Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 18:46   #4441
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
I dodał, że dla niego to jest chore, ze kaza nam spozywac parafine. Ze to jest przeciez lek, wytwarzana przy wydobywaniu ropy naftowej czy jakos tak, ze parafiną to co najwyzej poleca grilla podpalić a nie jeść!! Powiedział, ze to strasznie szkodliwe i nie wie skąd my takie bierzemy przepisy...
no i jeszcze o aspartamie, że to jest strasznie rakotworcze i absolutnie tego nie jesc! U niego był xylitol ale nie kupiłam, będę uzywala swojego starego słodzika..
Hmmm... facet sie tym zajmuje, pasjonuje, zna się więc myślę, że może mieć rację.. ja moją parafinę wywalam.. wole krople oleju roztartą papierem albo nic
Ani parafiny, ani aspastramu nie używam
Stary 2010-05-12, 18:50   #4442
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Ja ważę sie raz dziennie rano na czczo po skorzystaniu z toalety i te wyniki tylko biorę pod uwagę i sobie spisuję .Jakbym ważyła się kilka razy dziennie to chyba dostałabym świra

Kupiłam dzisiaj tego nowego wieśniaka z probiotykiem z ciekawości ma tylko 5g tluszczu na 100g więc wydaje mi się,że jest ok. Zobaczymy teraz jak smakuje.ale to jutro bo dzisiaj zapchałam się już naleśnikami z twarożkiem

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:50   #4443
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
i ja teraz już też
Stary 2010-05-12, 18:51   #4444
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Ja też nie,samo słowo parafina mnie odrzuca

Stary 2010-05-12, 18:52   #4445
weronika_91
Zakorzenienie

Ja dzisiaj po ostatnim dniu fazy 1 1kg na minusie
Stary 2010-05-12, 18:52   #4446
dorotabek
Przyczajenie

witam
ja mam dalej stop w diecie tj. schudła ....4.2 kg potem przybrał mi kilogram (czekam na okres powinien byc w sobotę) i teraz spadał mi przez tydzień ten kilogram.... dzisiaj po tygodniu znów mam mniej niż przed przyrostem aż o całe 0.1 kg....ale po takim zastoju dobre i to......
niestety u mnie woda okresowa zbiera się juz na 2 tyg. prze okresem a odchodzi po nim.

ja sobie dzisiaj zrobiłam sznycle indyczy z biedronki na parze i żeby nie był taki sam jak kurczak to sobie go przyprawami posypałam i jak się parowało to te przyprawy tak jakby przeniknęły mięsko i całkiem fajne wyszło w smaku......
a i jeszcze.... może to nie jest zdrowe ale ja jajecznicę robię w mikrofali.... miałam marną patelnie i mi się przypalało, więc sobie pomyślałam że w przepisach różne rzeczy z jajem są z mikrofali i spróbowałam i wyszło super...... ta jajecznica wychodzi jak taka gąbeczka..... dobre....tzn. mi smakuje.... próbowałam tez z natką pietruszki i też wyszło fajnie.

ja jeszcze grzechu nie mam na koncie ale w sobotę na pewno zgrzeszę...trudno...jadę na grila i będę opijać prawo jazdy które wczoraj zdałam.... na spotkanie ze znajomymi pół roku czekałam i mam zamiar alkoholizować się
wg Dukana powinno być 57
wg mnie 55
163 cm wzrostu
dorotabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:57   #4447
Mo_Nika
szamanka

Witam
Melduję, że u mnie bez większych zmian... nadal zabiegana strasznie jestem... nie mam na nic czasu, a to nie sprzyja chudnięciu w moim przypadku
Stary 2010-05-12, 18:59   #4448
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj po ostatnim dniu fazy 1 1kg na minusie
Stary 2010-05-12, 19:00   #4449
moose1979
Rozeznanie

Cześć Dziewczęta.
Chyba naprawdę zaczynam się w kobietę zamieniać. Wzrosty wagi, zmienne nastroje... wrrrr... niedługo nie będę miał z czym ćwiczyć uderzania jaj w głowę, bo mi najnormalniej w świecie znikną Ależ mam dziś paskudny nastrój
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:03   #4450
mrofka
wizażowy robalek

Cześć!

Napisałabym wcześniej, ale wyniki miałam dopiero o 14.45, a zanim wróciłam do domu, zjadłam obiad i połączyłam z internetem (miałam problem z nim) to się troszkę zeszło.

Kciuki się przydały - dostałam 18/20 punktów! Jejuu, w życiu nie czułam się lepiej, tak jak teraz! Byłam strasznie zdenerwowana. Ale prezentacji byłam ładnie nauczona, raz tylko miałam taką dłuższą przerwę, bo nie mogłam sobie przypomnieć, co powinnam powiedzieć. Potem rozmowa. Byłam pewna, że schrzaniłam rozmowę za szybko mi poszła, doszło jeszcze zdenerwowanie i zaczęłam się plątać w odpowiedziach. Miałam wrażenie, że leję wodę, mówię nie na temat... mówiłam wszystko, co mi się kojarzyło. Jak wyszłam z sali, to zapomniałam nawet dowodu wziąć, bo sprawdzali mi dane. Moja mama się też zdenerwowała (chyba nawet bardziej ode mnie) jak do niej zadzwoniłam po egzaminie i powiedziałam, że chyba zrąbałam rozmowę. Ale już po wynikach... naprawdę, poczułam się o wiele lepiej. Nie mogłam uwierzyć. Jak wyszłam ze szkoły, to zaczęłam krzyczeć

A, i dzisiaj musiałam popełnić grzech: gnałam na gwałt do szkoły, bo się okazało, że egzaminatorki są wolne od 11, a ja miałam exam dopiero na 12.20 I nie zdążyłam się niczego napić, a zaczęło mnie suszyć. No i niestety przed wejściem do sali napiłam się kilka łyków Kubusia Play, bo nikt inny nie miał nic innego przy sobie do picia.

W czasie czekania na wyniki skoczyłam z koleżanką do Carrefura: zakupiłam sobie mleko w proszku (zrobię dziś czekoladkę ) serek naturalny President - 4% tłuszczu, czyli przyzwoicie A marzył mi się taki serek, żeby np. placka nim posmarować , zioła prowansalskie, mieszankę do sałatki fitUp, pepsi light (po egzaminie miałam ochotę na pićku, ale nie na wodę ). Potem wpadłyśmy do McDonalds na kawę. Miałam wielgaśną ochotę na loda... ale koleżanka mnie powstrzymała "Mrówa! Jesteś na diecie! Ja ci tylko pozwalam na kawę!". Na szczęście, bo znając siebie, to bym go kupiła

aaa, i wczoraj miałam PW. Weszłam dziś rano na wagę, a tam o,5kg mniej - czyli ważę 51,5 Jeszcze troszeczkę... Mam podobny problem co Ayu - mam 156cm wzrostu a przy swojej wadze wyglądam jak wieloryb - mam brzuch jak kobieta w ciąży Dlatego chcę schudnąć do 49-48.

Pozdrawiam Was

... a teraz mam 1,5 dnia na powtórzenie rosyjskiego na piątek... następny, mega stresujący egzamin
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:20   #4451
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość
Cześć!

Napisałabym wcześniej, ale wyniki miałam dopiero o 14.45, a zanim wróciłam do domu, zjadłam obiad i połączyłam z internetem (miałam problem z nim) to się troszkę zeszło.

Kciuki się przydały - dostałam 18/20 punktów! Jejuu, w życiu nie czułam się lepiej, tak jak teraz! Byłam strasznie zdenerwowana. Ale prezentacji byłam ładnie nauczona, raz tylko miałam taką dłuższą przerwę, bo nie mogłam sobie przypomnieć, co powinnam powiedzieć. Potem rozmowa. Byłam pewna, że schrzaniłam rozmowę za szybko mi poszła, doszło jeszcze zdenerwowanie i zaczęłam się plątać w odpowiedziach. Miałam wrażenie, że leję wodę, mówię nie na temat... mówiłam wszystko, co mi się kojarzyło. Jak wyszłam z sali, to zapomniałam nawet dowodu wziąć, bo sprawdzali mi dane. Moja mama się też zdenerwowała (chyba nawet bardziej ode mnie) jak do niej zadzwoniłam po egzaminie i powiedziałam, że chyba zrąbałam rozmowę. Ale już po wynikach... naprawdę, poczułam się o wiele lepiej. Nie mogłam uwierzyć. Jak wyszłam ze szkoły, to zaczęłam krzyczeć

A, i dzisiaj musiałam popełnić grzech: gnałam na gwałt do szkoły, bo się okazało, że egzaminatorki są wolne od 11, a ja miałam exam dopiero na 12.20 I nie zdążyłam się niczego napić, a zaczęło mnie suszyć. No i niestety przed wejściem do sali napiłam się kilka łyków Kubusia Play, bo nikt inny nie miał nic innego przy sobie do picia.

W czasie czekania na wyniki skoczyłam z koleżanką do Carrefura: zakupiłam sobie mleko w proszku (zrobię dziś czekoladkę ) serek naturalny President - 4% tłuszczu, czyli przyzwoicie A marzył mi się taki serek, żeby np. placka nim posmarować , zioła prowansalskie, mieszankę do sałatki fitUp, pepsi light (po egzaminie miałam ochotę na pićku, ale nie na wodę ). Potem wpadłyśmy do McDonalds na kawę. Miałam wielgaśną ochotę na loda... ale koleżanka mnie powstrzymała "Mrówa! Jesteś na diecie! Ja ci tylko pozwalam na kawę!". Na szczęście, bo znając siebie, to bym go kupiła

aaa, i wczoraj miałam PW. Weszłam dziś rano na wagę, a tam o,5kg mniej - czyli ważę 51,5 Jeszcze troszeczkę... Mam podobny problem co Ayu - mam 156cm wzrostu a przy swojej wadze wyglądam jak wieloryb - mam brzuch jak kobieta w ciąży Dlatego chcę schudnąć do 49-48.

Pozdrawiam Was

... a teraz mam 1,5 dnia na powtórzenie rosyjskiego na piątek... następny, mega stresujący egzamin
Super! Gratulacje. Jednak my małe kobietki bystre jesteśmy

Stary 2010-05-12, 19:23   #4452
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Super! Gratulacje. Jednak my małe kobietki bystre jesteśmy
Małe jest piękne i bystre
Stary 2010-05-12, 19:29   #4453
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Mrówcia: GRATULUJĘ
Stary 2010-05-12, 19:29   #4454
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Małe jest piękne i bystre
a sesesese

Stary 2010-05-12, 19:38   #4455
marcheew
Raczkowanie

Czaromaro dzieki, moze jutro sie wybiore na zakup :P no to moj slodzik ląduje w koszu i a co do parafiny- sa jej rozne odmiany, a ciekla jest stosowana jako srodek przeczyszczający- więc jej nie wyzucam poki co :P
marcheew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:47   #4456
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Zjadłam tą moją rybę na parze, ale raczej nie ze smakiem. Brak mi panierki po prostu, soli, zastanawiam się czym można by zastąpić tradycyjną panierkę. Myślałam, że można by taką rybke obtoczyć w jajku a potem w otrebach, ale nie wiem czy to wyjdzie.
Robiłam - strasznie mi nie smakuje

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
aspartamu użylam kilka razy na początku diety, teraz innego, ale słyszałam, ze i one są szkodliwe..
wszystkie są szkodlewe, w koncu to czysta chemia

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta.
Chyba naprawdę zaczynam się w kobietę zamieniać. Wzrosty wagi, zmienne nastroje... wrrrr... niedługo nie będę miał z czym ćwiczyć uderzania jaj w głowę, bo mi najnormalniej w świecie znikną Ależ mam dziś paskudny nastrój
oo widze kolega też ma dziś DZIEŃ TROLLA - to ode mnie na pocieszenie (może i mnie się odmieni)
Stary 2010-05-12, 19:49   #4457
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam tą moją rybę na parze, ale raczej nie ze smakiem. Brak mi panierki po prostu, soli, zastanawiam się czym można by zastąpić tradycyjną panierkę. Myślałam, że można by taką rybke obtoczyć w jajku a potem w otrebach, ale nie wiem czy to wyjdzie.
odwrotnie w lekko zmielonych otrębach, potem w jajku wymieszanym z przyprawami. Ja tak smażyłam kurczaka - pychotka ale rybę ogólnie zawsze wolałam bez panierki
Stary 2010-05-12, 19:51   #4458
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
Piękny wynik nie ma co. Korlat coś cię daawno nie było, bunkrujesz się?
Dziekuje Nie bunkruje sie Mam strasznie malo czasu (ciagle ganiam praca/uczelnia) i ciezko mi nadrabiac takie ilosci stron jakie produkujecie Ale staram sie odwiedzac

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
A to twój wzrost wszystko tłumaczy .Ja mam 167 cm i teraz ważę 68 a chcę 65 kg.
Hehe Noo, wysoka niestety jestem

Witam wogole
Na wadze bez zmian Naprawde zaczyna mnie to bardzo denerwowac No ale robie swoje dalej
Wlasnie zjadlam parowanego lososia ale powoli zaczynam sie rozgladac za czyms jeszcze Jak tak siedze wieczorem w domu to wszystko bym zjadla

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:52   #4459
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez majowa_b Pokaż wiadomość
Może ciasto niedokładnie rozmieszane?Hm Teflon teoretycznie nie przywiera, więc taka najlepsza, ale! Polecam patelnię z cienkiej blachy, taką płytką, specjalną do naleśników, nic mi się na niej nigdy nie dzieje. Koniecznie coś zjesz, bo zemdlejesz!
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
wrrr mi też nie wyszły :/ albo zła proporcja albo coś nie tak z moją patelnią (ale inne rzeczy na niej wychodzą)
mega bryja mi wyszła,a ciasto odrazu się wydawało zbyt rzadkie :/
Wkurzyłam się i zjadłam wieśniaka ze szczypiorkiem
Dziewczyny, pamiętajcie, że patelnie musi być bardzo mocno rozgrzana. Troszkę oleju na ręczniku albo dolane do ciasta (minimum ilości) niestety jest tu konieczne.

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta.
Nie martw się, niedługo wszystko wróci do normy. Teraz już wiesz jak ciężkie jest nasze, kobiet życie.

Cytat:
Cześć!

Kciuki się przydały - dostałam 18/20 punktów! Jejuu, w życiu nie czułam się lepiej, tak jak teraz!
Brawo! Trzymam kciuki za rosyjski, drugi mój ukochany język po niemieckim.
Stary 2010-05-12, 19:59   #4460
justyna2639
Zakorzenienie

No i pierwszy dzień już prawie za mną. Nie powiem, żebym była jakoś strasznie głodna, ale najedzona tez nie. Jak tylko zaliczę ustne egzaminy maturalne ide do kuchni pichcić A jeszcze jak czytam o tych Waszych pychotkach to juz ślina do ziemi cieknie
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:00   #4461
gwendolyn
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
Nie wiem co mi jest: wczoraj ból głowy, dziś ból brzucha. Kładę to na karb @, która dziś się zaczęła. Na wadze bez zmian -rozmawiałam dziś z moją mami i kibicuje mi, dlatego wypożyczy mi wagę elektroniczną (niestety na maminej ważę więcej). Nie czuję głodu, ale rozsądnie byłoby coś zjeść. Hmm dziś mi jakoś spadkowo, miałam nieprzyjemną rozmowę z szefową i jutro będzie chyba ciąg dalszy - łeh.
gwendolyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:04   #4462
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pamiętajcie, że patelnie musi być bardzo mocno rozgrzana. Troszkę oleju na ręczniku albo dolane do ciasta (minimum ilości) niestety jest tu konieczne.
A ja nalesniki robie zawsze na takiej mega cienkiej patelni tefala i nie daje ani odrobiny tluszczu i wychodza super Swoja droga to chyba sobie zrobie jakos niedlugo bo mam juz ochote

Ide po jogurt z otrebami

Stary 2010-05-12, 20:06   #4463
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grupies Pokaż wiadomość
oo widze kolega też ma dziś DZIEŃ TROLLA - to ode mnie na pocieszenie (może i mnie się odmieni)
Za buziaczka dziękuję.
Stary 2010-05-12, 20:07   #4464
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
A ja nalesniki robie zawsze na takiej mega cienkiej patelni tefala i nie daje ani odrobiny tluszczu i wychodza super Swoja droga to chyba sobie zrobie jakos niedlugo bo mam juz ochote

Ide po jogurt z otrebami
Ja kiedyś robiłam dość często (czyli raz na dwa tygodnie ), ale się przerzuciłam na omleta. Prostsze a równie pyszne.
Stary 2010-05-12, 20:07   #4465
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Nie martw się, niedługo wszystko wróci do normy. Teraz już wiesz jak ciężkie jest nasze, kobiet życie.
Życie faceta jest duuużo cięższe...
Stary 2010-05-12, 20:08   #4466
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Ale mam ochotę na bigosik z młodej kapustki z wołowinka Ale to za 2 dni... Na chwile obecną wtrącę śledzika

Stary 2010-05-12, 20:12   #4467
Lily Rose
Rozeznanie

Ech, a ja siedzę i zastanawiam się co tu na kolacje zjeść. Nie mam kompletnie już pomysłów. Jadłam dzis z produktów piers z kurczaka, ser, rybe, naleśniki (czyli mleko, jajko i łyżka otrebów).

Co lepiej zjeść na noc?Jajko na twardo czy rozpustną kanapkę z plasterkiem wędliny?

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:24   #4468
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Kciuki się przydały - dostałam 18/20 punktów!

gratulacje

a pytan na ruska poszukaj sobie w necie, powinni juz byc
jak ja zdawalam to wszystkie zestawy mialam, i pod sala odhaczalam te ktore juz zostaly wylosowane
w sumie to bez tego mozna zdac, ale stres duuuzo mniejszy, a po za tym mozna miec dziure w mozgu

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Ech, a ja siedzę i zastanawiam się co tu na kolacje zjeść. Nie mam kompletnie już pomysłów. Jadłam dzis z produktów piers z kurczaka, ser, rybe, naleśniki (czyli mleko, jajko i łyżka otrebów).

Co lepiej zjeść na noc?Jajko na twardo czy rozpustną kanapkę z plasterkiem wędliny?
wedlina slona - zatrzyma wode i na wadze bedzie wiecej
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:26   #4469
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Ja kiedyś robiłam dość często (czyli raz na dwa tygodnie ), ale się przerzuciłam na omleta. Prostsze a równie pyszne.
To musze sprobowac

Forum cos mi kiepsko dziala :/

Ide ogladac "Nine"

Stary 2010-05-12, 20:31   #4470
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Ja na kolację jem twaróg chudy, przed chwilą zmiezałam twaróg, słodzik i odrobinę aromatu śmietankowego z odrobiną wody. Usmażyłam sobie omlecik (2 białka i żółtko, roztrzepane) i pomarowałam go pastą twarogową To moja ulubiona kolacja, czasami zamiast słodzika daję jakieś przyprawy, do jajek oregano.

Przeczytałam gdzieś, że właśnie twaróg, względnie serek wiejski są najlepsze na noc na redukcji, bo zawiera kazeinę, czyli wolno wchłaniające się białko. To zapobiega spalaniu mięśni w nocy i organizm przez te kilka godzin nie wchodzi w stan głodówki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości