale koleżanka mnie powstrzymała "Mrówa! Jesteś na diecie! Ja ci tylko pozwalam na kawę!". Na szczęście, bo znając siebie, to bym go kupiła

Teflon teoretycznie nie przywiera, więc taka najlepsza, ale! Polecam patelnię z cienkiej blachy, taką płytką, specjalną do naleśników, nic mi się na niej nigdy nie dzieje. Koniecznie coś zjesz, bo zemdlejesz!