Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie2009 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 16:41   #3151
Sandra89
Raczkowanie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

No właśnie kawka już była na pewno wypita bo duszkiem ją pochłonęłam

Spice odezwij się

Mati fajny ten twój wózek

A ja trawkę kosiłam bo ciepło się zrobiło a Nikoś spał
Ale mnie komary pogryzły

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 17:04   #3152
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Cytat:
Napisane przez Sandra89 Pokaż wiadomość
No właśnie kawka już była na pewno wypita bo duszkiem ją pochłonęłam

Spice odezwij się

Mati fajny ten twój wózek

A ja trawkę kosiłam bo ciepło się zrobiło a Nikoś spał
Ale mnie komary pogryzły
a u mnie po południu była burza. Za to na obiad zafundowałam sobie kurczaka na ostro z knajpki orientalnej. Mam nadzieję, że to był kurczak bo na ostro to to na pewno nie było
Stary 2010-05-12, 19:33   #3153
gabriellao0
Zakorzenienie

a mnie się nic nie chce
dziś w końcu tak serio serio wsiadłam do naszego auta i zaczęłam jeździć
jakaś boi-dupa się ze mnie zrobiła!!! jeździć nie umiem :brzyda l:

idę spać bo Mąż już chce na kompa
uzależniony od OGame
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 19:53   #3154
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A my na miescie bujalismy sie 4 h zmeczona jestem strasznie! Dentystka zaliczona, odbudowala mi zeba i zaplacilam 110 zl bez znieczulenia zwariowala!! Do tego jest to zebol mleczak! Mam jeszcze 3 zeby do plombowania...w ciazy najlepiej sie zeby leczy miedzy 3 a 6 m-cem ciazy tak mi powiedziala...
Gin tez zaliczony 100 zl zostawilam i jak tak dalej pojdzie to znowu zostaniemy bankrutami 2 tyg przed wyplata ale przynajmniej mam fotki malucha w zwyklym usg 2d ? i w 4d bo wlaczyl pare razy 4d zeby lepiej ogladac i fotki tez dal, fajnie widac takiego "ufoludka"

Dawid bujal sie z babcia i sasiadka po miescie, zakupy robili wiec pol dnia mialam go z glowy

Pogoda byla taka sobie, ok 17 zaczelo lac i troche pogrzmialo

Mati mnie dzis gin powiedzial ze mam sie rozebrac...nie wiedzialam o co mu konkretnie chodzi wiec zapytalam czy na fotel? powiedzial ze tak to wiedzialam ze musze gacie sciagac pomacal a potem poszlismy na usg przez brzuch, powiedzial ze zrobi przez brzuch a jesli nie bedzie widac to co mu potrzebne to zrobi dowcipne ale wystarczylo przez brzuch

No i co najgorsze to pytalam o te wczasy w Chorwacji i nad polskim morzem....i on odradzil i jedne i drugie za granice szczegolnie odradzil a polskie morze tez wsumie powiedzial ze wyjazd powyzej 100 km odradza i ogolnie wczasy odradza, nawet w 20 tyg powiedzial ze w ostatecznosci jesli juz to te polskie morze ze nie powinno sie nic dziac ale on by wolal sobie darowac...i teraz jestem zalamana bo nie wiem co robic! przeciez co moze sie stac jak pojade nad to nasze morze? chodzilo mu glownie o wytrzepanie podczas jazdy autem i takie tam inne rzeczy wsumie bez sensowne czy byla ktoras z was w ciazy nad morzem? ja z Dawidem bylam w 12 tyg i jakos nic sie nie dzialo wiec nie wiem co by sie moglo dziac w 20 tyg...poradźcie cos bo wydaje mi sie ze on chyba troche przesadzil mowil niby o innym klimacie, powietrzu ze organizm sie przestawia, inaczej funkcjonuje, inne otoczenie i ta cala aura wokol...szum ludzi itp dziwne rzeczy

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-05-12 o 20:09
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:07   #3155
Sandra89
Raczkowanie

Buziak super że widziałaś swoje maleństwo

A Nikoś lata i skacze i nie ma nawet zamiaru iść spać

Stary 2010-05-12, 20:29   #3156
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A my na miescie bujalismy sie 4 h zmeczona jestem strasznie! Dentystka zaliczona, odbudowala mi zeba i zaplacilam 110 zl bez znieczulenia zwariowala!! Do tego jest to zebol mleczak! Mam jeszcze 3 zeby do plombowania...w ciazy najlepiej sie zeby leczy miedzy 3 a 6 m-cem ciazy tak mi powiedziala...
Gin tez zaliczony 100 zl zostawilam i jak tak dalej pojdzie to znowu zostaniemy bankrutami 2 tyg przed wyplata ale przynajmniej mam fotki malucha w zwyklym usg 2d ? i w 4d bo wlaczyl pare razy 4d zeby lepiej ogladac i fotki tez dal, fajnie widac takiego "ufoludka"

Dawid bujal sie z babcia i sasiadka po miescie, zakupy robili wiec pol dnia mialam go z glowy

Pogoda byla taka sobie, ok 17 zaczelo lac i troche pogrzmialo

Mati mnie dzis gin powiedzial ze mam sie rozebrac...nie wiedzialam o co mu konkretnie chodzi wiec zapytalam czy na fotel? powiedzial ze tak to wiedzialam ze musze gacie sciagac pomacal a potem poszlismy na usg przez brzuch, powiedzial ze zrobi przez brzuch a jesli nie bedzie widac to co mu potrzebne to zrobi dowcipne ale wystarczylo przez brzuch

No i co najgorsze to pytalam o te wczasy w Chorwacji i nad polskim morzem....i on odradzil i jedne i drugie za granice szczegolnie odradzil a polskie morze tez wsumie powiedzial ze wyjazd powyzej 100 km odradza i ogolnie wczasy odradza, nawet w 20 tyg powiedzial ze w ostatecznosci jesli juz to te polskie morze ze nie powinno sie nic dziac ale on by wolal sobie darowac...i teraz jestem zalamana bo nie wiem co robic! przeciez co moze sie stac jak pojade nad to nasze morze? chodzilo mu glownie o wytrzepanie podczas jazdy autem i takie tam inne rzeczy wsumie bez sensowne czy byla ktoras z was w ciazy nad morzem? ja z Dawidem bylam w 12 tyg i jakos nic sie nie dzialo wiec nie wiem co by sie moglo dziac w 20 tyg...poradźcie cos bo wydaje mi sie ze on chyba troche przesadzil mowil niby o innym klimacie, powietrzu ze organizm sie przestawia, inaczej funkcjonuje, inne otoczenie i ta cala aura wokol...szum ludzi itp dziwne rzeczy
super, że widziałaś ufoludka
a może to ze względu też na przedwczesny pierwszy poród?
Stary 2010-05-12, 20:33   #3157
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

O tym nic nie wspomnial glownie chodzilo o ta jazde samochodem i to "inne zycie tam" klimat, powietrze, otoczenie, ze organizm inaczej pracuje, funkcjonuje itp jakos to do mnie nie przemawia ale mam teraz mieszane uczucia, ze moze rzeczywiscie ma to jakis wplyw

Czas edycji: 2010-05-12 o 20:36

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 20:37   #3158
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
O tym nic nie wspomnial glownie chodzilo o ta jazde samochodem i to "inne zycie tam" klimat, powietrze, otoczenie, ze organizm inaczej pracuje, funkcjonuje itp jakos to do mnie nie przemawia ale mam teraz mieszane uczucia, ze moze rzeczywiscie ma to jakis wplyw
Stary 2010-05-12, 20:49   #3159
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Ooooooo, tesknilyscie za mna
Ciesze sie, ze wasze dzieci tez marudzace, bo to co mi sie z moja grzeczna kochana Julinka dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Doswiadczylam 'Yyyyyy' i nerwow. Tesciowa mnie pociesza, ze miala 4 dzieci i ze to wlasnie takie zachowanie jest normalne, a nie Julki dotychczasowe. Ale kuuurcze potrafi zmeczyc. Chyba zabki, mam nadzieje, ale nadal nie udalo mi sie sprawdzic.
W niedziele byl Dzien Matki. Jula ledwie dozyla konca... najpierw wyglupiajac sie - biegala po domu robiac 'akuku' naciagajac sobie sweterek na glowe. Jak grzmotnela w koncu twarza w sciane to dom sie zatrzasl. Plakalo biedactwo a ja nie moglam sie przestac smiac. okropna matka ze mnie. Potem biegla Jula do mnie i potknela sie o pilke i wyladowala na twarzy znowu. Krew, placz, spuchnieta warga. Moje dziecko po Dniu Matki wyglada jakby sie wdalo w bojke w barze.

Aha, maz ma rozmowe o prace. Wyglada na to, ze kasy tyle co teraz, wiec bez rewelacji, ale przynajmniej by weselszy byl. Prosimy o kciuki! Jutro sie przypomne

Czy jeszcze ktoras z was nie miala okresu? Chyba sie zglosze do lekarki, bo dziwne mi sie to wydaje. Nie karmie od 2 miesiecy...

buziak - przypomina mi sie cos takiego, ze nad morzem sie cykl rozregulowuje itd, jak sie nie jest przyzwyczajonym. Zawsze przed wyjazdem na kolonie mnie ostrzegano, ale nigdy nie odczulam tej roznicy jakos specjalnie. A gdzie ty mieszkasz? bo jakos mi sie nie wydaje, zeby ta roznica jakas taka ogromna byla w Polsce. A nie mozesz nad jezioro jechac? Musi byc morze?

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:59   #3160
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Ooooooo, tesknilyscie za mna
Ciesze sie, ze wasze dzieci tez marudzace, bo to co mi sie z moja grzeczna kochana Julinka dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Doswiadczylam 'Yyyyyy' i nerwow. Tesciowa mnie pociesza, ze miala 4 dzieci i ze to wlasnie takie zachowanie jest normalne, a nie Julki dotychczasowe. Ale kuuurcze potrafi zmeczyc. Chyba zabki, mam nadzieje, ale nadal nie udalo mi sie sprawdzic.
W niedziele byl Dzien Matki. Jula ledwie dozyla konca... najpierw wyglupiajac sie - biegala po domu robiac 'akuku' naciagajac sobie sweterek na glowe. Jak grzmotnela w koncu twarza w sciane to dom sie zatrzasl. Plakalo biedactwo a ja nie moglam sie przestac smiac. okropna matka ze mnie. Potem biegla Jula do mnie i potknela sie o pilke i wyladowala na twarzy znowu. Krew, placz, spuchnieta warga. Moje dziecko po Dniu Matki wyglada jakby sie wdalo w bojke w barze.

Aha, maz ma rozmowe o prace. Wyglada na to, ze kasy tyle co teraz, wiec bez rewelacji, ale przynajmniej by weselszy byl. Prosimy o kciuki! Jutro sie przypomne

Czy jeszcze ktoras z was nie miala okresu? Chyba sie zglosze do lekarki, bo dziwne mi sie to wydaje. Nie karmie od 2 miesiecy...

buziak - przypomina mi sie cos takiego, ze nad morzem sie cykl rozregulowuje itd, jak sie nie jest przyzwyczajonym. Zawsze przed wyjazdem na kolonie mnie ostrzegano, ale nigdy nie odczulam tej roznicy jakos specjalnie. A gdzie ty mieszkasz? bo jakos mi sie nie wydaje, zeby ta roznica jakas taka ogromna byla w Polsce. A nie mozesz nad jezioro jechac? Musi byc morze?
biedna Jula
a kiedy będzie coś wiadomo?
czoornoo coś narzekała, że nie ma ja mam właśnie 3 po porodzie a nie karmię od tygodnia może (nawet nie wiem, moze 2? starzeje sie, czas mi szybko leci)
Stary 2010-05-12, 21:02   #3161
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Spice ja mieszkam na gornym slasku wiec klimat inny niz nad morzem....Do Rewala tam gdzie mamy jechac jest 650 km.
Jeziora do mnie nie przemawiaja...wystarczy mi wieelki staw kolo domu i 500 metrow dalej 4 wieeelkie stawy, morze to morze nad ktorym do tej pory bylam 2 razy w zyciu! 1 raz w 3 klasie podstawowki na zielonej szkole, drugi raz 2 lata temu na 5 dni z Dawidem w ciazy w 12 tyg i nic mi sie nie dzialo zupelnie...wiec mysle ze jesli bedzie z ciaza wszystko ok, pogoda okaze sie ladna to pojedziemy! bo potem to pewnie przez najblizsze 10 lat nie pojade!
Przypomnialo mi sie ze rok temu sasiadka przyjechala z Niemiec samochodem z mezem prawie 2 tys km bedac w 4 m-cu ciazy, byli tydzien i pojechali spowrotem wiec czemu mi mialoby sie cos dziac jadac 650 km z Polski do Polski

A ja nie naleze do tych osob ktore odczuwaja zmiane klimatu...np bedac w gorach gdzies wysoko czy nad morzem inni ludzie odczuwaja ta zmiane, ja nie, dla mnie nie ma zadnej roznicy

Czas edycji: 2010-05-12 o 21:08
Stary 2010-05-12, 21:20   #3162
Sandra89
Raczkowanie

Spice kciuki trzymamy

Buziaczek ja np jak jestem wysoko w górach to puchną mi stawy

Nikoś wreszcie zasnął, wściekał się jak nie wiem, nauczyłam go dzisiaj pokazywać paluszkiem "nu nu " i mówie do niego idź spać a on do mnie paluszkiem macha

Stary 2010-05-12, 21:24   #3163
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

mati - wózek fajny.jak kupowałam spacerówkę też coś takiego patrzyłam ale ona się chyba na płasko nie rozklada a przynajmniej ta którą patrzyłam się nie rozkłada więc sobie darowałam bo Kuba mial pół roku wtedy

anya - no ja byłam u mamy bo tort miałam do zrobienia na zamówienie a u mnie końcówka gazu i się bałam, że się w trakcie pieczenia biszkoptu skończy

buziak - nie wiem co Ci powiedzieć z tym wyjazdem bo każdy zmianę klimatu odczuwa inaczej.

cassie
- też miałam sobie tipsiory zrobić ale żelu nie mam a nie mam na niego kasy

spice - za męża

moje dziecko gryzie strasznie

wogóle to Wam zapomniałam wczoraj napisać, że kupiłam farbę Schwarzkopf Natural&Easy i gratis był szampon Gliss Kur ale ja wzięłam 2 opakowania a mieli ostatni szampon i dostałam zamiast tego drugiego lakier Elnette czyli za 30 zł kupiłam 2 farby,Gliss Kur'a i lakier

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:26   #3164
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

naprawde nie wydaje mi sie, zeby as taka duza roznica klimatu. Z tego, co pamietam z podstawowki cala Polska lezy w klimacie umiarkowanym, wiec bez wiekszych ekscesow Nie jedziesz w tropiki zadne, a swieze morskie powietrze tylko ci dobrze zrobi. A dla swietego spokoju nie mozesz sie z innym lekarzem skonsultowac?

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:28   #3165
joasia2512
Rozeznanie

Dobry wieczór!
Mam problemy z uśpieniem Filipa na noc odkąd niema tz. Mieliśmy takie rytuały Tz go zanosił do łóżeczka żegnał się z nim dawał butle i wychodził, ja zostawałam i czekałam aż wypije butle i wychodziłam wtedy Filip sam zasypiał. Teraz jest wielka histeria jak wychodzę, nie moge sobie z nim poradzić i dodatkowo nocka też była nieciekawa.

Buziak mysle że lekarz będzie Ci odradzł bo to kawał drogi i muszę Ci powiedzieć że będzie Ci ciężko. Ja bedąc w ciąży jeżdziłam do lekrza ok 200km co trzy tygodnie i niewspominam tego za dobrze zwłaszcza od drugiej połowy ciąży.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
joasia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 21:28   #3166
Sandra89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
mati - wózek fajny.jak kupowałam spacerówkę też coś takiego patrzyłam ale ona się chyba na płasko nie rozklada a przynajmniej ta którą patrzyłam się nie rozkłada więc sobie darowałam bo Kuba mial pół roku wtedy

anya - no ja byłam u mamy bo tort miałam do zrobienia na zamówienie a u mnie końcówka gazu i się bałam, że się w trakcie pieczenia biszkoptu skończy

buziak - nie wiem co Ci powiedzieć z tym wyjazdem bo każdy zmianę klimatu odczuwa inaczej.

cassie
- też miałam sobie tipsiory zrobić ale żelu nie mam a nie mam na niego kasy

spice - za męża

moje dziecko gryzie strasznie

wogóle to Wam zapomniałam wczoraj napisać, że kupiłam farbę Schwarzkopf Natural&Easy i gratis był szampon Gliss Kur ale ja wzięłam 2 opakowania a mieli ostatni szampon i dostałam zamiast tego drugiego lakier Elnette czyli za 30 zł kupiłam 2 farby,Gliss Kur'a i lakier
Jesteś wreszcie
A jaki torcik robiłaś?

Interes dobry zrobiłaś

Stary 2010-05-12, 21:38   #3167
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

lalkę...znowu

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:09   #3168
Sandra89
Raczkowanie

To lala ma branie pewnie już z zamkniętymi oczami robisz

Stary 2010-05-13, 06:19   #3169
mati393
Rozeznanie

alkamor- masz racje nie rozklada sie zupelnie na plasko, ale moj "stary wozek"x-lander tez nie rozklada sie na plasko. Kupilismy go ze wzgledu na male rozmiary po zlozeniu, mamy maly bagaznik i taka klasyczna parasolka nam sie nie miesci

Dzien dobry

noc znowu okropna, pobudka o 24 i szalenstwo do 2

ale sie wkurzylam z rana. Wchodze do pokoju w pracy a tam smrod fajek. Sekretarka wczoraj mi na smrodzila jak mnie nie bylo. Zabije ja
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 07:40   #3170
gabriellao0
Zakorzenienie

Buziak
nie wiem czemu masz niby nie jechać????
Do Chorwacji to sama bym Ci odradzała ale nad morze???
Że co klimat inny? BEz przesady!
Ja byłam jakoś w 3 miesiacu ciąży i nie pamiętam żadnych złych objawów tego wyjazdu!
Fakt, że nad morzem człowiek mniej się oszczędza-więcej łazi-inaczej je, ale żeby to jakoś negatywnie na ciąże miało wpłynąć to chyba nie .
Ja tam jadę 10 lipca czy jakoś tak do Ustronia.
Stary 2010-05-13, 07:53   #3171
Sandra89
Raczkowanie

Hej

Wyspana

Kurczę muszę brać się za obiad i posprzątać muszę bo na 16tą do gina.
Ale za bardzo mi się nic nie chce

Stary 2010-05-13, 08:08   #3172
monix0
Zakorzenienie

hellol
Dziewczyny wieczorem to nawet płodne byłyście....w pisaniu
Dawid wszytskim jeździ po podłodze, sąsiadka mnie zabije
Fragles szczekaniem obudził wszytskich o 5
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 08:11   #3173
gabriellao0
Zakorzenienie

właśnie dlatego ja nigdy nie będę miała psa

Sandra
mamy trzymam kciuki za ciążę czy za jej brak
wiem wiem że w innej sprawie ale tak przy okazji, bo Mati też szła jak dobrze pamiętam z cystą a urodzi w tym roku

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 08:17   #3174
Sandra89
Raczkowanie

Gabi ty mnie nie strasz

Stary 2010-05-13, 08:18   #3175
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
właśnie dlatego ja nigdy nie będę miała psa

Sandra
mamy trzymam kciuki za ciążę czy za jej brak
wiem wiem że w innej sprawie ale tak przy okazji, bo Mati też szła jak dobrze pamiętam z cystą a urodzi w tym roku
z torbielem
moj torbielek ma 10 tygodni, widac raczki i serducho i pepowine przez ktora przeplywa krew

Jestem w 10 tygodniu a mam juz widoczny brzuszek. Za miesiac nie zmieszcze sie w moje spodnie.
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 08:18   #3176
Sandra89
Raczkowanie

W sumie to nie mam pojęcia co mi jest, krwawię od 27 marca dzień po roczku Nikosia

Stary 2010-05-13, 08:34   #3177
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez mati393 Pokaż wiadomość
z torbielem
moj torbielek ma 10 tygodni, widac raczki i serducho i pepowine przez ktora przeplywa krew

Jestem w 10 tygodniu a mam juz widoczny brzuszek. Za miesiac nie zmieszcze sie w moje spodnie.

Ja mam 11 tydzien a juz od 9 tyg nie mieszcze sie w spodniach, jedynie dzinsy zapne ale na siiiile i sie wbijaja! Brzuch mam bardzo duzy jak na 11 tydzien, chodze od tygodnia w ciazowych ktore mi spadaja jeszcze a mam rozmiar 38 gdyby nie zakup na allegro to bym pewnie 36 wziela a tak to mi sie juz nie oplaca wymieniac ich 3 raz bo pierwotnie wzielam rozmiar 40 to sie utopilam w nich

Pogoda beznadziejna ciemno, szaro, ponuro, zimno i leeeeje, tz od 8-16 na szkoleniu dzis i jutro a ja zasypiam Dawid paskudzi....nauczyl sie mowic drzwi (w jego wykonaniu dźi) bo tz zamurowal drzwi lukowe z Dawida pokoju do naszej sypialni i Dawid ciagle tam chodzi pokazuje palcem i mowi "tata dźi" co znaczy ze tata zamurowal mu drzwi

Czas edycji: 2010-05-13 o 08:38

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 09:00   #3178
gabriellao0
Zakorzenienie

czyli termin na kiedy? dokładnie?

nie martw się mi tez koleżanka mówiła że w drugiej ciąży(jeśli jest dość szybko po pierwszej) brzusio wywala bardzo szybciutko

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

gdzieś czytałam i nie wiem czy to prawda, że dzieciom wychodzi
20 ZĘBÓW???
myślicie, że tyle tylko???

to ja bym już na końcówce była bo Kaja ma 12 już teraz wyłażą 4 to 16 by już było czyli prawie koniec
Stary 2010-05-13, 09:19   #3179
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
czyli termin na kiedy? dokładnie?

nie martw się mi tez koleżanka mówiła że w drugiej ciąży(jeśli jest dość szybko po pierwszej) brzusio wywala bardzo szybciutko

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

gdzieś czytałam i nie wiem czy to prawda, że dzieciom wychodzi
20 ZĘBÓW???
myślicie, że tyle tylko???

to ja bym już na końcówce była bo Kaja ma 12 już teraz wyłażą 4 to 16 by już było czyli prawie koniec

Ja mam obecnie dokladnie 11 tydz i 2 dzien ciazy a termin wg @ 30 listopad a wg usg 29 listopad wiec 1 dzien roznicy...
Tez tak slyszalam ze w 2 ciazy juz bardzo szybko wypycha brzuch

Co do 20 zebow to tez mi sie tak wydaje ze jest to 20 zebow dlatego ze jak jest ten suwaczek "pierwsze zabki" ten z ta buźka z zebami to tam jest tylko 20 zebow do zaznaczania....
To wg tego Dawidowi brakuje jeszcze 5-6 sztuk
Widocznie mleczakow jest tylko tyle

Dawid zasnal to ja tez ide na mala drzemke bo mi oka leca

Czas edycji: 2010-05-13 o 09:20
Stary 2010-05-13, 09:20   #3180
zanka205
Zakorzenienie

dziś mam mega doła
jestem wściekła i nie chce mi się żyć

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości